Ga naar inhoud
 • 0

Telegraafcolumn over Higherlevel.nl: Liever een gratis internetadviseur

Sofiak, Denarius, Merkava, Edraket. Maar ook: Norbert, Edward, Nico en Mikky. Om er eens een paar te noemen. Niet direct namen in het rijtje ’PwC, de Brauw en McKinsey’ maar steeds meer ondernemers weten ze wel te vinden voor goed advies.

 

Recent zat ik met een specifieke vraag in m’n maag.

 

Mijn vaste adviseurs hadden geen sluitend antwoord. Bij de Kamer van Koophandel kom je met meer vragen naar buiten dan dat je naar binnen ging. Dus maar een gespecialiseerde advocaat gebeld. Het dossier (12 pagina’s) gemaild met de vraag: ’Wat kunt u voor mij betekenen in deze zaak?’ Dat bleek bijster weinig te zijn. ’Bijster weinig’ was niet de rekening die later op de deurmat plofte: €475 inclusief btw. Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan. Juist dat rijtje ’vreemde namen’ had me verder kunnen helpen. Voor nop.

 

Iedere (startende) ondernemer worstelt wel eens met de vraag: hoe pak ik dit aan? Al doende leert men natuurlijk, maar tot dan is er voor alles een eerste keer. Een octrooi deponeren. Iemand ontslaan. Buitenlandse btw, maar wel binnen Europa. En ga zo maar door.

 

Vaste adviseurs zoeken het uit en sturen je daarna doorgaans een rekening. Maar soms wil je een second opinion. Die vraag kan ook (de rekeningen van) je vaste adviseur betreffen. En dan biedt het internet een mooie optie.

 

Higherlevel.nl is op het world wide web uitgegroeid tot het grootste ondernemersforum van Nederland. Met ruim 125.000 unieke bezoekers per maand, een mooi initiatief dat solide door het ministerie van Economische Zaken wordt ondersteund. Feitelijk is het een ’ondernemers en experts beantwoorden vragen van ondernemers’-forum. Soms met spijkerharde digitale veldslagen als gevolg, maar altijd met een goed einde.

 

Het is ook een vriendenclub onder de vaste bezoekers, zo’n 55 m/v. Van die types die meerdere keren per week – of soms dag – inloggen, om te lezen, te oordelen, maar vooral: bij te dragen. En wanneer dan iemand van de harde kern in de problemen komt, wordt binnen de kortste keren zowel online als offline hulp georganiseerd. En desnoods een ’collecte’ gehouden.

 

Ondernemers van Nederland kom eens langs. Zo’n club, daar wil je bij horen.

 

Deze column is ook gepubliceerd in De Telegraaf van 17 oktober 2008

 

Kees de Kruiff

In Memoriam

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

 • 0

leuke artikel! en het is nog waar ook. :) Vooral als je net begint is het heerlijk dat je hier met je vragen terecht kan. En het is dan ook vanzelf leuk om zelf tips te geven, dat je dan zelf ook steentje kan bijdragen. Enneh, zodra ik iemand spreek die eigen zaak heeft raad ik altijd dit forum aan. ;) Gratis advies, wat wil je als hollander nog meer. ;D

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  9 leden, 130 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...