• 0

Ideal betalingen ontvangen zonder ideal acount

Misschien raar onderwerp maar er was ergens vorig jaar een bedrijf dat deze dienst aanbood.

 

Zij gaven je de mogelijkheid om ideal betalingen op je website te ontvangen. Het ontvangen geld kwam bij hun op de rekening binnen en als het totaal boven een bepaald bedrag was dan kon je het eraf boeken. Beetje zoals Amazon's refferrer programma.

 

Bestaat deze nog en weet iemand wat het webadres is?

 

Ik weet er zijn ook zat andere oplossingen, maar ik zoek deze voor gemak. Bij alle andere moet je volgens mij altijd iets programmeren? Gaat bij mij om 1 product met betaling en Ideal is voor gebruikers het meest simpel.

 

Wil heel simpel Ideal aan mijn website koppelen.

 

Graag hoor ik!

Martsmedia - Website analyse, Internet Strategie & Marketing voor het MKB
Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ideal is redelijk goed zelf op de shop te zetten..

 

De dienst die je noemt ken ik niet, maar een simpele versie van Ideal gewoon bij de bank of als je wilt via een andere provider voor betaalmogelijkheden is volgens mij zo gedaan. Bovendien krijg je bij deze opties volgens mij altijd het geld gewoon meteen op je rekening...

 

Ergens zul je toch iets moeten installeren, hoe ga je anders controleren of het bedrag wat wordt betaald klopt?

 

Ik werk zelf met Ideal lite van de rabobank.

't is inderdaad even goed opletten bij het integreren in de shop maar werkt daarna prima.

 

Karen

Link naar reactie
  • 0

Misschien ging het om Adyen?

Maar daar krijg ik toch het idee dat ze willen dat je iets schrijft om te integreren...

 

Het lijkt me een Nederlands bedrijf, ook al is de website Engels. Ze claimen "Everyone can pay: all European payment methods that matter are supported" maar noemen iDeal niet expliciet. Ik heb een vage herinnering dat dat er wel bij zat.

 

Voor de dienst waar ik nu voor aan het ontwikkelen ben hou ik het in eerste instantie bij PayPal, waar je opzich natuurlijk niet voor hoeft te programmeren als je dat niet wil.

 

Wat ik mij afvraag: in het model dat jij voorstelt moet jij handmatig de betaling verifieren. Want het is niet softwarematig gekoppeld aan het verkoopproces. Je zegt immers dat je liever niet wil programmeren.

Waarom wil je dan iDeal?

Als verwerking toch niet direct is (en de klantenkring beperkt is tot Nederland), lijkt bankoverschrijving mij heel acceptabel.

Daarmee zou je, in ieder geval op werkdagen, toch ook wel binnen 24 uur de betaling binnen moeten hebben.

Link naar reactie
  • 1

Voor onze klanten met een webwinkel hebben wij ook even rondgeneusd tussen de payment service providers. Wij kozen uiteindelijk voor Multisafepay, maar overwogen ook Icepay en ING Basic.

 

Multisafepay

Wij gebruiken voor klanten met webwinkels op dit moment Multisafepay. Er zijn geen maandelijkse kosten aan verbonden en de kosten per transactie zijn laag. Als iDeal je enige betaalmethode is, dan betaal je ook geen opstartkosten. Bovendien is de implementatie in de webwinkel eenvoudig.

Het nadeel van de service van MultiSafePay vinden wij dat de bezoeker in het bestelproces wordt doorgestuurd naar de website van MultiSafePay (in de huisstijl van MultiSafePay) en daar een account moet aanmaken. Na betaling wordt de bezoeker weer teruggestuurd naar je website. Het betalingsgedeelte is dus niet in jouw huisstijl en er moet een account aangemaakt worden. Dit geldt in elk geval voor het standaard pakket (complete) waarin alle betaalmethoden zitten. Ik weet niet hoe dit werkt als je alleen het iDeal pakket neemt.

--> Linkje: http://www.multisafepay.com

 

Icepay

Je zegt dat je inmiddels icepay gevonden hebt. Dit is ook een goede payment service provider. Wij hebben ooit contact met ze gehad en uiteindelijk niet voor hen gekozen omdat je maar eens per maand uitbetaald krijgt, mits het bedrag 250 euro of hoger is en dus niet tussendoor geld kon overmaken.

--> Linkje: http://www.icepay.eu

 

ING Basic

Als je gaat voor gemak met het implementeren zou ik je ook het ING Basic pakket kunnen aanraden. Om dit aan je website te koppelen is slechts basiskennis van programmeren vereist.

--> Linkje: http://www.ing.nl/zakelijk/betalen/geld-ontvangen/ideal/index.aspx

 

Ik hoop dat je weer een stapje wijzer bent. Succes!

 

Gwyneth

 

Link naar reactie
  • 0

Om in te haken bij Piozum.gwyneth..

 

Je noemt 3 goede namen. Ze zijn echter wel allemaal heel verschillend.

Multisafepay is de goedkoopste, maar daar moeten mensen apart een account aanmaken / inloggen voor een betaling.

Dit kan nogal eens een drempel zijn.

Bij het duurste pakket is dit niet, maar dan moet je alweer honderden betalingen per maand hebben om het uit te laten kunnen.

 

Icepay, prima partij, wel de duurste, en net als multisafepay(alhoewel het bij msp niet zo heel lang is, maar weer voor een batch extra moet betalen) moet je op je geld wachten.

 

ING (of rabo lite) zou ik eigenlijk aanraden. Mits je bij 1vd2 al een rekening hebt lopen betaal je ook alleen per transactie. Dit ligt tussen MSP en Icepay in.

Groot voordeel is dat het geld meteen op je rekening staat, geen risico loopt op wachten op geld en het staat wat professioneler (is mijn mening).

 

Voordeel van de paymentproviders(dus niet banken zoals Rabo en Ing) is dat ze ook andere betalingsmethodes aanbieden.

Nadeel is weer dat er een grotere kans is dat het systeem niet werkt(EN ideal systeem EN eigen site). Deze kans is echter niet groot.

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad ik sluit me aan bij wat Chielsen zegt. Als je betrouwbaarheid en snelle uitbetalingen belangrijk vindt, neem dan de dienst af van 1 van die grote banken (ING, RABO).

 

Ikzelf heb uit schade en schande geleerd. Zat eerst bij Buckaroo omdat ze de goedkoopste waren. Nou dat heb ik gemerkt. Altijd laat met uitbetalingen en soms alleen nadat je ze platgebeld hebt. Kennelijk hebben ze hun zaken intern niet goed op orde want er ging geen 2 dagen voorbij of er was wel weer iets aan de hand. Ze zijn misschien goed voor een hele kleine winkel die heel weinig verkoopt en het ook niet merkt dat er een week of 2 later pas uitbetaald worden. Maar voor de serieuzere winkels zijn ze gewoon te klein en te onprofessioneel.

Link naar reactie
  • 0

Als het om 1 product gaat hebben de banken soms ook wel oplossingen, ideal lite of iets dergelijks. Voordeel is dat je niet met nog een partij (psp) in zee hoeft en het geld meestal vrij vlot en automatisch bijgeschreven krijgt op je rekening.

 

Nadeel van zulke 'ultralight' varianten is vaak dat enige controle ontbreekt en je dus handmatig moet controleren of er daadwerkelijk geld is bijgeschreven alvorens het product te verzenden.

Link naar reactie
  • 0

Was het niet Moneybookers? Ik kan mij namelijk herinneren dat dit voor mij de reden was om destijds een Moneybookers account aan te maken. Daarna kon ik op hun website echter niets meer over iDeal betalingen vinden en heb ik het account ook nooit meer gebruikt. Nu implementeer ik iDeal rechtstreeks in mijn Wordpress en Zen Cart websites en heb ik zowiezo geen andere paymentproviders meer nodig.

Eet het... en je weet het!

Link naar reactie
  • 0

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik ken geen 1 payment provider die beter is als de bank zelf. Het grootste nadeel van Buckaroo, MSP en Ogone is dat ze 1 x per maand of 4x een betaling aan je doen. Via je bank om de dag. Dit is vooral voor starters een tip. Als je 1000 orders per maand doet wordt een partij als Ogone interessant, omdat het vanaf dat orderaantal pas relatief goedkoper wordt. Daaronder gewoon lekker bij de bank blijven is net zo simpel.

Link naar reactie
  • 0

Gewoon via de bank zelf.

Het voordeel van een externe partij kan zijn dat je direct meerdere betaalwijzen ter beschikking hebt.

Ik zou gewoon naar de bank stappen een ideal pakket halen, en aan de slag.

De implementatie van ideal easy, basic oid, stelt weinig voor.

 

Pas als je verder gaat wordt het leuker. Zeg na +/- 10 betalingen per dag, althans dat adviseren de meeste banken om dan toch een stap hoger te gaan.

ASP.Net specialist, Ontwikkeling webbased softwaresystemen, Webdesign; meer info: http://www.jumptide.nl en voor de smalle beurs websites voor een vast bedrag per maand: http://www.werkendewebsites.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf goede ervaringen met implementatie van iDEAL. En zoals gezegd bij de Ing betaal je per transactie en dan heb je het nog over een paar centen.

 

Maar kan ik gelijk een vraag toevoegen? Sommige klanten van mij willen ook hun klanten kunnen laten afrekenen met creditcard. Maar dan heb ik het over 2 a 3 orders per maand. Een systeem als ogone is dan totaal niet interessant, omdat dat veel te duur wordt. Ik heb eens zitten zoeken, maar ik kan voor creditcard afhandelingen nergens een systeem vinden wat net zo makkelijk en goedkoop is als ideal. Of bestaat er wel zoiets?

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Maar kan ik gelijk een vraag toevoegen? Sommige klanten van mij willen ook hun klanten kunnen laten afrekenen met creditcard. Maar dan heb ik het over 2 a 3 orders per maand. Een systeem als ogone is dan totaal niet interessant, omdat dat veel te duur wordt. Ik heb eens zitten zoeken, maar ik kan voor creditcard afhandelingen nergens een systeem vinden wat net zo makkelijk en goedkoop is als ideal. Of bestaat er wel zoiets?

 

Dan zou ik kiezen voor Paypal. Daar kun je naast met het 'gewone' Paypal ook met je creditcard betalen. Scheelt je alle rompslom rondom creditcard verwerkingen.

 

SpeedBalance forum - een forum voor discussie en vragen over de gratis boekhoudsoftware SpeedBalance: http://www.sbforum.nl

Link naar reactie
  • 0

 

De implementatie van ideal easy, basic oid, stelt weinig voor.

 

Pas als je verder gaat wordt het leuker. Zeg na +/- 10 betalingen per dag, althans dat adviseren de meeste banken om dan toch een stap hoger te gaan.

 

Ik denk dat de meeste mensen wel iets anders te doen hebben dan betalingen verwerken. 300 bestelling per maand is aardig wat!!! Ik zou haast eerder zeggen 10 betalingen per maand.

 

Bij de ING is er zelfs geen verschil in kosten, dan zou ik het zeker doen. De implementatie is wellicht wat lastiger, maar dat is snel terugverdiend aan de werklast vermindering.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 274 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.