• 0

Webwinkel in juwelen

Sinds een paar maanden heb ik met mijn partner een webwinkel in juwelen. Omdat onze kracht (qua kennis en dergelijke) niet bij de technologische kant van een webwinkel, maar bij de producten ligt hebben we gekozen om te starten met een redelijk kant-en-klaar pakket. Inmiddels zijn we goed op weg om hier in toenemende mate onze eigen draai aan te geven waardoor het '13 in een dozijn' gevoel die de site in eerste instantie opriep volgens ons langzaam maar zeker begint af te nemen. De komende tijd willen we de kwaliteit van de foto's (en het aantal foto's per product), de uitleg bij de producten en aanvullende informatie zoals bijvoorbeeld de onderhoudstips verder verbeteren.

 

Hebben jullie nog tips of suggesties om de webwinkel te verbeteren?

 

 

 

 

 

 

 

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

even prekend vanuit m'n eigen straatje: investeer een keer in goede productfotografie (en dat is niet bedoeld als verkapte reclame of iets dergelijks aangezien het mijn specialiteit en werkterrein niet is ;)).

 

Dat scheelt al heel wat; de huidige foto's zijn kwalitatief erg matig. Het gaat wel om grote aantallen, maar er zijn met wat geGoogle ook wel studio's te vinden die grote hoeveelheden tegen redelijk tarief kunnen afhandelen.

http://www.evertdoorn.nl & http://www.evertdoorn.nl/blog - specialist in fotografie met mensen in de hoofdrol
Link naar reactie
  • 0

We hebben inmiddels ondervonden dat de foto's veel minder ver gecomprimeerd ge-upload hoeven te worden dan we dachten dus dat scheelt al een heel stuk. De nieuwste toevoegingen zijn al in groter formaat erop gezet, voor alle andere foto's ligt daar de komende tijd nog wel wat werk.

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

dat scheelt inderdaad. Ik kan je overigens aanraden om na het verkleinen van foto's naar webformaat nog een kleine extra verscherping toe te passen (voor technische details kun je wel even een PM sturen aangezien dit nogal off topic is).

 

Ik refereer echter niet naar de technische kant van het verhaal, maar naar de belichting en compositie; dit kan m.i. beter.

 

Je kan zelf ook al een heel eind komen met wat eenvoudige middelen en het hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar als ik een artikel online zou kopen wat het met name moet hebben van esthetische kwaliteiten, dan zou een mooie foto aanzienlijk helpen bij een positieve aankoopbeslissing ;)

http://www.evertdoorn.nl & http://www.evertdoorn.nl/blog - specialist in fotografie met mensen in de hoofdrol
Link naar reactie
  • 0

We werken nu met een heel eenvoudige lichttent en een aantal wit-licht lampjes, hiermee krijgen we inderdaad nog niet het lichtbeeld dat we graag zouden hebben (al is het al een goede stap vooruit in vergelijking met de eerste foto's). We overwegen nu een lichtkast aan te schaffen waarin we de belichting volledig kunnen instellen. Hopelijk kunnen we daarmee ook een gelijkmatiger beeld op de verschillende foto's krijgen.

 

Het retoucheren van de foto's doen we eigenlijk helemaal niet, wellicht is dat inderdaad ook nog een goede toevoeging om alles net iets natuur-getrouwer te maken zonder hiermee een vals beeld te scheppen. (Tot op heden zijn onze klanten aangenaam verrast dat de artikelen mooier zijn dan op de foto's, dus we hebben nog wel een aardig stuk verbeteringsmarge vermoed ik ;D).

 

Overigens is de startpagina sinds mijn eerste post in dit topic een heel stuk onder handen genomen, hebben we al een hoop geleerd over de artikelen en de foto's, wordt er nu gewerkt om per edelsteensoort een mooi stukje informatie te verschaffen (bij de artikelen zal dan een pad naar die informatie opgegeven worden) en zijn is ons beeld voor een toekomstige vernieuwde opzet aanzienlijk verscherpt. Iedereen die ons geholpen heeft wil ik hierbij dus ontzettend bedanken!

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

Zoals het er nu uit ziet vind ik het helemaal niet zo verkeerd. Zoals gezegd mogen de foto's wel wat mooier. Daarnaast zat ik te zoeken naar een pagina waar jullie daadwerkelijk de robijnen van de 'Korundgroep' aanbieden; hebben jullie die wel?

 

Ik kan me goed voorstellen dat je ervoor kiest de 123webshop shop voorlopig te behouden. Wat je dan eventueel kan doen is een mooi slick logo erbij laten ontwikkelen. Het zal je site een stuk professioneler laten ogen, en laat de site er ook meer uniek uitzien.

 

Succes ermee in ieder geval :)

Link naar reactie
  • 0

Op dit moment is er maar 1 artikel met robijn erin, als het goed is zou je die kunnen terugvinden via de zoekfunctie links bovenaan. het assortiment wisselt natuurlijk vrij regelmatig omdat het allemaal artikelen zijn waar er maar hele kleine aantallen van zijn (vaak maar 1 of 2 stuks).

 

Een logo laten maken was eigenlijk een actiepunt voor een volgende site, maar we zullen eens rondkijken of er niet binnen deze layout iets moois mee te doen is.

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

Een nogal gekleurd artikel naar mijn mening, ze halen er wel een stukje publiciteit mee dus wat dat betreft is het natuurlijk een slimme zet.

 

Overigens is het wel 'grappig' om te zien dat de productfoto's op hun site in een aantal gevallen een slechter zijn dan onze foto's.

 

Het ziet er naar uit dat we inderdaad over enkele weken over gaan tot de aanschaf van een lichtkast, dan flink aan de bak met de foto's (en dan zijn we weer een stapje verder).

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 2

Naast de belichting zou ik eens flink gaan stoeien met de instellingen van je fototoestel. Volgens mij is daar (nog) meer winst te halen dan bij een lichtkast, afgaande op de foto's die ik tot nu toe gezien heb op je site.

 

Twee belangrijke zaken:

Lichtcorrectie juist instellen: niet op automatisch, maar vast instellen op de belichtingsbron die je gebruikt

Witcorrectie juist instellen: ik vermoed dat deze op 'standaard' staat. Zet die eens een heel stuk hoger, je weet niet wat je meemaakt...

 

REN7711224064A11.jpg

Een van mijn eerste foto's... Gemaakt met behulp van twee spotjes (zie schaduwen). Bijna standaard instellingen van de camera.

 

TOMY086A11.jpg

Met een TL armatuur als lichtbron, maar nog geen volledig gebruik van de camera

 

SK1306A11.jpg

Witcorrectie net ontdekt, de achtergrond klaart al op! Maar de achtergrond is nog niet stabiel, iedere foto was ie weer anders...

 

NOR200609A11.jpg

En eindelijk de lichtbron correctie ontdekt. De achtergrond is nu tenminste wit ipv gelig...

 

SK1308A11.jpg

Besteed je er even wat aandacht aan, dan is dit een vrij constant resultaat dat behaald kan worden.

 

En hier zijn geen bewerkingstruken uitgehaald, behalve een lichte 'sharpen'. En, behalve bij de eerste foto, is overal hetzelfde TL armatuurtje als lichtbron gebruikt. Op een vel wit papier.

Succes!

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

We hadden al het een en ander aan instelling uitgeprobeerd, wat ook meteen goed terug is te zien in de grote verschillen tussen de foto's. Wat ik me realiseer aan de hand van jouw uiterst verhelderende fotorapportage ( ;D) is dat we met die nieuwste foto's waarschijnlijk ook veel te dicht met de lichtbronnen op het object zitten te werken. Hierdoor is ook met de lichtcorrectie aan nog niet een mooie egale achtergrond bereikt.

 

Bedankt.

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

Ik neem mijn foto's nog altijd buiten, in daglicht dus. Niet in het volle licht, en op een matglas plaat die op 2 stenen rust. Daardoor krijg je geen slagschaduw.

 

Ik vind de kleurstelling, het plaatje en logo ook amateuristisch. Zeker het logo is te groot, die informatie is niet nuttig zo loeigroot. Ik zou daar een bannertje maken met de meest populaire producten zodat gelijk te zien is wat je in de aanbieding hebt.

Wat tekst op de frontpage lijkt me juist handig i.v.m. google ranking. Maar dan zou je er meer key woorden in kunnen stoppen. Het woord "juweel" is erg vlaams trouwens, in Nederland wordt "sieraden" veel meer gebruikt. Ik zou dat woord zeker ook gebruiken in de tekst.

Nog een kleine opmerking, misschien beter "home" in plaats van "start" gebruiken, ik zat even te zoeken... ;) Kan aan mij liggen he.

www.deblijeekster.nl * www.edelsteenkralen.nl * www.steinperlenwelt.de

Link naar reactie
  • 0

Inmiddels is er alweer een flinke tijd verstreken, wellicht tijd voor een kleine update dus;

 

We zijn dankzij een tip via HL overgegaan op een nieuw softwarepakket, waardoor we veel meer zelf kunnen aanpassen. Ook hebben we onze hosting bij een andere partij ondergebracht, hebben we betere productfoto's gelaatst, en zijn we doorlopend op zoek naar (en bezig met) mogelijke verbeterpunten. Dit heeft ook geleid tot een sterke verbetering in de vindbaarheid van de site (maar kan natuurlijk altijd nog beter), en een mooie stijging van de omzet.

 

Indien er dus nog zaken zijn die beter kunnen hoor ik dat natuurlijk graag.

 

Hierbij dus nogmaals dank aan iedereen op HL, die er niet voor schroomt om actief mee te denken met een ander.

 

 

 

 

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

Jij hebt me ook al vaak geholpen dus nu is het aan mij ;)

 

Je slogan is geef je leven wat meer kleur maar die staat in een pikzwarte banner. Dat spreekt elkaar tegen voor mij. Ik zou de hele banner kleurrijk maken of tenminste die juwelen.

 

De link op de homepage zou ik zwart maken ipv blauw. In de rubrieken zou ik met hoofdletters werken. De categorie tot 20 euro is goed gezien! Ideaal bedrag lijkt mij.

 

Je foto's vind ik nog niet optimaal. Ik zou ze ook bijwerken zodat er niet zoveel lege ruimte is rond het juweel, dus stukken van de zijkanten afknippen.

 

Maak je een deel van die sieraden zelf?

 

De kindersieraden zou ik anders noemen, dit soort juwelen worden ook door volwassenen soms gedragen. Een armband van 19,5 cm is te lang voor kinderen, zelfs voor veel volwassenen. Bieden jullie ook op maat maken aan?Hoe lang zijn de kettingen?

 

Ik zou wat minder technisch proberen te zijn en een mooi verhaal maken rond de juwelen. Zorg dat je alles zegt maar op een andere manier, dat spreekt meer aan tot kopen denk ik. Bijvoorbeeld: Sterling 925 zilveren hanger met 3 facet geslepen, ronde aquamarijn edelstenen van 3 mm groot. De totale lengte van de hanger is 21 mm. Daar zou ik van maken: Deze prachtige sterling zilveren hanger heeft als blikvanger 3 aquamarijn edelstenen van 3mm groot. Dat klinkt fijner vind ik voor juwelen.

 

Je hebt wel een leuk lijstje met geboortestenen maar wat is dat en wat doet dat?

 

Zet je reinigingskits bij in het menu en bied ze zelfs aan bij het uitchecken. Dat is een super goede add-on sale die veel mensen meenemen. Bij de juwelier wordt er ook gemakkelijk een poetsdoekje bij verkocht.

Link naar reactie
  • 0
Ik zou de hele banner kleurrijk maken of tenminste die juwelen.

 

Daar hadden we inderdaad ook al aan zitten denken, het blijft natuurlijk een beetje vreemd dat we enkele van onze minst kleurrijke juwelen hebben gebruikt om de banner mee te maken.

 

Maak je een deel van die sieraden zelf?

 

Nee, wij maken zelf geen sieraden meer. Dit was gewoonweg te tijdrovend.

 

De kindersieraden zou ik anders noemen, dit soort juwelen worden ook door volwassenen soms gedragen.

 

Die rubriek hebben we gemaakt om deze sieraden tijdelijk tot na de kerst nog iets extra onder de aandacht te brengen, hierna worden ze weer 'teruggestopt' in de normale rubrieken.

 

De schoonmaakkits zijn erg zwaar en nogal groot, als we deze moeten gaan verzenden dan kost de verzending meer dan de kit zelf. Poetsdoeken zou natuurlijk wel een goede toevoeging zijn.

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 0

Ik zou zeker die banner idd wat sprankelender maken.

Wat daarvoor denk ik goed past op jouw site is een flash filmpje, met misschien wat blendende foto's van mooie sieraden en wat extra overdreven twinkelingen.

 

Ook zou ik de banners van Multisafepay wat minderen. Ik denk dat een klein logotje van ideal, visa en mastercard ergens wat minder prominent in beeld al voldoende is.

Link naar reactie
  • 0

Even een paar kritiekpuntjes van mijn kant..

 

- SEO onvriendelijke URL's.

- Waar is je sitemap?

- Klikbaar logo is ook wel fijn

- Multipay logo te prominent in beeld

- Klantbeoordelingen, waarom deze in het midden van de homepage?

 

Verder ben ik persoonlijk van mening dat je nog steeds teveel tekst hebt op je homepage. Bekijk eens de site van je concurrenten en zie wat zij als uiterlijk hebben.

Ander vervelend punt vind ik de te grote header, als je deze iets kleiner maakt krijg je een groter gedeelte van je site boven de 'vouw'.

 

Hopelijk heb je er wat aan en verkoop je nog heel wat sieraden voor de kerst ;)

Link naar reactie
  • 1

quote van de site:

Als u een juweel bij ons heeft gekocht, maar niet tevreden bent om wat voor reden dan ook kunt u binnen 7 dagen zonder opgaaf van reden uw aankopen onbeschadigd en ongebruikt aan ons retourneren. Uw aankoopbedrag wordt dan, onder aftrek van de verzendkosten op uw rekening teruggestort.

 

Dit mag niet volgens de wet koop op afstand ook de verzendkosten moeten worden vergoed.

All by one webshops - Een persoon, een magazijn, een hoofdbedrijf kortom een kracht!

Link naar reactie
  • 0

Heb je helemaal gelijk in, doen we overigens ook gewoon maar blijkbaar staat het ergens verkeerd... bedankt, ik ga het meteen aanpassen.

 

Edit: inmiddels aangepast... het stond sowieso natuurlijk verkeerd, wij rekenen immers standaard helemaal geen verzendkosten.

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
  • 1

Hi,

 

Ik vind de shop er over het algemeen verzorgd uitzien en hij zit voor het grootste deel netjes in elkaar. Dingen die goed zijn heb ik maar buiten beschouwing gelaten. Dus bij dezen mijn lijstje met op- en aanmerkingen:

 

-Het eerste wat ik mij afvraag: verkopen jullie nu exclusieve dure sieraden, of zitten jullie in het goedkopere segment? Als ik naar het design kijk en de producten heb ik soms het gevoel dat de match tussen design en producten ontbreekt;

-Als ik op de top banner klik, zou ik verwachten dat ik terug zou gaan naar home;

-ik vind het contrast bij de mouse-over van het hoofdmenu te groot. Zou iets subtieler mogen zou ik zeggen;

-De url's van je webshop zijn niet zoekmachinevriendelijk opgebouwd:

http://www.kleurjuwelen.nl/index.php?item=kindersieraden&action=page&group_id=20&lang=NL

zou mooier zijn:

http://www.kleurjuwelen.nl/kindersieraden/armband-met-i-love-Mickey

-de bestandsnamen zijn niet zoekmachinevriendelijk: de I love mickey afbeelding heet: s_1554.jpg, dat zou beter ilovemickey.jpg kunnen zijn. Data van Nielsen Online toont dat inmiddels rond de 6% van de zoekresultaten via 'image' search gaat. Een goede reden om ook je afbeeldingen optimaal voor google in te richten;

-Je komt soms nog engelse termen tegen (bijv. op de contactpagina);

-Ik zou kijken of je het mobiele nummer daar kan vervangen door een vast nummer. Dat wekt iets meer vertrouwen. Als je moeilijk bereikbaar bent op je vaste nummer: schakel het dan gewoon door;

-Ik vind het 'footer' menu een beetje onlogisch ('Veel gestelde vragen' en 'Privacy' boven elkaar geplaatst);

-De betaallogo's zijn te groot. Het is wel belangrijk, maar zo belangrijk ook weer niet :-)

-De invulvelden op de contactpagina dienen iets beter uitgelijnd te worden;

-Op de veelgestelde pagina, verschijnt opeens een nieuw lettertype. Ik zou het overal gelijk houden, dat houdt e.e.a. lekker rustig;

-Als je gaat afreken, staat de BTW er een beetje verloren bij (links uitgelijnd, terwijl de andere bedragen rechts zijn uitgelijnd);

-Misschien leuk om meerdere producten en/of videos van producten te tonen? Of de mogelijkheid te bieden om in te zoomen op de details van de juwelen?

-Je hebt nog geen inkomende links (behalve higherlevel :-) , gaan jullie daar nog mee aan de slag? Dat is belangrijk om verkeer te genereren;

-De 'Call to Action' mis ik soms. Het moet altijd duidelijk zijn voor de klant wat devolgende stap is. Op bijvoorbeeld de winkelwagen pagina is de buttonstyle van 'Terug' hetzelfde als die van 'Bestellen'

-Als je een product aanklikt, dan zie je gerelateerde producten staan (volgens mij). Het is alleen niet aangeven wat die producten zijn: zijn het gerelateerde producten, zijn het extra foto's van het product, krijg je deze producten er gratis bij? Dat moet duidelijker worden aangegeven;

 

Tot zover! Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Site: http://www.younify.nl | Winnaar MKB Best Choice Award WINMAG Pro

Magento portfolio: http://bit.ly/younify_portfolio

Twitter: http://twitter.com/younify

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 220 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.