• 0

nieuwe uitdaging, pallets maken

goede avond.

ik ben nieuw hier en weet nog niet precies hoe het hier aan toe gaat.

mijn vraag is ik heb een aanbod gehad om +/- 40.000 pallets te maken.

wij zijn 2 zzp ers timmermannen in de bouw en huren een halletje van 300m2.

hoe zou ik dit het beste kunnen aanpakken.

wie zou hier mij wegwijs in kunnen maken.

dit is een mooi aanbod vooral nu het minder word in de bouw.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

moet je het spul helemaal maken ? Dus ook hout inkopen ? Jullie zijn timmerman, dus die adressen moet je kunnen vinden, lijkt me.

 

Kun je in delen aanleveren bij je afnemer ? Bijvoorbeeld 5000 per keer (inclusief factuur natuurlijk) Scheelt je natuurlijk bergen in je investering.

 

Begin eens te kijken naar je kosten, dus inderdaad hout navragen (en spijkers/spijkerpistolen e.d. / je man-uren)

 

Is de opdracht trouwens al zeker, of is het een offerte aanvraag ?

Link naar reactie
  • 0

we moeten de pallets helemaal maken.

we kunnen wel gelijk matig inkopen dus per week ongeveer 800 pallets.

ik denk dat ik eerst even met de houtimporteur moet gaan praten.

die moet ik nog zoeken ,de leveranciers waar we nu het hout kopen zijn hier voor te duur.

bij de houtimporteurs moet men in grote getalen afnemen,zoals de leveranciers dat ook daar doen.

ik heb een prijs gehad van de opdrachtgever,als ik goedkoper ben is de opdracht binnen.

een goede houtimporteur ken ik nog niet.

Link naar reactie
  • 0

Leon,

 

Ja gaat er nu van zelf fabriceren uit. Kun je de gevraagde pallets niet in Oost-Europa kopen voor een vriendelijke prijs? Ik denk bovendien dat de helft van de vrachtwagens uit Oost-Europa leeg hierheen komen (lees: het vrachtvervoer hiervandaan daarheen is 2x zo groot als daarvandaan hierheen, een gok!).

 

Karel

 

Link naar reactie
  • 0

Het lijkt mij ook dat je met handmatige productie nooit concurrerend kunt aanbieden ten opzichte van de palletfabrikanten.

Het is geen product dat teveel geld mag kosten, kijk alleen al eens naar de kwaliteit v/h hout dat hiervoor gebruikt wordt.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 3

hoi mark,

ik heb even geen tijd gehad om een foto te maken, maar de pallets moeten 110x110zijn met een dicht bovendek.

 

 

Goed, we gaan ff rekenen zodat je een beetje een idee krijgt waar we het hier over hebben.

 

1,1 x 1,1 meter dat maakt, 1,21M2

Jouw bedrijfshal is 300 M2, je kunt dan naar als ik boven afrond 248 pallets kwijt op het vloeroppervlak.

Ik heb ff geen pallet in de buurt maar volgens mij is een europallet ongeveer 12,5 cm hoog, dat maakt dus 8 pallets per meter.

Als ik de 40.000 pallets verdeel over de 248 plekken dan krijg je stapels van 161 pallets hoog.

161 pallets a 12,5 cm geeft een totale hoogte van 20,16 meter, dat is de hoogte van een flinke kerktoren.

In totaal hebben we het dan over 6048 M3 pallets.

Laten we zeggen dat een vrachtwagen 50 M3 per rit mee kan nemen dat is dan 121 vrachtwagens met pallets.

 

Daarnaast is er de aanvoer van hout., Ik schat dat een pallet in onderdelen ongeveer een derde van zijn volume inneemt als wanneer deze in elkaar zit. We hebben het dan over 2000 M3 materialen, nog altijd 40 vrachtwagens met lading.

 

Deze lading zal vanwege het dichte dek bestaan uit een 10.000 tal platen plywood of wat je er ook voor wil gaan gebruiken.

Als je deze plaat dik genoeg maakt hoef je er maar een drietal planken onder te slaan inclusief klossen.

Maak je het hout dikker dan heb je 6 planken nodig om de klossen bij elkaar te houden en een 5 a 6 tal planken voor het verband in de andere richting.

Dat is dan 40.000 * (6 +6) is bijna een half miljoen planken van 1,1 mtr per stuk, dus 550.000 meter plank.

Daar komen de klossen dan nog bij, in totaal 240.000 stuks.

Uiteraard moet de boel nog bij elkaar gespijkerd worden. ook hier zullen de aantallen spijkers in de 1000 k en meer lopen.

 

Om flink te kunnen produceren zul je toch een soort productielijn op moeten zetten.

Daarbij het je stapelaars nodig voor de pallets, een heftruck (of 2) voor de aan en afvoer van materiaal.

Flinke compressoren om de tackers te voeden.

Ik ga er dan vanuit dat je de materialen op maat aangeleverd krijgt, anders zul je ook nog een hele zaagafdeling op moeten zetten.

Ik denk dat er wel een machine te bedenken is die het proces automatisch doet, een dergelijke machine zal al snel een kleine 100 k kosten om te fabriceren.

 

Als je er 1 per minuut maakt, dan maak je er 60 per uur maal 8 werkbare uren is 480 per dag, ik ga er vanuit dat je nog 2 extra uren nodig hebt voor de aan en afvoer. Dat zijn dus dagen van bijna 12 uur als je ook tijd neemt voor een happie eten en een bakkie slurp!

Bij 500 pallets per dag maak je er 2500 als je 5 dagen werkt.

Dan heb je dus 16 weken nodig waarin je 12 uur per dag werkt om de hele productie te maken.

In deze periode zul je ongeveer 10 vrachtwagens per week voor je deur krijgen.

 

hieraan vooraf gaat de ontwikkeling en bouw van een palletspijker machine. Reken erop dat je vanaf uitgewerkt machineplan tot productie ongveer een maand of 4 nodig hebt.

Al met al een project dat je minstens 8 maanden van de straat houd met zijn tweeen als bovenstaande aannames kloppen.

Mocht je niet in staat blijken 1 paller per minuut te kunnen maken maar er bijvoorbeeld twee minuten over doen dan wordt de productie met 4 maanden verlengd.

Gedurende deze periode kun je dus geen ander werk verrichten en zul je ongeveer 60 uren fysiek moeten werken, nog los van een stuk administratie dat je erbij zult moeten voeren.

 

Uit bovenstaande lijstje haal ik met de natte vinger dat je aan productiekosten ongeveer met ongeveer € 3 per pallet moet rekenen. Daar komen nog bij de materialen en jullie arbeidsuren.

Materiaalkosten zul je zelf even moeten berekenen, wat betreft uurloon heb je nu voldoende natte vinger waarden om er zelf mee te kunnen rekenen.

 

Als ik jou was zou ik eerst eens een paar modellen van die pallets maken om te zien hoelang het duurt om er een te produceren en te kijken waar je mogelijk tijd kunt winnen.

Laat je afnemer duidelijk omschrijven aan welke eisen zijn pallets moeten voldoen, toleranties, materiaalkeuze enz. Laat hem tekenen voor een sample pallet die als model dient voor de hele productie

Link naar reactie
  • 0

Weinig meer toe te voegen aan de uiteenzetting van merkava, alleen dan dat ik ervan overtuigd ben dat je 1 per minuut niet gaat redden. Daarvoor heb je toch een zeer geavanceerd productieproces nodig vanaf ontvangst goederen tot en met expeditie dat zich bij deze aantallen niet terugverdient.

 

Doe je 50-75% met de hand (lossen, aanvoer diverse onderdelen naar de assemblageplek, op de juiste plek leggen van de onderdelen en afvoer van gereed product, kwaliteitscontrole etc.) dan mag je blij zijn als je aan 1 per 3 minuten komt

Link naar reactie
  • 0

hoi merkava.

bedankt voor je goede berekening.

maar wij zijn met twee man en het zijn 40000 pallets per jaar dus ongeveer 1000 per week.

ik heb wel iemand gevonden die tweedehands palletmachine, s verkoopt en voorheen pallets produceerde.

ik denk dat het verstandig is om daar een keer een afspraak mee te maken,maar ik blijf natuurlijk wel op mijn hoede want hij verkoopt maar al te graag een machine.

Link naar reactie
  • 0

Merkava geeft goede voorbeelden, ik denk dat je op allerlei manieren moet uitrekenen hoe je het kunt doen. Als je eens per week hout aanvoert en pallets afvoert, dan kost je dat b.v. een middag. Hou je van de 3 minuten per pallet 160 sec. over. Je bent ook 20% van je tijd bezig met het heen en weer schuiven van pallets en hout, dan heb je nog 130 seconden over om een pallet te maken. Als je nu in je werkplaats een proef pallet maakt, dan kost je dat ongetwijfeld tien minuten of langer. En dan moet je het vijf keer sneller gaan doen.

Hoeveel pallets komen er per uur uit zo'n machine? en hoeveel mensen heb je nodig om de machine draaiend te houden? Je opdracht is een prachtige kans om een pallet fabriek te beginnen maar de expertise die je nodig hebt ligt minder in het timmeren dan in alles er om heen, dunkt me.

Link naar reactie
  • 0

@Leon44. Bij het aantal dat je nodig hebt zou ik ook de overweging meenemen om het in het buitenland/Oostblok te laten maken. De prijs is daar nog goedkoop alsmede het transport naar Nederland. Je kan de ruimte dan beter gebruiken voor overflow van de pallets.

 

Een eigen machine kan interessant zijn om extra productie te leveren maar ik vraag mij af wanneer je de investering van deze machine eruit haalt, even afgezien van een productiecapaciteit en onderhoudscontract. De palletmachines en met name de schietpistolen zijn zeer onderhoudsgevoelig.

 

Indien gewenst kan ik je in contact brengen met een importeur die pallets kant & klaar uit het Oostblok laat overkomen.

 

Succes,

Rick

 

NewContacts, call support. Expert in b2b telemarketing en adresbestanden.

Link naar reactie
  • 0

Aan topicstarter: stel jezelf nou eens de vraag waarom die klant nou uitgerekend bij jou die pallets zou willen kopen......

 

Om je blauwe ogen? Toch niet omdat je zo goed kan timmeren, want een pallet is een massaproduct en wordt gezien als bijkomende kosten/noodzakelijk kwaad dus er moet op bezuinigd worden.

 

Deze aanvraag is erg groot, zeker voor 2 eenpitters. Ik denk zelfs voor een profi-palletfabriek.

 

als die klant van je verder gaat kijken (wat 'ie zeker nog zal doen) zal hij zien dat die pallets veel goedkoper via een geautomatiseerde fabriek kan krijgen. Nog even over nadenken: 40.000 pallets.........dat is een enorm aantal. Wie heeft zoveel pallets nodig??? Ongetwijfeld een groot bedrijf die op het scherpst v/d snede zal inkopen en dit soort orders niet gunt aan een toffe, vriendelijke timmerman met mooie blauwe ogen.

 

Laat je dus niet gek maken door die klant, ik wil je niet alle hoop ontnemen maar e.e.a. klinkt erg onwaarschijnlijk.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

hoi prori,

ik denk zelf ook uit het oostblok, ik zal dit als optie nemen.

als ik jullie raad opvolg is het niet haalbaar.

 

hallo edraket,

deze uitdaging komt van mijn zwager die wel een vinger in de pap heeft daar.

via hem zou ik deze pallets kunnen leveren,als ik onder de prijs van de palletleverancier ga.

ik heb al een prijs gehad. ik vond dat eigenlijk wel een uitdaging.

ik blijf toch niet bij de pakken neerzitten hoor.

ik had het met mijn zwager over dat ik na bijna 25 jaar wel in onze hal zou willen werken iets timmeren.

zodoende kwam hij met dit voorstel.

heeft iemand een ander goed idee wat ik eventueel wel binnen zou kunnen timmeren.

 

Link naar reactie
  • 0

 

heeft iemand een ander goed idee wat ik eventueel wel binnen zou kunnen timmeren.

 

 

Meubels van steigerhout, teak tuinmeubels, kant en klare boomhutten etc.

En je dan onderscheiden door kwaliteit dan brengt het nog wat op.

 

Heb in het verleden voor een teak tuinmeubelset bijna 4000,00 betaalt met wel levenslange garantie en niet te vergelijken met de setjes die je ziet bij de tuincentrums.

Er zijn altijd mensen die voor de kwaliteit gaan.

Link naar reactie
  • 0

voor dit soort specialisties werk moet je toch meubelmaker zijn.

moet je ook die machine ,s aanschaffen en van steigerhout of zo komt ook uit het oostblok.

wel heb je gelijk je moet je onderscheiden.

ik maak ook poorten van sandwichpanelen bv,en boeiboorden,windveren van onderhoudsvrij voorgelakt plaatstaal.

als ik een poort maak willen ze het zo goedkoop mogelijk terwijl ik voor kwaliteit ga.

bedankt nog voor je reactie en idee.

vwm_poorten.thumb.jpg.130e93e38f2cac0fb733194f8de8b60b.jpg

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 254 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.