• 0

Hoe ondernemers in bv. horeca te vinden vr mooie gratis propositie

ACHTERGROND

Mijn bedrijf HARDART richt zich op aansprekende vernieuwende kunst (schilderijen), dus geen olie op doek e.d. maar bijzondere technieken. Deze wil ik toegankelijk maken voor een groot publiek. Dit doe ik door prijzen betaalbaar te houden en door de kunst naar de mensen toe te laten komen. Geen traditionele galerie dus maar samenwerken met bijzondere locaties en partners om de kunst te laten zien. Als hun locatie aansluit bij HARDART, mogen zij mijn kunst gratis gebruiken (o.v.v. gegevens kunstwerk en HARDART) voor kortere of langere tijd. Daarnaast heb ik een locatie in Amsterdam waar men op afspraak alle werken kan zien. Dit is mogelijk omdat ik in gelimiteerde series werk.

 

VRAAG

Op zich dus een hele aantrekkelijke propositie. Er valt veel te krijgen en het kost niets. Maar voor mij is het wel zaak voor een goede spreiding over NL te gaan en natuurlijk kwalitatieve, aantrekkelijke, moderne, trendy locaties te gebruiken met een liefst zo groot mogelijk bereik, die aansluiten bij de look & feel van HARDART. Hoe ga ik hiermee in contact komen? Rondrijden en gewoon binnen stappen doe ik maar dat is niet te doen voor plaatsen verder weg en kost erg veel tijd. Heeft iemand suggesties? En mogelijk ook andere creatieve ideeen (of samenwerkingspartners) in gedachten voor de expositie van mijn kunstwerken?

 

NB. de meeste kunstwerken zijn gemaakt in laktechniek op houten panelen wat de werken duurzaam en minder kwetsbaar maakt dan werken in andere technieken.

HARDART - aansprekende, vernieuwende kunst vanaf EUR350

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

  • 0

Je kan foto's van de werken eventueel distribueren via narrowcasting.

 

Nadeel hierbij is dat gebruikte materialen e.d. niet tot zijn recht komen. Een voordeel is dat je meerdere werken op 1 scherm kunt exposeren, een ander voordeel is dat de distributie en acquisitie digitaal kan plaatsvinden, afstand-verval hoeft dan dus geen belemmering meer te zijn.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Denk ook eens aan scholen en universiteiten? Op scholen komen ook veel ouders ;). en het geeft positieve PR (persberichten!).

 

Rondrijden lijkt me het beste. Zit heel Amsterdam al vol met jouw kunst? Alternatief is eerst bellen, en dan de geinteresseerden bezoeken met wat kunst.

 

Kantoren, bibliotheken, winkels zijn ook interessant misschien? Gemeentehuis? Postkantoor?

 

ik begrijp niet goed waarom je je beperkt tot bijzondere locaties? Het gevaar daarvan lijkt me dat alleen de bekende 'in crowd' je kunst ziet en dat conflicteert weer met je wens een groot publiek te benaderen.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

De reactie om op scholen te exposeren snap ik eigenlijk niet. Er komen wel ouders langs, maar toch zou ik het niet prettig vinden met al die kids in de buurt. Praktisch gezien gaat er op een school dingen sneller kapot, dan in een horecazaak.

Het gevoel van een horecazaak is dat mensen rustig zitten en kunnen kijken naar een kunstwerk. Zoals ze dat thuis ook zouden doen, dus je hebt meteen het gevoel wat mensen raakt.

 

Als tip zou ik vooral horeca-gelegenheden aanschrijven voor eventuele adressen. 100 berichten eruit, zodat je een groot bereik hebt in korte tijd. In een ander post zag ik dat je al bezig bent met je website. Als je ervoor kan zorgen dat dit het verkoopverhaal voor je doet, dan heb je een alternatief.

 

Zelf zat ik als eerste te denken, om hotelketens te benaderen.

 

Deze ketens willen vaak een bepaald gevoel uit stralen, hier komen ook veel (zaken)gasten die interesse hebben in kunst.

Ik weet niet hoe je jou kunst zal omschrijven, maar dit gevoel zou ik proberen te matchen met een hotelketen dat dit gevoel deelt.

Het grand winston hotel in Rijswijk is bijv. een modern en trendy hotel, dat onder een groep hotels valt. Op zoek gaan naar de Operational managers/General managers en doe je ding!

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Trendy sportscholen, kappers, schoonheidsspecialistes, sauna&wellness complexen, theaters?

 

Ik zou ze bellen en niet zomaar langsrijden, kost alleen maar onwijs veel tijd. En wees eerlijk over de propositie die je doet zodat zij niet het idee hebben dat er een addertje onder het gras zit.

 

Link naar reactie
  • 0

hmmm bellen met kunst is ook een bijzondere bezigheid verwacht ik.

Ik zou juist in geval van kunst echt met een paar mooie voorbeelden klinken gaan poetsen. zien doet kopen (ook al is het gratis)

Je kunt op een dag heel wat panden binnenstormen.

en inderdaad (horeca) verenigigingen benaderen. of bij netwerkborrels je kunst uitstallen?

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
  • 0

Dag allemaal,

Dank voor al jullie goede reacties en ideeen -> echt super! Daar kan ik wat mee!

Laat het vooral weten als jullie nog ideeen hebben of krijgen maar ondertussen ben ik weer een stap verder.

Groetjes en veel dank!

HARDART - aansprekende, vernieuwende kunst vanaf EUR350

Link naar reactie
  • 0

Hotels.............

Hoe wil je dat doen bij een hotel met 250 kamers?

250 doeken kosteloos leveren?

 

Hou er rekening mee dat kunst in hotels geen drol mag kosten, helemaal in deze tijd want alles wat 4 sterren of meer heeft is nu druk doende om z'n hoofd boven water te houden.

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

Beste Annemarie,

 

ik zou de mogelijkheden in de medische hoek eens onderzoeken, nog eerder dan bijvoorbeeld de horeca. Neem bijvoorbeeld ziekenhuizen, gezondheidscentra of apotheken, tandartsen en huisartsen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hotels.............

Hoe wil je dat doen bij een hotel met 250 kamers?

250 doeken kosteloos leveren?

 

Hou er rekening mee dat kunst in hotels geen drol mag kosten, helemaal in deze tijd want alles wat 4 sterren of meer heeft is nu druk doende om z'n hoofd boven water te houden.

 

Een hotel heeft altijd een bar, een restaurant, een lobby, gangen etc. TS gaf aan dat het niks zal gaan kosten voor de plekken waar zij dit plaatst. Alleen een flyer ofzo ernaast, dat het van haar is. Daarbij kan je er wel voor kiezen om het in suites te plaatsen en niet in de standaard kamers. Of juist in kleine hotels zoals Savelberg met nog geen 10 kamers, of het hotel van die Jonnie de Boer. Niet elk hotel bestaat uit 250 kamers ;-)

 

Doel is natuurlijk wel om ergens te komen, waar ook potentiële klanten komen. Dan kom je uit in het hoger segment waar het geld rolt.

 

Ziekenhuizen/gezondheidscentra is ook een mooie plek, aangezien hier mensen de tijd hebben om er naar te kijken.

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 1

Beste Annemarie

 

Mooie site maar ik denk dat je tegen een aantal problemen aanloopt

 

zoals

 

lakpanelen die kromtrekken

 

houtworm

 

krassen

 

te zwaar voor div.railophangsystemen in bedrijven

 

copyright (uitkijken wat je inkoopt vele ontwerpen uit vietnam en china zijn ontwerpen van bekende poster uitgeverijen uit europa dus namaak kijk uit hoge boete,s)

 

Het vol hangen van div bedrijven zal geen probleem zijn maar in overheidsinstelingen zoals gemeente gebouwen ,scholen enz mogen geen commerciele doelstelling of uiting hebben (kun je voorstellen dat jij een gemeentehuis vol hangt en aan de overzijde zit een kunsthandel daar zal die kunsthandel niet blij mee zijn hij betaald mee aan jou expo ruimte)

 

En het neer hangen bij restaurants hotel ea kan wel maar geen prijzen erop of prijslijsten of verkoop mag niet deze hebben geen detailhandel vergunnging voor de verkoop van deze producten

 

Het ea hier boven heb wij een 2 jaar terug besproken bij onze nl branche vereniging

 

Het fenomeen lakpanelen is al langer op de markt en wordt door div leveranciers uit nl al aangeboden voor stunt prijzen kan je een linkje sturen van groothandel

 

Daarom denk ik niet dat het mee zal vallen dit product te verkopen voor deze prijsstelling

 

Tip maak eigen ontwerpen en laat deze naschilderen op deze panelen en maak de verkooppijs een heel stuk lager en benader div winkeliers of galerien en bied ze zelf ook aan op je webshop dan is het betaalbaar voor een groter publiek .

 

succes ;D

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Annemarie,

 

Je zoekt locaties die:

- kwalitatief;

- aantrekkelijk;

- modern en

- trendy zijn;

- aansluiten bij de look & feel van HARDART;

- toegankelijk voor een groot publiek.

 

Wat is de look & feel van HARDART ?

Kun je een paar voorbeeld locaties noemen waar je al hangt of waar je graag zou willen hangen?

 

Ik neem aan dat je graag de kunst verkoopt, dus zul je ook verloop nastreven.

Dat zou nog een andere eis kunnen stellen aan de locatie: Op enigerlei wijze actieve verkoop.

Een doek wat in bijvoorbeeld een ziekenhuis hangt, zie ik na een jaar nog hangen onder het stof.

 

Voor de hand liggen wachtkamers van huisartsen, tandartsen e.d. Maar dit is niet actief.

Horeca is actief, maar of kunst verkoopt in een druk café of een sjiek restaurant, ik weet het niet.

Een leuk en druk bezocht eetcafé met wat sjieker publiek kan denk ik werken.

Een stuk hangt een paar weken aan de muur en wordt dan per opbod verkocht aan het publiek.

 

Toeristische attracties?

Bonbon zaken? Duurdere banketzaken?

Specifieke winkelketens met Nederlandse en wellicht ook Belgische exposure?

 

Ik ben benieuwd hoeveel mensen wel kunst willen, maar niet weten wat bij hun interieur past en daarom afzien van een grotere investering, bang om spijt te hebben. Stel dat je bij hun op visite gaat met een boek, kijkt naar het interieur en met ze praat en later terugkomt met enkele stukken. Dat kan dan op basis van aankoop of huur.

 

Als stunt, ook voor de locatie zelf, zou je kunnen voorstellen om het kunstwerk ter plaatse te maken.

 

Tenslotte, ik denk dat kunst veel beter verkoopt als de potentiële koper er een verhaal bij hoort. Wat had de kunstenaar in zijn hoofd? Hoe ziet de achtergrond van de kunstenaar eruit? Wat is de techniek, details? De mensen vinden het leuk om dit te weten, kunnen ze het ook vertellen aan hun gasten. Op een of andere wijze zou ik proberen hier ook aandacht voor te hebben bij de zoektocht naar een locatie.

 

Good luck.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 195 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.