De Grote Voorstel-Draad van HigherLevel : Welkom!

Aanbevolen berichten

Lang geleden geregistreerd, maar lange tijd niet actief geweest.

 

Ik ben Maarten, 24 jaar en 5 jaar ondernemer.

 

Ik ben nog nooit in loondienst geweest maar tijdens mijn studie ondernemer geworden.

Ik richt me op internet diensten met voornamelijk ontwikkeling van websites/webapplicaties zoals websites, webshops en sms diensten en de bijbehorende hosting.

Link naar reactie

Ondertussen lees ik al een heel tijdje met grote belangstelling verschillende onderwerpen op dit forum mee. Allereerst mijn complimenten voor dit forum en de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de leden naar elkaar toe. Ga zo door!!

 

Mijn naam is Gerhart van Dorp 27 jaar, getrouwd met een hele lieve en zorgzame vrouw. Vader van een dochter en ons tweede kindje is op komst!

Oktober 2008 ben ik samen met een vriend het bedrijf Raad&Advies gestart. Voor ons allebei geldt dat we van mensen houden en ze graag helpen meer uit henzelf te halen! Het organiseren en opzetten van projecten is vooral iets wat ik goed denk te kunnen. Mijn vennoot is een ondernemer puur sang, zo vullen wij elkaar aan.

 

Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan dit forum en ook leuke contacten op te doen.

 

Neem gerust de eerste stap. Je hoeft niet de hele trap te zien, neem gewoon de eerste trede

Link naar reactie

Welkom allemaal !

 

Prettig dat je je hier voorstelt - het is leuk en goed om te zien wat iedereen hier vertelt over zichzelf.

 

Hoewel ik niemand al te speciaal in de zon wil zetten: toch een speciaal welkom voor Triloxigen - lid sinds 2004 en nu opnieuw actief. Welkom, verwacht binnenkort hier meer, waardoor je nog veeel langer zal blijven dan de vorige keer ;)

 

En nu : aan de slag in de rest van het forum ;)

Link naar reactie

Beste Allen,

 

Sinds kort ben ik bekend met dit forum en ik vind het geweldig. Complimenten. Ik heb sinds 12 jaar een financieel adviesbureau. Plan is om dit af te bouwen tot ca 3 dagen per week wat in deze tijd niet zo lastig is. Ik ben bezig een meubelverhuurbedrijfje op te zetten voor personen die een lege woning in de verkoop hebben. Daarnaast wil ik gaan ondernemen in de handel. Wat ? nog geen idee. Heb inmiddels wel een leuke loods gekocht, ruimte en investeren is geen probleem. Ben me aan het orienteren welke doelgroep in welke markt bediend kan worden met inachtneming van leuke marges en zwerf van marktplaats tot zentrada via veilingsites.

 

Groet,

Erwin.

Link naar reactie
Gast Verwijderd account

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw op HL.

Hoe nieuw - en groen - bleek al meteen in mijn eerste post: mezelf doodleuk gaan presenteren in een topic voor enkel genodigden... ;-) https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=40;action=display;threadid=24637;start=30#lastPost

 

Enfin, Manon was zo goed me de weg te wijzen en daarom ben ik hier terechtgekomen. De tekst hieronder is overgenomen uit mijn oorspronkelijke post en omdat die bedoeld was als introductie (aan de hand van een aantal aardige vragen) herhaal ik m hier nog maar eens (grotendeels).

 

Beste groet,

Alex Scholing uit Arnhem.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

In de eerste plaats ben ik art-director en communicatieadviseur. In die hoedanigheid help ik zeer uiteenlopende klanten sinds het begin van de jaren negentig met o.a. visuele identiteiten, verpakkingsstrategieën en marketing communicatie. Zowel als adviseur als als maker.

 

Mijn tweede bezigheid is voortgekomen uit de eerste: als zelfstandig ondernemer had ik grote behoefte aan goede en handige kantoorsoftware voor zelfstandig dienstverleners. Makkelijker en sneller facturen en offertes maken en contacten, uren en projectgegevens bijhouden. Zulke software was er niet - of wat er wel was voldeed niet aan mijn wensen - dus ben ik zelf een computerprogramma gaan ontwikkelen. In eerste instantie slechts voor eigen gebruik maar later, naarmate het programma groter en professioneler werd, ben ik me meer en meer gaan richten op een universele inzetbaarheid voor zelfstandig dienstverleners, met het uiteindelijke doel om de software op de markt brengen. Sinds begin 2008 is het zover en is BURODOK, zoals het programma heet, te koop via mijn eigen webwinkel.

 

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatie in communicatie zit vooral in het vinden van zinvolle nieuwe wegen om publiek te bereiken. Door de snelheid waarmee communicatiemogelijkheden veranderen is dit niet altijd makkelijk: iedere dag verschijnen er nieuwe mogelijkheden en verdwijnen er andere. Bovendien moet de tijd vaak eerst bewijzen welke communicatiemiddelen iets opleveren en welke niet.

Voor wat betreft mijn computerprogramma: innovatie is de motor achter het product. Ik ben BURODOK ooit gaan maken omdat ik vond en dacht dat software voor freelancers en zelfstandig dienstverleners veel beter, gebruiksvriendelijker en handiger kon en dat is nog steeds het centrale streven. Makkelijker, beter, completer en handiger zijn dan alle anderen. Voor hetzelfde geld of minder.

 

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Ik ben een muzikale alleseter. Er zijn eigelijk maar een paar genres waar ik minder gek op ben: latinmuziek, reggae, hiphop om er een paar te noemen. Maar ook in deze genres zijn natuurlijk fantastische uitzonderingen op te noemen. Op dit moment luister ik vrij veel naar Amerikaanse en Britse indypop.

 

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ik kijk weinig TV, maar altijd de moeite waard: ‘Later with Jools Holland’, laat op de avond op de BBC en ‘Californication’. Een filmkenner ben ik evenmin maar het afgelopen jaar vond ik de Darjeeling Limited erg goed.

 

 

Groet,

Alex Scholing

Link naar reactie

Goede morgen allemaal,

 

Ik heb Aron de Haas bijna 21 jaar jong en zit al geruime 6 jaar in de internet buisiness met name Webdesign, op dit moment ben ik mijn kennis aan het uitbreiden naar php. Heb ook een half jaar bij een drukkerij gewerkt waar ik heel veel ervaring m.b.t. drukwerk heb opgedaan en dit ook aan mijn diensten pakket heb toegevoegd.

 

Ik heb sinds oktober 2007 een eigen onderneming met de naam XIDESIGN.

 

Op dit moment volg ik ook nog een studie en naast deze full-time studie stop ik elk week nog zon 40/50 uur in mijn onderneming.

 

Op dit moment beheer ik diverse websites, waar het meeste van mijn tijd heen gaat. Verder heb ik in de loop van je 2,5 designs ontworpen voor zowel grote als kleine bedrijven.

 

edit: 4-tal links naar diverse door XIdesign beheerde sites verwijderd

Excusses, ik had verwacht dat dit in het stel je zelf voor topic wel toegestaan was.

 

Link naar reactie

Hallo allemaal,

 

Ik ben nu een paar weekjes op HL aan het rondstruinen, en heb ook al wat berichtjes geplaatst, maar kom nu pas deze voorstel-draad tegen. Ook in het kader van een recente post over nieuwkomers in een pauze stand, en het feit dat er nogal snel met kneuzen wordt gereageerd op goedbedoelde adviezen van nieuwelingen, misschien handig om van alle nieuwkomers te vragen zich voor te stellen?

 

Hierbij stel ik me dan even voor:

 

Mijn naam is Patrick van der Meer, en ik heb sinds vorig jaar een eigen bedrijfje, naast mijn vaste baan van 4 dagen in de week. Het ondernemen doe ik dus 1 dag in de week, plus de avonden, weekenden niet echt omdat ik twee kleine kinderen heb. Verder doet mijn vrouw Sabine mee in het ondernemen.

 

Wat ik dan doe als ondernemer? Ik zou mezelf een infopreneur willen noemen: Ik doe in informatie via het Internet.

 

Ik ben in 2001 begonnen met het bouwen van een website voor onze wereldreis, die 15 maanden duurde. In die tijd heb ik nog geprobeerd daar wat sponsorgelden mee te verdienen, maar dat bleek lastig. Wel wist ik de website redelijk succesvol te krijgen: 100 bezoekers per dag. Maar geld ermee verdienen is nog wel iets anders.

 

Jaren later, in 2006, liep ik tegen een pakket op waarmee ik leerde hoe je weldegelijk geld met websites kan verdienen. Daar ben ik ingestapt, en dat levert nu voor 2 nieuwe websites (één van Sabine) een aardig bedragje op. In feite combineren we daarbij 2 passies: reizen en het Internet.

 

Naast die eigen websites doe ik ook wat meer met de opgedane Internet Marketing kennis: ik adviseer anderen, en bouw ook succesvolle websites voor anderen. Dat loopt steeds beter, maar de grote vraag is wanneer het goed genoeg loopt om mijn huidige vaste baan op te zeggen. Het grote probleem is eigenlijk dat die veel te goed betaalt, en er geen mogelijkheid is om nog een dag minder te werken. Ik weet het, een luxe probleem, maar toch. Met een flinke hypotheek en jonge kinderen is het lastig om een grote risicovolle stap te maken.

 

Dan nog waarom ik op HL actief ben: mijn werkzaamheden breiden zich een beetje uit naar advisering van startende ondernemers. Ik heb immers zelf ervaren hoe het beginnen met een website een investeringsarme manier van het starten van een onderneming kan zijn. De rest van het ondernemen is voor mij echter ook nieuw, vandaar dat ik hier wat nuttige informatie opdoe.

 

Ik probeer dat terug te betalen door hier en daar adviezen te geven over website gerelateerde zaken. Ik hoop dat me dat niet al te veel kneuzen oplevert, alleen maar omdat die adviezen gerelateerd zijn aan de website in mijn sig....

 

Groeten, en tot ziens in de andere draadjes,

 

Patrick.

 

 

Link naar reactie

 

...

Ik probeer dat terug te betalen door hier en daar adviezen te geven over website gerelateerde zaken. Ik hoop dat me dat niet al te veel kneuzen oplevert, alleen maar omdat die adviezen gerelateerd zijn aan de website in mijn sig....

 

...

 

 

Mooie intro Patrick! Je adviezen zijn zeer welkom. Alleen gespam, daar houden we hier niet zo van. Ik weet zeker dat dat onderscheid goed te maken is door HL leden.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

Aangezien ik nieuw ben op het forum zal ik mij dan ook even voorstellen:

 

Mijn naam is Debby en ik ben 19 jaar oud.

Zit momenteel in het 2e studiejaar van mijn studie Small Business & Retail Management.

Ik heb hiervoor al enkele zeer interessante projecten uitgevoerd voor verschillende bedrijven.

Verder volg ik als onderdeel van mijn studie ook een cursus webdesign.

Daarbij ben ik op het moment ook bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming in de mediaindustrie.

Link naar reactie

Hallo,

 

Bij deze zal ik mezelf ook voorstellen.

 

Ik ben Nederlandse, en na 2 jaar in Mexico gewoont te hebben woon ik nu in Belgie (Brussel). Mijn bedrijf richt zich op de internationale markt, zowel Belgie als Nederland + de Engelstalige ondernemers.

 

Ik ben sinds 1 maand begonnen met mijn eigen bedrijf in Text Consulting. Ik geef advies en assistentie bij alles wat te maken heeft met online teksten.

 

Mijn uiteindelijke doel is om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor ondernemers om een goed lopende en sterke online activiteit te hebben. Niet iedere ondernemer heeft tijd om te werken aan een sterke tekst op zijn/haar website, en dat is zeker net zo belangrijk, zo niet belangrijker, als de technische kant ervan.

 

Zeker als ondernemer in een eenmanszaak is het belangrijk om af en toe met andere mensen te kunnen overleggen, te spreken over wat er allemaal gaande is etc. Dat is wat ik hier hoop te bereiken.

 

Ik zal zeker nog wel eens met vragen komen en ik zal mijn best doen daar waar ik kan anderen ook te helpen.

 

Groeten,

 

Sandra

voor advies en assistentie bij online communicatie: www.textconsulting.eu

Link naar reactie

Hoi Hoi,

 

Ik zal me in het kort even voorstellen, mijn naam is Rozemarijn en heb eindelijk voor me zelf de knoop doorgehakt om te kijken of ik iets van de grond af kan krijgen, ( mijn droom al vanaf al een jaar of 16 ) en wordt nu bijna 28.

 

Ik heb op verschillende sites informatie opgevraagd, en de kvk site van onder naar boven en van links naar rechts bekeken, maar ik zie door de bomen het bos niet meer, ik ben nu bezig om te kijken of ik een competentie test kan doen, zodat ik weet wat ik kan en wat me val kuilen kunnen zijn, een goed ondernemingplan is natuurlijk een van de grootste doelen, alleen komt er zo veel meer bij kijken in het plan dan alleen mijn "doelen" te formuleren.

 

Ik ben ook aan het zoeken of ik begeleiding kan krijgen, weet iemand toevallig nog een aantal sites waar ik het een en ander terug kan vinden ? ook qua ondernemingsplan ?

en heeft iemand nog een aantal tips waar ik aan kan denken zodat ik goed voor onderzoek kan doen ?

;D

Alvast bedankt

 

Link naar reactie

 

 

Ik ben ook aan het zoeken of ik begeleiding kan krijgen, weet iemand toevallig nog een aantal sites waar ik het een en ander terug kan vinden ? ook qua ondernemingsplan ?

en heeft iemand nog een aantal tips waar ik aan kan denken zodat ik goed voor onderzoek kan doen ?

;D

Alvast bedankt

 

 

Welkom op HL gorosie

 

Kijk eerst hier eens goed rond. De informatie hier is het best te vinden via de zoekfunctie rechtsbovenin.

Succes

 

Joost

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Welkom Rozemarijn!

 

Naast de vele info op deze site zijn veel leden bereid vragen die je hebt, te beantwoorden. Wees wel specifiek, dat werkt een stuk makkelijker.

 

Wat voor bedrijf wil je beginnen? Per wanneer? Hoever ben je? Wat is je volgende stap? Waar loop je nu tegen aan?

 

Hoi Fred,

Super dank voor je reactie,

 

Ik zit zelf te denken aan 2ehands meubel winkel, die wij evenuteel zelf opknappen, ik heb gemerkt dat er best wel veel vraag naar is, nu zeker in deze tijden, hier bij mij a'dam in omgeving mis ik het gewoon, tuurlijk heb je marktplaats en 1000 andere site maar echte meubel winkel mis ik,( overige winkels is meer kleding etc ) ik ben ben nu vooral aan t orienteren om te kijken of het realistisch is das misschien wel belangrijk ;-)

 

Ik geef me zelf een klein jaartje de tijd ( misschien ruim genomen of juist niet ) om te onderzoeken, schrijven van het plan, en invulling van eventuele cursussen,

 

De problemen waar ik nu tegen aanloop is eigenlijk het plan van aanpak, waar begin ik, onderzoeken, schrijven of, ik mis voor nu even de concrete structuur, wil heel veel maar weet niet hoe en wat, doorzettingsvermogen is bij mij nooit het probleem geweest.

 

Ik lees en google veel en heb ook vele info pakketen in aanvraag, en heb nu ook een aantal cursussen opgevraagd, waaronder het schrijven van een ondernemingsplan, hoe meer informatie hoe beter ik te werk kan gaan. ( niet geschoten is altijd mis)

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Je moet je spiegelen aan de markt (leveranciers, concurrenten, afnemers, wetgeving). Lezen en googlen maakt je geen ondernemer. Heb je verstand van transport, opslag en meubels opknappen of antiekrestauratie?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

Je moet je spiegelen aan de markt (leveranciers, concurrenten, afnemers). Lezen en googlen maakt je geen ondernemer.

 

Groet,

 

Highio

 

Dank voor de tip, ik ben idd bezig met de "winkels "die al bestaan, te bezoeken en kijken / denken waarin ik me evenuteel kan onderscheiden zodat het een succesje wordt ;D

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 260 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.