• 0

Snackbar, zelf of met formule??

Hallo hier een bericht van een nieuwe HL'er.

 

Naar aanleiding van wat opstartproblemen van een overgenomen snackbar ben ik op deze site terechtgekomen en al heel veel informatie/tips gelezen!

 

Nu zit ik toch nog met een vraagstuk, ik als snackbar ben aangesloten bij een formule (geen contract o.i.d.) en de uitraling van het pand is aardig aan dit concept gebonden. Nu ben ik van het begin af aan al aan het nadenken om zonder formule verder te gaan. Mijn snackbar staat echt in een dorp (in de zomer wel toeristen) maar ik denk dat een formule weinig toevoegt.

 

Wellicht zijn hier mede ondernemers die hetzelfde hebben / hebben gehad!

 

Naast de snackbar heb ik nog een eenmanszaak waar ik inmiddels 5 jaar mee bezig ben maar zonder veel resultaat, ik hoop dat ik hier op het forum de juiste mensen tegen kom die mij een duwtje in de goede richting kunnen geven. Waar ik via de site al ben achtergekomen is dat ik met op veelsteveel dingen richt en ik me eigelijk moet gaan specialiseren!

 

Dus zijn er mensen met tips over de snackbar of andere werkzaamheden dan hoor ik het graag! Ik zal mezelf ook inzetten om te kijken of ik andere leden naar een "higher level" kan brengen ;D

 

Groeten,

 

Paul

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Hoe kun je zonder contract aangesloten zijn bij een formule? "aangesloten" suggereert dat er een contract is, al dan niet op papier. Bovendien zul je een vergoeding betalen voor het gebruik van de formule?

 

Was de vorige eigenaar aangesloten bij dezelfde formule?

Heeft die geen contract?

Heb je contact gehad met de eigenaar van de formule over de overname?

Hoe heeft die daarop gereageerd?

 

Je wil ook advies over andere werkzaamheden, maar dan is het wel handig daar iets meer over te vertellen?

Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie
  • 0

De formule wilde inderdaad een contract voor 5 jaar, maar daar stonden dingen in waar in niet mee kan leven, met name de boetes van het verbreken van het contract!

 

De vorige eigenaar is inderdaad begonnen met deze formule, maar door omstandigheden heeft hij de zaak maar 1,5 jaar gedraait. Ik heb voor de overname geen contact gehad met de formulebeheerder want de overname is ook binnen 2 weken gebeurd. Na overname wel contact gehad en was erb blij met ons en ging ons helpen maar na enkele maanden blijkt dat gebakken lucht!!

 

Over de andere werkzaamheden kan je kijken op mijn site's... zal ik ze hier allemaal opnoemen? Je kunt ook in mijn handtekening kijken!

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Als jou de precieze franchisevoorwaarden niet bekend zijn en de franchiseorganisatie niets van zich laat horen, lijken de relatie en de voorwaarden tussen de franchisenemer en franchisegever erg vrijblijvend... Wat is nu precies jouw status en wat zijn je mogelijkheden t.a.v. de franchiseformule? Als de nieuwe ondernemer geen contract met de franchisegever heeft afgesloten is de oorspronkelijke franchiseovereenkomst van belang die de vorige ondernemer heeft afgesloten. Daarin moeten de voorwaarden staan waaronder de franchisenemer zijn bedrijf mag overdragen. Ook het koopcontract is van belang, wat heb je precies gekocht van de vorige eigenaar en onder welke voorwaarden. Is er bijvoorbeeld geen sprake van lease of bruikleen van apparatuur en/of inventaris.

 

Overigens kan het werken met een franchiseformule in de fastfoodbranche m.i. zeker voordelen opleveren, op het gebied van je product (uitgekiend assortiment, inkoopvoordelen, aansluiten op gezondheidstrends, uitleg bij assortiment), marketing (imago van de formule, promotiemateriaal) en omgeving (professionele uitstraling van in - en exterieur). Een uitontwikkeld, doordacht en onderscheidend concept wordt steeds belangrijker voor de slaagkans van een fastfoodbedrijf.

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi PaulN,

 

In het verhaal ben IK degene die de snackbar hebt overgenomen (samen met mijn vriendin). Wat betref contracten en alles, dat is goed geregeld. Ik heb ook niks te maken met eventuele contracten die de vorige eigenaar heeft/had.

 

Waar het mij om gaat is wat jullie denken dat beter is, met name omdat ik een echte dorpssnackbar ben.

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 1

Beste Paul,

 

Je zult zelf moeten afwegen wat de voor- en nadelen zijn van zo’n formule. Als je zelf al praat over gebakken lucht is het vertrouwen hierin blijkbaar niet zo heel groot.

 

Als je een echte dorpssnackbar bent dan weet je precies wie er elke vrijdagavond friet komt halen en wie er op zondag na het voetballen een frikandelletje komt eten.

Dan weet je ook dat als het eten niet goed is, een dorpsman naar een andere snackbar gaat en dan ook nog eens een aantal klanten van je meeneemt…t vuurtje gaat snel in een dorp he.

Dus in mijn ogen is er eigenlijk maar 2 dingen belangrijk.

1.   Zorgen dat de kwaliteit van je friet en snacks TOP zijn.

2.   Dat je je klanten zoveel mogelijk kent of leert kennen.

 

Ik weet niet of een formule daar nog zoveel aan kan toevoegen..

 

Groet

Ronny

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Marcel,

 

Dat is een vrij lang verhaal, maar het komt er op neer dat ik met de kantoorartikelen handel in een dip zat waar ik moeilijk uit kon komen en daardoor ben ik naast mijn 8 uur overdag ook nog savonds gaan werken om meer en direct inkomsten te genereren! Achteraf wellicht geen handige keuze maar doorzetten zal ik!

 

Het probleem is dat ik in mijn eentje bezig ben met teveel zaken namelijk:

 

EDIT MOD: Er staan hier erg veel eigen links. Zo is het wel goed. Geen promo van eigen websites in je post. Zie ook de sitevoorwaarden. Dat je met veel tegelijk bezig bent, is voor de discussie afdoende info.

 

Nu ik dit zo aan het typen ben schrik ik er zelf van.... En ook nog te bedenken dat ik nog 2 ideeën heb.. Gelukkig ben ik hier op HL gekomen en heb al veel informatie gehad en tips. Maar naast deze bedrijven zijn er nog wel meer problemen waardoor het niet van de grond komt.

 

Zo ben ik dus een snackbar begonnen, maar per 1 juni is mijn vriendin klaar met school en gaat zij zich overdag volledig met de snackbar bezighouden zodat ik de andere zaken kan aanpakken.

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

En kun je tussendoor effe uitleggen hoe je vanuit de kantoorartikelenbranche in de gezonde vette hap terecht bent gekomen ?

 

Groet, Marcel

(zelfbenoemd "expert" ( ;D ) in kantoorartikelen....

 

Laat dat maar aan Down over, die kantoorvakhandel komt wel goed.

 

Wat wil je nu precies weten over het snackgebeuren?

Je zit niet vast aan een contract dus heb je ook niets te maken met de keten, toevallig family snacks?

Link naar reactie
  • 0

Over het snackgebeuren: zien jullie de voordelen van het werken met een formule in een dorpskern? Inderdaad 11 keer per jaar een full color folder, maar wachten de mensen daar op?

Het is een formule van een leverancier dus heb ik geen contract getekend, zolang ze goed leveren en ik tevreden ben blijf ik klant.

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Die foldertjes zijn centen werk alleen het bezorgen maakt het duur.

Ik zat welliswaar in een andere branche en nam 4 keer per jaar folders af van een leverancier, die verspreide een bedrijf in de omliggende wijken en de rest lag op de toonbank.

 

Je voorganger heeft zo te horen ook weinig baat gehad met deze folders misschien beter om dat geld te besteden aan een lokale advertentie of een kortingsactie.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Kan je de foto kleiner maken a.u.b.

 

Aan de borden zelf heb je niet veel meer daar deze een lettervorm hebben.

 

Een nieuw bord met je naam zijn de kosten ook niet, bij zelf monteren moet je denken aan zo'n 150,00 euro.

 

Misschien een logo erbij van een lachende smulpot.

Link naar reactie
  • 0

Kan ik een reeds geplaats bericht (de foto dus) nog aanpassen, ik wist niet dat de foto zelf ook weergegeven zou worden, ik dacht alleen een link ernaar toe.

 

Dus om een omschakeling te maken zouden nieuwe borden met een nieuwe logo/tekst goed kunnen. Bedankt voor de tip/informatie.

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Tja met of zonder franchisefomule.....lastig.

 

Persoonlijk denk ik dat een snackbar een dorp weinig baat heeft bij een franchisemodule. Ik denk dat je met een snackbar met een eigen identiteit en goede kwaliteit beter af bent in een dorp.

 

Vaak zie je dat bij bepaalde franchisemodules gebonden bent aan een vast assortiment. Meestal zijn er iedere maand een aantal menu's en speciale snacks. Ook zit je vaak vast aan snacks van een bepaalde leverancier. Weet niet of dit bij jou ook het geval is?

 

Het grote voordeel van een franchisemodule is denk ik het inkoopvoordeel en de promotiemiddelen. Nu kun je je natuurlijk afvragen of een snackbar in een dorp het moet hebben van folders als promotiemateriaal. Ik denk dat mond op mond reclame de beste reclame is die je kan krijgen. Inkoopvoordeel kun je wellicht ook behalen door bij meerdere groothandels te gaan shoppen.

 

Ik ken toevallig een snackbareigenaar die aantal jaren geleden ook gevallen is voor een franchiseformule. Het was een zeer goed lopende zaak met zeer goede kwaliteit snacks. Gehaktballen uit eigen keuken, hamburgers eigen keuken....je kent het wel. Maar dit was afgelopen bij de komst van de formule. In principe bepaalde de formule welke snacks verkocht moesten worden en door welke leverancier geleverd. De kwaliteit van de snacks/friet/menu's liep snel achteruit en vaste klanten liepen weg.

 

De snackbar heeft het maar net overleefd en is nu weer van de formule af. Nu loopt de zaak weer als een trein! Zo zie je maar wat een formule met een zaak kan doen.

 

In jouw geval was de formule al aanwezig dus niet echt vergelijkbaar. Maar ik denk dat je jezelf moet afvragen wat de formule ke oplevert en of je dit zelf ook kunt bewerkstelligen.

Link naar reactie
  • 0

Tot nu toe allemaal bedankt voor de tips en ideeén! Ook heb ik een HL'er (na 1 dag aanmelding) al aan handel geholpen ;D

 

Zoals het er nu naar uit ziet zijn we toch van plan binnenkort terug te gaan naar de echt dorpssnackbar met gezonde maaltijden maar natuurlijk ook de lekkere snack.

 

Oftewel: De Smulpot, ouderwets lekker!

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Beste Highio,

 

Tot m'n 15e heb ik van een opleiding administratief genoten, daarna selfmade. Voor mij leert de praktijk stukken meer dan de schoolbanken. Wel heb ik veel leergeld moeten betalen en betaal ik nog steeds.

 

groeten,

 

Paul

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

Over het snackgebeuren: zien jullie de voordelen van het werken met een formule in een dorpskern? Inderdaad 11 keer per jaar een full color folder, maar wachten de mensen daar op?

Het is een formule van een leverancier dus heb ik geen contract getekend, zolang ze goed leveren en ik tevreden ben blijf ik klant.

 

Ik zie weinig doorslaggevende voordelen. Geef die tent een leuke naam doe een aanbiedingsweken openingsactie en het wordt ook een begrip als je prijs/ kwaliteitsverhouding goed is!

Verder sluit ik mij aan bij de woorden van ironny:

1. Zorgen dat de kwaliteit van je friet en snacks TOP zijn.

2. Dat je je klanten zoveel mogelijk kent of leert kennen.

 

Ongelofelijk wat heb je trouwens veel zaakjes, ik dacht dat ik erg was ;D

 

Succes, ik hoop dat je op een goeie plek zit met niet te veel shoarma tenten en broodjeszaken in de buurt. >;(

 

 

Edit: De naam is al goed zie ik ;)

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Paul,

 

ik denk dat we altijd blijven leren (en leer geld blijven betalen...;-)

 

maar mijn advies is, weg met die formule en doe het zelf want ik heb al heel wat snackbar eigenaars gesproken en om eerlijk te zijn ken ik er weinig die tevreden of blij zijn met de gebruikte formule, toch zeker in een dorp!

 

leuke tent trouwens!

 

succes!

 

 

kijk op www.we-DE.nl voor onze website

Link naar reactie
  • 0

Oké, we zijn er uit!! Vanaf 1 april stoppen we met de formule en gaan we verder als: De Smulpot!

 

Nu zit ik nog met een vraag betreffende de uitstraling, we hebben nu diverse producten van de formule (bedrukt) namelijk:

 

Tassen, zakjes, hamburgerbakken, menubakken, onderzetters, bestekpochettes, servetten. Waar zouden jullie de nieuwe uitstraling van De Smulpot op zetten? Voor de buitenkant gaan we volgende week praten met een leverancier, wellicht kan die daar (financieel) iets voor betekenen!

 

Nogmaals bedankt voor de tips van iedereen en ik zal (indien gevraagd) ook mijn visie/expertise geven op vragen van andere leden.

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 0

echt een leuk onderwerp moet ik zeggen!

 

Ik zou zowieso niet alles laten bedrukken. ik weet niet hoeveel jeugd je in de buurt hebt maar rondvliegende servetten en frikandellen zakjes in de tuin van tante annie met jouw naam erop... Ik weet t niet.... ;)

 

Gewoon, lekkere strakke uitstraling van je tent aan de buitenkant, misschien alleen de tas voor meenemen en iets op je kassabonnetje en verder zou ik er persoonlijk niet te veel aan doen denk ik.

Wel voor de klanten die binnen eten, op van die onderleggers of zo. daar zou je het nog wel kunnen doen.

Maar ja, dat is mijn persoonlijke mening.

 

succes!

 

groet ronny

 

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Oké, we zijn er uit!! Vanaf 1 april stoppen we met de formule en gaan we verder als: De Smulpot!

 

Nu zit ik nog met een vraag betreffende de uitstraling, we hebben nu diverse producten van de formule (bedrukt) namelijk:

 

Tassen, zakjes, hamburgerbakken, menubakken, onderzetters, bestekpochettes, servetten. Waar zouden jullie de nieuwe uitstraling van De Smulpot op zetten? Voor de buitenkant gaan we volgende week praten met een leverancier, wellicht kan die daar (financieel) iets voor betekenen!

 

Nogmaals bedankt voor de tips van iedereen en ik zal (indien gevraagd) ook mijn visie/expertise geven op vragen van andere leden.

 

 

Ik zou alleen voor bedrukte draagtassen en onderzetters gaan.

 

Om meteen alles in huisstijl te maken kost een klein kapitaal daar je behoorlijke aantallen moet bestellen bij bedrukken.

 

Waarom gebruik je de kleurencombinatie niet die je nu al heb, het is een frisse combinatie en voor je klanten herkenbaar.

Misschien moet je er wel over nadenken een logo te laten maken van een lachende smulpot ( wat dat ook mag zijn ;D ) met een lekker eten handje erbij.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk inderdaad dat we de kleuren geel/blauw aanhouden! Bedrukte tassen zal in eerste instantie gebeuren.

 

Wat betreft het logo? een lachende smulpot? Iemand wellicht ideeén voor een logo? Dat kan ik dan inderdaad op de tassen zetten + buiten + op de kassabon.

 

Wellicht logo met De Smulpot + ouderwets lekker......

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 125 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.