Ga naar inhoud

Hoe was 2008 voor jou als ondernemer?

Aanbevolen berichten

Ik vind het als ondernemer dat het dit jaar voor mijn slecht gegaan is heb mijn eigen ondernemen op een zeer laag pitje gezet.

beter gezegd waakvlam.

Maar des temeer een reden om het in 2009 beter te gaan doen en van mijn fouten te leren dus in dat opzicht toch een heel stuk wijzer geworden.

En toch een gezegde waarheid zien worden.

Als je wilt dat het goed gedaan wordt moet je het toch zelf doen.

www.erotiekspecialisten.nl

Link naar reactie

Slecht. De verwachtingen waren veel hoger, dus ik kan niet anders kiezen dan slecht.

 

Heb maar een minimale omzetverhoging gerealiseerd (amper 15%). Het is nog een hele uitdaging om nieuwe doelgroepen aan te boren in de consumentenmarkt. Da's heel wat anders dan de niche waarin ik al een gevestigde naam ben.

 

De vaste klanten blijven gelukkig goed kopen (in de niche).

 

Bevoorrading wordt steeds lastiger, dat wordt een echte uitdaging voor 2009. Het assortiment waarin ik zo'n beetje marktleider ben is steeds lastiger te pakken te krijgen en dat vormt een heuse bedreiging als ik daar geen creatieve oplossingen voor vind.

 

Testjes met goedkopere modellen in ander assortiment verlopen goed tot zeer goed (boven verwachting) maar het nadeel is dat daar dus, absoluut gezien, weer niet zo veel marge op zit.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie

@ Henri: Mag ik je deze oude jiddische koopmanswijsheid meegeven?

 

"De massa vult de kassa."

 

 

On Topic: Op persoonlijk vlak een fantastisch jaar achter de rug waarin nieuwe wegen zijn ingeslagen die een onverwachte, maar absoluut de beste match maken met mijn work/life balance doelstellingen, en op alle fronten aansluiten op kennis, kunde, ervaring en ambitie.

 

Zakelijk was het een tropisch rampenjaar, waarbij de volgende termen dagelijks de telefoon door knalden: conclusie van eis, conclusie van antwoord, eis in reconventie, repliek, dupliek, pleitnota, kort geding, meervoudige kamer en declaraties.

 

Morgen een nieuwe dag, op naar een beter 2009! (nou, da's niet zo moeilijk ;D )

Link naar reactie

Kan ik heel kort over zijn:

 

Twee keer in de top 10 van beste reis sites van 2008 volgens http://springwise.com

 

http://springwise.com/tourism_travel/2008_this_years_top_10_tourism/

 

Ben ik heel blij mee!

 

Hoeveel hits heeft deze vermelding op Springwise jouw site ongeveer opgeleverd?

 

Voor mijn bedrijf was 2008 het beste jaar sinds de oprichting in 1999. Ben trots op het feit dat ik ondanks de kredietcrisis de tariefniveaus heb kunnen handhaven, ook voor de contracten die doorlopen in 2009.

Link naar reactie

Ach ja, wat zal ik zeggen...

 

Als ondernemer is het zacht gezegd niet zo goed gegaan....

 

Aan de andere kant : wanneer je nog steeds jezelf drijvende houdt, en de boel is nog steeds niet gezonken... Och, dan is het niet eens zo heel slecht gegaan !

 

Maar een goed of een fantastisch zat er even niet in dit jaar ! ;) ;)

Link naar reactie

Mijn jaar was een mix: soms erg goed, soms teleurstellend.

 

Ik wist dat 2008 een uitdaging ging worden, omdat ik de recessie zag aankomen. En als interim manager weet je dat het je kan raken. Mijn netwerk is nog niet zo goed ontwikkeld, dat ik het daar helemaal van kan hebben. Een paar maanden zonder opdracht is geen ramp. Beter gezegd: elke interim manager weet dat hij/zij daar ieder jaar rekening mee moet houden. Maar toch niet leuk als je tot dan toe1,5 jaar geen dag zonder opdracht had gezeten. Gelukkig nu weer een opdracht voor een half jaar.

 

Ik heb weer kennisgemaakt met een flink aantal bedrijven en opdrachtgevers. Dat is niet alleen leuk voor de omzet, maar het is ook goed om je netwerk te vergroten en om te kijken of je boodschap en oplossingen aansluiten bij de behoefte van bedrijven.

 

Mijn diensten zijn nu uitgebreid: niet alleen ben ik interim manager; ik adviseerde een paar bedrijven over hun internet strategie; heb voor een aantal kleinere bedrijven advies gegeven over de verbetering van hun site en SEO. Ik geef nu presentaties over internet trends, online marketing, PR 2.0, vertrouwen online en reputatie.

ik heb mensen geholpen om een pitch te doen bij een venture capitalist; heb feedback gegeven op uitvindingen; heb onderzoek gedaan voor een aantal bedrijven; heb zelfs voor een startup zijn applicatie getest; -

 

En dit had ik geheel niet als doel gesteld voor 2008.

 

Erg geslaagd vind ik het opzetten van een opleiding internet marketing. Ik doe dit met een partner en onze samenwerking gaat goed, ook erg prettig. In Mei deden we een tryout, die erg goed liep. De contacten daar leidden al snel tot 2 partners, voor wie we opleidingen verzorgen. Wat weer de interesse van andere partijen heeft gegeven. Wat weer mijn netwerk voor het interimmen vergroot

 

Ik geloof dat ik nu zo'n 6 keer in de pers gekomen ben met mijn bedrijf: Het Financieele Dagblad, De Pers, Yes, Libelle en Emerce. Ik ben spreker geweest bij een communicatie congres en werd gevraagd voor een panel en voor een TV-opname. Kan slechter.

 

Ik heb ook een clubje innovatievelingen een paar keer bij elkaar gehaald en dat is en leuk en inspirerend gebleken. Daar ben ik erg trots en blij om.

 

Met een paar mensen ben ik Overgroen begonnen, een blog over GreenTech. Heeft weinig met mijn business te maken, maar het is altijd leuk om een hobby samen met anderen te doen. En dit maakt mij interessanter als ondernemer dan "alleen maar" een interimmertje te zijn. ;)

 

GastonS gaat het misschien lukken om een ideetje van mij te realiseren: de interim-barometer. Dat zou ik ook erg leuk vinden. Maar het is misschien meer iets voor 2009. Wel iets om trots op te zijn, vind ik.

 

Last but not least heb ik kennisgemaakt met veel leuke mensen, niet in het minst afkomstig van HigherLevel. Ik merk dat dit mij erg inspireert en de vlam bewaakt als ik mindere tijden meemaak. Het idee dat je met mensen kan sparren, discussiëren en dingen kan opbouwen via HL, Twitter, Marketingfacts of Linkedin is voor mij een groot goed. Ik heb mij dit jaar geen moment alleen gevoeld. Integendeel, ik voel mij een deel van een erg interessante en inspirerende voorhoede van ondernemende mensen.

 

Dat is wel een mooi einde aan deze Oudejaars toespraak. Op naar 2009 !

Link naar reactie

Even tussendoor:

 

Hoe was 2008 voor higherlevel?

 

De stats erbij gepakt voor 2007 & 2008:

 

Aantal nieuwe onderwerpen : +26% tov 2007 (4560 tov 3619)

Aantal nieuwe berichten : +52% tov 2007 (49598 tov 32712) NOg even 401 berichten posten voor 24:00 uur mensen!)

Aantal nieuwe leden : +12% tov 2007 (5474 tov 4905)

Aantnl hits/views : +52% tov 2007 (27845703 tov 18266527)

 

Stand tot nu toe:

 

Aantal leden: 24199

Aantal onderwerpen : 18804

Aantal berichten : 185701

 

En tenslotte op 31 maart jl. om 22:18 uur

Hoogst aantal bezoekers (tegelijkertijd) :    696

 

Het lijkt me dat HL dus een fantastisch jaar achter de rug heeft. Derhalve stem ik (vergeef mij de vrijheid) even namens HL op fantastisch

 

Frans

 

edit: kan niet meer omfat ik namens mezelf al gestemd heb. Mikky, doe jij dit even?

Link naar reactie

Ik denk dat ik wel kan zeggen "fantastisch". En normaal zal ik dit niet zo snel zeggen, maar als ik een beetje reflecteer dan kan ik eigenlijk geen andere conclusie trekken. tevens wil ik dit berichtje als een online "schop onder de kont" gaan gebruiken voor het nieuwe jaar. Want wat online is, blijft online ;D

 

Zakelijk behaald:

[*]Meer dan een verdubbeling van de omzet.

[*]Een heel mooi en divers klantenbestand. En daarin verschillende soorten type mensen. En ondanks de diversiteit kan ik met iedereen heel open en eigenlijk gezellig communiceren. En daardoor oplossingen leveren waar ik dit jaar (bijna)nog geen wanklank over gehoord heb. Wat de beste reclame is want zo kom je ook weer aan nieuwe klanten.

[*]Eigenlijk dubbelop, maar in 5 jaar een heel mooi netwerk opgebouwd

[*]Eindelijk echt starter af, want wij gaan het 6e jaar in.

[*]Onafhankelijk en schuldenvrij.

[*]Divers werk in goede verhouding: management, design, uitvoering, sales, administratie, advies en begeleiding zitten in mooie en afwisselende verhoudingen verspreid over de werkweken. Het is simpelweg nooit saai of eentonig.

[*]Heel veel mooie opdrachten mogen uitvoeren. Eigenlijk ben ik uitgekomen op de fase waar ik van droomde toen ik begon.

[*]Klanten die niet bij mij passen zijn op nette en keurig wijze niet meer bij mij. En dit is beter voor iedereen.

 

Iets persoonlijker in 2008:

[*]Gezondheid, vrouw, familie en een goede groep aan vrienden welke het leven eigenlijk maken

[*]Eindelijk eens lekker op vakantie hebben kunnen gaan (wat is jamaica fantastisch vooral als je nu naar buiten kijkt)

[*]Verschrikkelijk veel geleerd. Natuurlijk via dit forum, maar ook gestart met een freelance managementfunctie (kwaliteitsbegeleiding) bij een ander reclamebureau. Ikzelf ben nog zonder personeel en via deze veilige zijlijn heb ik toch heel veel kunnen leren wat er allemaal bij komt kijken. En vooral wat er fout kan gaan. En helaas is dat heel veel: burnouts, verkeerde mensen op de verkeerde plek, mensen die niks willen en mensen welke hun beloftes absoluut niet waar kunnen maken. Maar als buitenstaander kan je dit ook heel mooi observeren en proberen het toch in juiste banen te leiden.

[*]Minder onzekerheid/stress als ik dit vergelijk met mijn beginperiode. Zekerder geworden van mijn zaak en mijn eigen kunnen.

 

En dan mijn persoonlijke reminder voor volgend jaar:

[*]Een omzet stijging van 25% minimaal. Dit moet te halen zijn door bepaalde zaken slimmer te doen of af te stoten. In het begin ben je erg enthousiast en wil je te veel. En soms moet je reeel zijn en zeggen dat bepaalde zaken niet passen.

[*]30% aan compleet nieuwe klanten erbij. Dus niet gekoppeld aan het bestaande netwerk

[*]Bij mijn managent functie zorgen dat het personeels probleem opgelost is (we zijn er bijna) en dat ik daardoor optioneel ook zaken voor mijn eigen onderneming met een goed gevoel uit handen kan geven.

[*]Mijn website vernieuwen zodat deze gemakkelijker en sneller up-to-date te houden is, klanten beter informeerd en betere conversies opleverd. Tevens wil ik naar een pagerank van 5.

[*]Iets zakelijker worden. Ik merk dat ik alles en iedereen te leuk vind en simpelweg iets te veel zaken weggeef. Vooral als klanten kleinschalig zijn of net gestart zijn. Het is een samenwerking, maar klanten proberen altijd voor een dubbeltje eerste rang te zitten. Hoe aardig ze ook zijn, ze proberen het.

[*]Weer gaan sporten, want dit is er bij ingeschoten dit jaar. En het is helaas te zien ;)

[*]En optioneel: een ander kantoor en eigen personeel en/of stagieres. Ik moet dit nog gaan uitwerken, maar ik denk dat ik mijn wensen naar een hoger plan moet tillen. Aangezien ik nu mijn originele doel eigenlijk behaald heb. Alleen of dit perse in 2009 zal moeten betwijfel ik. En misschien zijn er andere wegen welke ik beter kan bewandelen.

 

Mocht mijn "reminder" niet gewenst zijn of te veel off-topic wezen dan hoor ik dat graag en zal hem dan ook direct verwijderen. Ik heb het immers eigenlijk een beetje voor mezelf geschreven.

 

En verder wens ik iedereen heel veel persoonlijke en zakelijke gezondheid toe voor 2009.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Kan ik heel kort over zijn:

 

Twee keer in de top 10 van beste reis sites van 2008 volgens http://springwise.com

 

http://springwise.com/tourism_travel/2008_this_years_top_10_tourism/

 

Ben ik heel blij mee!

 

Hoeveel hits heeft deze vermelding op Springwise jouw site ongeveer opgeleverd?

 

Hits zeggen voor mijn sites niet zo heel veel, normaal gesproken heb een hele hoge conversie (daar moet ik het hebben) Wel krijg ik uit deze links leuke partner voorstellen etc.

 

Ok de cijfers; +/- 3200 bezoeken door springwise waarvan 87% nieuwe bezoekers

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie

Ik heb gestemd op goed.

We zijn 1 maart online gegaan en het draait best aardig.

Qua omzet heb ik gehaald wat ik had willen halen, qua winst helaas nog niet.

 

Veel doelen zijn wel gehaald, en we bestaan nog steeds, groeien elke maand.

Dus ja, ik ben zeer tevreden over 2008.

 

We zijn erg optimistisch over 2009.

1 maar 2009 gaan we ons 1 jarig online zijn groots vieren waar ik erg veel zin in heb en ook erg benieuwd naar ben hoe dat zal gaan.

 

Karen

Link naar reactie

Mijn terugblik over 2008 is goed,dit heb ik ook gestemd.

 

2008 begonnen met mijn onderneming de stap gewaagd,ik vind het heerlijk om te doen,omzet draait goed.

 

 

Klanten wat frequent terugkomen en tevreden zijn,mezelf willen onderscheiden door een wat persoonlijkere touch aan mijn business te geven,merk dat dit wel heel erg gewaardeerd wordt.

 

Ook ik heb in maart 2009 het 1-jarig jubileum :) en ik ben van plan nog heel wat jaartjes aan de weg te timmeren.

 

Ik zie de toekomst positief tegemoet.

 

Voor iedereen een fijn en vooral gezond zakelijk 2009!

Link naar reactie

Zakelijk gezien een uitstekend jaar: omzet + 75%, winst + 85%. In die zin fantastisch. Wat ik persoonlijk minder vind en dus een belangrijk aandachtspunt voor komend jaar: ik heb te weinig de dingen kunnen doen die ik echt leuk vind. Begrijp me niet verkeerd: ik heb niets met tegenzin gedaan maar voor 2009 staat voor mij voorop dat nieuwe opdrachten klussen moeten zijn die beter aansluiten bij mijn persoonlijke wensen. Daarnaast is de uitdaging de werkweek terug te brengen naar een gemiddelde van max 55 uur (gaat het eerste kwartaal al niet lukken).

 

Privé wat minder: zowel mijn moeder als schoonmoeder zijn overleden dit jaar en op de valreep afgelopen maandag werd ik verblijd met een acute hernia waardoor ik strompelend het nieuwe jaar in zal gaan (ach, na voldoende glazen champagne voel je zelfs dat niet meer ;))

 

Anyway, ik kijk over het geheel genomen met tevredenheid terug op 2008 in de gelukkige wetenschap dat ik ook weer veel geleerd heb en boeiende, nieuwe contacten heb opgedaan.

 

 

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 98 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.