• 0

Wie is het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand

Het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand adviseert en en begeleidt bedrijven bij overnames. Tevens verleent het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand haar diensten bij het totstandkomen van overeenkomsten met betrekking tot de overdracht van (een deel van) (activa van) ondernemingen of onderdelen van ondernemingen, vennootschappen of aandelen in vennootschappen, een en ander in de ruimste zin van het woord.

 

Het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand adviseert en begeleid bedrijven die om welke reden dan ook in grote financiële problemen zitten met als gevolg dat een faillissement haast niet onafwendbaar is.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik zit met verbazing dit topic te lezen.

 

Een landelijk bureau voor de Middenstand, waarbij ik alleen lees om welke redenen ( volgens dat adviesbureau) een bedrijf in zwaar weer terecht komt. Gezien de reacties wordt daar hier en daar toch wat anders over gedacht, en terecht!

 

Wat ik veel interessanter vind, op welke wijze en tegen welke prijs wordt het middenstandsbedrijf uit de penarie geholpen

Enige uitleg wordt gegeven hoe een “reddingspoging” kan worden ondernomen indien het verzuipende bedrijf in een besloten vennootschapsvehikel zit.

 

In mijn beleving zit de “middenstands-ellende” veelal in eenmanszaken en voffen. Hoe wordt daar mee omgegaan ?

 

Als ik dan lees dat de adviserende partij een commanditaire vennootschap is, waarbij de commandiet het bedrag van € 150,00 heeft ingebracht, gaat het bij mij wat kriebelen, omdat ik van transparantie houd, zeker in deze wereld van ellende.

 

Link naar reactie
  • 0

Marco,

 

Een Commanditaire Vennootschap is een doodnormale rechtsvorm. Er staat gewoon een natuurlijk persoon als beherend vennoot vermeld die voor eigen rekening en risico de onderneming drijft, dus qua transparantie valt het allemaal wel mee. En de commandiet is nu eenmaal de 'stille' vennoot. Die hoeft dus ook niet bekend te zijn. Het bedrag waarvoor hij meedoet doet niet ter zake...

 

Veel interessanter is de vraag of curatoren van de klanten van LAVDM de nieuwe eigenaren van het overgenomen bedrijf ook niet in één gang hoofdelijk aansprakelijk stellen. En dan kom ik toch weer terug op die pauliana....

 

 

Link naar reactie
  • 0
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Dit topic lees ik met belangstelling. Ik word hier regelmatig geconfronteerd met ondernemers in zwaar weer en ik ben wel heel benieuwd naar de garanties die de genoemde notariële vrijwaring biedt. Kunt u daar wat meer toelichting over geven?

Link naar reactie
  • 0

 

Het gebruik van de uitdrukking oplichting is zwaar af te raden, tenzij je je zaak ook voor de rechter hard kan maken. Er komen meer en meer zaken over laster op fora zoals dit (zie ook Internetoplichting versus Trendylaarzen), met gevolgen voor de forumeigenaar (in dit geval EZ), de moderators en de deelnemers die beschuldigingen uiten. Vandaar dat moderators doorgaans verzoeken om een feitelijke beschrijving in plaats van emotionele kreten. Daar is niemand mee geholpen.

 

Overigens is de beste manier om oplichters te onderscheiden van serieuze ondernemers juist openbaarheid. Vandaar dat dit topic open is gebleven. Kom met feiten en echte ervaringen, positief en negatief!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Dus.....

 

- Je bedrijf had schulden

- LAVDM zou bedrijf inclusief schulden overnemen

- dit kostte je een bedrag (percentage van de schuld?)

- jouw bedrijf is overgegaan naar LAVDM/investeerder.

- men zou jou uitbetalen om schulden te betalen of rechtstreeks aan crediteur ?

 

- wanneer je nu dus je "eigen, oude" bedrijf belt, krijg je niemand aan de lijn ?

 

Vat ik het zo goed samen ?

Begrijp ik dan goed, dat je tegen betaling van een bepaald bedrag van je bedrijf af zou zijn, en ook van je schulden ? Die nemen zij dan over ?

 

(ik probeer even wat duidelijkheid te creeëren in de reactie's van Madelief)

 

Link naar reactie
  • 0

tsja en wat ik hier van moet denken... ???Komt bij mij over als vaag, heel vaag.

 

De titel doet toch iets anders vermoeden (Adviesbureau)

dan het verhaal wat ik lees (opkoper van probleembedrijven).

 

Ondanks onze zooi..............ik zou er niet zo 1,2,3 mee in zee gaan.

 

groetjes didi

 

 

Zorg dat je altijd een lichtpuntje blijft zien,

 

En van iedere teleurstelling kun je leren

Link naar reactie
  • 1

Ik hoop dat deze gehele topic in de prullebak gaat. ook ik heb slechte verhalen gelezen over dit "bedrijf".

 

Denk nou es na. Doordat deze verhalen hier staan (en er komen er nog meer bij) kunnen mensen een beter geïnformeerde keuze maken. HL wordt regelmatig bestookt door (m)adviseurs, malafide acqisiteurs en hun advocaten om negatieve berichten te verwijderen. Elke keer als we daaraan toegeven, missen we een kans om andere ondernemers voor onheil te behoeden.

 

Zolang we loze beschuldigingen vermijden en feitelijke ervaringen publiceren, dragen we bij aan verbetering van het ondernemersklimaat.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Je hebt m.i. helemaal gelijk TwaBla.... :-[ Hiervan valt alleen maar te leren door andere ondernemers !

En pas nu (door je opmerking) kan ik me inderdaad een voorstelling maken hoevaak HL bestookt wordt door diverse partijen.

Dus goed om hier niet aan toe te geven. Zo blijft het inderdaad "vóór en door ondernemers !

(en dus niet voor malafide partijen)

Link naar reactie
  • 0

Ik heb hun website eens bekeken en wat me gelijk opvalt is dat ze geen bezoekadres hebben, enkel een postbus.

 

En wie zijn die investeerders dan die zo gek zijn om een bijna failliete boedel over te nemen?

Een slimme investeerder begint hier helemaal niet aan want dan kan hij zijn geld net zo goed in de kachel

gooien.

 

Als het verhaal van madelief klopt waarom moet het geld dan cash betaald worden?

 

Waarom doe je geen aangifte madelief als je denkt dat je opgelicht bent?

Dit soort lui moeten gestopt worden voordat er straks nog meer slachtoffers vallen.

 

Link naar reactie
  • 0

Het landelijk adviesbureau voor de middenstand zou mijn bedrijf overnemen ongeacht de schulden. Voor de overname moest ik vooraf een bepaald bedrag betalen cash.

Ook als ik het bedrijf bel die hij 'gekocht' heeft

 

Misschien zie ik iets over het hoofd????

 

maar als iemand iets van MIJ KOOPT hoef ik HEM toch niet EERST te betalen?

 

stel ik heb een supermarkt, JIJ wil bij MIJ een pot pindakaas kopen, dan geef ik jou toch niet eerst 2 euro zodat jij mijn pot pindakaas kunt kopen voor 99 cent.

 

En heb je ook een bewijs van de aanbetaling gekregen..

 

Toen je cash moest betalen vond je dat niet vreemd?

 

 

 

 

zo, nu eerst even een glaasje melk

Link naar reactie
  • 0

 

Waarom doe je geen aangifte madelief als je denkt dat je opgelicht bent?

Dit soort lui moeten gestopt worden voordat er straks nog meer slachtoffers vallen.

 

 

Dit soort lui zijn heel moeilijk, wettelijk, aan te pakken omdat diegene die van hun diensten gebruik maken iets doen wat niet helemaal netjes is.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik zat net nog eens een keer alles door te lezen:

 

Daarbij viel mij deze zin op:Het gaat ons niet om winst te maken. Wij kijken eerst of we het bedrijf weer levensvatbaar kunnen maken. Als dat zo is dan zullen we dat zeker doen. Als we het bedrijf niet meer levensvatbaar kunnen maken dan is dat het risico wat wij lopen en niet de vorige aandeelhouder(s)

 

""Het gaat ons niet om winst te maken?""--- -> Euh je begint een ''nieuw'' bedrijf maar winst is niet nodig?

""Als we het bedrijf niet meer levensvatbaar kunnen maken dan is dat het risico wat wij lopen en niet de vorige aandeelhouder(s)"" ----> rare vorm van ondernemersrisico...

 

 

 

Maar inmiddels is het een maand geleden dat er een laatste reactie is geweest van hun.......

 

Ik hoop dat dit draadje nog even blijft bestaan...een goede waarschuwing voor een ieder

die er over zit te denken om '''hulp'' te krijgen.

 

Ondanks onze situatie, blijf ik uit de buurt van zo'n bedrijf.

 

 

Zorg dat je altijd een lichtpuntje blijft zien,

 

En van iedere teleurstelling kun je leren

Link naar reactie
  • 0

........ bizar verhaal, zo'n 'adviesbureau'. Dacht eerst aan lijkenpikkerij (of bodemvissers om Nils termen te hanteren), maar je ziet zo dat het stinkt... Jammer dat zo'n partij de markt voor de goedwillende adviesbureaus kan verstieren. Goed om de draad te laten bestaan. Het zal hopelijk als een waarschuwingsignaal op het net blijven rondwaren.

Link naar reactie
  • -1

Allereerst mijn oprechte verontschuldigingen dat ik niet eerder heb gereageerd dit had te maken met familieomstandigheden. De familieomstandigheden hielden in dat mijn zoontje is overleden.

 

Ik wil hierbij reageren op hetgeen wat Madelief200 heeft neergezet in dit forum over het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand. Ik zal dit puntsgewijs doen.

 

1. Het bevreemdt mij ten zeerste dat deze Madelief200 niet haar gegevens openbaar heeft gemaakt. Haar gegevens zijn bij mij wel bekend.

 

2. Het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand heeft haar onderneming niet overgenomen. Haar onderneming is overgenomen door een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

 

3. De schuld die Madelief200 had, had betrekking op een huurschuld waardoor zij geen uitweg meer zag om het bedrijf nog overeind te houden. Aangezien het pand waarin zij zat was gehuurd van een particulier en deze particulier had het pand ondergebracht bij een makelaar. In het huurcontract wat was getekend stond bij dat er indien een derde het pand zou huren dat er dan contact opgenomen moest worden met zowel de eigenaar van het pand en de makelaar aangezien er dan een indeplaatstelling moest komen. Dit hield in dat zij de eigenaar c.q. de makelaar schriftelijk op de hoogte moest stellen van het feit dat zij het huurpand waar haar bedrijf was gevestigd aan een derde wilde overdragen. De kosten om deze indeplaatsstelling te verrichten kwamen voor rekening en risico van de huurder. In casu Madelief200.

 

4. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft nadat haar onderneming was overgenomen geen contact meer opgenomen met zowel de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid als met het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand. Op een gegeven moment kwam Madelief200 op kantoor en zei ze dat er een schuld openstond van € 70.000,00. De directeur van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft toen gezegd dat hij eerst inzage wilde hebben in de papieren waaruit blijkt dat er daadwerkelijk een schuld was van € 70.000,00. Hierop werd door Madelief200 het volgende gezegd.

 

Ik citeer:

 

"U krijgt pas inzage in de stukken nadat die € 70.000,00 was betaald."

 

Ja hoor je gaat eerst betalen en dan pas krijg je inzage in de stukken. Madelief200 beticht het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand van oplichting maar volgens mij probeerde zij de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zelf op te lichten. Wellicht is Madelief200 een familielid van Pieter Knabben.

 

5. Madelief200 heeft de algemene voorwaarden van het Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand overhandigd gekregen en daar is zij accoord meegegaan. In deze algemene voorwaarden staat in artikel 7.4 het volgende.

 

Ik citeer:

 

"Het LAVDM is bevoegd om derden in te schakelen indien zij dat voor een juiste uitvoering van de opdracht nodig acht. De keuze van de door het LAVDM in te schakelen derde zal, waar mogelijk, geschieden in overleg met de opdrachtgever en met inachtneming van de nodige zorgvuldigheid. Het inschakelen van derden geschiedt steeds voor rekening van de opdrachtgever. Het LAVDM is niet aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen van deze derden."

 

6. Nu Madelief200 bezig is om een hetze te ontketenen tegen het LAVDM heeft deze zich tot een advocaat gewend en er is aangifte gedaan tegen Madelief200 terzake van poging tot oplichting, oplichting, diefstal, verduistering, smaad, smaadschrift en laster.

 

Link naar reactie
  • 0

madelief, misschien handig om je bewoordingen iets te nuanceren en met een inhoudelijk verhaal te komen over je ervaringen waarom je vindt dat je verkeerd behandeld bent. anderen kunnen dan zelf een conclusie trekken en daar een kwalificatie aanhangen.

 

"Wellicht is Madelief200 een familielid van Pieter K." De pot verwijt de ketel?

 

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 0

Hoewel er in het begin van dit topic redenen waren om dit topic open te houden zijn die redenen langzamerhand aan het verdwijnen nu TS zich toespitst op 1 waarschijnlijk onwelgevallige poster, en niet verder ingaat op de veel relevantere vragen met betrekking tot paulianeus handelen, verdienmodellen etc.

 

Die vragen waren een deel van de reden waarom dit topic openbleef.

 

Ik zal het binnen het MOD-team opnieuw ter sprake brengen en er tzt op terug komen.

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

Ik ook :)

 

Ik hoop dat Landelijk Adviesbureau Voor De Middenstand blijft reageren.

 

Hij verdient daar in elk geval een dikke pluim voor, afgezien van de manier waarop hij denkt mensen te "helpen".

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • -1

Beste allemaal,

 

lavdm is 1 grote oplichtingspraktijk. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe deze kwal mensen met leugens en bedrog vele euro's aftroggeld.

 

Hij gaat als volgt te werk;

 

Stel je hebt een bedrijf met vele schulden dan gaat het als volgt in zijn werk

 

1. via internet word reclame gemaakt, je stuurt een mail

2. er volgt een afspraak

3. je moet je handtekening zetten onder een document (deze met deze handetekening EN kopie van je paspoort/id kaart worden abo's afgesloten, spullen besteld)

4. je moet die oplichter een hele grote som geld betalen (zijn fee)

5. dan begint de ellende

6. er zijn geen investeerders

7. hij is maar alleen heeft geen kantoor (woont nog bij zijn mammie en pappie, nadat hij uit huis is gezet door huurschuld)

maar berekend op de faktuur wel kantoorkosten.

8. houd je wekenlang aan het lijntje dat de investeerders bezig zijn bla bla bla

9. hij fraudeert met jaarcijfers bij de kvk

10. hij opent voor elk overgenomen bedrijf een rekening bij de ING en cashed 250 euro per bedrijf

11. hij besteld vele mobiele abo's en betaald de rekening niet

12 er is aangifte gedaan door een curator uit brabant ivm fraude jaarcijfers

13 hij heeft nog een andere zaak nihof en partners

14 dit bedrijf stuurt spookfakturen berekend bedragen wat nergens op slaat.

15 als je niet betaald binnen 5 dagen word er gedreigd met faillissement

16 of er word gedreigd joegoslaven op je af te sturen

17 heeft helemaal geen titels zijn gelogen

18 is geen jurist heeft vele fouten in procedures gemaakt waardoor mensen nog verder in de problemen zijn gekomen

19. als je niet betaald gaat hij alle persoonlijk info doorspelen aan een derde partij (meestal de deurwaarder of andere bedrijven waar hij in een door jou aangenomen zaak bezig was)

20 hij vervalst handtekeningen dmv scannen, knippen en plakken

 

en zo kan ik wel doorgaan. Dus mensen ga niet met deze oplichter in zee!!!!!!! het is een parasiet, een ******gezwel dat geëlimineerd moet worden.

Ik hoop dat jullie gewaarschuwd zijn.

groet,

 

 

MOD EDIT: zie jouw andere post, hou het netjes aub!

Link naar reactie
  • 0

 

En morgen meldt LAVDM of de persoon er achter zich, en zorgt ervoor dat jij of een mod deze post weghaalt i.v.m. smaad, laster en misschien wel bedreiging (een-na-laatste zin). Wat jammer zou zijn, want als je verhaal authentiek is moet dit in de openbaarheid.

 

Dus welke van bovengenoemde aantijgingen kun je bewijzen?

 

Link naar reactie
  • 0

Sorry, maar 1, 3 en 4 ben je zelf bij geweest, en de rest is daar een gevolg van.

 

Ik snap dat je behoorlijk wanhopig kunt worden van grote schulden, maar een 'gemakkelijke' oplossing is er gewoon niet. Wie je dat wel belooft liegt, en zo te zien ben je er met open ogen ingetuind.

 

Verder inderdaad wat Pieter al zei - als je iets hard kunt maken, doe dat dan (voor een rechter bijvoorbeeld). Zo niet, wees dan heel voorzichtig met dit soort beschuldigingen...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 75 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.