Ga naar inhoud

Innovatie hoort in het HL-hart

Aanbevolen berichten

Beste HL-vrinden,

 

Er valt mij iets op op dit HL-forum wat mij stoort

(en nee, dan bedoel ik deze keer niet de kneuzen/reuzen-onzin)

 

* Als ik kijk naar de populaire forum onderwerpen (van seo of webshop-bouw etc etc)

dan valt het mij op dat het feitelijk allemaal bijzaken zijn.

 

* Veel ondernemerszaken die op het forum ter sprake komen hebben niets met innovatie te maken.

We helpen zelfs de zoveelste die textiel wilt gaan importeren uit China,

maar of Nederland er ooit iets aan heeft is maar de vraag.

 

* Aandacht voor innovatie in het hart van onze bedrijven is er te weinig.

Dus: Kunnen we trends.ontwikkelingen gebruiken om daarop in te spelen en nieuwe producten/diensten te maken

rondom bv duurzaamheid, energie, web3.0, mobiele netwerken, zorgproducten voor senioren etc etc

daarvoor gebeurd er maar weinig op HL.

Kunnen we samenwerkingen smeden ?

Hoe kunnen HL'ers beter samenwerken met een TNO of een TUD ?

De echte HL-innovatie-fora (bv Technostarters) zijn trouwens comatueus..

 

* En als ik dan eens een topic start omtrent innovatie/technologien

dan krijg ik teleurstellende reacties:

"te technisch, slotje erop"

"daar zijn wetenschapfora voor, slotje erop"

 

Zijn we hier echt innovatie ten grave aan het dragen

en blijven we dan overloos ouwebetten over de bijzaken van het ondernemen ?

 

Op zich maakt mij dat overigens allemaal niets uit,

maar wilt iemand mij dan vertellen waar ik dan wel innovatieve ondernemers in ned. kan ontmoeten ?

 

En anders wordt het tijd dat we de coma-patient tot leven wekken.

 

Link naar reactie

Ik voel met je mee. Het thema van Higherlevel is "innovatie en ondernemerschap" en dat is ook de motivatie voor overheidsfinanciering, maar in de dagelijkse praktijk lijkt HL meer op een combinatie van een webbouw- en accountancyforum met buitenlanddesks.

 

De slotjes komen naar mijn smaak soms te snel en lichtvaardig, zeker in de gevallen waar je op doelt. Wat mij betreft mogen de beginnersboekhoudvragen worden afgesloten (al beantwoord ik ze zelf soms ook) en krijgen wetenschaps- en technologietopics alle ruimte.

Link naar reactie

Ik denk dat je iets raakt dat van oudsher een pijnpunt in de HL-gelederen is, en bovendien voor de meeste communities geldt; hoogwaardige interactie, met name in de diepte en niet zozeer in de breedte, is heel lastig te realiseren op een forum. Er zit iets nivellerends in de dynamiek waardoor je heel erg je best moet doen om een "goed gesprek" te laten ontstaan.

 

De discussies op strategisch niveau, waarin veel abstractie, scenariodenken en inhoudelijke verdieping voorkomt zijn lastig te voeden en in leven te houden. In die zin is het ook een kwestie van vraag en aanbod; blijkbaar is de nitty gritty van de dagelijkse beslommeringen voor de meesten ook waar ondernemen om draait. De meer kennisintensieve vraagstukken worden op andere plekken gevoerd. Ik herinner me wel fora van innovatie-instituten (overheid, semi-overheid en particulier/zakelijk) die heel ambitieuze doelstellingen hadden maar uiteindelijk met een paar stoffige 'professoren' wat theorie, dissertaties en pleidooien over en weer gooiden maar niet tot iets kwamen. Bovendien kan je in het domein van 'de idee' vanalles verzinnen, uiteenzetten en is de hamvraag: wie zit daar op te wachten?

 

Je ziet het aan een subforum als "leiderschap en zelfmanagement", dat is betrekkelijk rustig. Het soort discussies waar je op doelt heb ik trouwens, als ik me het goed herinner, wel voorbij zien komen in de loop der tijd, het verschijnt hier alleen in een hele informele, hands-on vorm, die je misschien niet zo snel herkent als zijnde een 'innovatie' of nieuwe ontwikkeling.

Ik heb bij het oprichten en managen van http://www.innovatieland.org wel gemerkt dat er wel innovatieve, pro-actieve ondernemers te vinden zijn, het vergt wel veel energie om ze bij elkaar te sprokkelen omdat ze zo dungezaaid zijn.

 

Het relatief snelle afkappen van je topics kan te maken hebben met het willen voorkomen van teveel 'dood hout' in het bos, om zo het forum levendig te houden- maar is misschien ook wel wat te overijverig.

Link naar reactie

Ik las al eerder een bericht dat het forum van een innovatie forum naar een algemeen ondernemers forum is gegaan.

Betekend wel dat nu het forum het grootste ondernemersforum is wat er in Nederland te vinden is, dat er weinig onderwerpen over innoveren gaan heeft duidelijk te maken met het aanbod, in dit de geval de vraagstelling.

Er is nog steeds ruimte voor dit soort zaken maar het animo/aanbod is gering.

 

Zoals een goed ondernemer heeft het forum zich aangepast om te overleven.

Link naar reactie

Innovatie is gewoonweg niet iets wat voor elk bedrijf is weggelegd, laat staan noodzakelijk is denk ik.

95% van de bedrijven zitten wel op innovaties te wachten maar investeren er zelf niets in. (is dat niet iets voor universiteiten enzo ?? denkt men al gauw)

 

De bedrijven die wel innoveren of tenminste serieus proberen weten dat ze kapitaalkrachtig moeten zijn en dat er een afnemend rendement van innovatie is te verwachten. Kijk bv hier in China: Philips etc patenteren hun innovaties niet eens meer want het heeft toch geen zin een heksenjacht op te zetten waarbij het resultaat is dat een fabriek een tik op de vingers krijgt en er in die periode 10 anderen zijn opgestaan die nu hetzelfde doen..

 

Na innovatie is het een must met een goed marketing plan ze snel als mogelijk is een marktaandeel te veroveren, doe je er te lang over, dan zijn de kopieerders je snel af en gaan er vandoor met de winst. Dit is in vele gevallen zo maar zeker niet altijd.

 

Innoveren heeft enkel zin in mijn visie als : het gaat om kleine aantallen ( een leuk nieuw lampje, 500 stuks laten maken) of hightech producten/toepassingen en IT oplossingen. Alles wat met een paar CNC machines of handige electroman kan worden nagemaakt is een verpilling van tijd en investering aan het worden de laatste paar jaar.

 

Je "innoveerd" met een leuk produkt ! Na een paar maanden beginnen de verkopen te lopen en tot je schrik zie je 10 vergelijkbare "uitvindingen" in de schappen liggen.. gaat U procederen tegen een bedrijf in China of elders ?? Als je dit weet, beginnen mensen er dan nog wel aan ? Ik denk dat hiermee een groot deel van de vraag al beantwoord is.

 

Dus wat is slimmer ?? innoveren of kopieren ?

Link naar reactie

Zoals gezegd was die focus op innovatie en innovatieve ideeën in de beginjaren van Higherlevel.nl veel explicieter. Toch is het de ervaring dat er weinig behoefte is aan een online platform voor vakinhoudelijke vragen van innovatieve starters en groeiers. Vakinhoudelijk is vaak alle kennis al aanwezig, of zijn er al diverse ingangen voor het vinden van antwoorden. Waar wél behoefte aan was en is, is een platform voor de niet-vakinhoudelijke vragen. Precies: vragen over rechtsvormen, administratieve zaken, bescherming van ideeën, discussies over risicokapitaal, en meer van dat soort algemene ondernemerszaken. Dáár was en is veel behoefte aan.

 

Ik wil daarmee niet zeggen dat discussies over innovatie en innovatieve ideeën niet haalbaar zijn, ik wil puur aangeven dat 'de hiervoor beoogde doelgroep' zelf meermaals heeft aangegeven juist behoefte te hebben aan de ondernemersdiscussies en -kennisuitwisseling, en niet/minder aan vakinhoudelijke discussies die vaak erg niche zijn en weinig echte problemen en vragen oplossen en beantwoorden.

 

(Ik persoonlijk sluit me overigens wel aan bij de strekking dat innovatief ondernemerschap meer focus verdient van de bezoekers op dit forum. Ik zou het toejuichen als we meer groeiers (ondernemen kan zoveel meer zijn dan éénpitter zijn!), productontwikkelaars die voor eigen rekening en risico producten ontwikkelen, nemers van echte ondernemersrisico's met hoop op grote uitkomsten, dromers van grote inpact, en echt ondernemende ondernemers op dit forum zouden krijgen - hoe meer hoe beter!)

Link naar reactie

Mijn reus heb je al maar wat is jouw input op hl geweest op het gebied van innoveren? In % gezien naast al je andere input volgens mij minimaal, als dit voor ons allemaal is dan krijg je dus HL in de huidige vorm..... (volgens mij dan...)

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie

Zoals een goed ondernemer heeft het forum zich aangepast om te overleven.

 

Het forum heeft zoals vele ondernemers de weg van de minste weerstand gevold (en/of wellicht moeten volgen) en is gegroeid tot wat het nu is. Een in mijn ogen geweldig forum voor het stellen van ondernemersvragen, het vinden van antwoorden en opdoen van contacten, zowel on- als offline.

 

Wellicht is dit de beste weg geweest om te overleven. Of dit de weg van "goed" ondernemerschap is moet eenieder voor zichzelf beantwoorden.

 

Diep in Higherlevel zit nog steeds een innovatief kloppend hart, dat bestaat uit een groot aantal actieve leden dat zich dagelijks inzet om zo goed mogelijk antwoord te geven op gestelde vragen en de vele zaken die ernaast gedaan moeten worden om dit forum draaiende te houden.

 

En laten we heel eerlijk zijn: De vragen die je zelf niet kunt beantwoorden, zijn toch meestal de leukste vragen die gesteld kunnen worden.

 

 

Is de vraag daarnaar dan ook echt niet aanwezig of sneeuwt (tsja, het vriest hard! ;) ) deze onder door de vele andere vragen?

 

De vraag hiernaar is in mijn ogen zeker aanwezig maar deels ondegesneeuwd door de vele andere vragen en deels ongevraagd en/of onbeantwoord. Voor vele (echt) innovatieve vragen zal het moeilijk zijn om een referentie-vragen/antwoorden te vinden wat er in mijn ogen nog steeds voor zorgt dat vele vragen niet gesteld (durven) worden.

 

 

Dus wat is slimmer ?? innoveren of kopiëren ?

 

Al kopiërend innoveren!

 

 

Zoals gezegd was die focus op innovatie en innovatieve ideeën in de beginjaren van Higherlevel.nl veel explicieter.

 

In het verleden, mijn laatste post dateert alweer van 24 oktober 2006, werd deze vraag ook al gesteld "wat te doen met de overvloed aan vragen die eigenlijk al beatwoord zijn of waarop een antwoord gemakkelijk gevonden had kunnen worden als iemand de zoekfunctie had gebruikt".

 

 

Vakinhoudelijk is vaak alle kennis al aanwezig, of zijn er al diverse ingangen voor het vinden van antwoorden.

 

Ik denk nog steeds dat het aan vakinhoudelijke, laat staan basiskennis, bij velen ontbreekt. Nog steeds zien veel te veel mensen het ondernemerschap als een eenvoudige uitweg uit bijvoorbeeld loondienst of ww. En staan velen in mijn ogen niet lang genoeg stil bij de mogelijke consequenties die hieruit voortvloeien.

 

 

Kortom: ja, we willen allemaal graag hier over innovatie praten. De mods juichen het allemaal helemaal toe. De vraag is: hoe, anders dan we nu doen, te weten: er (meer dan) ruimte voor maken ?

 

Door vooral die innovatieve vragen te blijven stellen.

Link naar reactie

Net een reus uitgedeeld. Ik ben het er helemaal mee eens. Higherlevel moet zich meer op nieuwe kansen voor bedrijven, zoals goede innovaties horen te zijn. Boekhoudkundige problemen of problemen die een sexshophouder krijgt bij het verkopen van zijn waar, zijn niet aan mij besteed.

 

Wel is er in de hele zakenwereld een afnemende trend zichtbaar m.b.t. innoveren: Schaalvergrotingen fusies en overnames door buitenlandse multinationals zijn funest voor innovaties.Veel kleine middensranders verdwijnen of worden overgenomen door een grote winkelketen of franchiseorganisatie. Daar kan een starter moelijker binnenkomen met zijn producten. Ook zijn veel marketingorganisaties voor innovaties verdwenen de laatste jaren. InventionPromotion, Licentec, Kerklaan van Reenen enz. enz.(Dit is al vaker besproken hier op Higherlevel.)

 

Paul

Link naar reactie

Boekhoudkundige problemen of problemen die een sexshophouder krijgt bij het verkopen van zijn waar, zijn niet aan mij besteed.

En dus horen ze niet op dit forum thuis?

 

Wel is er in de hele zakenwereld een afnemende trend zichtbaar m.b.t. innoveren: Schaalvergrotingen fusies en overnames door buitenlandse multinationals zijn funest voor innovaties.Veel kleine middensranders verdwijnen of worden overgenomen door een grote winkelketen of franchiseorganisatie. Daar kan een starter moelijker binnenkomen met zijn producten. Ook zijn veel marketingorganisaties voor innovaties verdwenen de laatste jaren. InventionPromotion, Licentec, Kerklaan van Reenen enz. enz.(Dit is al vaker besproken hier op Higherlevel.)

Paul

 

Hoe zou HL daarop moeten inspelen en welke rol kun je daar zelf in spelen?

Link naar reactie

Wel is er in de hele zakenwereld een afnemende trend zichtbaar m.b.t. innoveren: Schaalvergrotingen fusies en overnames door buitenlandse multinationals zijn funest voor innovaties.

 

Ik heb juist geleerd dat zo'n klimaat juist ideaal is voor innovatieve starters, èn dat een overnameklimaat goed is voor potentiële exits. Dus dan ontstaat er juist ruimte voor starters en groeiers die op een innovatieve wijze naar hun producten, diensten, markten of proposities kijken.

 

Iets anders: delen jullie mijn gevoel dat discussies over innovatie an sich, iets anders is dan discussies over innovatief ondernemerschap en innovatieve product- of dienstontwikkeling?

Link naar reactie

Innoveren is voor mij als ondernemer vernieuwingen naar waarde vertalen. Dan gaat het dus per definitie altijd over productontwikkeling en ondernemerschap.

 

Technische discussies over de achtergrond van innovaties zijn niet alleen erg leuk maar ze geven voeding aan eigen ideeën en zijn dus ook erg nuttig. Zelfs als de discussie tot helemaal niets leidt, denk bijv. aan de kachel voor de derde wereld, zit er altijd wel een eye opener in.

 

Van mij mag het dus beide. Als mensen het onderwerp niet leuk vinden moeten ze gewoon niet aan de discussie deelnemen. Ik heb zelf helemaal niets met spiritualiteit maar zelfs die topics lees ik soms om weer even te voelen waarom ik er ook weer niets mee heb.

 

Link naar reactie

"men" vindt dat HL niet innoverend genoeg is ??? Maar "men" maakt dit forum toch zelf??

Voor degenen die niet geinteresseerd zijn in bepaalde topics, dan hoef je die toch niet te lezen!

Maar bedenk dan wel dat jij de volgende keer misschien wel eens een advies nodig hebt van iemand die (in jouw ogen) een hele domme startersvraag stelt op HL.

 

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie

Boekhoudkundige problemen of problemen die een sexshophouder krijgt bij het verkopen van zijn waar, zijn niet aan mij besteed.

En dus horen ze niet op dit forum thuis?

 

 

Ze kunnen natuurlijk best op dit forum. Anderen zullen er zeker wat aan hebben. Maar voor mij persoonlijk zijn ze minder interessant. Mij worden voor de zoveelste keer dingen in de mond gelegd die ik niet gezegd heb. Dat je voor jouw eigen mening geven een kneus krijgt is je reinste waanzin.

 

Paul

Link naar reactie

Een duidelijke mening hebben is prima maar de manier waarop je dat doet en vermeld doet veel.

 

@ED: Eens. Wat voor soort discussies worden eigenlijk als genoeg innovatief gezien? Moet dat om zeer ingewikkelde zaken gaan of op welk ander vlak zoeken we dat?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Beste LittleBit,

 

Als ik jouw stuk nog eens goed doorneem, begrijp ik er uit dat je je aan een aantal zaken binnen dit forum stoort. Het feit dat je je stoort vind ik geweldig, omdat daaruit blijkt dat je daadwerkelijk betrokken bent bij dit gebeuren.

 

Waar stoor jij je aan:

 

•   Veel populaire forumonderwerpen zijn feitelijk voor jou allemaal bijzaken.

•   Er worden vragen gesteld, waarvan jij vindt, of het de vraag is of Nederland er ooit iets aan heeft.

•   Jij vind dat innovatie hier ten grave wordt gedragen door oeverloos ouwebetten over bijzaken van het ondernemen

•   Als jij een innovatietopic start wordt er een slotje opgezet.

 

De eerste drie punten vind ik aanmatigend weggezet, alleen al om het feit, dat wat voor jouw bijzaak is, kan voor een andere ondernemer hoofdzaak zijn.

Als een ondernemer hier een vraag stelt of een probleem voorlegt, dan doet hij/zij dat met de bedoeling om zijn of haar probleem op te lossen en zal zich zeker niet afvragen in hoeverre Nederland daarbij geholpen zal worden.

 

Als er op jouw innovatietopic een slotje wordt geplaatst, is dat spijtig, maar de betreffende sleutelspecialist zal daar dan gegronde redenen voor hebben. Ben je het er niet mee eens dan kan je hem/haar daarop aanspreken.

 

Ik wil je wijzen op de ` forumregels`, die ik niet allemaal zal citeren. Maar de volgende wil ik wel onder je aandacht brengen:

 

Op Higherlevel.nl komen vragen voor uit alle hoeken van het ondernemerschap; bijvoorbeeld op het gebied van innovatie en nieuwe ideeën, financiering, rechtsvormen, ondernemingsplannen, businessplanning en strategie.

 

En daaruit blijkt dat het niet alleen maar innovatie is, waarover hier een balletje opgegooid kan worden en dat is maar goed ook. Wil je je als ondernemer met innovatie bezighouden, dan zal je ook als ondernemer moeten ontwikkelen en dan kan het ook zo zijn dat je voor vragen komt te staan die inderdaad voor sommige van ons erg basaal zijn maar daarom voor betreffende ondernemer niet minder relevant. De afspraken binnen dit forum geeft ze de mogelijkheid om deze vragen hier te deponeren.

 

Dat je een lans wilt breken voor innovatieve onderwerpen is perfect, maar geef ook niet of nog niet innoverende ondernemers de ruimte en het respect dat ze verdienen.

Tot slot, nodig ik je uit om jouw op slot gedane innovatieve topics opnieuw aan ons te presenteren, opdat innovatie uit het graf gehaald, dus nieuw leven ingeblazen wordt.

 

Link naar reactie

Een duidelijke mening hebben is prima maar de manier waarop je dat doet en vermeld doet veel.

 

@ED: Eens. Wat voor soort discussies worden eigenlijk als genoeg innovatief gezien? Moet dat om zeer ingewikkelde zaken gaan of op welk ander vlak zoeken we dat?

 

Ik ben niet zo van de innovatieve ;D

Ik hoor meer bij de groep van gebruikers die HL gebruiken voor alle andere vragen.

En ik zal ook proberen om "die sexshophouder die moeite heeft met het verkopen van zijn waar" proberen te helpen/adviseren. Wie weet heb ik ooit ook zijn advies nodig als ik..........nou ja, je snapt het wel ;)

 

 

 

Edit: typo

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie

Innoveren is voor mij als ondernemer vernieuwingen naar waarde vertalen. Dan gaat het dus per definitie altijd over productontwikkeling en ondernemerschap.

 

Als je bedoeld: "Dan gaat het dus per definitie altijd over technische productontwikkeling en ondernemerschap", dan ben ik het hartgrondig met je oneens. Innovatie kan 'm ook zitten in een bijzondere financieringsvorm, fiscale planning, de wijze van je organisatie inrichten (denk: Eckhardt Wintzen) of zelf op welke manier je je kantoor inricht.

 

Maar zoals altijd: Pareltjes zijn zeldzaam. Als je tientallen of zelfs honderden businessplannen voorbij ziet komen in een jaar, mag je blij zijn dat er een klein handje vol ondernemers-in-de-dop tussen zitten die 'het' snappen. Zo ook met de topics hier. tussen de duizenden topics zitten een paar klassiekers. En daarmee moeten we het doen. Het forum wordt gemaakt door diegenen die posten, door jou en mij en met ons nog duizenden anderen. Ik krijg ook wel eens een slap toetsenbord van de zoveelste "ik wil mezelf ondernemer noemen, maar eigenlijk ben ik te beroerd er iets voor te doen"-topics. Maar aan de andere kant, zo ben ik ook begonnen. Ik had maar wat graag in 1988 internet gehad met een forum als Higher Level. Ik denk dat dat me inmiddels wel een paar zeperds had bespaard.

 

Alles bij elkaar is HigherLevel innovatief genoeg, maar zijn we inmiddels te bleu om het zelf nog te zien. Bekijk het eens door de ogen van de aankomende ondernemer die afgelopen oud en nieuw met een oliebol in zijn ene- en een glas bubbelwijn in de andere hand tijdens het zoenen zijn vrouw diep in de ogen keek en fluisterde: "Dit jaar gaat het gebeuren he?" En deze man (of vrouw, we zijn compleet en volkomen geëmancipeerd en vrijgevochten) gaat eerst naar de KvK, dan naar Ondernemersklankbord, nog even langs IMK, de Belastingdienst.... en komt dan op HigherLevel. Dan zak je toch zowat door je hoeven van al innovatie die hier dagelijks voorbij komt?

 

Maar je moet het natuurlijk wèl even zien...

Link naar reactie

 

Als je bedoeld: "Dan gaat het dus per definitie altijd over technische productontwikkeling en ondernemerschap", dan ben ik het hartgrondig met je oneens. Innovatie kan 'm ook zitten in een bijzondere financieringsvorm, fiscale planning, de wijze van je organisatie inrichten (denk: Eckhardt Wintzen) of zelf op welke manier je je kantoor inricht.

 

Hier ben ik het helemaal mee eens. Innovatie kan ook bij dienstverlenende bedrijven en is ook hard nodig daar. Elke ondernemer heeft innovatie d.w.z aanpassing aan nieuwe omstandigheden nodig. Als je star blijft volhouden in oude ideeen en werkwijzen haalt de concurrentie je vroeger of later in. Alleen wil ik af van het toverwoord "innovatie". Want dat is ook vaak het verhullen van allemaal onzin. "Als het maar innovatie heet is het goed."

 

Paul

Link naar reactie

Ik ben niet zo van de innovatieve ;D

Ik hoor meer bij de groep van gebruikers die HL gebruiken voor alle andere vragen.

En ik zal ook proberen om "die sexshophouder die moeite heeft met het verkopen van zijn waar" proberen te helpen/adviseren. Wie weet heb ik ooit ook zijn advies nodig als ik..........nou ja, je snapt het wel ;)

 

 

 

Edit: typo

 

Ben ik het ook helemaal mee eens. Op HL heeft iedereen recht op goede voorlichting. Maar persoonlijk vind ik niet alle dagen de posts even interessant. Soms zap ik snel weg. Maar ja dat zul je altijd houden, anderen vinden juist innovaties niet interessant voor hun eigen bedrijfsvoering.

Link naar reactie

Innoveren is voor mij als ondernemer vernieuwingen naar waarde vertalen. Dan gaat het dus per definitie altijd over productontwikkeling en ondernemerschap.

Als je bedoeld: "Dan gaat het dus per definitie altijd over technische productontwikkeling en ondernemerschap", dan ben ik het hartgrondig met je oneens. Innovatie kan 'm ook zitten in een bijzondere financieringsvorm, fiscale planning, de wijze van je organisatie inrichten (denk: Eckhardt Wintzen) of zelf op welke manier je je kantoor inricht.

 

Ik bedoelde het in het algemeen dus inclusief vernieuwing, wellicht zelfs juist, in de dienstverlening. Kan geen kwaad om het even expliciet te noemen. Met fantastisch (tastbaar) product heb je feitelijk helemaal niets in handen als je het niet aan de man weet te brengen.

 

Je moet het inderdaad willen maar ook kunnen zien Ruben. Zo stond ik afgelopen weekend bij een ondernemer te demonstreren en het was vrij rustig. Tijd genoeg om mensen te kijken. Het viel me plots op dat bepaalde artikelen in golven in de karren voorbij kwamen. Op een gegeven moment zag ik hoe dat komt. Mensen kijken bij andere mensen in de kar. En als ze het artikel verderop in het schap tegenkomen gaat het ook in hun kar. Interessant dacht ik. Daar moet wat mee te doen zijn.

 

De shopmanager lachte breed toen ik het hem vertelde. Goed gezien zei hij. We zetten bepaalde impulsartikelen op verschillende plaatsen in de winkel zodat mensen die in andere karren kijken ook de mogelijkheid krijgen om er zelf een in hun kar te leggen. Dat doen we niet één keer maar verschillende keren zodat zelfs de twijfelaars de kar zo vol mogelijk hebben. Innoveren kan dus met hele simpele dingen.

 

Link naar reactie

De shopmanager lachte breed toen ik het hem vertelde. Goed gezien zei hij. We zetten bepaalde impulsartikelen op verschillende plaatsen in de winkel zodat mensen die in andere karren kijken ook de mogelijkheid krijgen om er zelf een in hun kar te leggen. Dat doen we niet één keer maar verschillende keren zodat zelfs de twijfelaars de kar zo vol mogelijk hebben.

 

In aanvulling hierop: door de goede indexering in en de bijbehorende aanzuigende werking van Google kunnen we feitelijk sturen op waar we topics over willen zien. Grote kans namelijk dat enkele goede topics over een onderwerp, meer mensen aantrekken die ook over datzelfde willen discussiëren.

 

Om een concreet, actueel voorbeeld te noemen: we hebben 'opeens' een aantal dansmuziekmakers en dansmuziekevenementenorganisatoren over de vloer, hoogstwaarschijnlijk doordat een eerste topic hierover op bepaalde termen hoog in Google terecht is gekomen. Een ander voorbeeld zijn de vragen over stamrecht-BV's: voorheen hadden we die hier amper, tot we een expert op dit gebied kregen die wat topics hierover beantwoordde: opeens kwam er een flinke toestroom over dit onderwerp.

 

Iedereen kan dus enige invloed hebben op het soort berichten wat op het forum zal gaan verschijnen.

Link naar reactie

Mensen kijken bij andere mensen in de kar. En als ze het artikel verderop in het schap tegenkomen gaat het ook in hun kar.

 

Yep, dat klopt. Daarom heb ik op mijn webwinkel 'klanten die dit kochten, kochten ook..' functionaliteit. Ondanks dat er geen enkel verband tussen de producten is, werkt het wel.

Dat daar af en toe een product tevoorschijn komt dat 'toevallig' in de opruiming is... ::) kostte een uurtje programmeren.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  11 leden, 277 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.