Ga naar inhoud
 • 0

Concepten bedacht: en nu?

Hallo allemaal,

Ik heb meerdere omvangrijke A-Z concepten bedacht in verschillende branches waarvan ik vind dat een aantal grote bedrijven niet alles uit hun product halen.

Sterker nog, veel bedrijven denken goed na over hoe ze beter kunnen cocureren maar zien mijn inziens bij lange na niet alle mogelijkheden.

Heelaas heb ik niet de doorzettingskracht om mijn concepten daadwerkelijk uit te voeren doordat ik niet de connecties heb en ook niet weet hoe je concepten kunt beschermen.

Het moet toch ook mogelijk zijn om concepten te bedenken maar een andere partij het te laten uitvoeren.

Hoe denken jullie hierover?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

8 antwoorden op deze vraag

 • 0

Heb je al eens bij het forumonderdeel 'Intellectueel eigendomsrecht en kennisbescherming' rondgekeken, voor wat betreft je vragen over bescherming? En via de zoekfunctie vind je vele voorbeelden van ondernemers die ideeën hebben en aan andere organisaties kwijt wilden, in de vorm van kennismakingspresentaties die sommige bedrijven houden, het licenseren van goede ideeën en technieken, enz.

 

Het is dus wel mogelijk, maar het zal je flink wat tijd en inzet kosten. Zomaar ideeën aan een bedrijf geven en er een smak geld voor vangen, zo werkt het niet.

 

Waarom kweek je trouwens niet zelf wat meer doorzettingsvermogen? :)

Link naar reactie
 • 0

Ja daar heb ik wel gekeken naar eventuele mogelijkheden maar voegt eigenlijk niets toe.

Het probleem waar ik mee zit is dat bijv. importeurs niet of nauwelijks te benaderen zijn en daardoor kom je niet verder met ideéen. Maar het beschermen van een idee is op zich juridisch eigenlijk niet haalbaar. Dus als je al in de gelegenheid gesteld wordt om een idee uit te leggen, je afhankelijk bent van de correctheid van het bedrijf waar je idee hebt voorgesteld en de ervaring is dat deze correcte bedrijven bijna niet te vinden zijn.

Maar wel bedankt in het meedenken.

Link naar reactie
 • 0

Een importeur importeert rechtstreeks van de producent en ontwikkeld zich verder door dealerkanalen voor de daadwerkelijke verkoop van hun producten.

Volgens mij is het dan ook hun plicht om er alles aan te doen om kopers in contact te brengen met hun verkoopkanalen, de dealers.Hier ligt nog in vele branches een ontwikkelingsgebied ondanks het al vele jaren bestaan van importeurs.

Ik heb daar een A-Z concept over bedacht hoe dat veel meer benut cq gebruikt kan worden om klanten naar de verkooppunten te bewegen en klanten kennis te laten maken en enthousiast te maken voor hun product.

Mijn A-Z concept geeft 1 importeur in zijn branche de unieke voorsprong op de concurenten en wordt door mijn concept marktleider in zijn of haar branche in Nederland maar kan voor alle landen gebruikt worden en echt in vele branches.

Link naar reactie
 • 0

Ik herken er wel iets in. Er komt nog iets bij ook. De meeste goede ideeën lijken achteraf vaak heel erg simpel. De waarde van een goed idee word door de eenvoud vaak onderschat. In een half uurtje kun je bij wijze van spreken met een nieuw idee voldoende inspiratie geven voor een geheel nieuwe product lijn en miljoenen omzet. Als je dan als geestelijke vader beloond wordt met zeg honderd euro voor dat halve uurtje en het uitvoerende bedrijf plukt alle vruchten dan ben je als uitvinder niet blij.

Willem Super - Product Improvement

Link naar reactie
 • 0

ik ben importeur in een emergente markt en correct. Je schiet raak in de roos met je opvatting. Wil je je idee aan me kwijt, dan kunnen we het meteen implementeren voor 1 bepaald produkt in deze bepaalde markt en tot een win/win overeenkomst komen alvorens je concept verder te verspreiden.

 

Wat importeert u over het algemeen, en hoe uitgebreid bent u in emergente markten?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  5 leden, 93 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...