loading
Ga naar inhoud
Cobi van Vugt
Verberg

KOR / vrijstelling adm. verplichtingen, maar: geen BTW voor diensten??

vraag

Goedenavond,

 

een bezoek aan de site van de belastingdienst roept wat specifieke vragen op, hopelijk weet een van u het antwoord.

 

korte achtergrondinfo:

vorig jaar (2008) kwam ik bij de aangiftes OB in aanmerking voor de Kleine Ondernemersregeling, dat was het eerste jaar dat ik mijn ondernemening had. Een boekhouder heeft deze aangiftes verzorgd, met elk kwartaal dus als uitkomst dat ik niet hoefde te betalen. De diensten die ik lever zijn deels vrijgesteld van BTW, deels niet.

 

Dit jaar doe ik om verschillende redenen de administratie zelf (Snelstart XD aangeschaft, werkt na flink puzzelen echt heel handig). Maar: ik kom er nu achter dat ik waarschijnlijk helemaal geen aangifte Omzetbelasting hoef te doen. Die staat in ieder geval niet klaar op de site en na een jaar aangifte OB doen en gebruik maken van de KOR ben ik dan (denk ik?) dit jaar vrijgesteld van de administratieve verplichtingen. Mijn ex-boekhouder heeft hier niets over gezegd dus ik merk het nu pas, nu ik met het eerste kwartaal bezig ben.

 

Maar: nu zie ik op de site van de b-dienst dat ik dan ook geen BTW op mijn facturen moet zetten. Dit is mij niet helemaal duidelijk, omdat sommige diensten die ik aanbied niet zijn vrijgesteld van BTW, door de aard van de dienst. Begrijp ik het nu goed dat ik, vanwege het kleine ondernemer zijn, deze normaal gesproken niet-vrijgestelde diensten nu wel zonder BTW kan aanbieden?

 

en: afgelopen jaar vermeldde ik bij de vrijgestelde diensten (psychologische/gezondheidskundige verzorging etc voor particulieren) op de factuur "deze dienst is vrijgesteld van BTW'. Kan ik dit nu bij alle diensten doen? ook bv coaching of training voor opdrachtgevers, normaal gesproken niet vrijgesteld?

 

Nog een vraag: ik heb met Snelstart een btw-aangifte-overzicht gemaakt, waaruit blijkt dat ik geld terug zou krijgen (ivm voorbelasting) dit kwartaal. Is het ook mogelijk ervoor te kiezen wel BTW aangifte te doen als dit niet verplicht is?

Ik hoop dat mijn vragen duidelijk zijn! en dat iemand ze wil beantwoorden natuurlijk.

 

met vriendelijke groet,

Cobi van Vugt

Coaching, Counselling en Training

Link naar bericht
Delen op andere sites

0 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

Er zijn nog geen antwoorden op deze vraag

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 4 leden online en 66 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké