Ga naar inhoud
 • 0

Mening over website gevraagd

Hallo,

Graag jullie mening over mijn website: http://www.weezenhof.com.

Met deze website wil ik klanten trekken, die een website willen.

Ik heb graag jullie mening over het logo, de achtergrond, de kleuren, de opbouw van de website (de onderverdeling in pagina’s) en de tekst.

Is dit een website, die uitnodigend is?

Zou je door mij een website laten maken als je deze website ziet?

Alvast bedankt voor jullie input.

Yvon

 

Weezenhof.com Webdesign

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

25 antwoorden op deze vraag

 • 0

Na het lezen van onderstaande tekst op je site zou ik je zeker geen site laten ontwikkelen.

 

Vervolgens moet u 25% van het eindbedrag, dat op de offerte vermeld staat, op rekening 85.82.71.915 van Weezenhof.com Webdesign storten. Dit bedrag is bedoeld als derving van de onkosten, die Weezenhof.com maakt in verband met het maken van uw opdracht. Dit bedrag wordt nooit geretourneerd; ook niet als één van beide partijen besluit de opdracht op te zeggen. Het is namelijk zo, dat u op ieder moment de opdracht mag opzeggen, zonder opgaaf van reden. U hoeft de website dan niet te betalen, maar u krijgt ook geen website. Voor de duidelijkheid: ook Weezenhof.com mag de opdracht op elk moment opzeggen zonder opgaaf van redenen.
Link naar reactie
 • 0

Sorry, maar de eerste indruk van de site is: gauw wegklikken.

De overdaad aan tekst in een groot font doen zeer chaotisch aan, ik heb direct geen zin meer om te lezen wat er staat.

 

Over smaak valt niet te twisten, maar het kleurgebruik spreekt mij ook niet aan. Het komt allemaal nogal 'goedkoop' over.

 

We maken websites met een Mac OS X? Je hebt een Mac en daar draait OS X op denk ik dat je bedoelt?

 

Het werken met kolommen is wel aardig, maar alleen in drukvorm. Nu moet ik 2x door de pagina scrollen om alles te lezen (1x voor de ene kolom, dan weer hup omhoog en de volgende kolom lezen)

 

De links naar Wikipedia zijn wellicht informatief, maar je bent direct de bezoeker kwijt, die zit namelijk op een andere site (Wikipedia) en ziet daar wellicht weer een andere interessante link, en hup, bezoeker is weg. Dat is in mijn ogen not done op een bedrijfssite, tenminste niet met zo veel links 'naar buiten'.

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
 • 0

Hoi Willem en Iwan,

Bedankt voor jullie reacties.

 

Ik heb dat gedeelte uit de werkwijzepagina gehaald, Willem. Niet erg uitnodigend geef ik toe. Is het allemaal te streng?

 

Teveel sterretjes in de background, begrijp ik.

Ik vind, dat ik goede websites maak. Ook deze website vind ik goed. Maar dat is subjectief. Ik wil weten hoe anderen er over denken, want er zijn altijd dingen voor verbetering vatbaar.

Yvon

Weezenhof.com Webdesign

Link naar reactie
 • 0

Ik ga iets zeggen waarvan ik eigenlijk al zelf vind waar haal ik het lef vandaan. Als jullie klanten hebben, dan bedienen jullie een markt en daarmee verdienen jullie bestaansrecht. Ik ben absoluut verre van perfect (als dit al kan) en ook geenzins beledigd als jullie mijn volgende opmerking belachelijk vinden, maar...

 

Als dit en het werk in de portfolio het maximale is van jullie kunnen, dan snap ik niet dat jullie durven te pretenderen webdesign te kunnen verzorgen. Communicatie, vormgeving en uitwerking is naar mijn mening niet professioneel. En dan druk ik mij heel voorzichtig uit. Ik zou persoonlijk aanraden om in dienst te treden bij een bestaand bureau en misschien als uitvoerende aan de slag te gaan. En misschien na een paar jaar ervaring het nog een keer te proberen.

 

Ik bedoel dit echt niet gemeen en mocht deze opmerking niet gewenst zijn mag hij ook weggehaald worden. Maar ik wordt persoonlijk een beetje verdrietig van de armoe die ik soms zie. Al begrijp ik wel de beste bedoelingen van iedereen. En iedereen gun ik ook echt het beste.

 

Mvg,

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Qua uiterlijk, wanneer de doelgroep tienermeisjes is, is het uiterlijk prima. Ik (man, 41) vind het niks.

Verder zou ik een pagina portfolio aanmaken en de voorbeeldsites hier nog een keer in zetten

Ik zou de pagina HWG cursussen weghalen, ik dacht dat je cursussen gaf. Beter deze informatie dan bij " over weezenhof " zetten

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik vind de site er niet zo mooi uitzien en ook niet zo overzichtelijk.

 

Registreer meteen een domein, zodat uw website zo gauw mogelijk op het internet te bewonderen is.

Als ik "meteen" een domein wil registreren, wil ik niet eerst contact met iemand hoeven opnemen ;)

 

Wat wel goed is aan de website:

de pagina's valideren goed qua HTML & CSS (al zegt dat het overgrote deel van jouw klanten waarschijnlijk niets).

In IE6 en FireFox 3 ziet de site er nagenoeg hetzelfde uit.

Peter Martin

https://db8.nl - Joomla specialist db8 Nijmegen

https://data2.eu/nl/ - Verwerkingsregister voor AVG / GDPR

Link naar reactie
 • 0

Beste Henri,

 

Bedankt voor je reactie. :)

 

Er is teveel tekst. Ik wil op de eerste pagina zoveel mogelijk informatie geven,

Het font is te groot. Er is geen font-size ingesteld. Dat betekent, dat de gebruiker het font-size ziet wat op zijn browser is ingesteld.

Wat de kleuren betreft: ik wilde iets maken, dat opvallend is.

Ik ga die kolommen er misschien uit halen.

De links naar Wikipedia ook. Het leek me handige informatie voor de bezoeker.

Waarom zijn die externe links not done voor een bedrijfssite?

Yvon

Weezenhof.com Webdesign

Link naar reactie
 • 0

Er is teveel tekst. Ik wil op de eerste pagina zoveel mogelijk informatie geven,

Wellicht moet je het dan iets anders indelen, zodat de afzonderlijke 'informatie blokken' duidelijker te onderscheiden zijn. Ik herken het probleem, 'men' klaagt er ook over bij mijn eigen site... (men -> HL leden)

Het font is te groot. Er is geen font-size ingesteld. Dat betekent, dat de gebruiker het font-size ziet wat op zijn browser is ingesteld.

De browser waar ik nu naar kijk staat op 'standaard' (FF 3.0.5) en het is mij wat aan de grote kant.

 

De links naar Wikipedia ook. Het leek me handige informatie voor de bezoeker.

Waarom zijn die externe links not done voor een bedrijfssite?

Omdat je je bezoeker op je site wilt houden! Als je de bezoeker naar 'elders' leidt, is de kans groot dat ie vergeet wat ie ook al weer aan het doen was op je site. Dus zo veel mogelijk informatie op je eigen site aanbieden! (de wens om info te verstrekken vind ik overigens erg goed! Maar niet op andermans site)

 

Succes!

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
 • 0

Nouja, not done. Je wil converteren dus niet dat iemand naar een andere website gaat. Om op je bedrijfssite de mogelijkheid tot converteren tegen te werken door mensen van je eigen website weg te trekken is gewoon niet zo slim.

 

Tekst is oké. Je bent webdesigner, een screenshot van één van jouw designs zegt veel meer dan 10 A4-tjes vol met tekst. Als ik zoek naar iemand die mijn nieuwe website kan ontwerpen is het eerste wat ik doe kijken wat diegene dan kan, wat diegene heeft gemaakt en voor wie dat dan gemaakt is.

 

M.a.w. dat wil ik niet lezen maar dat wil ik zien.

 

Verder zie ik dat je websites maakt voor fysiotherapeuten, ik zou het erg vreemd vinden als die begrijpen waar je het over hebt op je voorpagina (CSS, firefox, opera, safari, W3C standaard). En het lijkt me ook sterk dat het hun wat boeit, het moet er goed uit zien en het moet goed werken. Hoe jij dat regelt moet jij weten, daar betaalt de klant jou immers voor.

 

Daarnaast vind ik 'sjablonen' en 'daarom uniek' in dezelfde zin een beetje krom. Ik heb wel eens in een ver verleden ergens gewerkt waarbij we met email-sjablonen werkte, dit was er juist voor dat alles hetzelfde (uniform) was. En niet om het uniek te maken.

 

Over het ontwerp is al een hoop gezegd. Ik zou zeggen, kijk vooral rond op internet wat andere webdesign-bureaus doen. Op sites waar websites worden beoordeeld en ga met die uitkomsten zelf aan de slag.

Link naar reactie
 • 0

Doe hetzelfde in loondienst ter verbetering van je eigen vaardigheden bijvoorbeeld vijftig kilometer verderop zonder dat je concurreert met je eigen onderneming én zorg voor een goed lokaal netwerk met bijvoorbeeld een echte ontwikkelaar, tekstschrijver/redacteur, fotograaf/illustrator en jurist (punten waar je op aangesproken bent). Heb je al samenwerkingen op deze gebieden?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

Wat wel goed is aan de website:

de pagina's valideren goed qua HTML & CSS (al zegt dat het overgrote deel van jouw klanten waarschijnlijk niets).

In IE6 en FireFox 3 ziet de site er nagenoeg hetzelfde uit.

Valideren is leuk, maar niet zaligmakend (overigens valideert 'ie bij mij niet). Semantisch correct werken is imo belangrijker.

 

Verder moet ik me aansluiten bij Micha van Veen, ook vanuit techniek. Weezenhof.com is bijna volledig uit tabellen opgebouwd: geen semantiek aanwezig. Als je dan wel roept dat je een html- en css-cursus hebt gevolgd vraag ik me heel erg af of je ze wel succesvol afgerond hebt.

 

Leestip: Semantiek - Waarom zou je?

 

Oja, en ik weet niet of het handig is om te zeggen dat eigenlijk vooral beginners-cursussen hebt gedaan ;)

 

Verder wil ik je wel veel succes wensen, maar voor nu vooral voor je eigen ontwikkeling tot echte webdesigner.

Link naar reactie
 • 0

Ben het roerend eens met de mening van Micha van Veen.

 

Wellicht wordt het tijd om een cursus webdesign te volgen. (kleurgebruik, gebruik van lettertypen e.d. maar ook semantiek zoals hierboven al reeds is vermeld) Ook kun je misschien wat inspiratie opdoen op internet. Als je zelf niet kan ontwerpen, probeer dat dan ook niet, maar kijk creatief af van anderen (d.w.z. niet letterlijk kopieren, maar slim combineren en inspiratie opdoen).

 

zie b.v. hier voor relatief goede designs:

http://tutorialblog.org/30-black-websites/

http://tutorialblog.org/30-blue-websites/

http://tutorialblog.org/15-of-the-best-css-zengarden-designs/

 

Af en toe kun je hier ook nog wat pareltjes vinden:

http://www.opendesigns.org/view-designs/

http://wordpress.org/extend/themes/

http://www.oswd.org/

 

En je kunt natuurlijk altijd even kijken naar andere webdesign-bureau's om te kijken hoe zij bepaalde dingen op de site oplossen. B.v.

http://www.yellowmind.nl/

http://www.mangrove.nl/

Link naar reactie
 • 3

leuk dat mensen het mij eens zijn en de andere opbouwde tips en opmerkingen kan ik het alleen maar mee eens zijn, maar er komt meer bij kijken dan alleen technische kennis en/of vormgeving.

 

Het is niet alleen dit geval, en ook niet alleen nu want het is al veel langer zo. Maar er wordt over alles zo gemakkelijk gedacht. Ik doe een cursus photoshop, dus ben ik vormgever. Ik doe een cursus html en ik kan websites bouwen. En ondertussen krijgen drukkerijen steeds meer troep aangeleverd welke zij met pijn en moeite fatsoenlijk door de pers heen te krijgen. En bedrijven krijgen websites, welke technische bagger zijn of anders er heel slecht uitzien en/of eenheidworst zijn (joombla, flash, of andere templates) en in het minste geval technisch goed zijn, mooi eruit zien maar de boodschap niet overbrengen. Wat resulteerd in te weinig conversies. En dan is alle moeite, inzet en kosten nog voor niks.

 

Dit ligt (naar mij idee) aan verschillende zaken. Het moet allemaal goedkoper en tegenwoordig denk iedereen dat als het online al bestaat dat het wel gratis is. Hoe vaak ik wel niet mensen heb gehad welke een geweldig idee hebben en daarvoor een eigen youtube willen, of nu.nl met een budget van 1000 euro is niet te tellen. Het lijkt wel of iedereen zo snel mogelijk alles wil hebben, maar niet stilstaat bij het langere effect.

 

Maar ook leveranciers doen hier aan mee. Een cms ontwikkelen of een opensource pakket snel volgens vaste templates in elkaar klikken en verkopen voor bodemprijzen. Klant even blij, totdat deze op HL het zoveelste "ik heb een website, maar geen bezoekers" topic opent.

 

En als laatste doen opleidingen / scholen hier ook aan mee. Een echte DTP opleiding is er niet meer, want alles moet multimedia zijn. Dus een beetje indesign, dreamweaver, flash en illustrator. Alles lekker digitaal en nee "je hoeft naar een drukkerij". Want stel je voor dat je zou weten wat er in praktijk gebeurt met je werk. Snel op een stageplek geschopt worden en zoek het maar uit. Stagebedrijven kunnen er niks mee omdat er geen enkele basiskennis is en het uiteindelijke diploma is dus eigenlijk niks waard.

 

Marketing is een vak, DTP/vormgeven is een vak, webdesign is een vak etc etc. En misschien zou ik het liever een ambacht dan een vak willen noemen. Nu voel ik me een beetje oud worden, maar wat er tegenwoordig van scholen afkomt, of wat soms voor zichzelf begint is echt beneden peil. En dit geld natuurlijk niet voor iedereen, en wat ik in een eerdere post vertelde "wie ben ik om dit te zeggen".

 

Maar wat ik simpelweg tegen magica wil vertellen. Ga lekker voor een baas werken voor meer ervaring, verdiep je in de techniek/vormgeving en denk goed na waarom mensen een website willen. Want het is eigenlijk heel simpel:

Betere communicatie.

En website's in allerlei vormen, nieuwsbriefen, drukwerk, vormgeving en dergelijk zijn hulpmiddelen welke wanneer effectief ingezet dit kunnen helpen bewerkstelligen. Maar wanneer de basis niet goed is (boodschap), zal geen enkel middel effectief zijn.

 

En geloof me, dit geld ook voor mij. Sommige zaken kunnen wij prima in-house. Maar bepaalde zaken doen we simpelweg niet. Een eigen CMS programmeren kunnen wij niet, dus besteden wij dit uit. En misschien zouden we het wel kunnen, maar dan is het niet geweldig en het duurt te lang. Dus dan voor de bestwil van iedereen om het niet te doen. Maar als we kijken naar de basis boodschap, kunnen wij wel delegeren om zo de effectiviteit te bewaren en garant te staan. En misschien schuilt er in jouw wel een hele goede vormgever, of programmeur en kan je dit beter dit eerst ontwikkelen om daarna er iets anders bij te doen.

 

Mvg,

 

Micha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 1

Wederom bedankt voor jullie reacties. :)

Iwan: ik heb de fout verbeterd.

 

Erik en Micha: Jammer, dat jullie de website niet goed vinden.

 

Walter: Onze klanten bepalen zelf hoe hun website er uit komt te zien. Een mannelijke klant van 41 krijgt dus geen website, die hij kinderachtig en meisjesachtig vindt, tenzij hij dat juist wil.

Een goed idee om een portfoliopagina te maken.

Die lijst met cursussen is nogal lang, waardoor de over-Weezenhofpagina zo lang wordt. Ik zal proberen duidelijk te maken, dat ik die cursussen zelf heb gevolgd en niet geef.

 

Peter: Die zin over domeinregistreren is misschien te dwingend geformuleerd. Ga ik proberen te veranderen.

Ik ben het met je eens, dat technische details, zoals validatie, de klanten waarschijnlijk niets zeggen. Ik zal het schrappen, omdat het overbodige informatie is.

Jammer, dat je de website niet mooi vindt. Maar kun je misschien aangeven waarom niet?

Yvon

Weezenhof.com Webdesign

Link naar reactie
 • 0

Het straalt geen kwaliteit uit vind ik.

Daarnaast zeg je dat jullie werken met de standaarden, maar waarom is de website dan opgebouwd uit tabellen?

Dat kan echt niet. Daarvoor dienen tabellen helemaal niet, die dienen alleen voor tabulaire data.

Verder is het menu geen list maar gewoon linkjes.

 

Ook is het een chaos op de website. Alles staat op en bijna in elkaar. Maak wat ruimte tussen de verschillende onderdelen, geef je titels een andere kleur. Zet ze in een H1 Tag.

 

Verder mis ik je kvk nummer.

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Professioneel webdesign te vinden op http://www.erush.nl

Link naar reactie
 • 0

Beste Magica,

 

Wat ik wilde melde heb ik al ruimschoots gedaan en mijn laatste reactie ging natuurlijk niet alleen over jouw. Maar ik wil je wel complimenteren met de netheid en professionaliteit van je reacties. Ik weet natuurlijk niet wat je gaat doen, met de opmerkingen, tips en dergelijke die zijn of nog worden gegeven. Maar ik hoop dat je er iets mee gaan doen, want ze worden gegeven met de beste bedoelingen. Maar met je eigen website ben je dus al lekker bezig.

 

Maar hoe je hiermee omgaat is een voorbeeld voor mensen die d.m.v. een topic met de spreekwoordelijke billen bloot gaan, en er daarna achter komen dat ze eigenlijk geen opbouwende kritiek kunnen verdragen en zich daarna als een boos kind gaan gedragen. Vaste forummers weten vast wel wat ik bedoel.

 

Daarvoor een dikke reus en ik wens je in ieder geval het beste.

 

Mvg,

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Ik sluit me in deze geheel bij Micha's reactie van gistermiddag aan. Schoenmaker hou je bij je leest is een spreekwoord dat hier zeker van toepassing is. Concentreer je op je sterke punten en probeer niet alles te doen.

 

Zeker voor een vak als vormgever geldt dat het in je moet zitten, het gevoel voor kleur, voor design, etc. Dit ontwikkel je in de loop der jaren natuurlijk steeds verder maar je moet er om mee te beginnen ook talent voor hebben.

 

Door middel van een cursus leer je misschien de vaardigheden van het desbetreffende programma wel aan maar dat maakt iemand nog geen ontwerper. Wat dat betreft waren zijn voorbeelden zeer treffend en dat is ook een voornaam probleem de laatste jaren, elke dag lijken er wel webdesign bedrijven bij te komen, helaas vaak niet bijster talentvol. Waarom deze mensen desondanks een bedrijf denken te kunnen beginnen is mij niet helemaal duidelijk. Maar wel met alle gevolgen van dien voor de klanten van deze bedrijven.

 

Een triest voorbeeld uit de praktijk:

Een klant bij wie zijn vorige site in Word(!!!) gebouwd bleek door zijn vorige website bouwer. Klant wist niet beter en dacht dat alles goed in elkaar zat. Ok, het was wel raar dat de site niet werkte in Firefox maar daar had meneer de website bouwer overheen gepraat.

 

Het ontwerp was ook niet om over naar huis te schrijven maar er was wel vrolijk een x-aantal honderden euro's voor gerekend...

 

Uiteindelijk kwam deze klant bij ons uit voor een redesign en wist niet wat hij hoorde. Redesign werd volledige herbouw en de klant is nu zeer gelukkig met zijn site. Richting de vorige website bouwer ging de klant nog stappen ondernemen trouwens.

 

Maar toch, dit soort zaken spelen doorlopend. Sites zitten technisch slecht in elkaar, het uiterlijk is om te huilen om nog maar te zwijgen over het 'template' virus dat rondwaart. Ik kan me daar net als Micha mateloos aan irriteren.

 

Nu hoor je mij niet beweren dat dit alles op jou van toepassing is (ik wilde het vooral even gezegd hebben) of dat je geen talent hebt. Alleen uit je sites blijkt dat niet vooralsnog niet echt. Ook dus niet uit je eigen weezenhof site. Het hoeft echt geen grafische tour-de-force te worden maar ik vind dat je eigen site toch minimaal een afspiegeling van je kwaliteiten moet zijn. Wat er nu staat spreekt niet aan, net zo min als de 2 sites die je momenteel als referenties opgeeft.

 

Misschien ligt je talent meer bij het coderen van sites, misschien uiteindelijk toch wel bij vormgeving maar wellicht is het inderdaad beter om eerst ergens een paar jaar in dienst te treden en je skills nader te ontwikkelen.

 

Vooralsnog zie ik de toegevoegde waarde van jouw bedrijfje niet t.o.v. van al die andere 13-in-een-dozijn bureautjes. En dat is toch volgens mij wel wat je wil bereiken.

 

Met andere woorden: werk aan de winkel! :)

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie
 • 1

Dank jullie wel, Micha en Mediaschaap,

Ik heb het niet-boos-worden ook moeten leren. ;D

 

In ieder geval is er nu zoveel commentaar en advies binnengekomen, dat ik hier voorlopig wel mee uit de voeten kan, denk ik.

Ik ga nu eerst alle reacties lezen, er op reageren en adviezen verwerken in de website.

Het is wat mij betreft dus niet meer nodig om nieuwe berichten te sturen.

Mocht ik later nog behoefte hebben aan kritiek, dan doe ik graag weer een beroep op jullie.

Alvast bedankt voor de belangstelling en de moeite, die jullie hebben genomen.

:)

Yvon

 

Weezenhof.com Webdesign

Link naar reactie
 • 0
Het is wat mij betreft dus niet meer nodig om nieuwe berichten te sturen.

Mocht ik later nog behoefte hebben aan kritiek, dan doe ik graag weer een beroep op jullie.

Alvast bedankt voor de belangstelling en de moeite, die jullie hebben genomen.

 

Ik zal hem op slot doen, want dit lijkt me inderdaad een mooie afsluiter :)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 199 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.