• 0

Netwerk tips?

L.S.

 

Sinds enkele maanden ben ik samen met een vennoot een bedrijfsadministratie en belastingadvieskantoor begonnen. We zijn bijzonder goed van start gegaan (in de eerste maand 5 nieuwe grote klanten). Ik zelf ben naast het koude bellen ook bezig om te kijken om via internet aan mogelijke klanten te komen. Heeft iemand wellicht marketing tips en strategieën voor mij zodat ik mijn business ook via het www een boost kan geven?

 

Alvast bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

Marc Evenhuis

www.finfield.nl

 

Bedrijfsadministratie & Belastingadvies

www.marfield.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo finfield

 

Zet allereerst als je dat wilt je website in je signature

Vervolgens even op dit forum zoeken op "internetmarketing" , "adwords" , "internetreclame" etc.

 

Nog steeds vragen over je mogelijkenheden? Stel ze dan gerust, maar wel iets specifieker

 

frans

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 0

Ik denk zeker niet dat ik de eerste ben. Maar een vraag stellen kan nooit kwaad toch?

Hang ervan af. De vraag die je stelt is in diverse vormen al voorbij gekomen. Dus in dat opzicht kan het geen kwaad maar vind ik het wel lui. Heb je hetzelfde advies in het door Maarten genoemde draadje ook al gegeven. Als je niet naar deze adviezen luistert, waaom zou ik dan denken dat je wel naar antwoorden zou luisteren?

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 0

Tsja..beetje lui komt het idd wel over..ik ben redelijk nieuw op dit soort fora.. ik heb jullie raad wel degelijk opgevolgd en mijn bericht in een andere groep geplaatst. Echter was ik vergeten dit bericht in deze groep te verwijderen waardoor het werd gezien als crossposting...Ik zal er in de toekomst beter op letten.

Bedrijfsadministratie & Belastingadvies

www.marfield.nl

Link naar reactie
  • 0

Er zijn een aantal manieren om verkeer naar je website te krijgen.

 

[*]Via adwords (wij zijn geen erg groot bedrijf, geven er toch een paar duizend euro aan uit en verdienen het ruim terug, dus voor ons loont het de investering), wellicht gewoon eens proberen, volgens mij krijg je nog een starttegoed ook

[*] via de normale/organische resultaten (lees vooral de handleiding op Seoguru die in redelijk begrijpelijk nederlands is geschreven (gratis)

[*] meld je aan bij diverse pagina's als bijvoorbeeld startpagina.nl en diverse anderen

 

Verder: als ik in google type site:www.finfield.nl dan geeft hij maar twee pagina's als resultaat. Is de rest wel geindexeerd?

wellicht je sitemap even uploaden naar google via www.google.nl/webmasters

 

groet

frans

de ark is gebouwd door amateurs, de titanic door professionals

Link naar reactie
  • 0

Zoals frans74 al aangeeft, is het aanmelden bij diverse onderwerpgerelateerde websites een goede stap. Er zijn genoeg websites die gratis een link naar jouw website opnemen.

 

Verder is het voor Google interessant dat er veel informatie op je website te vinden is. Naast algemene bedrijfsinformatie zou je bijvoorbeeld artikelen kunnen schrijven over onderwerpen die met jullie dienstverlening te maken hebben (en deze natuurlijk te laten indexeren). Het beste kun je schrijven over actuele onderwerpen, want daar wordt extra veel naar gezocht.

 

Hier gaat natuurlijk wel wat tijd in zitten, maar als specialist in jouw vakgebied zul je merken dat er eigenlijk veel is om over te schrijven. De artikelen hoeven niet extreem lang te zijn, als ze maar waardevolle informatie bevatten.

 

Naast het feit dat Google ziet dat er activiteit is op jouw website en dat er interessante informatie op staat, vormen de artikelen voor jou een kans om je expertise te laten blijken op je vakgebied. Bezoekers zullen dit waarderen en wellicht eerder geneigd zijn contact met je op te nemen voor een afspraak.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Ik denk zeker niet dat ik de eerste ben. Maar een vraag stellen kan nooit kwaad toch?

 

Er zijn forums waar je na zo'n open deur vraag met pek en veren verjaagd wordt. Hier doen we dat niet, maar het is wel erg onbeleefd tegenover de leden van het forum om dezelfde vraag te stellen die anderen voor jou al eens per week hebben gesteld in de afgelopen jaren en waarop de antwoorden met een simpele klik te vinden zijn. Als jij het niet de moeite vindt om eerst even zelf wat te zoeken, waarom zouden wij het dan de moeite moeten vinden om jou antwoord te geven? Denk je dat dat ons geen tijd kost? Meer tijd dan het jou kost om zelf het antwoord te zoeken?

 

 

Link naar reactie
  • 1

Beste Christine,

 

Met alle respect, maar als je even naar boven scrolled zie zie je dat dit al besproken is, en dat ik hiervoor mijn verontschuldigingen al heb aangeboden. Dus bespaar jezelf de moeite met het versturen van grote lappen verwijtende tekst.

Maar goed..nogmaal..Ik zal het niet meer doen..! Mijn excuses!

 

Met vriendelijke groet,

 

Marc Evenhuis

Bedrijfsadministratie & Belastingadvies

www.marfield.nl

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Beste Jeroen,

 

Als ik denk dat iemand op een ander forum iets kan halen, dan krijgt hij/zij van mij een tip. Daar is niets mis mee, vind ik.

 

Maar door deze ervaring vertrek ik hier van het forum. Ik vind dat ik hier beperkt wordt in het geven van adviezen en dat vind ik onplezierig.

Link naar reactie
  • 0

...

We zijn bijzonder goed van start gegaan (in de eerste maand 5 nieuwe grote klanten). Ik zelf ben naast het koude bellen ook bezig om te kijken om via internet aan mogelijke klanten te komen.

...

 

Zou ik niet doen. Cold calling gaat je blijkbaar heel goed af, dus waarom dan nog internet gebruiken voor acquisitie?

 

Dat zou een reden kunnen zijn om je alleen te richten op cold calling.

 

Bedenk wel dat cold calling altijd 'werk' betekent. Zonder te bellen krijg je namelijk geen nieuwe klanten. Door ervoor te zorgen dat je ook online prominent aanwezig bent, komen er ook klanten via Internet binnen. Afgezien van de tijd die je moet investeren in het verbeteren van je online positie, komen deze klanten binnen zonder dat je daar uren cold calling voor hoeft te doen...

 

 

Link naar reactie
  • 1

Nick,

 

Ik ben het helemaal met je eens en noem dat 'actieve zoekers naar je bedrijf leiden'.

Volgens zij er voor ondernemers grofweg drie manieren om aan meer omzet te komen.

1. Bestaande klanten meer verkopen

2. Zelf actief nieuwe klanten werven

3. Actieve zoekers naar je bedrijf leiden. Wat je ook doet, er zijn altijd potentiële klanten op zoek naar jou of naar jouw soort bedrijf. Internet is met name geschikt om met relatief weinig inspanningen (die je prima op een regenachtige zondagmiddag kunt uitvoeren) te zorgen dat mensen die zoeken naar jouw soort bedrijf bij jouw bedrijf uitkomen.

 

Karen

 

PS aan de moderatoren: Er zijn een aantal heren hl-ers die al wat langer actief zijn hier die regelmatig in hun posts mensen naar hun eigen websites (soms ook met fora/weblogs) verwijzen waarmee ze dankzij advertenties geld verdienen. Waarom mag dat wel blijven staan en een goedbedoelde tip van een redelijk nieuwe dame niet? Ik heb er geen oordeel over, maar vraag me weer eens af waar jullie de spamstreep trekken. Die is voor mij niet altijd duidelijk. Kan iemand dat misschien nog eens uitleggen?

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0
Beste Jeroen, Als ik denk dat iemand op een ander forum iets kan halen, dan krijgt hij/zij van mij een tip. Daar is niets mis mee, vind ik. Maar door deze ervaring vertrek ik hier van het forum. Ik vind dat ik hier beperkt wordt in het geven van adviezen en dat vind ik onplezierig.

Beste Hetty,

 

ik zag jouw originele post staan en had aanvankelijk heel even de gedachte dat dit weleens commentaar kon opleveren. Waar het echter wel vaker aan ontbreekt bij de HL-moderators, is het toepassen van hoor- en wederhoor, ook in jouw geval vind ik dat je daartoe geen kans hebt gehad.

 

Jouw insteek is het geven van tips, Karen's P.S. onderstreept jouw intentie en het te snelle oordeel van de moderator. Karen en jij krijgen van mij dus een reus.

 

En voordat deze post als Off-topic wordt betiteld, wil ik eraan toevoegen dat het toepassen van hoor- en wederhoor, dus toetsen of je iemand goed hebt begrepen, alvorens een oordeel te vellen, heel waardevol is bij effectief netwerken.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Commentaar op moderatie kan via 'meld dit bericht aan de moderator' of in 'Over Higherlevel.nl'.

 

In het kort: wanneer iemand een echte tip geeft naar relevante informatie op een andere website dan blijft die link staan, maar als het puur een vermelding van een andere site is dan voegt dat toch niets toe aan het informatieniveau hier? Om dat nu eena dvies te noemen... Dan weet ik ook nog wel een 40-tal gelijke sites die ik zou kunnen noemen, dat is gewoon niet de bedoeling en daar moeten we nu eenmaal streng op zijn omdat anders zo rechtlijnig mogelijk tegen linkspam optreden steeds moeilijker wordt.

Link naar reactie
  • -1

Commentaar op moderatie kan via 'meld dit bericht aan de moderator' of in 'Over Higherlevel.nl'.

In het kort: wanneer iemand een echte tip geeft naar relevante informatie op een andere website dan blijft die link staan, maar als het puur een vermelding van een andere site is dan voegt dat toch niets toe aan het informatieniveau hier? Om dat nu eena dvies te noemen... Dan weet ik ook nog wel een 40-tal gelijke sites die ik zou kunnen noemen, dat is gewoon niet de bedoeling en daar moeten we nu eenmaal streng op zijn omdat anders zo rechtlijnig mogelijk tegen linkspam optreden steeds moeilijker wordt.

Blijft overeind dat er geen hoor- en wederhoor is toegepast, dat jij er blijkbaar je mening al over hebt gevormd en dat een goedbedoelende deelnemer nu, zonder de gelegenheid te krijgen te nuanceren, openlijk tot spammer is betiteld, vervolgens helaas is afgehaakt, en dat terwijl de vragensteller wel tevreden was met haar antwoord.

 

Als de actie van de moderator openlijk te lezen is, mogen de commentaren op die actie dat ook zijn. Dan had je bijvoorbeeld Primago zelf via PM kunnen vragen of ze dit uit kon leggen. Nu voelt zij zich beschadigd en is afgehaakt, dat is dus het effect van het niet toepassen van hoor en wederhoor. Dus bij dezen onderstreep ik bovenvermelde tip van mij.

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Jeroen,

Als ik denk dat iemand op een ander forum iets kan halen, dan krijgt hij/zij van mij een tip. Daar is niets mis mee, vind ik.

Maar door deze ervaring vertrek ik hier van het forum. Ik vind dat ik hier beperkt wordt in het geven van adviezen en dat vind ik onplezierig.

 

Nadeel is dat je helemaal niet weet wat er al via PM loopt :)

 

Klopt,

 

Primago voelt zich - zo blijkt uit haar reactie - openlijk beschadigd, dus nogmaals: dat had met wat zorgvuldiger optreden (ik herhaal: op basis van hoor en wederhoor via PM) moeten worden afgehandeld. Verder hebben wij via PM al e.e.a. erover uitgewisseld.

 

Doe er je voordeel mee.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 251 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.