• 0

5 Redenen waarom de Partij voor de Ondernemer er moet komen

Wat nou topmanagers? Hoezo beursnoteringen? U heeft het nog steeds over Phillips, Unilever en Shell? Mag ik je dan even met beide benen op de grond zetten? Wie denk dat het grote geld wordt verdiend in de wereld van de leasebakken en het krijtstreep heeft het mis. Dames en heren, mag ik u voorstellen aan de drijvende kracht van onze economie… De MKB ondernemer! De man die zijn huis op het spel zet voor zijn bedrijf, de visionair die met zijn ballen op het blok van de bank het risico loopt om afgeschoten te worden als het even wat minder gaat.

 

5 Redenen om een politieke Ondernemerspartij op te richten:

 

1.Geloof het of niet maar “Joe the Plumber” en zijn collega’s zijn goed voor 58% van de omzet in het bedrijfsleven.

Dit maakt het MKB een economische grootmacht. Hier wordt het geld verdiend, hier zitten de dames en heren waarmee je een oorlog kunt winnen. De mannen van staal, de verkenners die voor de troepen uitlopen en de barricaden opgaan als het grootbedrijf nog druk aan het vergadereren is.

 

2. De helft van de MKB ondernemers heeft minder dan 10 werknemers in dienst.

Dit betekend dat hij géén secretaresse, géén Human Resource Manager, géén Food & Beverage Manager en géén Facilty Manager in dienst heeft. Nee, deze noeste werker maakt zelf de plee schoon, moet zelf het gezeur van zijn personeel oplossen en staat zelf de kipspiesen te draaien op de jaarlijkse barbecue. De kerstpakketten worden door hem zelf ingepakt (vrouw en kinderen hebben een belangrijke stem in de samenstelling van dit voedselbankpakket), en als een werknemer ziek is, loopt ‘ie zelf een stapje harder.

 

3. Onze eigen MKB ondernemer is de grootste werkgever van ons land.

60% van ’s Neerlands hoop in bange dagen werkt in het MKB. Dus… Mag de politiek alstublieft éven deze kant op kijken alstublieft? Kunt u éven vaart maken met de administratieve lastenverlichting? Kunt u er voor zorgen dat de nieuwe wet op de vennootschappen nog vóór de kerstdagen een feit is? En als we dan toch bezig zijn… Doe eens even fijn een paar vrachtwagenladingen asfalt richting de N207 sturen, de A4 bij Delft doortrekken en iets aan die draak van een Coentunnel doen…

 

4. Het MKB wordt niet door de huidige politieke partijen gezien.

Als het bankwezen stomme dingen uithaalt om haar eigen hebzucht te bevredigen staat Wouter Bos met miljarden klaar om in het systeem te pompen. Maar waar is het vangnet voor de ondernemer die door een falend ruimtelijke ordening beleid zijn winkel moet sluiten? In Zaandam is de belangrijkste aanrijroute voor de meubelboulevard afgesloten vanwege een herstructurering van de infrastructuur. De ondernemers daar worden geconfronteerd met een omzetdaling van 40 - 60%. Maar nee, er is geen potje gereserveerd om deze bikkels te compenseren.

 

5. De MKB ondernemer moet zelf zijn broek ophouden, maar mag niet zelf bepalen hoe.

Als de politiek vindt dat de MKB ondernemer zijn eigen broek moet ophouden, laat hem dan ook zelf beslissen op welke manier hij dat doet. En kom dan niet aan met een zooi regels die het werken zo goed als onmogelijk maakt. In de horeca mag van de warenwet geen ruwe tegels op de vloer van een keuken. Daar kan vuil zich in ophopen. Maar van de arbowet mag er geen gladde vloer zijn, omdat je dan makkelijk kan uitglijden. Hoe dan ook, de ondernemer is de klos. Een boete krijgt hij dus toch wel.

 

Alvast wat partijpunten:

Als met de zelfde voortvarendheid als waarmee er garanties voor het bankwezen en de overname van Fortis zijn geregeld nou ook eens de volgende zaken worden aangepakt:

 

[*] Een extra belastingvrije voet over de eerste Eur. 25.000,- winst voor zelfstandigen en BV’s met een beperkte publicatieplicht.

 

[*] Een lagere bijtelling voor de auto van de zaak. De MKB ondernemer loopt al zoveel risico, en zijn salaris wordt meestal als laatste betaald, die iets groter dan een middenklasser is nou net het speeltje wat het voor hem leuk maakt.

 

[*] Hetzelfde sociale vangnet voor DGA’s als dat voor werknemers geldt. Een ondernemer die twintig jaar heeft bijgedragen aan economische groei en innovatie mag best beter opgevangen worden als het een keer wat minder gaat.

 

[*] De waarde van innovatievouchers verdubbelen. Goed voor de innovatie, goed voor de kennisinstellingen, goed voor de economie.

 

[*] Versoepeling van het ontslagrecht voor MKB ondernemingen. Juist hier is de werkgelegenheid zeer volatiel, maar de starre ontslagregels verhinderen dat het MKB goed kan inspringen op de bewegelijkheid van de markt.

 

Zo maar wat ideeën van de Partij van de Ondernemer (in oprichting?). We hebben in Nederland een Partij voor de Dieren. What the F*ck? Begrijp me goed, ik vind zeker dat eekhoorns beschermd moeten worden tegen ijverige KLM medewerkers die het overschot oplossen met een takkenversnipperaar, en van de legbatterijen en varkenstransporten word ook in niet erg gelukkig. Maar waarom is er nog geen Partij voor de Ondernemer die een beetje tegengas kan geven aan de bemoeizucht van Papa Balkenende en Mama Bot?

 

Wie goede partijpunten heeft voor de PvdO mag zich melden. Het roer moet om (met dank aan Barack Obama).

 

Dit artikel heb ik tevens gepubliceerd op Nu Jij Economie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

 

Verder valt het me op dat in mijn eigen kleine kringetje van ondernemers de gedachtes vooral een beetje liberaal links zijn. Met als resultaat dat iedereen of GL/SP stemt of VVD, en met geen van die eigenlijk ook maar een beetje eens is. (Geen liberaal linkse partij? Gat in de markt! Niet-ondernemers stemmen wellicht ook wel) Natuurlijk kan dat ook liggen aan het kringetje zelf en niet representatief zijn - wie weet stemmen jullie wel allemaal PvdD.

 

 

 

Groen links is een Liberale linkse partij.

 

Verder snap ik het idee om een ondernemers partij op te richten wel, maar heb ik altijd moeite met partijen die eigenlijk maar een klein deel van de samenleving representeren. Een groep mensen die een bepaalde invloed wil uitoefenen kunnen naar mijn idee beter een belangengroep worden.

 

Link naar reactie
  • 0

Wie m wil oprichten heeft van mij mijn zegen én mijn stem. Maar nogmaals: Neem alle slechte ministers, staatssecretarissen, kamerleden, voorzitters, gemeenteraadsleden en wethouders uit de tijd van Pim en Leefbaar Nederland, mik ze in een blender, en dan nóg heb je een beter partijbestuur dan met mij erbij. Al zou je me maar de koffie laten rondbrengen...

 

GO GO GO PARTIJ VOOR DE O !

 

Hah ik kamp met hetzelfde probleem. Toch denk ik dat jij hier vaak genoeg bewezen hebt een aardig woordje bij te kunnen dragen EN jij kwam met het idee! Vooralsnog denk ik ook nog niet lang genoeg ondernemer te zijn :)

 

Groen links is een Liberale linkse partij.

 

Verder snap ik het idee om een ondernemers partij op te richten wel, maar heb ik altijd moeite met partijen die eigenlijk maar een klein deel van de samenleving representeren. Een groep mensen die een bepaalde invloed wil uitoefenen kunnen naar mijn idee beter een belangengroep worden.

 

GL is me te links, en ze willen zelf niet liberaal genoemd worden :)

 

Verder snap ik ook dat jij belangengroep roept, maar het hoeft natuurlijk niet alleen om ondernemersdingen te gaan - lijkt me zelfs een slecht iets. Maar dan krijg je natuurlijk weer het eerder aangehaalde probleem, krijg de ondernemers maar eens op een lijn over andere onderwerpen... Het blijft een moeilijk verhaal, maar toch een interessant idee.

 

 

Web- en (mobiele) software ontwikkelaar

Nu ook verkrijgbaar als DGA!

Link naar reactie
  • 0

Een mooi en helder topic waar ik mijzelf erg in kan vinden, jammer dat hij een beetje stil werd. Want vooral in deze tijden zou ik verwachten dat dit in dit forum actiever zou zijn in deze hypothetische (hopelijk niet voor lang) discussie. Maar mocht de partij opgericht worden biedt ik bij deze mijzelf kosteloos aan om de gehele huisstijl te (mogen) ontwikkelen.

 

ps niet bedoeld als spam, maar meer als enthousiasme...

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Toch ben ik niet voor zo'n ondernemerspartij. Ik ben het 100% eens met alles wat Ruben in z'n eerste post neerzet; een ideologisch gerichte partij lijkt me echter niet echt een goed plan. Alles wat een ideologische partij doet is gericht op het ondersteunen van haar ideologie. Neem als voorbeeld de Partij voor de Dieren. Als iemand voorstelt de accijns op benzine te verlagen, zal Mw. Thieme zeggen: "dat zal het makkelijker maken voor dierentransport, dus wij zijn tegen". Als de BTW op levensmiddelen verlaagd wordt zal de zeggen: "dat zet mensen aan tot het meer eten van vlees".

 

Okay, allemaal iets te kort door de bocht, maar een een-punts-partij zal alles doen om dat ene punt te ondersteunen en dat zou ik een slecht plan vinden.

 

Gewoon lekker burgerlijk ongehoorzaam zijn, je laten horen en via de normale wegen de politiek beïnvloeden. En als je nou echt zin hebt, stap in de politiek, sluit je aan bij de partij die je het meeste aanstaat, en ga je daar hard maken voor ondernemers!

 

 

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

En net nu ik aan het brainstormen was om aan het idee vervolg te geven.........

 

BIzz artikel (laatste reactie "Verkampen"

 

die is nu opgericht de ondernemerspartij en goedgekeurd door de kiesraad wel punt wilt u zich srerk voor maaken laat het weten dag

 

Zie registratie van de Ondernemerspartij

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Brr.... als ik zo die programmapunten lees.

 

 

[*]Het geld van de Nederlanders zo veel mogelijk in Nederland laten uitgeven.

[*]Baas in eigen land, lak aan Brussel.

[*]Bevordering van export, export en export van goederen en zo min mogelijk import

.

 

Protectionisme, net waar de hele wereld op zit te wachten, NOT >:(

 

Jammer... :'(

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Daar gaat het dus al fout. Ik denk dat het tijd wordt voor een nieuwe bestuursvorm in Nederland, waarin pragmatische doelstellingen en gemeenschapsbelang voorop staan. Geen plaats meer voor gekonkel en politieke/partij-belangen. Gewoon openlijk besturen zoals het in het oude Rome is begonnen.

Link naar reactie
  • 0

Brr.... als ik zo die programmapunten lees.

 

 

[*]Het geld van de Nederlanders zo veel mogelijk in Nederland laten uitgeven.

[*]Baas in eigen land, lak aan Brussel.

[*]Bevordering van export, export en export van goederen en zo min mogelijk import

.

 

Protectionisme, net waar de hele wereld op zit te wachten, NOT >:(

 

Jammer... :'(

 

Mee eens. Protectionisme is altijd korte termijn lol, lange termijn ellende. Plus het 'eigen volk eerst' gedachte, lijkt me ook wat bekrompen.

 

De site is zacht gezegd onlogisch, kijk bijv naar het menu. Lijkt me meer hobbyisten initiatief dan een serieuze partij.

 

Daarnaast lees ik ook wel wat krom Nederlands hier en daar op die site. Geeft niet echt vertrouwen.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Het is een goed artikel, Ruben.

 

PS. ik proef in je verhaal een beetje: Als een ander het niet doet, dan doe ik het zelf wel. En die instelling waardeer ik. Pas echter op dat je je energie niet teveel verspreid. Gaat ten koste van waar je goed in bent

 

hmmm, ik heb straks nog wel een beetje tijd over, dus Ruben ik wil je wel helpen hoor een partij op te richten voor en door ondernemers..

zo, nu eerst even een glaasje melk

Link naar reactie
  • 0

Maak er een Partij zonder Pluche van. Niet voor ondernemers (daar hangt al snel zo'n middenstandersluchje aan, van mensen die tegen Europa zijn, voor beschermingsmaatregelen en liefst niet teveel vernieuwing) maar voor ondernemende kiezers. Lekker libertair! Er bestaat een lange traditie van libertaire ondernemers die juist vrijheid bevorderen. Amsterdam is daar op gebouwd. Hoewel daar een flinke portie eigenbelang in zat.

 

In dat kader kan ook de coöperatieve gedachte weer nieuw leven ingeblazen worden. Scholen, ziekenhuizen: heel veel voorzieningen zijn ooit vanuit de gemeenschap opgericht. Met directe betrokkenheid van belanghebbenden. Er zitten nu veels te veel zakkenvullers bij die instellingen. De moderne cooperatie/community (internet/mobiel) zou met belastingfaciliteiten en een digitale infrastructuur bevorderd kunnen worden. Heb je meteen een basis om de publieke omroep om te bouwen tot een publiek mediabestel...

 

Nog een suggestie: introduceer de cashless society. Met mobiele telefoons als betaalmiddel. En evt rfid-cards. Wanneer alle betalingen digitaal zijn, verdampt het zwarte circuit en wordt een heel simpel belastingstelsel mogelijk, in een soort self-service opzet. Dat self-service systeem kan bovendien ingezet worden voor het beheer van samenlevingsdata, waarbij het primaat bij de individuele gebruiker ligt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

 

Kunnen we die partijen gedachte niet helemaal overboord gooien. Wij zijn het op higherlevel al niet altijd met elkaar eens. Moeten we daar een partij van willen bakken? Het gaat om opinies. Er is geen partij waar ik het volledig mee mee eens kan zijn. Anno 2009 kunnen we nog steeds maar hooguit jaarlijks een beetjs sturen door met een rood potloodje een groepje aan te kruisen die geleid wordt door iemand waarvan je veelal al vraagtekens bij heb. Een systeem bedenken waarmee we slimmer democratisch opinies kunnen verzamelen daarop waarmee pragmatisch kan worden gestuurd, lijkt me beter om energie in te steken. Gelukkig leven er al wat initiatieven, maar kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan.

 

 

Perry

Link naar reactie
  • 0

Nieuwe partijen lijken mij onwenselijk. Het probleem met het huidige politieke klimaat ligt net zo goed bij de kiezer als bij de politici. Kiezers (wij dus ook) zijn ongeduldig en willen snel resultaat, waardoor incidentenpolitiek hoogtij viert ten koste van langetermijnvisie. Politici moeten immers zeteltjes binnen harken, snel en goedkoop scoren is het devies, zie de opmars van Wilders. Komt nog bij dat wanneer de huidige peilingen waarheid worden, het vrijwel onmogelijk is een stabiele, geloofwaardige coalitie in elkaar te knutselen.

 

Doe mij maar Paars III.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 142 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.