Ga naar inhoud
 • 0

Plan, eigen computer winkel beginnen

Hoi.

 

Ik zal me eerst even voorstellen.

 

Ik ben Rick. Ben 16 jaartjes oud(of jong) En woonachtig bij mijn ouders in Amersfoort. Heb al een diploma vmbo-B Handel en Administratie.

Doe op dit moment ICT NIv2. Aan Roc in Amersfoort. Heb net een stage periode achter de rug, wat me zeer goed is bevallen.

 

Mijn passie voor computers is redelijk groot. Mijn passie voor handelen is nog groter.

Ik handel zon beetje mijn hele leven al.(Voor sommige is 16 jaar niet veel)

Vroeger al op kleedjes in het winkelcentrum, en dan oude spullen wat aan de straat stond verkopen enz..

 

Ik heb voor mijn ict opleiding. Mijn middelbare school dus gehaald. Handel en Administratie. Ik moet zeggen dat ik daar ook al veel geleerd heb. Weet een klein beetje hoe het boekhouden in elkaar zit(Heel klein beetje maar) En dat soort zaken.

 

Ik heb op mijn middelbare school ook stage gelopen. Dit was bij een gereedschap winkel met werkkleding, en tweedehandse gereedschappen. Daar heb ik met plezier stage lopen. Het werken daar ging goed. Onderling contact was super. Ook buiten werktijden. Heb daar dan ook in vakantie's en op zaterdagen gewerkt buiten stage. En kom er nu ook nog regelmatig. Mijn droom was(En is nog steeds)om een eigen winkel te hebben. iets voor mezelf, waarmee ik tegen mezelf kan zeggen wat ik bereikt heb. Iets waarmee harder werken echt word beloond. Dat is mijn droom. Dat heb ik toen ook vertelt. Aangezien ze ook in de winkel een slijperij hebben. Wat van iemand anders is, maar die zijn slijperij in de die winkel heeft. Wilde hij mij zoiets ook gunnen. Zijn droom is eigenlijk een soort grote winkel hebben met daarin allemaal verschillende winkeltjes.

 

Maar na wat gepraat te hebben daarover(nog niet echt heel serieus) maar wel wat gewoon gepraat, een soort plannetje.

Maar nog niks op papier. Kwamen we wel op iets leuks.

 

Wat we dus zon beetje hebben is: Ik ben begin een soort winkeltje, bij hem in de winkel. Een klein hoekje waar ik wat kan sleutelen aan computers en wat spullen kan hebben staan. In de plaats van huur betalen ga ik wat uren voor hem werken. Dus eigenlijk zit ik daar dan kostenvrij. Internet stroom enz.. Is daar allemaal te krijgen. Waardoor ik eigenlijk geen vaste kosten heb. Dus hoef ik per maand ook weinig omzet te draaien. Met 100,- euro per maand zou dus al genoeg zijn. Ik hoef zelf niets te verdienen. Werk nu 2 avondjes in de week bij supermarkt. En verdien daar genoeg voor mezelf mee. Waardoor ik dus die 100,- euro gelijk weer kan investeren.

 

Wat ik dus wil gaan verkopen. Zijn gebruikte computers (Spullen). Of ergens leuke partijtje spullen op de kop tikken. En dat voornamelijk via internet gaan verkopen. En als de mensen willen kunnen ze het ook ophalen. En dat is iets wat de meeste mensen toch iets fijner vinden. Ook als ze de service willen kunnen ze dus langskomen. Daarbij wil ik nog wel naar schoolgaan(Is gratis dus waarom ook niet?) En is dit dus ook meer via internet, evt. avonden en zaterdagen. Maar het is een start. Ik moet toch ergens gaan beginnen? En beter dan dit kan ik denk ik niet krijgen? Ik heb geen vaste lasten, en geen leningen etc. Dus als het niet loopt dan kan ik max. een paar honderd euro kwijtraken. En zit niet tot me oren in de schulden.

 

Wat vinden jullie van zoiets? Zou dit een beetje kunnen of beter niet doen?

Waar zou ik nog meer aan moeten denk dan KVk Inschrijving etc?

 

Alvast bedankt.

 

Rick

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

 • 0

Het klinkt als een leuk plan.

 

Het beste wat ik je kan adviseren is een ondernemingsplan te schrijven.

Ook al heb je geen financieringen of kredieten nodig, door zo'n plan zet je alles net even wat beter op een rijtje en loop je tegen zaken aan waar je nu misschien nog niet aan denkt.

 

Bijvoorbeeld de kosten van een webwinkel?

Verzekeringen, vervoer, aanschaf voorraad e.d.?

 

Met een goed ondernemingsplan geef je jezelf het beste antwoord of het een verstandige keus is of niet.

 

Karen

Link naar reactie
 • 0

Ik vind het een leuk idee. Ik denk dat erg geen betere manier is om te beginnen.

Breng voor jezelf wel helder in kaart wat je wilt gaan doen. Maak het niet te complex, maar hou het (vooral in den beginne) simpel. Dus een paar gemakkelijke producten en diensten voor jan en alleman.

Ik weet niet of je al een uitgebreid ondernemingsplan zou moeten schrijven maar creëer voor jezelf wel een (financiële) doelstelling. Probeer zelf wel wat te verdienen. Daar ben je ondernemer voor. Ook als is het niet veel, maar probeer dat maandelijks te overtreffen. Dat houdt je scherp en geeft je een kick. Als handelen in je bloed zit moet dat kunnen.

Zorg wel voor goede afspraken. Wat uren helpen in zijn winkel, hoeft niet betekenen dat hij op zaterdag op het zwembad zit en jij zijn toko staat te draaien. Maw, spreek een aantal uurtjes af en hou je daar aan.

Ik ben benieuwd naar je ontwikkelingen. Ik zeg gewoon starten, maar wat kvk betreft, durf ik niets over te zeggen.

Als je zover bent en nog een leuk adresje zoekt om wat spulletjes bij elkaar te krijgen laat me maar weten, misschien heb ik wel een paar leuke tips.

 

suc6 ronny

 

 

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
 • 0

bedankt voor positiefe reacties ;)

 

Zo onderhand hadden we dit een jaar geleden ook al in ons hoofd. Toen was er nog niks van gekomen. Zat eerst met school en stage's. Waar nu net ongeveer een einde is aangekomen. En de zomervakantie in aantocht is.(Dus lekker veel vrije uurtjes)

Dus we lopen al een jaar met die plannetjes in ons hoofd. En zo ben ik steeds toch een beetje overal aan het kijken.

 

Het geeft mij een kick(En dat bedoel ik dan niet lullig) om iets in te kopen. En dat met een zo hoog mogelijke prijs te verkopen Dat doe ik nu thuis ook een beetje.

 

Die uren die ik dan voor hem werk dat komt wel goed. We hebben nu ook gezamelijk een goede band. En de ene week of maand een uurtje meer of minder kijken we alle 2 niet van op. We stellen dan samen wel een soort contract op. Waarbij we alle twee wel aan die afspraken moet houden.

 

Spullen om te verkopen heb ik zelf een beetje breed ingedachten. Niet alleen complete computers of laptops. Maar denk ook aan camera's-lenzen. Evt. beamers en dat soort spullen. Heb zelf al eens op MP gekeken daar worden kleine partijtjes aangeboden voor een veel lagere prijs dan in de winkel. Ook B-keuze is misschien wel leuk. Overjarige modellen voor een prikje, daar lijkt volgens mij nog wel een beetje handel in te zitten. En de service met computer-problemen. Weet iemand daar nog wat tips in?

 

Hoe zit het met de financiele kant van dit soort bedrijven? Waar moet ik nog meer aan denken? Apparte bankrekening? Of kan ik gewoon mijn eigen gebruiken?

Link naar reactie
 • 0

Hallo Rickky,

 

Het is een vrij unieke kans om met zulke lage kosten te kunnen starten. Top dus dat je die kans krijgt. Benut

hem goed.

 

Denk ook o.a. aan het volgende:

Je zult duidelijk moeten zijn naar je klanten dat jij de leverancier bent van het product dat ze kopen en

niet de winkelier die het pand ter beschikking stelt. M.a.w. ik weet niet of je garantie geeft maar als je dit wel

doet ben jij degene waar ze terecht kunnen met klachten en niet de eigenaar van het pand. Ook voor de

eigenaar van het pand is het goed om hier helder in te zijn.

 

Succes met je winkel.

 

Groet.

Jeroen

www.reith.nl

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,6k 118

Ik vind het top, doen!

 

Waar ik wel rekening mee zou houden: Regel je bereikbaarheid goed. Wat inhoud: Als jij op school bent kan je niet klanten helpen. Hoe los je dat op? Bijvoorbeeld als ze net een dikke PC gekocht hebben en het werkt niet?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

Prachtig verhaal, dus doen...

 

probeer te achterhalen wat de sterktste punten zijn van jouw en kijk welke mogelijkheden erzijn om deze aan te vullen. Geen kosten, door verhandelen is top. Dus waarom niet, want je kan je geen buil vallen. Maar voor de langere duur zou je kunnen kijken op welke gebieden je misschien zou willen gaan (semi) specialiseren.

 

Beamers is leuk. Maar wat. presentatie beamers is gemakkelijk. Maar HT beamers zijn leuker denk ik.

PC's doorverkopen is leuk. Maar een startend bedrijf compleet voorzien van een a-z oplossing is leuker.

 

Mvg,

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
 • 0

Denk zeker bij inkopen via dingen als marktplaats ook wel aan het feit dat je van die particulieren geen garantie krijgt.

Dus als jij iets inkoopt van een particulier, verkoopt aan een particulier en het gaat na een week stuk, zit jij met de kosten.

 

Denk bij verkoop op afstand ook aan de wet koop op afstand. Binnen 7 werkdagen kan elke klant het product terugsturen/brengen waarna je het aankoopbedrag terug moet geven. Dan kan je weer artikelen overhouden die niemand anders wil kopen.

Dit geldt ook als het product na bestelling op afstand opgehaald wordt.

 

Bij speciaal voor een specifieke klant bestelde producten kan je m.b.t. de WKA, in overleg met de klant, op papier, eventueel wel andere afspraken maken, binnen redelijkheid.

Link naar reactie
 • 0

Hmm, ik ben wat minder positief dan de meesten denk ik.

Waarom?

Het idee van een winkeltje in een al bestaande winkel is helemaal niet verkeerd om mee te beginnen.

Maar je zult er wel voor moeten zorgen dat er altijd iemand is die je klanten kan helpen.

Of een mogelijkheid kan zijn dat het hoekje afgesloten kan worden en dat je ergens je openingstijden duidelijk kan neerhangen.

Tevens moet je je niet verkijken op "computerhandel". Het kost veel tijd, heel veel tijd. (Ik spreek uit ervaring want daar ben ik ooit mee begonnen)

Niet het verkopen van computers, maar na de verkoop. Je gaat gegarandeerd vragen krijgen. Heb je wel genoeg kennis om de mensen uit te leggen dat als hun computer het niet meer doet het ook wel eens aan hun kan liggen? (Verkeerde files gewist, virus, pc uitgezet terwijl die nog bezig was etc etc)

 

Vergis je ook niet in de garantie:

 

Wettelijke garantie

Voor elke aankoop van een nieuw product binnen de Europese Unie geniet de klant een wettelijke garantie van 2 jaar (voor tweedehands artikelen bedraagt die minimum 1 jaar). Deze wettelijke garantie van 2 jaar is verplicht. De verkoper kan er niet onderuit, zelfs niet wanneer dit contractueel voorzien zou zijn.

 

En natuurlijk, bedenk eens waarom ze bij jou een pc moeten kopen, dus bij een winkel die maar beperkt open is in plaats van bij de mediamarkt (dagelijks van 8:00 - 21:00 open)

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Teen eerste bedankt voor jullie reactie's ;)

@Stripfanaat. Maakt mij niet uit of je er wat minder positief bent. Ik moet natuurlijk niet alleen maar denken dat alles vanzelf gaat. En soms op zulk soort dingen aangewezen te worden is alleen maar goed ;)

 

Er zijn altijd mensen in de winkel. Verder is de bedoeling dat de mensen doordeweeks op afspraak komen(gewoon even belletje geven dus) En zaterdags gewoon open.

Het is ook niet gelijk de bedoeling dat het een grote winkel word. En als mensen dan iets nodig hebben is er altijd wel iemand die hun kan helpen. Alleen niet al die kennis hebben. Maar zo is er altijd wel iemand aanwezig.

 

Garantie word denk ik nog het grootste probleem(naja groot..)

Het gaat mij vooral om de service. Dus ook al er iets kapot is moet ik dat oplossen. Maar ik heb geen onderdelen van 1000,- tot 10000,- euro liggen. Dus zullen die kosten ook niet heeel erg hoog zijn. Misschien kan ik me ook nog wel aansluiten bij een leverancier.

Is dat mogelijk? Of moet je daarvoor echt wekelijks grote bestellingen doen? En is het ook mogelijk om dan bijv. 1 onderdeel te bestellen?

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,8k 100

Leverancier ?

 

Ga lekker op tweakers.net rondhangen bij V&A of de pricewatch. Als jij alleen 2e hands spullen verkoopt kan het nooit erg duur worden. En echt iets kapot gaan... hoe vaak gebeurt dat nou. Ik zet ook al jaren voor mezelf computers in elkaar. Zelden dat er iets kapot gaat, of een keer na 4 jaar. Dan is die garantie al lang niet meer geldig.

 

Maak voor jezelf een berekening. Wat is nou de kans dat er iets kapot gaat binnen een jaar? Ik denk minder dan 10%. Plak dat op alles wat je verkoopt als extra marge en je zit altijd goed. Overigens heb je eender welk onderdeel (beetje kort door de bocht maar toch...) voor 50 euro of minder op de kop getikt. Het zal geen A-merk zijn, maar het hoeft dan ook geen 10 jaar mee te gaan. Als het 3 jaar mee gaat is het prima.

 

Ik zeg: gaan met die banaan.

 

Overigens zie ik dit voor jou meer als ervaring op doen dan als geldmachine. Marges in PC land zijn flinterdun. Haal vooral de kennis uit het klantcontact. Hoe behandel je iemand, hoe ga je om met klachten, hoe ga je het onderhandelingsproces in, hoe haal je bezwaren weg, etc. Dat is echt geld waard. Die 50 euro die je per verkoop over houdt moet je zien als extraatje.

 

Succes!

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
 • 0

Dag Rick,

 

Het is een heel goed plan om iets voor jezelf te beginnen. Echt een mooie uitdaging!

 

Let er inderdaad wel op dat er goede afspraken gemaakt worden met je winkelbaas. Ook over bijvoorbeeld als er klanten komen die "klachten" over jouw producten zouden hebben. Het is niet handig voor niet opgeleid personeel hier actie in te ondernemen. Het moet ook gewoon duidelijk zijn hoe en wanneer mensen jou kunnen bereiken.

 

Let ook op eventuele verzekeringen. Bijvoorbeeld productaansprakelijkheid en een "inboedel"verzekering. Je hebt toch spullen staan in die winkel, en wat als daar iets mee gebeurd!?

 

Als laatste valkuiltje wil ik je meegeven ga niet met teveel producten beginnen. Je kan jezelf alleen maar in je vingers snijden. Laat het zo snel mogelijk, langzaamaan uitgroeien. Want meer producten betekent ook meer kennis, meer kennis betekent meer scholing, meer scholing betekent meer kosten... Als ondernemer zijnde moet je natuurlijk ook risico's nemen en als er een mooi handeltje voorbij komt, dan moet je die natuurlijk niet laten schieten... ;--)) (pas ook op het imago van sjaggeraar...)

 

Verder zou ik zeggen, ga ervoor! Maak er een mooie leerschool van zodat je "later" je echte eigen winkel kan beginnen. En wellicht wordt die nog veel beter dan de Media Markt? Ik zie het helemaal zitten!

 

Succes ermee!

Makelaar - RMT, voor al uw vastgoed advies op Higher Level

Elke minuut dat je je drukt maakt om je verleden, gaat af van je toekomst

Link naar reactie
 • 0

Aha, ik hoor het woord 'winkel' vallen dus daar ben ik als de (biologische) kippen bij!

 

Volgens mij ben jij een geboren handelaartje/winkelier. Waarom? Omdat je op de vierkante millimeter dingen kan verzinnen. Niks groots en meeslepend maar kijken welke 'tools' je hebt en daarmee aan de slag gaan. Houdt dat vast en dan komt er altijd wel iets uit.

 

O ja, hard werken wordt niet beloond in dit land. Als je namelijk te hard je best doet komt de belasting langs (ik spreek uit ervaring) en kom je op hetzelfde niveau uit als waar je had gezeten als je niet je best had gedaan. ;)

 

Ikzelf koop mijn computerzooi bij 'lowbudgetpc' hier in Middelburg. Deze man is ook begonnen vanuit zijn huiskamer en ik vind het gewoon een leuke winkel. Ik 'gun' hem zijn business en wil er graag aan meewerken om dit soort kleine ondernemertjes in stand te houden. Ik wil niet naar de Mediamarkt!

 

Link naar reactie
 • 0

zeemeeuw is dat motiverend bedoeld voor een jonge ondernemer om maar vooral niet te hard je best te doen omdat anders de belasting langs kan komen??

 

de belasting komt niet omdat iemand hard werkt of gewerkt heeft. daar wordt niemand slechter van. (te) veel verdienen is een ander verhaal.

 

Als ondernemer krijg je ook te maken met de donkere kanten en daar moet je je ogen niet voor sluiten, maar om dat zo neer te zetten komt voor mij niet stimulerend over voor zo'n jonge ondernemer. Ontkracht een beetje de tekst die je wel als motiverend hebt bedoeld.

 

gr ronny

www.bofatelefoondienst.nl

Link naar reactie
 • 0

Het is natuurlijk wel een opmerking die niet helemaal serieus is bedoelt.

 

Was het echter maar zo simpel om te stellen van 'inkoop*2=omzet:-kosten=winst' . Bij werkelijk elke stap die je doet als ondernemer moet je nadenken over de fiscale gevolgen. En meer verkoop (dus meer je best doen) hoeft helemaal niet meer geld verdienen te betekenen.

 

Ik vind dat hard werken en ondernemingszin beloond moeten worden. Maar zonder een goede accountant is al dat harde werken, visie en doorzettingsvermogen geen knip voor de neus waard. Als je soms gaat zitten rekenen dat wordt de ondernemingszin soms keihard uit je geslagen en dat is fout, want dit land heeft ondernemende mensen nodig.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  8 leden, 148 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.