• 0

Help, mijn jonge onderneming (ca 6 mnd) dreigt onderuit te gaan (herenmode)

Hallo Iedereen,

 

Ik heb eigenlijk al regelmatig -als gast- hier zinvolle topics doorgepluist. Inmiddels ben ik sinds jan'08 officieel 'ondernemer' en sinds april'08 'operationeel' .

 

Ik leef hier veel topics, met daarin formele zinsopbouw, hoop dat het geen probleem is als ik gewoon informeel blijf? ;)

 

Goed, ik ben een 27jarige Hagenaar en ben dus sinds dit jaar ondernemer in een midden grote stad in de randstad. Ik heb daar op een mooie locatie (A1/A2) een Heren Mode zaak geopend. Met hoog segment, casual & trendy merken, richt ik mij op een specifieke doelgroep. Leeftijd varierend van ca. 20+ tot eind 30. Uiteraard heb ik ook jongere en iets oudere klanten, maar dit is de core 8).

 

Ik heb geen directe concurrent, sinds er in deze stad; 1. weinige hoog segment heren mode winkels zijn en 2. géén enkele casual zaak in het hoogsement aanwezig is. Daarnaast voer ik een merkenpakket die, buiten 1 brand, binnen de Gemeente **** exclusief bij mij te verkrijgen is

Assortiment bestaat uit bovenkleding (shirts/polos/truien/overhemden & Jeans) tot en met schoenen(sneakers), ondergoed en accesoires.

 

Tot hier even geprobeerd een duidelijke beeld van de onderneming te creeeren.

 

Goed, ik heb de onderneming gestart met een klein deel eigenvermogen en een bedrijfsfinanciering (rekeningcourant) bij de ING, voor >50k.

 

De eerste 6,7 maanden zijn zwaar geweest, moeilijk begin, wat óók ermee te maken had, dat ik in de zomer collectie nog relatief weinig van mijn beoogde hoog segment merken had(ca. 30%), deze moeten namelijk bijna 1 jaar vantevoren bij de verschillende agentschappen van deze merken besteld worden, ik was daar dus ca. 5 maanden te laat voor.

Daarnaast was er een EK, busstaking (belangrijke bron van klanten op mijn locatie) en sprake van een financiele crisis (nog steeds) waardoor consumenten ook minder snel consumeren, zeker in het hoog segment.

 

Positieve zijde van het eerste halfjaar dat ik bezig ben, is het feit dat de omzet wél iedere maand weer groeit, met kleine stappen (tussen de ca, 10-20%), maar toch!

 

Goed, maar tegelijkertijd is het probleem van het achterblijven van voldoende omzet, dat ik niet genoeg gereneer om mijn inkoop te kunnen betalen.

Om dit reden heb ik acuut geld nodig, dit doorbesproken met de boekhouder en samen een prognose voor 2008-2010 gemaakt, hierin vanuit gegaan dat groei op dezelfde tempo doorzet en dan ziet de toekomst er gewoon rooskleurig uit!

Met de (positieve) feedback van de boekhouder en de 2,5 jaar prognose onder de arm richting de bank gestapt,maar deze weigert na 6 weken (!!) bedenktijd de aanvullende financiering :( :-[

 

Nu ben ik dus in paniek, zonder de aanvullende financiering kan ik mijn inkoop niet betalen, wat behalve problemen oplevert met deurwaarders (nog niet gebeurt!) e,d ,maar ook dat de leveranciers de leveringen voor de nieuwe collecties stopzetten. :'(

 

En mijn vraag is dan ook; Hoe nu verder? Ik weet van de borgstelling vanuit de staat voor startende ondernemers, volgens mij kan ik zelfs proberen een borgstelling bij desbetreffende gemeente te halen (BZB), ik heb eventueel mijn koophuis als onderpand en mijn vrouw is gewoon full time werkzaam. Mijn enige oplossing die ik kon bedenken was naar andere banken dan mijn huidige bank afstappen, maar gaan die het dan wel goedkeuren, ik ben echt ten einde raad :( :(

 

Sorry voor de lange brij aan tekst, maar ik wilde zo duidelijk mogelijke beeld schetsen van mijn situatie, hoop dat jullie me kunnen adviseren :-\

 

[kopregel gespatieerd - mod]

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

tja... zonder kredietcrisis had je okt. / nov. / dec. waarschijnlijk in ieder geval 30% meer omzet gehaald...

 

En geloof me; niet alleen beginnende ondernemers missen geld om dit soort periodes op te vangen, zoals gezegd hebben wij 60K misgelopen, wij lopen nu dan ook 45K achter met betalingen (vaste lasten en inkoop samen)

en dan te bedenken dat we inderdaad vanaf komende maand alle inkoopnota's van de zomercollectie moeten gaan betalen...

 

Dus wellicht sta jij er nu wel beter voor dan wij zelfs...

 

Zelfs ondernemeres die wij kennen in deze branche, die al 20+ jaren bezig zijn, lopen nu flink achter met hun betalingen,

dus als dit lang zo blijft zullen er een hoop kleine zelfstandig ondernemers koppie onder gaan

 

Link naar reactie
  • 0

We houden inderdaad met alles rekening nu

vandaar ook de aanwezigheid op dit forum: wat zijn onze mogelijkheden / kansen / hoe gaan anderen er mee om?

Tot nu toe zijn we er helaas niet erg veel wijzer van geworden

in de tussentijd blijven we iig ''door-ondernemen'', wat natuurlijk wel inhoudt dat we inderdaad weer leveringen gaan ontvangen terwijl de lopend evoorraad nog niet eens betaald is

 

BBZ hebben we ook aan gedacht alleen hebben we daar accountantsverslagen voor nodig, en je raadt t al; daar hebben we ook een bedrag openstaan, dus die willen pas weer voor ons aan de slag als dat betaalt is.... hoe bedoel je vicieuze cirkel..?

 

HELP

 

 

Link naar reactie
  • 3

We houden inderdaad met alles rekening nu

vandaar ook de aanwezigheid op dit forum: wat zijn onze mogelijkheden / kansen / hoe gaan anderen er mee om?

Tot nu toe zijn we er helaas niet erg veel wijzer van geworden

in de tussentijd blijven we iig ''door-ondernemen'', wat natuurlijk wel inhoudt dat we inderdaad weer leveringen gaan ontvangen terwijl de lopend evoorraad nog niet eens betaald is

 

BBZ hebben we ook aan gedacht alleen hebben we daar accountantsverslagen voor nodig, en je raadt t al; daar hebben we ook een bedrag openstaan, dus die willen pas weer voor ons aan de slag als dat betaalt is.... hoe bedoel je vicieuze cirkel..?

 

HELP

 

 

 

Beste Verkoper,

 

Wij hebben een regeling om de jaarstukken voor je op te stellen incl. aangifte IB. We sturen je dan wel een factuur, maar die hoef je pas te betalen als het weer uit kan (b.v. in de piekperiode in mei). Mocht het helemaal niet lukken dan kunnen we hem kwijt schelden.

Nu vraag je je misschien af, waarom doet die idioot dat? Dat is heel simpel, naast veel geld verdienen willen we ook onze maatschappelijke rol niet vergeten en mensen helpen.

Neem maar contact met me op, als je snel bent heb je deze of volgende week je jaarrekening binnen.

 

Groeten,

 

Johan van den Brink

 

http://www.analyzethat.nl -> Reporting, Data Integratie, Geavanceerde analytics, Data en Process mining

Link naar reactie
  • 0

Dat is goed om te weten!

Ik zie op jullie site jullie in Elspeet zitten, dat is voor ons nog in de buurt ook ;)

 

Moet zeggen dat een jaarrekening bij ons niet veel werk zal zijn voor een accountant, -al weet ik natuurlijk niet precies vd hoed en de rand- wij boeken zelf alles al in in een boekhoudprogramma namelijk

dus dat scheelt (volgens mij) al een heleboel

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dat klopt inderdaad: meestal helpt zelf boeken wel een stuk. Zeker als je het al een paar jaar doet.

In jouw profiel zie ik jammer genoeg niets over bedrijfsnaam en vestigingsplaats. Die mag je wel in een privéberichtje sturen eventueel.

Als ik deze week van je hoor of je van mijn diensten gebruik wilt maken kan ik tijd vrijmaken voor je.

 

 

http://www.analyzethat.nl -> Reporting, Data Integratie, Geavanceerde analytics, Data en Process mining

Link naar reactie
  • 1

@Jongambiteus: Spijtig om te lezen dat het nog steeds niet zo goed gaat met je onderneming ...... :(

Belangrijkste les die ik van Marco heb geleerd, was dat je bij het opstellen van een ondernemersplan uit moet gaan van een realistische omzetverwachting en een zo duidelijk en accuraat mogelijke opsomming van de vaste en variabele lasten per maand, inclusief een 'salaris' voor jezelf.

Jezelf rijk rekenen met hoge omzetprognoses heeft geen zin en zorgt er alleen maar voor dat je bij tegenvallende omzetcijfers steeds in de stress schiet, omdat je ziet dat je je rekeningen niet kan betalen zelfs niet als je er betalingsregelingen voor hebt getroffen.

Misschien heb je in je eerdere prognoses de lat toch wat te hoog gelegd voor jezelf?

Ik hoop dat je er financieel gezien uiteindelijk redelijk ongeschonden vanaf gaat komen mocht het op een (vrijwillig) faillissement uitdraaien.

 

Voor wat betreft onze winkel:

Wij zitten nu sinds een week in onze nieuwe locatie en draaien nu al (de officiële opening met de bijbehorende publiciteit moet nog komen) een omzet die we op de vorige locatie als een hele mooie omzet gezien zouden hebben.

Voor wat betreft Januari en Februari zaten we in het oude pand op 95% van de omzetprognose en zijn we daarnaast vanwege de verhuizing ook nog een week dicht geweest.

Ik herken dus (nog) niets van een tegenvallende omzet, wat ik bij jullie berichten wel lees.

Misschien komt dat ook omdat de positie van onze website de afgelopen maanden met bijna 800% is toegenomen volgens de Alexa ranking.

Feit is dat we inmiddels klanten uit heel Zuid-Nederland (zeg maar alles vanaf Utrecht) vandaan krijgen en we daar dus steeds meer omzet mee binnen gaan halen.

Ze zoeken op 'onze' merken en we zien dat de consument steeds meer bedreven raakt in het vinden van wat zij wil hebben via het internet.

We overwegen dan ook om naast de winkel een volwaardige webwinkel te openen, of minstens een mogelijkheid te creëren om spullen op te laten sturen nadat ze vooraf betaald zijn.

 

Verder blijven we heel erg alert op trendwisselingen in de markt en wisselen we merken die het niet goed genoeg doen in voor nieuwe merken met potentie.

Daarbij hebben we vanwege de kredietcrisis de focus van onze inkoop en dus ook onze verkoopprijzen wel wat verschoven van het hogere middensegment naar het lagere middensegment.

Lag onze 'vanaf' prijs eerst rond de € 60,- nu is dat € 20,- geworden waarbij tegelijk de hoogste prijzen van rond de € 750,- zijn gezakt naar zo'n € 450,-

Dat die stap een goede is geweest zien we aan de omzet per merk die we wekelijks bijhouden.

Wanneer de kredietcrisis is uitgeraasd zullen we bekijken of we eventueel weer terug willen gaan naar boven.

Al met al is het voor ons dus nog steeds heel leuk en spannend om de uitdaging aan te gaan om van onze onderneming een succes te maken ook al zijn we er wel vaak 24 uur per dag mee bezig.

 

@Verkoper: Dat er een groot aantal (gevestigde) zelfstandige ondernemers in de modebranche failliet zal gaan is een paar maanden geleden al duidelijk aangekondigd door o.a de Rabobank.

Mijns inziens komt dat voornamelijk omdat die ondernemers (en ik bedoel dat niet respectloos) al jarenlang hetzelfde ding doen en dus de vernieuwing in de branche missen.

Ik weet dat het in de herenmode allemaal wat gematigder gaat als in de damesmode, maar bedenk daarbij wel dat veel mannen worden 'aangekleed' door hun vrouwen.

En die zijn wél gevoelig voor trendwisselingen en dergelijke.

Ik denk daarnaast ook dat het in de herenmode nog belangrijker is wie je doelgroep is om omzet te kunnen blijven scoren.

Link naar reactie
  • 3

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat ik op Higherlevel ben ingelogd.

Door de hele situatie rondom mijn winkel ben ik in de afgelopen periode flink ouder geworden....

 

Ondertussen zijn we echter nog altijd open! We liggen weliswaar nog altijd op de intensivecare, maar met geduld van de 'artsen' (lees crediteuren) moeten we 2009 met een kleine verlies (ca. 20k) moeten kunnen afsluiten.

De grootste uitdaging tot op heden was en is het betalen van de inkoop(kleding). we hebben op dit moment nog altijd een kleine 25k van de zomer collectie open staan, bestaande uit 2 grote crediteurs en een 4 tal kleine.

Al deze merken lijken bereid uit te (blijven) leveren ondanks de achterstand, met uitzondering van 1(deze lag vorig jaar december ook al dwars).

 

Vervolgens verwacht ik nog 7k terug van de belastingdienst en heb ik nog 4k debiteuren staan, hiermee kunnen we de achterstand alweer bijna halveren.

 

De omzetten zijn sinds april 2009 goed aan het groeien en komen dicht in de buurt van onze (herziene) prognose voor 2009.

 

Al met al hebben we er op dit punt véél meer vertrouwen erin dan pakweg 4 maanden geleden! Al zijn we erg afhankelijk van de leveranciers én omzetten. Laten we zeggen dat het water boven onze neus gestegen was en nu gezakt is tot aan ze kin ;)

 

Ik probeer nu binnenkort wéér een 2e hypotheek/financiering bij de bank los te krijgen.

Onze omzet(groei) laat heel duidelijk zien dat BBZ en microkrediet het FOUT hadden en dat neem ik ze eerlijk gezegd wel kwalijk, want met een lening van één van deze 2 partijen (van ca. 20-30k), hadden wij de huidige achterstanden niet gehad en kon de omzet gebruikt worden om een buffer voor de aankomende rekeningen van de wintercollectie gebruikt worden.

Wij hebben daarentegen door het advies van dit soort partijen in de wind te slaan, goed in de spiegel kijken,rigorieus snijden in het inkoopbudget/merkenpakket laten zien dat we wel degelijk bestaansrecht hebben!

Wij hebben in juni 2009 inmiddels de omzet van boekjaar 2008 (open vanaf medio mrt 2008) met 2k overtroffen en lijken op weg om over een gelijke periode de omzetten van 2008 met 220% te verbeteren.

Nu hadden we in 2008 een dramatisch jaar, maar dit geeft ons een zekere trotse gevoel!

 

mochten er geen onverhoopt slechte maanden (We houden in ieder geval rekening met nog 1 slechte maand in 2009) tussen zitten, moeten wij met de hakken over de sloot, behulp van coulance van de leveranciers en goochelen met betalingen, 2009 kunnen afsluiten.

Daar hebben we eerlijk gezegd ook alle vertrouwen in en in 2010 moeten we dan eindelijk het jaar kunnen afsluiten met een minimale winst.

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

De reactietijd voor de gemeente n.a.v. je aanvraag BBZ mag 6 weken duren dus reken op 5 weken daarna moet er een extern bureau worden ingeschakeld om de aanvraag goed te keuren en dan moet alles nog goedkeuring van het gemeentebestuur krijgen.

 

Reken op januari 2009 als alles vlot verloopt, geheel afhankelijk van de gemeente.

 

(kuch, kuch)..... sorry rene.......... het kan ook 15 maanden gaan duren......

 

zo, nu eerst even een glaasje melk

Link naar reactie
  • 0

Dan zou ik het rapport wat aan de basis van dat advies staat als belanghebbende opvragen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik zie dat dit topic al zo'n 9 maanden bestaat, maar heb je eigenlijk al een website waar je

als zaak te vinden bent? Je had dan waarschijnlijk 10 tallen HL'ers in je zaak kunnen

hebben ;). Dit is eigenlijk geld wat je laat liggen.

 

Verder zag ik hier een hoop nuttige tips voorbij komen om je zaak wat meer te promoten.

Ik zal ze hier even quoten.

 

Als andere winkels zijn gespecialiseerd in pakken en jij niet, dan kan je natuurlijk altijd onderling een afspraak maken indien de collecties complementair zijn.

 

Bijvoorbeeld het uitdelen van waardebonnen: iemand die bij hun iets koopt, krijgt korting bij jou en omgekeerd.

 

Simpel en doeltreffend.

 

Hier ben je volgens mij niet meer mee verder gegaan.

 

Ik weet niet op wat voor locatie je zit natuurlijk, maar als je op een locatie zit waarbij je veel passanten hebt zou je natuurlijk ook op een zaterdag een soort mode-shows kunnen doen waarmee je extra aandacht naar je zaak toe trekt.

 

Het leukste is dan natuurlijk als je 'modellen' gewone mannen zijn die (waarschijnlijk op aandringen van hun partners) een make-over doen. Het voordeel is dan dat je jouw kennis en advisering toe kunt passen op potentiële klanten en je ook meteen laat zien dat jouw kleding ook bij de gewone man mooi staat.

 

Om het ludiek te houden zou je dan de partners in de jury laten plaatsnemen om cijfers toe te kennen, de winnaar geef je dan bijvoorbeeld een extra leuke korting op de outfit (ik zou de overige deelnemers ook een korting geven, des te groter is dat kans dat ze ermee de zaak uitlopen).

 

Je geeft aan dat je ruimte er niet geschikt voor is, maar je kunt het ook buiten voor de zaak doen.

Heb je gelijk een publiekstrekker. Dit jaargetijde (zomer) is hier uitermate geschikt voor.

 

Verder zou ik meer aandacht besteden aan klantenbinding.

Vraag aan iedere klant in je zaak of ze op de hoogte gehouden willen worden

van je nieuwe collectie of aanbiedingen. Geef je klanten die de zaak verlaten ook een visitekaartje mee.

 

Stuur eens i.p.v. een mailtje je vaste klanten eens een mooie brief en doe ze hierin

een mooie aanbieding. Of nog beter nodig ze middels die brief uit voor een VIP middag.

Een brief is namelijk veel persoonlijker dan een e-mail.

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Asterisk,

 

Een soort van B2B , middels kortingsbonnen e.d heb ik zeker wel geprobeerd, zonder resultaat....

 

Het verhaal van een modeshow klinkt gewoon makkelijker dan het is; mijn winkel is te klein en in de straat kan je uiteraard niet zomaar een modeshow houden (ik zit in een drukke straat in het centrum,waar veel fietsers en ook bussen doorheen rijden, daar kan ik echt geen toestemming voor een modeshow e.d verwachten).

 

Ik heb een website en ik heb ook een klanten bestand (met maten en voorkeursmerken van de personen), wij sturen zo nu en dan (uitverkoop , nieuwe collectie) deze klanten een sms-je, want een email had totaal geen resultaat. Een brief is zeker persoonlijker, ga eens kijken hoe ik dat vorm kan geven.

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

www.yavari.nl

 

Site ziet er goed uit! Alleen vraag ik me af: waarom geen webshop er bij? De voorraad heb je toch al liggen. Ik ken veel winkeliers die op deze manier veel extra omzet vanuit de webshop hebben behaald en daarnaast ook meer klanten kregen in de winkel via de webshop.

Link naar reactie
  • 0

Zoals Boerenfluitje al zei een zeer gelikte site maar zoals Robbert12 ook al zei waarom geen webshop erbij?

Je merken zijn moeilijk te vinden op internet en je heb een hele kleine doelgroep dus d.m.v. een webshop kan je meer omzet genereren.

 

De sneakerrage zoals in de VS is hier nooit echt aangeslagen en als ik al sneakers zou kopen ga ik daarvoor naar een sportzaak dus ik zou daar nog eens goed naar kijken wat daar mee te doen.

Op dit moment doe ik het nog voor mijn vrije tijd met Converse en Vans zodat de sneakers aan mij niet zijn besteed.

 

Je kan je doelgroep groter maken door een traditioneel merk erbij te nemen zoals bv McGregor of State of Art.

Deze merken zijn er al jaren en de wat oudere jongeren zijn erg merktrouw betreffende deze merken, tevens zijn beide merken goed bezig met het zoeken naar nieuwe doelgroepen door deelname aan het hele autorace gebeuren.

 

Edit: P.s. is de adviseur van de MItex al langs geweest?

Link naar reactie
  • 0

bedankt voor de complimenten mbt de website :)

 

webshop kost ook weer een kleine investering, daarnaast weet ik niet helemaal zeker of dit vanuit de merken die wij voeren is toegestaan.

 

Al het meedenken is uiteraard super, echter onze visie qua merkenpakket betreft juist exclusiev(ere) brands, die niet moeilijker te krijgen zijn, merken als McGregor or state of the art passen daar niet tussen.

Sneaker hype in Nederland is er wel degelijk, op diverse niveau's zelfs. De sneaker brands die wij voeren zijn paradepaardjes binnen de fashion (designers als A. McQueen , Sergio Rossi) en verkopen relatief gezien goed.

Kortom, we hebben echt vertrouwen in onze concept en merkenkeuze, maar uiteraard vinden we ieder advies interessant om aan te horen, so don't get me wrong! ;)

 

overigens, wil je een voorbeeld van een store als de onze; Players , Credo , Bob Bayer, mindere mate Bendorff

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

beste rene,

 

nee, heb geen adviseur van Mitex langsgehad, hoe kan ik dit regelen, wat levert het op en wat kost het? :)

 

 

Hoe schatten jullie mijn kansen in wanneer ik op korte termijn opnieuw voor een financiering via de bank zou gaan?

Heb nu overigens een hele andere insteek(indertijd zou ik geld willen voor het wegwerken van openstaande crediteuren), nu zou ik willen investeren in en rondom de zaak (airco, presentatie materiaal, andere toonbank, marketing e.d).

 

Mijn persoonlijke ervaringen met mijn bank en hun 'ondernemersdesk' is echt slecht, weinig kennis aanwezig, je wordt van het kastje naar het muur gestuurd en op emails wordt vrijwel niet gereageerd. >;(

 

wat is jullie ervaring(en) met ondernemer desk van jullie bank?

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Hoe schatten jullie mijn kansen in wanneer ik op korte termijn opnieuw voor een financiering via de bank zou gaan?

Heb nu overigens een hele andere insteek(indertijd zou ik geld willen voor het wegwerken van openstaande crediteuren), nu zou ik willen investeren in en rondom de zaak (airco, presentatie materiaal, andere toonbank, marketing e.d).

 

Zonder nadere onderbouwing is daar geen zinnig woord over te zeggen.

 

Wil je kansen hebben/vergroten, zorg dan voor een goed doordacht ondernemersplan ! Presenteer dat bij diverse banken en trek dan je plan.

Link naar reactie
  • 0

Ik kom regelmatig in Leiden en in een poging om daar kleding aan te schaffen ben ik 3 weken geleden van een erg koude kermis terug gekomen.

 

Grote winkelstraat, wat vinden we er? Via Mio en voor de rest.. Mexx, Esprit en We en dat was het dan wel weer..

 

Ik kende jou winkel niet, dus doe iets aan je branding. Yavari? Hoe kom je erop? Het laat me aan Yakult denken..

Breestraat is een B-locatie voor een winkel zoals de bijlmer dat is voor de PC Hooftstraat.. Ik heb nog nooit zo'n trieste winkelstraat gezien..

 

Vanwaar heb je voor Leiden gekozen? Studenten met poen?

Ik zie een hoop onbekende, misschien hippe merken in je portfolio.. Maar wat dacht je van een (Hugo) Boss, Hilfiger en Ralph Lauren? Dan de hippere delen van het assortiment en een breder deel ipv het selecte deel ouderwetse troep wat die ene winkel op de grote straat verkoopt want 9 van de 10 keer kan je daar niet een broek, shirt en bijpassende schoenen scoren (nog een goede tip, hippe schoenen erbij verkopen.)

 

Ik zal binnenkort eens een kijkje komen nemen in je winkel, wie weet kan je die hippe merken wel aan me aansmeren als vaste Hilfiger/Boss klant :)

Link naar reactie
  • 0

vindt je wel heel erg negatief over Leiden.

Haarlemmerstraat is gewoon een 12 in een dozijn winkelstraat, met de bekende ketens, net zoals je ze in iedere stad hebt.

Breestraat de Bijlmer? Dan denk ik toch dat je je erg vergist, de Breestraat is van oudsher de sjieke winkelstraat van Leiden.

 

Ben het met je eens dat delen van de Haarlemmerstraat gezelligheid missen en de Breestraat sfeer(vooral door vele leegstand, maar ook doordat de bussen en scooters er te hard rijden).

 

Leiden is mooie historische stad met een welvarende aggolemeratie (of hoe je het ook schrijf:D), goedkoop parkeren, goede restaurants en gezellige café's.

 

Yavari kan jou aan Yakult doen denken, zie persoonlijk 2 dezelfde letters verder niets, niet eens dezelfde klank?

 

De merkenpakket die Y by YAVARI aanbied is met een duidelijke visie samengesteld, wij zijn niet op zoek naar de Hilfiger/Boss/Lacoste/Ralph Lauren/Paul Smith klant.

Wij verkopen Hoogwaardige Fashion, met name Italiaans, alle brands die wij aanbieden zijn stuk voor stuk grote (commerciele) hits.

Leiden heeft zeker potentie, al is het alleen maar omdat ik geen concurrentie heb in mijn segment en mijn merkenpakket heeft gewoonweg succes, sinds ik zelfs klanten heb uit Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

 

 

Vindt feedback geen probleem, maar het moet wel een doel hebben, dit vond ik weinig om het lijf hebben, sorry

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 98 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.