De Grote Voorstel-Draad van HigherLevel : Welkom!

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen!

Ik ben sinds 2014 aan het ondernemen. Voorheen heb ik dit gedaan in ZO-Azie, waaronder Manila. Sinds vorig jaar woon ik weer in Nederland. 

 

Ik ben actief in tech (apps, websites). Voorheen in de vorm als startup met investeringen. Nu bootstrap ik. Dit bevalt me een stuk beter. :) 

 

Ik hoop mensen te kunnen helpen met zowel specifieke technische vraagstukken als ondernemersvraagstukken. 

Praktische handleidingen, overzichten en how-to's voor ondernemers:

 

Start24.nl

Link naar reactie

Hallo,

 

Zie dat jullie een voorstel topic hebben, zal meteen even van de gelegenheid gebruik maken.

 

Mijn naam is Marvin en ik ben recentelijk voor mijzelf begonnen als IT consultant en omdat ik als starter ook veel vragen heb neb ik op dit forum terecht gekomen. Ben ooit begonnen als beurshandelaar, ben van daaruit terecht gekomen bij een bank waar ik gewerkt heb op het scheidsvlak tussen business en IT en ben van daaruit overgestapt vanuit de klant naar de leverancier waar ik 4 jaar heb gewerkt als Treasury Management consultant. Dit werk ga ik nu als zelfstandige voortzetten. 

Link naar reactie

Ik ben Wim Houtman en kwam hier terecht via een item waar google naar verwees. Wat een mooi en vooral ook actief forum is dit! Complimenten. Ik had al langer een account, maar het heeft jaren niets gedaan, tot vandaag.

Ik bouw websites voor kleine ondernemers en particulieren (kvk sinds 2008).  Zodoende doe ik ook veel onderzoek naar aanverwante zaken die ermee te maken hebben.  Vandaag zocht ik naar informatie over de (boven en onder) wereld van reviews met name google en  trustpilot (de meest betrouwbare denk ik) . Ik werd getriggered door een bericht over een ander review platform tevens offerte bemiddeling trustoo en daarop gereageerd. Ben bezig met een blog over reviews welke ik binnenkort publiceer.  Eerst nog wat onderzoek plegen.

Ik zal hier nog vaak op bezoek komen als ik een ondernemersvraag heb  en  vragen beantwoorden die ondernemers hebben over websites in het algemeen en aanverwante zaken.

 

Het leukste wat ik doe is overigens piano spelen en met andere muzikanten jammen op podia. Hopelijk gaan die binnenkort weer van start. :smile:

Ik ben zelfstandig allround websitebouwer en webdesigner uit Utrecht - De Meern, eigenaar van WebsiteMet.

Als pianist, singer songwriter, componist en sessie muzikant ben ik actief, zie Pianist Wim Houtman

Link naar reactie
(aangepast)

Goedenavond Wim,

 

op een 'patatje mét' zit mayo, maar waar staat WebsiteMet dan eigenlijk voor?

 

Met vriendelijke groet,

 

Wigbolt

 

 

 

aangepast door Norbert Bakker
Vragen over Joomla CMS verwijderd, die passen niet in een voorsteldraad, open daarvoor een apart topic
Link naar reactie
(aangepast)
23 uur geleden, Gast zei:

op een 'patatje mét' zit mayo, maar waar staat WebsiteMet dan eigenlijk voor?

Scherp opgemerkt :)  Joomla!

Ik heb ooit in 2008 de bedoeling gehad om mij verder te specialiseren in open source CMS  zoals Wordpress, Joomla en Drupal, vandaar dat ik het open liet waardoor de naam korter werd. Ik dacht toen nog dat een subdomein meer duidelijkheid kon verschaffen, maar ben daar vanaf gestapt omdat ik mijn handen vol had aan Joomla. Mijn CMS specialisatie is uiteindelijk toch bij Joomla gebleven (daar was destijds meer vraag naar, ik weet, de tijden zijn veranderd). Maar Wordpress doe ik af en toe ook nog erbij, zij het bescheiden.  Joomla was destijds de meest logische keuze, meeste mogelijkheden en dat biedt het nog steeds (voor mijn doelgroep zeg ik er dan bij). Wordpress is ook leuk en goed, ik ben niet zo van één kamp.

Je mag er ook CMS erachter denken.  Of Mayo als ik zo heette, maar ik heet Wim dus ja..

 

 

aangepast door Hans van den Bergh
Antwoordtekst uit quote gehaald

Ik ben zelfstandig allround websitebouwer en webdesigner uit Utrecht - De Meern, eigenaar van WebsiteMet.

Als pianist, singer songwriter, componist en sessie muzikant ben ik actief, zie Pianist Wim Houtman

Link naar reactie
Op 17-8-2021 om 10:44, NicolaLawrence zei:

Hoi, mijn naam is Nicola. Ik ben klaar om mijn eigen zaak te beginnen. Maar ik voel dat er valkuilen zijn waar ik nog niet uit ben. Ik denk dat ik de antwoorden op mijn vragen hier kan vinden. Dank u :)

Welkom op HL en succes!

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Op 17-8-2021 om 10:44, NicolaLawrence zei:

Ik ben klaar om mijn eigen zaak te beginnen.
Maar ik voel dat er valkuilen zijn waar ik nog niet uit ben.

Ik denk dat ik de antwoorden op mijn vragen hier kan vinden.

Dat kenmerkt de zelfstandige ondernemer … (eerst) zelf zoeken naar een antwoord en als u er niet uitkomt (daarna) het stellen van een vraag.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

Goedemiddag ondernemers, 

 

Ik heb me hier ook maar eens aangemeld. Ik kende HL al vanuit een ver verleden, toen ik nog geen ondernemer was, maar nu ik het wel ben voel ik me ook gelegitimeerd om hier een bijdrage te leveren en af en toe een vraag te stellen. 

Ik ben Jos en sinds 2018 ondernemer op gebied van online marketing en IT en alles wat zich op dat snijvlak bevindt. 

Hoewel dit best redelijk bevalt ben ik wel aan het kijken wat ik wil gaan doen in de toekomst. Nu huren bedrijven mij vooral in, maar ik zou toch wel wat minder afhankelijkheid willen van klanten en zelf een  andere inkomstenbron aanboren, bijvoorbeeld iets met affiliate websites. 

 

Momenteel beheer ik voor een aantal klanten hun online marketing campagnes en boek daar altijd dusdanige resultaten mee dat ik me dan afvraag waarom ik zelf niet ga doen wat zij doen. Daarnaast heb ik nog wat klantjes waarvoor ik ook de website beheer, dit zijn echter wat meer de bakker op de hoek bedrijfjes en ik overweeg dan ook om deze te gaan afstoten. 

 

Moet ik nog meer vertellen? Als ondernemer heb ik nooit het gevoel dat ik vrije tijd heb, maar soms word ik "gedwongen" om tijd door te brengen met mijn gezin (2 kids en vriendin) en probeer ik af en toe wat te sporten. Overigens heb ik er soms best moeite mee dat ik minder bij m'n gezin ben dan ik zou kunnen zijn als ik in loondienst zou zijn.  Tot zover maar even voor nu.  :slightly-smiling-face:

Link naar reactie

Hoi allemaal,

Ik ben een nieuwe ondernemer! Sinds januari ben ik heel klein begonnen met een online winkeltje via Etsy waar ik handgesponnen garen e.d. verkoop (ik ziet niet in de KOR). Ook ben ik met mijn partner bezig een CNC machine aan de praat te krijgen, zodat ik ook spin tolletjes kan maken voor de winkel.

Ondernemen voelt voor mij als een groot doolhof met alle regels rondom btw, boekhouden, verpakkingen, ICP opgaaf etc., vandaar dat ik mij heb aangemeld op dit forum :)

Ik durfde vanwege alle regels en het boekhouden e.d. pas in juni mijn webwinkel echt zichtbaar te maken op social media. En hoewel ik elke keer *denk* dat ik het begrijp, blijft boekhouden een groot mysterie voor mij.

Ik zit er momenteel zelfs aan te denken om misschien gewoon een BKB certificaat te halen om wat meer inzicht te krijgen. En misschien kan ik dan stap voor stap de andere certificaten halen totdat ik NOAB gecertificeerd ben en kan pivoten naar boekhoud coach:face-with-tears-of-joy:.

Maar, voor nu houd ik het op wolletjes verven en spinnen :)

Link naar reactie

Goedemorgen toppers ! 

Al vaak op HL meegelezen maar nog nooit actief deel genomen.
Momenteel zitten wij in een groeifase en het lijkt me leuk om te zowel te delen en om met mensen te sparren.

Eigenlijk ben ik zelf Elektricien (ZZP) dit is wel mijn hoofdinkomen maar momenteel niet mijn hoogste prioriteit.

Mijn vriendin is al ongeveer 12 jaar piercer, 2 jaar geleden hebben we de stap gemaakt om een speciaalzaak te openen in een eigen pand (dus niet meer gecombineerd met een tattooshop), dit bleek een goede stap en hierdoor zijn we snel gaan groeien.

Momenteel zitten we in een fase dat we een 2e locatie gaan openen (krijg over paar dagen de sleutel), en tevens gaat ons webshop bijna live.

Het is voor ons dus een make it or break it fase, dus we zijn benieuwd hoe het uit gaat pakken :).

Ik wens jullie een fijne dag en jullie horen snel meer van ons.

 

Link naar reactie
Retired Mod     7,5k 1441

Welkom Harfst.

 

46 minuten geleden, Harfst zei:

Het is voor ons dus een make it or break it fase, dus we zijn benieuwd hoe het uit gaat pakken :)

 

Gefeliciteerd met die stap, heel spannend..

Zo te horen hebben jullie de juiste formule gevonden om succes te kunnen zijn.

 

Maar als elektricien hoef je ook niet zonder werk te zitten dus dat is wel een prettige nooduitgang. (die hopelijk nooit nodig is)

 

Heel veel succes.

Link naar reactie

Gelijk maar even voorstellen:

Skoander (ja, van de gelijknamige  .com site), 46 jaar, getrouwd, vader van 2 koters.

Van beroep lijstenmaker, doe een paar dingetjes met kunst, tevens een stukje restauratie (voornamelijk papier), run een webshopje met diversen (kunst, kunstboeken, antieke gravures), bluesliefhebber (The Hoax, Gary Moore, SRV, Rory Gallagher etc) en doe een paar dingen inzake mijn eigen website.

 

Naar verwachting zal ik geen toegevoegde waarde zijn voor dit forum, ik heb 0 verstand van de talloze vragen  die ik hier voorbij zie komen :) 

 

(Voor vragen over kunst e.d.: vraag me gerust het hemd van het lijf :) ) 

Link naar reactie

Welkom op dit forum …

 

9 uur geleden, Gast zei:

Naar verwachting zal ik geen toegevoegde waarde zijn voor dit forum, ik heb 0 verstand van de talloze vragen  die ik hier voorbij zie komen :) 

De toegevoegde waarde van dit forum ligt juist in het stellen van vragen … 

 

Het is slechts een aanname van mij, maar er zullen velen blij zijn met het antwoord op een vraag die iemand anders heeft gesteld.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
9 uur geleden, Gast zei:

(Voor vragen over kunst e.d.: vraag me gerust het hemd van het lijf :) ) 

Menigeen heeft meer waardevolle kennis opgebouwd dan ze denken.

 

Ok … je hebt verstand van kunst, maar je hebt ook een onderneming, dus vroeg of laat kan je een antwoord geven op een vraag van ‘zo heb ik het opgelost of zo doe ik het’.

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
9 uur geleden, Gast zei:

bluesliefhebber (The Hoax, Gary Moore, SRV, Rory Gallagher etc)

 

Welkom op HL!

 

(...en off-topic: gefeliciteerd met jouw goede muzieksmaak! 😉, Rory heb ik in de jaren '70 live gezien...)

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
2 uur geleden, Cosara zei:

Menigeen heeft meer waardevolle kennis opgebouwd dan ze denken.

 

Ok … je hebt verstand van kunst, maar je hebt ook een onderneming, dus vroeg of laat kan je een antwoord geven op een vraag van ‘zo heb ik het opgelost of zo doe ik het’.

 

 Ik zit ook maar een beetje te ouwehoeren...maar eerlijk is eerlijk: ik heb van veel zaken geen kunde.

Ik ben niet achterlijk :) was bijvoorbeeld echter wel (bijna) register taxateur in de kunst (heb 't zelf maar afgebroken, het was niet mijn wereld), ben één van de weinigen in NL die fatsoenlijk kan ontzuren (het stukje papier restauratie), lijstenmakerij en wat er mee samenhangt etc. Dáár zit mijn kunde, daar moet ik 't van hebben en daar zit een gemiddeld forumlid écht niet op te wachten.
Voor boekhouding, internationale handel en weet ik veel...daar zijn gelukkig andere mensen voor die er wél kunde van hebben.

Anderzijds: doe genoeg met wordpress en kan daar, alsmede 't nodige op het wettelijke vlak mbt webshops,  wel 't nodige over kwijt. 

We zien wel hoe het hier op higherlevel loopt ;) 
 

Link naar reactie
2 uur geleden, Hans van den Bergh zei:

 

Welkom op HL!

 

(...en off-topic: gefeliciteerd met jouw goede muzieksmaak! 😉, Rory heb ik in de jaren '70 live gezien...)

 

 

Tuurlijk heb ik een goede muzieksmaak ;) 
Zal ik 't rijtje nog maar een beetje aanvullen?
Luther Allison, Big Daddy Wilson, Moody Blues, Julian Sas, Blues Delight, Jimmy Dawkins, Angela Brown, Ronnie Earl, Freddie King etc. 

Arbeidsvitamientjes :D 

Rory overigens nooit live gezien, tot mijn spijt. Heb op dat vlak helaas teveel gemist (ben vele jaren te laat geboren) 

Link naar reactie
Retired Mod     7,5k 1441
6 uur geleden, Gast zei:

ben één van de weinigen in NL die fatsoenlijk kan ontzuren

 

werkt dat proces ook op social media kanalen? of alleen op papier?
Ken nog wel een paar facebook groepen (en half twitter) die baat zouden hebben bij en ontzuringsbehandeling..

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 194 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.