• 0

Wat vinden jullie van het volgende idee.

Milieu, dierenwelzijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Allemaal kreten die steeds vaker worden gebezigd.

Dit bracht mij op het spoor voor het volgende kerstgeschenk.

 

Ik wil aan bedrijven als kerstgeschenk voor personeel of relaties het volgende gaan aanbieden:

Een voucher voor 1 kalkoenei. Dit ei wordt uitgebroed en gemest op een biologische kalkoenfarm in het noorden van de UK.

Er komt een uitleg bij in de vorm van een brochure en in de week voor kerst wordt de kalkoen, kant-en klaar voor de oven met een recept en uitleg thuis bezorgd.

 

Graag wil ik weten wat jullie van dit idee vinden.

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

 • 0

Tsja, ik vind het idee op zich wel aardig, maar ik denk dat het bij veel mensen alsnog raar overkomt. Totdat je roept dat de kalkoen klaar voor de oven en al 'aankomt' gaat het bij mij nog wel, maar zodra je over een oven en een recept begint wordt het bij mij (terecht) toch een beetje confronterend. Vanaf dat moment zal bij mij altijd de associatie met de kalkoen worden gelegd als ik aan de partij denk van wie ik dit relatiegeschenk heb gehad en ik weet niet of dat een goeie zaak is.

 

Nogmaals, het klopt allemaal wel en ik vind het een leuk idee, maar ik zou het zelf niet doen dus.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik begrijp niet zo goed wanneer je dan de voucher krijgt? Want dat moet dan toch een stuk eerder zijn dan kerst en je wilt het als kerstgeschenk geven?

 

Het lijkt me vrij prijzig qua transport (koeling, gewicht, omvang).

 

Komt het ei dan ook van een biologische kalkoen of wordt het alleen uitgebroed en gemest op die farm?

 

Als je dit soort dingen gaat aanbieden is het heel erg belangrijk dat je het 'groene' overal in doorvoert want anders loop je het risico van scheve gezichten. Dingen waaraan ik dan denk zijn: waarom in de UK uitbroeden, is alleen maar transport en dus slecht voor het milieu. Hoe ga je het verpakken, in duurzame materialen?

 

Als je echt duurzaam bezig wilt zijn, dan is vlees eigenlijk niet het handigste cadeau. Vlees is namelijk één van de meest belastende dingen. Dan zou ik meer de groenten kant op denken en dan wel in NL geteeld.

Link naar reactie
 • 0

Ik begrijp niet zo goed wanneer je dan de voucher krijgt? Want dat moet dan toch een stuk eerder zijn dan kerst en je wilt het als kerstgeschenk geven?

 

Voucher nu, kalkoen een week voor de kerst.

 

Komt het ei dan ook van een biologische kalkoen of wordt het alleen uitgebroed en gemest op die farm?

 

Ja, het ei blijft gewoon op die farm. Men "koopt" de voucher.

 

Als je dit soort dingen gaat aanbieden is het heel erg belangrijk dat je het 'groene' overal in doorvoert want anders loop je het risico van scheve gezichten. Dingen waaraan ik dan denk zijn: waarom in de UK uitbroeden, is alleen maar transport en dus slecht voor het milieu.

 

Biologische scharrelkalkoen schijnt niet te mogen in NL.

 

Hoe ga je het verpakken, in duurzame materialen?

 

Karton (100% gerecycled) en 100% biodegradable folie.

 

Als je echt duurzaam bezig wilt zijn, dan is vlees eigenlijk niet het handigste cadeau. Vlees is namelijk één van de meest belastende dingen.

Maar wel errug lekker :P

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
 • 4

Snap het idee wel, maar of het nu zo milieubewust of dieren beschermend is.... ?

 

Kun je niet beter elke kerst een foto van die kalkoen mailen, met de tekst "bedankt voor de fijne kerst".

Rekening nummertje erbij, en dan stuur je de kalkoen pas op als de mensen hun jaarlijkse bijdrage niet voldoen..... ;)

Link naar reactie
 • 0

Beste Rien,

 

Bijzonder creatief en vernieuwend.

 

Ik deel de mening van Manon en zou persoonlijk ook geen gebruik maken van USP's als Milieu (komt transport bij kijken) en dierenwelzijn (uiteindelijk legt de kalkoen het loodje).

 

Praktisch gezien:

- Meeste kerstcadeau worden gegeven rond kerst dus zou iemand per saldo een jaar moeten wachten.

- Bedrijven zoeken natuurlijk iets wat voor iedereen aantrekkelijk is (dus ook vegetariers etc.) dus wordt het een uitdaging om dit als individueel iets aan bedrijven te verkopen.

 

Persoonlijk zou ik aansluiting zoeken bij een organisatie die ook creatieve kerstcadeau's verkoopt zodat je elkaar kan versterken.

 

Alternatief zou misschien het "adopteren" zijn waarmee bijvoorbeeld het opgroeien van de kalkoen via een webcam kan worden gevolgd. (zorgen dat deze iets voor eerste kerstdag uitkomt zodat de familie kan kijken met kerst). Je kan dit nog persoonlijker maken door de kalkoen bijvoorbeeld een naam te geven (flappie is dan wellicht een minder goede naam, gezien de songtekst van Paul de Leeuw :))

 

Nadeel is dat na de tedere aanblik de animo om op te eten veeal niet meer aanwezig is bij de betreffende gezinnen. Voordeel is dat jij weet wat je de komende jaren met kerst gaat eten ;).

 

Edit: teveel eer naar Paul de Leeuw dit moet inderdaad Youppie zijn , dank Fred 8)

Sourcing, marketing and premium partner in CE products

Link naar reactie
 • 0

Milieu, dierenwelzijn, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Allemaal kreten die steeds vaker worden gebezigd.

Dit bracht mij op het spoor voor het volgende kerstgeschenk.

 

Ik wil aan bedrijven als kerstgeschenk voor personeel of relaties het volgende gaan aanbieden:

Een voucher voor 1 baby konijn. Dit konijntje wordt gemest op een biologische farm in het noorden van de UK. Het wordt geaaid en liefdevol verzorgt.

Er komt een uitleg bij in de vorm van een brochure en in de week voor kerst wordt het dan grote konijn, kant-en klaar voor de oven met een recept en uitleg thuis bezorgd.

 

Graag wil ik weten wat jullie van dit idee vinden.

 

Ik vind, na mijn aanpassingen, het idee ineens een stuk minder... ;)

Link naar reactie
 • 0

Hallo Rien,

 

Hoeveel mensen eten er eigenlijk kalkoen met de kerst? Ze doen dat veel in Amerika maar om daar nu een voorbeeld aan te nemen... Ik geloof niet dat dit zo ingeburgerd is in NL. Bovendien is kalkoenvlees ontzettend suf vlees, smaakt naar niks.

 

Je hebt volgens mijn beleving drie soorten vleeseters:

- biologische figuren: zijn meestal vegetariërs of veganisten dus daar heb je niks aan. Bovendien hebben ze nooit geld.

- de middenmoot met een licht bewustzijn over biologisch eten (tweeverdieners, ouders met kinderen etc). Dit is de vijver waar jij in moet vissen met deze cadeaubon. Alleen maakt volgens mij niemand van deze groep een kalkoen klaar met de kerst.

- de allesvreters: dit zijn mensen die alles achteloos in hun karretje flikkeren. Of ze nu een biologische kalkoen eten of een lellerige met water opgefokte legbatterij eten, het maakt ze niet uit. Als het maar veel is!

 

Waarom moet je kalkoen uit Engeland komen eigenlijk? Je kan mensen beter aanspreken op hun patriottisme door een kalkoen uit NL te nemen. In de UK en Ierland hebben ze ook nog zoiets als 'food miles', wat ik een zeer goed iets vind om te vermelden op het produkt. Vervoer kost namelijk ook geld en is ook milieu-onvriendelijk.

 

En als ik die bon heb gehad maar ik ga me schuldig voelen en ik wil dat de kalkoen blijft leven? :'(

Link naar reactie
 • 0

Hallo Rien,

 

Het idee is goed gevonden, al denk ik dat het geen succes zal worden. Als ik in mijn eigen omgeving rondkijk rond de kerstdagen, wordt er nu eenmaal geen kalkoen gegeten en zoals een eerder bericht al poste vele Nederlanders steeds minder. Daarnaast vind ik het nogal een raar idee dat ik een ei "adopteer" en vervolgens nog ga opeten als het ware.

 

Daarnaast is hier ook al aangegeven dat veganisten ook niet graag een kalkoen in hen kerstpakket ontvangen, of wou je nog als variant levende kalkoenen verzenden. Lijkt me niet. Dus wat dat betreft is het ook niet handig.

 

Tenslotte verwacht ik eigenlijk met de economische omstandigheden de komende 2-3 jaar dat bedrijven toch wat minder gaan doen aan milieu en dergelijke, en meer letten op kostenbesparing. Ik kan me zo voorstellen dat zo'n "scharrelkalkoen" niet bepaald goedkoop zal zijn. Als een bedrijf vervolgens de keuze kan krijgen om een gevarieerder kerstpakket te kunnen kopen voor hetzelfde tarief, zou ik me zo kunnen voorstellen dat hier de voorkeur naar gaat; dan is de kans immers dat ieder tevreden is over 1 of meerdere producten in een kerstpakket.

 

Groet,

 

Romano

Link naar reactie
 • 0

Rien, denk je dat je met dit geschenk ook daadwerkelijk jouw achterliggende gedachten kunt overbrengen of toch eerder zo’n “Flappie gedachte”? Ik zou er persoonlijk een “wat moet ik hier nu mee” gevoel aan overhouden. Zowieso zou ik het als “personeel” zijnde niet echt een blijk van waardering vinden. Ik heb dan toch liever een kerstpakket, een goede fles wijn of een cheque in een envelop. Daarnaast denk ik dat dit bij een vegetariër wel eens in het verkeerde keelgat kan schieten.

Mijn persoonlijke mening is dan ook dat ik er niet vrolijk van zou worden en vind het dus geen goed idee. En ik ben gek op kalkoen!

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
 • 0

Los van wat hierboven al gepost is: ik vind het idee te complex. Als onvanger wil ik een cadeau hier en nu hebben. Eerst een voucher en later het cadeau lijkt mij niets. Moet ik dat voucher trouwens inwisselen voor ik die kalkoen ontvang? Gaat niet werken, dat ding raakt kwijt.

 

Wel vind ik je idee origineel. Mocht je het toch doorzetten, ben ik heel benieuwd naar de resultaten!

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

Hypocriet als ik ben wil ik liever geen opdracht geven voor het doden van 1 specifiek dier voor mijn consumptie. En dat doe je door het aannemen van het cadeau.

 

offtopic: Heb mijn werkgevers altijd gevraagd mij geen kerstcadeau te geven, maar het bruto bedrag te storten naar een goed doel. Van mijn inmiddels 18 jarige werkervaring is dat 1 jaar gelukt, de rest kreeg ik een standaard pakket, een uitgebreid pakket of een "experience", zo'n bon voor een aktiviteit of goed doel. Zelfs dat laatste vind ik dan al niet goed, gezien de kleine winst voor de leverancier...

 

 

Een lekkere kluif of groot bot voor uw hond?

 

Webshopsoftware: http://accret.nl, ontwikkelen in opdracht en eigen beheer!

Link naar reactie
 • 0

Het idee is inderdaad 'bijzonder', maar ik zie mezelf niet zo gauw een adoptiekalkoen nemen om die met kerst op te eten (al moet ik zeggen dat bij ons geregeld met kerst een kalkoen op tafel staat).

Webwinkel met gouden en zilveren sieraden met edelstenen.

www.KleurJuwelen.nl, geef je leven wat kleur!

Link naar reactie
 • 0
Zelfs dat laatste vind ik dan al niet goed, gezien de kleine winst voor de leverancier...

 

Ik weet in ieder geval een bedrijf waar een handel in relatiegeschenken en kerstpakketten niet mee in zee moet gaan voor zijn website(s). Een ondernemer?? die een ander de winst niet gunt >:(

Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
 • 0

Hmmmm komt mij zeer bekend voor dit "idee"........

 

Ik denk dat dit idee niet van Rien zelf is maar volgens mij van een heel ander bedrijf dat dit idee heeft uitgedacht samen met KellyBronze dat kalkoenen uit de UK in NL wil verkopen (www.kellybronze.nl).

 

Het was al te zien op een kerstpakketteninkoop beurs in apeldoorn eerder dit jaar (uitsluitend toegangkelijk voor de kerstpakketten verkopers, jeetje Rien was jij daar ook?) en het "idee" zal groots op PromZ Event 2009 (www.promz.nl) 7t/m 9 april in Jaarbeurs Utrecht worden gepresenteerd inclusief BBQ grill waar ja de kalkoentjes vast kunt proeven.

 

Op deze beurs is overigens ook een zgn. groen paviljoen waar je echte duurzame relatiegeschenk en kerstgeschenk ideetjes kunt opdoen.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 91 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.