Ga naar inhoud
 • 0

verkoop aan de deur- vergunning nodig?

Is het nodig om een vergunning te hebben om bij mensen aan de deur producten (proberen) te verkopen?

 

B.v. voor het aansmeren van nieuwe energie contracten?

 

Momenteel worden we hier helemaal doodziek van Oxio die letterlijk elke 2 weken langskomt en hetzelfde geld voor verzekeringen.

 

benieuwd of dit gewoon helemaal vrij is van vergunningen.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

25 antwoorden op deze vraag

 • 0

Ja, volgens mij hebben ze daarvoor een ventvergunning van de gemeente nodig. Informeer daar maar eens..

 

Klopt. Het kan zijn dat ze het 1 keer hebben gehad en nu op de bonefooi toch proberen. Als niemand klaagt kunnen ze lekker verder hun gang gaan.

 

Als het goed is moet in je lokale "Echo" een lijstje staan van de organisaties die een vergunning hebben gekregen en wanneer ze mogen langs komen :)

 

 

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
 • 0

Ik heb al vele manieren geprobeerd om ze duidelijk te maken dat het vervelend is dat ze elke 2 weken langs komen:

 

vriendelijk verzoeken te noteren dat ze hier niet steeds moeten langskomen

 

oxxio zelf bellen daarover

 

deur is gezicht dichtsmijten

 

uitkafferen

 

en dat allemaal al meerdere keren..

 

volgende optie was eigenlijk een emmer koud water...

 

Maar eens kijken wat er van de gemeente komt over vergunningen.

 

Link naar reactie
 • 0

zojuist werdt ik weer even aan dit topic herinnerd doordat Oxio wederom voor de deur stond.

 

Uiteindelijk van de gemeente vernomen dat ze geen vergunning nodig hebben om langs de deuren te gaan.

 

Voor de verkoop van producten is WEL een vergunning nodig, voor de verkoop van diensten is GEEN vergunning nodig.

Ze mogen met dit soort gezeur dus gewoon keer op keer langskomen zonder vergunning.

 

 

Maar misschien dat ze nu begerepen hebben dat ze hier niet elke paar weken langs moeten komen, de persoon die nu aan de deur stond heeft een flinke bak water over zich heengekregen en kon dus eerst naar huis voor een droog pak...

 

Gevolg: 1 lastpost nat, 2 lastposten over de zeik, vriendin over de zeik maar de buren hebben er verder geen last meer van gehad omdat ze direct uit de flat vertrokken ;D

 

Nu hopen dat ze het nu voor de volgende keer begrepen hebben dat ze dit adres beter kunnen overslaan

Link naar reactie
 • 0

Of dat verschilt per gemeente, of ze hebben je niet goed geïnformeerd.

Ik kom net van de politie om aangifte te doen van Oxxio-colporteurs die zonder vergunning de deuren langsgingen, en in gemeente Wageningen is een vergunning hiervoor wel degelijk verplicht!

 

Het zou me ook erg verbazen als het aanbieden van een commercieel product als energie (je koopt toch echt het gas en de elektriciteit) niet onder de colportagewet valt.

 

De politie wist mij het volgende te antwoorden op mijn vragen:

 

-een colporteur MOET een vergunning bij zich hebben; accepteer geen smoesjes als "het ligt bij mijn baas in de auto, want zo'n vergunning is veel te duur om kwijt te raken".

 

-Zo'n vergunning wordt uitgegeven door de gemeente, niet landelijk. Accepteer dus ook geen smoesjes dat je een algemeen nummer moet bellen om dat te checken.

 

-Een bedrijfspasje, zeker als dat zonder foto is, geldt NIET als legitimatie. Op de vergunning staat vermeld welk type legitimatie getoond moet worden. Als ze de vergunning dus niet bij zich hebben, kan je ook niet zien welke legitimatie er getoond moet worden. Neem dus geen genoegen met een bedrijfspasje.

 

-Als ze blijven weigeren om een vergunning te tonen, bel dan de plaatselijke politie en meldt dat er illegale colporteurs in de wijk rondlopen.

 

-Je mag ze achterna lopen en hinderen in hun werk, bv. andere mensen bij wie ze aanbellen meteen vertellen dat ze illegaal aan het colporteren zijn. Blijf steeds vragen om die vergunning.

 

-Als ze een soort legitimatie laten zien, schrijf dan in ieder geval de naam op. Als je de moeite neemt om achter ze aan te blijven lopen, doe dat dan net zo lang totdat ze in een auto stappen, en geef ook dat nummerbord door aan de politie.

 

-Wat je ook doet: meldt altijd bij de politie als mensen zonder vergunning je een product aan de deur willen verkopen. En geef er ook ruchtbaarheid aan dat een bepaald bedrijf, in dit geval Oxxio, zich bedient van illegale agressieve verkoopmethoden.

Iedere aangifte en melding helpt allicht een klein beetje om dit soort wanpraktijken te stoppen. Je hebt als burger dus je mogelijkheden. Hoe meer ze gehinderd worden in hun werk, hoe minder rendabel dit soort illegale colporteuracties zijn voor een bedrijf.

Link naar reactie
 • 0

De gemeente Nijmegen heeft aan mij duidelijk aangegeven dat verkoop van producten dus wel vergunning plichtig is maar verkoop van diensten (en daar valt electra dus onder) niet vergunning plichtig is.

 

De eerstvolgende van oxio die ik hier dus aan de deur tref schop ik dan ook persoonlijk letterlijk hier de trap af en de flat uit aangezien ze iets anders kennelijk niet begrijpen (al het andere al geprobeerd, van vriendelijk verzoeken niet meer te komen tot bak water in het gezicht).

 

Als er nu gebeld wordt hier rent mijn vriendin ook al naar de deur, bang dat ik die gasten van oxio hier weer eens tref.

Link naar reactie
 • 0

Misschien een bordje op de voordeur plakken met de tekst " hier waakt Oxxio onze agressieve pitbull". Voor de zekerheid kun je wat aangevreten kleding bij de voordeur leggen.

Maar wellicht helpt ook een mededeling op de voordeur dat dit soort mensen bij de buren aan moeten bellen.

Succes,

Rob

ROVé Administratie en Advies voor verantwoord boekhouden, bezoek eens www.rovened.nl.

Wordt Nederland te klein voor ondernemers, kijk eens op www.indoned.com

Link naar reactie
 • 0

Nee nog niet, maar heb niet het idee dat Oxxio het ook maar iets intereseerd.

Dat ik ze belde over dat het vervelend was dat ze elke 2 weken langskwamen en ze verzocht daarmee te stoppen lieten ze ook al blijken dat ze dat weinig interesant was en dat dat niet hun fout was maar dat van de verkoop bedrijven die ze daarvoor inhuren.

Link naar reactie
 • 0

Schandalig de reacties hier. Deze mensen worden ingehuurd door een bedrijf als oxio via een tussenpersoon. Die tussenpersoon neemt vervolgens studenten aan die dit gewoon als bijbaan doen net zoals er ook zoveel achter de kassa staan.

Ik vind het dan ook schandalig dat er hier gesproken word over het vasthouden, uitkafferen of bekogelen met koud water van dit soort mensen. In plaats daarvan zouden mensen de tussenpersoon of nog beter het moederbedrijf aan moeten pakken. Als laatste wil ik hier aan toevoegen dat een sticker op de brievenbus waarop staat nee geen huis aan huis verkoop die je gewoon bij de gemeente kan aanvragen volgens mij alle problemen oplost.

Nogmaals schandalig dat mensen zo reageren. Het is per slot van rekening een kleine moeite om 1x per maand vriendelijk te bedanken voor een abonnement en een nog kleinere om zo'n sticker op te hangen.

Link naar reactie
 • 0

Beste Swforlife, Je reageert op een topic van zes jaar oud. Het onderwerp en de reacties zijn wellicht achterhaald. Bovendien speelt er ook nog een verdrietig detail, namelijk dat er hier en daar een reactie tussen zit van een zeer gewaardeerd lid van dit forum, die inmiddels niet meer onder ons is. Zowel een tip als een verzoek: Kun je voortaan eerst even op de datum en actualiteit van een onderwerp letten?

Succes & Groet, Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

Innovatie Consultant I Marketing- & Communicatie Strateeg I Ontwerpend Onderzoeker I Verandermanager

http://hansvandenbergh.nl

(Deelnemer op Persoonlijke titel, Moderator op basis van de Forumregels)

Link naar reactie
 • 0

Bovendien speelt er ook nog een verdrietig detail...
Hoezo bovendien? Dat heeft toch niks met de inhoud te maken?

 

Misschien kan Swforlife aangeven waarom hij/zij het onderwerp nog steeds actueel vindt.

 

Even kort dan en dan laat het erbij, want ik vind het niet kies daar een uitgebreid ding van te maken: het ging mij om de inhoud van de reactie van Swforlife, deze is zeer laat en in mijn beleving nogal fel naar de personen achter de gegeven reacties en (ik heb nu eenmaal ook zo nog mijn gevoelens) kreeg ik er bovendien een verdrietig gevoel bij dat die boze reactie dus ook gericht is op iemand die er simpelweg niet meer is, zo duidelijk?

 

Of het onderliggende onderwerp nog actueel is, weet ik niet, daarom gebruik ik het woord 'wellicht', inderdaad is dat aan Swforlife om dat dan nog even aan te geven, als hij/zij dat wil.

 

*afhaakt*

 

Succes & Groet, Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

Innovatie Consultant I Marketing- & Communicatie Strateeg I Ontwerpend Onderzoeker I Verandermanager

http://hansvandenbergh.nl

(Deelnemer op Persoonlijke titel, Moderator op basis van de Forumregels)

Link naar reactie
 • 0

het ging mij om de inhoud van de reactie van Swforlife, deze is zeer laat en in mijn beleving nogal fel naar de personen achter de gegeven reacties

Hij/zij zegt alleen dat het schandalig is dat er suggesties worden gedaan om deurverkopers uit te kafferen of onder stroom te zetten...nou nou, wat een felle reactie zeg!

 

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  8 leden, 202 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.