• 0

Webdesign door buitenlands designer! Hulp svp!

 

Beste forumgenoten,

 

Ik heb hier geen verstand van, dit is de 1e keer dat ik een website laat maken.(Flash + CMS)

Een website om mijn muziek en video op te plaatsen. Tegelijkertijd ook mijn excuses als ik dit in een verkeerd topic heb geplaatst.

 

Graag heb ik wat advies nodig van jullie zodat ik zeker weet dat alles goed loopt. Na een lange tijd zoeken heb ik een grafisch webdesigner gevonden die voor mij een flash website wil bouwen. Echter zit deze webdesigner in Budapest en ik tja in Amsterdam. Je vraagt je natuurlijk af, waarom Budapest!?!!? Goed, ik ben student en deze designer accepteerde uit 'goodwill' een betaalbare prijs aan.

 

Nu mijn vraag, waar moet ik nou opletten als je een webdesigner uit het buitenland hebt?

Kan iemand me vertellen als hij klaar is met de flash website wat hij mij moet geven? Is het een CD? Of mailt hij alles door? Of iets anders?

 

Moet ik ergens anders opletten?

 

Zijn er bepaalde richtlijnen als contracten ofzo die getekend moeten worden etc etc?

Betaal je de helft vooraf of pas alles bij oplevering?

 

 

 

Graag jullie uitgebreide info voordat ik een misstap maak en mijn geld kwijt ben. Ik reken op jullie professionalisme.

 

 

Bedankt alvast.

 

Groet,

 

Archimuffin

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Het is natuurlijk heel belangrijk om een stappen plan te maken wat je op de website wilt hebben etc. Vraag voor elke toepassing die je op de website wilt hebben een prijs opgave.

 

En toen ik jou was had ik de hosting zelf gedaan.

Vervolgens kan je het beter per opgegeven opdracht de betaling voldoen aan de webdesigner.

 

Tenminste ik had het zo gedaan. Zodat je hem aan een lijntje houdt bijwijze van spreken.

 

Maar misschien zijn er betere suggesties... :)

Link naar reactie
  • 0

Beste Archimuffin

 

Zorg er van te voren dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Je kunt als het ware een soort checklist maken en deze punt voor punt met deze persoon doorlopen en vragen of alles duidelijk is. Als alles duidelijk is dan kan je hem het ontwerp etc laten maken.

 

Persoonlijk zal ik van te voren niets betalen. Als je tevreden bent en hij heeft zich aan jouw eisen gehouden dan moet je gewoon de rekening betalen.

 

Hoe communiceren jullie trouwens? Via msn / skype / mail?

Heb je al referentie projecten van deze persoon gezien en zijn er mensen die al reeds ervaringen met hem hebben?

 

Als hij alles klaar voor je heeft, dan denk ik dat hij gewoon de gegevens op de mail naar je zet. Als hij goed kan programmeren en ontwikkelen zullen zijn bestanden niet super groot zijn.

 

Let erop dat je ook het bronbestand van flash ontvangt. Je krijgt dan een .swf bestand ( deze gebruik je voor de website ) en je moet een .fla bestand ontvangen ( dit bestand kan je openen in flash en, indien nodig, kan je daarin enkele aanpassingen verrichten)

 

Succes ermee!

Link naar reactie
  • 0

Wil je het echt secure hebben: Laat de website op een nederlandse server plaatsen waarvan je alle account gegevens krijgt. Maak daarop een account waar de designer op kan inloggen via een gegeven wachtwoord.

 

Even een drama scene: de webdesigner zit lekker in budapest, maakt de website die hij op een server zet in dat land, met de domeinnaam op zijn gegevens, je maakt het geld over.. hij verplaatst de website naar een ander adres, heeft dan geld en een website. >;(

 

Betaal nooit meer als 10-25% vooruit. Liefst inderdaad zoals eerder te lezen was in tdeze topic: NIETS

 

Bespreek de service kosten die de designer verwacht bij wijzigingen/updates na de afronding van de website, en of hij goed te bereiken is voor updates.

 

Succes!

www.ontwerpexpert.net | Websites en reclame op maat

 

www.brommert.nl | Alles over brommers en scooters

Link naar reactie
  • 0

Tsja, het vraagt er helaas een klein beetje om dat dit fout gaat. Uiteraard kan het meevallen maar de kansen zijn hoog:

 

Je hebt:

- Geen ervaring in het aansturen van designers

- Geen ervaring met de technieken

- Geen ervaring met het managen van mensen op grote relatieve afstand

 

Klopt?

 

Zoja: Gewoon proberen maar wel er rekening mee houden dat dit minimaal de helft tot 2x zoveel gaat kosten dan verwacht. Daarbij er vanuit gaande dat hij niet erg ver onder marktconform zit. Dan kan de factor nog vele malen hoger liggen! Of in tijd, of in geld, ergens sowieso. Je betaald je leergeld, je moet je alleen afvragen of dat de moeite is om dat 1x te doen.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
  • 0

Beste,

 

Ik ben het inderdaad ook eens met de HL'ers hierboven!

Wanneer wij een opdracht aannemen betalen de mensen niet vooruit. Uitzonderingen zijn extreme projecten waar erg veel maatwerk bij komt kijken. Dan moet je denken aan: 1/3 vooraf, 1/3 halverwege project en 1/3 na oplevering.

Onze websites worden gemaakt en de klant krijgt dan vervolgens een factuur met een normale betalingstermijn. Wij gaan er van uit dat wij goede diensten leveren en dat de klant tevreden is met het eindpoduct en hier dus dan ook 'gewoon' voor betaald. Mijn advies is dus betalen bij oplevering van de website en wanneer deze helemaal naar tevredenheid is van jou!

Zoals hier al aangegeven zou ik ook de factuur in dit geval goed laten opzetten met de prijs per module!

Al onze websites/webshops worden gemaakt met constant een update van de website/webshop tussendoor, communicatie is erg belangrijk, dus ook voor jou! Vraag elke x dag(en) een update.

 

Veel succes met het project!

 

Met vriendelijke groet,

 

M. Budding

-www.skipwebmedia.nl

Link naar reactie
  • 0

Heb je hem alleen gekozen om zijn tarief, of ook om zijn geweldige portfolio? Ik weet niet hoe dat met Hongarije zit, maar weet wel dat mensen die outsourcen naar landen als India en China vaak met junk afgeserveerd worden. Over de (vaak ook heel goedkope) webdesigners uit de Oostbloklanden zoals Tsjechië en Polen hoor ik wel weer veel goede dingen.

Link naar reactie
  • 0

Heb je hem alleen gekozen om zijn tarief, of ook om zijn geweldige portfolio? Ik weet niet hoe dat met Hongarije zit, maar weet wel dat mensen die outsourcen naar landen als India en China vaak met junk afgeserveerd worden. Over de (vaak ook heel goedkope) webdesigners uit de Oostbloklanden zoals Tsjechië en Polen hoor ik wel weer veel goede dingen.

 

Ik ben het zeker met het eerste stukje eens.

Er zijn op dit moment ook heel wat designers uit India actief die beweren geweldig werk af te leveren tegen zeer weinig geld.

Ze bouwen een complete website met cms en huisstijl voor nog geen $175,-

Ik dacht laat ik eens contact opnemen,de eerste indruk was goed,maar daarna....

Gelukkig betaal ik niets vooruit en achteraf maar goed ook,het was echt junk wat ze leveren en vaak ook gratis templates die ze wat veranderen.

Ik laat nu een website met cms en huisstijl bouwen door iemand uit Nederland en de eerste presentatie was al geweldig.

Nu wil ik niet zeggen dat het allemaal slecht is wat je van ver haalt,maar ik zou iedereen adviseren om dichtbij huis te kijken.

Zeker als je er helemaal geen verstand van heb zou ik het zeker in Nederland uitbesteden.

Ik weet best wat er in het design wereldje speelt,maar ik hou het liever dicht bij huis.

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

 

...

Graag jullie uitgebreide info voordat ik een misstap maak en mijn geld kwijt ben. Ik reken op jullie professionalisme.

 

...

Ik zou vooraf goed vaststellen wat je precies wilt qau vormgeving en hem eerst een voorbeeld laten sturen van hoe de site er ongeveer uit komt te zien.

hierna een contract opstellen waarbij je achteraf betaald.

 

 

www.hesiodsoftware.com time tracking by looking back into time

 

Download a free copy of the next generation of time tracking software here

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het niet met de meerderheid eens. Volgens mij is het heel normaal om een deel vooruit te betalen, zeker wanneer er veel onduidelijkheden in het project zijn. De opdrachtnemer wil er immers ook zeker van zijn dat jij er niet halverwege met zijn werk vandoor gaat. Maar 30% - 50% is echt wel de limiet.

 

In zijn algemeenheid geldt voor elk project dat je van te voren goed moet afspreken wat de verwachtingen zijn. Probeer onduidelijkheden ook aan het begin te identificeren en verbindt er een plan van aanpak aan. Hiermee is het van te voren duidelijk wat er gebeurt op het moment dat er zaken moeten worden bewerkstelligd die niet van te voren waren overeengekomen (specificeer het uurtarief bijvoorbeeld).

 

In het verleden heb ik wel vaker een beroep gedaan op buitenlandse designers en programmeurs. Op een site als getafreelancer.com is het mogelijk om geld in een zgn. "escrow account" te zetten. Dit betekent dat het bedrag geparkeerd staat op de rekening van getafreelancer. De programmeur/designer krijgt het geld pas als jij daar mee instemt, tegelijkertijd kun jij het geld alleen terugkrijgen op het moment dat de opdrachtnemer daar mee instemt. Tot nu toe is mijn ervaring enkel positief, zeker met opdrachtnemers uit Hongarije/Roemenië. Mocht er toch een conflict zijn dan kun je eerst een beroep doen op de beoordeling van een soort van "onafhankelijke" commissie, zodat vervelende juridische stappen voorkomen kunnen worden.

 

Referenties checken is natuurlijk altijd handig, maar vaak niet mogelijk (je spreekt de taal niet). Maar van een beetje designer mag je wel een portfolio en een LinkedIn profiel met relevante werkervaring verwachten.

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat het niet veel uitmaakt of je nu in budapest of nederland laat bouwen, zolang je maar iemand hebt gevonden die professioneel is. Nou ja, de afstand beperkt je wel degelijk om goed contact te onderhouden en de zaken eens goed door te spreken (wat meestal wel wenselijk is voor een webproject).

 

Waar ik me alleen een beetje zorgen om maak is dat je een project start met weinig webervaring en je dus volledig gaat vertrouwen op de kunnen van één webdesigner/bouwer. (wat overigens twee totaal andere takken van sport zijn!)

 

[*]Begin je project niet zomaar. Ga zorgvuldig te werk. Lees dit eens, dat zal je misschien wel wat handvaten geven: http://www.mezoo.nl/2009/04/internetprojecten-met-resultaat-en-tevredenheid/

[*]Verwachtingen afstemmen moet een speerpunt zijn binnen je project. Eigenlijk gaan vele projecten hierdoor de mist in. De verkoper zegt dat alles kan, jij gaat helemaal los met je verwachtingen en later als je bezig bent blijkt dat een hele hoop toch meer tijd/geld gaat kosten. (dit is heel zwart/wit geschetst, maar vaak wel het geval). Om verwachtingen zoveel mogelijk af te stemmen is het belangrijk om goede documentatie op te stellen. Op basis van deze documentatie kun je dan een serieuze offerte vragen. Doe je dit niet dan is het, punt 1) slecht van de webbouwer omdat hij gewoon zit te schatten op gevoel. 2) nog geheel onduidelijk wat nu werkelijk de kosten zullen worden.

[*]Verwachtingen indammen doe je dus door o.a. een projectplan, interactie ontwerp en functioneel ontwerp op te zetten. Dat geeft de webbouwer een stevige handleiding voor het bouwen van je website. Daarnaast kun krijg je dus een serieuze prijs, kun je beter plannen en zul je veel minder correctierondes hebben.

[*]Ik zou daarnaast ook nog voor extra controle de webbouwer een technisch ontwerp laten opstellen en deze laten controleren door andere specialisten. Zo heb je in iedergeval meer zekerheid of hij rotzooi gaat maken voor je (wat weldegelijk veel gebeurd met outscourcing naar het buitenland).

[*]Ook ben ik toch wat benouwd over je keuze van webbouwer. Hoe heb je die gevonden, en waarop heb je hem geselecteerd? Alleen op zijn liefdadigheid en je kostenbewustheid? Of heb je ook nog andere zaken zoals betrouwbaarheid, referenties, zijn ervaringen maar vooral zijn financiele situatie, toekomst visie, stabiliteit, servicelevel en continuiteit?

[*]Vooral Flash websites kunnen op tal van manieren worden gebouwd. Stel deze jonge stopt ermee of is niet meer bereikbaar. Dan kan het wel eens lastig worden om je website aan een ander bedrijf uit te besteden. Wat belangrijk is dat je hem documentatie laat opstellen waarmee andere webbouwers wel met zijn werk aan de slag kunnen.

[*]Wordt de website volledig van jouw of behoud hij de rechten? Officieel behoudt hij de auteurs rechten ook al neem jij het bij hem af. Dit moet je dus even goed aftikken.

 

Dit is wel weer even genoeg stof tot nadenken lijkt me?

 

Succes!

Groeten Roland

"Doe wat je leuk vindt, dan werk je nooit te hard".

Link naar reactie
  • 0

Wij laten op dit moment het design van onze webwinkel ontwikkelen in het buitenland. Wat ik zelf lastig vind, is dat je er niet even naast kan gaan zitten om de laatste puntjes op de i te zetten qua lay out. Je kunt natuurlijk wel elkaars scherm overnemen maar dat werkt niet ideaal.

 

Verder is mijn ervaring tot nu toe positief. Het kost wel meer van je eigen tijd denk ik maar de kosten zijn wel een stuk lager.

 

Ik moet wel zeggen dat mijn man er zelf behoorlijk wat vanaf weet en dat scheelt natuurlijk wel. Hij heeft vooraf een goede indruk kunnen krijgen van de kwaliteit van de designer/programmeur en heeft dit ook tijdens het bouwen continu in de gaten kunnen houden.

Link naar reactie
  • 0

Ik gebruik nu al 5 jaar programmeurs in het buitenland.

Momenteel heb ik al 2 jaar programmeurs en designers in vietnam.

Deze zijn er elke dag 8-12 uur per dag 7 dagen in de week voor me.

 

Samen ontwikkelen we al jaren een webwinkel.

 

Kosten 1200 euro per maand

kosten in nederland zelfde kwaliteit 10 000 euro per maand.

 

Communicatie is soms lastig al ze perfect engels spreken (beter als mij).

Beide hebben universiteit afgerond.

 

Beide hadden al 100+ tevreden referenties voordat ze begonnen.

Ze zijn minder lui dan nederlanders, 1200 euro is nog steeds een fortuin daar.

Link naar reactie
  • 1

Het grote probleem met het werken met mensen uit ontwikkelingslanden is dat ze het veelal 'naast' een normale baan doen, of, als het goed begint te betalen, ze het dan helemaal zelf gaan proberen.

Ik heb zelf nu 2 jaar een IT bedrijfje in Vietnam, en heb 3 jaar lang een bedrijfje gehad in Bulgarije. Zolang de lonen laag zijn , gaan ze graag voor een extra zakcentje bijklussen. En dat zie je terug in het resultaat. Zaken als rsi, stress en dat soort dingen kennen ze niet, gewoon doorgaan. Maar dat ga je wel een keer terug zien in de kwaliteit van het werk.

De 'echte' baan gaat natuurlijk altijd voor (ze willen ook salaris hebben om een hypotheek te nemen, mochten ze het wit betaald krijgen natuurlijk). Dit is een risico vooral voor de langere termijn. Als de mensen een relatie beginnen bvb, dan is het vaak voorbij met het bijklussen, want dan hebben ze teveel dingen aan het hoofd.

Daarom zou ik uitkijken met eenpitters in het buitenland. Je hebt te weinig inzicht en vooral invloed op de voortgang. Ik heb meerdere malen zien gebeuren, dat een beter betalende klant voorrang kreeg. Dan wordt je gewoon in de wacht gezet, en dat heb je dan maar te accepteren. Wordt er iets opgeleverd tegen 100 dollar (ik noem maar wat) dan hoef je vaak niet te verwachten dat er nog nazorg komt, want dan zijn ze alweer bezig met de volgende klant.

Daarnaast heb je idd, zoals eerder gezegd, te maken met het betere jatwerk. Er is een reden dat het goedkoop kan, en dat is dat er gebruik wordt gemaakt van templates die al eerder ontwikkelt zijn, en een beetje aangepast worden. Hiernaast moet je maar hopen dat er geen copyright protected zaken gebruikt worden.. want dan heb je eigenlijk zelf een probleem, want de eenpitter (zwart betaald ook natuurlijk) is niet thuis.

 

Vraag eerst een paar ontwerpen aan van de website / logo, op basis van jou wensen. Als dat er goed uitziet, zou je wat kunnen betalen (hiermee kun je ook naar iemand anders toe), vervolgens kun je op basis van het ontwerp de website laten maken. Zo doen wij het normaal. Is de klant niet tevreden met de ontwerpen, dan hoeft hij natuurlijk niks te betalen. Meestal krijg je een trajectje waarbij gesleuteld wordt aan het ontwerp (allemaal fixed price!!!). Daar gaan wat dagen overheen. Daarna wacht je even op de eerste oplevering van de gemaakt website.

Ik vind het zelf fair om de oplevering te doen en hierna de betaling te accepteren. Immers, na de oplevering zou er ook nog wat fout kunnen gaan. Ik noem bvb een webshop wat op windows ontwikkeld is, en op linux draait en fouten geeft. Tja... wat doet je goedkope vriend in het buitenland dan.

 

 

www.devinition.com

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 218 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.