• 0

Blog: het allerbeste voor je kind en milieu!

Hai!!

 

Ik maak me op voor jullie strenge kritieken en goede adviezen. Heb zojuist een mail de deur uitgedaan naar circa 100 mensen om te melden dat mijn blog online is.

 

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Heb het nu in Wordpress gedaan en ben niet helemaal happy met bepaalde dingen. Zodra de webwinkel software klaar is, komt er eigen blog software ;D.

 

Dit is de link naar de About us: http://greenjump.wordpress.com/about/

 

Groetjes, Manon

 

(Lengte van de titel wat aangepast - hij viel soms weg, EW)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hai Manon....

 

Ik reageer maar op één stukje, de rest hou ik me afzijdig.

 

Ik denk, persoonlijk, wanneer je jezelf gaat relateren aan anderen, zoals dus Greenpeace en Milieudefensie, je "spulleke" niet meer "Manon" is....

 

Misschien vind ik je spullen, artikelen, ideeën, blog en website (straks) ontzettend gaaf, maar heb een verschrikkelijke antipathie tegen Greenpeace.... BLOEP/KLIK pleite....

 

Zeker omdat je nog in de opstartfase zit, zou ik me afzijdig houden van je persoonlijke idealen. Ik ga als ondernemer ook niet mijn (bijvoorbeeld) politieke voorkeur op mijn site zetten. (dit als contrast)

 

Hoop dat je mijn insteek begrijpt.

 

Down

 

(die trouwens ontzettend veel van zijn kinderen houdt, maar gewoon jam koopt die ze lekker vinden dus "zonder die stomme aardbeien erin ! De jam van aardbeien vind ik wel lekker ! " . Biologisch of niet, als ze de boterham maar op eten....) ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hai!

 

Ik had niet verwacht dat het Greenpeace en Milieudefensie verhaal dit zou oproepen. Ik heb er namelijk zelf niet meer bedoeling mee dan het te noemen als optie om aan iemand cadeau te geven, net als 'adopteer een appelboom' en alle andere links. Blijkbaar roepen deze organisaties negatieve gedachten op bij mensen en dat is zeker niet mijn bedoeling.

 

Omdat Greenpeace en Milieudefensie in het kader van de cadeautjes geen toegevoegde waarde hebben behalve dat ze 1 van de vele voorbeelden zijn, overweeg ik wel om die namen te verwijderen naar aanleiding van wat Marcel zegt.

 

Iemand anders hier nog ideeën bij?

 

Groetjes, Manon

Link naar reactie
  • 0

Even onderstrepen : persoonlijk geen enkele antipatie tegen Greenpeace of Milieudefensie, probeer me altijd in te leven in kijkers en lezers.... en daarop dus een tip te geven.... :-\

 

Ik ben heel blij met jouw tip want ik kan me namelijk wel indenken dat mensen antipathie hebben. En wat ik bijzonder vind is dat er twee mensen zijn die Greenpeace en Milieudefensie eruit pikken want er staan in het blog over duurzame cadeautjes nog veel meer linkjes. Die zijn waarschijnlijk minder bekend en roepen minder op bij mensen.

 

Groetjes, Manon (wiens dochtertje het liefst streepjesmuisjes eet, oftewel vruchtenhagel op brood ;D)

Link naar reactie
  • 0

Even onderstrepen : persoonlijk geen enkele antipatie tegen Greenpeace of Milieudefensie, probeer me altijd in te leven in kijkers en lezers.... en daarop dus een tip te geven.... :-\

 

In tegenstelling tot Down haak ik wel af bij de woorden Greenpeace en Milieudefensie.

 

Ik heb niets tegen eco en schijnbaar is het mode nu, anders zou C&A ook geen eco assortiment aanbieden.

Maar hele generaties zijn groot geworden zonder eco dus waarom het nu opeens hip is snap ik niet echt.

 

Ik denk dat iedereen op het forum vroeger wel houten blokken hebben gehad die voorzien waren van z.g. schadelijke verf en daar vast de tanden wel eens in hebben gezet.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zei het niet in de woorden van René, maar doelde daar wel op. Zeker het houten blokken issue.

Daarom zie ik liever een "Manon" blog / site dan allerlei links die jij belangrijk vind......

 

Ik ben ook groot gebracht met verjaardagen van ouders waarbij glaasjes met sigaretten en sigaren op tafel stonden....

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben ook groot gebracht met verjaardagen van ouders waarbij glaasjes met sigaretten en sigaren op tafel stonden....

 

 

Haha, die goede oude tijd.

 

Hoorde een tijdje geleden het verhaal dat mijn vrouw al op 3 jarige leeftijd stomdronken was omdat zij stiekem alle restjes opdronk bij een verjaardag.

Denk dat je daar nu meteen minstens de kinderbescherming voor op je dak krijgt.

 

Link naar reactie
  • 0

Zoals je misschien weet zijn mijn vrouw en ik hard aan het werk om ons biologisch restaurant op te zetten. Met de pasen gaan we open en ik ben flink aan het klussen op de boerderij. En ook hier moet ik dus opletten met verf etc. Tot aan de schoonmaakmiddelen aan toe, alles moet zo min mogelijk het milieu belasten.

 

Nu merk ik wel dat je met enige inspanning toch vrij makkelijk minder rotzooi hoeft te gebruiken. Gewoon even op het label van je verfblik kijken, olie voor de tuinmeubelen ipv beits en ga zo maar door.

 

Nu heb ik in de winkel hele discussies met mijn personeel over de biologische zaak. Ze vinden het maar raar dat ik daar mee bezig ben en ze komen aan met argumenten als 'als ik mijn voorverpakte schnitzel van de Sligro maar heb'. Ze zien er absoluut geen voordeel in om biologisch te gaan eten of zelfs er maar op te letten (twee van mijn personeelsleden hebben kinderen).

Het hoofdargument is de prijs van het eten, maar daar haal ik ze genadeloos onderuit. Als je namelijk een paar dagen elke week vegetarisch eet houdt je meer geld over om biologisch vlees van te kopen. Minder vlees dus maar wel beter! Bovendien is het nog veel lekkerder ook: niet van dat weke, met water en hormonen opgefokte vlees.

Leuk, ik ga mijn personeel dit jaar dus eens flink op hun nek zitten met hun eetgedrag.

 

Misschien zijn dit nog wat éééenige ;)tips voor op je site:

-Las een paar dagen per week vegetarisch eten in als prijs een issue is.

-Probeer je kinderen in een restaurant niet af te schepen met friet en frikandel: geef ze gewoon wat ze willen! Mijn dochter zat laatst een kreeft (ja ja, netjes uit de Oosterschelde) van 36 euro weg te schranzen en ik gun haar dat ook! Zorg dat je kinderen het verschil leren proeven dus fout en gelukkig vlees/vis, dan krijgen ze later ook niet zo'n 'voorverpakte Sligro' mentaliteit.

-Ga veel naar buiten en laat ze door de modder rollen. Zo worden het buitenmensen en die houden automatisch van natuur en gelukkige varkentjes.

-Laat je kinderen 'meehelpen' in de keuken en leer ze proeven. Laat zien dat je er mee bezig bent. Jij bent hun voorbeeld en ze doen je na.

 

Aan de andere kant moet je ook niet overdrijven anders krijg je last van 'zendingsdrang': je gaat dan werkelijk alles tegen het licht houden. Ik neem mijn kids heus ook wel mee naar de Mac hoor en dan eet ik een McChicken die gemaakt is van zielige kippetjes. Je kinderen behoeden voor alle kwaad is gewoonweg niet mogelijk, maar je kan wel aangeven wat goed en fout is (een vrij normale taak als ouder dunkt me).

Ook een mevrouw die een zielig stukje vlees koopt om haar kinderen eens te verwennen is niet fout bezig. Wat wel bestreden moet worden is die hufterige-handen in de zakken-het interesseert me niks als ik maar krijg wat ik wil-mentaliteit.

 

 

 

TerLindeErf3843.thumb.jpg.2aef3fd2ca1537dcdc843fc140144fa0.jpg

Link naar reactie
  • 0

Haha Zeemeeuw, vooral die laatste zin lijkt me een geweldig titel van een blog ;D En de éeenige tululuu tips die jij geeft, komen zeker een keer in een blog!

 

Ik heb jullie advies opgevolgd en de namen eruit gehaald. Mijn blog is niet bedoeld om te shockeren of te irriteren maar om informatie te geven waar mensen iets mee kunnen zodat ze in the long run misschien een keer een 'groen' product kopen bij mij.

 

Ik herken het punt over 'zendingsdrang', ik wil daar ook zeker niet in doorslaan Mijn eigen instelling is dat iedere kleine aanpassing er één is en dat een heleboel kleine aanpassingen al heel veel uitmaken. Ik merk aan mezelf dat als mensen om me heen interesse hebben dat ik er dan wel graag over praat.

 

En ik merk toch echt om me heen dat er niet zoveel bekend is over bijvoorbeeld parabenen (en de schadelijke effecten) in verzorgingsproducten die toch in het meest verkochte merk wel voorkomen en in bijvoorbeeld Weleda niet. Ik vind het eigenlijk een taak van de overheid om daar wat aan te doen, voorlichting geven zodat mensen bewust kunnen kiezen. Dat gebeurt helaas niet dus ga ik eens kijken of ik wat mensen kan bereiken (mmmm dat klinkt wel als zendingsdrang ;D).

 

Enne...... jullie hebben me niet overtuigd om mijn dochtertje aan het bier en de sigaretten te laten gaan 8)

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Manon,

 

Ik vind je blog er leuk uitzien en ben ondertussen erg nieuwsgierig naar je webwinkel aan het worden. Je bewogenheid en je enthousiasme zijn bewonderingswaardig.

 

Als ik heel eerlijk ben dan moet ik bekennen dat ik ook niet zo "groen" ben en dat greenpiece niet heel erg mijn sympathie heeft (op bepaalde vlakken) en dus zou het kunnen betekenen dat mij doet afhaken, echter maak ik ook geen deel uit van je doelgroep ( heb pubers en zoals ik al zei ben ik niet erg "groen"ingesteld) Ik kan me dus voorstellen dat het voor jou doelgroep helemaal niet tegenwerkt dat je organisatie's als deze aanhaalt, Ik zou ze persoonlijk niet vermelden omdat het zo wie zo geen toegevoegde waarde heeft.

 

Ik wens je heel veel succes maar heb zo'n gevoel dat het jou wel gaat lukken ;)

 

ps Ik eet/drink wel met regelmaat biologisch maar dat komt voort uit het feit dat ik een hoop producten veel lekkerder vind in de biologische variant!

 

 

www.kikibags.nl

Link naar reactie
  • 0

 

 

Enne...... jullie hebben me niet overtuigd om mijn dochtertje aan het bier en de sigaretten te laten gaan 8)

 

 

Misschien kan mijn dochter helpen http://ivg1.hyves.nl/album/18104137/Iedereen/J6c-_nSW/fotos/363214426/0/r3JS/

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie
  • 0

 

 

Enne...... jullie hebben me niet overtuigd om mijn dochtertje aan het bier en de sigaretten te laten gaan 8)

 

 

Misschien kan mijn dochter helpen http://ivg1.hyves.nl/album/18104137/Iedereen/J6c-_nSW/fotos/363214426/0/r3JS/

 

Volgens mij zit ze aan de biologische appelsap en een biologische rijstewafel ;D. En off topic, wat een uitstraling!

 

Ik heb vandaag een super interessant artikel gelezen over WordPress SEO. http://yoast.com/articles/wordpress-seo/#comment . Het vervelende is dat ik op dit moment mijn blog niet kan optimaliseren omdat de winkel eerst afgebouwd moet worden. Als ik al deze tips lees, dan zou ik er het liefst bovenop duiken om zoveel mogelijk aanpassingen te verwerken.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het zeer interessant en ik kan ook bijna niet wachten op de webwinkel, :)

 

Zelf ben ik voorstander van consuminderen en hergebruiken van zoveel mogelijk producten. Niet alleen voor de portemonnee maar zeker ook voor het milieu.

 

Ik hoop eind september iets te beginnen en wil dit onderwerp ook een plek gaan geven binnen het bedrijf.

 

Nu nog even flink reclame maken voor je blog en webwinkel, ;D

Link naar reactie
  • 1

WordPress is tot in het oneindige aan te passen. Mijn blog draait ook op WP en ik heb zelf al e.e.a. aangepast. Heb zelfs (!) zelf de vormgeving veranderd naar mijn eigen wensen. Dat was voor mij nog een hele uitdaging, mijn eerste CSS werkzaamheden op dit niveau!

 

Kom een keertje naar 's-Gravendeel op een vrijdagavond of zaterdagmiddag. Zat te bespreken (Blog, webwinkel, kinderspul)

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Beste Manon,

 

Iedereen die Wordpress op een eigen server heeft draaien ... Update Wordpress regelmatig naar de nieuweste versie, en kijk dan nog heeel goed uit met Wordpress voor hacks.

Afgelopen nacht is Wordpress op de server gehackt, allemaal vreeemde codes zijn er in de source en database geplaatst.

Ik ben gaan zoeken op wordpress gehackt, en las dat het erg vaak voorkomt bij Wordpress Blogs.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb net even met de webbouwer gebeld i.v.m. de hack. Die vertelde dat je beter geen "open source" systemen kan nemen. Iedereen, ook kwade mensen, kunnen dit downloaden, en dan de code "uitkleden" en bekijken waar de lekken zitten. Hier is dan snel een "inbreekmogelijkheid" voor hackers.

 

Beter is om een webbouwer een eigen systeem te laten maken, zijn er vaak wel minder plugins (deze zijn vaak ook niet veilig bij Wordpress omdat ze door derde gemaakt worden) maar de blog is dan wel veiliger omdat de code niet openbaar is.

 

Voor de grap moet je in google eens zoeken op wordpress gehackt ;-)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb net even met de webbouwer gebeld i.v.m. de hack. Die vertelde dat je beter geen "open source" systemen kan nemen. Iedereen, ook kwade mensen, kunnen dit downloaden, en dan de code "uitkleden" en bekijken waar de lekken zitten. Hier is dan snel een "inbreekmogelijkheid" voor hackers.

 

Tsja dat is ook wel enigzins preken voor eigen parochie. Mijn eigen man is ook software ontwikkelaar en ontwikkelt webapplicaties, waaronder onze eigen winkel. Dit heeft wel 5 maanden geduurd en doordat Wordpress gratis zoveel basisfunctionaliteiten biedt, heb ik mijn blog qua site (niet inhoud) in een dag kunnen opzetten.

 

Beiden hebben voor- en nadelen (zijn ook topics over geloof ik)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb net even met de webbouwer gebeld i.v.m. de hack. Die vertelde dat je beter geen "open source" systemen kan nemen. Iedereen, ook kwade mensen, kunnen dit downloaden, en dan de code "uitkleden" en bekijken waar de lekken zitten. Hier is dan snel een "inbreekmogelijkheid" voor hackers.

 

Beter is om een webbouwer een eigen systeem te laten maken, zijn er vaak wel minder plugins (deze zijn vaak ook niet veilig bij Wordpress omdat ze door derde gemaakt worden) maar de blog is dan wel veiliger omdat de code niet openbaar is.

 

Voor de grap moet je in google eens zoeken op wordpress gehackt ;-)

 

 

Ik hoop niet dat je windows XP of Vista gebruikt? Levensgevaarlijk! Het is het beste om nu je computer uit te zetten en nooit meer aan te raken. Voor dat je het weet lig je met een virusinfectie op bed.

 

 

 

Mensen die kwaad willen, kunnen dat zeker ook op eigen ontwikkelde software. Over het algemeen is opensource software juist beter en veiliger geprogrammeerd dan eigen brouwsels (hoe professioneel ook), juist omdat er veel dreiging is en dus noodzaak om hier mee om te gaan. Het is wel zaak je in te schrijven op bv. de nieuwsbrief van de ontwikkelaar zodat je tijdig up-to-date bent van updates en deze updates ook meteen installeert. Daar gaat het in 9 van de 10 gevallen mis. Als hoster zie ik dat hoogstens 10% de software up-to-date houdt, ondanks onze inspanningen mensen duidelijk te maken dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud (en dus ook inhoud na hacks).

Een lekkere kluif of groot bot voor uw hond?

 

Webshopsoftware: http://accret.nl, ontwikkelen in opdracht en eigen beheer!

Link naar reactie
  • 0

Dit topic gaat over het Blog van Manon.

 

Nu snap ik wel dat een hack de aanleiding van deze discussie is, echter ik vrees dat dit binnen afzienbare tijd gaat verzanden in een discussie over het al dan niet veilig zijn van open-source waarbij op basis van resultaten uit het verleden is gebleken dat de stellingen hierin nogal rigoreus ingenomen kunnen worden.

 

Gelieve dan ook die discussie hier bijvoorbeeld voort te zetten.

 

Dus Manon, vraagje: Levert je blog op dit moment op wat je ervan verwacht (vindbaarheid, respons, bezoekersaantallen)

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

 

Dus Manon, vraagje: Levert je blog op dit moment op wat je ervan verwacht (vindbaarheid, respons, bezoekersaantallen)

 

Frans

 

:) Ik had eerlijk gezegd geen ervaring met bloggen dus echt verwachtingen had ik niet. Mijn doel was om een plaats te hebben om naar te kunnen verwijzen als mensen aan mij vroegen waarom ik me zo bezig hou met dit soort onderwerpen en om in de toekomst een link met mijn webwinkel te kunnen leggen.

 

Ik heb het aantal bezoekers niet vanaf het begin bijgehouden maar ik had de eerste maand 4000 views. Ik heb geen flauw idee of dat veel of weinig of gewoon is in het begin. Ik merk wel duidelijke pieken als ik mezelf ergens aanmeld en ik heb bijvoorbeeld veel bezoekers van consuminderen.startpagina.nl . Ook via Higher Level wel bezoekers en ik word ook circa 15 x per dag via google bezocht.

 

Een tijdje geleden was er een discussie op zwangerschapsforum http://www.zwangerschapspagina.nl/viewtopic.php?f=17&t=148474&sid=e28779e084c106f606708bf3c17711fc&p=4899577#p4899577 gestart en die loopt nog steeds. Daar zijn ook wel bezoekers uit gekomen.

 

Door de drukte met de webwinkel heb ik nog niet zoveel gepromoot als ik anders gedaan zou hebben dus dat gaat nog komen.

 

Respons qua reacties op mijn blog valt me tegen.Lezers reageren niet vaak, dat is wel jammer. Daar zijn natuurlijk ook manieren voor om de respons te verhogen, moet ik me in verdiepen.

 

Ik merk in ieder geval wel dat ik steeds makkelijker ga schrijven en dat de 1e angst om het niet perfect te doen er inmiddels af is ;D Heb zelfs al blogs gepubliceerd zonder dat iemand ze had nagelezen ;).

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 105 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.