• 0

BVI IBC, Panam Foundation, Cyprus LTD

Hallo,

 

Een vriend van mij is opzoek naar een Nederlands bedrijf dat tegen betaling 1 van de volgende bedrijven kan oprichten:

Cyprus Limted

Panama Foundation

BVI IBC

 

Kent iemand een bedrijf in Nederland die hierbij kan helpen?

 

Hopelijk kan iemand mij wat informatie geven.

 

Bedankt.

 

Mvg,

 

S.Romijn

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hallo,

Een vriend van mij is opzoek naar een Nederlands bedrijf dat tegen betaling 1 van de volgende bedrijven kan oprichten:

Cyprus Limted

Panama Foundation

BVI IBC

Kent iemand een bedrijf in Nederland die hierbij kan helpen?

Hopelijk kan iemand mij wat informatie geven.

Bedankt.

Mvg,

S.Romijn

 

Ja hoor, die ken ik zeker. Heb je wel eens van het fenomeen "trustkantoor" gehoord? Die zijn er in dit land enige honderden!

De vraag is alleen waarom je dergelijke rechtspersonen (géén bedrijven!) nodig hebt. Die vraag zullen ze je namelijk gaan stellen. Sterker nog, die vraag zijn ze verplicht je te stellen.

Als je op dit forum geen antwoord wil geven op de vraag waarom je deze service nodig hebt, zou ik niet naar een Nederlands trustkantoor gaan.

http://www.rmcaconsulting.com/

Bovenstaande link is naar een bedrijf is van een Nederlander op Cyprus; vraag daar eens na.

Link naar reactie
 • 0

ik heb er zelf zo'n 100 uurtjes studietijd ingestoken mbt, de zgn cryprus route en veel hiervan kun je ook zelf doen.

 

wat het de nominee directors en nominee secretary aangaat, slechts een advokaat op cyprus gaf mij daarbij een mogelijk risico aan. deze mensen zijn weliswaar 'stromannen, maar zijn wel volledig bevoegd. je ontvangt van hen eenzidig door hun ondertekende contracten waar je ze mee kan ontslaan en zelf de zaak weer ioverneemt zeg maar. toch waren er volgens hem wel eens wat strubbelingen en hij (de advokaat) raadde dan ook aan om 1 nominee direcor, en 1 nominee secretery te nemen en zelf ook als director in het bestuur van de LLC te gaan zitten.

 

anonimiteit is toch niet meer gewaarborgd, de wetten zijn aangescherpt want de G-20 en de FAT zijn op bezoek gegweest,..

 

er zijn echter een aantal mooie dingen aan cyprus.

 

er is 1 rechtsvorm die relevant is in deze and dat is de Inetenrationale versie van de Limited Liability Company, Je mag shares uitgven, maar hoeft geen kapitaal te storten. Jou aandelen kun je direct na oprichting in een rtrust zettten, je hebt de

-settler : je aandelen worden ondergebracht in de trust en op papier schrijf jij wie (jij) en onder welke voorwaarden op waaronder jij ze weer terugkrijgt.

 

t komt nog uit de tijd van de kruistochten, wat er moest gebeuren mocht de ridder niet terugkomen met het kasteel e.d.

 

uiterst bizar, ook in geval van persoonlijk bankroet kunnn eer miljoenen in die trust zitten en er komt niemand achter en/of bij.

 

ja mag vanuit je offshore bedrijf, goksites runnenn, adult sites, financial services, investment funds (hedge funds), trading company (met alle belastingvoordelen van dien), of holding. De holding wordt vaak gebruikt in combinatie met een BVI IBC (british virgin islands internatnional business company), kost $350 per jaar (wetgeving is bedacht door 6 advokaten, en anonomiteit was tot voor kort absoluut gewaarborgd, nu is het echter zo dat door midel van een reissue bill, de rekening die jij binnen krijgt van nederland,

 

voorbelast wordt met vennootschapsbelasting (omdat nederland niet van cyprus houd). Dus

je krijgt je winst - tarief 29%

 

omdat cyprus het erg met je te doen heeft, geven zij je dit geld tot 10% (hun tarief) weer terug in de vorm van een tax credit - geen schuld maar een voorschotbetaling op toekomstige belasting)

 

Het mooie van een bank in cyprus is dat ze zgn. 'financiial asssistence' uit mogen voeren (strafbaar in andere landen), dat betekent leningen verstrekken met een onderpand met de waarde van 3% van het verstrekte kapitaal. (hedging)

 

de directeuren zonder niterventie op ieder moment mogen bepalen dat de aandelen minder ward geworden zin.

 

je direct alle merchant accounts krijgt (kan in nederland erg lang duren)

 

ja ook een rekening kan open op een bank in cyprus voor een bedrijf in vijvioorbeeld BVI (ze hebben daar geen ggiede banken),. . Geld wat daar via de cypres rekening heen geloodsts wordt aks het binnenjkomt is volledig onbelast. je betaaltdan geen enkele belasting meer. volledig legaal.

 

je ook een forex wisselkantoor mag openen( accounts aanmaken en mensnen via jou systeem op de valutamarkt laten handelen).

 

debit cards maguitschrijven aan klanten .

 

als je voorgesteld owrdt via twee introducees aan de chamber of commerce, dan kheb je rechtstreeks toegang tot de regering, krijg je invoerrechtenkorting, mar je meediscussieren bij overheidcommissies, wordt je uitgenodigd voor cpeciale deleaties...

het enige wat je niet zelf kunt doen ( en dit is een beetje verborgen 'revenue' binnen halen vind ik is het oopstellen van de articles of memorandum (de akte) zeg maar). ik heb dat al twee keer bij een bv geddaan,, naam wijzigen, aandelen info wijzigen, data wijzigen en tekenen, je wijkt toch maar heel zelden af vanhet standaard recept en verder kijk je er ook nooit meer naar. de zaak moet wel vertaald wordenin het grieks. maar ja, die formulieren dat is even een kwestie van namen invullen en deponereen. Nou dat namen invullen en deponeren daar rekent de gemiddelde advokaat (en ja dat moet door een advkoaat gebeuren bij wet ook een soort notaris),,. kost 1000€

 

je moet ook een postbus zien te regelen, rekenen ze al snel €450 voor, trusts ziijn nog duurder 1500

 

maar dat is ook een beetje om de lokale kas te spekken heb ik het idee...

 

toch ga iki zeer binnenkort heen (met pegasuesai erg goedkoep ) en kijk ik hoever ik kom.

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

www.independium.com

 

Het is onmogelijk om met de gegeven informatie te bepalen of het al dan niet zin heeft een offshore op te zetten. Toch wat algemene tips;

 

Kosten kunnen aanzienlijk zijn, afhankelijk van de gewenste structuren. Bepaal vooraf wat je wilt en laat je heel duidelijk op grond daarvan de kostenstructuren voorrekenen (en vastleggen, voordat je contracten tekent!)

 

Zaken kunnen ontzettend stroperig verlopen, met name Cyprus is berucht. Je moet goed opletten niet meer tijd kwijt te zijn met management van de hele structuur t.o.v. wat het oplevert.

 

Houd zelf in de gaten wat al dan niet legaal is en laat je je er in ieder geval goed over voorlichten, verwacht niet van de kantoren die dit soort zaken regelen dat ze er verantwoording voor nemen, die blijft uiteindelijk altijd bij jezelf. Deels is het vaak toch allemaal een beetje shady, dus je moet goed weten waar je mee bezig bent.

 

Anderzijds, belasting"ontwijking" - zolang legaal - is je goed recht. Je moet alleen grondig bepalen of je/het bedrijf er uiteindelijk beter van wordt en rekening houden met de (soms flinke) rompslomp die het met zich meebrengt.

Link naar reactie
 • 0

Ik zie alleen maar drama's met off-shore constructies. Het is ingewikkeld en duur en leid alleen maar af. Ik ben nog niet veel ondernemers tegengekomen die feitelijk voor langere duur profijt hebben van dergelijke constructies. De meeste investeerders die ik ken willen niets weten van ondernemers met kerstbomen aan rechtspersonen. Die stellen volgens de investeerders de verkeerde prioriteiten. Ik ga er maar van uit dat ze het wel zullen weten.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0

@Nils

 

Het ligt er denk ik een beetje aan waarvoor je de constructie gebruikt. Ik heb een tijdje buiten Nederland gezworven en gebruikte een offshore Ltd. om management fee te berekenen aan het bedrijf waar ik voor werkte. Dat was een goed werkende en goedkope oplossing.

 

Daarnaast heeft datzelfde bedrijf een offshore constructie gebruikt in Cyprus. De constructie - overigens opgezet door PWC - was uiteindelijk te duur, maar dat had meer te maken met een dalende omzet.

 

Ik ben het absoluut met je eens dat een kerstboom transparantie veel moeilijker maakt, toch werd het destijds luid toegejuicht door de bank (en uiteraard de accountant die adviesrol en cijferen af en toe wel eens vermengde).

 

Al met al heb ik er zelf een gemengd gevoel aan overgehouden, maar het was bij ons simpelweg niet goed genoeg georganiseerd. Met de kennis die ik vandaag heb zou ik - in bepaalde gevallen - wellicht toch weer overwegen onderzoek te doen naar een offshore constructie, maar inderdaad zoals je zegt wel heel goed van te voren kijken naar wat de prioriteiten zijn; als het te veel aandacht vraagt win je aan de ene kant, maar verlies je aan de andere en die is doorgaans je basis.

Link naar reactie
 • 0

Misschien dat ik teveel vraag. Maar zou ik van de TS ook mogen weten waarom. Het ruikt naar mijn idee naar omzeilen van en dus andere mensen duperen. Misschien heb ik het mis.

 

Mijn idee van ondernemen is goed/uniek idee, schouders eronder en gaan. Dit klinkt meer als "ik heb een factuur ontvangen van, en zij zitten op oeikieboekie en wat moet ik nu" constructie.

 

Maar misschien heb ik helemaal mis en is dit normaal?

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Enige eigen ervaringen;

 

De engelandroute met een trust erboven als beschermingsconstructie werkte prima, geen ervaring met geld naar boven wegwerken, gewoon gewerkt binnen de Nederlandse bv geen problemen gehad met de belastingdienst.

kapitaal in Nederland aantrekken in deze (als je het nodig hebt) vergeet dat maar

kosten voor beheer is te overzien.

 

De cyprusroute; andere koek, wordt leuk voorgespiegeld maar o wee als je echt instapt... 2x ltd in Nederland, cyprus holding, panama SA, Panama Foundation ,bankintroducties 2x, management fees cyprus en panama, kosten administratie cyprus, misverstanden etc onverwachte... tja kosten geld overboeken van Cyprus naar panama SA naar panama foundation

 

Zeer kostbaar en mijn inziens niet interessant , en geen controle over je gelden, op het moment dat je gelden wegboekt uit Nederland 2 a 3 weken onderweg tussen de schakels, moeizame controle in je stichting. (Foundation)

 

Bij de voorbesprekingen knullige en moeizame antwoorden, geen ervaring met mijn concrete vragen.

Toch doorgezet, veel spijt gehad daarna. Kosten in het eerste jaar ca, € 15000 zonder accountantskosten in NL en Cyprus.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  8 leden, 164 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.