Het grote "Vijf Vragen aan HLers!" topic

Aanbevolen berichten

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Topicpartners is een adviesbureau op het gebied van risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeringen. Ook bemiddelen we in en beheren we verzekeringen voor bedrijven en ondernemers. We werken voornamelijk voor het MKB tot 100 man personeel, maar voeren ook projecten uit voor grotere bedrijven. En we zijn met verzekerings- en ondernemersadvies actief voor starters en ZZP-ers.

Daarnaast begeleid ik SKE-Technostarters vanuit een Universiteit (risicotechnisch) en geef ik af en toe colleges risicomanagement voor MBA opleidingen.

We zijn een netwerkorganisatie: mijn compagnon Arjan en ik vormen de kern en daaromheen opereren partners met eigen expertises/vakgebieden die waar nodig worden ingeschakeld, zoals juristen, preventie-experts, arbodeskundigen en financieel specialisten. We bestaan volgende week (1 mei) 3 jaar.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatief zijn in de financiële sector is vooral afwijken van de vaste paden , dingen net even anders durven doen en van alles blijven uitproberen. Ik vind het nog steeds verbazingwekkend dat de meeste van dat soort “innovaties” in onze branche er eigenlijk duimendik bovenop liggen omdat het gewoon is wat de klant wenst. Kortom: klantgericht denken en doen in plaats van productgericht. Een open deur voor veel HL-leden, maar voor de stoffige verzekeringsbranche een ware revolutie, die ook nog eens fors aangejaagd wordt door wetgeving en een strenge toezichthouder.

Dat is ook de manier waarop wij ons trachten te onderscheiden van anderen: geef klanten de aandacht en de kwaliteit die ze verdienen en ga niet voor de snelle kill maar voor de langdurige stabiele relatie. Daarbij past ook transparantie over verbondenheid, kosten en beloning.

Wat ons ook onderscheid is de risicomanagement-benadering: De eerste 10 jaar van mijn carrière heb ik mij alleen bezig gehouden met operationeel risicomanagement: het inventarissen en analyseren van risico’s en het beoordelen van maatregelen om risico’s te vermijden of kansen en/of gevolgen te beïnvloeden. “verzekeren” was daarin eigenlijk een vies woord. Gaandeweg is mijn mening daarover genuanceerder geworden, maar mijn motto is nog steeds dat verzekeren iets is dat je alleen doet voor restrisico’s die je niet zelf kunt dragen en die niet verder beïnvloedbaar zijn, niet meer en niet minder. Omdat veel MKB bedrijven in Nederland hopeloos oververzekerd zijn valt met die aanpak niet aleen veel te verbeteren maar ook fors te besparen.

Tot zover de sales-pitch… ;)

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Muziek “American 4: the man comes Around”” van Johnny Cash (kippenvel van “

”, een waardig afscheid van The man in black ), Faithless, Police, The Who

Films: Alles van de broeders Coen, Quentin Tarantino, David Lynch en hun meester Akira Kurosawa.

Series: Morse, Lewis, Dexter

Maar nog liever lees ik eigenlijk een goed boek. Op dit moment “De Prooi” van Jeroen Smit over de ondergang van ABN Amro.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

Ik ben in 2006 als Sproutstarter begonnen met bloggen. Via dat kanaal kwam ik in aanraking met Higherlevel. Ik ben pas echt actief geworden sinds 2008: ik ben begonnen met te reageren op topics en raakte al snel enthousiast over en verslaafd aan de kwaliteit van dit forum en de positieve feedback die ik krijg.

Overigens was mijn compagnon Arjan eerst niet zo enthousiast over die “tijdrovende egotripperij” maar ook hij moest zijn mening bijstellen toen HL sinds eind 2008 ook heel enthousiaste netwerkcontracten, klanten en ambassadeurs op begon te leveren.

 

Wat is je yes-moment?

De snelle afwikkeling van het vertrek en uitkoop van onze voormalige derde compagnon en het feit dat we weer on speaking terms met hem zijn. Na de afronding van die buitengewoon vermoeiende periode (waarover ik destijds eind 2006/begin 2007 heb geschreven op Sproutstart) is het steeds beter met ons gegaan (positieve energie te over) en beleven we bijna wekelijks kleine en grote Yes-momenten.

Mijn meest recente Yes moment is van gisteren: voor een dame die – naar aanleiding van een column – contact met mij opnam omdat ze op medische gronden door verzekeraars werd afgewezen, heb ik een medisch second opinion traject gestart. Hoewel het erg lang duurde en er veel hobbels te nemen waren is het resultaat dat ze gisteren door een andere verzekeraar medisch schoon is geaccepteerd.

 

Er is veel media-aandacht over de gebondenheid en beloning van tussenpersonen in verzekerings- en hypothekenland. Zelf heb je hier op HL al vaak aangegeven hoe jij daar tegenover staat. Merk jij in de markt zelf ook die aandacht en hoe win jij het vertrouwen van cliënten op dit gebied?

Die aandacht voor beloning en gebondenheid merken wij uiteraard ook, maar wij wenden het vooral in ons voordeel aan: iedere klant leggen wij uit hoe wij mede door middel van kostentransparantie onze objectiviteit kunnen waarborgen: wij zijn in ons verdienmodel niet per se afhankelijk van het aantal verzekeringen, de premieomvang daarvan en of ze bij maatschappij X, Y Z of bij allemaal lopen.

Is een klant dan al overtuigd ? Nee natuurlijk niet. Een klant wil namelijk niet alleen objectiviteit van een adviseur: hij/zij wil bovenal een goed deskundig advies waaruit de meerwaarde van de adviseur blijkt. Alleen daarmee win je IMHO uiteindelijk het vertrouwen van de cliënten.

Het begrip “tussenpersoon” is wat mij betreft ten dode opgeschreven. Dat distributiemodel is volkomen achterhaald, net als provisie als verdien- en beloningsmodel. Een gelukkig toenemend aantal adviseurs snapt dat het anders moet en past zich aan. De meeste tussenpersonen denken echter dat deze storm wel weer overwaait: “”we pakken nu de excessen aan zoals de woekerpolissen en provisiegedreven verkoop, trekken de touwtjes wat strakker aan en daarna is alles weer koek en ei tussen tussenpersoon en consument” Ik persoonlijk geloof daar dus helemaal niets van! Mijn concollega adviseurs die nu klagen over alle negatieve aandacht, de concurrentie van verzekeraars via internet, gedwongen openheid van hun beloning en afschaffen van bonusregelingen et cetera snappen m.i. niet dat dat allemaal symptomen zijn die IMHO samenhangen met één fundamentele vraag: en dat is “wat is tegenwoordig nog de toegevoegde waarde van een verzekeringsadviseur voor een klant”. Een adviseur die niet in staat is om die vraag te beantwoorden voor zijn klanten heeft geen bestaansrecht meer.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Er zijn veel HL-ers waar ik door de kwaliteit en kwantiteit van hun bijdragen diep respect voor heb gekregen maar er kan er maar een de absolute top zijn. En dat is Ruben van den Oord.

 

Mijn extra vraag aan Ruben is

Waar haal jij de tijd, energie en drive vandaan om zo uitgebreid op dit forum actief te zijn? (en ik vermoed dat we nog niet eens de helft zien van wat er allemaal verder via PM en off line plaatsvind). En hoe combineer jij dat met je activiteiten als ondernemer en je sociale leven?

 

(Ruben is al geïnformeerd en heeft al ja gezegd)

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Over deze vraag heb ik misschien nog wel het langst moeten nadenken. Ik heb “ondernemen” tot mijn core-business gemaakt. In feite komt het hier op neer: Ik zet mijn tijd, inzicht, ervaring en netwerk in om ondernemers die dat nodig hebben verder te kunnen helpen in het realiseren van hun plannen. Nu klinkt dat misschien nog een beetje vaag, dus ik zal het wat verder uitsplitsten.

 

Als coach

Ondernemers hebben zich in een zelfverkozen isolement geplaatst. Het cliché is helaas waar: Het is eenzaam aan de top. Voor hun klanten zijn ze de expert, de enige die de klus aankan. Voor hun personeel zijn ze de alwetende patriarch of stamoudste, waar ze terecht kunnen met al hun vragen, problemen en blunders. De baas lost het wel op. Weinig ondernemers kunnen bij hun levenspartner terecht met hun onzekerheden. De ondernemer is weinig thuis, en áls hij dan tijd vrij heeft kunnen maken voor zijn gezin, is de bereidheid van de partner niet zo heel groot om dan alsnog over dat 'rotbedrijf van je' te praten.

 

Ondernemers die behoefte hebben aan een klankbord kunnen dan bij mij terecht. En daarbij hang ik niet de psycholoog uit, dat kunnen anderen veel beter. Maar ik help de ondernemer wel richting te geven, doelen definiëren en afspraken met zichzelf te maken. Het lullige is dat ik die ondernemer dan ook aan die afspraken met zichzelf houd. En dan moet je toch met verdomd goede argumenten komen wil ik luisteren naar een zin die begint met “Ja maar, ….”

 

Als adviseur

Soms weet je dat er 'iets' niet lekker loopt in je onderneming. Je werkt 70 uur of langer per week, maar bent de minst verdienende in je eigen bedrijf. Ik kan in dit soort gevallen veel betekenen. Je hele bedrijfsvoering wordt dan doorgelicht. Niet op basis van moeilijke modellen en dikke rapporten, maar op basis van een frisse blik op de materie. Dat de beste stuurlui aan de wal staan is namelijk echt waar. De kapitein van een schip die een hele grote ijsberg voor zich ziet opdoemen, kan moeilijk inschatten of hij er nu links- of rechtsom langs moet gaan. Hij staat er te dicht op om dat te kunnen beoordelen. Als je van een afstandje naar die zelfde ijsberg kijkt, kun je meestal die inschatting beter en sneller maken. Meestal, niet altijd. Tijdens zo'n traject moet de ondernemer heel veel 'waarom-vragen' beantwoorden. Ik gedraag me in dat opzicht wel als een 3-jarige. Heel irritant. Maar dat is de enige manier om zo snel mogelijk tot de kern van het probleem te komen. Als het antwoorden op de waarom-vragen stokt, hebben we het probleem gedefinieerd. En dan blijkt maar al te vaak dat het probleem zit in vastgeroeste gewoonten en dogma's uit het verleden.

 

Als schrijver/spreker

Schrijven zie ik eigenlijk niet als werk. Het is gewoon hartstikke leuk om te doen, een uitlaatklep. Hier op Higherlevel, maar natuurlijk ook op mijn eigen blog. Ondertussen broed ik nog op materiaal voor een serie boeken, maar door diverse omstandigheden is het nog niet tot een leesbaar manuscript gekomen. Ik heb vorige week zwaar op mijn donder gekregen van een HL-lid, dus ik geloof dat het tijd wordt om me een tijdje op te sluiten en pagina's te produceren. Af en toe wordt ik geboekt als spreker/presentator. Dat is onwijs leuk, en dat wil ik veel vaker doen.

 

Als redder in nood

Ik ben zelf tweemaal hartstikke failliet gegaan. En dat is best vervelend... Achteraf had dat voor beide keren niet nodig geweest. Ik ben door het bekende rijtje KvK, IMK, Ondernemersklankbord, gemeente, accountant, advocaat zeer slecht geïnformeerd. Maar dat kan ook bijna niet anders. Bij al deze organisaties wordt je geadviseerd door iemand die nog nooit een enkele euro zelfstandig heeft verdiend terwijl zijn kop op het blok bij de bank ligt en de messen geslepen worden. Als je die druk nooit gevoeld hebt, zou je geen ondernemers mogen adviseren. Het zou verbóden moeten worden! Je wordt door de eerste een richting in geduwd, en alle volgende 'adviseurs' borduren daar vrolijk op verder. Het gevolg is dat je een lappendeken van adviezen krijgt en niemand het overzicht heeft, laat staan een masterplan heeft uitgestippeld.

 

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de curatoren vindt dat 60-90% van de faillissementen voorkomen had kunnen worden, als de problemen maar eerder gesignaleerd werden. Voor 2009 verwacht MKB Nederland ± 11.000 faillissementen. Je kunt je nauwelijks voorstellen hoeveel economische schade en persoonlijk leed daarmee gepaart gaat. Ik heb een blauwdruk ontwikkeld om ondernemers die afstevenen op een faillissement te helpen overleven. Het model is bewezen effectief. Het succespercentage ligt momenteel iets onder de 50%. Het is nu zaak om ondernemers zover te krijgen dat ze eerder erkennen dat het zo niet langer gaat. Dan vliegt dat percentage omhoog.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatie wordt meestal geassocieerd met techniek. Maar innovatie kan 'm ook in een andere manier van denken zitten. Ik visualiseer van nature alles in een ruimtelijk model. Alle informatie die ik opneem wordt geabstraheerd en krijgt een plek in dat ruimtelijk model. Alsof je een meta-discussie met jezelf aangaat. Daardoor ben ik in staat om zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben te verbinden. De innovatie zit 'm in het creatief toepassen van al die informatiecombinaties. Het nadeel van die afwijking is dat die grijze massa zich altijd in hoogste staat van paraatheid bevindt met insomnia als resultaat.

 

Ik merk dat er nog heel veel adviseurs hun kennis bij zich houden, bang om gratis weg te geven waar ze anders voor betaald zouden krijgen. Flauwekul. In mijn antwoord op de eerste vraag staat 'kennis' daarom bewust niet in het rijtje 'tijd, inzicht, ervaring en netwerk'. Als je op zoekt gaat naar kennis, dan is Google je beste maatje. Kennis is haast niet meer te verhandelen, tenzij je die kennis verpakt in een product. Daarom heb ik er voor gekozen om mijn kennis onder andere te publiceren via Higherlevel en mijn eigen blog, www.rubenvandenoord.nl. Ik onderscheid me vooral met de andere vier punten. Mijn netwerk bijvoorbeeld heb ik de afgelopen jaren zorgvuldig opgebouwd en onderhouden door oprechte belangstelling te hebben voor de contacten die je opdoet en veel aandacht te geven, ook als er niets te 'halen' valt. Het tegoed wat je daar mee opbouwt is onvoorstelbaar groot. Dat lukt je nooit met vriendjes-verzoeken via Hyves of LinkedIn.

 

Verder is mijn aanpak pijnlijk eerlijk en recht voor z'n raap. Als je mijn mening wilt, krijg je die. Puur en ongezoet. En als je dan niet krijgt te horen wat je had willen horen is dat jammer. Als je daar niet tegen kunt dan moet je een ander niet om zijn mening vragen. Ik speel graag advocaat van de duivel en stel zaken vaak zwart/wit voor. Het is prettig als je daarmee snel tot de kern van de zaak kunt komen.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Last.fm is tegenwoordig de muzikaal behanger. Mijn smaak is te breed om alles zelf te hebben. Via Last.fm schakel je in een oogwenk van 'de drie tenoren' naar 50Cents. Het leuke is dat je dan in aanraking komt met artiesten waar we hier nog nooit van gehoord hebben. Het nadeel is dat je niet meer de nieuwste muziek meekrijgt. Tot een jaar of vijf geleden wist ik precies wat voor nieuwe bands hun opmars maakten. Ik ben die aansluiting nu helemaal verloren.

 

TV kijk ik zo min mogelijk. Er is teveel bagger waar je doorheen moet om de pareltjes te ontdekken. Wat ik nog wel eens kijk is DWDD, Draadstaal, en in een verveeld moment Comedy Central. Voor films geldt hetzelfde.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

In 2003 had ik mijn eerste account aangemaakt. Ik was er toen zeker niet echt mee bezig. Buiten het halen van een tip hier en daar had het voor mij op dat moment niet veel toegevoegde waarde. In maart 2007 was er een hernieuwde kennismaking en begon ik ook zelf meer kennis te delen. Dat was, in retrospectief, eigenlijk het begin van mijn huidige activiteiten.

 

Wat is jouw yes-moment?

Zakelijk gezien bevind ik me helaas al een paar jaar in wat roerig vaarwater waardoor veel van mijn energie gaat zitten in diverse gerechtelijke procedures. Ik hou me liever met positieve dingen bezig, maar de belangen zijn stomweg te groot om het er bij te laten zitten. Ik hoop dat ik dit jaar dat stuk kan afsluiten en me meer kan bezighouden met positieve dingen. Het leidt allemaal zo verschrikkelijk af en staat het halen van de zakelijke doelstellingen behoorlijk in de weg.

 

Yes momenten zijn er vooral als nieuwe inzichten zich voordoen, het moment dat puzzelstukjes op hun plaats vallen. Je weet dan op dat moment dat er mooie dingen gaan gebeuren. Vorige week had ik nog zo'n moment wat inmiddels een aaneenschakeling van vallende kwartjes en verloren gewaande stukjes is. Het netwerk bewijst onverwacht z'n waarde. Als het blijkt te zijn wat ik denk dat het zou kunnen worden horen jullie er vanzelf meer over, maar nu even niet.

 

Waar haal jij de tijd, energie en drive vandaan om zo uitgebreid op dit forum actief te zijn? (en ik vermoed dat we nog niet eens de helft zien van wat er allemaal verder via PM en off line plaatsvind). En hoe combineer jij dat met je activiteiten als ondernemer en je sociale leven?

Gemiddeld heb ik eens per week een off line ontmoeting met een Higherlevel-lid. In korte tijd doe je zo heel veel nieuwe contacten op. Ik haal juist mijn motivatie uit dit soort ontmoetingen. Daarom zie ik 'even kennismaken bij een kop koffie – goh, zitten we al weer vier uur te praten' nooit als verloren tijd. Daarnaast heb ik veel contact via PM, e-mail, Skype, MSN en Google Talk. Het is een investering die altijd terug komt, al weet je nooit wanneer of op welke manier. De meeste van mijn sociale contacten hebben dus op één of andere manier te maken met ondernemen. Dat is geen gevolg, maar een bewuste keuze. Ik probeer zo veel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin. Ik heb 3 kinderen en die wil ik graag zelf zien opgroeien, en niet achteraf hun jeugd reconstrueren aan de hand van foto's.

 

Ik mag dan wel vinden dat ik 36 uur in een dag heb zitten, maar regelmatig wordt het me pijnlijk duidelijk dat het er toch maar 24 zijn. En dan blijkt insomnia ineens een zegen. Verder probeer ik mijn tijd zo effectief mogelijk in te zetten. GTD is daarbij voor mij een goed handvat om mijn chaotisch karakter enigszins te structureren, en de talloze 'projectjes' gecontroleerd te laten escaleren.

 

Natuurlijk doe ik niet alles alleen. Ik besteed ook veel uit. De keuze van de volgende 5-vragen beantwoorder bijvoorbeeld. Dat zit zo:

 

Nog niet zo heel erg lang geleden, gebeurde er in Higherlevelland iets merkwaardigs. Al maanden vlogen de verwensingen van het ene lid naar het andere lid. Iedereen had wel iets aan te merken op een ander, en natuurlijk was het nooit zijn eigen schuld. Vervelend natuurlijk, omdat de lol er zo wel snel afging. En ineens was dat voorbij. Hoe dat kwam weet niemand, maar de complimenten vlogen als ware het elfjes door de lucht. Ze hopten van het ene profiel naar de ander. Iedereen die met zo'n elfje in aanraking kwam keek meteen gelukkiger de wereld in.

 

"Wat stel jij een slimme vragen" oreerde de een. "Wat geef jij briljante antwoorden" kaatste de volgende terug. Het was een dolle boel, want iedereen ging zich er mee bemoeien. "Ja! dat vind ik nou ook!" riep de vanouds als mopperende mod bekend staande administrator. Iedereen was vrolijk en iedereen deed mee.

 

Eén voor een deden ze kond van hun ervaringen. En iedere keer dat er iemand antwoord gaf op de ogenschijnlijk eenvoudige vragen, gaven ze de eer door aan een volgende, die op zijn beurt weer een ander uitnodigde. Maar niet voordat hij zelf de vragen had beantwoord, natuurlijk.

 

En zo gebeurde het op een mooie dag in april dat de eer aan de schrijver dezes gegeven was een volgende aan te wijzen. Hij dacht na over wie hij zou willen vragen. Hij dacht en dacht en dacht... Vele namen schoten hem te binnen, maar hij was vastbesloten iemand te vragen die hij niet kende. Een voor hem onbekend lid die hij wel graag wilde leren kennen. Maar hij kwam er niet uit. Hij raadpleegde de dorpsoudsten, maar die waren te oud om nog wat te onthouden en hadden het alleen maar over vroeger. Hij vroeg het de waarzegger, maar die brabbelde in onbekende talen volslagen onzin uit. Hij wist het niet meer.

 

Eenmaal thuisgekomen sprak de kabouter die normaal altijd de afwas doet en zijn schoenen poetst hem aan. "Hee, lange! Waarom vraag je die rijdende rechter niet?"

 

"Rijdende rechter?" vroeg hij verbaast.

 

"Ja, alle paddestoelen nog aan toe. Hoe heet die gast... Die scheurende notaris.... Die aktetas op wielen... kom je weet wel wie ik bedoel!"

 

"Toch niet Johan? Meester Bitaktus?"

 

"Jaaaa!" gilde de kleine kabouter het uit. En verloor zijn evenwicht. Hij viel van de kruk waarop hij stond, via de kop van de hond die aandachtig had staan luisteren met een harde plons in een emmer zeepsop die klaarstond om de vloer mee te dweilen. De kabouter spuwde met een boogje het water uit zijn mond terwijl de bellen uit zijn neus borrelden. Een mooie kroon schuim had de plaats van zijn puntmuts ingenomen.

 

"Ja. Die. Regel het nou maar." En mopperend liep hij de keuken door, en ging via de trap naar boven terwijl hij hele kleine, natte voetstappen achterliet op het parket. Halverwege de trap hoorde ik hem nog één keer niezen. Daarna is hij dagen lang niet meer gezien.

 

Dus.... Johan.... Na mij ben jij aan de beurt. Weigeren heeft geen zin.

 

Je bent het nu eenmaal aan die kabouter verplicht.

 

En de vraag voor Johan is:

Wat wilde je als kind worden "als je later groot werd", en in hoeverre is in je huidige werk daar nog wat van terug te vinden? En als je niet deed wat je nu doet, hoe zou dan je loopbaan er uit gezien hebben?

Link naar reactie

Daar gaan we!

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Zoals enkelen wellicht al hadden gezien heb ik een eenmanszaak. Hoewel strikt genomen er geen sprake is van ondernemerschap voor de inkomstenbelasting, daar valt het onder resultaat overige werkzaamheden, kan ik er moeilijk een andere naam aan geven.

Ik hou mij voornamelijk bezig met het leveren van aftermarket producten voor motorfietsen. Denk daarbij aan slijtageonderdelen en luxeproducten.

Omdat ik een groot liefhebber ben van Aprilia, een klein Italiaans merk uit Noale, richt Bitaktus Power Parts zich voornamelijk op dat motorfietsmerk. De meeste mensen kennen het merk als grote producent van scooters, maar ze maken wel degelijk al heel lang motorfietsen en zijn sterk actief in diverse wereldkampioenschappen.

Als actief clublid van de Aprilia Riders Association mag ik mij daar redelijk populair noemen. Alleen voor dat merk heb ik dus ook een (kleine) voorraad met onderdelen.

De termen 'power' en 'parts' zijn waarschijnlijk goed plaatsbaar, 'bitaktus' is weer wat anders, dat komt van de twee woorden 'twee' en 'takt', verbastert tot iets leuks.

Het is misschien redelijk apart om te zeggen, maar ik ben blij dat het niet extreem hard groeit. Het is ontzettend leuk om te doen, maar mijn dagelijks werk staat niet toe dat ik er nog veel meer tijd in stop. Reclame maken doe ik dus ook niet actief. Mond- tot-mond en google is voldoende.

 

Zoals gezegd is er nog een dagelijks baan. In het dagelijks leven ga ik als kandidaat-notaris door het leven op een middelgroot notariskantoor. Nu kan ik een A4 gaan volschrijven over de term 'kandidaat', maar geloof me: het is een volwaardige baan en hard werken. Alleen de uiteindelijke eindverantwoordelijke zijn de notarissen.

De naam van het kantoor houd ik bewust uit dit forum, ik ben hier op persoonlijke titel.

De dagelijkse praktijk bestaat voor mij voornamelijk uit ondernemingsrecht en de daaraan verbonden fiscale aspecten. Ook onroerend goed wat daaraan verbonden is behoort tot de werkzaamheden.

De grootste uitdaging is toch wel het zoeken naar fiscaal goedkope oplossingen, het vinden van compromissen en het correct juridisch formuleren.

Het fijne is dat je vaak ergens 'tussenin' staat als onafhankelijke partij. In individuele gevallen neem je natuurlijk wel een stelling in, zeker als je een opdracht hebt van één klant. De tegenpartij is dan doorgaans een overheidsorgaan of de fiscus. Het begrip partij-notaris bestaat ook, dan ga je je enigszins bevinden op advocatenterrein.

 

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Het reilen en zeilen binnen mijn hobbyzaak (misschien wel de beste benaming) is amper innovatief te noemen. De website is verschrikkelijk maar ik wil er niet verder in investeren. Ik reageer redelijk traag door mijn dagelijkse bezigheden. De omzet en winst zijn redelijk maar niet denderend.

Oftewel een hobby! Het houdt de achterliggende hobby betaalbaar: motor rijden!

 

In de dagelijkse praktijk toch een ander verhaal.

Het kantoor waarop ik werk is niet vies van een discussie, durft vraagtekens te zetten en kenmerkt zich door een uitstekende kennis op het ondernemers(recht)vlak.

De accountant, boekhouder, klant etc. die zich geconfronteerd ziet met onze 'bemoeizucht' is soms wel eens verbaasd, soms zelfs geïrriteerd. Toch zijn het vaak die mensen die ons/mij benaderen met specifieke vragen. Dat bewijst achteraf toch vaak je gelijk.

 

We denken graag mee en weigeren een 'station' op een route te zijn.

De klant is koning en het proces moet om de klant draaien. Dat wordt nog wel eens vergeten in de adviserende takken. Het is ook belangrijk dat de klant weet wat er gebeurt. Hij betaalt immers om begeleidt te worden.

 

Verder houden wij niet op bij de standaardwerkzaamheden. De klant mag van ons duidelijk meer verwachten, wij vervullen de taak van fiscalist erbij, net als het opvangen van tekortkomingen bij de financiële advisering.

 

Kort gezegd zullen wij nooit zomaar klakkeloos iets op papier zetten, daar willen bij boven staan. De notaris dient de rechtszekerheid en dient zijn ambt naar eer en geweten uit te voeren. Dat betekent dat we niet de goedkoopste zijn, maar die ambitie hebben we ook niet. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Laat ik voorop stellen dat ik geen grote liefhebber ben van de TV. Een film op zijn tijd kan mij interesseren, net als enkele series. Favoriete series: "Two and a Half Men" en "Supernatural".

Muziek interesseert mij veel meer. Mijn muzieksmaak is heel breed. Een goede dancehit weet ik te waarderen, maar de stevigere gitaarmuziek blijft toch langer leuk.

Op dit moment zit er een redelijk softe CD van "Alpha Bridge" in de autoradio. Daarnaast mag ik tot mijn favorieten rekenen: "A", "Katatonia", "Muse", "Lamb", "Rammstein", "Richard Cheese", "Nada Surf", maar ook zeker oudere rockplaten, etc etc.

Thuis staan er circa 32.000 nummers op mijn computer… goed voor ruim 3 maanden non-stop muziek luisteren.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

Ik was op zoek naar aanvullende informatie over stamrecht B.V.'s. De standaardregeltjes zijn allemaal duidelijk, maar voor specifieke wensen moet je verder graven. De notariele documentatie is daar niet helemaal op ingesteld omdat de stamrechtovereenkomst vaak het terrein is van een accountant of fiscalist. De specifieke klant had erg bijzondere wensen, daar ga ik verder niet op in.

Zoals hiervoor al aangegeven mogen we graag ons werk uitbreiden. Zolang je goed geinformeerd bent en je goed laat informeren is the sky the limit.

Via google kom je dan al snel terecht bij HL. Dat is in principe geen afdoende betrouwbare bron om naar je klanten te gebruiken, maar geeft wel een indicatie en een duw in de goede richting om verder te gaan zoeken. Bijvoorbeeld in besluitenlijsten van het ministerie van justitie etc.

Eenmaal aanwezig op het forum raak je alleen maar erger verslaafd…

 

Wat is jouw yes-moment?

Een in nood verkerende DGA had een enorme schuld. De betreffende schuldeiser zag wel een oplossing door participatie in de B.V. van de schuldenaar.

Natuurlijk was de enkele overdracht van aandelen niet voldoende. De partijen lagen elkaar niet heel goed en het wantrouwen naar elkaar was enorm. Toch hadden ze elkaar nodig om uit de problemen te komen.

Om voor zulke mensen diverse overeenkomsten te maken is een enorme uitdaging. Je zult een oplossing moeten zoeken die voor iedereen passend is.

Achteraf hebben beide partijen mij gecomplimenteerd met de inzet en waren ze beide tevreden met het resultaat. Een ontzettend fijn moment.

 

Uiteindelijk is het toch vaak de dankbaarheid van partijen die iets een 'yes-moment' maken. Een wereldresultaat neerzetten, maar stank voor dank krijgen geeft weinig voldoening. Terwijl het krijgen van bedankjes voor relatief eenvoudige klussen juist erg dankbaar werk is.

 

Wat wilde je als kind worden "als je later groot werd", en in hoeverre is in je huidige werk daar nog wat van terug te vinden? En als je niet deed wat je nu doet, hoe zou dan je loopbaan er uit gezien hebben?

Dat is pas een vraag zeg!

Als klein klein klein kind wilde ik straaljagerpiloot worden. Maar naarmate de leeftijd vorderde werd dat steeds minder interessant. Ook het dragen van een bril hielp niet.

Op de middelbare school neigde ik steeds meer naar de koninklijke marechaussee, maar daar liep ik wederom tegen een brillenissue aan. De andere optie was rechten studeren. Dat was dus absoluut geen 'laatste' optie omdat ik niet wist wat ik wilde gaan doen. Een bewuste keuze.

Al snel loop je dan weer tegen een keuzemoment aan. Welke richting? Strafrecht is een intrigerende wereld, maar niet voor mij weggelegd. Uiteindelijk ben ik een oplossingzoeker en geen ruziezoeker, dat maakt je bij voorbaat (beetje gechargeerd) redelijk ongeschikt als advocaat.

Notarieel recht werd het dus. Privaatrecht met fiscale aspecten, prachtig!

 

Uiteindelijk is er op dit moment maar één baan waarvoor ik deze loopbaan zou opgeven: motorcoureur. Op dit moment is het daarvoor wel te laat. Dan moet je beginnen op zeer jonge leeftijd.

Gedeeltelijk ga ik deze wens nog wel proberen te vervullen door op amateurniveau te gaan racen (KNMV Cup). De sponsorwerving is begonnen zodat er volgend seizoen mee kan worden begonnen.

 

 

 

Voor verdere vragen sta ik absoluut open.

 

De volgende die vragen mag gaan beantwoorden is:

 

Steven K

 

Mijn vraag is:

Stel je wint € 25 miljoen euro, wat zou je ermee doen en zou je stoppen met werken?

 

 

JM juristen & adviseurs

ondernemingsrecht:

samenwerkingsverbanden | overeenkomsten | (algemene) voorwaarden en reglementen | bedrijfsstructuren | bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Allereerst werk ik als advocaat bij Maarrten Storm van 's Gravesande advocaten, die tot 1 april 2007 een zogeheten éénpitter was. Mijn praktijk richt zich vooral op ondernemers en ik denk dat er twee redenen zijn waarom ik juist met ondernemers goed kan werken. Allereerst ben ik zelf vanaf mijn 18e ondernemer geweest, in de (kantoor)automatisering. Het is daarmee zo erg gesteld dat ik nog steeds met heel veel plezier met die materie bezig ben. Ten tweede ben ik als automatiseerder gewend dat ondernemers mij een probleem presenteren en van mij verwachten dat ik het probleem oplos, zonder hen te vermoeien met al te uitgebreide verhalen over wat het probleem nu eigenlijk is. Omdat ik mij vooral op ondernemers richt, ben ik bezig met de zaken die ondernemers veelal aangaan: overeenkomsten, incasso, insolventie, bouwrecht, arbeidsrecht. Daarnaast ben ik ook enthousiast met strafrecht bezig en ben ik er niet vies van om zaken aan te namen waar ik mijn IT kennis voor kan gebruiken. Overigens betekent werken voor ondernemers niet dat we alleen maar uurtje-factuurtje werken. Onze praktijk is voor een deel een sociale praktijk, waarin we op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand mensen bijstaan. Het sluit wel aan bij het voorgaande, want mensen die failliet zijn of in de WSNP zitten, komen per definitie in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand tegen de laagste eigen bijdrage.

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Ik probeer mijn werk, zoals hierboven geschetst, te benaderen vanuit een probleemoplossende optiek en niet te verzanden in het enkel juridisch kwalificeren van de problemen die ik op mijn bord krijg. Daarnaast bieden zaken vaak een verscheidenheid aan mogelijkheden om creatief bezig te zijn, variërend van het creëren van uitstel waar dat eigenlijk niet kan, tot het toepassen van de recente jurisprudentie op concrete zaken, om bijvoorbeeld zekerheden te creëren die ook in een faillissement stand houden.

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

In de afgelopen tien jaar heb ik niets meer aan muziek gekocht, dus de 8 GB aan mp3's die ik in de auto heb (ik heb zo'n carkit die ook muziek vanaf een usbstick afspeelt) is allemaal wel wat ouder. Het varieert van Tröckener Kecks tot Savatage en van Adrea Bocelli tot Queenrÿche.

Er is er niet één film of serie die er zo uitspringt die ik iedereen aan kan raden. Misschien Papillon of A bit of Fry and Laurie.

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Uit puur egoisme :) Door op een forum als HL mee te denken, vanuit mijn eigen kennis, over de vraagstukken die passeren, laat ik anderen meekijken en meedenken hoe ik die vraagstukken benader en daar leer ik weer van. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen waar dat voor mij mogelijk is. Hoe ik hier ooit beland ben, zou ik echt niet meer weten.

Wat is jouw yes-moment?

De winst van de garagetest.nl zaak, twee dagen na mijn afstuderen, was wel heel erg gaaf. Maar ook mijn beëidiging, vandaag 2 jaar geleden staat hoog op mijn lijstje.

Stel je wint € 25 miljoen euro, wat zou je ermee doen en zou je stoppen met werken?

Een deel zou ik op een relatief veilige manier beleggen, om de financiële onafhankelijkheid van vrouw en kinderen te garanderen, een deel zou ik stuk slaan op één van hobby's: rallyrijden, een deel zou ik gebruiken om te investeren en een deel zou ik weggeven. Ik zou zeker niet stoppen met werken, want ik vind mijn werk veel te leuk; ik zou er wel voor zorgen dat ik genoeg tijd voor mijn gezin over zou houden.

 

Het stokje geef ik door aan Tonino met de vraag Heb jij als ondernemer een doel voor ogen wat je wil bereiken?

Link naar reactie

Dank Steven, hier moest ik eens lekker rustig voor gaan zitten…

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Sourcing, productie, kwaliteitscontrole en verscheping. Heel simpel gezegd laat ik in China producten produceren voor mijn Nederlandse/Europese klanten. Dit doe ik vanuit Guangzhou, China, midden in productiegebied bij uitstek; de “Pearl River Delta (PRD)”. Absoluut toppunt van China is de gigantische industrie en bedrijvigheid. Iedereen probeert op z’n eigen wijze geld te verdienen, vaak op de meest ingenieuze wijze.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Eigenlijk is het enige innovatieve aan mijn onderneming de pas geleden gelanceerde website www.dinilu.eu. Via een omgebouwde shopping cart kunnen geïnteresseerden direct kijken of het door mij in China laten maken van een (nog) beperkt aantal artikelen interessant voor hen kan zijn. Verder help ik natuurlijk veel ondernemers die willen innoveren, we maken aan de lopende band nieuwe producten.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Chinese TV en radio zijn eerlijk gezegd een drama. Populaire muziek moet voldoen aan de karaoke criteria. Dat wil zeggen eenvoudig mee te zingen en vooral niet aanstootgevend. Daarnaast kent iedereen ze na een tijdje en blijft men ze gewoon zingen, jaren lang… Ik ben dus voor m’n muziek aangewezen op de 3fm stream en bij m’n biertje in de expat bar. Films zijn hier op elke straathoek verkrijgbaar, helaas zie ik ze alleen nooit legaal…

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Oei, dat is wel erg lang geleden. Waarschijnlijk op een van mijn speurtochten naar nuttige informatie op het internet. Geweldig wat allemaal leert door gewoon een beetje mee te lezen. Ik ben zelf trouwens het type mens dat snel op gevoel een beslissing neemt, zonder daar altijd een goede rationele onderbouwing bij te hebben. Veelal herinner ik me die onderbouwing pas weken later. Info, die ik dacht vergeten te zijn, is dan blijkbaar wel (meestal goed) gebruikt. Dus een beetje extra kennis opdoen op Higherlevel… Kan nooit kwaad!

 

Wat is jouw yes-moment?

Een kinderhand is snel gevuld en die van mij ook. Als je in contact komt met een leuk/bekend bedrijf en zij hebben interesse in samenwerking. Yes! Je krijgt de order na weken van specificaties uitspitten, bellen, mailen en samples sturen. Yes! Yes! En als het goed is daarna de grote klapper. Wanneer de producten bij de klant arriveren en ze helemaal happy zijn. YES!

 

 

Heb jij als ondernemer een doel voor ogen wat je wil bereiken?

Afgelopen paar jaar ben ik me toch vooral aan het oriënteren geweest op de markt. Op welke manier kan ik het beste “de wereld veroveren”. Ben er nog niet helemaal uit, maar wil over niet al te lange tijd toch toe naar een lekker strakke, professionele organisatie die snel en goed zijn klanten bedient. Voor mij als ondernemer ben ik nu eigenlijk vooral toe aan een weekje Phuket met een strandstoel en zo af en toe een mooie duik.

 

 

Geef het stokje graag door aan Ewout Wolff

 

Met als bonusvraag:

Morgen trekt Obama de stekker uit het internet. Wat ga jij doen zonder internet (en Higherlevel)? ;D

 

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Mijn bedrijf practviseert in marketing en (innovatieve) internet marketing. Ik implementeer vaak als interim manager mijn eigen advies.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Ik kan er helaas niets aan doen: de drang naar beter, leuker, anders zit in mijn DNA. Enorm vermoeiend en irritant soms. Maar meestal vind ik het geweldig om te kunnen experimenteren, uitproberen en frobelen. Innovatief zijn is essentieel voor mij: ik kan moeilijk een wereld verdragen zonder: Ik hou een klein blog bij over GreenTech, ben lid van de NOVU, organiseer diners met innovatievelingen en bedenk, adviseer & practiseer nieuwe ideeen en concepten in mijn werk.

 

Waar ik anders ben dan anderen: de combinatie innovatie en realisme, denk ik: Door mijn ervaring in het bedrijfsleven weet ik wat er in de praktijk veelal gebeurt met nieuwe dingen en kan daardoor beter de kans op succes van een innovatie bij een klant inschatten.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Uhm...ik merk dat nieuwere muziek steeds meer moeite heeft zich in mijn neocortex te hechten. In mijn Itunes Favourites staan: 'Still alive' van Jonathan Coulton, 'All I Want' van Air en 'Chop Sue' van System of a Down. Verder luister ik erg veel internet- tech/marketing podcasts.

Film: 'Buildings that learn', op Youtube gezet door mijn held Steward Brand. Als je inzicht wil krijgen in tijd & verandering. Verder gewoon briljant. Kijken!

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Ik was al lid van een Amerikaanse online community en hoopte een Nederlandse te vinden. Toen stuitte ik op Higherlevel & de rest is geschiedenis.

 

Wat is jouw yes-moment?

Het moment waarop een klant akkoord gaat met mijn idee, is iedere keer geweldig.

 

Heb jij als ondernemer een doel voor ogen wat je wil bereiken? Voor mijn bedrijf:

ja, maar dat kan ik hier nog niet delen. Voor HL kan dat nu al: een community voor startende & ervaren innovatieve ondernemers, waarje alles vindt wat je nodig hebt voor succes: antwoorden, aanbevelingen, nieuwe klanten, partners en collectieve voordelen.

 

Morgen trekt Obama de stekker uit het internet. Wat ga jij doen zonder internet (en Higherlevel)?

Auw, pijnlijke vraag. Tonino weet mij goed te raken, dank je. Uhm..iets wat de combi marketing & innovatie in zich draagt: Conceptbedenker, marketeer, uitvinder-helper. En bijeenkomsten organiseren voor innovatieve geesten, natuurlijk.

 

Mijn vragen geef ik door aan Twabla. Kan iemand hem even een PM hierover sturen? Vanaf mijn locatie wil dit niet lukken. Dank!

Link naar reactie

Oeps. Sinds ik geen mod/admin (oppasvader) meer ben, kijk ik niet elke dag op het forum. Wat een rust!

 

De vraag voor Twabla: Welke koers van HL zou voor jou de meest interessaante zijn?

 

De zelfsturende is wel aardig. Al loop je een lemming-risico. Dus toch een beetje bijsturing. Daarvoor kijk ik naar de oorspronkelijke intentie: het stimuleren van innovatief ondernemerschap. HL is doorgeëvalueerd tot algemene vraagbaak voor starters en doorstarters, maar we missen de echte (innovatief + internationaal georiënteerd = niet perse internationaal actief maar wel op dat niveau bewust bezig) aandrijfmotoren. Althans: ze zijn niet in serieuze aantallen aanwezig. Dan moet je een andere opzet uitproberen, of tenminste toevoegen.

 

In mijn idee zou dat een NextLevel moeten zijn en dan in een vorm waarbij je een wisselwerking tussen gevestigde ondernemers en starters krijgt. We hebben twee jaar geleden een inventarisatie van interessante inititiatieven gemaakt, maar dat is in goede bedoelingen blijven steken. Mijn gevoel zegt dat het een combinatie van netwerken (LinkedIn), evenementen en matchmaking moet zijn met veel actievere werving en begeleiding van deelnemers zowel in het deelnemer- als sponsorveld. Voor de laatste groep hebben we destijds de naam HL's Angels gesuggereerd...

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Na een aantal jaren in reclame en marketing gewerkt te hebben (tekstschrijven en marketingadvies) ben ik als zelfstandig schrijver/onderzoeker actief geworden. Ik schrijf voor businessbladen, dagbladen en gespecialiseerde vakbladen, maar ook voor consultancies - en soms ben ik betrokken bij kwantitatief of kwalitatief onderzoek. Bovendien werk ik regelmatig met startups om hun marketing aan te scherpen en met uitgevers aan new ventures. Dat verklaart ook waarom ik onder een nickname actief ben. Mijn naam is aan mijn werk verbonden, niet aan activiteiten op dit forum.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

De essentie van marketing is anders zijn, beter zijn. Daarvoor moet je voortdurend in de gaten houden wat anderen goed doen, beter doen. Om vervolgens je eigen positie en ontwikkeling af te stemmen. Je leert de regels van je vak, de regels van je sector en die breek je als dat tot een verbetering leidt.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Recent beluisterd: Crooklyn Dub Consortium, Certified Dope

Recent bekeken: Mel Gibson's Apocalypto

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

Enthousiast? ;D

 

Had een paar vragen beantwoord, en toen nodigden Dennis (Zrski) en Nils me uit als expert en later moderator. Heb dat een paar jaar behoorlijk intensief gedaan, tot ik me realiseerde dat ik veels te veel tijd spendeerde aan verkeerspolitiewerk en het gedoe met lastpakken. Stel je voor: je staat op een kruispunt druk verkeer te regelen en dan gaat iemand zaniken over een niemandalletje. Toen heb ik maar plaatsgemaakt voor frisse krachten.

 

Wat is jouw yes-moment?

 

Mijn yes-moment doet zich voor als een woord dat ik heb bedacht onderdeel van het (internationaal) vocabulaire wordt.

 

Heb jij als ondernemer een doel voor ogen wat je wil bereiken?

 

Binnen vijf jaar alle fouten investeringen en beleggingen compenseren met een briljant initatief - zodat MaBla niet elke week vraagt wanneer die opdrachtgever nou eens gaat betalen. 8)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Goed, daar komt ie dan op een zonnige zaterdag middag. Gelukkig staat mijn raampje open en fluiten de vogeltjes, zodat ik er toch nog een beetje van kan genieten.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Zeven jaar geleden ben ik begonnen met als droom de open source enterprise Java wereld te veroveren. JTeam was de eerste aanzet hiertoe, een club onwijze talenten die coole innovatieve software gebruikt om problemen voor klanten te lossen. Als spin-off van JTeam zijn we in 2004 SpringSource gestart, samen met een 5-tal andere cracks in the open source Java wereld. SpringSource bouwt en ondersteunt een grote hoeveelheid aan open source producten, zoals Apache httpd, Apache Tomcat, Spring, Groovy on Grails en nog veel meer. 3 acquisities en evenzoveel investeringsronden later hebben we nu kantoren in 9 kantoren in 7 landen, bijna 200 man in dienst, kunnen we meer dan de helft van de Fortune1000 tot onze klanten rekenen en gaan we de strijd aan (en dit zijn niet mijn woorden, zie Forbes en CNET) met IBM en Oracle.

 

Ikzelf heb bij SpringSource de Nederlandse vestiging uit de grond gestampt en de core technology (Spring) mede ontwikkeld. Daarna ben ik als Principal de wereld overgereisd om op conferenties te spreken, klanten te helpen en salestrajecten te begeleiden.

 

TwaBla merkt terecht op dat ik een behoorlijk traject heb doorgemaakt. De investeringsronden, het dealen met verschillende culturen, het samenwerken met cracks uit de industrie, het bouwen van een world-class team, het neerzetten van een product wat mensen echt blij maakt... een super tijd! Ik hoop dat de rest van mijn carrière net zo interessant blijft.

 

Per 1 maart ben ik gestopt bij SpringSource (als medewerker that is... als aandeelhouder vetrouw ik er op dat het in de komende jaren tot een mooie exit gaat komen). Mijn droom (zie boven) is wel zo ongeveer bereikt en als je ontdekt dat je daar zelf niet veel meer aan bij kan dragen moet je na gaan denken over een nieuwe droom. Op dit moment helpt ik JTeam (mijn oude cluppie) door met het team te kijken naar waar mogelijke innovatieve kansen liggen. Dit doe ik part-time en daarnaast ben ik op dit moment (nu nog 's nachts tijdens mijn slaap, hopelijk snel weer overdag) weer lekker aan het dromen geslagen. Er zit iets in de pijplijn in de green energy sector...

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Ten eerste: je moet een droom hebben. Denken in strategiën en vastomlijnde structuren is niet iets waar innovativiteit uit voorkomt. Je bouwt geen great company door naar de concurrentie te kijken en inefficiencies te elimineren. Innovativiteit begint wat mij betreft bij kinderlijke creativiteit.

 

Daarnaast is het enorm belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen en die allemaal ook te laten dromen (wel een beetje dezelfde drooom als het kan). Je moet vooral niet voor een keurslijf zorgen wat mensen dwingt hun uurtjes in te vullen (hoewel je wel vanuit goed ondernemerschap je investeringen moet tracken), verwachten dat ze iedere dag om 9 uur binnen komen en om 5 uur naar huis gaan. Antoine de Saint-Exupery schreef ooit eens: 'Als je een schip wilt bouwen, trommel dan geen mensen bij elkaar om voor hout te zorgen, orders te geven en het werk te delen, maar roep in hen het verlangen wakker naar de uitgestrekte eindeloze zee' (thanks mam, voor de quote).

 

Alleen innoveren kan niet. Alleen uitvinden misschien wel, maar uitvinden != innoveren. Een laatste en essentiële factor in baanbrekende innovatie is wat mij betreft de rol die communities kunnen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat het goed neerzetten en gebruiken van een community betere producten oplevert dan innovatie die zich afspeelt in een ivoren torentje. Open source software ontwikkeling is hier een erg goed voorbeeld van, maar ook buiten de software wereld om zie je erg goeie initiatieven op het gebied van community based innovation.

 

Welk muziek luister je en welke films of TV programma's kun je iedereen aanraden?

Muziek: een greep van mijn Last.fm page: RjD2 (hip-hop), Booka Shade, Junior Boys (minimal / electro), The Whitest Boy Alive, dEUS, Death in Vegas (rock / indie).

 

Geen TV in mijn huis. De huidige TV is tijdverspilling. TV-on-demand had allang veel breder opgepakt moeten worden. Uitzendinggemist helpt me hierbij wel een beetje (Tegenlicht, et cetera). Af en toe was (en is) mijn job eenzaam en heb ik gebrek aan inspirerende mensen om me heen. Interviews (zoals op bijvoorbeeld TED.com) helpen hierbij, maar ook totaal andersoortige dingen (zie

bijvoorbeeld--nu ik de video nog een keer bekijk, wordt ik weer helemaal blij) helpen mij weer te dromen.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

Toen ik 2002 JTeam startte had ik geen geld en wilde ik met een kasrondje een BV opzetten. Uiteindelijk eerst even wat omzet gegenereerd en toen de BV uit oprichting gehaald. HL.nl was het eerste initiatief wat ondernemers echt hielp. De manier waarop Dennis en Mikky dit uit de grond stampten was (en is) cool. De mensen die er rondhingen (en hangen) geven een coole vibe die inspireert.

 

Ik ben een aantal jaren betrokken geweest als moderator en kwam op een gegeven moment tot de conclusie dat ik zelf op dagelijks vlak niet veel meer bij kon dragen en er helaas ook geen tijd voor had. Nu lees ik af en toe mee.

 

Wat is jouw YES moment?

Ik vind het supergaaf als ik zie dat een groep mensen samen iets bereikt wat ze van te voren nooit voor mogelijk gehouden hadden. Ik heb dat bij SpringSource zien gebeuren en zie dat bij JTeam ook elke dag nog. Als ik dat mogelijk kan maken, dan is voor mij mijn dag goed.

 

Hoe belangrijk is de internationale dimensie voor (startende) innovatieve ondernemers en geeft het een ander perspectef wanneer je je afmeet aan buitenlandse concullega's?

Het ligt eraan of je een idee hebt wat groter is dan Nederland zelf. Zodra het antwoord daarop 'ja' is, is het wat mij betreft een must om internationaal te gaan. De talent-pool in Nederland is groot, maar de verschillende manier waarop verschillende culturen tegen problemen aankijken en de input die ze je hierbij kunnen geven is invaluable.

 

Wij Nederlanders zijn vind ik zelf te calvinistisch om een idee tot een groot succes te maken. We mogen af en toe best wat Amerikaanser opereren en dit is iets wat ik door samenwerking met mijn Amerikaanse collegae zeker wat beter geleerd heb. Door te concurreren met internationale partijen verlies je dat ook niet uit het oog.

 

De talent-pool in Nederland is groot, maar zodra je internationaal gaat is deze nog oneindig veel groter. Ik heb het geluk gehad (nou ja, er zat zeker wel een gedeelte bewuste acties achter) dat onze community wereldwijd was en we dus vanaf het begin internationaal gingen. Het feit dat we uit die internationale community veel talent konden aantrekken heeft ervoor gezorgd dat het is gelukt, zonder dat kon het echt niet.

 

Als laatste, het investeringsklimaat in Nederland is barslecht. In Nederland hadden we moeite een borgstellingskrediet te regelen van 1mln EURO. In California stonden ten tijde van onze eerste investeringsronde ($10mln) vier investeerders aan de deur te kloppen (en niet de minste). Wil je groot, dan moet je internationaal ben ik van mening.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Ik geef het stokje door aan Dennis Hettema (oftewel Zrski), voor mij een fantastisch ondernemer. Mijn vraag aan hem is: je hebt een aantal initiatieven ontplooit in totaal verschillende sectoren. Was het lastig om als 'noob' in een nieuwe sector aan de slag te gaan? Welk barrieres kwam je tegen en hoe overwon je die?

 

p.s. ik zal Dennis even mailen...

p.p.s. meer vragen, aarzel niet...

p.p.p.s. trouwens TwaBla, bedankt voor de eer...

 

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Scheeres is een 60 jaar oude handelsonderneming op het gebied van kantoor- en archiefinrichting. We vertegenwoordigen een aantal grote europese merken exclusief in Nederland, alsmede sinds enkele jaren en België en Luxemburg via en dochter in Brussel.

Het kantoorinrichtingsassortiment (roldeurkasten, garderobe’s en kantoormeubelen) gaat hoofdzakelijk via de bekende dealers als Ahrend, Samas, Eromes e.d. naar de klant. De archiefinrichting wordt voor het overgrote deel rechtstreeks aan de eindgebruiker verkocht.

Ik houd me sec met de archiefinrichting bezig, vanaf de offerteaanvraag tot en met de oplevering en nazorg.

Archiefrekken is niet direct een onderwerp dat het goed doet op verjaardagen is mijn ervaring. Daarom maar even een andere manier om een indruk te geven. Mijn/onze archieven staan:

 

[*]In kastvorm met lades voor de kleine dierencollectie bij Naturalis in Leiden

[*]Als inrichting van de depots van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam

[*]Als spare-parts magazijn bij Phillips

[*]In verrijdbare vorm als wapenopslag op marineschip Johan de Wit

[*]Achter de oven van een crematorium in Limburg

[*]In verrijdbare vorm als besparing in VVO bij diverse Esprit winkels

[*]Als geldopslag bij de Duitse bank.

 

Ik kom dus overal, grote en kleine organisaties, bedrijfsleven en overheid. En dat is een deel van wat mij vak zo boeiend maakt.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Ik vind het moeilijk om in mijn geval te spreken van innovatief. Mijn werk is meer creatief waarbij toevallig blijkt dat een gevonden oplossing ook een innovatie is.

 

Even een zijsprongetje trouwens: Ik vind persoonlijk al die nadruk die door overheid en bedrijfsleven gelegd wordt op innovatie nogal overdreven. De basis is volgens mij creativiteit en creatief vermogen bij een organisatie. Bij innovatie wordt een richting dwingend aangegeven: het moet nieuw en uniek zijn. Het risico dat je loopt is dat daarop gefocussed wordt, en niet op bruikbaarheid en kwaliteit

Ik pleit er dan ook voor om de nadruk op innovatie volledig te laten varen, schrap die vakken op scholen en ga les geven in creativiteit, in oplossend vermogen.Dan volgt innovatie vanzelf als resultaat van een creatief proces Het is namelijk niet van belang of iets wat je bedenkt nieuw is of niet. Het is van belang wensen te signaleren en daar een oplossing voor te vinden. Of die nu al bestaat of niet. Einde zijsprongetje

 

Als importeur zoals wij concurreren met grote nederlandse/europese producenten kan alleen als je je kunt onderscheiden in de oplossingen die je de klant kan bieden, aangezien sec op prijs concurreren lastig is. We kunnen goed meekomen met prijzen hoor, laat dat duidelijk zijn, maar daar kunnen we de grote verschillen meestal niet maken zoals een producent dat wel kan doordat ze andere keuzeopties hebben.

 

Ik denk (weet) dat we in die creativiteit heel sterk zijn. We zijn gelukkig in staat net even dát alternatief te bedenken waar een ander niet aan denkt.

Of dat nu een nieuw frame voor TUB l-Óbliquemappen is of een hele specifieke oplossing voor archiefbewaarplaatsen in de vorm van de ‘apeldoornse doos’ die door mijn afnemers nu in één adem genoemd wordt met de ‘amsterdamse doos’ en de ‘rotterdamse klep’ (gebruik google maar ;)). Soms innovatief, meestal gewoon creatief.

 

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden

Televisie en films kijk ik nauwelijks dus daarvoor geen tips. Het enige dat ik af en toe op heb staan is Dit was het nieuws. Tips voor kinderprogramma’s heb ik dan weer wel als men geïnteresseerd is.

Sinds jaar en dag een vaste playlist op m’n telefoon staan. Om een indruk te geven:

 

[*] Metallica –

, The Unforgiven (beiden van The Black Album)

[*] ACDC – Whole lotta Rosie, Thunderstruck

[*] Alice Cooper – Poison

[*] Red hot Chilli Pepper –

, Under the Bridge

[*] Nirvana – Smells like teen spirit

[*] en aanverwant

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Echt geen flauw idee. Geen specifieke aanleiding in ieder geval. Ben eerst een tijdje ergens in 2007 onder een andere inlognaam actief geweest, maar na een suggestie van Karen (Romme) toch maar verdergegaan onder mijn eigen naam.

 

Yesmoment

Zoals eerder al gesteld is voor ons ieder project opnieuw een strijd met de concurrentie. Als dan de klant op basis van argumenten voor ons kiest is dat altijd weer een Yes-moment. De grotere Yes-momenten krijg je automatisch als de opdrachten groter worden. Het Nationaal Archief was er zo een, of de Universiteitsbibliotheek Utrecht waar 107.000 meter boeken staat.

De echt grote Yes-momenten moeten nog komen, maar dat merken jullie hopelijk vanzelf wel.

Hoe trek je die combinatie

Even wat rechtzetten:

Ik denk niet dat ik verantwoordelijker werk heb dan alle andere mod’s en veelposters hier. Sterker nog: Ik heb het grote voordeel dat er hier een man of 20 rondlopen en taken goed verdeeld zijn.

Daarnaast is mijn siamese tweelingmod Fred Wiersma volgens mij nog veel meer aanwezig op HL, maar omdat hij het bekende grijze vlakje als avatar heeft zie je hem snel over het hoofd. En heb je bij Joost Rietveld weleens doorgerekend hoeveel berichten hij per dag post? Daar kom ik in de verste verte niet bij in de buurt.

Tenslotte staat de PC op de zaak altijd aan, en een groot deel van de week ingelogd. Dus dan lijkt het of ik er veel ben, maar vaak ben ik ook met wat anders bezig.

Het volgende zal wel heel raar klinken maar HL is ook deel van mijn werk.

Waarom: Omdat ik gemerkt heb dat de beste oplossingen, argumenten en ideëen bij mij niet komen als ik er heel druk mee aan de gang ga, starend naar het papier cq. de pc. De oplossingen komen bij mij als ik ontspan, wat anders doe. Dat doe ik dus ook regelmatig ;D;

En met succes. Menig idee voor een klant, of argument voor in een offerte is geboren terwijl een spammers internetadres werd verwijderd.

Tenslotte is 6 uur slaap per dag meer dan voldoende

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Aan Fred Wiersma.

Fred is een beetje de stofzuiger van HL, zonder dat het iemand verder echt op zal vallen. Daarom aan hem dezelfde vraag als (G)uppie aan mij stelde: Hoe combineer je werk, privé en HL en waarom heb je geen avatar ;)

 

 

 

Link naar reactie

Pfff, bedankt broertje! Als je nog eens wat weet ;D.

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Ik doe 3 dingen, die voor mij in elkaars verlengde liggen: bedrijven adviseren hoe ze structureel veel betere resultaten kunnen creeren; coaching en training ; interim management. De rode draad is hier dat ik mensen en bedrijven ondersteun en begeleid in verandering, waardoor ze die resultaten bereiken die ze willen, ook al hielden ze die resultaten zelf voor onmogelijk. Als ik dat bereik, geeft me dat ongelooflijk veel voldoening.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatief zijn is voor mij meer een kreet dan inhoud. Ik focus vooral op wat werkt en wat niet werkt, en dat laatste pak ik aan. Ik zie mezelf meer als pragmatisch gebruik maken van nieuwe methoden en technieken, dan van die zelf ontwikkelen. Mijn blog is daar een voorbeeld van, gewoon zoveel mogelijk standaard componenten gebruiken. Ik kan wel erg genieten van simpele maar zeer effectieve innovaties. GPS navigatie bijv, of alle mogelijkheden die internet ons biedt en waar we naar mijn mening nog veel meer mee gaan doen. These are exciting times, my friends!

 

De feedback die ik van anderen krijg is dat ik ongeneeslijk optimist ben, zeer betrokken en vasthoudend.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

De mooiste muziek vind ik die iets ontregelends heeft. Iets weirds, onvoorspelbaars. Top40 werk is zelden aan mij besteed. Als je het een labeltje moet geven zou alternatieve prog rock wellicht het beste de lading dekken.

 

Wat ik veel luister de laatste tijd:

Gazpacho - De CDs Night en Tick Tock zijn zo ongelooflijk mooi, ik kan het niet uitleggen. Op LastFM.com kun je Night en ouder werk in hun geheel beluisteren.

Porcupine Tree - Dark Matter geeft een mooie indruk. In Absentia is hun beste CD wat mij betreft. Al 10.000 keer gehoord, denk ik.

No Man - van Schoolyard Ghosts, schitterende CD:

is de samengevatte versie van 12 minuten absolute schoonheid...

Riverside -

, bijv is zo mooi...

Opeth - waarschuwing: death metal, maar ongelooflijk mooi, luister eens naar The Drapery Falls. Ghost Reveries vind ik hun beste.

Anathema - Een van de meest onderschatte bands die ik ken. Luisteren, en kopen!

is een fraai hypnotiserend en donkere song van hun. Hun meeste andere werk is wat meer gewoon, maar o zo mooi... Hun beste CD is A Natural Disaster.

Radiohead / Thom Yorke - Need I say more? Luister naar deze bijv.

. OK Computer is voor mij de beste CD van de jaren 90.

Lounge music (via internet streams)

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

TV kijk ik bijna nooit meer. Op Youtube wil ik nog wel eens korte filmpjes kijken. John Cleese, Monthy Python, Rowan Atkinson, Absolutely Fabulous etc blijft schitterend. Ik kijk ook veel informatieve zaken op Youtube, Slideshare.net etc.

 

Films: ook hier: weird en onvoorspelbaar is prachtig. David Lynch's Mulholland Drive bijv, of Tarantino's Pulp Fiction. Vroeger veel spaghetti westerns gekeken (Sergio Leone!) en Italiaanse films (Bertolucci, Comencini, Ettore Scola etc).

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Ergens in 2003 lid geworden, in de opstartfase van mijn zelfstandig ondernemersschap. Jarenlang vrij 'rustig' en bij vlagen flink meegediscussieerd. Het laatste jaar zeer actief (qua aantal posts ;)) en nu dus mod. Waarom? Ik vind het belangrijk dat er een HL platform is. Ik heb er in mijn begintijd veel aan gehad en wil dat dit in stand blijft voor nieuwe starters en andere ervaren ondernemers. Daarnaast leer ik zelf, ook als ervaren ondernemer, dagelijks nieuwe dingen hier, en kom ik veel leuke mensen tegen.

Hoe combineer je werk, privé en HL en waarom heb je geen avatar?

 

Is er een onderscheid, dan? Ik maak dat niet zo sterk. Ik wil leuke dingen doen en mooie resultaten neerzetten in elk van die gebieden. Werk, prive en HL beinvloeden elkaar en voor mij is dat een gezonde balans.

 

Waarom ik geen avatar heb? Ik had er ooit wel een (het logo van mijn website) maar die is bij een of andere upgrade verdwenen. Het heeft niet zo mijn prio, en daarnaast vind ik het wel grappig dat veel mensen vinden dat ik een avatar 'moet'. Mensen die mij echt willen zien kunnen me tegenkomen bij de HL Beach Party. Kun je daar niet op wachten, dan moet je iets anders verzinnen ;D.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Vossie! Je werkt in een branche die nog steeds met scheve ogen bekeken wordt. Wat merk je daar zelf van (prive en zakelijk), en wat doe je er aan?

 

(Vossie PM gestuurd.)

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

Zo hehe, eindelijk klaar met vakantie en de stress na de vakantie. Excuses voor de late reactie en Alef bedankt voor de eer.

 

Mijn vraag aan hem is: je hebt een aantal initiatieven ontplooit in totaal verschillende sectoren. Was het lastig om als 'noob' in een nieuwe sector aan de slag te gaan? Welk barrieres kwam je tegen en hoe overwon je die?

 

Het is zeker niet gemakkelijk om in een nieuwe sector te starten. Over de jaren heb ik geleerd dat je heel snel heel close moet worden met een aantal van de opinion leaders in je nieuwe industrie. Dit is vaak veel gemakkelijker dan het klinkt, de opinionleaders zijn normalitair vakfanaten die niets liever doen dan over hun vak praten, alles wat je hoeft te doen is te luisteren.

 

De grootste barriere ben ik meestal zelf, ik ben enthousiast en geloof dat alles mogelijk is. Dit enthousiasme heeft zich in het verleden echter vaak vertaald in te snelle stappen waardoor ik kleine problemen onnodig groot heb gemaakt. Misschien dat als ik minder geswitched was dat ik minder fouten gemaakt zou hebben maar dat interesseerd me niet.

 

Zolang ik op kan staan ben ik niet bang om op mijn bek te gaan.

 

Het starten in nieuwe sectoren houdt het voor mij interessant en uitdagend maar het risico is natuurlijk dat je jezelf heel breed, maar flinterdun, ontwikkeld. Om dat tegen te gaan probeer ik altijd een rode draad te vinden en voor zover ik kan zien is dat marketing, innovatie en technologie.

 

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Momenteel ben ik betrokken bij een bedrijfje (mathoni) dat zich bezig houdt met koffie services voor kleinere bedrijven. Businessmodel: Een koffieabbonement gebasseerd op de SENSEO. SENSEO bestaat in Zweden nog niet en door wat onderzoek kwamen we er achter dat dit de komende drie jaar waarschijnlijk niet zal veranderen. Het abbonementen model garandeerd inkomsten en de marges zijn beter dan gezond.

 

Het bedrijfje is veelbelovend en we hebben behoorlijk wat klanten maar het is een startup die momenteel voor mij privé niet optimaal is. Ik heb een zoontje van 18 maanden (http://nilslucas.com) en eind september komt er nog een kindje aan, hierdoor heb ik in samenspraak met mijn partner besloten dat ik rond zou kijken naar andere vormen van inkomsten. Zo te zien ga ik me wéér in een nieuwe industrie begeven echter dit keer niet als ondernemer maar als consultant.

 

Wat betekend innovatief zijn voor je en waar onderscheid je je van anderen?

Innovatief zijn betekend voor mij: problemen op een creatieve manier benaderen met als doelstelling de situatie te verbeteren. Met andere woorden, een onwijs leuke puzzel die bij success de wereld beter maakt.

 

Ik denk dat mijn kracht ligt in mijn vermogen om ongeremd een probleem te benaderen. Voor ieder probleem zijn er oplossingen en ik ben goed in het vinden van vreemde koppelingen en daardoor innovatieve oplossingen.

 

Welk muziek luister je en welke films of TV programma's kun je iedereen aanraden?

De laatste iTunes download was Ernest Ranglin's - Below the baseline. Behoorlijk jazzy wat normalitair niet mijn smaak is (was) maar ik vind de Ska geinspireerde nummers zoals de title track “below the baseline” echt errug goed. Daarvoor kocht ik Maria Mena’s - Apparently Unaffected, Foo Fighters - Echoes, Silence, Patience & Grace, Takida’s - Bury the lies en Timbuktu’s - Oberoendeframkallande. Eigenlijk kan je me op bijna ieder feestje neer zetten, ik vermaak me wel.

 

Ondanks dat we een tijdje terug een veelste grote TV hebben gekocht gebruik ik de satteliet kanalen (en TV) eigenlijk nooit. Ik lees liever een boek of kijk steamed video via het internet.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

Samen met Mikky ben ik een van de oprichters. Ik werd door Han de Ronde bij Dreamstart gevraagd om mee to doen aan een meeting waar de ideeen voor een online (innovatieve) ondernemers community besproken werden, toen mij om mijn mening gevraagd werd zei ik: “Dit slaat nergens op.” De meeste mensen in de meeting waren niet echt gecharmeerd van me maar Han de Ronde vroeg of ik een beter idee had. Ik antwoorde daarop met "ja". Na wat babbels met Han en Pol (de directeuren van Dreamstart) besloten ze een gokje te nemen en mij een proef periode van 3 maanden te geven om mijn ietwat over-zelfverzekerde-instelling te testen.

 

Ik had toendertijd geen auto en ik zou met een collega vanuit Den Haag naar Ottoland rijden, dit was een behoorlijke rit en ik zou deze collega voor het eerst ontmoeten om 06:30 s’ochtends. Ik vond dit niet optimaal en was bang dat ik bij een zeer vervelend mens zou belanden. Dit viel gelukkig alles mee want vanaf het moment dat ik bij Mikky in de auto stapte was er geen weg meer terug. Mikky en ik klikte direct en ik heb sinds dien nooit meer zo veel plezier gehad met mijn collegas en de materie waarmee ik werkte.

 

We begonnen HL op een krakkemikig gratis servertje in Amerika als een subdomein (higherlevel.somethingoranother.com) en de gratis forum software YABBse. Na een tijdje kochten we higherlevel.nl en begon het allemaal wat meer vorm te krijgen. Mik en ik stelde vragen aan elkaar in het forum onder verschillende gebruikers namen (gelukkig zijn we allebei schizofreen van nature dus dit was redelijk gemakkelijk) en daarmee trokken we al snel wat zoekende ondernemers aan.

 

The rest, as they say, is history. :)

 

Wat is jouw YES moment?

Dit vind ik een moeilijke vraag want ik heb last van een kort geheugen. Ik stel mijn doelen en sta dan tegen een berg van een uitdaging aan te kijken. Zodra ik boven op de berg sta vergeet ik heel snel hoe moeilijk het was en denk ik “dat kan niet echt speciaal geweest zijn”. Binnen no time ben ik alweer bezig met de volgende uitdaging.

 

Als een YES moment een moment van happiness is dan is het wanneer ik het gevoel krijg dat er een oplossing gevonden wordt voor een ingewikkeld probleem. Hoe creatiever en sterker de oplossing hoe groter de high.

 

Hoe belangrijk is de internationale dimensie voor (startende) innovatieve ondernemers en geeft het een ander perspectef wanneer je je afmeet aan buitenlandse concullega's?

Ik denk dat het killing is om niet, op zijn minst, internationaal te kijken. De grenzen vervagen meer en meer en het is werkelijk waar een eitje om in andere landen een voet aan de grond te krijgen. Na die eerste stap wordt het wat moeilijker maar als je bedrijf internationale potentie heeft dan vind ik dat je het moet proberen.

 

Het is erg gemakkelijk om internationaal geld weg te gooien dus hou je oog op je budget en weet van te voren precies welke doelstellingen je wilt behalen. Ook vind ik dat er niet al te veel georganizeerde ondersteuning te vinden is. De EU probeerd wel wat te doen maar het is een veelste logge organisatie om de wensen van kleine ondernemers goed te kunnen vervullen. Hierdoor zou ik mijn tijd gebruiken om directe resultaten uit het buitenland te halen en niet te veel rommelen met subsidies enzovoort (als subsidies niet een integraal deel van je business model zijn natuurlijk).

 

Met betrekking tot de buitenlandse concullega’s, die zijn precies wat ze zijn: Concurrenten. Ik zou ze in princiepe niet anders behandelen dan de Nederlandse concurrenten.

 

Zo dat was het. Ik geef de vijf vragen graag door aan een lid van het eerste uur: Henny van der Pluijm. Mijn specifieke extra vraag aan hem:

 

Wat zijn volgens jouw de drie meest gemaakte fouten van Nederlandse startende ondenemers op het gebied van Venture Funding?

 

p.s.

spelfouten graag sturen aan: ik_vind_spelfouten_niet_zo_enorm_belangrijk@devnull.com

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie

 

 

Wat zijn volgens jouw de drie meest gemaakte fouten van Nederlandse startende ondenemers op het gebied van Venture Funding?

 

 

 

 

1. Denken dat je geen business plan nodig hebt.

 

Is altijd nodig.

 

2. Denken dat iedere VC investeerder er een is en dat het niet uitmaakt, wie je plan bekijkt. Motto: als de ene er niets in ziet, dan misschien de andere wel.

 

Alle venture capital huizen selecteren op criteria die niets met de kwaliteit van het business plan te maken hebben. Zoals regio, soort activiteiten van het bedrijf, omvang van het gezochte bedrag, etcetera.

 

3. Met 1 partij tegelijk praten.

 

Is dodelijk voor je onderhandelingspositie.

 

 

 

 

 

www.venturemedia.nl

Link naar reactie

Henny, de andere (vaste) vragen horen er ook bij:

 


 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Link naar reactie

Henny, de andere (vaste) vragen horen er ook bij:

 

-

 


Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

- Ik maak publicaties over venture capital, innovatie en aanverwante zaken. Deels in opdracht, deels uit eigen initiatief.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

- Ik ben voor zover ik weet de enige die publicaties uitgeeft over venture capital. De innovatie zit in de manier waarop deze publicaties worden aangemaakt. Teksten worden geschreven in een zelf ontwikkelde tekstverwerker, boek aangemaakt in een zelf ontwikkeld programma, informatie ingewonnen in een zelf gemaakte browser. Dit is procesinnovatie, en daar merkt de koper echter niets van.

Daarnaast zou mijn CMS in de toekomst innovatief kunnen worden.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

- Hooverphonic, Bowie, Enigma, Kraak en Smaak.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

- Ik ben de laatste tijd erg gecharmeerd van het keukenprogramma van Gordon Ramsey. Gordon kan in 4 dagen tijd een hopeloos bedrijf omturnen. Daarnaast heerlijke entertainment.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

- Ik reageer alleen nu en dan op dingen die ik interessant vind.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Linda van Duivenbode van EZ.

 

De vraag is: welke criteria hanteert EZ als het ministerie wil evalueren of een regeling succesvol is of niet?

 

 

 

www.venturemedia.nl

Link naar reactie

Vanwege een sterfgeval heeft mijn reactie even op zich laten wachten maar hierbij alsnog:

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Ik heb eigenlijk een aantal verschillende diensten die uiteindelijk allemaal tot hetzelfde doel moeten leiden, namelijk de verkoop van sextoys, lingerie en aanverwante producten. Ik doe dit op de volgende 3 manieren:

 

1. ik heb een aantal eigen online sexshops en ben druk bezig om dit aantal uit te breiden met diverse niche shops.

2. Ik beheer complete webshops met dezelfde soort producten voor externe partijen waarbij ik de complete order afhandeling verzorg en de eigenaar van de shop(domeinnaam) enkel zorgt voor de promotie van die shop.

3. Ik heb een affiliate programma waarbij andere webmasters1 of meer van mijn shops kunnen promoten en voor elke order die op die manier binnenkomt een vergoeding krijgen.

 

De laatste 2 zijn momenteel gesloten voor nieuwe inschrijvingen omdat er aan compleet nieuwe software gewerkt wordt.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Innovatie in mijn branche is voornamelijk het meegaan daarin en nieuwe innovaties op het gebied van producten aanbieden. In deze branche is momenteel een grote omslag plaats naar steeds meer vrouwvriendelijke producten en het gebruik van andere materialen. Denk hierbij aan het niet meer gebruiken van weekmakers en anti allergie materialen.

 

Daarnaast probeer ik innovatief te zijn (worden) met mijn affiliate programma. Hiervoor het afgelopen jaar een heel nieuw systeem en diverse nieuwe diensten bedacht die de komende maanden gebouwd zullen gaan worden. Hiermee hoop ik op dat gebied innovatief te zijn en de gebruikers van dat systeem unieke functies en diensten te kunnen bieden om zo mijn marktaandeel daarin te vergroten.

 

Welke Cd's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel?

Eigenlijk helemaal niks, ik werk meestal in stilte of (aangezien ik vanuit huis werk) heb ik een kind van 4 om me heen rennen of zit die DVD te kijken waardoor ik geen muziek mag luisteren.

 

Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Wat ik op TV volg zijn nog een paar series zoals CSI, Bones en House en verder af en toe een film maar het soort film varieert nogal (als het maar geen drama is).

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Ik ben hier terecht gekomen naar aanleiding van een zoektocht van mij naar een antwoord op een vraag waarmee ik zat en vond dat antwoord hier.

Daarbij was ik blij verrast over het hoge niveau van antwoorden en manier van discussiëren hier te opzichte van andere forums waar ik hiervoor voornamelijk kwam.

Dit is een forum waar je veel kan leren, interessante mensen kan ontmoeten en als er eens onzin gepost wordt dat door andere deskundige snel rechtgezet wordt.

 

Je werkt in een branche die nog steeds met scheve ogen bekeken wordt. Wat merk je daar zelf van (privé en zakelijk), en wat doe je er aan?

Er wordt over deze markt inderdaad nogal eens vreemd gedaan en vooral hypocriet.

Zo zijn er bepaalde gemeenschappen waar als je er naar vraagt ze helemaal niks van sex en sextoys en dergelijke moeten hebben. In mijn shop kan ik echter zien dat dat juist mijn beste klanten blijken te zijn.

 

Er rust nog steeds een groot taboe op het kopen van mijn producten, en eigenlijk hoop ik dat dat taboe nog heel lang blijft bestaan en misschien nog wel erger wordt, daar leef ik namelijk voor een groot deel van. Als het taboe verdwijnt en er meer offline sexshops komen heb ik immers als webwinkel enkel maar minder klanten.

 

In mijn Privé leven heb ik er weinig last van. Als mensen vragen wat ik doe en ik vertel dat ik een aantal online sexshops heb wordt ik meestal eerst een minuut stilzwijgend aangekeken waarin ze proberen te bepalen of ik ze nu in de maling neem of niet, maar daarna zijn de reacties vrijwel altijd zeer positief en willen ze er alles over weten.

 

Verder levert het zakelijk nog wel eens problemen op. Zo mag ik geen paypal gebruiken als betalingsoptie als ik erotische dvd's wil verkopen, erotische dvd's zijn voor paypal namelijk gelijk aan het verkopen van wapens en drugs.

Verder heb ik grote problemen om mijn creditcard contract over te zetten naar een andere betalings provider, de ene wil namelijk dat je een 18+ waarschuwing vooral plaatst en vind een foto van een dvd op de voorpagina te expliciet, de andere verbied je om dropjes in de vorm van een penis of borsten en fun drankjes te verkopen omdat dat voedings supplementen zouden zijn, weer een ander wil gewoon helemaal niks met erotiek te maken hebben.

 

Verder onlangs geprobeerd een advertentie te plaatsen voor een stagiair, ook dat was op veel sites niet mogelijk doordat ik erotische producten verkoop.

 

Dat soort zaken zijn soms wel lastig en irritant maar probeer er altijd omheen te werken.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Mijn vraag is voor Arno van https://www.higherlevel.nl/profiel/u/Mediascape/

 

Je houd je o.a. Bezig met huisstijlen, design en consultancy. Nu heb ik in het verleden gemerkt dat veel van dergelijke bedrijven zich voornamelijk richten op de grafische aspecten van een design voor een website of webshop terwijl de inrichting en gebruikersgemak (waar komt welke info en button en welke kleur moet die button hebben enz..) meestal vergeten wordt. Welke taak is hierbij volgens jou voor de designer weggelegd en hoe ga jij daarmee om als een klant met zo een opdracht bij jou aankomt?

Link naar reactie
Maar ik heb wel een vraag waar ik nieuwsgierig over ben.. weet je kind wat je doet en ben je niet bang of hij / zij hierdoor last krijgt op bijvoorbeeld school?

 

We doen er hier niet geheimzinnig over tegenover mijn zoontje, maar hij is hier verder (nog) niet mee bezig.

Liggen hier wel eens catalogie met producten maar kijkt er niet van op of om, gooit die catalogie eerder opzij om zijn blad "De wereld van Cars" te zoeken.

Wel eens dat er een product lag en dat hij vroeg wat dat was. Als antwoord gegeven dat dat speelgoed voor volwassennen is en dat antwoord was goed genoeg voor hem.

 

Nu is het hier dus ook niet zo dat er overal dildo's en aanverwante liggen aangezien ik mijn kantoor aan huis heb maar het magazijn op een andere locatie, zijn dus vooral bladen die hier liggen, maar echt veel ziet hij daar niet van.

 

Als hij iets ouder wordt moeten we maar eens kijken hoe we mijn werkzaamheden uitleggen zodat hij dat op school kan vertellen zonder al te vreemde blikken te krijgen.

Zal in elkgeval ook wat lastiger zijn als je als ouder wordt gevraagd over je werk te komen vertellen.

Maar gelukkig wonen we niet in Amerika waar ik al aangeklaagd zou worden als iemand zijn kind van mijn zoontje het woord vibrator zou horen

 

Maar het werk houd opzich zoveel meer in dan dat het enkel over sextoys gaat dat daar altijd wel een draai aan te geven is.

 

Wel heeft hij een tijdje een pluce knuffelhaas met grote borsten uit mijn assortiment erg leuk gevonden die bij ons op de slaapkamer stond. Daar sleepte hij dan rustig mee door het huis, was wel erg grappig om te zien.

 

En of hij daar mee op school gepest zal gaan worden... blijft lastig te voorspellen he, voor hetzelfde geld blijken schoolvriendjes het juist weer stoer te vinden, maar ik verwacht de komende 2 a 3 jaar daar nog geen problemen mee.

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ik werk sinds mei 2008 bij het Ministerie van Economische Zaken als beleidsmedewerker. Op de website van EZ staan als onderwerpen waar we ons mee bezighouden: betrouwbare telecom, huidige economie, voldoende energie, meer innovatie, internationaal ondernemen, sterke consument, ruimte voor ondernemen, overig (regionaal beleid zoals bedrijventerreinen en Pieken in de Delta en Europese trajecten als de Raad voor Concurrentievermogen). Onze klanten zijn dus behoorlijk divers, ondernemingen in alle soorten en maten, de energiesector maar ook de gebruikers en alle consumenten.

Ik werk bij het directoraat-generaal Ondernemen en Innovatie, directie Innovatie. Daarbinnen werk in bij de eenheid die zich met internationale aspecten van innovatie bezighoudt, zoals bilaterale contacten met India of Japan, Europese samenwerkingsverbanden zoals het zevende Kaderprogramma voor onderzoek en technologische ontwikkeling. Zelf ben ik verantwoordelijk voor Europees innovatiebeleid, waarvoor de lead bij het directoraat-generaal voor Ondernemen en Industrie van de Europese Commissie ligt. Praktisch betekent dit dat ik de initiatieven van de Europese Commissie op het gebied van innovatie moet beoordelen en proberen te sturen zodat de besluitvorming rekening houdt met de Nederlandse belangen. Wanneer een voorstel geaccepteerd is door de relevante ministerraad - voor EZ is dat de Raad voor Concurrentievermogen, waar de ministers van Economische Zaken (van der Hoeven) en Onderzoek (Plasterk) aan deelnemen – kijk ik hoe we daar in Nederland zo goed mogelijk gebruik van kunnen maken. Zo zit ik namens Nederland in het managementcomite van het kaderprogramma voor concurrentievermogen en innovatie (CIP) van dg Ondernemen en Industrie. Dit programma loopt van 2007-2013; dit jaar vindt de tussentijdse evaluatie plaats dus ik hoor graag van ondernemers wat de meerwaarde van een Europees programma voor ondernemen en innovatie zou kunnen zijn!

 

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Ik moet eerlijk zeggen dat voor ik bij EZ begon, ik eigenlijk niet zo nadacht over innovatie. Ik werkte in de ruimtevaartsector die natuurlijk wel bekend staat als een van de meest innovatieve sectoren en daaraan heb ik denk ik mijn huidige baan te danken. Verder heeft klantgerichtheid bij mij altijd voorop gestaan en vraag ik me altijd af of iets beter of anders kan om meer waarde te creeren. Ik houd niet van gemakzucht (of in het engels “complacency”), van “het loopt toch lekker zo”. Waar ik al helemaal niet tegenkan is “we kunnen er toch niets aan veranderen”, “we hebben het allemaal al eens eerder gezien/gehoord”, “zo hebben we het altijd gedaan, dus...”. Alsof de wereld om ons heen ook stil blijft staan! Dat betekent dat ik soms ook tegen de gevestigde orde inga, zoals nu bij EZ. Zonder lef kom je nergens. Overigens geloof ik niet in keihard ergens tegenaan schoppen, want dan gaan de barrieres omhoog en bereik je niets. Ik probeer door doen te overtuigen en medestanders te vinden, dus wel meer evolutie dan revolutie. Zo ook het project Innovatie 2.0, waar we inputs van het innovatiebeleid via internet proberen te krijgen (crowdsourcing). Dat is vernieuwend, omdat het in het openbaar extern zichtbaar zijn van de ambtenaar niet gebruikelijk is.

 

Welk muziek luister je en welke films of TV programma's kun je iedereen aanraden?

Pff, vroeger had ik echt bands die ik geweldig vond; zo is Queen nog steeds mijn favoriet omdat Freddie Mercury echt een performer was. Laatst ben ik naar een reunie concert geweest van Doe Maar, ook geweldig. Tegenwoordig zijn er maar weinig artiesten van wie ik alles goed vind, dus op mijn Ipod is een mix van muziek te vinden. Ik luister het meest tijdens het fietsen en dan wil ik wat vlotte deuntjes, zoals Rihanna, Dido, Colby Callait. Ik ben getrouwd met een engelsman dus de BBC staat het meest aan bij ons en dus ook series als Life on Mars, Ashes to Ashes. Daarnaast is hij dol op “quirky” series als Flight of the Conchords (nu op BBC 3) en Arrested Development. Mijn favoriete films zijn Arlington Road (geweldig eind!) en the Shawshank Redemption, beide met Tim Robbins.

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

Ik ben nog maar heel kort actief dus kan nog niet echt omschreven worden als enthousiast deelnemer. Door Innovatie 2.0 ben ik gaan kijken waar en hoe we ons externe netwerk kunnen verbeteren, maar ook hoe ik de dialoog die we in Innovatie 2.0 gestart zijn kunnen verankeren. LNV heeft bijvoorbeeld voor het kennisnetwerk platteland een nieuw platform (www.guus.net) opgezet. Toen ik in contact kwam, via een collega, met HigherLevel en Mikky Vrolijk, leek het logisch te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. HigherLevel probeert al een tijdje meer ambtenaren te betrekken in de discussies en vragen en wij kijken nu dus ook hoe we de interactie in beleid kunnen verbeteren.

 

Wat is jouw YES moment?

Ik heb er een aantal. Ik ben laat gaan studeren, dus een YES moment was toen ik na 6 jaar, in 2003, mijn bachelor diploma van de Open University (Engeland) kreeg. En vervolgens mijn masters diploma van de Open Universiteit in 2006. In 2005, ik was toen al weg bij TNO Ruimtevaart, ben ik 4 weken teruggeweest om een aanbieding te coordineren voor de standsensoren van het Galileo (Europees satellietnavigatie) testsysteem. Ze liepen gigantisch achter dus ik heb dagen gemaakt van 11 uur maar uiteindelijk is het gelukt én heeft TNO de opdracht gewonnen. De goedkeuring van het plan van aanpak voor Innovatie 2.0 door de minister was ook een YES moment; volgens collega’s ongekend snel opgesteld, afgestemd en goedgekeurd in 3 maanden met toestemming dat ambtenaren meedoen in de discussies. Wat ik ook ontzettend leuk vind is dat de LinkedIn groep Innovatie 2.0 spontaan begonnen is een bijeenkomst te organiseren. Het Innovatie 2.0 – community of talents event is een voorbeeld van co-creatie en samenwerking. De thema’s zijn vinden, verkennen, vragen, vertrouwen, verbinden.

 

De vraag is: welke criteria hanteert EZ als het ministerie wil evalueren of een regeling succesvol is of niet?

Criteria bij een evaluatie zijn typisch het bereik van de regeling, de effectiviteit, de organisatie en uitvoering en de inhoud en modaliteiten.

Zie bijvoorbeeld http://www.ez.nl/dsresource?objectid=128645&type=PDF: BBMKB regeling of http://www.ez.nl/dsresource?objectid=160630&type=PDF: evaluatie ICES/KIS-2, http://www.ez.nl/dsresource?objectid=156237&type=PDF: evaluatie innovatievoucher regeling 2005/2006. Voor overheidsbesteding moet doelmatigheid, doeltreffendheid aangetoond worden, maar ook legitimiteit/additionaliteit (reden waarom overheidsingrijpen gerechtvaardigd is). Evaluaties worden over het algemeen aanbesteed bij externe bureau’s. De Algemene Rekenkamer controleert of de rijksoverheid het geld van de burger juist en nuttig besteedt (http://www.rekenkamer.nl/). Bij specifieke regelingen, bijvoorbeeld Fonds Economische Structuurversterking (FES) waar 40% van de aardgasbaten besteedt worden aan projecten op het gebied van innovatie en onderwijs, wordt de beoordeling uitgevoerd door het CPB (http://www.cpb.nl/nl/news/2009_14.html) en een Commissie van Wijzen

EZ voert het regeerakkoord uit op de beleidsterreinen waar deze verantwoordelijk voor is. Bij het ontwikkelen van een nieuwe regeling o.i.d. ontwikkelen ambtenaren een concept op basis van gegeven randvoorwaarden. Dit gaat over het algemeen in overleg en in onderhandeling met andere departementen, bijvoorbeeld het ministerie van Financien over budget. Er wordt dan een advies uitgebracht aan de minister. Wanneer hij/zij dit goedkeurt gaat het naar de ministerraad. Verder legt de regering verantwoording af aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer moet door de regering ingediende wetsvoorstellen goedkeuren (bijvoorbeeld WBSO is een wet). De Kamer mag deze wetsvoorstellen ook wijzigingen.

Informatieve sites zijn: www.parlement.com, www.regering.nl

Henny, ik weet dat je me gevraagd hebt een voorbeeld van succes van overheidsbeleid op het gebied van innovatie te geven. Ik houd me bij het terrein dat ik het best ken en dat is voor mij wel het ruimtevaartbeleid, waar de overheid duidelijk een launching customer is en internationaal samenwerken de enige mogelijkheid om dergelijke grote, kostbare missies van de grond te krijgen. Net als bij andere innovatietrajecten is het niet de overheid die kiest, maar worden programma’s en missies gedefinieerd door het agentschap ESA in samenwerking met de wetenschap. Bedrijven zouden niet investeren in de satellietinfrastructuur, omdat de payoff te onzeker en te ver in de toekomst is.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Ik ben nog maar zo kort op HL dat ik maar 1 lid ken en dat is Arthur Tolsma van Greetinq, die ik laatst spraak bij YES!Delft. Maar hij heeft veel ideeën en een sterke eigen mening dus ik denk ik wel een goede keus. Mijn vraag aan hem is: er is veel discussie over de rol van de overheid in innovatie (zie bijvoorbeeld https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=31;action=display;threadid=23335) maar ook LinkedIn Innovatie 2.0. Als technostarter, vind je dat de overheid een rol heeft bij innovatie? Zo ja, hoe of wat zou dat zijn?

 

Link naar reactie

Mijn beurt 8)

 

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ons bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met grafische vormgeving, website design/ontwikkeling, consultancy en aanverwante zaken. De klantenkring varieert van eenpitters tot aan internationale handelsondernemingen (en laatst een pensioenfonds).

 

Onze insteek is altijd geweest (en dat zal ook altijd zo blijven) dat we naast het werk voor de grote(re) jongens er ook voor kleine organisaties en starters willen zijn. Immers, wie het kleine niet eert... Middels scherp geprijsde diensten kunnen we ook voor de bedrijven met een wat kleiner budget het nodige betekenen, zonder daarbij op de kwaliteit te bezuinigen.

 

Door een breed scala aan diensten te bieden streven we er naar om zoveel mogelijk een one-stop-shop te zijn voor onze klanten en hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. De grote diversiteit aan projecten (en projectjes) maakt het werk extra boeiend en uitdagend :)

 

Naast onze grafische tak exploiteren we momenteel ook een 2-tal webwinkels gericht op de verkoop van alternatieve kleding.

 

Tevens staan er een 3-tal nieuwe bedrijfsactiviteiten in de steigers maar deze zijn nog in een te prematuur stadium om hierover reeds uit te gaan wijden.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Innovatief zijn betekent voor mij out of the box denken en zaken op een geheel eigen manier aanpakken en invullen. Mijns inziens een belangrijke onderscheidende factor t.o.v. de concurrentie, doordat je met andere invalshoeken komt waar de anderen niet altijd aan denken.

 

Dit geldt feitelijk voor al onze zakelijke activiteiten maar voor de creatieve tak in het bijzonder.

 

We proberen ons verder te onderscheiden door nadrukkelijk te investeren in de relatie met de klant, dus service service service in plaats van uurtje factuurtje.

 

Hiernaast denken we actief mee met de klant en adviseren we op het gebied van marketing, communicatie en automatisering. Zeker de kleinere bedrijven en starters kunnen dit erg waarderen en maken er graag gebruik van.

 

Tevens geloven we niet in 1 standaardoplossing die voor alle klanten bruikbaar is (denk aan de vele webbureaus die per definitie Joomla naar binnen schuiven) maar zijn we juist van het maatwerk: voor ieder project wordt een oplossing gekozen die voor dat specifieke geval het beste past. Er zijn altijd meer wegen die naar Rome leiden per slot van rekening.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Ik was aangenaam verrast door de aparte muzieksmaak van een aantal van de eerdere "vijf vragen" slachtoffers en ook hier wellicht wat minder bekend klinkende stijlen en namen :)

 

Ik ben een liefhebber van wat meer gothisch verantwoorde muziek als new wave, dark wave, futurepop, EBM en Industrial.

 

Mijn all time favorite band is Depeche Mode (welbekend bij de meesten denk ik zo) maar daarnaast ook groot liefhebber van bands als And One, Wolfsheim, Hocico, De/Vision, Melotron, The Cruxshadows, Ministry, Suicide Commando, Feindflug en Funker Vogt (om maar eens een dwarsdoorsnede te geven).

 

Niet het meest toegankelijke werk wellicht maar ook voor het minder geoefende oor zitten er juweeltjes bij ;)

 

Wat tv betreft zijn we snel klaar, voornamelijk Discovery Channel (of moet ik zeggen de Discovery Channels), Grand Designs op Travel & Living is een favoriet en Anthony Bordain's No Reservations ook (heerlijk foute man). Daarnaast grappige programma's als Chop Shop en Dirty Jobs.

 

Op filmgebied ben ik een groot liefhebber van het werk van de Coen Brothers, Paul Thomas Anderson, Quentin Tarentino en Wes Anderson. Daarnaast filmgek in het algemeen met meer DVDs in mijn collectie dan de gemiddelde videotheek hahaha

 

Wat is jouw yes-moment?

 

Sinds we 2 jaar geleden de randstad uit zijn verhuisd en gesettled tussen de weilanden hier in de Noordoostpolder is het zakelijk eigenlijk één groot yes-moment. Een doorlopende stroom opdrachten en een merkbaar hoger profiel bij de klanten. Waar in onze oude hometown Den Haag de klanten vooral lokaal waren zijn ze nu steeds meer regionaal en landelijk.

 

Geen idee of het aan de verhuizing te wijten valt of dat we gewoon op aan het groeien zijn als bedrijf en dat de zijwieltjes eraf kunnen ;D

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level ?

 

De reden dat ik op Higher Level terecht kwam was in eerste instantie wat minder. Ik werd attent gemaakt dat een partij waar we een conflict mee hadden hier om advies had gevraagd maar daarbij de zaken behoorlijk verdraaid weergaf. Zodoende voelde ik me geroepen in ieder geval een verklaring te plaatsen in dat topic.

 

Ik had voor dat akkefietje nog niet eerder van Higher Level gehoord, maar ik vond het meteen een erg fijn en warm forum en de hele insteek kon (en kan) me zeer bekoren. Dus ik ben nooit meer weg gegaan (ik hang hier nu vanaf april 2007 rond) en probeer waar ik kan mede-ondernemers te helpen en te voorzien van (hopelijk goede) adviezen.

 

De vraag van Vossie:

Je houd je o.a. Bezig met huisstijlen, design en consultancy. Nu heb ik in het verleden gemerkt dat veel van dergelijke bedrijven zich voornamelijk richten op de grafische aspecten van een design voor een website of webshop terwijl de inrichting en gebruikersgemak (waar komt welke info en button en welke kleur moet die button hebben enz..) meestal vergeten wordt. Welke taak is hierbij volgens jou voor de designer weggelegd en hoe ga jij daarmee om als een klant met zo een opdracht bij jou aankomt?

 

Ik ben van mening dat dit hoort bij de taak van de designer. Je bent mijns inziens verantwoordelijk voor meer dan alleen de grafische schil. Zaken als het opzetten van een goede gebruiksinterface en een gebruiksvriendelijke inrichting van site of shop zijn feitelijk van groter belang dan de vormgeving. Je hebt namelijk niets aan een weliswaar mooie maar verder volstrekt onlogisch in elkaar stekende website. Echter kom ik ze wel regelmatig tegen in mijn trektochten over het internet :(

 

Helaas zijn er in designersland een hoop cowboys en wannabees actief (soms heb ik het idee dat iedere 3e persoon met Photoshop en Dreamweaver op zijn pc zich een ontwerper waant) en is duidelijk niet iedereen even professioneel bezig. De zolderkamerpiloten zijn helaas weidverbreid in deze sector. Men werkt voor bodemprijzen en is om die reden niet geinteresseerd (en/of ontbeert de kennis) om een belangrijk aspect als dit op te pakken. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

 

Het komt regelmatig voor dat ons gevraagd wordt om aan damage control te doen (lees: de desbetreffende site alsnog goed op te zetten) wanneer een bedrijf zich helaas gebrand heeft aan een dergelijke cowboy. Goed voor de zaak maar natuurlijk niet leuk voor de ondernemer in kwestie die vaak ter goeder trouw met een dergelijk bureautje in zee ging.

 

Uit mijn verhaal is vermoed ik onze aanpak wel duidelijk. Het is wat mij betreft een totaalpakket richting de klant en naast de grafische aspecten nemen we dus standaard ook de overige zaken op ons zodat aan het einde van de rit de klant zo optimaal mogelijk van start kan met zijn of haar website.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Aangezien er 2 "vijf vragen" stokjes in omloop bleken hebben Arthur en ik onze koppen bij elkaar gestoken en besloten dat we het stokje door willen geven aan: René van Zandwijk.

 

De vraag voor René:

Je adviseert retailers op het gebied van winkelmarketing, merk jij in je omgang met deze ondernemers of men in de praktijk veel hinder ondervindt van het immer groeiende aantal webshops in Nederland?

 

Ik zal René even per PM op de hoogte stellen dat hij aan de beurt is ;)

 

 

Mediascape - Hét adres voor betaalbare huisstijlen, reclame en websites.

We heten u van harte welkom op: www.mediascape.nl

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

 

Ik tracht, en voorlopig nog steeds met succes, het rendement te verhogen voor detaillisten.

Meestal gaat dit samen met een omzet verhoging maar niet altijd, meer omzet behalen is niet zo moeilijk maar om meer winst te maken wel.

Klinkt allemaal erg moeilijk maar als men zich aan een paar basisregels houdt is een verhoging van minimaal 10% eenvoudig te realiseren.

Het plan is om het winkelmarketing gedeelte in 1 van de stichtingen te stoppen die ik heb opgericht en opdrachten tegen kostprijs te gaan uitvoeren.

 

Nieuw is het oprichten van een handels onderneming in div. goederen die betrekking hebben op de z.g. Kustom kulture scene waarbij ik sommige goederen ga importeren uit de States.

Ik ga daarmee op motor/auto custom shows en beurzen staan.

Deze uitspatting is zuiver om contact te houden met mijn roots zowel als verkoper maar ook de scene.

 

 

Wat betekend innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

 

Tja wat is innovatief?

Het enigste wat ik kan bedenken is dat ik iets uit de retail; “niet goed geld terug” toepast op mijn advisering.

Wel zo eerlijk tegenover je klant.

 

 

Welk muziek luister je en welke films of TV programma's kun je iedereen aanraden?

 

Al mijn cd's liggen nu onder een laagje stof dankzij mijn zoontje die na Plop nu de film Cars heeft ontdekt en daardoor de DVD speler bezet houdt.

Mijn smaak qua muziek is erg divers, elke muziekstroming c.q. genre is een fase in mijn leven die gaat van punk(rock), ska, house in al zijn vormen en alle soorten rock naar klassiek en opera.

 

Een heel mooi stukje muziek is b.v.

Volume op 7, ogen dicht en genieten.

 

Ik moet toegeven dat ik totaal niet meer op de hoogte ben wat er zich nu allemaal afspeelt in de music-scene.

We hebben interactieve digitale, en weet ik hoe je zoiets meer noemt, radio en als ik al de radio aanzet gaat deze meestal op een thema zender, dus continu house of hard-rock etc.

 

Ook van tv weet ik weinig, ik wil nog wel eens laat gaan kijken naar Discovery en ik mis nooit de K1 en K1 Max op EuroSport ( op SBS6 is het commentaar n.l. erg matig).

De actualiteiten haal ik van internet en soms het journaal.

 

Je mag me altijd wakker maken voor een film van de regisseurs/producers Quentin Tarratino en Guy Ritchie ( de ex van Madonna) en tevens veel films waarin Vinnie Jones ( naamgever zoontje) in speelt.

 

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij Higher Level?

 

Ik ben een verzamelaar betreffende linken in mijn favorieten, het moeten er nu toch zeker een paar duizend zijn die ik in de loop der jaren heb opgeslagen.

Één daar van was HL waar ik in eerste instantie alleen maar een meelezer was en later toen ik wat meer inzicht in HL en tijd kreeg ben ik gaan reageren op vragen en zat ik dagelijks op HL.

Zoals veel nieuwelingen begon ik overal op te antwoorden waar ik maar van dacht iets af te weten.

 

De grote ommezwaai begon na mijn eerste, niet als zodanig bedoelde, column over het starten van een webshop waarna mijn mailbox vol stroomde en men opeens dacht dat ik een internet expert was terwijl het hele internet gebeuren voor mij nog steeds abacadabra is.

Ook opeens zat ik in één van de vele netwerken buiten het forum om terwijl ik een “hardcore” einzelganger ben en niets van ondernemers netwerken moet hebben.

 

Al deze zaken hebben gemaakt dat ik nog steeds op HL zit en ik dagelijks de nieuwe topics door lees al staat HL voor mij nu wel even op een laag pitje.

Door de zomer stilte, het kinderachtige geneuzel onderling en het gebrek aan tijd door mijn studie was/is de interesse wat verslapt maar zal zeker na verloop van tijd wel weer gaan groeien.

 

 

Wat is jouw YES moment?

 

Zakelijk is elke opdracht een yes momentje maar het grootste yes moment is dat ik 2 keer een herkansing kreeg en nog leef.

René betekend de “opnieuw geborene” het moet bijna wel dankzij de naam zijn. ;D

 

 

Je adviseert retailers op het gebied van winkelmarketing, merk jij in je omgang met deze ondernemers of men in de praktijk veel hinder ondervindt van het immer groeiende aantal webshops in Nederland?

 

Interessante vraag, ik kan er bijna wel een column over schrijven omdat dit onderwerp altijd wel ter sprake komt.

Uiteraard is het afhankelijk van de branche maar men klaagt in het algemeen steen en been over het fenomeen webshops die de markt, zoals veel detaillisten vinden, “kapot” maken.

Persoonlijk heb ik daar een andere mening over en tracht de detaillist daarom over te halen minimaal een website/pagina te publiceren.

De site van het HL lid Zeemeeuw over zijn zaak vind ik een mooi voorbeeld.

 

De combinatie reguliere winkel met een webshop is naar mijn mening de ideale situatie.

 

Omdat ik tegenwoordig alles lees wat maar iets met retail te maken heeft lees ik ook vaak berichten dat het aantal webshops de komende jaren flink gaat afnemen.

De redenen zijn divers maar één van de redenen zegt men is dat de reguliere detailhandel zich ook op deze markt gaan storten en daardoor de vele “zolderkamer” ondernemingen gaan verdwijnen.

 

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

 

Marco van den Maagdenberg.

 

Marco, ik heb gelezen op je site dat je ook aan schuldhulpverlening doet, nu vraag ik me af hoe jij aan je klanten komt?

 

 

 

Link naar reactie

Wat doe je of doet je bedrijf precies?

Wat doe ik? Ik maak mensen enthousiast. Hoe doe ik dat? Door me vol enthousiasme uit te leven op mijn creativiteit en ambitie, en daardoor weet ik dat enthousiasme op de een of andere manier vaak over te brengen op anderen...

 

Tijdens mijns tudietijd heb ik dan ook veel tijd besteed aan commissies en besturen. Ik haal zo veel energie uit het opbouwen van iets, bijvoorbeeld bij Taurus, mijn oude studentenvoetbalclub. Na daar als voorzitter, lid adviescommissie, speler/coach (met promotie als gevolg!) en trainer van het damesteam rond te hebben gelopen ben ik als erelid uitgezwaaid (vermeld ik zeker met trots). Tijdens de fase van hard studeren raakte ik steeds meer geboeid door het ondernemerschap. Ik ben kort met een hightech start-up gestart en heb 8 maanden parttime bij YES!Delft gewerkt (de business incubator van de TU). Vooral daar zag ik de passie en de impact van ondernemers, en wist ik dat ik mijn roeping gevonden had.

Vandaar dat ik besloot een bedrijf te starten, en wel rondom innovaties in voicemail (waarom is weer een ander verhaal). Ik ging daarom eerst op zoek naar een team, en vond dat in een voetbalmaatje met informatica achtergrond. Hij kende weer een echte topprogrammeur, en na een korte brainstorm sessie in de kroeg (ik heb de bierviltjes nog!) begon het avontuur met zijn drieën :)

 

Nu, iets meer dan 2 jaar later, hebben we een investeerder, een voicemailplatform wat al een jaar super stabiel in beta draait, een paar erg mooie features klaar en anderen in productie, op dit moment 14 man betrokken (waarvan het leeuwendeel studenten en sommigen parttime): het begint al bijna op een bedrijf te lijken! Daarnaast zijn we binnenkort ook echt klaar met de eerste live versie, spreken we nu met erg interessante en geïnteresseerde partijen, dus de toekomst bekijk ik erg zonnig...

En wat doet Greetinq: ontwikkelen van innovatieve voicemaildiensten, zoals de mogelijkheid om meerdere begroetingen in te stellen. 60% van alle zakelijke gesprekken eindigd in voicemail, dus waarom zou je daar niet een bijzonder contactmoment van maken? Door een speciale, persoonlijke begroeting aan een telefoonnummer te koppelen kan je iedereen de aandacht geven die hij of zij verdient.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je in van anderen?

Op unversiteiten kom je zoveel goeie ideeën tegen maar daar gebeurt soms te weinig mee, en innovatie is daar het antwoord op naar mijn mening. En volgens mij is ondernemerschap een voorwaarde van innovatie. Innovatie is het toepassen van kennis op een nieuwe manier, daar moet je risico voor nemen, voor durven en proberen. Stap voor stap leer je en groei je, tot je de juiste weg gevonden hebt en succesvol een toepassing hebt gevonden voor je kennis (je hebt geinnoveert!).

 

Zo probeer ik ook in het leven te staan. Risico nemen en creatief zijn. Daardoor soms erg mooie dingen bereiken maar ook hard op je bek gaan. Maar altijd vol enthousiasme, positiviteit, respect voor anderen en verantwoordelijkheid je ding doen. Innovatief zijn is de kern van Greetinq en ik merk dat ik me het prettigst voel als ik echt meerwaarde kan bieden. Helemaal nu ik jong ben en ontzettend veel leer van het ondernemerschap (o.a. op HL!).

 

Welk muziek luister je en welke films of TV programma's kun je iedereen aanraden?

Ik luister van alles en nog wat, van radio veronica tot cubaans tot fatboy slim.

TV heb ik niet veel tijd voor, maar de wereld draait door is is natuurlijk top, wat voetbal af en toe, en ik heb “Geboren leiders” van de NCRV een beetje gevolgd, erg interessant.

Qua film sluit ik ten eerste volledig aan bij Pay it Forward van Mikky (meeste indruk), en daarnaast wil ik graag vermelden dat de Blues Brothers en Groundhog Day zo fout zijn dat ze weer geniaal goed zijn. :D

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij HigherLevel?

Nou vergeleken met anderen valt het wel mee, maar ik heb nog wel een paar jaartjes te gaan... Ik was eerst gewoon aan het zoeken naar info op google, en vond goede info op HL. Na veel te hebben grekregen vond ik het ten eerste heel leuk en ten tweede ook wel terecht om wat terug te geven in kennis, tips en mee-brainstormen. Ik vind het echt erg mooi om te zien hoe een online communicty zo actief en betrokken kan zijn... zo leuk en zo nuttig! Dus toen dacht ik: daar wil ik meer bijhoren.

 

Wat is jouw YES moment?

Dat zijn er meerdere, maar nog niet echt een grote met Greetinq. De promotie van mijn voetbalteam was een echte: na jaren bovenin in de 5e klasse hebben gespeeld met een top-team eindelijk promotie te bereiken was echt fantastisch... En ook tijdens een vrijwilligersactiviteit van de peetfamilie (www.peetfamilie.nl): ik had me net aangesloten toen ze deze vereniging wilden opdoeken wegens te weinig animo. En als je er dan mede voor hebt gezorgd dat er iets meer dan een jaar later een ontzettend mooie en gemotiveerde nieuwe groep staat die nog jaren door kan gaan, besefte ik dat dit zeker een van de mooiste momenten van mijn leven was.

 

Met Greetinq dus nog niet echt... wel veel kleine en leuke (laatst nog, vertel ik misschien snel meer over) maar het echt moment moet nog komen. Maar ik ben nu nog niet tevreden, nog niet klaar.

 

Extra vraag van Linda v. Duyvenbode: Als technostarter, vind je dat de overheid een rol heeft bij innovatie? Zo ja, hoe of wat zou dat zijn?

Ik ben zeker van mening dat de overheid kan stimuleren en ondersteunen. Ik vind de STW Valorization Grant bijvoorbeeld heel goed of de SEED faciliteit, en als ik zie hoe belangrijk YES!Delft is voor studenten en ondernemers (ik spreek o.a. uit eigen ervaring) dan is de support van de overheid daar heel nuttig (valt binnen de SKE projecten dacht ik). Ook bijv. het supporten van ondernemersprijzen e.d. Het gaat daarbij vooral om het stimuleren en ondersteunen. Niet te veel doen, niet te uitgebreid. Maar mensen die goeie dingen doen ondersteunen (zowel de fondsen e.d. als de ondernemers direct).

 

Het is wel jammer dat het beleid af en toe te direct verandert... ik heb als student onderzoek gedaan naar het effect van BioPartner (soort Valorization Grant voor Life Sciences ondernemers, maar dan met coaching e.d.) en dat heeft heel veel impact gehad, veel betekent voor ondernemend en innovatief nederland (iig bij de universiteiten). Jammer dat dit nu niet meer bestaat en dat de bekendheid en het bewezen succesvolle concept verloren gaat.

 

En ja, de bankleningen natuurlijk in deze tijd... moet ik toch even zeggen, met het risico als zeurkous over te komen. Het is toch een stuk moeilijk een lening te krijgen, zelfs met de BBMKB regeling. Misschien onmogelijk maar kan de overheid niet direct aan ondernemers lenen? Of via een nieuwe partij zoals bij Qredits gedaan is? Of iig dreigen dat ze het gaan doen zodat de banken meer gaat uitlenen ;). Ach, ik vind het ook gewoon jammer dat een mooie regeling als de BBMKB nu minder gebruikt wordt, en dat ik zie dat innovatieve ondernemers het moeilijk hebben in deze tijd. Terwijl de overheid hier iets kan betekenen en ook wil doen!

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Zoals jullie al begrepen waarschijnlijk heeft Arno het stokje (mede namens mij) al overgedragen aan René van Zandwijk. Dat hij dan eerder reageert dan ik is natuurlijk al een extra reusje voor hem waard ;)

 

 

 

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie

Wat doe je of wat doet je bedrijf precies?

Na 30 jaar werkzaam geweest te zijn bij een “Grootbank” , een periode waarin ik bijna 25 jaar betrokken ben geweest bij het financieren van ondernemers/bedrijven, ben ik, medio 2006 begonnen mijn expertise beschikbaar te stellen aan ondernemers die behoefte hebben aan iemand met mijn achtergrond, maar zonder banden met welke financier dan ook.

 

Wat houdt dat in: het opstellen en beoordelen van (her)investeringsplannen, waarbij ik dan graag de ondernemer een spiegel voorhoud om duidelijk te maken wat de gevolgen van een en ander (kunnen) zijn. Ook schrijf ik kredietpresentaties ten behoeve van externe financiers, om daarmee de kansen voor een kredietaanvraag te vergroten. Daarnaast houd ik me bezig met het maken van, en het begeleiden bij betalingsregelingen.

 

Sporadisch begeleid ik ondernemers die via Schuldhulpverlening uit de problemen proberen te komen. De schuldhulpverlening zelf laat ik over aan daartoe gecertificeerde instellingen. Ik ondersteun dan de ondernemer alleen achter de schermen. Het hele WSNP-vehikel vind ik een gedrocht, omdat het een pure juridische afwikkeling is, waarbij niet altijd aandacht en tijd is voor de mens/gezin erachter.

Als het even kan geniet het mijn voorkeur om in deze situaties een akkoord te bereiken met schuldeisers. In de praktijk is dat niet altijd mogelijk omdat veel ondernemers (eigenwijs als ze zijn) te laat inzien dat bakens verzet moeten worden en dus ook te laat voor hulp/advies aankloppen.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je van anderen?

Innovatief of vernieuwing betekent voor mij: denken buiten de geëigende “veilige” kaders.

Probleem waar je soms tegenaan loopt ( en ik niet alleen!), is een soms zeer rigide toegepaste houding en/of regelgeving, waardoor je toch weer in het gareel moet lopen en niet echt tot een gezamenlijk bevredigende oplossing kan komen.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Wat muziek betreft ben ik een bijna allesvreter. In de loop der jaren heb ik ca 500 gig aan muziek “verzameld” waardoor ik verschillende muziekstijlen heb leren waarderen. En nog kom ik regelmatig juweeltjes tegen!

Ik mag graag Autobahn van Kraftwerk, of Hotel California van The Eagles op een hóóg volume zetten, (vermits ik alleen thuis ben).

Voor de rustige momenten luister ik graag naar The Flying Pickets, Lhasa de Sela of een vioolconcert van Paganini, om maar een dwarsstraat te noemen.

Op onze motortochten draai ik al jaren van Eric Clapton de CD “Unplugged”.

 

Televisie kijk ik niet zoveel, behoudens de actualiteiten programma’s en een enkele keer een bioscoop voor een goede film, zoals laatst “Il Y a longtemps que je t’aime”.

 

En als ik dan toch mag aanraden, kijk en luister zondagmorgen om 11:30 naar het programma “boeken” van Wim Brands.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij HigherLevel?

Eind 2007, op zoek naar wat informatie, welke weet ik niet meer, kwam ik terecht op Higherlevel, waar ik een tijdje heb rond gekeken. Ik zag er redelijk wat vragen/onbekendheden én onzin met betrekking tot het kredietverlenen voorbijkomen. Omdat het in mijn bloed zit om zaken duidelijk te maken en mijn kennis met anderen te delen heb ik me snel aangemeld om vragers een eind op weg te helpen.

 

Wat is jouw yes-moment?

Lastige vraag!

Als ik een moment als een Yes-moment zou moeten typeren, zou dat voor mij betekenen dat al die andere momenten die ik niet als zodanig typeer, niet of minder belangrijk zouden zijn, daarmee doe ik alle betrokkenen, mezelf incluis tekort.

Eigenlijk is voor mij het hele leven ( een enkele dip daargelaten) één yes-moment !

 

Marco, ik heb gelezen op je site dat je ook aan schuldhulpverlening doet, nu vraag ik me af hoe jij aan je klanten komt?

Hoe ik aan mijn klanten kom?

Betalende klanten krijgen is het meest lastige van alles. Klanten bereiken mij meestal via de diverse netwerken, door zoeken op internet en soms wordt ik gevraagd door de crediteuren van mijn klanten. Zoals al eerder gememoreerd, veel ondernemers wachten te lang met het vragen om advies met gevolg dat meestal ook te laat maatregelen worden genomen. Als ze dan toch langs komen, zijn er geen middelen om het advies te betalen en de schoorsteen van de adviseur moet toch ook roken!

Dit en het feit dat ik ’n éénpitter ben, wat toch een eenzaam bestaan is, is voor mij reden om als het voorbijkomt, ik een uitdagende job in het bedrijfsleven toch zal accepteren.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Aan Hans van Nijnatten zou ik de volgende vraag willen stellen:

 

Hans, kent jouw bedrijf seizoensinvloeden in de afzet? en hoe ga je daar mee om?

 

Link naar reactie

Wat doe je of wat doet je bedrijf precies?

Mag mezelf wel chemisch toilet specialist noemen denk ik. Of beter specialist in het voorkomen en bestrijden van onaangename geurtjes. Heb een aantal jaren “exploratieve” research gedaan naar de ontwikkeling en bestrijding van mond-, oksel- en voetgeuren en de ontwikkeling van was- en reinigingsmiddelen. Via een zijstap in de marketing ben ik in de chemische toilet business terecht gekomen waar ik al mijn kennis en ervaring aan kon wenden om nieuwe en milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. Heb verschillende octrooien in deze richting.

 

Sinds 5 jaar, na een dom conflict over parttime werken, doe ik dat voor mezelf. Ik ontwikkel producten (www.kemdirect.nl) die via de groothandel (push) naar de kampeersupermarkten gaan. De (pull) marketing doe ik zelf via adverteren, beurzen en free publicity. Daarnaast ontwikkel ik schoonmaakproducten die in, op en rond de caravan of camper worden gebruikt. Ook werk ik samen met een grote kampeersupermarkt die mijn producten onder private label verkoopt.

Speel nog met het plan bedrijven te helpen om innovaties naar succesvolle producten te vertalen. (www.inventigator.nl) Dit komt nog niet echt van de grond, simpel omdat ik (nog) te veel tijd kwijt ben aan bovenstaande activiteiten. Wellicht na de zomer en de geplande gezinsreis naar Thailand een nieuwe impuls.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je van anderen?

Innovatief zijn is voor mij vooral simpele oplossingen voor moeilijke problemen bedenken. Voorbeeld: Er was behoefte aan een droog toiletadditief. De basisgrondstof (calcium nitraat) was jammer genoeg erg moeilijk te verwerken, erg duur en niet erg veilig. Het eureka moment kreeg ik bij het bemesten van de tuin waar ik in de goedkope en gemakkelijk te verwerken en veilige kunstmest de ideale grondstof zag voor een droog toilet additief. Het resulteerde in een wereld (PCT) octrooi.

http://v3.espacenet.com/publicationDetails/originalDocument?CC=WO&NR=9706834A1&KC=A1&FT=D&date=19970227&DB=EPODOC&locale=nl_NL

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Luister eigenlijk alleen in de auto naar muziek, vaak gewoon Hilversum 3 of als ik een lange rit heb BNR of Radio 1. Ben een fan van Bruce Springsteen, David Bowie en Queen. Ben pas naar de musical “we will rock you” http://nl.wikipedia.org/wiki/We_Will_Rock_You_(Musical) in London geweest, een aanrader, 3 uur kippenvel. Recentelijk gekeken films die ik aanraad zijn the Notebook en Seven pounds. Kijk vaak samen met mijn zoon naar “mythbusters” en na tienen Nova en Pauw en Witteman (Knevel en van de Brink minder vaak)

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij HigherLevel?

In 2006 kreeg ik een conflict met mijn ex werkgever over een octrooi. www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=41;action=display;threadid=11214 Op Higherlevel kreeg ik veel goede adviezen en vooral ook morele steun. Daarna ben ik me ook met andere zaken gaan bemoeien en kom hier nog steeds met veel plezier.

 

Wat is jouw yes-moment?

Yes momenten laten zich volgens mij niet meten op een schaal van Richter en zijn bovendien zeer vergankelijk. Zo heb je een super Yes moment als je een auto op een veiling voor heel weinig geld hebt gekocht dat vervolgens in luttele seconden omslaat in een OEI moment als je bedenkt dat goedkoop ook vaak duurkoop is. Een grote order is een Yes moment maar gaan ze ook betalen…. Als je op een berg staat, kijk je altijd in het dal. ;-) en hoe hoger de berg ……

 

Hans, kent jouw bedrijf seizoensinvloeden in de afzet? en hoe ga je daar mee om?

Uiteraard heeft de kampeermarkt seizoenen maar de werkzaamheden gaan een heel jaar door. Er is wel afwisseling in drukke en minder drukke periodes. Na de vakantie komen er een aantal beurzen en moeten nieuwe producten worden gepromoot. Als de beurzen goed en wel zijn afgelopen moeten de producten weer naar de winkels.

 

Aan welk lid van Higherlevel wil je graag de volgende "Vijf Vragen" stellen, en welke vraag zou je hem of haar graag willen stellen?

Mijn vraag aan Ricardinho. Je foto deed me denken aan wethouder Hekking uit Juinen. Is die bewust zo "indringend" genomen?

 

Edit. Tikfout (inventigator) gecorrigeerd. Bedankt Highio.

 

Link naar reactie

Wat doe je of wat doet je bedrijf precies?

Ik verkoop online consumenten elektronica, voornamelijk gericht op batterijen.

Dit was begonnen als een hobby projectje, tijdens m'n studie, wat uitgegroeid is naar een full time baan waar ik nu m'n boterham mee verdien.

Het leuke is dat als ik mensen om mij heen vertelde dat ik begonnen was met een website die batterijen aanbiedt, ik steeds vreemd aangekeken werd. En dan voor gek verklaard werd, want niemand koopt toch batterijen op internet? Wel dus...

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je van anderen?

Met Batterijenhuis probeer ik een zo breed mogelijk assortiment batterijen, accu's, laders en aanverwante artikelen bij elkaar te zoeken. En hier verkies ik kwaliteit boven prijs.

Aangezien alles via het online kanaal verkocht wordt, zoek ik ook verschillende marketingwebsites af voor de nieuwste marketingtips om je website zo goed mogelijk te promoten en natuurlijk ook gebruiksvriendelijk te maken.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

Wat muziek betreft luister ik veel house muziek. Ik ben ook komende zomer op de verschillende festivals te vinden.

Als ik een DJ kan aanraden dan is het toch Dr. Lektroluve.

Als ik TV kijk dan is het meestal sport of RTL Z. Verder kijk ik naar programma's van Herman den Blijker (Mijn tent is top) en Gordon Ramsay.

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij HigherLevel?

Via via ben ik op deze site terecht gekomen. En ik moet zeggen dat ik al erg veel nuttige informatie heb kunnen terug vinden.

 

Wat is jouw yes-moment?

Een yes moment voor mij is toch als er een grotere offerte aanvraag binnen komt en deze later bevestigd wordt.

Ook als ik een nieuwe productgroep heb opgenomen in het assortiment en dat deze beter verkoopt dan verwacht.

 

De vraag van Hans: Je foto deed me denken aan wethouder Hekking uit Juinen. Is die bewust zo "indringend" genomen?

Haha. Als jij de burgemeester wilt spelen kunnen we misschien een sketch opnemen. :P

Het was eigenlijk een van m'n laatste foto's die gemaakt was, had die er maar opgezet.

 

 

Ik geef het stokje door aan Seb.

Mijn vraag voor hem is: Wat is jouw grootste frustatie in jouw branche?

Link naar reactie

Wat doe je of wat doet je bedrijf precies?

 

Een heleboel zou het juiste antwoord zijn maar zonder uitleg zal dit de lezer waarschijnlijk niet ten volle bevredigen. Daarom hier een poging om het een en ander toe te lichten.

 

Om te beginnen heb ik een hele brede interesse en ontzettend veel ideeën. Ik vind het leuk om deze ideeën om te zetten naar concepten en uiteindelijk naar een (tastbaar)eindproduct. Hoewel mijn achtergrond (criminologie) wellicht wat anders suggereert, ben ik al een aantal jaar actief in de creatieve sector en dan met name de textieldruk.

 

Met Consebts richt ik mij voornamelijk op het ontwikkel van kleding voor organisaties. Dit kunnen bedrijven zijn maar ook verenigingen. In feite kan elke groep met een eigen identiteit terecht bij mij. Ik houd mij niet zozeer bezig met het maken van bedrijfskleding. Ik vind het leuk om kleding te bedenken die de identiteit van een organisatie versterkt en de onderlinge band tussen de leden van een organisatie bevestigt en verstevigt. Kleding die de werknemer ook graag draagt in de vrije tijd omdat het de cool-factor heeft. Noemt het merchandise voor iedere organisatie.

 

Naast het feit dat dit een mooi stuk reclame is voor de organisatie werkt het ook nog eens als bindmiddel tussen de leden van de organisatie. Mensen vinden het leuk om ergens bij te horen (een enkeling daargelaten). Ik probeer organisaties te laten zien dat zelfs met een beperkt budget er veel meer mogelijk is dan men in eerste instantie denkt. Door slim om te gaan met druktechnieken en beschikbaar textiel kan er een kwalitatief mooi product worden neergezet. In principe verzorg ik de hele keten van ontwerp tot productie en verkoop. ook is het mogelijk om mij voor delen van die keten in te huren.

 

Naast werkzaamheden voor anderen ben ik bezig met een aantal verschillende eigen projecten. De meeste aandacht gaat op dit moment uit naar tassen die ik recent heb ontworpen en het ziet er naar uit dat deze over enige tijd ook daadwerkelijk in productie worden genomen. Tevens ben ik druk bezig met wat vrienden om een kledingmerk uit de grond te stampen.

 

Naast de kleding ontwerp ik ook websites, dit doe ik in samenwerking met een goede programmeur. Op dit moment zijn we druk bezig om ons portfolio online te krijgen onder de naam Zeauw. De afgelopen tijd hebben wij samen een groot aantal websites gebouwd. Een eigen project is onder meer www.smsservicecenter.nl . In essentie een applicatie om op eenvoudige wijze een sms naar een of meerdere personen via de computer te versturen. Op dit moment zijn er verschillende bedrijven die de sms applicatie op allerlei manieren inzetten. Het systeem kan eenvoudig gekoppeld worden aan interne systemen waardoor wij bijvoorbeeld alleen maar als gateway functioneren.

 

Tenslotte verhuur ik mijzelf als freelance (verkoop)adviseur. Hier ben ik een aantal uur per week bezig om een vacaturebank die gekoppeld is aan een van de grootste nieuwssites van Nederland in de markt te zetten. Ik heb daar nu een aantal dingen voor bedacht die ook daadwerkelijk geïmplementeerd zijn.

 

En ik ben aan het afstuderen.

 

Wat betekent innovatief zijn voor je, en waar onderscheid je je van anderen?

 

Ik ben een doener en altijd erg oplossingsgericht bezig. Ik vind het leuk om concepten visueel te maken zodat er meer duidelijkheid ontstaat over het hoe wat en waarom van een product. Ik wil altijd weten waarom iets niet kan en als het echt niet kan ga ik op zoek naar manieren waarop het toch kan. Ik ben erg nieuwsgierig aangelegd en ik vind het geen enkel probleem om in andere vakgebieden en disciplines te neuzen om de daar opgedane kennis verder toe te passen. Innovatief zijn is voor mij het zoeken naar oplossingen. Soms buiten de gebaande paden maar soms juist op paden die anderen zijn ingeslagen. Innovatief zijn is voor mij niet met dollar tekens in de ogen zitten bij elk nieuw idee, maar soms gewoon maar dingen doen en zien waar het schip strand.

 

Welke CD's (of MP3's, of internetstreams) draai je de laatste tijd veel? Welke film of welk televisieprogramma kun je iedereen aanraden?

 

Momenteel draai ik vrij weinig muziek. Moloko (Roisin Murphy)kan mij nog steeds erg blij maken. Televisie kijk ik nauwelijks, af en toe CSI en House (erg leuk) en zo nu en dan de actualiteitenrubrieken. Merendeel van mijn tijd zit op internet. Er is een film die mij nog steeds kippenvel kan geven: La Haine. Verder heb ik de lotr films eindeloos vaak gezien.

 

 

Hoe ben je zo enthousiast betrokken geraakt bij HigherLevel?

 

De sfeer op het forum ervaar ik als zeer prettig en de deskundigheid van de leden is vaak zeer groot. Die combinatie maakt het dat Higherlevel een prettig plek is om mensen te ontmoeten, ideeën op te doen en hulp te krijgen wanneer dat nodig is. Omdat je niet alleen maar kunt halen probeer ik ook te brengen. Ik probeer me hier zoveel mogelijk te beperken tot de onderwerpen die mij goed liggen. Daarnaast wordt er op Higherlevel veel gebruik gemaakt van het PM systeem. Op deze manier ben ik al een aantal keer met hele leuke mensen in aanraking gekomen. Higherlevel is deel verantwoordelijk voor het feit dat mijn tassenproject in een stroomversnelling terecht is gekomen.

 

Wat is jouw yes-moment?

 

Iedere keer dat ik iemand zie lopen met een van “mijn” prints. Het moment dat ik het eerste prototype van de tas in mijn handen had was toch ook wel een yes-moment. En elke nieuwe opdracht.

 

Wat is jouw grootste frustratie in jouw branche?

Ik doe niet zo aan frustraties. Waar ik me wel aan kan storen is het gemak waarmee sommige drukkers met logo's omgaan. Ik heb tientallen keren gezien dat logo's diapositief worden gedrukt(wat donker hoort te zijn wordt licht gemaakt, zie voorbeeld) vanuit een soort gemakzucht en niet omdat het de bedoeling is. Dit gebeurt niet alleen bij kleine bedrijven en klanten maar ook bij hele grote bedrijven en klanten. Soms blijft er van een logo dan echt niets meer over. De meeste klanten zijn dit zich niet bewust omdat het bijvoorbeeld altijd zo gebeurt of dat ze er simpelweg niet over nadenken. Op het moment dat je ze wijst op het verschil snappen ze dat het inderdaad niet zo hoort. (zie quick and dirty voorbeeld bijlage)

 

Ik wil het stokje overdragen aan Michiel Hennink.

Je bent een van de jongste ondernemers hier op het forum. Zie jij jouw leeftijd als een voordeel bij het ondernemen of merk je in de dagelijks praktijk het tegendeel?

diapositief.thumb.jpg.1375e4ebe30bb86c21ac128644c1357e.jpg

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 151 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.