• 0

Hoe vind je subsidieadviseurs en subsidiemogelijkheden?

Wij zijn een klein bedrijf dat innovatieve producten ontwerpt en laat produceren.

Gevestigd in het zuiden des lands.

we hebben een erg internationaal klantenbestand zowel binnen als buiten de EU.

 

We komen niet toe aan het uitzoeken van de beschikbare subsidie mogelijkheden.

Daarom denken wij eraan dit uit te besteden.

 

Hoe zijn jullie ervaringen met subsidie adviseurs, bemiddelingsbureaus en wie heeft tips voor selectie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Hoi Poffertje,

 

Voor dit soort vragen is het forum niet geschikt, maar kun je beter terecht op de [vraag en aanbod] sectie van higherLevel

(zie de tabbladen bovenaan, onder "extra")

 

Dit draadje gaat op slot

 

Frans

 

Op verzoek van poffertje gaat dit draadje weer open met 1 restrictie:

 

Géén hoos van links naar 300 verschillende subsidieadviseurs met alle voor- en nadelen, alsmede geen zelfpromotie als u toevallig subsidieadviseur bent.

 

Tips over subsidies, aandachtspunten over hoe te selecteren etc zijn welkom.

 

Frans

 

@mezelf : moet ik hem wel open doen natuurlijk, scusi

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf redelijk wat ervaring met subsidies. In mijn regio (noorden des lands) is o.a. een aantrekkelijke subsidieregeling op de kosten van extern advies, o.a. op mijn dienstverlening als strategisch marketingadviseur.

 

Op http://www.subsidiedatabank.nl/ (jaarabonnement) kun je op uiteenlopende zoektermen kijken of er eventueel een subsidie bestaat waar jij mogelijk recht op zou hebben. Ik zoek dat zelden zelf allemaal uit, want een relatie van mij is subsidie adviseur en die kent zo'n beetje alle 2.000+ regelingen. Hij werkt voor zo'n 10 á 15 % op 'no cure, no pay' basis. In jouw regio is ook vast wel zo iemand te vinden.

 

Succès en groet,

 

Hans

(CREANIZE!)

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Forumleden,

 

Ik heb evende volgende vraag. Via onder adere subsidiebarometer.eu en andere subsidiechecksites kwamen wij er achter dat wij aanspraak kunnen maken op verschillende subsidiemogelijkheden. Het probleem is echter dat je te maken krijgt met subsidies, fiscale regelingen en kredietmogelijkheden. Daarnaast kan er bij subsidie ook nog sprake zijn van "stapeling" van verschillende subsidies. Natuurlijk willen wij geen subsidie of faciliteit missen. Is er bij jullie een adres bekend waarin je de drie genoemde zaken gezamenlijk en dus in een keer kunt laten uitzoeken? Het zou ons helpen als die mogelijkheid aanwezig is.

Link naar reactie
  • 0

inderdaad is Antwoord voor Bedrijven een goede start: http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/zoekresultaat/subsidies waar je al vrij specifiek kunt zoeken.

 

Voor internationale activiteiten is er ook het Enterprise Europe Netwerk, een portaal opgezet door De Europese Commissie. In NL is dit een samenwerking tussen EVD (internationaal zakendoen), SenterNovem (R&D ondersteuning) en Syntens (MKB advisering) : http://www.enterpriseeuropenetwork.nl/

Link naar reactie
  • 0

Volgens mij moet dit draadje dan toch op slot.

 

In mijn ervaring kost het aanvragen van subsidie meer tijd en geld dan het waard is. Tijd die dan niet aan nuttige dingen wordt besteed. Subsidieadviseurs vragen wel veel geld, soms als percentage van de subsidie, maar uiteindelijk moet je alle informatie toch zelf aandragen.

 

Daarna, als je subsidie of een krediet krijgt, legt het beslag op je mensen doordat je tot op de minuut nauwkeurig moet bijhouden wat je mensen doen en of dat wel binnen de subsidie past. Je moet dikke verslagen schrijven. Ik zou het niet doen, subsidie. Je kunt beter gewoon geld verdienen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo hier Elke,

 

Als je een subsidie-adviseur wil inschakelen kies dan iemand die verstand heeft van uw branche/technieken dat scheelt een hoop tijd met inpraten/uitleggen.

 

Verder; let goed op bij het afsluiten van een contract. Het no cure no pay lijkt som leuker dan het in werkelijk heid is. Soms vraagt men wel 15% van het 'gecomiteerde' bedrag (dat is het bedrag dat oorspronkelijk is toegezegd). Ook als het project voortijdig wordt gestopt en u dus maar een klein deel van het bedrag kan declareren. In het ergste geval kost het u dan zelfs geld.Boodschap: lees goed de kleine lettertjes bij het aangeaan van een overeenkomst.

 

Wij kunnen alvast een eerste selectie van de bekende regelingen indien gewenst. Let wel, voor heel veel activiteiten is er geen subsidie mogelijk.

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link naar reactie
  • 0

op de site van senternovem/wbso staan de volgende tips

 

1. Kies een intermediair die uw technologie kent en begrijpt wat u ontwikkelt.

2. De WBSO betreft mogelijk voor u zeer vertrouwelijke S&O-projecten. Besteed daarom aandacht aan het bewaken van de vertrouwelijkheid en kennisbescherming.

3. Spreek goed af welke diensten worden geleverd en welke prijs u daarvoor gaat betalen. Indien u kiest voor de betaling van provisie achteraf (vaak aangeboden als “no cure no pay”) hebt u ook de mogelijkheid om dat te doen op basis van “het door u feitelijk gerealiseerde aantal S&O-uren” en niet op basis van de toekenning in de S&O-verklaring. Daarmee voorkomt u dat u moet betalen op basis van uw plannen in plaats van de feitelijke uitvoering in het specifieke jaar. U weet pas achteraf of u aan het eind van de periode ook realiseert wat u aanvraagt en toegekend kreeg in de S&O-verklaring.

4. Afspraken voor lange tijd of onbepaalde tijd kunt u vermoedelijk niet of moeilijk opzeggen.

5. Stem duidelijk af met uw intermediair wie de aanvraag uiteindelijk indient. Als de intermediar namens u zal indienen of anderszins namens u optreedt, stel dan een heldere machtiging op. U blijft zelf jegens Agentschap NL zelf voor alles verantwoordelijk. Niet alleen voor de namens u ingediende aanvraag en de juistheid van de informatie maar ook voor de S&O-administratie, de mededeling van het gerealiseerde aantal S&O-uren en het indienen van de burgerservicenummers voor de S&O-uurloonbepaling.

6. Laat uw intermediair meerdere ondersteuningsmogelijkheden onderzoeken. De WBSO is vaak goed met andere ondersteuningsmogelijkheden te combineren, denk bijvoorbeeld aan de Innovatiebox.

 

Let wel, als u gebruik maakt van de diensten van een intermediair blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor de verstrekte informatie!

 

 

--

M 06-41626727

http://parnassa.nl/

Link naar reactie
  • 1

Hoi Poffertje,

 

Hier een paar tips voor als je voor het eerst met een adviseur om tafel gaat:

 

Belonging:

Vaak wordt er gesproken over no cure - no pay wat betekent dat je als ondernemer alleen hoeft te betalen als de subsidie daadwerkelijk wordt toegekend. Maar als je project niet doorgaat, vertraging oploopt of je programmeur rijdt tegen een boom (laten we hopen van niet, maar het gebeurt) dan ontvang je geen subsidie maar ben je wel je geld kwijt aan de adviseur. Deze out off pocket kosten kunnen flink oplopen, dus maak hier van te voren afspraken over (bijvoorbeeld no cure - no pay obv werkelijk behaald resultaat) of stap over op een andere manier van beloning.

 

Kleine lettertjes:

Veel bureaus maken gebruik van contracten obv stilzwijgende verlenging, dus ben je niet tevreden dan kun je niet zomaar weg. Vraag je toch WBSO aan buiten het bureau om, dan ben je vaak verplicht alsnog de afgesproken fee te betalen…

 

Als de visie ontbreekt, regeert de boekhouder:

Als je bedrijf nog niet zo lang bestaat, dan zal het geld nog niet met kruiwagens naar binnen rollen, maar als je over een tijd meer geld gaat overhouden zijn er interessante regelingen waar je gebruik van kunt maken (bijvoorbeeld RDA en Innovatiebox). Belangrijk is wel dat je de regeling die hiervoor als toetsingskader geldt (WBSO), daar nu al op wordt afgestemd. Maar dat vergt een meer strategische opmaak van je WBSO aanvraag. Vraag hiernaar bij je adviseur, dit levert je op termijn veel op! Ook zijn er tips om het rendement van de WBSO te verhogen (dus niet door extra uren te schrijven!), maar ook dat vraagt inhoudelijk meer kennis van organisatiestructuren etc, vraag je adviseur hoe je hier het beste mee om kan gaan, want dit verschilt per bedrijf.

 

Hopelijk heb je hier wat aan en als je inhoudelijk meer wilt weten dan zie ik je reactie vanzelf tegemoet.

Succes, Lana Langmuur

 

Subsidie bedrijven begeleidt u bij het verkrijgen van subsidies, innovatiekrediet, fiscaal voordeel en andere financieringsvormen.

Link naar reactie
  • 0

Hoi Lana,

 

Welkom op HL. Dit topic is van drie jaar geleden, dus onwaarschijnlijk dat poffertje nog reageert.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 228 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.