• 0

Nieuwe website laten bouwen door groei, nu blijven bestellingen uit

Hallo,

 

Sinds 2006 heb ik een internetwinkel in merkkleding (zie profiel). In 2007 en 2008 maakte het bedrijf een zodanige groei door, dat ik een nieuwe website heb laten ontwikkelen. Tot aan oktober 2008 gingen de verkopen erg goed, maar nu is het zo mager dat de kosten zich opstapelen en de nieuwe zomercollectie al weer onderweg is! Nu kan de betaling van de kleding uitgesteld worden tot april, maar zo lang de klanten niets kopen stapelen de kosten zich op en er is simpelweg geen krediet meer!

 

Heeft iemand er ervaring mee, is het de trend van deze financiële crisis? en zou iemand met een helicopterview naar de website kunnen kijken (dat lukt me niet meer)?

 

Alweer bedankt ;D

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als je echt wat aan je website wil doen en het zoekmachine vriendelijk wil maken kan je beter gewoon van oscommerce afstappen en overstappen op geheel andere software.

 

Ik heb zelf lang oscommerce gebruikt maar het blijft toch probleem software waar eigenlijk heel moeilijk goede resultaten mee te behalen zijn.

 

het doet misschien even pijn maar voor een 1000 euro kan je je gehele winkel opnieuw laten bouwen met software die vanaf de start 10 x zo SEO vriendelijk is en welke later ook veel beter te onderhouden en te updaten is.

 

Ik heb die ervaring helaas ook met oscommerce en je kan nog een jaar blijven doorklooien daarmee maar goede resultaten worden lastig door technische beperkingen en na die tijd zal je alsnog moeten of willen overstappen.

 

Mijn advies is dan ook om dat direct nu te doen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Vossie,

 

Het probleem is echter dat ik door de problemen met de huidige website geen enkele investeringsruimte meer over heb.

De nieuwe collectie komt nu al binnen terwijl er van de huidige collectie nauwelijks iets verkocht is. Op dit moment is een nieuwe investering daarom geen optie....

 

 

Link naar reactie
  • 0

In dat geval zou ik de website zosnel mogelijk werkend laten krijgen maar geen cent verder investeren in deze website.

 

Zoveel mogelijk producten gaan verkopen en van elke cent die binnenkomt achter de schermen een nieuwe shop laten bouwen.

 

De basis kan je gratis opzetten en starten met inrichten, dan is het zodra je geld hebt enkel een kwestie van het laten inbouwen van de layout. indien je een .psd van je huidige layout hebt is dat alweer een stuk goedkoper (tussen de 300 en 1000 euro afhankelijk van of er enkel een layout moet worden ingebouwd of ook nog opnieuw moet worden ontworpen).

 

verder investeren indeze software is in elkgeval (naar mijn mening) zonde van je geld vanwege de beperkte mogelijkheden van het eind resultaat (puur kwestie van de technische mogelijkheden en slechte code van oscommerce).

Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Het zou logisch zijn offline te werken, maar verbaas me er over dat dat nu niet gebeurd. Ik heb dit al doorgeven, want krijg steeds mail binnen van klanten dat de site niet werkt!

 

De lijst met actiepunten wordt steeds langer....maar er is me toegezegd dat deze week alles gebeurd!

 

Henri, volgens mij was hij bezig met het installeren van die code...! Ben benieuwd!

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Linda,

 

Onderneem a.u.b. gewoon echt actie in plaats van dit gedoe. Je hebt te maken met een developer die alleen op de live versie werkt, niet zijn taken op tijd af heeft etc. Ik vind het te veel van het goede wat je nu aan ruimte in tijd en geld geeft aan de developer.

 

Ook wij hebben soms wat extra ruimte nodig tijdens development processen maar wat ik zie sinds de start van je project gaat wel heel erg ver. Reken voor de grap eens simpel uit hoeveel dit je nu al heeft gekost aan eigen uren, gemiste omzet, teleurstelling van bezoekers etc. Dan heb je het verhaal een beetje compleet onderbouwd en kan je jezelf echt afvragen of je geen actie moet ondernemen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Klopt, je hebt helemaal gelijk. Het heeft me praktisch failliet gemaakt...een juridische procedure is niet iets waar je zo voor kiest. Ik bel nu dagelijks, ga er langs, mail ontelbare keren. Het voelt alsof ik nu gewoon met de rug tegen de muur sta. Is het een mogelijkheid in ieder geval aan te geven dat wanneer het niet binnen 48 uur is opgelost, ze aansprakelijk te stellen voor gemiste inkomsten?

Link naar reactie
  • 0

ondanks dat je het gevoel hebt dat je met je rug tegen de muur staat is (volgens mij) stil blijven staan het slechtste wat je kan doen. Vanzelfsprekend kan je proberen deze prutser aansprakelijk te stellen maar dat geeft je waarschijnlijk meer koppijn en weinig opbrengsten, ook haalt het je aandacht weg van datgene wat je nu moet doen, namelijk je collectie verkopen.

 

Er zijn letterlijk miljoenen developers op deze aardbol en ik zou nu snel kijken naar iemand die je direct kan helpen. Probeer creatief te zijn met de betaling, je hebt momenteel misschien geen geld maar je hebt wel inboedel. Je kan bijvoorbeeld proberen om daarmee wat te dealen?

 

Zie dit probleem als een pleister: hoe langzamer je pulkt deste meer pijn doet het.

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Ik ben nu heel OsCommerce aan het doorspitten op veranderingen die ik zelf kan doorvoeren.

Nu zie ik dat de foto's (als je er op klikt) erg groot openen in een nieuw scherm, zo groot dat je ze niet in één oogopslag helemaal kunt zien. In het configuratiescherm van OsCommerce kun je wel formaten aangeven van foto's. Weet iemand zo hoe ik die foto's kleiner kan tonen? (ze worden automatisch geschaald)

Link naar reactie
  • 0

De grootte van 'grote' afbeeldigen kun je niet regelen via OSCommerce.

Dat zul je moeten doen met een of ander grafisch pakket. Plaatjes op je computer aanpassen ('resizen'), opslaan en weer uploaden naar je webwinkel. Een handige tool hiervoor is www.irfanview.com . Die kan in 'batch' veel bewerkingen uitvoeren waarbij het aanpassen van een groot aantal afbeeldingen in een paar seconden gepiept is.

 

Ik kan je bij setup vragen over OSCommerce van harte het forum www.oscommerce.nl aanbevelen!!

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Wat oscommerce betreft hebben zowel Henri als Vossie gelijk. Aan de ene kant is het een pakket waar je echt je mouwen voor op moet stropen en in de code duiken om van alles en nog wat aan te gaan zitten passen (erg handig als je er verstand van hebt, al dat is niet voor iedereen weggelegd natuurlijk) maar als je het dan eenmaal goed werkend hebt kan je er voorlopig mee voort. Aan de andere kant is het weinig flexibel en zitten er toch ook wel behoorlijk wat beperkingen aan.

 

Wij gebruiken het al behoorlijk wat jaren en er zijn wel degelijk prima resultaten mee te behalen. Echter stappen we binnenkort toch ook over op andere software wegens de technische beperkingen en het feit dat de ontwikkeling van oscommerce zo goed als stilstaat.

 

Hoe dan ook is het in principe geen slechte beslissing geweest om voor oscommerce te kiezen. Waar je het echter niet mee getroffen hebt is die webdesigner van je. Als ik het zo lees over al je bezoekjes, telefoontjes, emailtjes en noem het maar op, heb ik het idee dat dit wellicht een bekende is van je? Echt keiharde druk zetten is dan meestal wat lastiger natuurlijk.

 

Maar dat is wel wat je nu moet doen. Hij of zij maakt zich er zo te lezen erg makkelijk vanaf en maakt misbruik van het feit dat jij er relatief weinig verstand van hebt.

 

Het beste zou zijn naar een andere ontwikkelaar te stappen. Al kan ik me tegelijkertijd weer voorstellen dat je daar het geld niet meer voor hebt. Dus ik zou adviseren hem/haar behoorlijk onder druk te zetten en af te dwingen dat je site op korte termijn naar behoren werkt. Ook als niet alle functionaliteit er dan in zit, die je er eigenlijk nog in wilde. Maar dan kan je in ieder geval wel verder, de komende maanden je collectie proberen te verkopen én dan ben je van hem af. Want dit persoon gaat je niet verder brengen.

 

Uiteindelijk kan je altijd nog een nieuwe winkel laten bouwen achter de schermen. Maar goed, dit is ook al winkel 2 natuurlijk, en het heeft al je budget opgeslokt. Ik denk dus dat het beter is voorlopig met deze (hopelijk zometeen naar behoren werkende) winkel aan de weg te timmeren en voor jezelf een situatie scheppen waar je meer ademruimte hebt.

 

Als ik dit zo hoor namelijk is a. het budget zo goed als op, komt b. er weer een nieuwe collectie aan met alle kosten van dien en loopt c. de winkel niet echt hard momenteel.

 

Hiernaast heb je natuurlijk ook nog eens een niet onbelangrijke d: de economische crisis, waardoor het qua verkopen ook moeizamer gaat dan voorheen. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook een belangrijke reden voor c. is trouwens, bij onze winkels is het namelijk precies eender: crisis kwam in het nieuws zo rond september en de bestellingen stortten in. Daarvoor liep het hard, sindsdien een heeeel stuk minder en daar is geen nieuwe webshop aan te pas gekomen.

 

Met andere woorden, reden te meer om niet te lang in deze ontwikkel-hel te blijven hangen, zo snel mogelijk met een functionerende winkel hard er tegenaan.

 

Succes!

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi!

 

Het klopt inderdaad dat het ook een deel samenhangt met de crisis, dat merk ik ook in mijn contact met andere eigenaren van modezaken.

 

Ik hoor zojuist dat de site vanavond in ieder geval weer werkzaam is, dat is weer een klein lichtpuntje. Verder ben ik alle afbeeldingen aan het verkleinen, zodat het artikel in de pop-up scherm in één oogopslag te zien is. Dat lijkt me fijner voor de klanten.

 

Wat betreft het onder druk zetten van de webdesigner, is inderdaad aardig lastig. Maar ben nu de bel, mail en sms frequentie nog wat extra op aan het voeren! Het is wel een bekende, maar niet in de zin van "vrienden" (anders was dat nou ook over ;D). Ik denk er wel aan om naar een ontwikkelaar te stappen, maar dat houdt wel weer in dat een deel van het geïnvesteerde geld gewoon is weggegooid (althans zo voelt het dan). En aan hoeveel geld moet ik dan denken wat betreft het laten afronden van de laatste paar punten?

 

 

Link naar reactie
  • -1

Beste,

 

Ik zit zelf in de webbouw branche. Mag ik vragen wat je hebt betaald voor de hele website?

 

Vaak nemen webdesign bureaus een opdracht aan voor een lage prijs. Ze zeggen dat ze een volledig product afleveren. Echter vaak zitten ze met de gedachten in hun hoofd "klant heeft weinig betaald". Dit moet dit geen reden zijn voor een slechte prestatie, alleen zo gaat het vaak in de praktijk.

 

 

Webdesign Almere - DutchBridge.nl is een jong en flexibel webdesign bureau
Link naar reactie
  • 1

Nog wat tips ter verbetering (misschien zijn ze al genoemd):- elke pagina een unieke meta description (dat ontbreekt nu volledig)- elke pagina een unieke titel meegeven- elke pagina een mooie url het liefst www.urbanvilla.nl/category/product/product-titel.html- probeer het 2/3 klik gedrag van een bezoeker toe te passen. Gebruikers willen niet meer klikken- verwijder die intro- dit kan echt niet :

Bone stock tee

[ZY08-91642]

Een titel moet in een h1,h2... tag staan. Weet niet wat voor webdesign bureau het is, maar dit soort html gooi ik onder troep. De webdesign slaat de plank volledig mis op het gebied van HTML. HTML code is erg belangrijk aangezien google hierop indexeert. Google bekijkt je website en gaat kijken wat tekst is en wat een titel is. Google kan nu geen onderscheid maken tussen titels en tekst aangezien er om "Bone stock tee" geen h1 tag staat (

Bone stock tee

. - Webdesigner is niet op de hoogte van valide html. Laat staan hoe je HTML gebruikt. Tabellen gebruik je niet voor layout. Hiervoor heb je het div element. - Google ziet je website nu als dubbele content want je hebt de domeinnaam: http://urbanvilla.nl/ en http://www.urbanvilla.nl/. De website http://urbanvilla.nl/ moet via een .htacces verwezen worden naar http://www.urbanvilla.nl/- het menu links is een pluspunt. Je kan lekker makkelijk door de categorieën switchen. Het valt mij dat hij hiervoor wel de goede list tag van html gebruikt. Je ziet dat de webdesigner wel eens gehoord heeft van valide html, maar dit past hij maar gedeeltelijk toe.- zo te zien heeft hij het design maar gedeeltelijk toegepast. Het witte blok waar informatie instaat hoort qua html absoluut niet bij de volledige website- Een product plaatsen in een winkelwagen werkt niet, lijkt mij erg belangrijk om geld te verdienen :) (getest in google chrome) Indien het wel werkt bij jou, dan is de website niet browser compatible- oscommerce is niet mijn favoriete systeem. Echter als je een webshop systeem wilt laten maken kost dat gewoon veel geld.edit: vul dit nog aanp.s. schrik er niet van. Ik behoor tot de nieuwe generatie webdesigners. De meeste webdesign bureaus in nederland kloten maar wat aan op het gebied van valide HTML. Lees tevens de website www.seohandleiding.nl. Echter SEO heeft pas nut als de fundering goed is. Zie een website als een huis, zonder goede fundering stort het in.Het probleem ligt voor grotendeels ook bij de klant. Voorbeeld: klant zoekt een webdesign bureau en selecteert een webdesign bureau die mooie websites heeft gemaakt. Echter wat is mooi? Voor iemand die geen verstand heeft van code is dus het design bepalend of iets mooi/goed is. De klant is bij blij als alles werkt en de website er gelikt uitziet, maar dat zegt niks over de code. Na een paar maanden komen ze er vaak pas achter dat de code niet optimaal is, echter dan is de rekening al betaald!
Webdesign Almere - DutchBridge.nl is een jong en flexibel webdesign bureau
Link naar reactie
  • 0

Even voorop Isomis, ik waardeer je inbreng en denk zeker dat Linda er wat aan kan hebben, maar (niet gehinderd door enige HTML-kennis)

 

 

Wat ik toepas is heel streng qua regels :)

 

+

 

W3c.org

 

=

 

???

 

 

 

ik wist het dat dit ging komen :) We zijn nog druk bezig met de website (net nieuwe huisstijl). De errors zijn nou niet echt rampzalig he? javascript errortje en alt tags die missen. oeeeeeeeeeeeeh. By the way: dat soort errors blijf je houden als je AJAX toepast. Ik bedoel meer de semantische opbouw van een website. Ik kan een hele website opbouwen uit tabellen en geen h1 tags om titels doen en dan kom ik nog door die validator heen.

Webdesign Almere - DutchBridge.nl is een jong en flexibel webdesign bureau
Link naar reactie
  • 0

No offense trouwens, maar viel me gewoon op. :)

Frans

 

Geen probleem! Je hebt gelijk mis een alt tag :)

 

by the way: Ik kan een hele website opbouwen uit tabellen en geen h1 tags om titels doen en dan kom ik nog door die validator heen.

 

Aangepast! die javascripts errors kloppen niet, gebruik jquery dat pikt geen enkele validator :)

 

Ik hoop in ieder geval voor haar dat de website een groot succes gaat worden!!! Ze moet ook gewoon rekening houden met de recessie. Op kleding besparen mensen als eerst.

Webdesign Almere - DutchBridge.nl is een jong en flexibel webdesign bureau
Link naar reactie
  • 0

Hoi Isomis,

 

Heb je zojuist een PM gestuurd...

 

De winkelwagen ligt al zo'n 24 uur plat, de designer is er nu aan bezig (de headers zijn weer aangepast).

 

Ik hou ook wel rekening met de recessie, maar als je ziet dat je omzet gelijk ligt aan de omzet die is gemaakt in de eerste maand na oprichting (zonder enige reclame), ligt het toch zeker niet alleen aan de recessie.

 

Ik zit nu zelf nog te prutsen met de foto-formaten.... als je bijvoorbeeld kijkt naar http://www.urbanvilla.nl/catalog/product_info.php/products_id/216 zie je dat de derde foto veel groter is dan de andere drie terwijl als je ze vergroot, ze allemaal ongeveer even groot zijn.....

Volgens mij doe ik iets stoms... (maar na weet ik veel hoeveel uur website ellende zie je het niet meer zo helder 8))

Link naar reactie
  • 0

Die kun je wel via OSCommerce instellingen sturen.

 

Moet je in Admin bij Configuratie - Plaatjes Klein plaatje breedte leeg maken en hoogte op, bijvoorbeeld 50 oid. Dan worden de plaatjes allemaal even hoog. Nu zijn ze allemaal even breed.

 

Pfew..... dat ziet er beter uit! Bedankt! Morgen even foto's kleiner maken.... zodat ze in de popup ook wat beter uit komen! Maar dit is al een hele vooruitgang....weer wat geleerd!

Link naar reactie
  • 0

Hoi Isomis,

 

Heb je zojuist een PM gestuurd...

 

De winkelwagen ligt al zo'n 24 uur plat, de designer is er nu aan bezig (de headers zijn weer aangepast).

 

Ik hou ook wel rekening met de recessie, maar als je ziet dat je omzet gelijk ligt aan de omzet die is gemaakt in de eerste maand na oprichting (zonder enige reclame), ligt het toch zeker niet alleen aan de recessie.

 

Ik zit nu zelf nog te prutsen met de foto-formaten.... als je bijvoorbeeld kijkt naar http://www.urbanvilla.nl/catalog/product_info.php/products_id/216 zie je dat de derde foto veel groter is dan de andere drie terwijl als je ze vergroot, ze allemaal ongeveer even groot zijn.....

Volgens mij doe ik iets stoms... (maar na weet ik veel hoeveel uur website ellende zie je het niet meer zo helder 8))

 

Ik weet niet wat je hebt afgesproken met de designer, maar dit valt deels niet onder een werkende website. Wat was de doelstelling van het project?

Webdesign Almere - DutchBridge.nl is een jong en flexibel webdesign bureau
Link naar reactie
  • 0

Hoi Isomis,

 

Heb je zojuist een PM gestuurd...

 

De winkelwagen ligt al zo'n 24 uur plat, de designer is er nu aan bezig (de headers zijn weer aangepast).

 

Ik hou ook wel rekening met de recessie, maar als je ziet dat je omzet gelijk ligt aan de omzet die is gemaakt in de eerste maand na oprichting (zonder enige reclame), ligt het toch zeker niet alleen aan de recessie.

 

Ik zit nu zelf nog te prutsen met de foto-formaten.... als je bijvoorbeeld kijkt naar http://www.urbanvilla.nl/catalog/product_info.php/products_id/216 zie je dat de derde foto veel groter is dan de andere drie terwijl als je ze vergroot, ze allemaal ongeveer even groot zijn.....

Volgens mij doe ik iets stoms... (maar na weet ik veel hoeveel uur website ellende zie je het niet meer zo helder 8))

 

Ik weet niet wat je hebt afgesproken met de designer, maar dit valt deels niet onder een werkende website. Wat was de doelstelling van het project?

 

De doelstelling was een professionele website, met genoeg ruimte voor verschillende productgroepen en met verbeterde mogelijkheden voor de klant en voor mij als eigenaar.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Isomis,

 

Heb je zojuist een PM gestuurd...

 

De winkelwagen ligt al zo'n 24 uur plat, de designer is er nu aan bezig (de headers zijn weer aangepast).

 

Ik hou ook wel rekening met de recessie, maar als je ziet dat je omzet gelijk ligt aan de omzet die is gemaakt in de eerste maand na oprichting (zonder enige reclame), ligt het toch zeker niet alleen aan de recessie.

 

Ik zit nu zelf nog te prutsen met de foto-formaten.... als je bijvoorbeeld kijkt naar http://www.urbanvilla.nl/catalog/product_info.php/products_id/216 zie je dat de derde foto veel groter is dan de andere drie terwijl als je ze vergroot, ze allemaal ongeveer even groot zijn.....

Volgens mij doe ik iets stoms... (maar na weet ik veel hoeveel uur website ellende zie je het niet meer zo helder 8))

 

Ik weet niet wat je hebt afgesproken met de designer, maar dit valt deels niet onder een werkende website. Wat was de doelstelling van het project?

 

De doelstelling was een professionele website, met genoeg ruimte voor verschillende productgroepen en met verbeterde mogelijkheden voor de klant en voor mij als eigenaar.

 

Wat verstaan we onder professionele website? Zijn er randvoorwaarden of kwaliteitsnormen opgesteld? Ik zelf vind dat de website een paar fouten heeft wat absoluut niet professioneel is.

Webdesign Almere - DutchBridge.nl is een jong en flexibel webdesign bureau
Link naar reactie
  • 0

Nee, ik heb gewoon alles doorgegeven waar een website aan moet voldoen. Het voldoet daar inderdaad nog niet helemaal. Qua technische aspecten neem ik aan dat bepaalde dingen gewoon basis zijn voor een designer, zoals het aan kunnen klikken van foto's of dergelijke. Wat dat betreft vertrouw je gewoon voor een groot deel op de designer.

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 193 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.