• 0

Leveranciers voor dropshipping

Hallo,

 

Ik ben net een beetje begonnen met het maken van een webshop, ik ben tenslotte net 18... Maar ben al een hele tijd aan het kijken naar dropshippen. Ik begrijp het hele proces, heb gekeken naar btw en die dingen, maar eigenlijk kan ik geen leveranciers vinden, bij google kom ik niet verder dan pixmania-pro.nl en hier op de site kom ik bij salehoo, hier moet je betalen om lid te worden en dat doe ik liever niet.. dan bobex.nl en devilwear.co.uk.

 

Zijn er misschien meerdere die in Nederland leveren en misschien ook in de rest van Europa? De producten maken mij niet veel uit, ik heb eventueel genoeg tijd en zin om meerdere sites te maken en mijn interesse ligt best breed. Dus ook voor bouwmaterialen enzo, ik kan er misschien wat mee.

 

Dan wil ik graag nog weten, wat kan ik bij google het beste als zoekterm nemen? want ik kan echt niks vinden..

 

Alvast bedankt

 

Groet,

Esther

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Koop mijn lijstje met dropship leveranciers.

Dat is leuk, maar je slaat een aantal keren de plank (grof) mis en je neemt een aantal stellingen voor waar aan terwijl dat helemaal niet vast staat of zelfs onwaar is.

 

Stellen dat "dropshipping = ondernemen zonder risico" is de grootste onzin die er is. Als je er zo over denkt dan vergroot je je risico eerder dan dat je die inperkt. Je logistieke vraagstuk verleggen naar je leverancier is lang niet altijd de minst risicovolle keuze.

 

Ik kan even een half uur de tijd nemen en de meeste stellingen die je hier neergezet hebt onderuit halen, maar er is gelukkig al een column over geschreven.

Link naar reactie
  • 0

Ik begrijp je statement Wouter. Heb het column gelezen en kan je meegeven dat ik hier vrijwel geheel mee eens ben. Ik ben bang dat je mijn interpretatie niet of niet geheel begrijpt. Nadat ik mijn stuk heb nagelezen kan ik dit overigens goed begrijpen.

 

Ik raak zelf ook geïrriteerd door "ondernemers" die dropshipping als het "gouden ei van Columbus" zien of aan "goudzoekers", zoals wij deze op de werkvloer noemen, die denken dat ze met dropshipping slapend rijk worden. Om gek van te worden. Daarentegen doel ik op het feit dat wij dropshipping op een geheel andere wijze toepassen. Aantrekkelijke marges zijn namelijk wel degelijk te behalen. In veel gevallen zelf gelijk of hoger dan wanneer je zelf voorraad opneemt. Producten verkopen van leveranciers uit dropshipbestanden kan lucratief zijn, maar inderdaad ook risicovol aangezien er veel concurrentie kan zijn. Om dit probleem te weren (en op te lossen), benaderen wij leveranciers die niet aan dropshippen doen of die dropshippen hanteren op de juiste wijze. Naast het benaderen van deze leveranciers, stellen wij ook eisen zodat de service optimaal blijft. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er ook huidige dropship leveranciers zijn die wél de juiste service en marges kunnen aanbieden.

 

Wat betreft mijn statement over ondernemen en risico's; Ik hoop dat je van mening bent dat ondernemen ook het vermijden of inkrimpen van risico's betekent. Stel: Je start een onderneming met schoenveters in allerlei soorten en maten. Je wilt een denderend assortiment aanbieden (net zoals Kabeltje.com. Wat mij betreft een daverend concept en iets om jaloers op te zijn. Respect!). Waarin ga je vervolgens investeren? In een knallende voorraad, die je een margefactor oplevert van 2.0? Een dure optie. Zeker voor startende ondernemers. Daarnaast grote kans dat bepaalde producten in je assortiment niet de juiste afzetsnelheid hebben. Wellicht blijf je zitten met producten en voorraad? Stel je nou eens voor dat je hetgeen wat je op voorraad had kunnen hebben, nu voor 80% via een dropshipleverancier kan aanbieden, tegen een margefactor van 1.9? Dan scheelt je dat duizenden euro's en dus heel wat risico minder! Minpuntje kan zijn dat je afhankelijk bent van desbetreffende leverancier. Het mooie is echter dat wij met ons platform blijven stimuleren en bemiddelen tussen leveranciers en webwinkelexploitant. De kans op een geschil met de leverancier wordt hierdoor aanzienlijk verkleind. Daarnaast blijven wij te allen tijde bezig met het benaderen van nieuwe leveranciers die op dat moment nog niet aan dropshippen doen. Zodoende verspreidt je het risico op een geschil wat je uiteindelijk je kop kan kosten.

 

Dan nu het volgende; Concurrentie! Overvolle concurrentie is gegarandeerd bij dropshipping en met het huidige aanbod van dropshipleveranciers. Uiteraard. Helemaal mee eens! Maar wat als er een platform is die toeziet op de markt? En overvolle concurrentie tegengaat door het direct beoordelen van degelijkheid van exploitanten en het voorkomen van te veel concurrentie? Wij leveren slechts aan een geselecteerd aantal (startende) ondernemers de mogelijkheid om in een bepaald segment te dropshippen en garanderen in de meeste gevallen dat desbetreffende leveranciers geen overige exploitanten leveren!

 

Kortom: Wat mij betreft kan dropshipping het Ei van Columbus zijn. Daarentegen is de markt momenteel behoorlijk verpest door leveranciers die alleen aan zichzelf denken. Daarnaast zijn er (jammer maar helaas) erg veel "doe-het-zelf-ers met twee linker handen wat internetondernemen betreft" en teveel "goudzoekers" die denken dat je met dropshipment binnen een jaar die gewilde Ferrari voor de deur hebt staan. Doe daarom geen zaken met desbetreffende leveranciers. En ben jij die ondernemers die zich aangesproken voelt aan bovengenoemd schrijven? Bedenk je dan waarom niet iedereen al zaken doet in dropshipping en waarom de flakkerende economie op dit moment heerst! Stap 1 op ons platform = Ben je klaar voor ondernemerschap? Denk jij over de ondernemersmentaliteit te beschikken? Ga dan naar Stap 2 en overweeg dropshippen met ons nieuwe platform ;) !!!

 

En Wouter: Ons platform gaat volgende week (eindelijk) online. Ik kan en mag helaas geen links plaatsen ter promotie, maar stel je er graag van op de hoogte, zodat je je eigen feedback en kritiekpunten aan kan geven. Succes bereik je mede door een ervaren sparringpartner, nietwaar?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Dat is al een iets betere uiteenzetting dan je eerste bericht ;)

 

Even los van alle praktische problemen en economische bezwaren die ik zo zelf al kan bedenken; Waarom wil je in de eerste plaats een platform creëren waarmee je -naar ik begrijp- dropship leveranciers en al dan niet startende 'ondernemers' bij elkaar brengt?

Link naar reactie
  • 0

Wouter;

 

Waarom ik een platform wil starten die (gedegen) leveranciers en (hoopvolle) startende ondernemers tezamen brengt? Omdat dropshippen op een gecontroleerde wijze wél het "ei van Columbus" kan zijn. Wij merken een ontzettende vraag naar dropshipping en ondernemen op dit gebied. Dropshippen hebben wij hierdoor op diverse wijzes aangeboden. Allereerst "gratis" een groot volume opbouwen en helaas zien dat 10% daadwerkelijk wat onderneemt, ten nadelen van de leveranciers en de gehele online markt.

 

Vervolgens overgestapt op een ander verdienmodel, waarmee (startende) ondernemers met een bijzonder hoge drempel zaken konden doen met professionele, geselecteerde en gedegen leveranciers. Het percentage wat niets ondernam was nu 10% in plaats van omgekeerd. Echter bleek ons draagvlak wat klein wat betreft ondernemers die desbetreffende hoge drempel namen. Vanaf volgende week hanteren wij een geheel ander verdienmodel, die naar mijn insziens dé ideale combo biedt. Dit laatste verdienmodel zou al een hele tijd geleden geïntroduceerd worden, maar door het tegenhouden van een aantal "slechte" leveranciers, hebben wij hier even mee gewacht.

 

Desalniettemin kunnen we overigens ook een resellerconcept (soort affiliate) lanceren voor Kabeltje,com, mits je hierin een gedegen marge kunt aanbieden uiteraard ;) !

Link naar reactie
  • 0

Goeie discussie hier. Het valt op dat degene die pro dropshipping zijn hier zelf ook business in hebben en degene die met eigen voorraad werken anti dropshipping zijn. Ook niet verwonderlijk natuurlijk. Iedereen onderneemt op zijn eigen manier. Het is niet zo dat de ene manier goed of de andere slecht is.

 

Succes allemaal!

Link naar reactie
  • 0

@FranconiQue;

 

Inderdaad een denderende discussie. Het moraal van de gehele discussie is eigenlijk dat dropshipping best een goede oplossing kan zijn, maar dat het op de juiste manier toegepast moet worden. Daarnaast zijn er (helaas) erg veel mensen die denken dat dropshipping een vorm van slapend binnenkomen is. Wij krijgen nog steeds erg veel reacties van mensen die geïnteresseerd zijn in onze diensten, maar hier eigenlijk niets voor willen doen. Deze mensen verpesten in principe de markt! Wij creëren spelers die genoeg potentie hebben om uiteindelijk een groot (internet) ondernemer te worden en successie kunnen behalen! Dan kan dropshipping een hele mooie "logistieke oplossing" zijn!

Link naar reactie
  • 1

Het is mij opgevallen dat er veel sites zijn die je laten betalen voor lijsten met dropshipping leveranciers. Vaak zijn dit buitenlandse partijen met eventuele problemen vandien.

 

Voor een klant heb ik onderzocht of dropshipping wat voor hem was, en een overzicht gemaakt en daarvan heb ik een site gemaakt waar je gratis alle Nederlandse dropshipping groothandels kunt vinden. Ik probeer deze een beetje te verspreiden, want het is vaak zonde om voor de lijsten te betalen!

Link naar reactie
  • 0

@advil,

 

Goed initiatief! Echter nog maar de vraag of desbetreffende Nederlandse dropshipleveranciers wel gedegen en professioneel zijn. Mijn ervaring met ook Nederlandse leveranciers is veelal dat zij dropshipping aanbieden om hun verkoopkanalen te verbreden, maar toch ontzettend minimale marges leveren. Heb je desbetreffende leveranciers gecheckt? Zijn ze rendabel voor jou klant? Leveren ze de correcte service? En hoe ziet het assortiment eruit?

Link naar reactie
  • 0

@thijsvanw, helaas heb ik ze niet kunnen checken, inmiddels heb ik wel de eerste reactie binnen van iemand die wel een en ander heeft uigeplozen (zie hier).

 

Natuurlijk zou het fantastisch zijn als er meer mensen met ervaringen die zouden delen op mijn website. Ik probeer langzaam maar zeker wat meer bekendheid te krijgen, ik sta best goed in de zoekmachines, maar heb meer inkomende links nodig. Ik ben bang dat e.e.a. als spam word gezien op fora waar dropshipping een hot topic is, dus ben erg voorzichtig in de spreiding, dus ik kan alleen maar zeggen, als je het waardeert, zeg het voort ;) Andere ideeën natuurlijk ook zeer welkom!

 

Des te groter het bereik, des te groter de kans dat mensen hun ervaringen delen!

Link naar reactie
  • 0

Lees het topic nog even terug en zie dat ik reeds eerder heb gereageerd. Zonder een directe extra bijdrage te leveren, wil ik er toch graag even op terugkomen.

 

@wouterhol; Had al eerder gereageerd op je negatieve uitlatingen over dropshipping, maar zou graag nog eens de discussie aangaan.

 

Reeds hebben wij onder de naam 'dropshipping' een aantal unieke verkoopconcepten opgeleverd waarbij ik alle negatieve standpunten heb geprobeerd te tackelen. Naar mijn mening is dit uitstekend gelukt. Mede door het kijken naar marktconformemarges, strakke overeenkomsten met leveranciers, toezicht op de markt en de selectie van ondernemers, zijn de eerste dropshipping resultaten behoorlijk te noemen.

 

Zeker na onze eerste pilot met het eerdergenoemde platform, sta ik nog steeds achter het 'fenomeen' dropshipping en zal ik de activiteiten op dit gebied blijven voorzetten.

Link naar reactie
  • 0

@wouterhol; Had al eerder gereageerd op je negatieve uitlatingen over dropshipping, maar zou graag nog eens de discussie aangaan.

Ik snap niet waarom je precies met mij de discussie aan zou willen gaan. Wat win je er aan door mij al dan niet te overtuigen? Ik ben al voorzien in leveranciers en heb de logistiek beter op orde dan de meeste andere webshops. Maar goed;

 

Tot nu toe zie ik vooral bedrijfjes die voor een paar tientjes een word documentje, met daarin opgesomd een zestig- tot tachtigtal NL leveranciers die dropshipping zouden kunnen verzorgen, verkopen. Aan de andere kant zie ik nog weinig bedrijven die aan de hand van het gekochte word documentje een leuke webwinkel runnen, laat staan er een goede boterham aan over te houden.

 

Wel zie ik ondernemers die van te voren -zelf- een concept uitgedacht hebben en met gevestigde leveranciers de logistiek uitonderhandeld hebben, zodat ze die zelf niet hoeven te verzorgen. Maar dat zijn, met alle respect, niet het type ondernemer dat een paar tientjes voor een lijst-met-leveranciers betaalt en dan denkt een webshop te kunnen gaan runnen.

Link naar reactie
  • 0

 

Dat laatste zie ik ook. De echt interessant dropship-opzetjes worden stealth gedaan. Telegraaf Media Groep maakt een afspraak met een leverancier bijvoorbeeld. Zulke jongen hebben de schaalgrootte om service op maat af te dwingen. Ik zie weinig goeie aanbieders die dropshippen voor een breed scala aan webshops. Niet in bekende merken en niet in niches. Wel in marginale handel.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

@Wouterhol; Wat betreft je laatste statement valt er inderdaad weinig te discussiëren. Ben het hélemaal met je eens wat betreft de 'goudzoekende zolderkamer artiesten' (die vrijwel iedereen hier bekend in de oren zal klinken). Dit is inderdaad ook niet het type ondernemer waar wij op zitten te wachten. Wij krijgen enorm veel reactie van desbetreffende mensen, die we desgewenst (eventueel) verder kunnen ondersteunen. Wij moeten het daarentegen hebben van de doorgewinterde ondernemer die wat te besteden heeft.

 

De concepten die wij onlangs hebben gelanceerd bewijzen dat er weldegelijk mogelijkheden bestaan om via dropshipping als eerste stap te kunnen ondernemen. Op dit moment hebben wij ca. 40 webwinkelaansluitingen (let op: wij leveren concepten uitsluitend gering op om overvolle concurrentie tegen te gaan) waarvan zeker 35 presteren. Van deze 35 is een select groepje (ongeveer vijf) die binnen een termijn van ca. vier maanden (langer zijn we nog niet bezig) hun brood verdienen via onze concepten en echt een denderende omzet behalen (en winst). De totale omzet kan ik uiteraard niet noemen, maar is zeer lucratief te noemen.

 

De laagste marge die wij hanteren is overigens 30%, uiteenlopend tot wel 300%. Over het algemeen hanteren de bij ons aangesloten leveranciers marktconforme margefactoren van 1.6 tot 2.5.

 

Wilde met mijn voorgaande statement en bovenstaande uitsluitend benadrukken dat het ook anders kan binnen dit segment. Dropshipping is inderdaad een foute manier van ondernemen wanneer je uitgaat van de perceptie betreffende de 'dropshipping ondernemer van vandaag'. Desalniettemin zijn er een hoop starters die dropshipping wél gebruiken als de juiste opstap.

 

Conclusie: de negatieve toon op dit forum is geheel terecht en kan ik mij geheel in vinden. Daarentegen is er ook een andere kant die wij inmiddels hebben aangetoond. Dropshipping biedt naar mijn mening weldegelijk kansen.

Link naar reactie
  • 0

@Twabla

 

Hoop dat u begrijpt dat een oude discussie met nieuwe verwikkelingen gewoon wederom aangewakkerd kan worden? Reageer daarnaast openlijk met dezelfde naam, dus snap desbetreffend statement niet.

 

Desalniettemin ben ik het er absoluut niet mee eens dat lucratieve concepten uitsluitend 'stealth' zijn opgeleverd. Ben het er daarentegen wel mee eens dat dropshipping lijsten en aanverwante vormen van leveranciers vinden/werven nou niet echt de juiste keuze moet zijn. Daarentegen lanceren wij uitsluitend concepten die lucratief genoeg zijn voor onze aangesloten ondernemers. Daarnaast beschermen wij hierin de markt en bieden wij bepaalde toegevoegde waardes.

 

Onze rol in de bedrijfskolom levert daarnaast ook extra kansen op. Gezien het feit dat wij een rechtstreekse overeenkomst aangaan met de bij ons aangesloten leveranciers, dekken wij ons en de bij ons aangesloten ondernemers in. Logistiek, marktbescherming, servicestandaarden, fluctuaties in het assortiment en meer worden hiermee aangepakt. Ons doel is het bereiken van een lucratieve samenwerking tussen leverancier en exploitant.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 135 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.