• 0

Een goed idee, maar dan? De frikanburger.......

De case:

Ik vond op ons aanrecht een folder van een snackbar met een nieuw product. De Frikanburger. Ik had als productontwikkelaar meteen het gevoel. “waarom heb ik dat niet bedacht” ……. Leek me heerlijk op een aangekleed broodje.

Tot mijn grote verbazing bleek de folder op mijn PC door mijn zoon te zijn gemaakt. Die moest voor Nederlands (NB) een product verzinnen en daar reclame voor maken. Ik heb meteen gekeken in het merkenregister, de KVK, Google en naar de domeinnamen. De Frikanburger was onbekend.

 

De zakenman in me zag meteen mogelijkheden. Dus aan de slag.

De merknaam Frikanburger heb ik meteen gedeponeerd. Voor de zekerheid nog even met Rudolf (BOIP) gemaild en die zag geen directe bezwaren. Toen ik later ook de merknaam "kroketburger" tegen kwam wist ik het helemaal zeker.

Heb natuurlijk de nl en com domeinen van zowel Frikanburger en Frikaburger vastgelegd. En door een website www.frikanburger.nl in de lucht te brengen met het nog wat verder uitgewerkte idee zijn ook de handelsnaamrechten gewaarborgd.

 

Maar dan?

Ik heb een mail gestuurd naar een grote snackfabrikant en daar de volgende dag achteraan gebeld. Ze liepen niet meteen warm maar wilde er over denken. In een mail werd medegedeeld dat ze zelf ook met zoiets bezig zijn (natuurlijk).

 

Mijn vragen aan jullie:

Vinden jullie het een goed idee? En zo ja, hoe verdien ik er wat mee?

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
Op 20-7-2021 om 13:25, Norbert Bakker zei:

 

 

Hans v NMaar wat let een ander snackmaker om de naam "frikaburger" of "freakaburger"  als merk- en/of  handelsnaam te gebruiken? Als Frikanburger immers triviaal is, lijkt me dat ook gelden voor frikaburger of  freakaburger, toch?

Dat het triviaal zou zijn is de mening van Bright. Je zou als snackfabrikant inderdaad Freakaburger of Frikaburger kunnen gebruiken maar dan neem je wel een zeker risico omdat er een merkrecht op Frikanburger zit en volgens ons ook auteursrecht. Met Frikanburger en de overdracht van merk- en auteursrecht heeft een snackmaker de betere naam met de minste kans om (alsnog) in conflict te komen met Burgerking en of Pure ingredients. Zou jou toch moeten aanspreken: Risico minimaliseren ;-).

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Had je de huidige vorm (vierkant met drie halve cilinders erop) ook eerder bedacht en gepubliceerd, Hans?

 

Hoe zat dat ook alweer?

Ik heb wel zin/trek in een low budget zomerproject innovatieve snack ontwikkelen en beschermen. Meer liefhebbers?

 

Mvg,

 

Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
  • 0

De vorm die zoon bedacht was rond met inkepingen voor extra korst en de mogelijkheid tot Frikanburger speciaal (zal nog wel ergens staan). Een snack bedenken die goed te beschermen is waarbij het loont exclusiviteit af te dwingen zal niet meevallen. Er zijn best veel nieuwe snacks bij gekomen de laatste jaren maar er vallen er evenveel weer af omdat een snackbar niet alles kan blijven verkopen. Hier in Breda was de Frikandelburger even "hot" toen hij op de radio was en overal te koop. Nu zie ik hem nergens meer.  Een snack in het kernassortiment krijgen en houden zal dus ook niet meevallen. 

Link naar reactie
  • 0
Op 20-7-2021 om 21:59, Gast zei:

Ik heb wel zin/trek in een low budget zomerproject innovatieve snack ontwikkelen en beschermen. Meer liefhebbers?

 

Het wordt tijdens de Frikanzie periode dringen op de Frikan markt:

 

image.thumb.png.dfef1eddf13b429ca643ed0eecb79867.png

 

( Enne  "curry"??? De echte speciaal is natuurlijk met tomatenketchup:face-blowing-a-kiss: )

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

De pizza frikandel speciaal is een klassieker van minimaal 25 jaar oud.

 

De pizza worstenbroodje moet keilekker zijn. :winking-face-with-tongue:

 

Eerlijk gezegd bedoel ik food innovations van de 'categorie' groentepizzabodems, maar goed, dit is ook allemaal aardig in komkommertijd.

 

Mvg,

 

Wigbolt

Link naar reactie
  • 0
Op 21-7-2021 om 21:43, Gast zei:

De pizza frikandel speciaal is een klassieker van minimaal 25 jaar oud.

Gelukkig verjaren misdaden tegen de menselijkheid niet :zany-face:

 

Anyway: het ging mij niet om deze wanstaltige non-innovatie, maar om de  semi-creatieve verbastering van de term "Frikan" in een mailing die ik gisteren binnen kreeg :face-blowing-a-kiss:.

 

Inhoudelijk denk ik dat de Frikan-burger zelf ook al heel oud is: echt goedkope hamburgers (AH Basic diepvries of beter nog: die in folie voorverpakte burgers  die je zelfs niet in de koelkast hoeft te bewaren) hebben dezelfde smaak en vooral het zelfde mondgevoel/textuur. Dat is niet verrassend: de ingrediënten zijn vrijwel het zelfde als een frikandel: vooral separatorvlees en kruidenDie constatering is overigens ook niet nieuw: is meermaals in dit topic vermeld.  (Van echt  goedkope hamburgers ga je bij iedere hap een beetje beven, daarom noemen ze die ook geen hamburgers maar  "beefburgers" )

 

Een snack als een frikanburger kan best slagen, maar niet op eigen kracht omdat iedereen het zo lekker vind: het zal vooral een kwestie van marketing zijn 

 

Een echt innovatieve snack die ook nog lekker is? Ik kom ze af en toe tegen, maar niet in de snackbar (daar kom ik namelijk ook zelden) Een tip die ik wel wil geven (maar ik ook al eerder op dit forum genoemd heb): karma shoarma, tegenwoordig hernoemd tot karma kebab . Die heb ik laatst weer besteld: vooral de verrukkelijke knoflooksaus (100% vegan) niet vergeten!  Zou ook best passen in een soort smulrol: de karma kebab kroket .

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Niet echt een innovatieve snack meer en die ook nog lekker is?

Ik kom ze af en toe tegen, maar niet in de snackbar (daar kom ik namelijk ook zelden) ... de frikansushi

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
Op 22-7-2021 om 09:50, Norbert Bakker zei:

echt goedkope hamburgers <>hebben dezelfde smaak en vooral het zelfde mondgevoel/textuur. Dat is niet verrassend: de ingrediënten zijn <> vooral separatorvlees en kruiden

 

Dat is dus relatief makkelijk na te maken met vleesloze ingrediënten. Snacks van het verleden zijn vaak gemaakt met afval-ingrediënten uit de vleesindustrie; snacks van de toekomst komen uit het laboratorium en zijn smaakexplosies met duurzame en gezonde ingrediënten. We snacken onszelf uit de problemen!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 1
(aangepast)
Op 22-7-2021 om 11:49, Cosara zei:

Ik kom ze af en toe tegen, maar niet in de snackbar (daar kom ik namelijk ook zelden) ... de frikansushi

 

LOL. Ik heb laatst een recept gemaakt voor fried Ebi Rolls waarin niet  alleen de garnaal maar de hele ( inside out)  roll voorzien werd van een paneerlaagje van ei en  panko en gefrituurd werd. Het verrassend lekkere resultaat was  een soort sushi-kroket. Even kijken of de naam Kroshi nog vrij is.

 

 

Edit: het recept voor wie het zelf wil proberen

 

aangepast door Norbert Bakker
recept toegevoegd

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

Kroshi is best een leuke naam. Ik snap nog steed niet waarom men niet de naam Frikanburger heeft aangepakt toen die geserveerd werd tegen een minimale prijs. Minder dan de kosten voor een gespecialiseerd advocatenkantoor denk ik die diverse keren reageerde.  Frikanburger is duidelijk een combinatie die de sterke kanten van beide combineert. Net zoals het meteen duidelijk is wat een vleeskroket of een satékroket is. Een Frikandel-burger is geen Frikandel en geen Burger of juist wel. Dat Frikanburger als merknaam is geaccepteerd zegt ook wel iets en de naam "bekt" ook beter. Maar ik verwacht dat nu de Frikandel-burger vooralsnog geen succes is er geen anderen ongeveer hetzelfde gaan proberen. Zal daarom de vraagprijs halveren. :face-with-tears-of-joy:

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 213 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.