Ga naar inhoud

Het grote "Vijf Vragen aan HLers!" topic

Aanbevolen berichten

Als eerste trapt Mira Jongeneelen van Marintel af:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Vragen die veel mensen hebben (wat vindt men van mijn product? / hoe gaat men reageren op deze campagne? / zijn wij wel goed bezig door deze beleidsverandering door te voeren? / waar lopen mijn medewerkers tegenaan? / hoe pak ik de introductie van dit product aan?) vertalen we in een concreet onderzoek, door middel van een vragenlijst of interview of wat dan ook. De reacties analyseren en rapporteren we aan onze opdrachtgevers. Indien gewenst denken we vervolgens mee in het nemen van beslissingen en het opstellen van plannen.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Als gedragswetenschapper heb ik steeds het uitgangspunt dat het nooit helemaal mogelijk is om alleen maar in cijfers, gemiddelden en percentages te denken.

 

Wat wil je, wat vind je, wat doe je, maar voorál: WAAROM. En hoe belangrijk is het eigenlijk voor je? Juist die achterliggende redenen en belevingen fascineren me mateloos en ik streef er altijd naar om juist dáár wat meer over te leren.

 

Dat kun je onderzoeken door slimme vragen te stellen en allerlei leuke en interessante statistische bewerkingen uit te voeren. We voeren daarnaast vaak gefaseerd onderzoek uit, zodat je interessante vragen uit een eerste fase nader kunt onderzoeken of toetsen in een tweede fase. Daarin zoeken we altijd een mix van kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Vanzelfsprekend zetten we dus ieder onderzoek compleet op maat op en soms kiezen we voor andere methodieken dan die, die standaard zijn. Of dat innovatief is of onderscheidend is? Ik weet het niet. De kwaliteit van onze onderzoeken is in ieder geval hoger dan van veel gerenommeerde bedrijven waarvan ik weleens het één en ander voorbij heb zien komen.

 

Wat is het leukste dat je de afgelopen tijd op zakelijk gebied overkomen is?

 

Het leukste is en blijft: het volgen van het groeiproces, op allerlei aspecten. Ik mag niet klagen over stagnerende omzet of te weinig klanten. Ik zie daarnaast het aantal medewerkers stijgen en ook zij groeien en ontplooien zich.

 

Persoonlijk groei ik met vallen en opstaan, steeds geconfronteerd wordend met allerlei onverwachtse uitdagingen en dilemma's. Dat gaat met gemengde gevoelens gepaard, maar ook daar kan ik van genieten.

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we de volgende serie "Drie vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar zelf willen stellen?

 

Ik kies Ilja van Roon en ik wil graag van hem weten hoe hij zijn toekomst ziet en droomt.

Link naar reactie

Deze week Ilja van Roon van Lucid Communication.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ik schrijf Engelse teksten over thema’s zoals global business, geopolitiek en technologie. Denk aan speeches voor Minister Brinkhorst, een nieuwsbrief voor een investeringsmaatschappij op de Bahamas of artikelen over logistiek en branding voor TNT Group en DSM International. Soms ondersteun ik multinationals met de implementatie van een nieuwe HR strategie, door die voor alle gelederen van de organisatie te beschrijven. Maar ik werk ook graag met getalenteerde ondernemers, die een strak business plan of copy voor hun website nodig hebben. Ik word niet alleen ingehuurd om mooie Engelse teksten te schrijven, maar vaak ook om helderheid te scheppen over ‘waar het nu precies om gaat’. Eigenlijk betalen klanten mij om scherpe maar vervelende vragen te stellen :-)

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Voor mij betekent innovatie streven naar continue verbetering van mijn vakkundigheid en het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ik heb een aangeboren behoefte – mijn vrouw zou hoofdschuddend ‘obsessie’ zeggen - om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Ik ben nu bezig met een NLP opleiding in Londen – een soort kruising tussen (zelf)coaching en linguïstiek - en met het schrijven van een handboek over zakelijk schrijven.

 

Waarin ik mij onderscheid? Ik heb een talent voor scherpzinnigheid. Ik weet (mits ik genoeg koffie heb gedronken) razend snel tot de kern van een zaak door te dringen, juist wanneer die complex en verwarrend is. Dit combineer ik met 10 jaar schrijfervaring om teksten te produceren die vlijmscherp zijn en veel commerciële waarde hebben. Ook heb ik ontdekt dat die helderheid al in een vroeg stadium van een opdracht mijn cliënten helpt om helderder na te denken en betere besluiten te nemen. In die zin ben ik meer consultant en coach dan een puur functionele schrijver, die combinatie van rollen komt voor zover ik weet niet erg vaak voor.

 

Welke CD, MP3's, of streams beluister je de laatste tijd veel?

 

Ik luister vaak dingen dwars door elkaar: klassiek (Bach, Rachmaninov), jazz (Coltrane), ambient (Squarepusher, Quinoline Yellow, Arovane, Biosphere). Mijn favourite stream is HBR1 maar als ik aan het schrijven ben en echt even met 'power' op moet raggen, dan gaat Underworld of The Chrystal Method op. Al mijn muziek heb ik op mijn computer staan, die stream ik dan naar een stereo in mijn werkkamer, zodat ik met een asociaal hoog wattage in de muziek kan zitten. Zonder muziek geen leven...

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ik kijk zo goed als nooit tv, maar kijk wel regelmatig films. Heb de laatste tijd eigenlijk weinig echt opzienbarende films gezien, maar Modigliani was wel ok. Twee films die op mij erg veel indruk hebben gemaakt zijn The Sacrifice van de Rus Tarkovski en Ulysses' Gaze van een Griek wiens naam me nu ontgaat.

 

Hoe zie je je toekomst en waar droom je van?

 

Tja. Ik heb eigenlijk geen goed beeld van mijn toekomst, nooit een behoefte aan gehad. Vroeger leek mijn CV op een bloedig slagveld – lees: university dropout en 12 ambachten, mijn ouders zijn vroeg grijs geworden – maar in de loop der jaren ben ik een duidelijk patroon gaan ontdekken. Taal, leren, in het diepe springen en het internationale zijn zowel persoonlijk als wat werk betreft een rode draad geweest. Ik heb altijd al een sterk intern kompas gehad, een ‘gut feeling’ over wat te doen en wanneer te handelen. Serendipiteit, vinden zonder te zoeken, is iets wat me wel ligt. Stuff happens, waarom blijkt meestal pas achteraf :-)

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we de volgende serie "Vijf vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar zelf willen stellen?

 

Ik kies Merkava en ik wil hem graag vragen: welke twee personen zou je mee sturen op de eerste bemande vlucht naar Mars, en waarom?

Link naar reactie

Deze week Merkava van Synergeon/ThermoActive.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Eigenlijk ben ik met een aantal dingen tegelijk bezig op verschillende vakgebieden, vandaar mijn bedrijfsnaam Synergeon. Ik heb net ThermoActive.nl opgestart, voor de import en verkoop van verwarmde kleding op basis van een polymeer. Daar heb ik mijn focus op gericht voorlopig. Samen met de fabrikant ben ik nu bezig nieuwe producten te ontwikkelen, overigens niet alleen op het gebied van kleding. Op Holland Innovation zal ik enkele producten presenteren, de rest blijft even geheim.

 

Verder heb ik een kleinschalig leren en werken project lopen bij een Roemeens weeshuis voor de productie van babyslaapzakken (zie babyeczeem.nl). Nu het aantal kledingproducten toeneemt, wil ik het atelier daar opschalen naar een echt bedrijf. Dat is mijn kleine bijdrage aan SVO. Verder lopen er enkele projecten op een langzaam tempo op de achtergrond, wat eigenlijk jammer is, omdat uit elk van die projecten een nieuw innovatief bedrijf kan ontstaan.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatie is voor mij synoniem aan uitvinden. Ik ben mij er pas de laatste tijd van bewust geworden, dat het een ongoing proces is waar ik al van kinds af aan mee rondloop. Innoveren voelt voor mij dan ook natuurlijk aan, nieuwe dingen doe ik gewoon, ook al verklaren "deskundigen" mij soms voor gek. Ik denk dat ik mij daarin onderscheid, de combinatie van aanleg, inzicht, lef en een goede balans in praktische en theoretische kennis maken dat ik meestal goed in kan schatten wat het eindresultaat zal zijn.

 

Welke CD, MP3's, of streams beluister je de laatste tijd veel?

 

Het komt er momenteel niet van om echt naar muziek te luisteren. Ter inspiratie luister ik af en toe naar het beginstuk van Top Gun, voor mijn gevoel ben ik nu zelf naar de startbaan aan het taxiën in een experimenteel vliegtuig dat helemaal niet volgens de regels gebouwd is.

Ook luister ik af en toe naar het promotiefilmpje ThinkDifferent van Apple. Dit gaat over de eigengereide mensen als Branson en Einstein, ik krijg er altijd een smile van.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Film en televisie kijken heb ik weinig belangstelling voor, vooral omdat ik veel series en films te voorspelbaar vind. Als alternatief ben ik zelf begonnen aan de ruwe opzet voor een film. Om

alvast wat historisch aansluitmateriaal te hebben, kocht ik Band of Brothers. Gaandeweg raakte ik enorm geboeid door deze op waarheid gebaseerde oorlogsserie, en ging op zoek naar het waarom van het menselijk handelen. Er zit een tijdgeest achter, wat mij terugbrengt naar het uitvinden, innovaties komen ook pas als de tijd gekomen is, maar wie of wat bepaalt nu het tijdstip?

 

Welke twee personen zou je mee sturen op de eerste bemande vlucht naar Mars, en waarom?

 

Saurabh Singh en Mohammed B kunnen wat mij betreft mee naar Mars. Saurabh Singh is de Indiase jongen die de NASA prijsvraag verzonnen had, ik kan mij voorstellen dat zo iemand een buitengewone belangstelling heeft voor ruimte reizen en het heelal. Mohammed B kies ik omdat veel Gemini en Apollo ruimtevaarders als een ander mens terugkeerden vanuit de ruimte. Het uitzicht op de planeet aarde heeft alle astronauten veranderd. Zij zagen in, hoe bijzonder ons bestaan op de planeet Aarde is, en hebben dat gevoel vast weten te houden toen ze weer op de Aarde terugkeerden.

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we de volgende serie "Vijf vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar zelf willen stellen?

 

We hebben de afgelopen weken behoorlijk gediscussieerd over startkapitaal, daarom een gewetensvraag voor Ties. Als je nu € 50.000 mag investeren in een plan, voor welk concept zou je het liefst gaan?

Link naar reactie

Deze week Ties van der Laan van Ties Corporate Finance.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ik coach entrepreneurs, teams en investeerders bij het aantrekken van financiering voor de start of groei van hun venture.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatief is voor mij alles dat (extra) omzet genereert. Dit is een van mijn stokpaardjes want het begrip innovatie heeft voor de verschillende personen andere betekenissen:

 

Voor researchers betekent het subsidie

Voor ambtenaren en politici, stimulering economie en creëren van banen

Voor entrepreneurs/investeerders, geneert het extra omzet.

Mijn competitief voordeel is dat ik als één van de weinige corporate finance adviseurs een ex-investeerder en voormalige venture capitalist ben, die 10 jaar lang geld investeerde in bedrijven. Ik heb veel goede maar vooral ook slechte transacties gezien en weet daardoor wat financiers precies zoeken, hoe ze denken en handelen etc. Entrepreneurs vergroten hun kans op succes aanzienlijk indien ze mij als coach hebben.

 

Welke CD, MP3's, of streams beluister je de laatste tijd veel?

 

Ben enigszins blijven hangen in 60s, 70s en 80s. Ik luister niet veel meer maar als ik luister, vaak in de auto, bijvoorkeur naar muziek uit de top 100 aller tijden maar ook Nederpop.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ben een filmliefhebber. Voor mij zijn deel I en II van The Godfather de beste films aller tijden.

 

Een aantal van mijn andere favorieten zijn:

Memento (2000), een verhaal gaat terug in de tijd

GO (1999), voor ouders met opgroeiende kinderen

Angels in America (2003), mini serie over homo’s in San Francisco

Requiem for a dream (2000) over de gevolgen van drugsgebruik

Leon (1994) over de verhouding van een crimineel met een vroegrijp meisje

 

De vraag van Merkava: we hebben de afgelopen weken behoorlijk gediscussieerd over startkapitaal, daarom een gewetensvraag. Als je nu 50k mag investeren in een plan, welk concept zou je het liefst voor gaan?

 

Ik geloof echt in wat ik in mijn columns schrijf: ik investeer niet in een plan of concept maar in een persoon. Dit moet een ervaren entrepreneur zijn waarbij ik het gevoel krijg dat het plan succesvol uitgevoerd kan worden.

 

Wel kan ik iets zeggen over markten waar ik in de nabije toekomst in geloof: gezondheidszorg, bio-informatica, nano-technologie, muziek-films-TV-on-demand en gaming.

Link naar reactie

Deze week René Persoon van A New Spring:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Recentelijk hebben we een nieuw bedrijf opgericht, een nieuwe huisstijl laten ontwikkelen en onze focus aangescherpt. De bedrijfsnaam, A New Spring, verwijst naar onze frisse en vernieuwende kijk op (e-)learning, de steeds terugkerende nieuwe lente en uiteraard een nieuwe bron van kennis. Met A New Spring richten we ons op het ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van gebruiksvriendelijke software op het gebied van e-learning, kennismanagement en online samenwerking.

 

Het eerste voorbeeld daarvan is Remindo. We hebben al wat leuke klanten met mooie toepassingen: de ANWB gebruikt Remindo als online examentrainer, Scheidegger Opleidingen als leerondersteuning en de Rabobank biedt via Remindo zelfstudie aan aan haar leden. Remindo is hiermee een multifunctioneel en breed inzetbaar systeem met een lage instapdrempel.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Zonder innovatie geen toekomst. Innovatie staat voor vernieuwing en dat gaat zeker op voor onze klanten. De concurrentie bij opleiders is hevig en wij willen dat onze klanten voorop lopen.

 

Het tijdig signaleren van nieuwe trends, luisteren naar de klanten van de klant en slim gebruik maken van bestaande technieken zorgen ervoor dat we een innovatieve leverancier van onze klanten kunnen zijn.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Op kantoor gebruik ik meestal de internetstream van Radio Veronica en in de auto zet ik veel QMusic op (voornamelijk voor de flitsinformatie via het display).

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Programma's als RTL Travel (voorheen Yorin Travel) of 'Groeten uit de Rimboe' (helaas alweer afgelopen). Ze laten de wereld om je heen zien en bieden veel ervaringen en indrukken uit andere culturen en gewoontes.

 

Wat is de belangrijkste zakelijke les die je de afgelopen maanden geleerd hebt?

 

Focus! Laat je niet verleiden tot zaken die niet tot de kernactiviteiten behoren. Concentreer je op de belangrijkste punten en wees hierover eerlijk tegenover je klanten. Ook al kun je soms meer dingen doen, zeg toch nee als het niet tot je doelstelling behoort.

 

Uiteindelijk weten de mensen je te vinden voor juist díe zaken waar je goed in bent. Omdat het binnen je doelstellingen valt heb je er ook alle aandacht en tijd voor en is het geen 'bijproduct'.

 

Zoals een gewaardeerd Higherlevel-lid ooit zei: "Focus, als ondernemer zie je overal bergen met goud op de top, maar om dat goud te krijgen moet je er toch eentje beklimmen en dat kan niet allemaal tegelijk!"

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we in de volgende nieuwsbrief "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Ik wil als volgende graag Rikkert Walbeek nomineren. Mijn vraag: "veel starters zijn gefixeerd op hun product en vergeten de commerciële kant. Wat is de grootste misvatting die de innovatieve ondernemer maakt als het om verkopen gaat?"

Link naar reactie

Deze week Rikker Walbeek van SalesXeed:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

SalesXeed levert (tijdelijke) salespower. Concreet leveren wij dus salesmensen op tijdelijke basis. Dat zijn new business account managers en telesales professionals. Daarnaast leveren we salesoutsourcing wat betekent dat we het hele (of een deel van het) salesproces van de klant overnemen. In alle gevallen gaat het om het creëren van nieuwe klanten.

 

Als aanvulling op onze dienstverlening worden we vaak ingehuurd als interim salesmanger, salescoach of voor adviesprojecten op salesgebied.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Het uitbesteden van sales staat in Nederland nog redelijk in de kinderschoenen. In de US bestaat het al zo'n 15 jaar, en is het een volwassen markt geworden. In Nederland zie je het pas zo'n jaar of 4 en is er nog veel scepsis. Wij waren een van de eersten die het in Nederland aanboden.

 

Wij onderscheiden ons met name door onze aanpak. Van huis uit zijn wij zelf echte new business mensen. Wij opereren niet vanuit de theorie maar vanuit onze eigen praktijk ervaring. In veel projecten doen we ook zelf actief mee. Dat wordt door veel klanten gewaardeerd. We roepen niet alleen hoe het moet maar nemen vaak ook zelf het voortouw.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

In mijn auto liggen veel lounge en dance CD's. Lounge als ik gewoon rustig rondrijd en dance als ik even een oppeppertje nodig heb. Thuis draai ik echt alles wat voorbij komt.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

The Godfather box vind ik een echte klassieker die ik na vele keren te hebben gezien nog steeds graag kijk.

 

De vraag van René Persoon: "Veel starters zijn gefixeerd op hun product en vergeten vaak de commerciële kant. Wat is de grootste misvatting die de innovatieve ondernemer maakt als het om verkopen gaat?"

 

Ik denk niet dat dit specifiek is voor innovatieve ondernemers. Eigenlijk zie ik twee misvattingen. De eerste is dat veel ondernemers heilig overtuigd zijn van het unieke van hun product en van mening zijn dat de markt daar echt op zit te wachten. Dat blijkt in de praktijk vaak wel mee te vallen. Gevolg is dat klanten dus niet vanzelf komen en er dus wel degelijk acquisitie moet worden gepleegd.

 

De tweede misvatting is dat veel ondernemers denken dat sales iets is dat 'je er wel even bij doet'. Naar mijn mening is sales een echt vak waar je, je als ondernemers in zal moeten bekwamen.

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we in de volgende nieuwsbrief "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Ik zou mijn vraag aan Christine Karman willen stellen: "waar haal je als je al zo lang 'in business' bent en 'alles' al hebt meegemaakt de inspiratie en motivatie vandaan om nog steeds zo heerlijk fel in vele discussies te springen?"

Link naar reactie

Deze week Christine van Izecom:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Izecom maakt software voor encryptie en ondertekening van e-mail. Dat is een markt die nu sterk opkomt. Daarnaast doe ik van alles, b.v. ben ik mede-oprichter en voorzitter van het Internet Meldpunt Kinderporno, ben ik actief in "webgrrls" en doe ik iets met de Internet Society.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Ik kies niet voor "innovatief" maar het overkomt me. Ik heb een goed gevoel voor technologie en ik bedenk vaak dingen voordat anderen die bedenken. Vaak te lang van te voren. In 1995 nam ik ontslag bij BSO (nu Atos Origin) omdat ik een idee had voor een bedrijf in de e-commerce, maar dat bleek 5 jaar te vroeg in ons land. Later hebben andere bedrijven met bijna dezelfde ideeen veel geld verdiend.

 

Vanaf het eerste moment in mijn loopbaan in de IT merkte ik dat het leuker is om nieuwe dingen te doen, dingen die nog nooit iemand had gedaan, dan om platgetreden paden te bewandelen. Anderen bouwden versie 87 van een rekeninginformatie systeem (ik werkte bij een bank), maar ik zat in een project om een landelijk netwerk te realiseren. Dat was toen nog echt pionieren. Daarvan heb ik wel de smaak te pakken gekregen.

 

Ik onderscheid me van anderen, denk ik, doordat ik in staat ben technologische ontwikkelingen te voorspellen met een redelijke mate van nauwkeurigheid. Begin '94 riep ik dat iedereen over een aantal jaren internet zou hebben en iedereen vond me geschift. In '95 begon ik met e-commerce, maar de grote bedrijven fronsten, en zeiden "betalen via internet, wie zou dat nou in godsnaam willen?" In 1998 ging ik met Tryllian agents bouwen, met als doel die toe te passen in de dating en kennismanagement en -uitwisseling. Dat kreeg ik zelfs binnen mijn eigen bedrijf niet voor elkaar, maar nu date iedereen via internet en zijn systemen als LinkedIn en OpenBC erg populair. In 2002 begon ik met commerciele software voor encryptie van email, alle investeerders in ons land zeiden "daar gaat beslist geen markt voor komen" en nu verdienen we er best veel geld mee.

 

Mijn probleem is dat de dingen die ik bedenk veel geld kosten om te ontwikkelen en dat is er in ons land niet. Een volgend bedrijf zal ik dan ook zeker niet in Nederland starten.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

"Wohltemperiertes Klavier" van Bach. Niet omdat ik Bach fan ben, maar ik heb heel lang geleden "Godel Esscher Bach" gelezen, dat gaat over die muziek, later de CD gekocht en pas recentelijk begonnen 'm grijs te draaien. Verder draai ik graag Satie, of Deep Forest, of Vangelis ("Voices").

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

"Glengarry Glen Ross" met Al Pacino en Jack Lemon. Vanwege het "always be closing".

 

De vraag van Rikkert Walbeek: Waar haal je als je al zo lang 'in business' bent en 'alles' al hebt meegemaakt, de inspiratie en motivatie vandaan om nog steeds zo heerlijk fel in vele discussies te springen?

 

Ehm, mijn ervaring is dat hoe meer energie je gebruikt hoe meer er vrijkomt. Is dat bij iedereen zo? Je kunt er van op aan dat hoe meer ik post op HL, hoe harder ik werk in mijn bedrijf en hoe meer neven-activiteiten ik ontplooi. Bovendien ben ik erg impulsief, zeker in online discussies. Ik type bijna op spreeksnelheid, dus een lange posting is zo gepost. Tenslotte, een groot netwerk hou je alleen aan de gang als je er veel in stopt. Hoe meer ik post en netwerk en anderen help, hoe meer anderen vanzelf voor mij doen. Nog meer tenslotte: het gaat vanzelf, het is gewoon leuk :-)

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we in de volgende nieuwsbrief "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Aan Annedien Hoen: "waarom denk je dat vrouwen beter ondernemen dan mannen?"

Link naar reactie

Deze week Annedien Hoen van AnnedienHoen.nl en Impulsant:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ik geef creatief-strategisch advies in allerlei contexten: professionals die zichzelf op de kaart willen zetten, (nieuwe) bedrijfsconcepten die scherper en onderscheidender neergezet moeten worden, bedrijven die in hun keuzes vastlopen weer vlot trekken . Ik analyseer en draag ideeën aan.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Verandering ZIJN. Mijn benadering is vooral gericht op gedachtegoed en paradigma's. Ik wil graag bruggen bouwen tussen mensen, netwerken, sectoren en disciplines -bijvoorbeeld als initiator van Innovatieland.org.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Ryan Adams & The Cardinals (Jacksonville City Nights), Madonna's nieuwste CD (Confessions On A Dancefloor) , jazz van het Brad Mehldau Trio (Day Is Done)... van alles dus!

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ik blijf de film "Pay It Forward" mooi vinden. En hoewel ietwat te langdradig naar mijn smaak vond ik "What The Bleep Do We Know" ook erg interessant.

 

De vraag van Christine: "Annedien, waarom denk je dat vrouwen beter ondernemen dan mannen?"

 

Vrouwen zijn relatiegericht in plaats van dealgericht- dat maakt ze op lange termijn betere ondernemers. Bovendien zijn vrouwen vaak betere luisteraars en dit wordt steeds belangrijker. Consumenten zijn moe van alle corporate blabla die ze over zich uitgestort krijgen.

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we in de volgende nieuwsbrief "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Aan Indira (ExistenZ): waar komt jouw passie voor crossmedia vandaan en op wat voor manier zouden ondernemers crossmedia in kunnen zetten?

Link naar reactie

Deze week indira (eXistenz) van ExistenZ:

 

Wat doet je bedrijf precies:

 

ExistenZ is een consultancybureau dat gespecialiseerd is in crossmedia. Mijn opdrachtgevers komen uit het hogeronderwijs en / of het bedrijfsleven. Wij geven workshops, trainingen en ontwikkelen onderwijsmodules als het gaat om nieuwe mediatoepassingen. Wij bespreken dan ondermeer internet-trends & ontwikkelingen, weblogs & wiki, RSS, pod- en vodcasting etc. Daarnaast coachen wij creatieve teams (waaronder televisie-produktie bedrijven) bij het ontwikkelen van crossmediale concepten.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je?

 

Op het moment dat het mij gevraagd wordt, denk ik dat innovatief zijn alles te maken heeft met het grijpen van nieuwe kansen op het juiste moment. Dat kan iets technisch zijn maar ook iets creatiefs. Maar misschien denk ik daar volgende week anders over... Of ExistenZ vernieuwend is, weet ik niet, maar ben tot op heden weinig concurrentie tegen gekomen. Ik ben sinds mijn studie Taal en Cultuurstudies (1995) met afstudeerrichtingen: film- en televisiewetenschap en nieuwe media en digitale cultuur al bezig met crossmedia. Ik probeerde de onderzoeken die ik deed voor beide specialisaties al in een vroeg stadium aan elkaar te verbinden. Het verschil van toen met nu is dat ik nu het woord (of de term) crossmedia gebruik om die kruisbestuiving te omschrijven (www.crossmedialog.nl) en dat was 10 jaar geleden niet in mij opgekomen.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Ik mag dan wel een nieuwe media vrouw zijn, maar naar mp3's en internetstreams luister ik niet. Als ik behoefte heb aan muziek tijdens het werk zet ik meestal de oldskool Radio aan. Maar als ik even niet wil denken aan werk, dan kan ik mij heerlijk laten onderdompelen door verschillende afleveringen van Startrek! (Mijn vriend en ik verzamelen die dvd-boxen) To boldy go where no man has gone before... Over innovatie gesproken.

 

Welke film of televisieprogramma kun je iedereen aanraden?[/b]

 

Dit is nou echt een moeilijke vraag voor mij, omdat ik als mediawetenschapper geen een film of tv-programma meer normaal kan kijken en / of beleven / ervaren. Alles wordt gedeconstrueerd en geanalyseerd en er blijft dan weinig over om echt van een film te genieten. Maar goed. Als ik zou moeten kiezen uit een genre, dan kies ik duidelijk voor Science Fiction. Misschien komt dat door mijn fascinatie voor futurisme, wellicht wederom het innovatieve en ergens ook een stukje escapisme. Mijn studenten raad ik altijd aan om " Strange Days (1995)", "Videodrome (1983)", "Minority Report (2002)" , " Metropolis (1927)" en ja wel " ExistenZ (1999)" te kijken. Daarnaast houd ik ook van suspense thrillers. Silence of the lambs en The Usual Suspects komen al jaren in mijn top 10 voor.

 

De vraag van Annedien Hoen: waar komt jouw passie voor crossmedia vandaan en op wat voor manier zouden ondernemers crossmedia in kunnen zetten?

 

Mijn passie voor crossmedia is ontstaan vanuit mijn studie, doordat ik niet heb kunnen kiezen tussen " oude en nieuwe media". Dan maar allebei en kruiselings. Na mijn studie ben ik mij op professioneel vlak gaan richten op crossmedia en interactieve media. Ik denk dat crossmedia formats oplossingen kunnen bieden voor ondernemers om op efficiente manier een groter publiek te bereiken en te dienen. Uiteraard is dit niet van toepassing op alle bedrijven. Dit probeer ik tijdens mijn workshops ook altijd duidelijk te maken.

 

Crossmedia lijkt een gouden formule, maar is niets meer dan een term dat aangeeft dat er binnen een concept verschillende media worden ingezet om een universeel doel te bereiken. Dat doel kan van alles zijn, uiteenlopend van een esthetische ervaring tot aan harde pecunia. Welke methode het best bij jouw bedrijf past, zoeken wij samen uit.

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we in de volgende nieuwsbrief "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Aan Hulpplus: Beste Danielle, je hebt een goed lopende internet-winkel en ik vind je formule geniaal. Nu vraag ik mij af, hoe zien jouw dagen eruit als Hulpplus (wegens bijvoorbeeld technische redenen) 2 weken off line zou zijn?

Link naar reactie

Deze week Danielle van Hulpplus:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Hulpplus verkoopt meer dan 10.000 verschillende hulpmiddelen (zoals rollators, toiletverhogers, wandelstokken etc.) direct aan particulieren en dan vooral aan senioren. Dus zonder tussenkomst van verzekeraars, gemeentes kunnen mensen zelf hun hulpmiddel uitkiezen. Sommige producten worden vergoed, maar dit is zeer afhankelijk van de verzekeraar. De verkoop loopt via internet, telefonisch en op afspraak kunnen mensen langskomen.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatief zijn is niet iets waar ik me heel bewust mee bezig houdt maar ik heb wel onlangs een aanmoedigingsprijs gewonnen van de Gelderse Innovatieprijs. Als anderen mij niet op de wedstrijd hadden gewezen had ik nooit meegedaan en het feit dat ik vervolgens een prijs won had ik helemaal nooit verwacht!

 

Ik houd me vooral bezig met de dingen te doen zoals ik ze wil doen en niet op de manier waarmee je misschien snel rijk wordt. Het is voor mij belangrijk om plezier te beleven aan wat ik doe en ik beleef meer plezier met het helpen van mensen dan er alleen maar geld aan te verdienen. Dit houdt in dat ik soms mensen doorstuur naar hun verzekeraar of gemeente omdat ik weet dat een hulpmiddel vergoedt wordt, terwijl ik hen dat hulpmiddel ook had kunnen verkopen. Hierin vinden klanten mij vaak onderscheidend van andere bedrijven en ook de persoonlijke aandacht die ze krijgen vinden ze prettig.

 

Behandel je klanten zoals je zelf ook behandelt zou willen worden is mijn motto!

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Ik ben een enorme muziekliefhebber. Ik heb sinds een tijdje een Ipod Nano en die gebruik ik erg vaak, in de auto, wanneer ik sport, de hond uitlaat of op de fiets zit en soms als ik boodschappen doe! Mijn muzieksmaak is nogal divers, maar voor elke mood een andere muzieksoort. Nu op mijn Ipod: Pete Philly & Perquisite, Armin van Buuren, Incubus, Sade, Cafe del Mar Chill out sessions, The Veils (Lavinia erg mooi nummer), Madonna, Amos Lee, Coldplay, Aretha Franklin, Tiesto, Stevie Wonder en nog heel veel meer!

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ik mag graag thuis een filmpje kijken op een regenachtige zondag en dan het liefst een thriller, actie of speelfilm. Ik kijk ook graag naar cabaret, ik werk af en toe een avond in een theater dus zie ook veel live.

 

Er is geen programma waar ik voor thuis blijf maar kijk/keek graag naar; Sint Hubertusberg (jiskefet), de Lama's, dit was het nieuws, CSI, True Life, documentaires, nieuws en Discovery Channel verveelt ook nooit over hoe een onderzeeër in elkaar zit of hoe een wolkenkrabber gebouwd wordt!

 

De vraag van Indira: "Beste Danielle, je hebt een goed lopende internetwinkel en ik vind je formule geniaal. Nu vraag ik mij af, hoe zien jouw dagen eruit als Hulpplus (wegens bijvoorbeeld technische redenen) 2 weken off line zou zijn?"

 

Het is niet iets waar je graag aan zou willen denken maar echte paniek zou er niet ontstaan. Ik zal er dan vooral voor zorgen dat ik telefonisch goed te bereiken ben omdat een gedeelte van de verkoop ook telefonisch verloopt. Het zal dan wel een stuk rustiger zijn omdat meer dan de helft van de bestellingen via internet binnenkomt. Ik denk dat ik in die twee weken zoveel mogelijk bejaardentehuizen en wooncentra langs zou gaan om folders uit de delen en spullen te laten zien.

 

Aan welk lid van Higherlevel.nl moeten we in de volgende nieuwsbrief "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Mijn vraag is voor Sanne Roemen, van Oomph: "Wat zijn nog dingen die jij mee wil maken, wil bereiken of wil zien in je leven? (dit hoeft niet alleen werkgerelateerd te zijn)".

Link naar reactie

Zoals in dit draadje te lezen valt, heel leuk om te lezen overigens, zie je dat het een komen en gaan is van diverse leden. Ik heb het gevoel dat er momenteel een hele hechte "club" van vaste bezoekers en reageerders is, en het leek me inderdaad leuk, elkaar zo wat beter te leren kennen ! Heb een kleine verandering aangebracht.

 

Bij vraag 5 stel je een persoonlijke vraag aan diegene aan wie je het strootje doorgeeft. Misschien handig om deze persoon in een PM te laten weten, dat hij of zij de volgende gast is.....

 

Succes allemaal en veel plezier (hoop ik....)

 

Groet, Down

 


 

Ik wil graag de aftrap geven aan Manon GJ

 


 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ik doe twee dingen.

 

Als overnameadviseur en waarderingsspecialist help ik ondernemers bij de aan- of verkoop van een onderneming en alles wat daarmee te maken heeft.

 

Daarnaast ben ik 1 januari 2009 begonnen met het opzetten van een webwinkel en dat is even totaal andere koek ;D. Mijn blog is inmiddels online en de winkel volgt eind mei. Straks ben ik dus winkelier!

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Ik ben nogal van het combineren van verschillende bestaande en nieuwe ideeën of van het combineren van kennis van verschillende mensen tot iets nieuws. Ik merk dat ik daarmee in staat ben om iets 'nieuws' te creëren uit bestaande dingen.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

De laatste cd van Beyonce vind ik heel erg mooi. Ik luister eigenlijk alleen maar in de auto en voordat ik al het nieuws gehoord heb, kan ik vaak nog maar een paar nummers luisteren. Dus ik doe lekker lang met deze cd. En vooral nummer 5: Ave Maria is geweldig!

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Film: The Corporation http://www.imdb.com/title/tt0379225/. Je wordt er niet vrolijk van, wel erg realistisch. Ook zeker één van mijn drijfveren voor de webwinkel.

 

Qua tv kom ik niet verder dan Nick Junior de laatste tijd dus dan zou ik zeggen: geen Dora, liever Ni hao Kai Lan ;D

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

In de eerste week van januari ging ik enthousiast aan de slag voor de nieuwe webwinkel en zocht ik online een heleboel informatie. Ik kwam toen al snel op HL terecht. Ik was (en ben) onder de indruk van de kwaliteit van de antwoorden die worden gegeven (in het algemeen) en omdat ik zoveel informatie gelezen had, wilde ik zelf ook dingen bijdragen.

 

Ik merk dat ik het super leuk vind om vragen te beantwoorden die voor mij dagelijkse kost zijn en voor anderen 'once in a lifetime'. Is trouwens ook wat ik zo leuk vind aan mijn werk.

 

Oftewel, de kwaliteit en volledigheid van HL hebben me gegrepen.

 

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Henri Kroeze!

 

De extra vraag is: hoe combineer je werk en privé? (Mijn ervaring tot nu met een webwinkel is dat je er 24 uur per dag mee bezig kunt zijn namelijk).

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Ik verkoop modelauto's en speelgoedauto's. Eerst via Internet, maar sinds 2008 jaar ook vanuit een 'garage', een tot garage omgebouwde bedrijfsruimte. Verkoop aan voornamelijk verzamelaars over de hele wereld.

Daarnaast ben ik nog in de opstartfase van een bedrijf dat modelauto's verkoopt aan bedrijven. Dit wil maar niet vlotten door chronisch tijdgebrek.

 

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatief in mijn eigen bedrijfsvoering is het optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van Internet en deze integreren in mijn webwinkel en andere online activiteiten, zoals bloggen en forums. Ik ben zeker geen early adapter, maar wel een 'onderzoeker' die alles uitprobeert als er een bepaalde 'kritieke massa' gebruik maakt van een internet technologie als ik denk dat ik daar mijn doelgroep(en) mee kan bereiken. Als ik afga op websites en verdere aanwezigheid van mijn concullega's op het internet onderscheid ik mij daar in ja.

Daarnaast ben ik bezig om de verkoop van modelauto's via internet naar een hoger plan te tillen. Let maar eens op!

 

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

Ik 'hang' enorm in mijn tienerjaren (nu 20 jaar geleden...) en luister veel naar House, Italo's en HiNrg. Vooral www.radiostaddenhaag.nl luister ik zeer veel. Ben een groot liefhebber van de wat obscuurdere nummers en heb een aardige verzameling vinyl staan. Via m'n eifoon heb ik nu altijd een aardige collectie bij me en sinds kort kan ik de telefoon aansluiten aan de stereo in mijn auto, heerlijk!

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Ik kijk haast geen tv of films. Maar als het dan toch moet... vind ik CARS een fantastische film en als ik de controle over de zapdoos heb, eindig ik vaak op Discovery. Een Engelse detective is ook wel aardig op z'n tijd.

 

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Omdat ik het ontwikkelwerk aan mijn webwinkel zelf doe, kom ik veel op het Nederlandse OSCommerce forum. Maar naarmate mijn winkel groeide (en ik als ondernemer) kreeg ik meer vragen van 'ondernemersaard' die ik daar niet kwijt kon. Ik werd daar getipt over dit forum en ja, 'the rest is history'. Naast dat ik zelf aardig wat vragen hier beantwoord zag, merkte ik dat ik hier en daar best nog wel wat informatie kan delen met anderen. Want na vier jaar intensief Internet ondernemer spelen heb je toch best 'wat' geleerd. En omdat ondernemen veel leuker is dan detaillist spelen, ben ik altijd bezig met nieuwe dingen en die worden hier perfect gevoed. Of ik doe weer inspiratie op!

Ondanks dat er Legend bij m'n naam staat, past newbie veel beter bij me. Ik begin pas!

 

Hoe combineer je werk en privé?

We hebben twee kids, 7 en 4. Ik wil per se een 'betrokken' vader zijn en ben twee middagen in de week thuis. Dan handel ik de mail af, doe stukje boekhouding, bellen, etc. Ik ga 's-avonds pas weer verder als ze op bed liggen. Zondags doe ik niets, dat is de familiedag. Gelukkig ben ik een avondmens en lig haast nooit voor 12 uur op bed, dus iedere avond heb je nog minimaal 4 uur om te werken! En oh ja, ik werk ook nog 32 uur voor een 'baas'...

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Aan    Nick Kusters (nkcss). En de vraag: hoe is het om in zo'n overbevolkte markt (games) een nieuw bedrijf op te zetten?

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
Super Senior     197 8

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

NKCSS staat voor Nick Kusters Custom Software Solutions.

 

Ik ben een .NET Software ontwikkelaar en mijn droom was (en is nog steeds) om de software producten die ik maak te gaan verkopen op grote schaal. Om dat te kunnen doen, moet er wel een hoop tijd vrij gemaakt worden, om dat te kunnen doen (tijd=geld, geld=tijd) onderneem ik de volgende activiteiten om over een paar jaar me hier vol op te kunnen storten.

 

1) Ik heb een website waar ik probeer met enige regelmaat stukjes te schrijven en zowel online als offline tools beschikbaar stel. Van de offline tools stel ik de broncode als download beschikbaar in ruil voor een donatie via paypal van 0,99 euro (alle kleine beetjes helpen), voor de rest genereerd de website een klein bedrag aan reclame inkomsten, maar samen is het op jaar basis meer dan dat de hosting me kost, dus levert het wat op. In verloren uurtjes probeer ik hier steeds meer op te doen, zodat het steeds meer oplevert.

 

2) Ik ben eind december 2008 een webshop begonnen met Console (Nintendo Wii, Microsoft Xbox 360 en Sony PlayStation 3) games en hardware. Ik speel in mijn vrije tijd (die ik niet zoveel heb) graag een spelletje en vond dat ik het beter kon dan een hoop bestaande webshops.

 

3) Software Programma's Maken voor klanten. Op verzoek maar ik software programma's voor klanten, gewoon uurtje factuurtje.

 

4) Eigen software producten verkopen. Op de site die ik bij 1) beschrijf heb ik lang geleden ook een digital software distribution systeem opgezet, die vol automatisch het verkopen van software pakketten kan regelen (betaling, serie nummer uitgifte, activatie, etc.). Ik heb inmiddels 2 producten op de site staan en heb nu, zonder ook maar iets aan marketing te doen toch al een paar keer wat verkocht.

 

5) Naast dit alles, of beter gezegd, voor dit alles, heb ik ook een full-time baan als .NET ontwikkelaar. Ik moet regelmatig naar Amsterdam voor mijn werk, wat nogal eens moeilijk te combineren is met het runnen van een Webshop, maar tot nu toe heb ik door duidelijk signaleren hier nog altijd goed mee kunnen omgaan.

 

Momenteel gaat alles wat er overblijft na huur en boodschappen direct in de games winkel, dus momenteel komt het goed uit dat ik geen tijd heb voor een sociaal leven.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatief zijn is voor mij eenvoudige oplossingen maken voor complex uitziende problemen.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Stream: 3FM

 

Track: #18 van cd The Eminem Show: Till I Collapse, geniaal nummer

Track: Pet Shop Boys - Love Etc... (heerlijk nummer)

Track: Esser - Headlock (weird, maar niet meer uit je hoofd te krijgen na een paar keer)

Track: Bell X1 - The Great Defector (nog zo'n heerlijk verfrissend nummer)

Track: Puddle of Mud - Psycho (ooit een keer op Last.fm gehoord, geweldig)

Track: Imogen Heap - Hide and Seek (speciaal nummer)

Track: Moby - Flower (ook zo appart)

Track: Crazytown - Butterfly

Track: Foo Fighers - The Pretender

Track: Liquido - Narcotic

Track: Michael Andrews f. Gary Jules - Mad World

Track: John Legend - Stereo

Track: Delinquent Habits - Return of the Tres

Track: Kanye West - Jesus Walks

Track: Akon ft. Eminem - Smack That

Track: DMX - Ruff Ryders Anthem

Track: Lupe Fiasco - Cool for Thought

Track: Wheezer - Pork and Beans

Track: Sublime - Smoke Two Joints

Track: Seal - Kiss from a Rose

Track: Craig David ft. String - Rise and Fall

Track: Pussycat Dolls - When I Grow Up

Track: Bary Adamson - Straight 'Till Sunrise

Track: Ludacris ft. Mystikal - Move Bitch

Track: Riza - Ik en Ali B

 

CD: Voicst - A Tale of Two Devils

CD: Opposites - Begin Twintig

CD: Alles van Rammstein

CD: Metallica - Death Magnetic

 

Klein lijstje, maar zo krijg je wel een redelijk idee van mijn muziek smaak, muziek is dan ook erg belangrijk voor me.

 

Bijna vergeten: In Januari van 2008 ben ik ooit eens begonnen met een lijstje van mijn favoriete nummers samen te stellen. Het is nog lang niet af, maar daar staan nog een hoop nummers die ik hier vergeten ben.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ik heb, als ik thuis bezig ben met programmeren, altijd muziek of een Serie op staan tijdens het programmeren, ik kan niet op een stoel/bank zitten en dan TV kijken, ik heb teveel in mijn hoofd zitten wat ik nog wil doen, dus TV kijken doe ik altijd naast een andere bezigheid.

 

Ik kijk relatief veel Amerikaanse TV series, Nederlandse TV alleen via internet en weinig films.

 

Op Uitzendinggemist.nl:

- De Lama's (helaas gedaan)

- Ranking the Stars

 

Op RTLGemist.nl:

- Het Zesde zintuig (even terug kijken vanaf eerste seizoen, deze serie heeft me redelijk overtuigd)

- Mijn Tent is Top 3 (Ik vindt alle series met Herman den Blijker geweldig)

- Lords of Poker (grappig opgezet, leuk om naar te kijken, ook omdat ik zelf graag speel)

 

US Series (kijk op tv.com voor meer info):

- High Stakes Poker (geweldig om te zien, favoriet: Daniel Negreanu)

- Eureka (Comedy/Science, gaat over een stadje met alleen maar geniale mensen)

- House (Dokter die goed is in diagnose, erg goede serie)

- Merlin (UK Serie, gaat over de jonge jaren van Merlijn en Koning Arthuur, nu ook in .nl op tv geloof ik)

- Numb3rs (Wiskunde genie helpt broer bij FBI om zaken op te lossen door wiskunde toe te passen)

- Jake 2.0 (Canceled, gaat over tech support guy die met Nano bots geinfecteerd raakt)

- Heroes (Wie kent ze niet)

- Lost (Wie kent 'm niet)

- Damages

- Last Comic Standing (Soort Idols voor stand-up Comics)

- Kyle XY (Serie over een jongen die gekweekt wordt in een machine)

- The Big Bang Theory (Comedie over super nerds)

- The Dog Whisperer (Gast die probleem honden weer normaal maakt en les geeft over hoe met honden om te gaan)

- The Baby Whisperer (Zelfde, maar dan met kinderen)

- Everybody Hates Chris (Comedy over de jeugd van Chris Rock)

- How I met your mother (Comedy)

- So You Think You Can Dance USA

- Greys Anatomy (Ziekenhuis Soap)

- Reaper (Comedy)

- Dragons Den (alle landen)

- Life (Agent zit 12 jaar onschuldig vast en gaat daarna weer als agent aan de slag)

- Dexter (bloedspat analyst is zelf seriemoordenaar)

- Dirty Sexy Money (Advocaat werkt voor rijkste familie in US)

- The Dead Zone

- The Shield

- The Sopranos

- Breaking Bad (Scheikunde leeraar krijgt ernstige ziekte en gaat Crystal Meth maken/verkopen om een spaarpotje te kunnen nalaten aan zijn familie)

- Dead Like Me (helaas gecanceled, is wel pas nog een film van uitgekomen).

 

Ik ben er vast nog wel een paar vergeten, maar deze kan ik iedereen alvast van harte aanraden :)

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

Ik kwam al googlend higherlevel tegen, de naam herinnerde ik me nog vaag - zonder context - en begon gewoon wat te lezen. Na een keer of 5 denkend van "hier kan ik nog wat nuttigs aan toevoegen" me maar geregistreerd en begonnen met posten. Daarna een paar threads zoals die van Down gelezen en dan blijf je toch wel hangen.

 

Hoe is het om in zo'n overbevolkte markt (games) een nieuw bedrijf op te zetten?

 

Dit is erg zwaar. Zeker bij internet winkels is prijs heel erg bepalend. Ik probeer daarnaast wat dingen te doen die nog niemand anders doet en om gewoon een constante hoge qualiteit te leveren (snelle reactie op e-mail, Track & Trace code bij elke bestelling, proberen zo snel mogelijk nadat de bestelling is binnen gekomen de bestelling in te pakken en de klant op de hoogte te houden).

 

Daarnaast is het start kapitaal iets dat ik toch wel onderschat had.

 

Ik heb 3 maanden gewerkt aan de webshop bouwen en voorraad gekocht voor een paar duizend euro. Toen ik voor mezelf het idee had dat ik genoeg had liggen, heb ik de shop live gegooid en ben ik begonnen. Het eerste ontwerp van de site was een ramp, ben een programmeur, geen designer, dus heb goed na het commentaar geluisterd en vanaf 0 opnieuw begonnen. Het resultaat is de site zoals hij er nu staat (ben ik erg blij mee).

 

Qua aanbod heb ik me echt verkeken in wat ik nodig had. Ik heb nu 3 product groepen, PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii. De PS3 gaat goed, daarvan heb ik zelfs een aantal consoles op voorraad en een aantal accessoires ook ruim op voorraad. Het aanbod spellen zit rond de 70-80 voor de PS3 die ik momenteel op voorraad heb qua titels, dus keuze genoeg.

 

De Xbox 360 is al wat moeilijker, omdat dit een console is die omgebouw kan worden, vindt ik het moeilijk in te schatten hoeveel ik moet inkopen. Daarnaast is er financieel weinig ruimte om dat assortiment momenteel uit te breiden, dus daar moet ik in de toekomst me meer op gaan richten. De console houd ik niet op voorraad maar heb ik wel al op verzoek uitgeleverd.

 

De Wii is een geval appart en heel moeilijk imho. De console en games als Wii Fit/Mario kart zijn slecht leverbaar (lever tijden van soms 6 maanden of meer) en hebben bijna geen marge. Er komen enorm veel spellen uit, maar 80% van alle games die uitkomen kunnen zo de prullenbak in qua qualiteit. Ik probeer dan ook alleen de 'goede' games in te kopen. Als laatste is er het probleem dat Nintendo de prijs van hun goede spellen niet laat zakken. Zelda, een spel dat met de launch van de Wii een paar jaar geleden uit kwam is bijvoorbeeld nu nog steeds even duur om in te kopen!

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Aan Karen Dam (had zich al gemeld in het topic en heb in het verleden ook een paar keer via PM gesproken):

 

Hoe ben je op het idee gekomen om die foto wedstrijd te houden?

 

Misschien nog een leuk idee op de koop toe: gebruik de top 10 om een kalender te maken die je gratis weg geeft bij bestellingen vanaf X bedrag. Als je dan ECOstyle vraagt de drukkosten te dragen in ruil voor een logo op elke pagina, heb je toch weer wat leuks voor je klanten.

 

Veel success,

 

Nick.

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Ik heb een webshop in dierbenodigdheden, we verkopen voor alle in huis te houden diersoorten de benodigdheden en boeken met informatie over deze dieren. In eerste instantie had ik er ook de benodigdheden voor paarden en hobbydieren bij maar die heb ik laten varen omdat ik eerst het assortiment voor de andere meer gebruikelijke huisdieren goed voorelkaar wou hebben. Daar heb ik ook meer verstand van en kost me al tijd genoeg. In ons assortiment draait alles om het dier, dus geen electrische martel-train dingen of snelle oplossingen. Ons bedrijf draait om de liefde en het respect voor de dieren.

Naast dit bedrijf heb ik een 32 urige werkweek (4 dagen per week) bij de baas.

Hopelijk kan dit met een paar maandjes omgezet worden in een 24 urige werkweek en ben ik nog een dagje extra thuis (aan het werk).

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Da’s een moeilijke voor me. Ik probeer bij de tijd te blijven, hou de nieuwe ontwikkelingen en producten in de gaten enzo maar echt innovatief is dat natuurlijk niet. Wat misschien wel innovatief is, is dat we voor diervoeding en andere spullen die regelmatig nodig zijn de mogelijkheid bieden een abonnement bij ons af te sluiten.

Hierdoor heeft de klant er geen omkijken meer naar en krijgt hij altijd keurig op tijd de dingen die hij nodig heeft voor zijn dieren.

We onderscheiden ons door de service, het abonnement en een heel bewust gekozen assortiment waarbij de liefde van het dier centraal staat. Dus geen slipkettingen of antiblafbanden en dergelijk onspul. De kwaliteit moet goed zijn en het moet goed zijn voor het dier.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

Ik heb weinig cd’s en dat soort dingen. Mag in de auto graag naar 538 luisteren en heb het soms ook thuis aan als ik alleen aan het werk ben. Ik heb wel een voorkeur voor de Nederlandse muziek maar kan een aantal top 40 liedjes ook zeker wel waarderen.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

TV? Wat was dat ook al weer? Een paar jaar geleden keek ik veel tv en films maar vanaf dat ik een bedrijfje naast mijn baan heb, heb ik er eigenlijk geen tijd meer voor.

Ik probeer Mijn tent is Top te volgen en vind het zesde zintuig erg interessant maar in de praktijk staat het vooral aan en ben ik ondertussen achter mijn computer dingen aan het doen en krijg ik er amper wat van mee…

Films waar ik nog steeds echt voor ga zitten zijn K9 en Hooch maar ik heb dan ook een zwak voor de 4 voetige hoofdrollen in die films. Ze zijn al oud en ik heb ze al tig keer gezien maar als dat op tv komt laat ik alles schieten om het toch nog een keertje te kunnen zien..

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Net zoals iedereen gok ik zo.. al surfend naar informatie over het op te starten bedrijfje. Ik vind het erg fijn dat iedereen hier elkaar wil helpen. Dit forum heeft heel veel informatie waar ik nog steeds veel van leer.

Als ik de tijd kan vinden vind ik het ook leuk om de geleerde kennis te delen. Veel komt er niet van omdat ik de meeste vragen pas zie als ze allang en breed beantwoord zijn maar soms lukt het.

 

 

Nick vroeg me: Hoe ben je op het idee gekomen om die fotowedstrijd te houden?

Ik ben als actief lid van diverse discussie-lijsten over dieren al heel lang betrokken bij dergelijke groepen. Zo af en toe komen er dergelijke wedstrijden voor en dat werkt erg aanstekelijk en vaak gaat iedereen die in zo’n groep zit wel stemmen als een lid daarom vraagt. Er wordt dan veel gesproken en gemaild over die wedstrijd en je komt daardoor op sites die je anders nooit had bezocht.

Ter ere van mijn 1 jarig jubileum wou ik een low-budget marketing actie waarmee ik mijn naamsbekendheid wou vergroten.

Een leuke prijs en voor iedere deelnemer wat leuks en zie daar.. een enorme storm aan nieuwe bezoekers en klanten.

(klein detail.. echt low-budget was het achteraf gezien niet.. ik had 500 deelnemers die allemaal wat leuks voor het dier moesten krijgen.. oeps)

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Hmm.. Nog zoveel onbekende mensen en zoveel vragen.. LOL

Maar ik geef het stokje door aan Bas van Eijk hij heeft me nieuwsgierig gemaakt. :)

 

Mijn vraag aan Bas, hoe kwam je op het idee van hondenbot.nl?

Je bent vrij specialistisch met een relatief beperkt assortiment…

Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar jullie fotowedstrijd. ;D

 

Groetjes Karen

 

 

 

Link naar reactie
Super Senior     120 7

Proloog

 

Lees eerst de verhalen van Nkcss en Karen Dam. Zij hebben jongsleden vrijdag de 5 vragen ingevuld. Zoals het een goed initiatief betaamt is de start snel. 3 x "5 vragen aan" op 1 dag is wellicht te veel, dus speciaal gewacht tot na 00:00.

 

Korte inleiding

 

Bas van Eijk, 33 jaar, samenwonend te Breda, dochtertje van een paar maanden, 1 hond en > 10 wandelende takken. Vraag me niet waarom :D

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Accret V.O.F is historisch zo gegroeid. In den beginne deed ik "website" opdrachtjes voor vrienden, bekenden, kennissen en dergelijke voor soortgelijke prijzen. Een vriend van me vond dat op een haar na slavernij en besloot om alle prijsafspraken te gaan regelen. Dit in een VOF gegoten en zo ontstond Accret én een redelijke omzet.

 

Ik hou niet van repetitieve handelingen en ontwikkelen in opdracht was ik dus al snel beu. Vandaar de omschakeling naar het ontwikkelen van eigen projecten (bv. http://www.treinreizigers.nl). Nu leveren die weinig geld op dus gezocht naar een combinatie van uitdaging, eigen beheer & geld: Webshops! Klinkt allemaal kort door de bocht, toch heeft alles een serieuze ondertoon. De eerste webshop die we online gezet hebben is babygogo.nl. Dit eigenlijk meer als live test van de eigen geschreven software. De tweede shop is hondenbot.nl, het hoe en waarom zal ik beschrijven als antwoord op de vraag van Karen.

 

Naast Accret werk ik als technisch verantwoordelijke bij een hostingbedrijf.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Hele lastige vraag. Innovatief zijn binnen het wereldje van webwerkers is lastig. Iedereen loopt achter de trends aan. Danwel als early adopter, danwel in de grote massa. Ik kan wel zeggen dat we web 2.0 methodieken gebruiken maar is dat hede ten dagen nog innovatief? Ik kan wel zeggen dat we als "community aspect" een fotomodule gaan inbouwen, Karen verteld net van haar fotowedstrijd.

 

De meest innovatieve stap die ik ooit heb genomen was stoppen met carriere jagen. Op mijn 27ste heb ik een zeer goed salaris vaarwel gezegd. De leaseauto weg, het vrijstaand huis van de zaak pleite. In loondienst gegaan bij mijn huidige werkgever waar ik de vrijheid heb om 100% thuis te werken. Derdehands autootje, inmiddels een klein koophuisje en 10x gelukkiger. In mijn vriendengroep was ik hiermee zeer vooruitstrevend. Inmiddels hebben meer mensen ingezien dat een carriëre en de vruchten die je daar van plukt met gemak overtroefd kunnen worden door vrije tijd en de dingen die je daarin kunt doen (resultaat: dochtertje :D).

 

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Op zolder staan dozen vol CD's. Van Ierse Folk tot aan Techno en alles wat daar tussen zit. Inmiddels allemaal gedigitaliseerd op mijn mediacenter. Favoriete band aller tijden: de Rolling Stones. Ondanks die overdaad aan muziek in de collectie betrap ik mij vaak om voor het gemak gewoon 3FM op te zetten. Een eervolle vermelding: Iedere zaterdag tussen 12:00 en 14:00 op Radio 2 Spijkers met koppen. Cabaret, achtergronden en goede muziek. Dat in combinatie met een zaterdagkrant en mijn weekend is compleet.

 

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Op datzelfde mediacenter staan ruim 300 films. Gedownload of vanaf DVD gekopieerd. Oud en nieuw. Ik hou dat behoorlijk up-to-date via de bekende kanalen en de beste films koop ik alsnog wanneer uit op DVD. Wanneer ik anderhalf uur de tijd heb maar geen zin in een film kijk ik één van de Die Hard films. Als "John McClane" met blote hand een straaljager laat neerstorten (Die Hard 4.0) geloof ik dat ;D Heb ik wel zin in een film kijk ik er een die ik nog niet ken. Genre maakt me niet zo veel uit alhoewel ik de laatste weken een lichte voorkeur heb voor de films van of met Seth Rogen. Al met al kijk ik gemiddeld 3 films per week.

 

De enige serie die ik momenteel volg is "24". Droom wel eens over een duel tussen Jack Bauer, John McClane en Chuck Norris. Als scheidsrechter kies ik McGyver. Het eindigt meestal onbeslist.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

Ik ben opgegroeid op GoT (gathering.tweakers.net). Daarnaast veel tijdelijke trends meegemaakt zoals jeepforum.com (toen ik nog een Jeep* had). Wanneer ik iets te vertellen heb over mijn hondje ga ik naar labradorforum.nl en zo zijn er wel meer fora die ik frequenteer. Sinds we bezig zijn met webshops ben ik actief lid van HigherLevel, alhoewel het als lurker niet onbekend was. Ik probeer mee te praten in de ICT gerelateerde draadjes en haal vooral veel hulp, ideeën en inspiratie uit de andere onderdelen.

 

De vraag van Karen:

- Hoe kom je op het idee van hondenbot.nl? Je hebt een beperkt en specialistisch assortiment.

 

Webshop starters kan je grofweg opdelen in 2 groepen:

1) Mensen mét technische kennis maar geen produkt.

2) Mensen mét produkt zonder technische bagage.

   

Wij, Accret, horen bij groep 1. We maken "even" een webshop maar wat gaan we verkopen? Het eerste idee was bedrukte shirts. Dat is nog steeds het idee maar dat vergt een investering. Dus dat geld moet verdiend worden. Om toch met een shop te beginnen hebben we gekozen voor babykleertjes (Babygogo.nl). Het vinden van goede leveranciers met een goed assortiment is echter een kwestie van de lange adem, zoals vele ondervonden hebben getuige de topics op higherlevel.

 

Inmiddels was mijn dochtertje geboren en kwam een oom van mijn vriendin op bezoek. Die neemt altijd wat botten mee voor de hond, hij veredelt ze zelf. Op dat moment begon het idee te dagen. Meteen even hondenbot.nl geregistreerd, dat die nog vrij was vond ik een teken aan de wand. Een beetje rond gekeken op het internet en die botten zijn bij de meeste dierenshops een ondergeschoven kindje of van discutabele kwaliteit. Ik zag dus een niche én een mooie ingang. Een maand later is hondenbot.nl live gegaan met versie 2 van onze software. Het assortiment zal wellicht nog worden uitgebreid indien bepaalde leveranciers willen meewerken maar deze zullen in het verlengde liggen van botten en kluiven.

 

Binnenkort wordt Babygogo.nl ook overgezet naar versie 2 én gaan we dat assortiment uitbreiden met, jawel, bedrukte babykleertjes. Ik las laatst een artikel over "simply colors" en hun omzet van 4 miljoen in NL. Moet te doen zijn!

 

Het hele hondenbot.nl verhaal heeft wel gevolgen gehad voor Accret. We staan inmiddels ingeschreven als groothandel en gaan ons met betrekking tot hondenbotten ook als zodanig profileren daar sinds hondenbot.nl online is we meer aanvragen van winkels krijgen dan van particulieren. En met onze eigen worsteling qua leveranciers voor babygogo in het achterhoofd willen we zo laagdrempelig als mogelijk leveren aan geïntresseerden.

 

Leuke anekdote: De verandering naar groothandel had nogal wat voeten in de aarde. Hele bestemmingsplannen zijn er bij gehaald door de KVK en de gemeente om te kijken of er op ons vestigingsadres uberhaupt wel een groothandel mocht bestaan. Ze zijn inmiddels bekend met het fenomeen "webshop" maar van een grotendeels digitale groothandel hadden ze nog geen kaas gegeten. Het feit dat je ergens iets met dieren doet betekend ook registraties bij VWA en LNV. Ach, je moet ze iets te doen geven.

 

Last but not least: De fotowedstrijd zal eigenlijk geen pure wedstrijd worden maar een doorlopend lokkertje: "Maak een foto van je hond met een produkt van ons. De foto met de meeste stemmen wint een feestpakket!". Geen idee of dat het werkt maar zoiets vind ik momenteel een uitdaging om te programmeren (vooral het tegen gaan van mogelijke fraude) dus komt het er. Het moet wel leuk blijven, toch?

 

Voor Fred, de wandelende tak liefhebber.

De wandelende takken waren een cadeau. Mijn vriendin had ooit een terloopse opmerking tegen een collega gemaakt: "Oh wat leuk, wandelende takken". Meer uit beleefdheid. Een week daarna kwam die collega aan met een klein doosje en wandelende-tak-eitjes. Op het boedhistische af vind ik dat je moet leven en laten leven dus ze we zijn inmiddels 2 generaties verder. Ze wandelen niet ver. Ze doen eigenlijk niets. Maar wel iedere week een verschoning met verse klimop en dagelijks een sproei water met de speciaal daarvoor aangekochte plantenspuit. Ach, in verhouding wonen ze inmiddels ruimer dan ik.

 

Het stokje, het vervolg

Ik wil het stokje doorgeven aan Iwan van Geelen. Ik had eerst wat andere mensen in gedachte maar toen kwam ik hem (weer) tegen bij HL-ers in de media met ondermeer checkmein en missrefund.

 

Beide projecten interesseren mij. Niet zozeer het concept maar hoe heeft hij de concepten gerealiseerd naast zijn werkzaamheden voor doingbusiness en dergelijke. Gewoon veel geld er tegen aan en starten maar of vult hij zelf bv. de “missed refund” aanvragen in? Gaan hij zelf met de gegevens van checkmein naar Schiphol om ze in te checken? Met andere woorden: Is hij de bedenker, de uitvoerder of de investeerder en hoe vervult hij die specifieke rol. Wat doe je dagelijks voor dergelijke sites?

 

Een lekkere kluif of groot bot voor uw hond?

 

Webshopsoftware: http://accret.nl, ontwikkelen in opdracht en eigen beheer!

Link naar reactie

Wat een eer!

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Bij Check Me In (wat ik net verkocht heb) kunt u zich aanmelden voor het inchecken. Op het moment dat de internet checkin opent, dit kan 24 uur tot 7 dagen voor vertrek zijn, wordt uw verzoek direct verwerkt. Een voorbeeld: uw vlucht vertrekt om 09:00 uur en de internet check-in gaat dertig uur van tevoren open. U wordt dan de dag voor vertrek om 03:00 uur ingecheckt, een tijdstip waarop u, evenals uw medepassagiers, waarschijnlijk nog ligt te slapen. Dankzij Check me in hebt u toch de eerste keus van zitplaatsen in het vliegtuig.

Omdat uw reservering direct wordt verwerkt op het moment dat de internet check-in open is, hebt u de meeste kans op de door u gekozen zitplaats in het vliegtuig. Dit betekent dat u kunt beschikken over de stoel met bijvoorbeeld de beste beenruimte of bij het raam in plaats van boven een vleugel of zelfs met precies het stoelnummer dat u wenst. Het maakt niet meer uit of het openen van de internet check-in midden in de nacht is of dat u op een plaats bent zonder internettoegang.

 

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatie is de basis van mijn ondernemerschap! Het is gewoon leuk iets te starten / doen wat anderen hebben laten liggen, zo ook check me in; er is nog geen tweede partij die dit nu ook doet

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

Ik en muziek? Sorry, ik heb niets met muziek (die ipod gekocht omdat het zo’n mooi ding is maar daar geniet mijn dochter nu van)

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Wall Street (voor de crisis dan ☺ )

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Het is hier soms best gezellig .... daarbij vind ik het leuk om andere ‘goed gemutste’ zo nu en dan te helpen

 

De bonus vraag

Het inchecken gebeurt nu in Indonesië, gebruik makend van de reguliere incheck websites van de airlines. Het inchecken gebeurt namelijk niet alleen voor vluchten v.a. schiphol maar voor bijna alle luchthavens. Er is geen bak met geld tegen aan gegooid; ik heb een beetje geluk gehad met de publiciteit, altijd gegegloofd op sterke partners te binden.

En ja ik was de bedenker, deed het dagelijks ‘management’ en de investeringen waren niet zo spannend dus een investeerder had ik niet nodig, sterker klanten betalen vooruit.... Het dagelijks management was voornamelijk bezig zijn met partners (zoeken)

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Aan Kermie! Hoe ziet Mikky de volgens mij snel opvolgende veranderingen op HL

 

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie

Mikky, maak je niet druk, wanneer je zondagochtend vroeg post is het ook ok hoor.....

Misschien wil ik wel een keer uitslapen...... ;D

 

Maar nu ik nog wakker ben en voor als jullie straks wakker worden en je verveelt, hier mijn antwoord op Iwan zijn vragen.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Mijn bedrijf? Ik ben geen ondernemer meer, maar ik zie HL.nl als mijn bedrijf.

Wat dat precies doet ervaren jullie zelf.

Wat het met mij doet? Ik krijg er elke dag weer een warm hart van. Zoveel mensen die de moeite nemen om elkaar verder te helpen is iets wat enorm veel waarde heeft voor mij.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatie kun je niet leren. Iedereen moet de ruimte krijgen om creatief te zijn en dan ontstaat innovatie vanzelf.

Wijze woorden. Ik geloof ook niet dat ik die zin ooit zelf bedacht heb, waarschijnlijk “ergens” gelezen en mij eigen gemaakt.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

Ik ben een enorme Blof fan.

Dat is wel sentiment heh. Maar ik kan mij geen betere band bedenken die zoveel synoniemen heeft in songteksten..

Verder draai ik veel Red Hot Chili Pepers en Gard du Nord! Of als ik aan het stofzuigen ben Strauss… omdat ik die toch niet écht wil horen ;D

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Pay it forward : dé basis waarop HL.nl gebaseerd is toen ik deze film zag.

Verder: Jezus Christ Superstar, Alice in Wonderland, Matrix.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higherlevel.nl?

Door mijn eigen faillissement kwam ik er achter dat er nagenoeg geen ingangen zijn/waren die je op het moment dat je een businessvraag hebt je kunnen helpen. Vaak stond ik met meer vragen buiten dan dat ik een antwoord kreeg. Conceptueel bedacht dat de enigen die elkaar écht kunnen helpen de ondernemers zelf zijn. Samen met Dennis (die in dezelfde situatie zat als ik) het geheel gecreëerd. En HL ging “los”.

 

Hoe ziet Mikky de volgens mij snel opvolgende veranderingen op HL

HL is al een hele tijd uit de babyfase. Maar blijft nog steeds een puber met groeistuipen..

Maar HL.nl heeft nooit stilgestaan. We hebben zelfs een keer meegemaakt dat we bijna ten onder zijn gegaan aan ons eigen succes. Dat was een vreemd gegeven. Maar wel een logisch gevolg als je zonder basis ineens stuurloos raakt en er steeds meer mensen op de boot springen. Daar heb ik van geleerd. De ene keer gaan dingen sneller dan de andere keer. HL.nl is ooit “zomaar” gestart en ook al leerden wij in HL.nl elke ondernemer om te focussen, had HL.nl die focus zelf niet. Dat heeft ook zo zijn charmes. Betekent voor HL.nl dat je snel kan veranderen en mee kan gaan met de behoeften die er op dat moment spelen. Zonder enige uitleg aan de kapitein. In een reddingsboot springen heeft geen zin. Het schip moet weer op koers komen.

Naar mate HL.nl groter en groter wordt, dienen er weloverwogen beslissingen genomen te worden. Zoveel mensen, zoveel wensen. De dynamiek op dit moment is enorm. En met elke verandering moet ik altijd even achterom kijken “was dat HL.nl?”. Uiteindelijk blijven we wel bij de basis “ondernemers verder helpen”, maar zal HL.nl van dit jaar niet dezelfde zijn als volgend jaar of al die voorgaande jaren en nog komende jaren. Degenen die dan nieuw zijn merken daar niets van. De diehards zullen ervan genieten!

Momenteel zitten we in een enorm positieve vibe, welke nog sneller op elkaar volgende veranderingen met zich meebrengt. Dat merken de meesten in HL.nl (nog) niet. Maar achter de schermen heerst er een enorme actiegerichte positiviteit. Waar we op eenzelfde denklevel komen om zodoende Higerhlevel.nl naar een nóg hoger nivo te tillen.

De betrokkenheid van ons allen (zowel mods als leden) geeft mij op dit moment een enorme adrenaline kick. Ik zal er bijna ADHD van krijgen ;D Maar ik zie de veranderingen allemaal enorm positief. Er verandert niet alleen veel in HL.nl, maar ook in de buitenwereld van HL.nl. Was het in het begin pionieren om binnen te komen bij een ander, staat ineens de buitenwereld voor onze deur om er in te mogen. Kickeh toch! Al dienen we hier en daar wel wat slotjes op de deur te gooien, dat maakt het soms vermoeiend, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag bovenstaande "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag in het bijzonder?

Omdat hij gek is op veranderen en hij mij zo nu en dan een hart onder de riem steekt (als ik mijzelf niet meer kan managen), geef ik het stokje door aan Henk de Greef.

 

Henk? Wat is het meest uitdagende veranderproces dat jij ooit hebt meegemaakt bij jouw businessklanten?

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Ben eigenlijk wel benieuwd wat jouw achtergrond is qua werk. Ik zit echt even te puzzelen maar kan het nergens uit opmaken. Wil je daar iets over vertellen?

 

Met zes jaar lagere school, 2 zwemdiploma's en 3 danslessen ben ik in het werkverkeer altijd mijn eigen eigenwijze gang gegaan. Mijn achtergrond is "ondernemerschap". Het werd er met de paplepel ingegoten door mijn opa en vader. Ondernemers in hart en nieren. Als klein meisje hoorde ik altijd "wat geen zin, dan maak je maar zin als je iets wilt bereiken" (of het nu om fietsen ging, of om de afwas doen) je moet soms ook niet leuke dingen doen om iets te bereiken.

Toen ik eenmaal een niet-begrepen puber werd vond ik school dus pretty borring en was stilzitten niet mijn ding. De wereld lag voor mijn voeten, er was zoveel leuks te doen. Dus als niet-begrepen puber van 15 ben ik mijn weg gaan vinden in ondernemend zijn. Ik wist niet beter dan dat ik vooruit moest, alle zeilen bij moest zetten en nooit op moest geven. Dat laatste heeft mij wel eens genekt. Ik heb door de jaren heen geleerd dat het juist wél goed is om een keer op te geven. Maar mijn vader meldde mij altijd "het is helemaal niet erg om op je 'bek' te gaan, als maar weer opstaat".

Gezien mijn opleiding en het ontbreken van diploma's begon ik altijd ergens onderaan de ladder. Maar ging ik mij als snel met het bedrijf zelf bemoeien en was ik aan het managen. BIj grote bedrijven was dat altijd projectmatig het managen van mensen om tot het beste resultaat te komen. Ook daar wél met een uiteindelijk doel voor ogen, maar zonder businessplan ;)

En later..... ging mijn ondernemersbloed kriebelen. Mijn meeste interesse ligt bij de Horeca. Voor mij een enorm dynamische branche waar constant veel veranderd. Van nieuwe producten (food & bavarage) en middelen (machines) tot mensen.

Maar toch, mijn eigen bedrijf was een IT-totaaloplossing. Terwijl ik (nog steeds) technisch blond ben en in al die techniek wel intresse heb, maar geen verstand. In die tijd was er een enorm gat tussen techneut en opdrachtgever. Die communiceerde niet goed met elkaar en/of spraken een andere taal. Maar de vernieuwingen daar, daar zat een dynamiek in met steeds nieuwe middelen en programma's, waar ik mij een Alice in Wonderland voelde. Heerlijk al die nieuwe dingen die zo snel veranderde. Geen stilstand maar vooruigang. Comminceren en er voor zorgen dat men elkaar begreep, ging mij goed af, zo ook het bedrijf. Een mooi bedrijf, maar helaas is het tóch mis gegaan en is dat mijn duurste opleiding ever geweest. Mijn zwemdiploma kwam toen wel goed van pas ;D Maar verder zonder enige diploma's heb ik een dossier waar het stempel "certified" op staat.

En nu.... Nu ik soms nog steeds moeite heb om volwassen te worden en persoonlijk nog last heb van groeistuipen... Nu ligt mijn passie hier bij HL.nl. Maar door al die ondernermes die ik spreek, krijg ik óch weer de kriebels om weer eens wat voor mijzelf te beginnen.

Wie weet? Later als ik groot ben ? ? ?

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Zorgt HL voor je hoofdinkomen of heb je hiernaast nog een bedrijf cq. baan?

 

I wish... want geld is eerder op dan uitgegeven ;)

Daarnaast heb ik ook nog een financiële nasleep van mijn dossier "certified" en heb ik altijd bijbaantjes gehad. Gelukkig zijn mijn werktijden bij HL.nl enorm flexibel, want dat kan ik ook 's nachts doen.

Naast HL.nl ben ik ook EHBO (Eeerste Hulp Business Ondersteuning) en steek ik mijn armen uit de mouwen bij vooral vrienden die wel wat hulp kunnen gebruiken. In het begin denken ze "fijn Mik komt", maar soms hebben ze geen idee waar ze aan begonnen zijn. Want ook daar bemoei ik mij overal mee ;D Het zijn kleine zelfstandige ondernemers. En niet alleen door mijn eigen "opleiding", maar vooral ook door alle info hier op HL.nl, weet ik hen te vertellen dat het ook "anders" kan.

 

Momenteel zit ik voor "erbij" in de ecologische parketbranche. Ook zo'n enorme dynamische omgeving waar de innovaties je om de oren vliegen. En aangezien ik nooit iets kan doen, waar ik niet weet waar de basis vandaan komt, ben ik al in een aantal fabrieken geweest om te kijken hoe het productieproces gaat en hoe er uiteindelijk een plankenvloer vervaardigd wordt. Helaas alleen nog in Nederland. Mixing work with pleasure zou briljant zijn v.w.b. het gehele proces "van boom tot eindproduct", als ik ook de landen kan bezoeken waar de ecologische projecten op het gebied van duurzaam bosbeheer staan (Bolivia, Paraguay). In Portugal voor kurk. En ook China voor bamboe. Speaking about China.... die zetten zich in die branche ook enorm op de kaart. Geen eikenboom die daar groeit, maar ze kopen alles op, vervaardigen het productieproces en vervolgens gaat voor het merendeel van de groothandel daar het hout kopen. Had ik allemaal niet geweten als ik dit niet "erbij" had gedaan. Enorm boeiend, maar ook vermoeiend. Want... .mijn "eigen" werk moet ook nog gedaan worden. Maar gelukkig zit er soms meer dan 24 uur in een dag ;)

En als ik enorm druk aan het werk ben, kan ik ook niet shoppen. Heeft zo budgettair gezien ook weer zijn voordelen Beetje fout gaat het daar soms wel omdat 's nachts de internetshops ook gewoon open zijn :P

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Goed, ik heb er even op kunnen broeden, en hier is hij dan.. de kleine 5 antwoorden van Henk

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Mijn bedrijf houdt zich bezig met organisatieontwikkeling in de ruimste zin van het woord. Zo ongeveer ieder beslismoment vind ik interessant. Vaak komt het neer op de vraag of je al of niet iets moet veranderen en zo ja, hoe je dat dan kunt doen. De slogan die in mijn handtekening staat "Voor als het echt vastzit" duidt op die situaties, waarin de ondernemer of manager geen uitweg meer ziet. Het kan zijn dat men radeloos of moedeloos is geworden van alle krachtinspanningen om dat te bereiken wat men voor ogen heeft, maar gewoonweg de energie of het geloof niet meer kan opbrengen om het tot een goed einde te brengen. Dat zijn de vraagstukken waarvoor ik warm loop. Ik wrijf dan in mijn handen, kijk de klant een keer goed aan en zeg: Kom op, dat gaan we oplossen!

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatie vind ik een containerbegrip. Ik begrijp er dan ook geen snars van als mensen denken dat ze innovatief moeten zijn om vooruit te komen. Het betekent voor mij zeker geen garantie voor succes door innovatief te zijn. Sterker nog, de meest innovatieve mensen vinden vaak geen aansluiting met de markt (omgeving) om hun ideeën vorm te geven. Voor mij betekent innovatief zijn dat ik de zaken vandaag anders doe dan gisteren. Dat gebeurt vrijwel automatisch, als je de gebeurtenissen op hun beloop laat en niet te veel blijft hangen aan het oude bekende. Veel gesprekken, met veel collega's, klanten, leveranciers en andere mensen, geven mij voortdurend de prikkels om mijn eigen denken te veranderen.

 

Het sterkste onderscheid dat ik maak in mijn branche, is dat ik niet werk met voorgebakken modellen. Ik probeer dus niet een bewezen strategie, structuur, filosofie of ideologie in te voeren omdat het dan allemaal beter gaat, maar ik bekijk iedere situatie alsof het een compleet nieuw verhaal is. Mijn vraag is dan ook of u mij het probleem kunt omschrijven, zoals u dat ervaart en of u bereid bent daar met mij open van gedachten over te wisselen. Het USP daarin is dat ik gegarandeerd veel sneller klaar ben met de nodige verandering, dan welk implementatietraject dan ook.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Ik ben een groot fan van Faithless. Niet alleen vanwege de muziek, maar ook door de combinatie van instrumenten, synthesizers, rap en zang. Bovendien zijn de teksten aansprekend en bewonder ik de persoon Maxi Jazz.

Daarnaast is mijn muziekkeuze erg breed. Dat is geen toeval, want met een verleden als radiopiraat, heb ik nogal wat plaatjes mogen aankondigen.

Tegenwoordig draai ik veel lounge muziek. Daar kan ik lekker bij ontspannen, een dikke sigaar opsteken en een borrel drinken.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

De trilogie van The Matrix. Deel één gaat over de vraag "wat kan ik geloven", deel 2 "Wat moet ik doen" en deel 3 "Wat mag ik hopen". Het zijn de drie filosofische hoofdvragen van Kant, die naar mijn idee (gelukkig) nog steeds niet opgelost zijn.

Daarnaast The Wall, van Pink Floyd. Ja, er bestaat echt een film van de zeer bekende muziek en het legendarische concert in Berlijn, bij de val van de muur. Het gaat over de figuur Pink, die door vele gebeurtenissen in zijn leven een muur om zijn persoonlijkheid heeft gebouwd. Hij wordt daardoor comfortabel gevoelloos (comfortably numb), waardoor hij in staat is om een hiltler achtige beweging om zich heen te creëren, totdat hij zichzelf compleet verwoest heeft. Hij mag dan voor de rechter verschijnen, die hem veroordeelt voor het tonen van gevoel en de straf oplegt om de muur af te breken en Pink bloot te stellen aan…. Alles.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

Dat was naar aanleiding van mijn zoektocht naar innovatieve ondernemers, die mij aan een plan zouden kunnen helpen, om samen de schouders onder te zetten. Dat idee ontstond, toen ik in 2003 mijn eigen bedrijf volledig had geliquideerd, maar niet wilde stoppen met ondernemen. Het heeft erin geresulteerd, dat ik geruime tijd bij NeBIB aangesloten ben geweest als Informal Investor/Business coach en dat ik in een later stadium ben verder gegaan enkel als Business Coach. Ik heb derhalve veel ondernemers gesproken en geholpen met hun plannen en concepten. Higherlevel is daarbij de bron geweest voor mijn kennismaking met NeBIB. Tegenwoordig liggen de zaken wat anders, maar is het netwerk van vrienden op HL zo groot, dat ik het niet meer los zal laten.

 

Wat was het meest uitdagende veranderproces dat jij ooi t hebt meegemaakt bij jouw klanten.

 

Dat was zondermeer de case waarin bedrijfsmatig denken haaks stond op de organisatiedoelstelling. Er werden plannen gemaakt, regels opgesteld en structuren bedacht, die garandeerden dat de organisatie zichzelf zou opheffen. Hier was de gedachte erin geslopen dat bedrijfsmatig werken altijd goed is voor de winst en die winst was hard nodig, want men was net een paar nieuwe verplichtingen aangegaan voor de komende jaren, die wel betaald moesten kunnen worden.

 

In zo'n zaak zit je letterlijk vast tussen twee kwaden. Het invoeren van de "bedrijfsplannen" werd gezien als enige middel om te overleven, waar de medewerkers van deze organisatie het verafschuwden en om die reden hun "geloof" in de organisatie en haar idealen verloren. De keuze voor de professionalisering was al gemaakt en eigenlijk was er geen weg terug meer.

Hier was een adviseur aan de slag geweest, die klaarblijkelijk het geloof koesterde dat iedere organisatie, zich vroeg of laat, zal moeten voegen naar de regels uit het managersboekje.

 

Deze case was niet eenvoudig op te lossen omdat het beeld dat je er in eerste instantie van krijgt, zo zonneklaar is, dat er niets tegenin te brengen valt. Pas na het bezoeken van soortgelijke organisaties en navraag hoe zij om gingen met "professionalisering", werd mij duidelijk dat we kostte wat het kost, toch terug moesten naar een situatie waarin de medewerkers zich thuis voelen en willen blijven verbinden aan de club.

 

Het resultaat is nu, nadat we het hele "bedrijfsplan" hebben verbrand, dat de winst (tegen de verwachting in) is gestegen en iedereen zich weer senang voelt bij wat ze aan het doen zijn.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Ik stel deze vraag aan

Highio

 

Je bent nu drie jaar positief actief op het forum, met ruim 600 berichten, maar verder weten we niet zo veel. Wie ben je eigenlijk, wat doe je voor de kost?

 

 

 

Link naar reactie

Beste Henk,

 

bedankt voor het doorgeven van het stokje in deze HL-estafette! Om een beetje gang in beantwoording van de vijf (zes) vragen in deze aflossing te houden, beantwoord ik de extra vraag graag als eerste.

 

 

Je bent nu drie jaar positief actief op het forum, met ruim 600 berichten, maar verder weten we niet zo veel.

Wie ben je eigenlijk, wat doe je voor de kost?

Als studentondernemer ben ik de dertig al even gepasseerd en ik ga binnenkort samenwonen met mijn vriendin. Mijn achtergrond is een studie productontwerpen/bedrijfskunde (veel marketing/productie/logistiek) met stage- en enige werkervaring op het gebied van consumentenmarketing en verpakking bij grote spelers in de consumentengoederen- en voedingsmiddelenindustrie. Afgelopen tien jaar heb ik verspreid over Nederland en in Scandinavië gewoond. Tenslotte ben ik natuurliefhebber en duursporter.

 

Op HL verkies ik vooralsnog 'low profile' aanwezigheid, daar brengt dit topic geen verandering in. Deze anonimiteit schud ik vast nog eens van me af bij doorstart van mijn (student-)onderneming of bij aanvang van nieuwe projecten. Op recente en aanstaande meetings en via pm ben ik overigens prima benaderbaar.

 

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Mijn huidige studentonderneming is actief op het gebied van internet en marketing met het beheer van een aantal eenvoudige portals/startpagina's. Inkomsten verkrijg ik als affiliate/reseller, uit het plaatsen van eigen advertenties en uit advieswerkzaamheden voor relaties binnen mijn bestaande netwerk en voor kleinere, lokale spelers.

 

Mijn bedrijf in oprichting doet eigenlijk hetzelfde vanaf het tweede halfjaar van 2009 alleen dan in een volwassener setting: ontwikkeling van efficiënte strategieën en exploitatie van heldere concepten voor het (mobiele) internet en ondersteuning van het mkb, niche spelers en lokale organisaties met het vergroten van hun naamsbekendheid en herkenbaarheid van hun activiteiten. Dit gebeurt nu vrijwel altijd met zeer beperkte middelen (budgetten) en voornamelijk in de branches horeca, watergebonden makelaardij en toerisme. Daartoe heb ik een sterke voorkeur voor projecten met een korte doorlooptijd, duidelijke probleemstelling/ambitie en begrijpelijke uitingen. Voor de nabije toekomst moet ik nog nader bepalen of de onderneming 50/60 of 100% van mijn beschikbare werktijd gaat innemen.

 

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innoveren is voor mij durven proberen en tegelijkertijd goed weten wat je doet. Uitgebreider: gericht advies inwinnen en samenwerken daar waar nodig is, bijvoorbeeld vanwege ontbrekende kennis of vaardigheden, juridische risico's of de financiële omvang van een onderneming. Daarnaast gewoon beginnen en proberen als dat alleen eigen tijd kost. Ik probeer zelf snelle, toegevoegde waarde aan opdrachtgevers te leveren.

 

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Ik luister graag naar saxofoonmuziek, zangeressen en lichte of populaire muziek. Mijn laatste aanwinst is een cd van Gabriëlle Cilmi. Verder luister ik graag naar 3fm voorzover dat geen dance of duopresentatie is. Ik kijk weinig films en tv-programma's buiten actualiteit en sport om. TV-programma's over horeca, reizen en ondernemen vind ik leuk, maar liever raad ik dan boeken of artikelen over pionierende ondernemers en succesverhalen van ondernemingen aan.

 

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

Zoals Henk schreef, is dat al zo'n drie jaar geleden, ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Het is ongetwijfeld geleidelijk gegroeid na een zoekopdracht gerelateerd aan innovatie en ondernemerschap. Higerlevel heeft mij enorm veel inzichten en informatie opgeleverd, daarnaast vind ik het leuk om op basis van mijn recente kennis en jonge ervaring korte adviezen te geven. Sommige van mijn bijdragen zijn als agressief of direct ontvangen, daar probeer ik nog steeds weer rekening mee te houden door voldoende tijd voor het plaatsen van reacties te nemen, maar dikwijls staat HL naast andere bezigheden open. Daarbij vind ik wel dat professionaliteit en kritische opstellingen van leden gewenst zijn.

 

 

Wat is je yes-moment?

Mijn yes moment is als een project of stap daarbinnen met beperkte, beschikbare middelen en efficiënte communicatie naar wederzijdse tevredenheid afgerond wordt.

 

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Lid: Ronaldinho

Vraag: in aanvulling op de vijf vragen, ben ik ook benieuwd naar jouw achtergrond.

 

Hoe formuleer je daarbij zo weloverwogen en vriendelijk? Ik vind jouw antwoorden op een gebied waar ik zelf minder 'bij' ben prettig van toon en zeer waardevol.

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie

@Henk, dank voor je aanvullende antwoord.

 

En waar ligt uiteindelijk de grens van de te nemen beslissing? Men kan namelijk wel passie hebben voor het bedrijf/product, maar niet voor de strategie die uiteindelijk bepaald wordt. Waar ligt dan de overweging? Waar kiest de ondernemer die jij hierin ondersteunt dan voor? Zijn personeel of zijn strategie? Gezien jouw voorbeerld hier boven is uiteindelijk voor personeel gekozen?

Hoe gaat men na jouw bezoek hier (strategische gezien) mee om. Vinden er nog evaluatie plaats na een jaar?

 

Misschien overload aan vragen, maar veranderingsprocessen in verhouding tot sociaal managment zijn issues die interessant zijn.

 

Dat is inderdaad een overload aan vragen, maar misschien is het antwoord eenvoudiger.

 

Het begint namelijk met de tegenstelling, die wij in essentie zelf maken. Hier was sprake van een soort bedrijfsvoering, die in het geheel niet de keuze was van de medewerkers. Er was dan ook geen sprake meer van een passie voor een produkt of iets dergelijks, want dat produkt is het bedrijf, dat de medewerkers samen maken en dat was juist in het geding.

 

Dan ontstaat er een keuze, tussen medewerkers en strategie. Die keuze was er voorheen nooit geweest, en is ook volledig onzinnig, want je hebt niets aan een strategie die niet wordt gedragen, tenzij je alles alleen wilt doen.

 

De kunst in deze processen is de onzinnige vraag negeren en uitzoeken hoe het zover heeft kunnen komen dat we met z'n allen nadenken over een onzinnige vraag. Over strategie en of bedrijfsvoering wordt even niet meer gesproken, maar we gaan terug naar waar het hier eigenlijk om te doen was, core business. Vervolgens introduceren we een paar duidelijke signalen, die niet dubbelzinnig kunnen worden uitgelegd, maar duidelijk te kennen geven dat deze organisatie natuurlijk voor haar medewerkers kiest. Er melden zich dan vanzelf één of meer mensen, die dat idioot vinden. En zoals ik al zei, van één van die mensen hebben we afscheid moeten nemen.

 

Hoe de organisatie er nu mee omgaat? Wel, velen hebben niet eens in de gaten dat hier een essentiële beslissing op een hoog abstractieniveau is genomen. Voor hen was het gewoon een conflict, waarin iemand het loodje heeft gelegd. Nu gaan ze weer "gewoon" aan het werk, met de dingen die ze leuk vinden. Ook de ondernemers in kwestie ervaren rust in de tent. Ze hebben wel een idee van wat er is gebeurd, hoe ze voor het blok stonden, maar kunnen dat theoretisch niet verklaren. Dat hoeft ook helemaal niet, want het heeft met de core business niet veel te maken. De kans dat het weer voorkomt, blijft altijd aanwezig, want er zijn nu éénmaal mensen die hardcore geloven aan bedrijfsmodellen, ook al brengen ze soms meer narigheid dan vooruitgang.

 

Hoop dat dit je vraag een beetje beantwoord. Het blijkt lastig te zijn om dit geanonimiseerd weer te geven.

 

Groet,

Henk de Greef

 

 

Link naar reactie

Met zoveel imposante antwoorden van mijn voorgangers, heb ik natuurlijk wel even tijd nodig om iets in te typen dat niet meteen het hele topic naar de prullenbak zou doen verwijzen… ::)

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Ik ben belastingadviseur bij een accountants- en belastingadvieskantoor. Ik heb een brede interesse en ben daarom erg blij met een zeer gevarieerd cliëntenpakket, van vastgoed tot non-profit en transport tot afval en energie. Door de wisselende grootte van de bedrijven zie ik ook nog eens veel verschillende problemen langskomen. Persoonlijk zijn voor mij vastgoed en overnames speerpunten. Dat zijn voor mij de gebieden waarin je scherp moet zijn en die vaak trajecten opleveren waarbij je partijen goed leert kennen.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

De fiscaliteit verandert heel snel. Zeker met het huidige sentiment volgen de wijzigingen ter stimuleren van de economie elkaar snel op. Dat maakt de toekomst wel onvoorspelbaar. Innovatief zijn houdt in mijn vakgebied in dat je oplossingen creëert die rekening houden met mogelijke wijzigingen, maar toch het gunstigste resultaat opleveren.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Bon Jovi en Brian Adams zijn mijn all-time favourites, daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken. Verder ben ik fan van de serie House: Onverstoorbaar doorzoeken totdat de juiste diagnose is gesteld, zonder zich daarbij te laten leiden door wat anderen ervan denken. Waarbij het dan uiteraard wel goed gaat… ;)

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

Alweer een aantal jaar geleden per toeval op deze site terechtgekomen. Ik zag een antwoord staan, waarvan ik zoiets had van: “Dat zit toch écht even anders”. Daar kan ik dan niet tegen, dus ik moest en zou daar wat van zeggen. Tussen de vragen die gesteld worden zit er regelmatig een die je scherp houdt. Waarbij je toch weer even na moet denken hoe dat ook al weer – of inmiddels – zat. Dat is ook wat ik er zelf uithaal: als je helder op moet schrijven hoe iets ook al weer zat, hou je zelf ook in de gaten of je het nog wel scherp ziet.

 

Daarnaast ook de reacties en erkenning van andere HL-ers, waaruit toch vaak veel waardering blijkt. Bijvoorbeeld door uitgenodigd te worden voor dit topic!

 

Wat is je yes-moment?

Bij de overname van een verliesdraaiende vennootschap waren beide partijen van mening dat de verliezen uit het verleden na de overname niet meer verrekend zouden kunnen worden. Dat is een fiscale beperking in de wet ter voorkoming van misbruik, die ook in normale situaties wel eens tot problemen kan leiden. Uiteindelijk via een omweg toch nog weten te bereiken dat de verliezen verrekend konden worden, door de overname in een wat andere vorm te gieten. Een gedwongen verkoop die uiteindelijk toch heeft geleid tot blije gezichten aan alle kanten! Dat voelt “best wel lekker”.

 

In aanvulling op de vijf vragen, ben ik ook benieuwd naar jouw achtergrond. Hoe formuleer je daarbij zo weloverwogen en vriendelijk? Ik vind jouw antwoorden op een gebied waar ik zelf minder 'bij' ben prettig van toon en zeer waardevol.

Ik ben een erg rustig en behulpzaam persoon, die graag eerst nadenkt en dan doet. Dat is best wel eens lastig, maar heeft als voordeel dat is ik wat zeg, ik ook overtuigd ben dat het klopt (het is dan ook erg vervelend als dat een keer niet zo blijkt te zijn). Ik vind het leuk om mensen te helpen met mijn kennis, zeker omdat het mezelf ook helpt in mijn werk. Je kan hier op HL bijvoorbeeld goed merken als we tegen 1 april aanlopen: veel aangiftevragen. Dat is voor mij ook handig, omdat ik die vragen op kantoor meestal pas later krijg, omdat wij gebruik maken van de uitstelregeling. Door hier te lezen en te antwoorden, weet ik dan nu vast waar ik straks op moet letten. Ik hou me vaak maar met een klein onderdeel van HL bezig, omdat ik daar toevallig ‘best wel veel’ vanaf weet. Dan is het ook een kleine moeite om die antwoorden zo te geven dat een ander daar wat aan heeft. Er is vaak nogal wat nuancering nodig, want belastingen blijven gelukkig toch ingewikkeld. ;D

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Lid: Norbert Bakker

 

Vraag:

Er is veel media-aandacht over de gebondenheid en beloning van tussenpersonen in verzekerings- en hypothekenland. Zelf heb je hier op HL al vaak aangegeven hoe jij daar tegenover staat. Merk jij in de markt zelf ook die aandacht en hoe win jij het vertrouwen van cliënten op dit gebied?

 

Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  8 leden, 195 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.