Ga naar inhoud
 • 0

Hoe beursstand inrichten?

Goedemorgen,

 

Binnenkort staan wij op een grote bruidsbeurs maar ik kan maar niet op een goed idee komen hoe we stand moeten gaan inrichten. Het is een tussen stand van 3 meter breed en 2 meter diep.

 

Wij verkopen o.a. ballondecoraties en willen een grote ballonboog voor de ingang zetten als blikvanger maar aan de andere kant ben ik bang dat het voor de bezoeker te benauwend overkomt om binnen te treden.

 

Ik ben al wel aan het Googlen geweest naar foto's van andere beursstands maar die zijn niet zo veel te vinden.

 

We krijgen wel informatie hoe te werk te gaan op een beurs maar er is zo weinig informatie te vinden over hoe je een stand het beste kunt inrichten. Er zij ook bedrijven die dit doen maar daar is (nog) geen budget voor.

 

Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ik zou overigens niet een boog neerzetten, dat is redelijk afgezaagd lijkt me als binnenkomer voor de stand en maakt het ook onoverzichtelijker.

Ik zou speciale bollon creaties maken op basis van het thema, b.v. een groot ballonnen hart http://blobs.shoppay.be/products/081-DSC02358.JPG

 

De ballonnen poort zou je eventueel nog wel tegen een want kunnen zetten met daarbij een map met foto's van tal van verschillende mogelijkheden

verder je creatieviteit loslaten op het thema.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste Marcel,

 

Openhouden je stand en niet de voorkant afdichten met ballonnen of andere artikelen die het zicht op de stand belemmeren. Je hebt al het nadeel dat je in een tussenstand staat en met je concullega's de aandacht van de passant moet trekken.

 

Heb je de ruimte boven je stand voor een eyecatcher?

Dames die in ballonjurken lopen?

Bewegend beeld via een groot scherm?

Gedacht aan de achterwand van je stand in een donkere kleur en dan heldere ballonnen ervoor?

Afbeeldingen van evenementen met ballonnen zodat men het beter kan visualiseren?

 

Is het een B2C beurs waarbij je ballonnen als promo aan kinderen kunt geven?

 

Succes,

Rick

 

 

 

 

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie
 • 0

De maat van de stand weten we nu.

Kan je aangeven wat je er allemaal in wil hebben met bijbehorende maten dan kan ik iets op papier zetten.

Is er licht of moet je dat zelf installeren?

Tevens de vraag is er ruimte boven de stand of is het open?

 

Ik heb wel wat ervaring met dat soort zaken en wil je wel helpen, hoop alleen niet dat de plattegrond voor het weekend klaar moet zijn want daar heb ik nu even te weinig tijd voor.

Link naar reactie
 • 0

Wat mij dan weer opvalt, is dat de aandacht heel erg uitgaat naar de inrichting en dus uitsluitend naar de middelen (zoals dat wel vaker gebeurt). De valkuil hierbij is dat de factor mens wordt overgeslagen. Als je wel bekijks trekt met de inrichting van de stand, zullen de degenen die de stand bemensen cruciaal zijn voor het uiteindelijke succes van de beurspresentatie! Besteed daar dus ook voldoende (zo niet meer!) aandacht aan!

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
 • 0

Ik zou van kleine balonnetjes miniatuur versies maken van wat je normaal met grote balonnen maakt. Je kunt dan veel meer kwijt in je stand, en je kunt het ook wat meer aankleden met bijvoorbeeld wat speelgoedpoppen (bijvoorbeeld Barbie en Ken als bruidspaar) die onder je poorten doorlopen of rijden. Met de juiste aankleding zien vooral de vrouwen dan hun droomplaatje van vroeger voor zich :).

 

Link naar reactie
 • 0

@ProRi: De bovenkant is open, het dak van het gebouw bevindt zich vele meters daarboven. Er zullen geen of heel weinig kinderen lopen maar des te meer jongeren met trouwplannen. Ik heb wel 3 meiden lopen die heel mondiaal zijn en makkelijk contacten leggen, daar ben ik heel blij mee. Ze zijn ook allemaal gek genoeg om iets opvallends aan te trekken. Goede tip om hen de aandacht te laten trekken.

 

We hebben wel een beamer die we op de achterkant kunnen projecteren maar dan zal alleen de (stailstaande) website worden die dan getoond wordt. Ik zit er aan te denken om meteen antwoord te geven op de vraag van @Rebel om langs de wanden 4 rasters van 1 meter breed neer te zetten met haken waar we de rest van onze feestartikelen aan kunnen hangen. Hiermee kunnen we een hoop van ons assortiment laten zien. En daar gaat het dan tenslotte weer om zoals @CREANIZE! ook aangaf.

 

Om alles in mini te maken, lijkt mee geen goed plan, aangezien we ook niet die kennis in huis hebben om dat te maken en ook geen hele kleine ballonnetjes :'(

Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie
 • 0

We willen ook een beursactie doen met bellenblaas. Ik denk dat een bellenblaasmachine bovenop de stand een goed eyecatcher zal zijn. Hopen maar dat het niet te nat/glad wordt voor de stand.

Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie
 • 0

 

 

We hebben wel een beamer die we op de achterkant kunnen projecteren maar dan zal alleen de (stailstaande)

 

Als je dan toch je site wilt laten zien is het misschien handig om je site "op te nemen" en simuleren hoe de site werkt en wat je er kan doen, gratis adobe te dowloaden (proef):

 

http://www.adobe.com/products/captivate/

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
 • 0

Vorig jaar ( 2007) was er een aflevering van 'the apprentice'

BBC-programma waar jonge managers wedijveren om 1 baan in het concern van Sir Alan Sugar.

 

Een aflevering moesten de kandidaten in twee teams een stand op een marriage beurs runnen,

aankleden etc, misschien kun je ergens die aflevering opsnorren, erg informatief en leerzaam om

te zien hoe je zo'n beurs effectief aanpakt

 

Vergeet niet dat je naast de beurs zelf ook het natraject goed moet voorbereiden, wat doe je met leads,

contacten, follow up etc.

 

succes!

 

Dirk Pieter van Walsum

www.dpid.nl | onderscheidend ontwerp

met focus en vertrouwen geven we uw organisatie effectieve originele communicatie

Link naar reactie
 • 0

@Dirk Pieter: Ben meteen op zoek gegaan, het lijkt me zeker interessant die aflevering eens te bekijken. Helaas blijkt deze niet voor NL kijkers te aanschouwen: http://www.bbc.co.uk/apprentice/newsarticle/cid/152.html (ik neem aan dat je deze bedoelt?

Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie
 • 0

Misschien een optie om een hele grote "bos" ballonnen boven de stand te laten zweven met als wedstrijd te raden hoeveel ballonnen het zijn.

Meteen een mooie eyecatcher die je vanaf de ingang al kan zien.

 

en dat antwoord dan op een briefje laten invullen in combinatie met de persoonlijke gegevens en verwachte trouwdatum.

Kan je na de beurs nog een leuke mailing versturen met de uitslag van de wedstrijd en gelijk nog een speciale aanbieding.

En als de trouwdatum nog even weg is kan je enige tijd voor de verwachte trouwdatum nog een kleine mailing versturen om de potentiele klanten warm te houden

Link naar reactie
 • 0

Als je het maar heel anders doet dan alle andere stands. Dus geen blote dames inhuren en zo, geen cordon hostessen om je stand heen.

 

Ik heb 's op een beurs gestaan in een klein standje samen met twee andere technologiebedrijven. Alle andere stands stonden vol keurige heren in pak, en hier en daar wat blote dames en grote computers. Wij hadden wat computers staan, met kabels en draden dwars door de stand, en allerlei apparatuur die rondslingerde, en nerdy uitziende personen die bezig waren het geheel aan de praat te krijgen, en in een mum van tijd stond onze stand vol bezoekers terwijl de omliggende stands leeg bleven.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik ben wel van de ballonnenboog afgestapt. Ik heb er een nachtje over geslapen en heb bedacht om langs te wanden rasters neer te zetten en daar onze artikelen aan te hangen. Prijsjes er op en contant verkopen. Als je het niet probeert weet je het niet ;)

Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  10 leden, 113 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...