Ga naar inhoud
 • 0

Innovator zoekt passende ondernemer.

Aanbevolen berichten

25 antwoorden op deze vraag

 • 0
Raad van Advies     4,4k 5 548

Let wel: ik kom met spijkerharde geheimhoudingsverklaringen met passende clausules mbt. financiële boete bedingen, vraag om referenties en ben zeer selectief in het aangaan van gesprekken met eventuele partners.

Als u zo 'hard' over wilt komen, doet u er goed aan u eerst te verdiepen in het medium waar u uw oproep plaatst. Had u dat namelijk gedaan, dan zou het u zeker niet zijn ontgaan dat het forum van HL niet bedoeld is voor het plaatsen van advertenties. Daartoe beschikt deze site namelijk over een aparte advertentie-sectie.

Link naar reactie
 • 0

Hoi Innovator,

 

Allereerst is er de vraag- en aanbodkant van HL om dit soort vragen te stellen.

 

Heb een beetje tweeledig gevoel bij je post.

 

Je stelt op een in mijn ogen nogal arrogante (wellicht terecht hoor, maar het is de tone of voice) manier een aantal revolutionaire innovaties te hebben ontwikkeld.

Schijnbaar zijn ze niet gepatenteerd, anders had je dat denk ik wel vermeld om partners te interesseren.

Ze varieren nogal qua aard van de innovatie. Van waterkracht tot oncologie.

 

Ik vraag me dan af hoe iemand zo revolutionair kan zijn in twee compleet verschillende vakgebieden.

 

En dan zoek je als partner voor de productie van je eerste 3 innovaties samenwerking met bijvoorbeeld een scheepsbouwer.

De enige overeenkomst die ik zie is dat het iets met water te maken heeft, maar verder lijkt dit me de meest ongeschikte partij voor dit soort dingen die je je kunt voorstellen.

Waarom geen Essent of Nuon benaderen? Waarom geen hoogwaardige gespecialiseerde bedrijven zoals een EWT

 

Het gedeelte over de spijkerharde geheimhouding zou ik helemaal weglaten, is volledig overbodig in dit stadium en werkt averechts.

 

Al met al vind ik je post niet zodanig overkomen dat ik denk dat je er een partner mee zult interesseren, eerder een aanleiding om met een boog om je heen te lopen.

 

Zie deze post als een goedbedoeld advies en niet als een aanval op je innovaties want daar kan ik op basis van je info weinig over zeggen.

 

Frans

 

PS. Welkom op dit forum trouwens. Mag ik suggereren dat je in dit draadje iets meer over jezelf vertelt?

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     117 5

"Ik zoek bijvoorbeeld scheeps- of jachtbouwers, met wat vet op de botten"

 

Poenige mensen met love handles? ;D

 

Ach, het zit besloten in de titel van deze topic. Een passende entrepreneur vinden is een vak apart geworden. Nooit opgevallen dat het stikt van slechte dingen waarmee de mensheid zit opgescheept en goeie ideeen die nooit verder komen dan de drawing board?

 

Zou bijna een stelling zijn die ik aandurf: de eerste categorie zijn degenen met ontwikkeld EQ die per slot van rekening hun mediocre ideeen hebben kunnen slijten, de tweede categorie zijn degenen met IQ en inventiviteit die nochtans niet goed begrijpen dat business doen elementair mensenwerk is.

 

Hm, klinkt interessant allemaal.... Heb je Keilman al geprobeerd?

 

 

Link naar reactie
 • 0

Niet dat het er veel toe doet, maar volgens mij ben jij een "love it or hate it" type mens. Ik krijg persoonlijk een beetje de kriebels van dit soort taal. Maar een grijs muisje ben je zeker niet en dat vind ik dan ook wel leuk om weer eens te zien.

 

Veel succes in ieder geval,

 

mvg,

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Niet dat het er veel toe doet, maar volgens mij ben jij een "love it or hate it" type mens.

 

"Hate" zou ietwat overdone zijn, maar ik krijg hier nu niet echt een goed gevoel bij. Niet dat het ter zake zal doen, maar ik doe hier niet aan mee. Maar evenzo heel veel succes.

 

Groet,

Rob

 

Link naar reactie
 • 0

Ik doel met dat scheepsbouwers met 'vet op de botten', op een situatie waarin een jacht- of scheepsbouwonderneming in de afgelopen jaren wat reserves heeft opgebouwd.

 

Ik geloof niet dat er veel scheepsbouwers zijn met vet op de botten. Sterker nog, kan er zelf geeneen noemen. Jij wel?

 

 

Scheeps- en jachtbouwers hebben de vakmensen, de productiemiddelen en de ruimte al in huis om relatief snel te diversificeren naar hydro- en windenergie. Ik breng mijn beoogde venture dus liever onder dak bij een [zwalkende] scheepsbouwer, die reeds alle peperdure productiemiddelen al lang heeft afgeschreven, dan dat ik voor een godsvermogen allerhande nieuwe gereedschappen en machines moet gaan inkopen. Als ik daarmee zoiets als 500.000 euro kan besparen, dan is de eerste klap meteen al een kist vol met gouden daalders waard. Noem het maar Groninger boerenslimheid.

 

Deze snap ik echt niet. Welke productiemiddelen heeft een scheepsbouwer in huis die geschikt zijn voor het bouwen van windenergieinstallaties?

Heb een tijd lang voor een van onze projecten bij Schelde Marinebouw gelopen bij de bouw van de Johan de Wit, en ik kan me niet herinneren ook maar iets gezien te hebben in het machineparkt van een scheepsbouwer dat te gebruiken is voor de productie van bijvoorbeeld grote schoepen, turbines, electronica o.i.d. Laat staan een jachtbouwer.

 

Probeer mij nu eens uit te leggen welke productiemiddelen en vakkennis een scheepsbouwer heeft die voor jou geschikt is.

 

Komt op mij meer over dat je een noodlijdende partij zoekt waarmee je geen samenwerking zoekt maar waarmee je onder druk van de recessie een wurgcontract wil afsluiten. Een partner zoek je bij gespecialiseerde bedrijven, niet in de scheepvaart.

Link naar reactie
 • 0

 

Of ik een potentiële partner door m´n opstelling weg jaag, dat kan me niet zoveel schelen. De echte pro´s in hun vakgebied kennen de dynamiek van de sector en de bedragen die er omgaan. Wie het dan wil riskeren om mij te negeren, die moet dat dan vooral doen. Ik heb niets te verliezen, daarentegen een hoop te geven en zij riskeren een marktaandeel. Met luie zelfgenoegzame zakkenwassers en volgevreten corpsbal-types, die denken dat ze het allemaal weten omdat ze Nijenrode of zoiets hebben gedaan, heb ik overigens ook geen match. Ik bepaal dus de terms of engagement en ben waar nodig spijkerhard.

 

Hopelijk heb ik me voldoende nader verklaard ;D

 

Wel, dat is klare taal! Mijnheer heeft al veel gezien van de wereld en kent klaarblijkelijk het verschil tussen Pro's en Corpsballen. Dat is kennis waar je wat aan hebt. Misschien kunnen de criteria hier eens uiteengezet worden, zodat alle andere ondernemers er ook hun voordeel mee kunnen doen.

 

Sancho denkt dat het met te eigenwijze types lastig zakendoen is, ongeacht het aantal miljoenen dat ermee gepaard gaat.

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     117 5

Hmja.... (aansluitend op de laatste posting): zakendoen is vaak ook een kwestie van gunnen.... Laat het me anders zeggen: het helpt als een zakenpartner / investeerder bij het aanhoren van je verhaal warme gevoelens krijgt, sympathie koestert voor je Sturm und Drang ambities. Cynisch doen staat daar op z'n zachtst gezegd haaks op.

Link naar reactie
 • 0

Ikzelf doe eea in de drinkwater zuivering en afvalwater zuivering, wat ik kan zeggen, en dat ik enkel mijn ervaring als heel klein mannetje :

 

Als je hier op HL een partner moet zoeken in deze sectoren, en op zo'n manier jou doelgroep denkt te bereiken leef je in dromenland.

 

Ik weet niet of ik nu moet lachen of huilen, maar het is duidelijk dat ondanks de "sterke taal" die mij overigens helemaal afstoot, er geen enkele marktkennis aanwezig is.

 

Ik kan je zo in contact brengen met de juiste mensen, maar gezien de houding denk ik dat ik m'n vingers hier niet aan zal branden.

 

Verders veel geluk, er zijn vast mensen die een warm gevoel krijgen van de ideeen zoals hierboven beschreven.

 

Link naar reactie
 • 0

In reactie op de laatste post van Innovateur;

Ik ben ook veel betrokken bij technische innovaties, overigens in een totaal ander vakgebied, maar wordt vaak geconfronteerd met de 1111 punten regel.

De opbrengst van een innovatie is onder te verdelen in 1111 punten. 1 punt voor het idee, 10 punten voor de technische ontwikkeling, 100 punten voor de financiering en 1000 punten voor de vercommercialisering.

 

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     157 3

@innovateur

Het FAU in FT lauderdale doet al geruime tijd onderzoek naar het opwekken met energie voor de kust van florida d.m.w. oceaanstromen (versnelde golfstroom tussen miami en bahama's) en zijn naar mijn weten ook in het bezit van een prototype opstelling en enkele patenten omtrent de toepassing van het concept.

 

Jou manier van presenteren/communiceren doet mij veel denken aan de amerikaanse manier van zaken doen, wat echter hier in NL/EU niet gauw gewaardeerd/geaccepteerd zal worden.

 

Over 10 jaar zal blijken of je gelijk had / of niet off course, you never know ;)

 

l8r

Link naar reactie
 • 0

Hey innovateur...

 

 

[*]Zijn er al prototypes van jouw ideeen?

[*]Welke materialen worden gebruikt? Goedkope of dure

[*]Makkelijke te assembleren?

[*]Zijn er al bestaande octrooien, patenten op je ideeen?

[*]Wat zoek je precies, iemand die alleen geld inbrengt, of iemand die zowel het geld als de distributie voor zijn rekening neemt

[*]Wat is jouw rol in dit allemaal (buiten het feit dat jij de ideeen hebt aangebracht)

[*]Heb je een raming van de initiele kosten?

[*]Heb je een businessplan of alleen de ideeen?

[*]Welke input/output verwacht je van de investeerder

[*]Welke input/output verwacht je te krijgen?

 

Ik kijk uit naar je antwoorden.

 

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     117 5

Beste Innovateur,

 

Zijn toch niet zulke paper thin deuren van een bordkartonnen optrekje die ik intrap. Ik begrijp je 'realisme' best wel. Jammer dat het zo heeft moeten lopen. Ben het met je eens dat er veel bedenkelijke mensen rondlopen die voor een goedkoopje willen scoren. Ook zogenaamde nette partijen.

 

Heb er helaas meer ervaring mee dan je zo op het eerste gezicht (op basis van mijn reacties) zou verwachten. Maarrrr.... het helpt je echt niet vooruit als je met een nieuwe partij aan tafel zit om je bagage voelbaar te etaleren. Ook voor je eigen gemoedsrust. Je zou eigenlijk bijna je negatieve ervaringen moeten willen deleten om weer met een frisse snoet en open vizier (niet te open) met een partij te gaan bikkelen.

 

Ik heb te maken gehad met respectabele ingenieurs(buro's) die me stomweg hebben zitten uithoren, en vervolgens nix van zich hebben laten horen. Geef mij dan maar bijna de spreekwoordelijk snode, gecoiffeerde zakenman die met zijn lease Maserati (met dank aan Rochdale) me zit te bedonderen dan een stel wetenschappers zonder echt goeie ideeen. Jaja, in wetenschappelijke kringen is bekend dat je nog het meest genaaid kan worden door je zogeheten peers.

 

Ik heb wel eens aangeboden om als veel zo niet alles voor mij achter de rug is, dan wel in veiliger water is, ik een presentatie houd voor geinteresseerden op HL. Het kan tegen die tijd ook zijn dat je er gewoon in de media over leest. Ook overweeg ik wel eens een boek over mijn bevindingen te schrijven. Ik ben een pad ingeslagen met grote risico's, een soort middenweg tussen enerzijds "op mijn boekenplank laten liggen is veilig maar geen optie" en anderzijds "hoppa, prospectieve belangstellenden op de hoogte stellen met een wat betere protectie dan auteursrecht"....

 

Misschien is een relatieve troost dat er meer mensen zijn zoals jij en ondergetekende. Aanhouder wint.

 

O well, keep us posted will you?

Link naar reactie
 • 0
Ha! Goed idee lijkt me! Misschien kunnen we samen een boek schrijven? Zoiets als: "Bedriegers, bedrog en contemporaine klootzakken in ondernemersland. Tips en trucs om de bedriegers bedrogen uit te laten komen."

 

Dat boek is er al! Het komt van Manfred Kets de Vries (niet onverdienstelijk in zijn vakgebied) en heet : Leiders, Narren en Bedriegers. Echt een aanrader voor mensen die willen weten hoe je de verschillende types kunt onderscheiden en ermee kunt handelen.

 

Sancho droomt even lekker verder over een prettige samenwerking. ;)

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 142 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.