loading
Ga naar inhoud
Eijkb
Verberg

Ervaringen met expo's cq. beurzen

vraag

Wegens een buitenkansje zijn we onlangs begonnen met hondenbot.nl. De webshop was snel gemaakt op basis van eigen software. Inkoop is geregeld en qua bestaande organisatie zit het wel snor. Wat inschrijvingen her en der vanwege wettelijke bepalingen en we zijn van start.

 

Nu hebben we afgelopen weekend met een standje gestaan op dierenpret in Houten. Nu bleek (en dat vermoeden hadden we al bij voorbaat) dat dit vooral gericht is op knaagdieren en reptielen, ondanks de "brede opzet" in de communicatie naar ons toe. De afdeling honden was een zaaltje achteraf zonder veel toeloop, onder meer door het gebrek aan communicatie over deze afdeling tijdens de beurs. Eén standhouder in deze zaal hield het na een uur al voor gezien.

 

We hebben al redelijk snel onze stand verplaatst tot naast de ingang van de beurs zodat we in ieder geval opgemerkt werden. De verkoop kwam hierdoor redelijk op gang en qua promotie van de site hebben we een redelijk goed gevoel (prijsvraag, folder met kortingscode). Toch knaagt het een beetje gezien de communicatie van de organisator richting ons. Feitelijk gezien is die onjuist geweest. De 8000 veronderstelde bezoekers waren er wellicht. Alleen jammer dat 99.9% vooral en alleen voor óf reptielen óf knaagdieren kwam. We (niet eens onze taak, maar goed) hebben behoorlijk wat mensen moeten teleurstellen over de katten afdeling, de konijnenshow en de magere hondenafdeling.

 

Wat is jullie ervaring met beurzen? Hoe kom je aan een (up-to-date) beurskalender van jouw branche en objectieve informatie over de bezoekersaantallen? Internet is qua Dierenpret geen goede bron. Ik vind vooral info (m.b.t. exposanten) van de organisator en zoals gezegd is die op zijn minst te rooskleurig.

 

[Disclaimer]

Al met al een leuke dag gehad en ervaring opgedaan hoe het is om met je eigen toko op een beurs te staan. Gezien we al een vermoeden hadden door informatie van derden wisten we ongeveer waar we aan begonnen. Dit was zeker niet de laatste keer op een beurs. Je moet op zondag toch iets doen om je biertje te verdienen!

 


Een lekkere kluif of groot bot voor uw hond?

 

Webshopsoftware: http://accret.nl, ontwikkelen in opdracht en eigen beheer!

Link naar bericht
Delen op andere sites

4 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

De beurs "dierenpret" is verleden tijd. De vragen in mijn ts:

 

Wat is jullie ervaring met beurzen?

Hoe kom je aan een (up-to-date) beurskalender van jouw branche?

Waar vind ik objectieve informatie over de bezoekersaantallen?

 

Naast groothandels zijn dat onvindbare zaken op het grote boze internet.


Een lekkere kluif of groot bot voor uw hond?

 

Webshopsoftware: http://accret.nl, ontwikkelen in opdracht en eigen beheer!

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er is 1 lid online en 39 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké