TV-programma Top Verkopers NED 3 20:25

Aanbevolen berichten

Ik heb daarstraks even alle afleveringen ingehaald via uitzendinggemist.nl en het is wel grappig om te zien, maar erg inspiratievol is het iig niet. Het past iig perfect in het hele scala van afvalrace programma's.

 

De belangrijkste boodschap is nog wel denk ik: als je (bepaalde) verkopers puur beloont naar omzet ga je er uiteindelijk als totale onderneming lang niet altijd op vooruit.

Link naar reactie

Ik heb daarstraks even alle afleveringen ingehaald via uitzendinggemist.nl en het is wel grappig om te zien, maar erg inspiratievol is het iig niet. Het past iig perfect in het hele scala van afvalrace programma's.

 

De belangrijkste boodschap is nog wel denk ik: als je (bepaalde) verkopers puur beloont naar omzet ga je er uiteindelijk als totale onderneming lang niet altijd op vooruit.

 

Omzetcijfers zijn leuk bij de borrel ik zie liever iets leuks onder de streep....

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie

Een beetje verkoper zal nooit meedoen aan zo'n programma.

Het zou misschien slecht kunnen uitpakken als mensen je herkennen.

Dan hangt er meteen een vooroordeel aan je broek.

Het enige wat wel standaard klopt aan de verkooptechniek is dat de klant het gevoel heeft of hij je al jaren kent.

Zodat er een klik ontstaat.

Verkoop is tenslotte 90% emotie en meestal doet de prijs er dan niet toe.

 

Bas is verreweg de beste verkoper en heeft een harde commerciele insteek, haast op het asociale af.

De anderen steken amateuristisch bij hem af. Je hoeft dus als goede verkoper geen vrienden te maken. Sommige verkopers zijn te aarzelend , onzeker, of hebben de verkeerde houding en die worden in dit programma genadeloos afgestraft. Verkopen zit in je of niet. Een cursus zal daar niet veel aan veranderen ben ik bang.

Link naar reactie

Ik begin het nu zowaar iets interessanter te vinden. Vooral de champagne opdracht zonder tussen evaluatie gaf goed de verschillen aan tussen de verschillende ideeen en tactieken. Wat werk wel, en wat niet. Bas gokte op een paard en won. Leuk voor hem. De autoverkoper trok even een sprintje en kwam door d.m.v. inzet. En de rest was teveel teveel bezig met randzaken.

 

Bas is naar mijn idee voor het programma geschikt, maar ik zou er toch niet aan moeten denken om die in dienst te hebben. Ik vond de discussie over moraliteit wel broodnodig en leuk om te zien dat jort blijkbaar wat genuanceerder is als die bolle die alleen maar voor de kill gaat. Geef mij dan maar die auto verkoper. Hij heeft een goede babbel, commercieel inzicht en ook respect voor de klant. Wat volgens mij op de lange duur het belangrijkste is, omdat dat de reden is dat mensen terugkomen.

 

Verkopen in deze vorm word alleen gemeten in getallen voor de komma. Leuk voor het programma, maar is naar mijn idee niet de basis voor een topverkoper. Volgens mij is een topverkoper degene die het juiste product aan de juiste klant verkoopt op basis van prijs, wens en functie. En dat zie ik helaas niet terug in het programma.

 

Mvg,

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie

Ergste van het programma is dat Mr. Hennen die gasten alleen maar zit op te fokken. Die gasten worden onderling tegen elkaar opgestookt.

 

Een basisidee van topverkopers bij elkaar, is wel erg gaaf natuurlijk. Helaas pakt het nu verkeerd uit, doordat het idd te weinig informatief is. Misschien goed om als programma-makers van Topverkopers te kijken naar Topchef op rtl4. Neem de verkopers langs 6 grote verkopers, die ze een korte workshop geven en ze op een bepaald gebied laten specialiseren. Doe het via televerkoop, persoonlijke verkoop etc.

Je moet de verkopers zien groeien, wat nu absoluut niet het geval is. Erg jammer voor het programma. Het competitieverhaal is er nu ook helemaal uit, doordat de beste eruit gestemd worden.

 

Esmeralda had denk dicht tegen Bas aan kunnen zitten tijdens de afgelopen Champagneverkoop. Maar helaas... Er zitten nu 1 schreeuwlelijk (Bas), naïef meisje (Marinel), charmante autoverkoper met praatjes (Yilgor) en eentje die verdwaalt in zijn eigen gedachtes (Michael).

 

Gemiste kans denk.. Maar toch wel benieuwd wat de ontknoping wordt van dit programma.

 

 

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie

Afgezien van hun verkoopresultaten (of het gebrek daaraan), als ik kijk naar hun voorkomen, (gebrek aan) algemene ontwikkeling, het soms afschuwelijke platte taalgebruik, het semi popi-jopie gedoe, etc. zit er werkelijk niemand bij die bij mij z'n proeftijd zou volmaken. Met uitzondering van wellicht Dion en Marinel als ze het ZZP OKE-concept kunnen doorgronden.

 

Het is m.i. ook onzin dat een goede verkoper alles kan verkopen. Ik zie een succesvolle marktkoopman/vrouw nog niet zo snel bij Gucci in de PC ook een topomzet draaien. Om maar eens twee uitersten te noemen.

Kees de Kruiff

In Memoriam

Link naar reactie

Vind dat de heer Hennen niet veel verder komt dat wat Tjakka geroep en standaard verkooptrainerpraatjes. Een goede coach zoekt de sterke kanten van de leerling en laat hem die uitbuiten. Het overdreven benoemen van de zwakke kanten zorgt m.i. alleen voor twijfel. En als iets negatief werkt bij directe verkoop is het twijfel. Hierdoor gaat Bas steeds meer afsteken t.o.v. de rest. Want die is niet gevoelig voor welke feedback dan ook. Wel is het programma behoorlijk leerzaam want je ziet wat zeker niet werkt.

 

Link naar reactie

Er zijn idd genoeg dingen die een goed voorbeeld zijn, van hoe het niet moet. Toch maar alle afleveringen van de BBC gedownload, waar het juist leuk is, doordat er juist wel goede verkopers bij elkaar zitten.

 

De samenstelling van kandidaten, was te divers, om dit programma aansprekend te maken voor de grote doelgroep. Nu heb ik niet het gevoel dat alle kandidaten worden gedreven, meer of beter te verkopen. Achter verkopen zit toch altijd een strategie/tactiek. Mooi om te zien dat Marinel afgelopen zaterdag heeft geleerd, van de manier hoe Bas het met champagne heeft gedaan.

 

Voor het programma zou het leuker zijn, om ze allemaal op dezelfde manier te laten verkopen, en daar de verschillen in te laten zien. De champagneverkoop was daarin een mooi voorbeeld. Dit is wat je hebt, verkoop het maar. Zelfde verhaal met de telefoon in de eerste verkoop. Bereik je doelgroep op de goede manier en verkoop.

 

Zijn er op dit forum veel verkopers die doen aan meditatie/yoga/wierook stoken/japanse spreuken etc?

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie

Gelukkig is het programma Top?verkopers afgelopen. Dit heeft niets met verkopen te maken. Ik vond het een nare soap. In de vorige aflevering saboteerde Bas Marinelle. Zij zat op allemaal telefoontjes van buiten te wachten en Bas verwisselde stiekum haar buitenlijn-telefoon met een binnenlijn-telefoon. Heel sluw en gemeen. Haast elke uitzending waren er zulke rotstreken. Toch won Marinelle. Omdat Marinelle kennelijk niets af wist van de telefoonsabotage, stemde zij Bas niet weg. In de finale vandaag verkochten Bas en Marinelle allebei bloemen op de markt. Dat je daarvoor een marktvergunning moet hebben, kwam niet bij de programmamakers en kandidaten op. Gevolg: de eerlijke Marinelle moet halverwege haar marktkraam in Gouda opdoeken op last van de ijverige toezichthouder op straffe van een bekeuring. De gehaaide Bas doet precies hetzelfde op de drukke markt op Hoog Catherijne in Utrecht. Hier faalt kennelijk elk toezicht van de marktmeester. En hij kan de hele middag verkopen. Met gevolg de meest onsympathieke verkoper wint de finale.

 

Paul

Link naar reactie

moet halverwege haar marktkraam in Gouda opdoeken

 

Gouda? Harderwijk was het :) En men verbleef in Kasteel de Vanenburg in Putten, het voormalige hoofdkantoor van Baan en nu hoofdkantoor van Cordys. Leuk om al die bekende plekken te zien (ons bedrijf zit namelijk ook in Putten en ik woon zelf in Ermelo, waar Yilgor zijn automatten probeerde te slijten).

 

Verder ben ik het wel met PaulGo eens, en bevestigt dit programma het beeld van het grote publiek bij die gladde verkopers die alles bij elkaar liegen - die Turkse autoverkoper zal zich ook in z'n hemd gezet voelen als hij dit op TV terugziet - om maar een dealtje te kunnen sluiten. De tactiek van de verschroeide aarde dus.

 

Ik had al met al op meer gehoopt, maar tegelijkertijd besef ik dat al teveel meer amper mogelijk is: complexe B2B verkoop bijvoorbeeld kan veel lastiger zijn maar is vrijwel niet in een format als dit te gieten. Dus ik vond het wel vermakelijk, ben toch alle afleveringen blijven kijken, maar het is níet hét programma wat echt goede verkopers aan het werk laat zien.

 

De winnaar wordt trouwens geholpen met het startenv an een eigen bedrijf had ik begrepen, is daar al iets van bekend?

Link naar reactie

 

Gouda? Harderwijk was het :)

Klopt ik had mij vergist ;)

maar het is níet hét programma wat echt goede verkopers aan het werk laat zien.

Alle deelnemers hadden hun beperkingen. Jij hebt onzekere slungels, dromers, naievelingen, gewiekste lui. De enigen waar ik iets in zag waren Marinelle en Yilgor. Die laatste bakte er trouwens niks van bij het verkopen van een tweedehands auto terwijl dat zijn eigen beroep is. De auto werd met honderden euro's verlies verkocht om het vervolgens te investeren in waardeloze automatten. De winnaar Bas kan zeker een succesvolle zakenman worden, maar kan totaal niet samenwerken met anderen. Kortom het programma vergelijkt appels met peren. Zou het niet een beter idee zijn om een programma over startende ondernemers te maken? Daar is op Higherlevel voldoende aanbod in.

 

Paul

 

 

Link naar reactie

Hallo allemaal

 

Ook ik heb naar dit programma gekeken maar dan wel met gemengde gevoelens. Er waren veel verschilende deelnemers waarvan een aantal waar ik mij bij afvroeg is die wel gescreend op evt verkooptalenten.

 

Ik vond de verkoopvaardigheden over het algemeen niet goed. Vooral de communicatieve vaardigheden waren niet erg goed te noemen. Al heel simpel de klant aanpsreken of hij/zij geholpen kon worden was al niet goed bij veel mensen waardoor je een aanknopingspunt voor een koop/deal al voor 90% kan vergeten. Tel daarbij op het gedrag rondom de klanten en in het achterhoofd houdend dat een koop/deal voor 80 % in de eerste 20 a 30 sec onbewust door een klant gesloten word.

 

Over de winnaar Bas kan ik kort zijn. Misschien wel de juiste winnaar op basis van prestaties. Maar een topverkoper moet ook in staat kunnen zijn een stuk after sales te kunnen realiseren voor een mogelijk terugkomende klant te creeren. En vooral in deze tijden !

 

 

MKB Cursussen is de ideale partner voor al uw Trainingen en Cursussen op gebied van Verkoop, Retail en Sales. Betaalbaar en goede kwaliteit !

 

Wij geven oa : Verkooptraining, Klantvriendelijkheidstraining, Telefonische verkoop, Winkeldiefstalpreventie.

 

www.mkbcursussen.nl

Link naar reactie

Nu heb ik niets van het programma gezien, maar als ik de reacties lees, dan zijn we afgedaald naar een Story niveau.

 

Dit doet me denken aan de 2e Kamer die zich bezighield met Gordon's opmerkingen in dat klote programma X factor (ofzoiets)

 

Kom op mensen: als er niks gebeurd in een programma, dan kijken mensen niet...vals spel, wildneukerij, ruzies enz. enz. maken het programma en zonder dit zijn er blijkbaar geen kijkcijfers.

 

Anders gezegd: maak je liever druk om andere zaken i.p.v een tokkie show.

 

 

Link naar reactie

Nu heb ik niets van het programma gezien, maar als ik de reacties lees, dan zijn we afgedaald naar een Story niveau.

 

Dit doet me denken aan de 2e Kamer die zich bezighield met Gordon's opmerkingen in dat klote programma X factor (ofzoiets)

 

Kom op mensen: als er niks gebeurd in een programma, dan kijken mensen niet...vals spel, wildneukerij, ruzies enz. enz. maken het programma en zonder dit zijn er blijkbaar geen kijkcijfers.

 

Anders gezegd: maak je liever druk om andere zaken i.p.v een tokkie show.

 

 

 

Nu ben ik geen story lezer, ken ik het blad wel maar kan ik niet volgen welk verband je hierin ziet. Wellicht kun je dat nader toelichten?

Ik vind je reactie overigens bijzonder kort door de bocht. Je labelt een programma, waar miljoenen mensen naar kijken als een kloteprogramma en het programma waar je dan niets van hebt gezien is een tokkieshow. Maar dan toch plaats je dan toch wel even een reactie om iedereen te vertellen dat ze zich druk moeten maken over andere zaken??

Ik vond het programma vermakelijk en ik kijk overigens ook erg graag naar de X factor. Ook de discussies die hieruit voortkomen vind ik vermakelijk en ik lees het dus graag.

Als met dit programma voldoende is gescoord qua kijkcijfers en media aandacht dan hebben ze het toch goed gedaan.

En als er je in dit topic je mening kwijt kunt over een programma, wat gaat over een onderwerp waar de meesten ondernemers wel enige affiniteit mee hebben, waarbij je wellicht ook nog eens wat kunt opsteken, dan lijkt het mij allemaal prima toch?

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie

Programmamakers zijn net mensen...het gaat ze om geld.

 

Een tv-programma "verhard" steeds meer, mensen willen meer..zoetsappig gedoe verkoopt blijkbaar niet (meer).

 

Ik kon je op voorhand vertellen dat de inhoud van zo'n programma als top Verkopers niet volgens het boekje zou gaan en dat het niks te maken heeft met ondernemen.

 

Het vergelijk met Gordon en de 2e Kamer:

De Kamer bemoeit zich met een persoon als Gordon...dat is ook zo'n "gangmaker" die verkoopt.

De Kamer moet zich m.i. bewust zijn dan tv gewoon tv is en dat het ook daar draait om geld en kijkcijfers.

Als het een slap programma is waar geen actie/dom praat/ruzie of wat ook inzit, dan kan je de kijkcijfers wel vergeten.

 

Vandaar de reactie.

 

Wees nou eens eerlijk: hoeveel goede tv programma's zijn er nou op de buis?

Iets waar je écht serieus iets aan hebt, dit zonder tussenkomst van wildneukerij/ruzies/misbruik of wat dan ook...

 

Link naar reactie

Waarom kunnen ze het in Engeland wel dan zonder wildneukerij etc?

 

Je opmerkingen zijn wel erg kort door de bocht. Het is toch gebleken dat een show als Joseph (waar er 10 kwalitatief goede jongens strijden voor een rol in de musical), inhoudelijk goed was. Hier werd nog gewerkt op een goed niveau, maar daar was wel een goede casting vooraf.

 

Ik vraag me eigenlijk af hoeveel aanmeldingen er nou zijn geweest voor dit programma. Volgens mij waren het er niet meer dan deze 10.

 

Denk nog steeds dat het een programma met potentie is.. Alleen moet je het dan wel zonder heksenrij doen. Die Hennen Acadamy maakte het programma helemaal ongeloofwaardig.

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
Denk nog steeds dat het een programma met potentie is.. Alleen moet je het dan wel zonder heksenrij doen. Die Hennen Acadamy maakte het programma helemaal ongeloofwaardig.

 

Helemaal mee eens! Verder schaven aan het programmaconcept is wel belangrijk, maar toch is het in potentie de moeite waard. Dat de kandidaten soms niet zo sympathiek zijn of dat sommige opdrachten niet goed uit de verf komen kan gebeuren.

 

Puur als vermakelijk televisieprogramma scoorde het bij mij prima. Mijn kritieken gaan er meer over dat er méér mogelijk is in mijn ogen, niet dat wat er nu al is superslecht is.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 194 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.