• 0

Help, mijn jonge onderneming (ca 6 mnd) dreigt onderuit te gaan (herenmode)

Hallo Iedereen,

 

Ik heb eigenlijk al regelmatig -als gast- hier zinvolle topics doorgepluist. Inmiddels ben ik sinds jan'08 officieel 'ondernemer' en sinds april'08 'operationeel' .

 

Ik leef hier veel topics, met daarin formele zinsopbouw, hoop dat het geen probleem is als ik gewoon informeel blijf? ;)

 

Goed, ik ben een 27jarige Hagenaar en ben dus sinds dit jaar ondernemer in een midden grote stad in de randstad. Ik heb daar op een mooie locatie (A1/A2) een Heren Mode zaak geopend. Met hoog segment, casual & trendy merken, richt ik mij op een specifieke doelgroep. Leeftijd varierend van ca. 20+ tot eind 30. Uiteraard heb ik ook jongere en iets oudere klanten, maar dit is de core 8).

 

Ik heb geen directe concurrent, sinds er in deze stad; 1. weinige hoog segment heren mode winkels zijn en 2. géén enkele casual zaak in het hoogsement aanwezig is. Daarnaast voer ik een merkenpakket die, buiten 1 brand, binnen de Gemeente **** exclusief bij mij te verkrijgen is

Assortiment bestaat uit bovenkleding (shirts/polos/truien/overhemden & Jeans) tot en met schoenen(sneakers), ondergoed en accesoires.

 

Tot hier even geprobeerd een duidelijke beeld van de onderneming te creeeren.

 

Goed, ik heb de onderneming gestart met een klein deel eigenvermogen en een bedrijfsfinanciering (rekeningcourant) bij de ING, voor >50k.

 

De eerste 6,7 maanden zijn zwaar geweest, moeilijk begin, wat óók ermee te maken had, dat ik in de zomer collectie nog relatief weinig van mijn beoogde hoog segment merken had(ca. 30%), deze moeten namelijk bijna 1 jaar vantevoren bij de verschillende agentschappen van deze merken besteld worden, ik was daar dus ca. 5 maanden te laat voor.

Daarnaast was er een EK, busstaking (belangrijke bron van klanten op mijn locatie) en sprake van een financiele crisis (nog steeds) waardoor consumenten ook minder snel consumeren, zeker in het hoog segment.

 

Positieve zijde van het eerste halfjaar dat ik bezig ben, is het feit dat de omzet wél iedere maand weer groeit, met kleine stappen (tussen de ca, 10-20%), maar toch!

 

Goed, maar tegelijkertijd is het probleem van het achterblijven van voldoende omzet, dat ik niet genoeg gereneer om mijn inkoop te kunnen betalen.

Om dit reden heb ik acuut geld nodig, dit doorbesproken met de boekhouder en samen een prognose voor 2008-2010 gemaakt, hierin vanuit gegaan dat groei op dezelfde tempo doorzet en dan ziet de toekomst er gewoon rooskleurig uit!

Met de (positieve) feedback van de boekhouder en de 2,5 jaar prognose onder de arm richting de bank gestapt,maar deze weigert na 6 weken (!!) bedenktijd de aanvullende financiering :( :-[

 

Nu ben ik dus in paniek, zonder de aanvullende financiering kan ik mijn inkoop niet betalen, wat behalve problemen oplevert met deurwaarders (nog niet gebeurt!) e,d ,maar ook dat de leveranciers de leveringen voor de nieuwe collecties stopzetten. :'(

 

En mijn vraag is dan ook; Hoe nu verder? Ik weet van de borgstelling vanuit de staat voor startende ondernemers, volgens mij kan ik zelfs proberen een borgstelling bij desbetreffende gemeente te halen (BZB), ik heb eventueel mijn koophuis als onderpand en mijn vrouw is gewoon full time werkzaam. Mijn enige oplossing die ik kon bedenken was naar andere banken dan mijn huidige bank afstappen, maar gaan die het dan wel goedkeuren, ik ben echt ten einde raad :( :(

 

Sorry voor de lange brij aan tekst, maar ik wilde zo duidelijk mogelijke beeld schetsen van mijn situatie, hoop dat jullie me kunnen adviseren :-\

 

[kopregel gespatieerd - mod]

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Een aantal berichten van ons moet je ook gewoon lezen als een 'voortgangsrapportage' jef. ::)

En in sommige gevallen staat daar dan weer iets in wat ervoor zorgt dat iemand een stukje informatie en/of kennis kan delen.

Toevallig is dit draadje een stuk langer geworden, mede omdat ik me hier met een soortgelijk probleem heb gemeld en van mening was dat jongamibtieus wel wat steun van een lotgenoot kon gebruiken.

Dat het eind zoek is ben ik dan ook niet met je eens, dat het eind nog niet in zicht is, daar kan ik mij wel in vinden. ;)

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb deze draad is helemaal doorgelezen en er is iets wat ik niet helemaal begrijp. Op dit forum word meer dan eens gesuggereerd dan men hier elkaar helpt doormiddel van adviezen. Maar hier is het eind toch zoek. ik stel gewoon voor dat een ieder even langs deze shop loopt en een sjaal/broek of wat dan ook koopt. :)

 

Soms moet je gewoon stoppen met praten en gewoon handelen. Het is hier toch de VN niet. ::)

mooi berichtje ;)

thanks 4 the support!

 

@Dendro: Ja, ik heb jou verhaal uiteraard ook meegelezen ;) Ik heb hier hetzelfde probleem en dus nu ook uitverkoop....

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Veel succes.

 

Misschien een rare vraag maar zijn er geen inkoop organisaties of totaal groothandels waar je de kleding/merken bij kan kopen zodat je in de toekomst niet meteen een grote investering nodig heb om de winkel te vullen.

 

in principe zijn er geen cash&carry groothandels voor Hoogsegment merken, wél organisaties die de distributie voor een groot aantal merken voeren(o.a FashionClub), maar dit verandert niet de leveringsvoorwaarden e.d, dat ligt dan nog altijd bij de merken zelf

 

Goededag,

Heeft u voor mij een overzicht van de distributieorganisaties, van de luxere merken naast fashionclub dan.

Daar zou u mij heel erg mee helpen alvast bedankt!

Link naar reactie
  • 3

Even een update na een periode van heel hard werken en heel veel leren.... ;D

Het belangrijkste nieuws: We hebben nu eindelijk toch een financiering rondgekregen bij de Rabobank en zijn inmiddels bijna over naar een ander pand op een veel betere (zicht) locatie! :-K

Allereerst wil ik Marco van den Maagdenberg bedanken voor zijn adviezen én de verwijzing naar MTP accountants.

Dankzij hem en de beide dames van MTP is het ons gelukt om op eigen kracht een veel beter ondernemingsplan op te maken, om daarmee bij de bank te kunnen laten zien dat wij, ondanks de vele negatieve berichten en vooruitzichten, erin geloven dat we het toch kunnen gaan maken met onze kledingwinkel.

Inmiddels zijn er ook een aantal leveranciers bereid gevonden om kredietfaciliteiten beschikbaar te stellen en dus gaan we het zo wel redden als de verwachte omzet er komt, en die gaat er gewoon komen in het nieuwe pand!

Achteraf hebben we er dan ook geen spijt van dat we de BBZ regeling niet hebben gebruikt want de ambtelijke molens waren nu dan nog lang niet uitgemaald..... ;D

 

@Jongambiteus: Ik hoop voor jou dat het nog steeds allemaal naar omstandigheden goed met je gaat en je er ook uitkomt met je onderneming.

Laat anders even weten hoe het er nu voorstaat.......

Link naar reactie
  • 0

Even een update na een periode van heel hard werken en heel veel leren.... ;D

 

Allereerst wil ik Marco van den Maagdenberg bedanken voor zijn adviezen én de verwijzing naar MTP accountants.

Dankzij hem en de beide dames van MTP is het ons gelukt om op eigen kracht een veel beter ondernemingsplan op te maken, om daarmee bij de bank te kunnen laten zien dat wij, ondanks de vele negatieve berichten en vooruitzichten, erin geloven dat we het toch kunnen gaan maken met onze kledingwinkel.

 

@Jongambiteus: Ik hoop voor jou dat het nog steeds allemaal naar omstandigheden goed met je gaat en je er ook uitkomt met je onderneming.

Laat anders even weten hoe het er nu voorstaat.......

 

Reusje voor Marco.

 

Succes met het nieuwe pand en zoals me voorganger al zei: nu gaan als de brandweer.

Link naar reactie
  • 0

Vandaag op intake gesprek geweest bij de Gemeente, inzake de BBZ aanvraag. Verwachtte eerlijk gezegd toch een ietwat diepgaande gesprek, maar moest alleen samengevat mijn situatie toelichten,kreeg een formulier in me handen gedrukt; of ik deze wilde invullen, stukken zoals aangegeven toevoegen en dan weer inleveren, spreekt voor zich ::)

 

Ingevuld, nu de stukken erbij voegen vanavond, dan ermee langs de boekhouder en dit weer inleveren....

@jongambitieus; ik zie dat je 18 nov. je eerste intake gesprek bijh de gemeente hebt gehad over de BBZ

hoe is het daar nu mee?

Afgezien van een paar details, zitten wij nl. in precìes hetzelfde schuitje.. zelfs ook met een herenmodezaak (rustig maar, niet bij jou in de buurt..) Dus ben heel benieuwd hoe dit afgelopen is -en wat het ''toegewezen'' bedrag evt. is geworden?-

Link naar reactie
  • 0

Dendro, ben erg blij voor jullie; gefeliciteerd!!

 

Ik heb erg veel mentale druk en stress, hoop een beetje 'normaal' de komende tijd door te komen :-[

 

We hebben inmiddels een gesprek achter de rug met een adviseur van de gemeente (IMK), daar werd aangegeven dat mijn winkel minimaal 4k per week moet draaien om de kosten te dekken (Wist ik al) en tot op heden lukt dat ons niet. Voor ons ook de reden om bij het BBZ traject aan te kloppen!

Echter, de IMK adviseur kan geen positief advies over de bestaansrecht afgeven als de kosten niet gedekt kunnen worden ???

Er is(nog) geen officiele afwijzing, omdat de boekhouder de jaarcijfers met onderbouwing nog op moet sturen, maar het gesprek heeft wél duidelijk gemaakt dat wij niet aan de eisen voldoen :-\

 

Wij hebben nov-dec redelijk gedraaid (meer dan de maanden daarvoor, maar ook niet geweldig), daarnaast hebben we van mijn ouders een kleine som kunnen lenen, waarmee we alle achterstallige betalingen hebben voldaan.

We hielden zelfs ca. 5k over aan het begin van dit jaar!

 

2009

Vol goede moed dus begonnen aan het nieuwe jaar, waarin we voor januari geen hoge verwachtingen hadden, wél een ondergrens wat we toch echt aan omzet moesten kunnen halen. Dat hebben we niet gehaald.

Februari moest dan gewoon een 'normale'maand worden, temeer we medio maart alweer een bulk aan inkoop facturen moeten betalen.

Februari is tot nog echter nóg slechter dan januari :'(

 

Met de huidige situatie en de minieme kans op het BBZ lening, verwachten wij eigenlijk niet meer te kunnen overleven, althans niet in de huidige opzet (hoog segment merken).

We zijn al bezig ons goed te laten informeren voor een aanstaande faillisement en de gevolgen daarvan

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

ik heb uitgebreid via de search functie rond geneusd op HL, maar kan geen antwoord op mijn vraag vinden.

Ik weet eerlijk gezegd niet of dit de juiste locatie ervoor is, maar anders kan het verplaats worden :-[

 

Ik probeer de gevolgen van een aanstaande faillissement in zicht te krijgen, maar kan vooralsnog één prangende vraag niet beantwoorden;

 

Koopwoning

Wij zijn in het bezit van een (nieuwbouw)koopwoning, sinds anno 2006. We hebben en volledig aflossingsvrije hypotheek, deze loopt nog 3 jaar.

Nu is mijn vraag, moeten wij bij een eventuele faillissement onze huis verkopen?

Ik hoop heel sterk van niet, het levert een curator en/of onze (zakelijke) schuldeisers in principe niets op, immers de hypotheekverstrekker zal als eerste zijn geld 'ophalen' en ivm een aflossingsvrije hypotheek zal er niet erg veel overblijven.

 

Aan de andere kant, we hebben ietwat overwaarde en als we failliet zijn drukt de maandlasten van een koopwoning vrij zwaar op onze budget, maw; bij verkoop van onze huis zal er maandelijks meer geld overblijven voor de schuldeisers... :-\

 

Kortom, hoe groot is de kans dat we onze huis óók kwijtraken of is dat zelfs een 100% feit?

Ik wil alles wegdoen om de aanstaande faillissement op een nette en snelle manier af te ronden, maar onze huis is dan het enige wat ik en onze kinderen dan nog hebben :-\

 

sorry als het allemaal erg melo-dramatisch klintkt, maar ben mentaal niet in opper beste staat :-[

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Heb je al spoed gemaakt met je belastingaangifte?

Grote kans, vanwege je startinvesteringen, dat je van de BD een aardig bedrag terug krijgt.

Beste Rene,

 

Mijn boekhouder is nog met de jaarcijfers bezig, de aangifte komt dan toch daarna pas?

Kan je me meer uitleg geven over wat ik dan terug krijg? bedankt!

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Met de opstart van mijn winkels had ik het eerste jaar altijd een aardig bedrag aan omzetbelasting terug.

Dit omdat er toch aardig geinvesteerd is in het pand, de voorraad, auto etc. etc.

 

Vreemd van de boekhouder dat hij daar geen haast mee maakt, ik neem aan dat hij van de huidige situatie weet.

Link naar reactie
  • 0

Met de opstart van mijn winkels had ik het eerste jaar altijd een aardig bedrag aan omzetbelasting terug.

Dit omdat er toch aardig geinvesteerd is in het pand, de voorraad, auto etc. etc.

 

Vreemd van de boekhouder dat hij daar geen haast mee maakt, ik neem aan dat hij van de huidige situatie weet.

 

wederom bedankt rené.'

Boekhouder is inderdaad op de hoogte, maar ook hij krijgt op dit moment ca. 2k van mij en krijg (helaas) een beetje het gevoel dat ie niet (meer) zo hard voor me wilt lopen....

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

ik heb uitgebreid via de search functie rond geneusd op HL, maar kan geen antwoord op mijn vraag vinden.

Ik weet eerlijk gezegd niet of dit de juiste locatie ervoor is, maar anders kan het verplaats worden :-[

 

Ik probeer de gevolgen van een aanstaande faillissement in zicht te krijgen, maar kan vooralsnog één prangende vraag niet beantwoorden;

 

Koopwoning

Wij zijn in het bezit van een (nieuwbouw)koopwoning, sinds anno 2006. We hebben en volledig aflossingsvrije hypotheek, deze loopt nog 3 jaar.

Nu is mijn vraag, moeten wij bij een eventuele faillissement onze huis verkopen?

Ik hoop heel sterk van niet, het levert een curator en/of onze (zakelijke) schuldeisers in principe niets op, immers de hypotheekverstrekker zal als eerste zijn geld 'ophalen' en ivm een aflossingsvrije hypotheek zal er niet erg veel overblijven.

 

Aan de andere kant, we hebben ietwat overwaarde en als we failliet zijn drukt de maandlasten van een koopwoning vrij zwaar op onze budget, maw; bij verkoop van onze huis zal er maandelijks meer geld overblijven voor de schuldeisers... :-\

 

Kortom, hoe groot is de kans dat we onze huis óók kwijtraken of is dat zelfs een 100% feit?

Ik wil alles wegdoen om de aanstaande faillissement op een nette en snelle manier af te ronden, maar onze huis is dan het enige wat ik en onze kinderen dan nog hebben :-\

 

sorry als het allemaal erg melo-dramatisch klintkt, maar ben mentaal niet in opper beste staat :-[

 

weet iemand een antwoord op het bovenstaande? alvast bedankt!

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het topic vluchtig doorgelezen, maar kon zo snel niet achterhalen:

- in welke rechtsvorm je je bedrijf runt (eenmanszaak, B.V.?);

- als je al een B.V. hebt: heb je zekerheden gegeven aan de bank?

 

Mocht je als privepersoon (eenmanszaak) failliet worden verklaard wordt er een curator benoemd. Die curator zal jouw faillissementsboedel afwikkelen in het belang van de gezamenlijke schuldeisers. Dan is de kans groot dat het huis wordt verkocht. Als de curator het huis wil verkopen, komt eerst de hypotheekhouder om de hoek kijken.

Ook de bank zal ergens in haar voorwaarden hebben staan dat de lening onmiddelijk opeisbaar is bij jouw faillissement. Omdat jij daaraan niet zult kunnen voldoen, zal de bank het huis kunnen verkopen.

 

Maar zover is het nog niet!

 

JM juristen & adviseurs

ondernemingsrecht:

samenwerkingsverbanden | overeenkomsten | (algemene) voorwaarden en reglementen | bedrijfsstructuren | bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het topic vluchtig doorgelezen, maar kon zo snel niet achterhalen:

- in welke rechtsvorm je je bedrijf runt (eenmanszaak, B.V.?);

- als je al een B.V. hebt: heb je zekerheden gegeven aan de bank?

 

Mocht je als privepersoon (eenmanszaak) failliet worden verklaard wordt er een curator benoemd. Die curator zal jouw faillissementsboedel afwikkelen in het belang van de gezamenlijke schuldeisers. Dan is de kans groot dat het huis wordt verkocht. Als de curator het huis wil verkopen, komt eerst de hypotheekhouder om de hoek kijken.

Ook de bank zal ergens in haar voorwaarden hebben staan dat de lening onmiddelijk opeisbaar is bij jouw faillissement. Omdat jij daaraan niet zult kunnen voldoen, zal de bank het huis kunnen verkopen.

 

Maar zover is het nog niet!

 

 

bedankt voor je reactie.

Ik heb een eenmanszaak (om je eerste te beantwoorden :) )

 

Dus ook als verkoop van het huis niet direct geld oplevert voor de schuldeisers, wordt deze toch verkocht?

zijn er ook gevallen waarin dit niet gebeurd/te voorkomen is?

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Laat ik voorop stellen dat ik geen ervaring heb met faillissementen. (afgezien van theorie)

 

Er zijn altijd mogelijkheden, maar ga van het slechtste geval uit! Wellicht kan een akkoord worden bereikt met de schuldeisers, zodat het niet op een faillissement aankomt.

Je probleem zit niet alleen bij de curator, maar ook bij de hypotheekverstrekker.

 

Faillissement heeft een zuiverende werking als alle schuldeisers akkoord gaan met de slotuitdeling. Als het faillissement eindigt heb je geen schulden meer. Daar zal de hypotheekverstrekker absoluut niet op zitten wachten. Dan heb je wel een huis, maar geen hypotheekschuld meer....

Dat zal niet snel gebeuren, de hypotheekverstrekker gaat daarmee niet akkoord. Alle schuldeisers kunnen dan zich blijven verhalen op jouw vermogen.

Als een van de schuldeisers vervolgens beslag laat leggen op jouw woning (en dat gaan dan gebeuren) kan de bank niets anders doen dan de executie van de woning overnemen.

 

Het doel moet zijn: akkoord op de slotuitdeling.

 

(er zijn zoveel aspecten van een faillissement, dat valt hier niet allemaal te bespreken)

 

 

JM juristen & adviseurs

ondernemingsrecht:

samenwerkingsverbanden | overeenkomsten | (algemene) voorwaarden en reglementen | bedrijfsstructuren | bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
  • 0

Laat ik voorop stellen dat ik geen ervaring heb met faillissementen. (afgezien van theorie)

 

Er zijn altijd mogelijkheden, maar ga van het slechtste geval uit! Wellicht kan een akkoord worden bereikt met de schuldeisers, zodat het niet op een faillissement aankomt.

Je probleem zit niet alleen bij de curator, maar ook bij de hypotheekverstrekker.

 

Faillissement heeft een zuiverende werking als alle schuldeisers akkoord gaan met de slotuitdeling. Als het faillissement eindigt heb je geen schulden meer. Daar zal de hypotheekverstrekker absoluut niet op zitten wachten. Dan heb je wel een huis, maar geen hypotheekschuld meer....

Dat zal niet snel gebeuren, de hypotheekverstrekker gaat daarmee niet akkoord. Alle schuldeisers kunnen dan zich blijven verhalen op jouw vermogen.

Als een van de schuldeisers vervolgens beslag laat leggen op jouw woning (en dat gaan dan gebeuren) kan de bank niets anders doen dan de executie van de woning overnemen.

 

Het doel moet zijn: akkoord op de slotuitdeling.

 

(er zijn zoveel aspecten van een faillissement, dat valt hier niet allemaal te bespreken)

 

 

 

bedankt voor de uitleg, blijft voor mij inderdaad hele lastige materie.

Maar als ik het een beetje kort en simpel samenvat, komt het er min of meer op neer dat je na een faillissement in alle opzichten schuldenvrij dient te zijn, restschulden 'kwijtgescholden' worden en de bank daardoor zijn geld voor het huis (theoretisch) niet meer zou kunnen opeisen. Om deze reden zal het huis ook verkocht moeten worden.

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

We hebben inmiddels een gesprek achter de rug met een adviseur van de gemeente (IMK), daar werd aangegeven dat mijn winkel minimaal 4k per week moet draaien om de kosten te dekken (Wist ik al) en tot op heden lukt dat ons niet. Voor ons ook de reden om bij het BBZ traject aan te kloppen!

Echter, de IMK adviseur kan geen positief advies over de bestaansrecht afgeven als de kosten niet gedekt kunnen worden ???

Er is(nog) geen officiele afwijzing, omdat de boekhouder de jaarcijfers met onderbouwing nog op moet sturen, maar het gesprek heeft wél duidelijk gemaakt dat wij niet aan de eisen voldoen :-\

 

Dis toch ook de omgekeerde wereld.. als je genoeg zou draaien om de kosten te dekken, zou je toch geen extra steun aan hoeven te vragen? Of bedoelen ze daar alleen je vaste lasten mee -zonder de inkoopnota's-?

 

 

2009

Vol goede moed dus begonnen aan het nieuwe jaar, waarin we voor januari geen hoge verwachtingen hadden, wél een ondergrens wat we toch echt aan omzet moesten kunnen halen. Dat hebben we niet gehaald.

Februari moest dan gewoon een 'normale'maand worden, temeer we medio maart alweer een bulk aan inkoop facturen moeten betalen.

Februari is tot nog echter nóg slechter dan januari :'(

 

Aangezien wij al een 4-tal jaren een herenmodezaak hebben, kan ik je vertellen dat Januari doorgaans in de eerste week nog wel goed is qua omzet (mensen die een 13e maand uitgekeerd krijgen) maar vanaf dan wordt het inderdaad minder.

 

Februari is bij ons ieder jaar de slechtste maand qua omzet.

 

Je hebt er weinig aan, maar weet dat dat in ieder geval niet aan jou ligt, en dat de omzet vanaf feb. langzaam maar zeker weer omhoog gaat

Afgelopen jaren hadden wij ongeveer de volgende tendens;

Maart ca 15% meer omzet dan feb

April ca 20% meer omzet dan mrt

en mei is altijd een leuke maand met een flinke piek in de laatste week -ivm mensen die hun vakantiegeld aan kleding uitgeven ;) -

 

Pin je er niet op vast, op deze cijfers want er zijn natuurlijk altijd veel externe factoren die de omzetten nogal eens laten schommelen - als het in maart ineens weer hard zou gaan vriezen, koopt er geen hond zomerkleding natuurlijk-

 

Het feit dat iedereen mekaar nu de crisis aan t inpraten is, heeft er bij ons ook voor gezorgd dat het water ons aan de lippen staat... sinds oktober zetten wij zo'n 30-35% minder om dan voorgaande jaren in dezelfde periode (en je maakt mij nou echt niet wijs dat 30% van onze klanten werkloos is geraakt danwel 30% minder is gaan verdienen...) >;(

Link naar reactie
  • 0

Helaas wel.. als ik naar onze omzetten kijk is het inderdaad ieder jaar zo dat in jan/feb maar ca. 50 - 60 % vd omzet v nov/dec gehaalt wordt...

November en December zijn echt dè maanden in deze branche (vaak begin èchte winter qua weer, icm mensen die nwe kleding voor de feestdagen kopen en dus de mensen met een 13e maand of een ander soort bonus die aan t eind vh jaar wordt uitgekeerd)

Jan./ Feb. keldert het direct; de winterkleding thuis is weer aangevuld, de schade wordt opgemaakt na de feestmaand dec. en dan nog de vakantie die in feb. valt->veel mensen die op wintersport gaan en het feit dat het in NL in jan/feb vaak "Oud Hollands Hondeweer" is trekt mensen niet naar de winkels.

Het feit dat we een herenmodezaak hebben is natuurlijk in dit geval een extra minpunt, aangezien die eigenlijk sowieso al nooit ''zomaar gaan winkelen'' maar alleen erop uit trekken als ze echt echt echt echt iets nodig hebben... en dan nog moeten ze vaak meegesleurt worden door moeders de vrouw.. ;D

 

Maar goed, dankzij het feit dat we sinds begin oktober onze kont niet kunnen keren of ièmand heeft t wel over de kredietcrisis hebben wij dus -vergeleken met vorig jaar- in de mndn Okt., Nov en Dec. totaal zo'n € 60.000,- minder omgezet

 

Het maakt in dit geval dus niet uit hoelang je eventueel al je winkel hebt, door deze grote tegenslag zitten wij nu in precies dezelfde positie als jij... :-\

Link naar reactie
  • 0

wow :-\

 

ik ben nu dus ca 11 maanden bezig, heb in de maanden nov-dec omzetten gehaald die misschien nét de onderkant halen van wat mijn winkel in potentie maandelijks zou moeten draaien.

Daarom zette wij dus voor januari de lat eigenlijk niet veel lager dan deze maanden; immers omzetten nov-dec waren geen hoogstandjes, alleen wél beter dan de maanden daarvoor in 2008.

 

en zelfs die omzetten hebben wij zien halveren of iets lager zelfs....

 

Daarbij komt onze grootste probleem; niet genoeg geld achter de hand om dit soort periodes op te vangen, want het concept is goed, collectie ook, maar zonder geld gaan we dus kopje onder :-[

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 111 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.