• 0

in deze tijd een uitzendbureau starten?

Dichtbij mijn woonplaats is er een kantoor/winkelpand vrijgekomen.

Ik loop al tijden rond om een uitzend/detacheringsburo te starten.

In het pand zat voorheen een gerenommeerd uitzendbureau dat waarschijnlijk is

gestopt vanwege te weinig omzet. De huur lijkt niet al te hoog.

Het zit in de aanloop naar het winkelcentrum. Verder zitten er

nog meer uitzendburo's. Ik vraag me echter af of het in deze tijden

van teruglopende omzet bij dit soort bureau's wel verstandig is om

nu te beginnen of nog te wachten. Heb wel voldoende financiën om

te starten. Wat is wijsheid?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

 • 0

Alles is mogelijk, maar mijn inziens maken meer en meer van dit type bureaus -op moment- meer verlies dan winst. Het komt nu dan ook voornamelijk aan op reserves, zo ook in de branche waar ik werkzaam ben (makelaardij). Probleem van deze bureaus is het kostenplaatje, deze liggen over het algemeen vrij hoog. En aan de andere kant véél minder vraag en dus véél minder omzet. De bureaus met de reserves trekken het, degene die dit niet hebben vrijwel niet. Nu zitten er binnen deze branches nog steeds goede ondernemers die het wel lukt, maar één ding is zeker; de markt werkt in ieder geval niet in je voordeel. Althans nu niet, hoe lang dit (lees; de crisis) nog gaat duren weet niemand.

 

[slechts een suggestie mode] Waarom niet in eerste instantie vanuit huis beginnen?

Link naar reactie
 • 0

Eens met de voorgaande reactie. Maar als je een goeie niche kunt vinden, en je kunt het een tijd op je eigen geld uithouden, kan het toch interessant zijn. Op het moment dat de markt gaat aantrekken ben je spekkoper.

 

Kosten minimaal houden inderdaad. Voordeel is misschien dat je een hele lage huur kunt bedingen ('beter iets dan niets' voor de verhuurder) en je staat dan ook zichtbaar in de markt. Uit huis starten zal goedkoper zijn maar oogt minder professioneel. 't Is maar net wat je wilt.

 

Laatst een kennis gesproken die als intercedent bij een 'grote jongen' werkt. Het aanbod van vacatures is om te huilen. Alleen in de zorg en bij overheden zie je nog redelijk wat vraag naar mensen. Industrie / zakelijke dienstverlening minder dan mondjesmaat vergeleken met 1-2 jaar terug.

 

Heb je overigens ook de juiste papieren? Als uitzender wordt je serieuzer genomen als je je aansluit bij een brancheorganisatie en die stellen ook eisen.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

Sowieso brengt een uitzend- en detacheringsbureau veel meer kosten en regelgeving met zich mee dan bv. een werving en selectiebureau. Is dit geen optie of wil je echt voor de twee eerst genoemde gaan?

 

Ik heb een kennis die een werving en selectiebureau vanuit huis is begonnen. Zijn opdrachtgevers kwamen nooit richting zijn 'kantoor', hij bezocht altijd de opdrachtgevers op locatie. Daar kun je dus niet minder professioneel in ogen. Wel in hun ogen qua locatie, aanloop en daarmee uitstraling richting werkzoekende.

 

Gesprekken met werkzoekende deed hij bv. in hotels.

 

Zoals Fred Wiersma al zegt; "Heb je iets onderscheidends/bepaalde niche markt?"

 

Vanuit huis, onderscheidend en gebruik maken van de 'online-kracht' kan hierbij aan mee helpen.

Link naar reactie
 • 0

Dan zou ik nog eerder de focus leggen op detachering van financieel specialisten, hier gaat (ging) een hoop geld in om.

 

Zeker als je zelf vanuit de financiële hoek weet je waar je over praat, dit zou een goed argument kunnen zijn richting je opdrachtgever.

Link naar reactie
 • 0

Op dit moment is het in deze branche ook wat minder.

Processen van aannemen van personeel verlopen naar verluid ook stroperiger.

Ik weet wel heel goed waaraan iemand moet voldoen om goed te kunnen functioneren en

heb al met deze gedachten gespeeld.

Maar ja, hoe kom je daar tussen...

Link naar reactie
 • 0

De huidige tijd is inderdaad moeilijk voor een traditioneel uitzendbureau.

 

Bedrijven willen in deze tijd kosten besparen, ik zou willen voorstellen daar om te focussen.

 

Bijvoorbeeld:

- Bedrijf a,b en c kiezen ervoor contracten niet te verlengen en te werken met minimale bezetting om kosten te besparen. Het zijn concurrerende bedrijven.

- Als bedrijf A heeft een nieuwe opdracht en heeft iemand tijdelijk nodig (dit kan via jou)

- Bedrijf B heeft een nieuwe opdracht en heeft tijdelijk iemand nodig (dit kan via jou)

- Bedrijf C ..........

 

Bedrijven besparen kosten maar om te kunnen voldoen aan de behoefte van klanten hebben ze wel tijdelijk personeel nodig om ze te ondersteunen en bij voorkeur iemand die het specialisme beheerst. Aangezien er door de opdracht geld verdient wordt mag het ook iets kosten. Jij haalt je voordeel de synergie en door specialisten te leveren.

 

Zodra de markt aantrekt focus je breder waarbij inmiddels een trouwe klantenkring als is opgebouwd die als referentie gebruikt kan worden.

Sourcing, marketing and premium partner in CE products

Link naar reactie
 • 0

Ik hoorde pas geleden van iemand met een uitzendbureau iets dergelijks als dit :

 

"Kon vroeger moeilijk aan personeel komen, maar nu komen ze met horden binnen ! Geweldig, raak ik over een tijdje allemaal kwijt ! "

 

Waarschijnlijk kan hij ze nu niet uitbesteden, maar wanneer het tij weer aantrekt, heeft hij dan voldoende "voorraad" op de plank, of juist (nu) "dood kapitaal" ?

Link naar reactie
 • 0

Op dit moment is het in deze branche ook wat minder.

Processen van aannemen van personeel verlopen naar verluid ook stroperiger.

Ik weet wel heel goed waaraan iemand moet voldoen om goed te kunnen functioneren en

heb al met deze gedachten gespeeld.

Maar ja, hoe kom je daar tussen...

 

Weten waar iemand aan moet voldoen is natuurlijk niet genoeg, je moet mensen ook goed kunnen interviewen en eigenlijk binnen een uurtje iemand helemaal leren kennen.

 

On topic.

 

Nu beginnen is lastig, bedrijven hebben het aantal bureaus waar mee wordt samengewerkt allemaal teruggeschroefd naar een aantal prefered suppliers, hier tussen komen is nu erg moeilijk.

 

Ik zou nu niet zo snel in de uitzendbranche stappen aangezien daar op dit moment de grootste klappen vallen. Daarbij zoals hierboven aangegeven zijn er veel meer regels en wetten waar je kennis van moet hebben t.o.v. een W&S bureau.

 

Ik zou het huidige jaar nog even geen uitzendbureau starten met een eigen pand e.d. , maar dat is mijn wellicht iets voorzichtige mening.

 

Succes!

 

Voor hoger opgeleid commercieel personeel neem contact op via

www.profilerecruitment.nl

Link naar reactie
 • 0

Heb een pandje op het oog met een lage huur.

Of anders zou ik iets over kunnen nemen van een ander.

Heeft iemand een idee van de waarde van zo'n bedrijf.

 

Is natuurlijk afhankelijk van de omzet, maar deze zal nu op dit moment

dalen. Wat is een goede factor? Heeft iemand daar kijk op?

Gemiddelde omzet laatste 5 jaar zou bijvoorbeeld kunnen, als

basis en dan het laatst half jaar zwaarder mee laten tellen?

Graag reacties.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Hallo mensen

 

Ik heb ook even een vraagje ben ook sinds kort van plan om een uitzendbureau te beginnen aangezien ik al een pand heb in gebruik hoef ik niet veel te investeren huur betaal ik zowiezo ik heb ook best veel mensen die kunnen werken voor mij maar bedrijf vinden is net zo moeilijk tegenwoordig kan iemand mij helpen of tips geven hoe ik dat het beste kan aanpakken ?

 

Link naar reactie
 • 1

Ik lees het berichtje over in deze tijd een uitzendbureau starten en kan mij niet van de indruk ontdoen dat er toch wel heel makkelijk gedacht wordt over het starten van een uitzendbureau. Jammer want het is nog steeds een vak en er komt wel wat meer bij kijken dan alleen maar koppelen tussen vraag en aanbod.

 

Laat je eens goed informeren door de algemeen verklaarde ABU CAO of de NBBU CAO waar je als werkgever binnen de branche aan moet voldoen t.a.v. de uitzendkrachten en t.a.v. de wetgeving. Het is goed om te weten waar uitzenden behalve het uitzenden nog meer om gaat.

 

Linda

Link naar reactie
 • 0

Ik heb dit topic even goed doorgelezen en kom tot de volgende conclusie.

 

Laat je NIET bevangen door de recessie als ondernemer. Als ondernemer heb je NU de mogelijkheid om goede zaken te doen, business aan te boren en klanten te werven. Loop niet met de gedachten of koppen die allen naar de zelfde richting wijzen. Wees zelfstandig en bepaal je mogelijkheden door te kijken hoe je WEL business kan doen in deze tijd. Bedrijven willen zaken doen ondanks de recessie. Ze willen contacten hebben en willen omzet draaien. De mogelijkheden zijn legio.Bepaal je strategie of verander die. Wees innovatief en ga er voor.

 

Als je als ondernemer tegen je zelfs zeg dat het niet lukt dan lukt het ook niet.

 

Ons bedrijf maakt dat in vele branches dagelijks mee. We hebben dan ook niet te maken met "de recessie" en onze klanten evenmin. Wij motiveren en onderwijzen onze klanten om op andere wijze met de markt om te gaan door new business aan te boren.

 

Een uitzendbureau starten is good business. Heb je gedacht aan het wegzetten van uitkerende voor de gemeente?

 

Maar een tip.

Link naar reactie
 • -2

Wanneer je een uitzendbureau wilt beginnen, moet je sterk in je schoenen staan.

Als het doel van het opstarten van een uitzendbureau is, dat je graag mensen aan het werk wil zetten, kijken waar hun interesses liggen en ze zo trainen en begeleiden dat ze zelfstandig kunnen werken, dan heb ik je misschien wel nodig in mijn bedrijf.

 

MOD-edit gegeven de overige topics kan dit niet anders als als spam aangemerkt worden. Daarom de link verwijderd

Link naar reactie
 • 0

Ik zou ook iets met ZZP-bemiddeling doen of iets dergelijks. Ik heb het idee dat bedrijven in deze tijden terughoudend zijn met aannemen van personeel, en des te meer geinteresseerd in de zelfstandige zonder personeel met VAR verklaring!

 

Hoewel ik deze mening niet met daadwerkelijke feiten of cijfers kan onderbouwen, heb ik het idee dat vraag en aanbod in de ZZP wereld stijgende is.

 

Succes met je plannen in ieder geval.

Link naar reactie
 • 0

Hallo,

 

goh, mijn eerste keer op een forum.. :) Dat terzijde, ik werk voor een BV waar nieuwe medewerkers alleen maar aangeboden worden via W&S en detacheringsbureaus. De mensen die wij zoeken (bepaalde techneuten) zijn niet te vinden! Voor een kleine organisatie als de onze (25 medewerkers) is de fee die het W&S-bureau aan ons berekend van 25%, of minstens € 9.000,00, niet haalbaar. Niet als we binnen korte tijd (5jaren plan) willen groeien naar 100 medewerkers.

 

Mijn werkgever heeft het idee opgedaan om zelf een detacheringsbureau te starten, zodat wij van dat bureau voor de BV medewerkers kunnen zoeken en inhuren. Zo komen we onder de fee uit, maar natuurlijk zullen er een hoop kosten verbonden zijn aan de start van een detacheringsbureau. Mocht het zo lopen zullen wij voor con-collega's misschien ook op zoek gaan naar kandidaten, maar dat is in eerste instantie niet de bedoeling.

 

Ik hoop eigenlijk dat er iemand is die mij in grote lijnen kan vertellen welke kosten ermee gemoeid zijn. Ik heb zelf namelijk geen ervaring in de W&S, ben ook geen ondernemer. Ben pas afgestudeerd P&O-er, dat wel.. ;D

 

Alvast bedankt!

 

Susan

Link naar reactie
 • 0

Mijn werkgever heeft het idee opgedaan om zelf een detacheringsbureau te starten, zodat wij van dat bureau voor de BV medewerkers kunnen zoeken en inhuren.

 

Beste Susan,

 

Dan is dit forum eigenlijk bedoeld voor je werkgever. De focus van dit forum ligt namelijk op zelfstandig ondernemerschap, dus voor en dóór ondernemers. Wanneer je meeleest en in de lopende discussies bijdragen levert is dat geen probleem natuurlijk, maar voor nieuwe vragen en onderwerpen willen we graag vasthouden aan die focus.

Link naar reactie
 • 0

Ik heb dit topic even goed doorgelezen en kom tot de volgende conclusie.

 

Laat je NIET bevangen door de recessie als ondernemer. Als ondernemer heb je NU de mogelijkheid om goede zaken te doen, business aan te boren en klanten te werven. Loop niet met de gedachten of koppen die allen naar de zelfde richting wijzen. Wees zelfstandig en bepaal je mogelijkheden door te kijken hoe je WEL business kan doen in deze tijd. Bedrijven willen zaken doen ondanks de recessie. Ze willen contacten hebben en willen omzet draaien. De mogelijkheden zijn legio.Bepaal je strategie of verander die. Wees innovatief en ga er voor.

 

Als je als ondernemer tegen je zelfs zeg dat het niet lukt dan lukt het ook niet.

 

Ons bedrijf maakt dat in vele branches dagelijks mee. We hebben dan ook niet te maken met "de recessie" en onze klanten evenmin. Wij motiveren en onderwijzen onze klanten om op andere wijze met de markt om te gaan door new business aan te boren.

 

Een uitzendbureau starten is good business. Heb je gedacht aan het wegzetten van uitkerende voor de gemeente?

 

Maar een tip.

 

 

Nu ben ik zelf ondernemer in spé met de ambitie om juist nu wel te beginnen. Lees ik hier een repliek van een echte ondernemer? Ik ging bijna aan mijn ondernemersmentaliteit twijfelen of ik het nu allemaal verkeerd zag. Dank!! ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  1 lid, 97 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.