• 0

Hoe bereik ik mijn doelgroep?

beste lezers,

 

Ik ben net begonnen met een leuk (vind ik natuurlijk) project. Even een korte uitleg om beter mee te kunnen denken:

 

Je kan op mijn website je GRATIS aanmelden en zo een drie-tal sms-diensten opzetten. Op deze drie-tal sms-diensten kan je vervolgens zelf een reactie vastleggen. het wordt duidelijk via een voorbeeld:

 

ik heet Sjors en meld me met de naam Sjors aan op de site. Hiermee heb ik toegang tot drie diensten:

 

Wie is Sjors

Wat doet Sjors Als je dit smst naar een shortcode (4cijferig telefoonnummer) dan krijg je dus info over mij.

Waar is Sjors

 

Hieraan heb ik ook een webshop gekoppeld dat je een shirt kan kopen met deze tekst, zodat je bekendheid kan creëren voor jezelf.

 

(Ik weet dat het idee niet helemaal nieuw is, denkend aan de rage in Italië, maar de pogingen van de Nederlandse spin-offs waren niet een succes en dat lag volgens mij aan een aantal punten die ik heb aangepast naar mijn idee)

 

Nu heb ik dus alles klaar, ben helemaal vol energie om te gaan knallen en kom ik tot de conclusie dat reclame maken niet makkelijk is, je doelgroep bereiken lastig is met een niet al te groot budget. Heb wel wat gelezen over guerillamarketing, maar ik weet niks concreets!

 

Nu dan mijn vraag voor hulp!!

 

Wie heeft er leuke, goede ideeën voor deze wat jonge wilde ondernemer. Ik leer snel, maar dus niet altijd in de juiste volgorde.

 

Sorry voor de hoeveelheid tekst, maar ze zeggen altijd dat ik schrijf zoals ik lul!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

25 antwoorden op deze vraag

 • 0

Hallo jonge wilde ondernemer!

 

Ik begrijp het niet helemaal en ken het italiaanse concept niet... laat even zien om welke site het gaat?

 

Toch wil je graag klanten hebben, ideeen die in mijn hoofd spoken zijn;

Doelgroep bepalen, wie gaan die smsjes sturen, is dat jeugd?

je kunt kiezen om een hyves profiel aan te koppelen, of geef je dan weer teveel informatie weg?

 

Datingsite, een vierde vraag zou kunnen zijn Wil sjors graag een kusje? De doelgroep zou gevoelig hiervoor kunnen zijn?

sex verkoopt altijd. (zonder gelijk bestempeld te worden als pornosite)

 

Let op met guerillamarketing je doelgroep moet het wel waarderen.

 

Ik denk er nog even over na,

 

Groeten Peter

Link naar reactie
 • 0

Ik wilde niet meteen met me website komen aanwaaien, ik zie vaak dat dat hier ook weer niet gewaardeerd wordt, maar nu je me vraagt naar de site heb ik iig een goed excuus, haha!

 

www.Tiees.nl is mijn website.

 

Als je dus iemand ziet lopen met een Tiees-shirt dan kan je daarop reageren. Ook had ik al bedacht dat het niet alleen om vrijgezellen moet gaan en heb dus ook al een drietal Tiees-shirts met grappige teksten zoals: sms:Wie is de BOB naar 1008 bijvoorbeeld.

 

Mijn doelgroep is vanaf 17 t/m 30 denk ik. En dan de singles en uitgaande mensen!

 

Een publieke hyves heb ik ook al gestart en ben iedereen ermee gek aan het maken ( me directe omgeving dan)

 

Ook heb ik diverse datingsites benaderd om eens te kijken (zelfs met mogelijke inkomsten) maar tot nu toe nog geen reactie. Misschien moet ik meer geduld hebben, maar zoals je al las ben ik een beetje wild,hehe!

 

Maar alvast bedankt voor de eerste reactie.

 

Groet,

 

Die jonge wilde!!

Link naar reactie
 • 0

Adverteren op www.waarbenjij.nu? Dit lijkt mij nou de ideale plek, ik weet niet wat je natuurlijk terug gestuurd krijgt.

 

Is het zo dat wanneer jij een dienst aan maakt, je ook de antwoorden op smsjes bepaalt?

 

Dus stel iemand wil weten waar Sjors is, dat dit antwoord door Sjors is vast gezet? Lijkt me nou echt ideaal voor waarbenjij.nu.. Zeker plekken met backpackers enz.

 

Hyves is ook een optie, maar denk dat Hyves het idee snel van je zal overnemen. Waardoor ze zelf mensen erop zullen zetten. Hoe werkt dit in Italië? Hebben die partners?

 

Hitkrant enz zijn ook plekken waar je het kan doen.

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
 • 0

Jep je kan altijd je bericht veranderen.

 

Als je smst: waar is sjors naar 1008 dan krijg je terug wat ik heb neergezet op de website. (natuurlijk wel eenmalig 70ct zal ik meteen erbij zetten).

 

Het nadeel vind ik zelf dat dit alleen in Nederland kan omdat de shortcode landelijk is en niet wereldwijd.

 

In Italie was het vooral een hype in de zomer. Iedereen liep daar met een shirt met een code en die was gekoppeld aan je mobiele nummer. Ik vond dit wat te direct voor Nederlanders dus heb een tussenstop ertussen gezet en dat is dus dat berichtje dat je zelf kan op stellen. Dan wordt je mobiele nummer ook niet vrij gegeven en als je dat wel wilt dan zet je die in je reactie.

 

...

Link naar reactie
 • 0

Het bericht is toch alleen te veranderen via een website? Dan is het ideaal om het via backpackers te doen. Die laten elke keer weten via een internetcafé waar ze zijn.

 

Iedereen kan vanuit de luie stoel smsen, om te zien waar hij nu weer zit. Dus mensen uit Nederland volgen hun Nederlandse buddies in het buitenland.

 

Dit is zoiets dat ik eerst bij gadget en trendset bedrijven zou introduceren. Mensen die altijd iets nieuws of hips willen hebben. Zelf kom ik vaak bij Hype Kappers, die altijd met gadgets en trends mee gaan. Zelfde als weekbladen waar je mee in contact kan komen. Die hebben vaak ook zo'n gadget-rubriek.

 

 

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
 • 0

He zo heb ik het zelf nog niet eens bekeken.

 

Ik was meer van de uitgaans gebieden. zo van ik zit dit weekend in de Escape in Amsterdam bv. Maar dit is een leuke draai en het volgt opzich nog helemaal het concept.

 

Zou je me daar meer info over kunnen geven? misschien wat websites ofzo.

 

Ik keek net nog even op waarbenjij.nu maar die hebben zelf een sms-dienst abbo, dus denk niet dat zij op mij zitten te wachten. Maar soortgelijke Nederlandse sites zijn zeker een goede optie!!!

 

Super bedankt alvast en ik wacht de volgende reactie's in spanning af!!

 

...

Link naar reactie
 • 0

Eigenlijk was dit de enige site waar het bij mij in opkwam. Ben zelf niet bekend met dit soort sites.. Wat misschien wel een idee is om verschillende sites langs te gaan, waar mensen hun eigen weblog op bij houden.

 

Nadeel van waarbenjij.nu is dat je altijd bericht krijgt, eigenlijk wanneer iemand een update heeft gedaan. De sms wordt dus naar de man gebracht.

 

Met jou concept klinkt het dat je wil dat de mensen juist gaan vragen, om locaties. Hierin kan je jezelf wel onderscheiden. Juist omdat dit een eenmalige sms is, ipv zo'n irritante "SMS SJORS AAN".

 

Zou het niet mogelijk zijn, om zo'n service te koppelen aan agenda-software. Mensen kunnen hun schoolrooster, afspraken, etentjes etc erin zetten. Als je dan automatisch het berichtje krijgt, wat daaraan gekoppeld staat.

 

Misschien een idee, om je locatie per sms te kunnen veranderen? Want je moet nu via internet laten weten dat je naar de Escape gaat. Alleen zijn er zo verdomd weinig computers in de Escape.

 

Maar om eerlijk te zijn, moet je zelf maar google onveilig maken.. Vooral richting de weblogs voor je waar-functie.

De wie-functie is ook leuk, als je iemand tegen komt die je niet goed kent.

 

Wie zie je zelf eigenlijk als doelgroep? Is dit 12-18?

 

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
 • 0

Wie groep is misschien leuk om er een zakelijke variant van te maken. Kijk even naar het kopje met Poken.

 

Zou hier bijna zelf heil in zien.

 

Mensen zetten hun code op hun visite kaartje, waarna je via een sms een mms terug krijgt, met foto en gegevens van dit persoon. Zodat je weer weet, van wie dat kaartje nou was. De eenvoud waarmee mensen dan de gegevens kunnen krijgen, is dan super natuurlijk.

 

Ik draaf door.. ga maar weer verder met m'n own business ;)

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
 • 0

Voor de voorstanders van een zakelijke kant:

 

Deze website is in de maak, ik heb namelijk de wie,wat,waar sms-dienst al in huis en ben natuurlijk niet helemaal van gisteren. heb al contact gehad met de kvk hierover, dat zou een mooi netwerk zijn!! hehe

 

Maar voor nu nog even over de particulieren.

 

Ik word overladen met top reactie het liefst geef ik jullie allemaal een dikke knuffel voor het warme onthaal hier!! Mag ook wel eens gezegd worden. Maar even op een rijtje:

 

visite kaartje = top idee, goed voorbeeld op de zakelijke website!

waarbenjij.nu = top idee, maar dan wel met alleen een direct reply en geen abbo

want abbo = KUT (sorry voor taalgebruik)

agenda software = zou machtig zijn als hyves hier aan mee zou willen doen, maar ik moet realistisch blijven??

doelgroep wie is... = 18 - 30 uitgaande en singles

geen communicatie over sms kosten op Tiees-shirt = moeilijk, heb wel de website op de shirts waar alles op uitgelegd wordt, heeft iemand daar misschien een oplossing voor?

Link naar reactie
 • 0

Wat zal de ontwerper van een pakje sigaretten of bierflesje over verplichte toevoegingen zeggen? Idee: gebruik voor bedrukking strikt de complementaire kleur van de stof en je bent direct herkenbaar als onderneming. Idee 2: gebruik een heel groot label langs de naad aan de zijkant met deze mededeling voor hetzelfde effect.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 1

Hoi SjorsBenjamin,

 

Ik vindt het concept in principe een leuk concept. Echter denk ik ten eerst dat je zowiezo met doelgroep nog verkeerd zit.

Ik zou de doelgroep inschieten vanaf 15 tot 30 ipv 18 tot 30. Ik denk namelijk persoonlijk dat dit een erg grote hit kan worden op de middelbare scholen!

 

(Bedenk ik nu trouwens net en het is een idee, sms date sjors ;) En kijk of de persoon nog vrijgezel is of een relatie heeft)

 

Dan nog iets, de naam tiees.nl erg leuke naam, echter denk ik dat je je doelgroep nog beter kan bereiken door het door jou aangehaalde voorbeeld van wie is sjors te gaan gebruiken. Ik denk dat je hierdoor nog beter aansluiting vindt bij de doelgroep het zal vast wel raar klinken om je eigen naam te gebruiken voor b.v wieissjors.nl maar ik denk dat je met deze naam meer identificatie krijgt omdat je namelijk ook kan smsen wie is sjors..

 

Zomaar een paar ideen en tips van mijn kant.

Link naar reactie
 • 0

He Crazy,

 

Cool dat je mee denkt. Ik begrijp je helemaal. Ik heb op de site wel expres een dame gezet met wie is cindy. Dus dat is wel een binnenkomer. Verder staat deze ook op de flyer die ik wil gaan verspreiden op scholen en feestgelegenheden.

 

Ik hoop dat iedereen snel van me zal gaan horen via ... hoe dan ook!!! haha

 

Bedankt en hoor verder wel als er mensen zijn die nog goede tips hebben.

 

Verder hoop ik natuurlijk dat iedereen snel van mijn project hoort.... hoe dan ook!!!!

 

...

Link naar reactie
 • 0

Hoi Sjors,

 

Leuke idee en site ziet er heel goed uit :)

Meld je site als hij helemaal klaar is aan bij http://www.frankwatching.com voor de categorie site gespot. Frankwatching staat al een tijd op nr. in de top 100 van Marketing en Communicatie weblogs en volgens mij doen ze de reviews gratis. Als ze jouw site eruit pikken, kun je daarmee in ieder geval even veel aandacht genereren.

 

Misschien kun je ook een Hyves groep aanmaken, want daar zit denk ik een groot deel van je doelgroep.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Goh Laurens wat toevallig joh, en handig, dat je dat zomaar toevallig tegenkomt zeg. Is wel heel toevallig

 

Weet je dat er bij buurtlink ook een laurens rondloopt? Trainee @ spammingcompany

Da's nog toevalliger eigenlijk als je er goed over nadenkt

 

Zou jij dat zijn?

 

Lijkt erop, omdat het "persbericht" van de firma dat je noemt alleen maar op je eigen site staat....

 

Valt onder het kopje spam vriend, lees ff de forumregels

 

Frans

 

Geheel in de stijl van een ander topic over verwijderde items is mijn post dus nu niet meer relevant

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wie is er online?
  5 leden, 163 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.