Ga naar inhoud
 • 0

Startende ondernemer tips ?

Hallo allemaal,

 

Dit is mijn eerst post op dit forum dus stel ik me even voor. Mijn naam is Bjorn Bouman en ik ben woonachtig in uden ( Noord-Brabant ).

 

Ik loop al een jaar rond met het idee om een webwinkel op te starten naast mijn huidige werk. Ik heb dan ook een jaar lopen nadenken en ben nu pas in de uitvoerende fase alleen vraag ik me nog wat dingen af. Ik heb namenlijk een aantal verschillende producten die ik wil gaan verkopen die volgens mijn idee bij dezelfde doelgroep passen. Het gaat hier voornamenlijk om ruilkaartspellen, bordspellen etc. en daarbij wil ik nog een speciaal element toevoegen, een soort van dienst naast de retail van deze producten. Alleen is er wel markt voor dit product of is de markt al verzadigd?

 

Ik heb zelf het idee dat klanten liever kopen bij een website waar ze zich thuis voelen of vertrouwd en dit wil ik dus ook in uitvoering brengen. Alleen het probleem is dat ik zelf niet meer tot de doelgroep klanten behoor in de zin van : " ik speel geen spelletjes meer ".

 

Is het uberhaubt wel rendabel om te gaan retailen op internet anno 2008? Ik ben nog niet helemaal zeker van mijn zaak dus vraag ik me af of jullie wat antwoorden hebben op mijn vragen en mischien wat additionele tips. ::)

-,. Het pad van inspiratie tot uitvoering kent vele valkuilen .,-

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

 • 0

Bjorn,

 

De eerste en belangrijkste regel van succesrijke verkoop is:

 

Niet te verkopen wat maken kan, maar te maken wat je verkopen kan. Vervang "maken" hierin met brengen.

 

Je moet inderdaad eerst uitzoeken voor je op website wat je verkopen kunt als je hieraan wil beginnen. Je zult wellicht veel adviezen krijgen, maar het feitelijke werk - marktonderzoek voor je product, voor X product, denk ik, zul je zelf moeten doen. Kijk eens rond op de web naar aanbieders van hetzelfde product.

 

Succes, Karel

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Beste Bjorn,

 

Je kiest een hele moeilijke markt uit, denk ik. Zeker omdat deze steeds kleiner wordt. Ben je van plan een voorraad aan te houden of ga je dropshippen? In het laatste geval hoef je geen grote investeringen te doen en loop je niet het gevaar te blijven zitten met een onverkoopbare voorraad. Echter weet ik niet of het makkelijk is een partij te vinden die een ruim assortiment van dit soort spellen heeft waarvan je kunt dropshippen.

 

Heb je op het internet gezocht naar andere websites die gespecialiseerd zijn in bordspellen of ruilkaartspellen? Zijn er veel van die spelers op de markt?

Link naar reactie
 • 0

Hoi Fantix ,

 

Ik ben zo'n bordspel fanaat. Helaas doordat ik zzp-er ben heb ik wat minder tijd om spellen te spelen. Maar het wordt weer winter en ik ben weer op zoek naar nieuwe spellen. Wat ik merk is dat mijn zoektocht op het internet begint en dan vooral bij de websites van de makers/uitgevers van deze spellen. Daar vind ik tenslotte de meeste informatie (die zou anders kunnen want misschien zou er nog meer te melden zijn, zoals nadelen en voordelen van een spel, kwaliteit materiaal etc.) Op zich is achter deze informatie ook wel te komen.

Maar als ik dan overga tot het kopen van een bordspel gaat het mij maar om 2 dingen,

1) ken ik de verkopende partij en

2) is deze het goedkoopst. Waarom het goedkoopst? Service bij een bordspel heb ik zelde nodig gehad van de verkopende winkel en als er al iets ontbreekt bij een spel (is me wel eens overkomen) dan neem ik direkt contact op met de makers/uitgever en het wordt binnen een paar dagen geregeld.

 

Om bovenstaande samen te vatten is dat ik persoonlijk het hartstikke leuk vind dat er weer een verkopende website bijkomt die mij hobby streelt, maar dat ik wel denk dat dit een super moeilijke markt is om echt door te breken daar er al een paar zeer goedkope websites bestaan (www.spellenzolder.nl, www.spellenhut.nl, www.eternalwar.nl).

Daarnaast is er nog de iets duurdere website van de spellenwinkel "spellenhuis" te weten www.spellenhuis.nl, deze website vind ik persoonlijk erg goed en in de spellenwinkel loopt goed personeel rond die elk spel voor je uitleggen (dan wil ik wel iets meer betalen).

Dus ja ik denk dat deze markt in Nederland redelijk verzadigd is, maar als jij een superplus weet toe te voegen zoals snelle levertijd, opsommen van de kwaliteit van de spellen, een eventuele betere uitleg van spellen die niet zo makelijk 123 zijn te begrijpen via de bijgesloten handleiding, meer foto's dan de standaard foto's die je op de website van de maker/uitgever ziet en als je uiteraard redelijk goedkoop bent dan heb je alvast 1 klant.

 

Succes met je verdere onderzoek.

Link naar reactie
 • 0

Ja ik heb al wat marktonderzoek gedaan en de populariteit van deze markt is vrij stabiel op het moment en er zijn genoeg reclame campagnes.

 

Dropshippen is wel een goed idee voor een webwinkel, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Leuk idee voor een aanvullende website. Alleen vraag ik me af of er droppers zijn voor mijn product ? Ik kijk zelf wat rond maar geef het weinig kans. Verder zoek ik restvooraden van stoppende ondernemers, lijkt me de goedkoopste oplossing. Iemand nog een goede plek om deze te vinden ?

 

Hoe kan ik het beste mijn producten opslaan en verzenden ?

Is het beter vanuit huis ?

Heb je hier ook bemiddelaars voor ?

 

Gr,

-,. Het pad van inspiratie tot uitvoering kent vele valkuilen .,-

Link naar reactie
 • 0

Restvoorraden zijn misschien een goedkope optie, maar restvoorraden zijn niet voor niets restvoorraden! Als de vorige eigenaar ze niet heeft kunnen verkopen, betekent dit dat het voor jou ook lastig zal zijn (tenzij je een interessante faillissementspartij hebt kunnen opkopen). Veel moeite moeten doen om relatief impopulaire spellen te verkopen gaat ten koste van je motivatie. Ga dan liever voor de wat populairdere spellen, om meer zekerheid te hebben. Het is zonde als veel van je geld in een voorraad zit die maar heel langzaam verkoopt.

 

Opslaan en verzenden zou ik vanuit huis doen als ik jou was. Dit is verreweg de goedkoopste manier. Mocht je webwinkel goed gaan lopen en kom je ruimte te kort, kun je altijd nog opslagruimte huren.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0
Dat is een gedachte die bij mij ook meteen opkwam. Wat zijn de courante producten? Hoe stel je vast wat men wil?

Mijn nichtjes vallen nog steeds van hun stoel van het lachen met "Mens erger je niet". Dus tja, geen nieuw nieuw nieuw, en nog steeds gewild.

 

De vraag is dan ook wie je doelgroep is. Er zijn inderdaad kinderen en ouders die graag een spelletje mens erger je niet spelen dat blijft populair, je hebt ook een doelgroep mensen " vooral jeugd " die allerlei nieuwe dingen proberen. Er zijn een aantal nieuwe trends in de markt en je vraagd je dan af hoe kom ik achter zoiets ? Ik ben bezig met een diepgaand marktonderzoek in de vorm van telefonische enquetes. Natuurlijk struin je ook forums af enz. leveranciers kennen meestal ook de trends.

-,. Het pad van inspiratie tot uitvoering kent vele valkuilen .,-

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 335 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...