• 0

Zakelijk gebruik van Twitter

Aanbevolen berichten

  • 0

Me 2

Ben zelf voornamelijk actief op linked in en op fora. Ik heb nog niks met hyves. Bloggen ga ik wel doen, twitter weet ik eigenlijk gewoon nog niet voldoende vanaf, Ga me er vanavond eens in verdiepten.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb met twitter het zelfde probleem wat ik in mindere mate ook met bloggen heb: te veel zelfcensuur. Waarom zou iemand geinteresseerd zijn in triviale dingetjes van een regel of wat? Op zich vreemd natuurlijk, want van anderen vind ik 't ook leuk om te lezen hoe triviaal ook.

 

Ik had me al voorgenomen om meer te doen met Facebook en daar past eigenlijk status updates via Twitter ook wel goed bij.

Link naar reactie
  • 0

Met alles wat je doet online is de tip : Denk goed na - Waarom doe je dit ? Weet je het antwoord niet ? Niet doen.

Weet je het antwoord wel, dan tip 2: kijk of je antwoord niet te breed is. "Alles over internet marketing" is te breed. Net als "over mijn leven". Kies om jezelf te beschermen EN om je blog/microblog interessanter te maken over iets meer specifiek dan dit.

 

En vind het niet erg als je niet met deze dingen meedoet. Veel mensen doen er aan mee, zonder precies te weten waarom. Gevolg is : veel blogs die na 3 maanden gestopt zijn, niet bijgehouden profielen of : informatie overload en/of social network burnout.

 

Kijk ook wat voor soort mensen er op Twitter e.d. zitten. Zitten jouw klanten er niet bij en zullen ze de komende 2 jaar er nog niet opzitten? Misschien is het dan niet de moeite waard.

Link naar reactie
  • 0
En vind het niet erg als je niet met deze dingen meedoet. Veel mensen doen er aan mee, zonder precies te weten waarom. Gevolg is : veel blogs die na 3 maanden gestopt zijn, niet bijgehouden profielen of : informatie overload en/of social network burnout.

 

Aanvullend: gebruik het zoals jíj het wilt en zoals het voor jou nuttig is. Zo twitter ik zelf niet, maar ben ik wel geabonneerd op enkele mensen die ik wel boeiend vind om te volgen, en krijg ik wat op termen gefilterde berichten binnen. Dát is voor mij Twitter, puur nog een kanaal om goede tips binnen te krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Twitter is toch die nieuwe vorm van zelfonthulling, waarin mensen hun dagboek bijhouden?? Kan ik de hele dag volgen wat Jan Peter doet, Ahhhhh Lekkerrrrrr.

 

Sancho gaat gauw lezen.

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 0

Vandaag was er toevallig weer een item in de Pers van iemand die het niet begrepen heeft, Twitter. Die kwam kijken en concludeerde na 4 verkeerd geformuleerde berichtjes dat het niks werd en niks zou zijn.

 

Ikzelf heb er sociaal en zakelijk veel aan gehad, zowel direct als indirect. Van de mensen die ik volg zijn er best veel die als free-lancer werken, maar het zijn ook mensen bij grote bedrijven en organisaties, of huismoeders. Juist die mix maakt het interessant.

 

Het open karakter van Twitter heeft me gegrepen, en ik heb er een netwerkje opgebouwd van mensen die ik volg en die mij volgen. Inmiddels ben ik de 30.000 berichten-grens gepasseerd onlangs, kortom ik tweet veel :-D

 

Ik heb via Twitter deze website ontdekt. Dat zal voor veel mensen hier eerder andersom zijn denk ik?

Ben je nog niet actief op Twitter dan raad ik je aan eens te beginnen. Volg wat mensen en probeer interactie aan te gaan. Niet zitten afwachten ;-) Succes!

 

Groet,

: Marc

(@vanmaanen op twitter)

Marc van Maanen - Internet Marketing Manager

http://www.vanmaanen.com // http://www.twitter.com/vanmaanen

Link naar reactie
  • 0

Na, iets meer dan een weekje proberen bevalt het me op zich wel. Vooral om een beetje op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de markt zonder door enorme stromen blogposts te hoeven worstelen.

 

Qua kanaal voor uitgaande informatie en communicatie ben ik er nog niet helemaal uit, ik zie het nut zeker, maar de invulling moet ik nog even over denken. Het zorgt er in iedergeval voor dat ik één of meer keren per dag even stil te sta bij de activiteiten van die dag en of dat nou wat zinnigs heeft bijgedragen.

 

Link naar reactie
  • 0

Leuk artikel Ewout en ik herken de valse starten Ruben. Ik heb onlangs weer een start gemaakt en zeer vreemd maar waar, nu vind ik het ineens echt leuk.

 

Twitter is niet te vergelijken met een LinkedIn, Facebook of zelfs HL. Het nut is niet iets wat zo 123 te definieren is, je ervaart het nut als je het wat tijd geeft. En stoppen en starten gaat hardstikke goed :)

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

Twitter in het nieuws:

http://www.ed.nl/economie/4507986/Balkenende-berispt-Verhagen-om-twitteren.ece

 

Balkenende berispt Verhagen om twitteren

vrijdag 13 februari 2009 | 16:47 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 13 februari 2009 | 18:25

 

DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende heeft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vrijdag aangesproken omdat die onlangs een foto uit de Trêveszaal op internet heeft gezet.

 

,,Dat was niet juist'', zei Balkenende na afloop van de ministerraad. Verhagen twittert, wat betekent dat hij steeds met korte berichtjes op internet aan geïnteresseerden duidelijk maakt waar hij mee bezig is. Recent publiceerde hij zo ook een foto die hij maakte tijdens het kabinetsberaad in de Trêveszaal.

 

Balkenende sprak zijn waardering uit dat een bewindsman zich bezighoudt met allerlei nieuwe technieken, maar gaf aan dat er grenzen zijn. ,,Hij mag dat op vele plaatsen doen, maar niet in de Trêveszaal.''

 

Link naar reactie
  • 0

Opnieuw miljoeneninjectie voor Twitter

16 februari 2009

 

AMSTERDAM - Twitter heeft opnieuw een grote kapitaalinjectie gekregen. Twee investeringsfondsen steken samen 35 miljoen dollar in de microblogdienst.

 

De site wist in januari ook al een onbekend miljoenenbedrag binnen te halen, en haalde eerder al 20 miljoen dollar op. Daarmee heeft het bedrijfje, met 29 personeelsleden, nu naar verluidt aanzienlijk meer dan 50 miljoen dollar in kas, zodat het de zoektocht naar een winstgevend bedrijfsmodel nog lang kan volhouden.

 

Twitter is een dienst waar gebruikers elkaar via korte updates op de hoogte kunnen houden van hun doen en laten. De berichtjes kunnen ook worden geplaatst of gelezen met speciale software, per sms of met een mobiele telefoon.

 

Groei

 

De dienst is met name de laatste maanden gegroeid als kool. Volgens medeoprichter Biz Stone is het aantal gebruikers het afgelopen jaar met 900 procent toegenomen.

 

Toch heeft Twitter nog geen manier gevonden om die groei in een winstgevend bedrijfsmodel te vertalen. Op de site staan geen advertenties en gebruik van Twitter is gratis. Eerder deze maand weersprak Stone dat het bedrijf van plan is abonnementsgeld te gaan vragen voor commercieel gebruik van Twitter.

 

Jaren vooruit

 

Twitters derde grote kapitaalinjectie werd het bedrijf ongevraagd aangeboden. Todd Chaffee van investeringsfonds IVP zegt tegenover Wired dat het bedrijf daarmee jaren vooruit kan zonder winst te maken.

 

Toch heeft Chaffee zijn geld niet blind in de dienst gestoken. Hij zegt verschillende mogelijke bedrijfsmodellen voor Twitter te hebben overdacht, al wil hij niet op details in gaan. "Als je dagelijks tientallen of honderden miljoenen actieve, betrokken gebruikers hebt, zijn er allerlei mogelijkheden om geld te verdienen."

 

bron: nu.nl

 

Een grote Nederlandse supermarktketen 'twittert' bijvoorbeeld dagelijks zijn aanbiedingen, en kabelbedrijf UPC gaat op de site de dialoog aan met zijn klanten.

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
  • 0

Twitter in paasweekeinde geplaagd door wormen

Uitgegeven: 13 april 2009

 

AMSTERDAM – De populaire microblogdienst Twitter wordt sinds het paasweekeinde geplaagd door twee verschillende wormen, StalkDaily en Mikeyy.

 

Een worm is een zichzelf vermenigvuldigend computerprogramma dat via een netwerk kopieën van zichzelf doorstuurt zonder tussenkomst van een gebruiker.

 

Een Amerikaanse tiener heeft inmiddels toegegeven beide wormen geschreven te hebben. Uit verveling en om de makers van Twitter te wijzen op zwakke plekken in de beveiliging van de dienst.

 

De worm Mikeyy postte ongewild berichten op gebruikersprofielen als "Mikeyy I am done...," "MikeyyMikeyy is done.," en "Twitter please fix this, regards Mikeyy.".

 

 

StalkDaily.com

 

De berichten die zaterdag rondgingen promootten de website StalkDaily.com, een dienst die vergelijkbaar is met Twitter.

 

Een woordvoerder van Twitter heeft inmiddels laten weten dat de zwakke plekken in de beveiliging waardoor de wormen zich konden verspreiden gedicht zijn.

 

 

Voorkomen

 

Op het internetnieuwsblog Mashable wordt uitgelegd hoe gebruikers van Twitter die door de worm geïnfecteerd zijn er weer vanaf kunnen komen en hoe besmetting voorkomen kan worden. De belangrijkste tips:

 

- bezoek geen profielen meer op Twitter, hier ligt de bron van de besmetting

 

- gebruik een desktopprogramma of een mobiele applicatie om berichten te plaatsen op Twitter

 

- schakel java-script uit in je browser

 

bron: nu.nl

If at first you don't succeed try again

Link naar reactie
  • 1

Ik krijg bij twitter altijd een ontzettend second life gevoel... de media duikt er bovenop, een aantal sociale netwerken slaan aan het twitteren (waardoor het voor sommigen soms lijkt alsof iedereen twittert). Maar wat is de toekomst van twitteren? ik heb persoonlijk het gevoel dat het een tijdelijk hype is (net als second life) en dat we over een jaar met een select gezelschap in de volgende revolutie/hype duiken.

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 0

Ik Twitterde eigenlijk al voordat de Hype er echt bovenop kwam, maar anderzijds liggen er ook veel kansen nu er een hype is; namelijk nieuwe volgers verwelkomen en ik ga het in zekere zin ook gebruiken om Twitter nu te gebruiken voor een marketingstunt rondom juli. Ik heb dat min of meer al een beetje aangekondigd en binnen een uur zat bijv. al een redacteur van het Dagblad van het Noorden af te vragen of ik niet een tipje van de sluier wou opdoeken... Dus eigenlijk is Twitter deels ook een middel om de gunfactor te versterken, en tegelijk gebruik je het wat commercieel ;)

Link naar reactie
  • 0

Ik krijg bij twitter altijd een ontzettend second life gevoel... de media duikt er bovenop, een aantal sociale netwerken slaan aan het twitteren (waardoor het voor sommigen soms lijkt alsof iedereen twittert). Maar wat is de toekomst van twitteren? ik heb persoonlijk het gevoel dat het een tijdelijk hype is (net als second life) en dat we over een jaar met een select gezelschap in de volgende revolutie/hype duiken.

 

Seb, het klopt wat je zegt volgens mij. Maar er zijn voorbeelden te over waarom het een succes kan blijven. Wat dit betreft helpt de grote aandacht van de media niet : je krijgt wat oppervlakkigheden te horen en dat wekt weerzin. In ieder geval bij mij.

 

Dat selecte gezelschap dendert alsmaar door. Dat doet het al een paar eeuwen. Het zijn de mensen die liever niet bij de mainstream willen horen en altijd op zoek zijn naar "the next new thing". Als voor de mainstream dan maar iets goeds is achtergelaten, beschouw ik dat niet als een probleem.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 234 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.