• 0

wsnp na faillissement

Ik volg dit forum al ruim een jaar en heb heel veel over wsnp en faillissementen gelezen (ook dat het de hel op aarde is ... en het stuk van Marcel heb ik aandachtig gelezen).

 

We zijn er aan uit, vrijdag-morgen wil ik het faillissement gaan aanvragen.

 

Inmiddels ruim 9 jaar aan de gang, vorig jaar geconfronteerd met een behoorlijke grote fraudezaak door een van mijn werknemers, vorig jaar ook gezien dat het bedrijf levensvatbaar is, helaas ligt onze handel al 2 maanden helemaal stil waardoor ik mijn aflossingen en rekeningen niet meer kan betalen. Ik ben er inmiddels wel achter dat de toekomst is mijn bedrijfstak nihil is, dat duurt nog 2 á 3 jaar en dan is deze tak weg (ik zeg nu nog niet welke).

 

De planning was om over 2 jaar bijna schuldenvrij te zijn .. en dat had zeker gelukt als de consument maar gewoon bleef kopen. Ik maakte de afgelopen maanden ruim 10k winst per maand, waar ik er 9 van moest aflossen, nu in 2 maanden ruim 20k verlies gedraait. Ik zie het de komende maanden iig niet aantrekken. Dat maak ik dus niet meer goed.

 

0 geld, ruim 200k schuld ... voordeel: ik woon nog steeds thuis en heb geen bezittingen

 

Maar ik denk omdat ik thuis woon en daar bijna niets af hoef te dragen ik deze 3 jaar wel uit kan zingen. Ben 28 en heb nog een heel leven voor me ...

 

Heb vanavond een gesprek met mijn accountant en adviseur gehad en we zijn tot de conclusie gekomen dat we er alles aan gedaan hebben wat mogelijk is maar dat dit gewoon het einde is.

 

Er is geen geld en er komt niets meer binnen, heb bijna heel mijn voorraad verkocht de aflopen maanden en voor mijn interieur wat pas 2 jaar oud is (45k) geeft een opkoper ook niks. En akkoord zal dus moeilijk worden omdat er niks is.

Ik heb op de site van KvK gelezen dat als je zelf je faillissement aan gaat vragen je daarna op ieder moment WSNP aan kan vragen.

 

Mijn brandende vragen zijn:

 

- is het verstandig om WSNP direct aan te vragen nadat het faillisement is uitgesproken of moet ik wachten totdat de curator "alles" geregeld heeft?

- als ik wat rondstruin op internet lees ik eigenlijk alleen over de hel op aarde bij gezinnen, ik weet van mezelf dat ik wel met 500 in de maand rond kan komen (heb dat vaak genoeg gemoeten), mee eens?

 

groet,

Cees

 

:edit: heb even een paar regels verwijderd om "herkenning" te voorkomen .. het is immers een openbaar forum

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 1

Ik kreeg zojuist de volgende mail van mijn coach:

 

"Ik ben even rond gaan bellen en onafhankelijk van elkaar krijg ik dezelfde adviezen:

 

De absoluut juiste volgorde is:

Rechtbank melden, faillissementsaanvraag indienen en om curator vragen en ook al bij de griffier melden dat je de schuldhulpverlening in wil!

Er wordt dan een curator aangewezen en ook direct bij hem melden dat je de schuldhulpverlening in wil!"

 

,,,,, ik ga vanmiddag mijn personeel inlichten en morgenvroeg naar de rechtbank ...

 

heb er echt alles aan gedaan om het te voorkomen, zal de volgende week mijn verhaal posten wat er allemaal gebeurt is ... ik denk dat de meerderheid hier dan wel aan zal geven dat ze mijn beslissing begrijpen

 

iig erg bedankt voor alle reacties op dit moment!

 

 

Link naar reactie
  • 2

succes brutus!

 

WOW, opgepast met zo'n reactie!!

 

Voor je het weet heb je een "kneus" te pakker...zoals ik!!

 

quote van de anonieme kneus:

"Moet dat nou, dit bericht voegt toch niets toe. Er worden serieuze reacties gegeven waar topicstarter wat aan heeft, en dan dit er tussendoor. Als je geen advies hebt blijf dan van de reageerknop af. Stel je voor dat iedereen op dir forum hem sterkte gaat wensen. Het is geen wedstrijd om zo veel mogelijk berichtjes te plaatsen!!!"

 

jij krijgt daarom een reusje extra...

Link naar reactie
  • 0

succes brutus!

 

WOW, opgepast met zo'n reactie!!

 

Voor je het weet heb je een "kneus" te pakker...zoals ik!!

 

quote van de anonieme kneus:

"Moet dat nou, dit bericht voegt toch niets toe. Er worden serieuze reacties gegeven waar topicstarter wat aan heeft, en dan dit er tussendoor. Als je geen advies hebt blijf dan van de reageerknop af. Stel je voor dat iedereen op dir forum hem sterkte gaat wensen. Het is geen wedstrijd om zo veel mogelijk berichtjes te plaatsen!!!"

 

jij krijgt daarom een reusje extra...

 

Het hangt ook met de context samen. Brutus geeft aan met het gegeven advies verder te gaan en ik wens hem succes omdat de uitkomst nog onzeker is. Daarnaast is succes wensen in 'Herrie in de zaak' eerder aan de orde dan veelal elders op HL.

 

Groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • -1

[offtopic]

 

ja, laten we het in 't algemeen beperken tot 1 soort topic (Herrie in de keuken)

 

laten we op HL allemaal de koelbloedige zakenman uithangen, geen emoties, geen sentiment enz. enz.

 

laat de kneusjes maar komen...ik ben d'r klaar voor!!

 

 

(en ga dan niet niet niet janken als het jezelf eens overkomt en de meeste mensen zo glashard overkomen....)

 

/edit: e.e.a. word rechtgezet....maar goed, moraal van het verhaal: we zijn allemaal mensen en wat TS meemaakt gun je niemand!

feit is dat ik 32 jaar ben, TS 28...en dan al 2 ton in de achteruit...terwijl ik alles (w.o. bedrijfspand) afbetaald heb...contrast is groot!

vandaar de reactie...

Link naar reactie
  • 1

Nou, vooruit, toch maar reactie :

 

Weet je hoe fijn het is, wanneer je zo'n verhaal gepost hebt, om een hart onder de riem gestoken te krijgen ? Zoals je gelezen had kunnen hebben, is TS al maanden hier aan het meelezen, en hoe herkenbaar, heeft alle moed moeten verzamelen, om hier zijn verhaal neer te zetten.

 

Wanneer niemand je dan echt even concreet van advies kan dienen (gewoon, omdat die personen er even niet zijn) en jij zit stuiterend achter je toetsenbord te wachten op reactie's..... is het heel prettig te lezen dat mensen met je mee leven. We hebben allemaal onze sores.....

 

Nu en weer heel snel "back-to-basic"....... >;(

 

(en de reus is voor Popma)

Link naar reactie
  • 0

Hallo Brutus,

 

Het is inmiddels volgende week en waarschijnlijk ben ik niet de enige HL-er met een verleden die erg met je meeleeft en benieuwd is hoe je de afgelopen dagen bent gevaren.

 

Heb je de deuren gesloten en het faillissement inmiddels aangevraagd?

En weet je al wanneer de faillissementszitting is waar je jouw minuutje bij de rechter krijgt?

En hoe gaat het op dit moment met je?

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Dag allen,

 

Vanmorgen is het faillissement uitgesproken. Heb nog duidelijke vragen gesteld m.b.t. WSNP, maar dat moet ik verder regelen met de curator.

 

Ik verwacht ieder moment een telefoontje van hem/haar.

 

Kom er snel op terug met het verhaal, moet nu nog een paar dingetjes regelen.

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

 

omdat je daarmee je recht op de WSNP verspeelt

Je 'recht' op een WSNP verspeel je daarmee niet.

 

Hi Steven

 

Curator kwam met de volgende jurisprudentie:

 

LJN: AT6856, Hoge Raad , R04/137HR: zie http://jure.nl/at6856

 

Klopt dit dan wel of was mijn uitleg te kort door de bocht?

 

groet

Joost

Hij is erg interessant, vooral om dat de Hoge Raad contrair gaat: de P-G heeft namelijk geconcludeerd tot cassatie, omdat er een gat zit in de wetgeving.

 

In de uitleg van de de Hoge Raad is het echter een bewuste keuze. Die bewuste keuze houdt in dat iemand weliswaar surseance kan vragen, maar dan alleen binnen korte tijd kan kiezen om alsnog voor een WSNP te gaan en niet na afloop van de surseance. De samenvatting is daarom dat toepassing van surseance in veel gevallen zal leiden tot een blokkering van WSNP en dat daarom aan het begin van de surseance de ondernemer met de bewindvoerder zijn plan zal moeten trekken.

Link naar reactie
  • 2

HL-members,

 

Ik ben nu een paar maanden verder en wil toch diegene die (nog) geïnteresseerd zijn “de afloop” vertellen.

Waarom ik niks van me heb laten horen? Er lezen hier zoveel mensen mee, dat ik niet in detail wilde treden om mezelf daarna tegen te werken op welk front dan ook.

 

“De dagen voor het faillissement ben ik nog maar met één ding bezig geweest: hoe kon ik er in korte tijd voor zorgen dat ik ook in de toekomst met opgeheven hoofd verder kon… Ik heb ervoor gezorgd dat alle garanties op producten van klanten overgenomen zouden worden door de leveranciers en daarnaast heb ik alle (van mij afhankelijke) bedrijven overgedragen naar een collega ondernemer. Ook heb ik alle (kleine) crediteuren die in mijn dorp zaten en mijn personeel betaald.

 

Ik ben de bewuste maandag in maart naar de rechtbank gegaan en heb daar mijn eigen faillissement aangevraagd. Diezelfde dag ben ik bij mijn grootste 3 schuldeisers geweest (bank, leverancier en een kennis) en heb daar het nieuws verteld. Van alle drie kreeg ik hetzelfde te horen: jongen, het ligt niet aan jou maar aan die klootzak die je belazerd heeft, je hebt er alles aan gedaan en helaas zit de tijd niet mee. De bank gaf zelfs te kennen dat als ik ooit nog voor mezelf wilde beginnen ik absoluut naar hen toe moest komen, omdat ook de bank goed inzag dat het niet aan de ondernemer lag.

 

De dag erop kon ik weer naar de rechtbank voor de uitspraak. Ik dacht dat ik helemaal in zou storten, maar het tegendeel was waar … het was één grote opluchting.

 

In die week verschillende keren bij de curator geweest en alles in gang gezet. Heb gelukkig zelf de touwtjes redelijk in handen mogen houden van hem. Contact met hem was erg goed!

 

Heb alle dingen met het UWV voor het personeel zelf geregeld zodat ook dat contact goed is gebleven.

Na week 2 ben ik begonnen met solliciteren omdat ik er niet meer tegen kon om thuis te zitten, 6 weken daarna ben ik begonnen bij mijn huidige werkgever.

 

Ruim een maand geleden is het faillissement omgezet in WSNP (en is dus het faillissement volledig afgesloten, o.a. te danken aan een administratie die tip top in orde was). Ook het contact met mijn bewindvoerder (geen Lonneke!) is goed. Nu is het 3 jaar uitzingen …

 

En privé? … heb het allemaal in een kastje gestopt en de sleutel weggegooid. Mijn vrienden hebben me niet in de steek gelaten en ik kan met opgeheven hoofd rondlopen. Ik kom nog bijna dagelijks oude klanten tegen, maar ook zij leven mee.

 

Omdat ik gewend was om 70 uur per week te werken (en nu maar 40), ben ik inmiddels aan een avondopleiding HBO begonnen (om mijn tijd te vullen ;) ). Of ik ooit nog voor mezelf ga beginnen? Ik zou het niet weten … geen stress en elke 20e van de maand salaris op de rekening is ook wel lekker ….”

 

Alle HL members waar ik contact mee heb gehad in de dagen voor het faillissement: BEDANKT! mede door jullie heb ik het allemaal wat gemakkelijker kunnen verwerken.

 

Groet,

Brutus

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.