• 0

VOF failliet

Hallo allemaal,

 

Mijn man en ik zijn nu in het 5de jaar van onze VOF. Vanaf het begin is het de eindjes aan elkaar knopen, maar enkele maanden geleden begonnen de problemen. De omzet bleef enorm achter ondanks dat wij alles uit de kast trokken om klanten aan te trekken. Ik kan wel het gehele verhaal vertellen, maar dan zit ik morgen nog te typen en uiteindelijk zal dit verhaal ons verder weinig helpen.

 

Nu is het echter zo dat wij een schuld van €30.000,- bij de bank hebben en een schuld van bijna €30.000,- bij onze verhuurder. Omdat de begroting weer niet rond kwam hebben wij besloten (op advies van onze persoonlijke accountant en de franchise-organisatie) onze winkel terug te verkopen aan de franchise-organisatie en zij hebben toegezegd de inboedel en inventaris voor een goed bedrag terug te kopen.

 

We hebben een gesprek gehad met onze tussenpersoon van de bank en deze melde ons dat wij doordat wij 1 à 2 jaren terug een hypotecaire inschrijving hebben moeten laten doen, onze schuld waarschijnlijk in de hypotheek kon worden opgenomen. In het uiterste noodgeval zouden zij het incassobureau inschakelen, dit was ook de normale gang van zaken, maar hierover werden wij dan ingelicht.

 

Nu ineens zonder enig overleg hebben zij ons al 3 weken voor sluiting ons overgedragen naar het incassobureau. Hier moesten wij achter komen doordat wij ineens niet meer op onze zakelijke rekening kwamen. Het incassobureau heeft ons geblokkeerd en wij kunnen geen betalingen aan leveranciers meer verrichten. Hiernaast hebben zij alle laatste betalingen terug gevorderd, waardoor we dadelijk dus nog meer schulden hebben dan we al hadden.

 

Na contact te hebben gezocht met onze tussenpersoon van de bank, heeft deze navraag gedaan bij het incassobureau, omdat dit ook de bedoeling van de bank niet was zoals hij zei.

Toch helaas is het niet meer terug te draaien volgens het incassobureau en vanaf heden mag onze tussenpersoon geen informatie meer geven aan ons.

 

Onze persoonlijke accountant heeft contact gezocht met het incassobureau, maar daar willen zij niet mee praten.

Ons zijn ze nu aan het dreigen met dat ze alles gaan verkopen, hebben geen boodschap aan wat de franchise-organisatie voor de inboedel en inventaris wil bieden (dat vele duizenden euro's hoger ligt dan wat ze kunnen krijgen als ze het verpanden naar de bank) en beginnen nu ook te dreigen met de verkoop van onze persoonlijke inboedel en verkoop van ons huis.

 

Onze persoonlijke accountant vertelt ons dat ze dit niet kunnen aangezien het "conflict" niet met de bank is die onze hypotheek heeft verstrekt. Hij geeft ook aan dat ze maar met die vrachtwagen moeten komen, we dan failliet worden verklaard, de schuldsanering ingaan voor 3 jaar en dan overal vanaf zijn. Maar nog belangrijker dat zij ons huis niet kunnen/mogen verkopen of dit eisen van ons.

 

Toch zijn mijn man en ik er niet gerust op. We hebben 3 kleine kindjes en zouden toch graag zeker willen zijn dat we hier dadelijk op een zekere normale manier gaan uitkomen.

Met onze huurbaas hebben we kunnen regelen dat wij hem binnen redelijke tijd gaan aflossen en hij geen rente zal berekenen.

 

Mijn man heeft in de tussentijd een andere baan waar hij kan starten zodra de winkel sluit. Alleen dit is een uitzendbaan en hij is dus niet verzekerd van iedere week 40 uur werken (al gaan ze dit wel proberen nadat hij de situatie had uitgelegd).

Tevens iedereen die we spreken die een beetje koek gegeten heeft van deze zaken, geeft aan dat dit niet hoort zoals het bij ons gaat. Ook collega-ondernemers die in hetzelfde schuitje zitten als wij, alleen met een ton meer schuld hebben geen enkele problemen dit op een normale, nette manier op te lossen.

 

Toch nog een heel verhaal geworden, mijn excuses, maar wij zitten nu met enkele brandende vragen en ik hoop dat er iemand is die ons hier misschien antwoord op kan geven.

 

*Kan het incassobureau ons verplichten ons huis te verkopen en als wij dit weigeren ons huis in de veiling gooien? Hetzelfde geldt voor onze inboedel privé.

 

*Als we uiteindelijk failliet verklaard worden (wat we echt proberen te voorkomen) dan zullen wij dus in de schuldsanering terecht komen. Betekent dit dat er loonbeslag wordt genomen op mijn mans loon straks en krijgen wij dan "zakgeld" of behouden wij ons loon en lossen wij zelf een x-bedrag af aan de schuldeisers?

 

*De mondelinge afspraak tussen ons en onze verhuurder, er wordt geen rente berekent, kan die blijven staan als je in de schuldsanering zit. Ik heb mij laten vertellen dat als je geen rente hoeft te betalen, je niet na 3 jaar recht hebt op kwijtschelding. En wat is in deze situatie dan wijsheid.

 

Aangezien dit alles in een versneld proces is geraakt, zitten wij dus met zoveel vragen en aangezien iedereen een andere versie van een antwoord heeft zien wij door de bomen het bos niet meer. Ik hoop dat er iemand is die ons bij onze vragen kan helpen.

 

Met vriendelijke groet,

A-M.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo allemaal,

 

Net heeft het incassobureau gebeld en deze had de brief van onze jurist ontvangen en had contact gehad met de AM van de bank. Deze zegt dat alles mondeling was opgezegd (wat echt niet waar is want deze heeft zelf nog met het incassobureau gebeld destijds om alles normaal te laten verlopen omdat het niet de bedoeling was dat alles werd geblokkeerd, maar deze mocht toen niks meer).

Maar goed ze hebben nu besloten omdat wij zo goed meewerken (wij houden ons gewoon aan onze verplichting) dat wij deze €700,- incassokosten niet hoeven te betalen ;D

Gelukkig, de volgende last die van onze schouders valt!!

Op naar de laatste afwikkelingen ;)

 

Groetjes a-m.

 

Link naar reactie
  • 0

Wanneer alles gelopen is, zoals A-m en partner hoopten, hebben zij gisteren hun zaak gesloten.....eindbalans opgemaakt, en moet partner a.s. maandag al beginnen in een nieuwe job.

 

Wederom een kleine zelfstandige op de fles.... :'( >:(

 

Ik hoop nog een berichtje hier te lezen hoe het afgelopen is, en wens jullie vanaf hier alvast succes met het starten van een nieuwe toekomst.....

 

Wanneer ik (of wij hier) nog iets voor jullie kunnen betekenen......

Link naar reactie
  • 0

Hi all,

 

Eigenlijk ben ik wel benieuwd wie de franchisegever van A-M is.

 

Alle berichten gelezen maar niet echt ondersteuning van de franchisegever kunnen constateren terwijl het continueren van de franchisenemer toch ook in het belang van de franchisegever zou moeten zijn.

 

L8r Ed

Link naar reactie
  • 1

Beste mensen,

 

We zijn nu zo'n 2 weken na de sluiting van onze zaak en nog steeds met de laatste afwikkelingen bezig en nog steeds problemen met de bank. Wel weet de bank en geeft deze ook aan dat dit hun fout is ( we kunnen nog steeds niet over onze rekeningen beschikken terwijl we deze 2 weken geleden al terug zouden krijgen) en ze zijn hieraan bezig het allemaal recht te zetten.

 

@3kgt (Ed): We hebben inderdaad 0,0 steun gekregen van onze franchiseorganisatie, terwijl we vaak genoeg aan de bel hebben getrokken en ook nu bij de afwikkelingen krijgen we ze nog steeds niet te pakken. Ik moet 5x bellen en daarbij nog eens 3x mailen voordat iemand het gevoel krijgt een reactie terug te geven. En dan werd ons verteld in januari dat we wel alles moesten doen om het zo netjes mogelijk af te handelen ::)

Toch aangezien we nog steeds in de laatste afhandelingen zitten hou ik de organisatie graag nog even voor me. Dit is een groot en openbaar forum en misschien ben ik te over-voorzichtig, maar je weet maar nooit wie mee leest en dat zou ten koste kunnen gaan van onze onderhandelingspositie zoals deze nu is.

 

@UP!!!!: Het is dus redelijk goed afgelopen, we weten alleen nog niet zo goed wat we met alle "vrije tijd" aan moete. Zelf ben ik overdag nog bezig met mailings/telefoontjes daar waar nodig is, maar 's avonds en de weekenden zijn nu echt vrij. Dat is helemaal nieuw voor ons en dat is echt wennen :-\

Mijn man is 2 weken geleden meteen gestart bij zijn nieuwe baan en dat gaat echt helemaal super. Het bevalt hem goed, leuk en variërend werk met een hoger salaris als wat wij samen als ondernemers hadden. Tja wat wil je dan nog meer ;)

 

Ik wil iedereen bedanken voor alle hulp en dan 2 in het bijzonder, Marcel en Marco, voor alle hulp en advies. We hebben er echt ontzettend veel aan gehad en gebruik van gemaakt. Echt helemaal top! !

 

Groetjes a-m.

Link naar reactie
  • 0

We zijn nu zo'n 2 weken na de sluiting van onze zaak en nog steeds met de laatste afwikkelingen bezig en nog steeds problemen met de bank. Wel weet de bank en geeft deze ook aan dat dit hun fout is ( we kunnen nog steeds niet over onze rekeningen beschikken terwijl we deze 2 weken geleden al terug zouden krijgen) en ze zijn hieraan bezig het allemaal recht te zetten.

 

Ik wil iedereen bedanken voor alle hulp en dan 2 in het bijzonder, Marcel en Marco, voor alle hulp en advies. We hebben er echt ontzettend veel aan gehad en gebruik van gemaakt. Echt helemaal top! !

 

Groetjes a-m.

 

Fijn om te horen dat het goed heeft uitgepakt, als ik nog iets richting AA kan doen, laat maar weten.

enne, die vrije tijd, die wordt straks vanzelf weer goed gevuld ! ;)

Link naar reactie
  • 0

Heel fijn, voor jullie beiden ! Blij ook effe van je te horen !

 

Enne.... ik wil best even mee om te praten met die grote jongens hoor ! Energie over nu !

 

Succes, met de laatste puntjes, en die vrije tijd ? Och, ik struin hier soms begin van de avond wat op HL rond, zoekende naar nieuwe a-m gevalletjes..... ;)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 267 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.