Ga naar inhoud
 • 0

In welk land het beste textiel laten maken?

Wij zijn van plan om kleding te laten maken/bedrukken. In welk land kun je wat dat betreft het beste zaken doen, (liefst zo goedkoop mogelijk natuurlijk), heeft hier iemand ervaring mee. We willen wel perfecte kwaliteit leveren. In eerste instantie een niet al te grote oplage, kijken op het aanslaat, en zo ja, een grotere oplage in diverse maten en modellen.

Maar waar moeten we beginnen? In Nederland gaan de kosten hiervoor veel te hoog worden.

Zou graag wat algemene informatie hierover krijgen, heeft iemand tips, op websites?

Alvast bedankt voor de reactie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Hey.

 

In turkije word het volgens mij goedkoop gedaan.

ik heb nu leverancier gevonden, die zijn designs in turkey laat brengen.

 

 

Wat wil je laten maken dan? Ik heb nu 'slim fit' blousjes moderne ittaliaanse style, en drie knopen.

 

 

 

ik weet trouwens dat dit per grote aantallen gaat (dat je er even rekening mee houd)

 

 

Delic.

Link naar reactie
 • 0

Over welke aantallen praat je hier? Je wilt perfecte kwaliteit voor weinig geld en waarschijnlijk ook nog snel. De verhouding prijs kwaliteit en snelheid kun je goed weergeven in een gelijkbenige driehoek. Besparing op een van de factoren heeft vrijwel altijd invloed op de anderen.

 

Reken erop dat je als je naar het buitenland gaat (in Nederland is het niet veel anders) er bovenop moet gaan zitten. Een fout is zo gemaakt. En dan wordt dat goedkope projectje opeens een stuk kostbaarder, immers is het vrijwel nooit de fout van de producent. Gaat het je puur om het bedrukken in kleinere aantallen dan is Nederland nog steeds een goede optie. Heb je zelf al ervaring met textieldruk en weet je waar je op moet letten? Wil je echt naar het buitenland dan zijn Polen, Portugal, Turkije en Aziatische landen een optie. Als je echt een totaalproduct wil gaan maken, dus de kleding+bedrukking dan ontkom je er bijna niet aan om naar het buitenland te gaan, maar weet wel waar je aan begint. De meeste fabrieken zitten niet te wachten op kleinere aantallen. Ik vind het persoonlijk prettig om te werken met nederlandse contactpersonen bij buitenlandse fabrieken het zorgt er in ieder geval voor dat de communicatie soepeler verloopt. Voor de start zou je kunnen overwegen om eerst te werken met bestaand textiel en daar een eigen label in te hangen, als dit werkt kun je altijd overstappen naar een eigen productielijn. Op deze manier houdt je de risico's beheersbaar en je investeringskosten relatief laag.

 

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
 • 0

Bedankt voor de snelle reacties!

Eerst een kleine oplage en kijken of het aanslaat. Het is niet de bedoeling dat het een "goedkoop projectje" gaat worden. We gaan niet over 1 nacht ijs, willen er genoeg tijd voor uittrekken om alles op poten te krijgen. We zijn zakelijk heel wat gewend maar nog niet op kledinggebied. We willen ondergoed gaan laten maken voor een bepaalde doelgroep. Een top kwaliteit, een opdruk die er niet in de wasmachine uitgaat, die mooi blijft, en een paar modellen voor dames- heren- en kinderen maar niet al te veel. En dan in de gangbare maten.

Beginnen met bestaand textiel met een eigen label is ook een prima idee.

En inderdaad een Nederlands contactpersoon zou heel prettig zijn.

Alle tips en ideeen zijn welkom. In het hoofd zijn we rond maar nu de uitwerking nog.

Link naar reactie
 • 0

klein is relatief, kun je aangeven hoe klein klein is, dan is het wat makkelijker te bepalen welke opties er open liggen...

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
 • 0

Wat is wijsheid, wij denken dat heel veel van onze bestaande klanten het zeker zullen kopen, bv om te beginnen 500 kinderbroekjes en 500 hemdjes in verschillende maten, voor de heren 500 onderbroeken, model boxershort en slip, en voor de dames 500 onderbroeken model boxershort en slip (we denken nog over de string) en ook een beha van hetzelfde soort. Zoiets?

 

Link naar reactie
 • 0

Dar veranderd de zaak wel een beetje. Jullie hebben al een (fysieke?) winkel en willen in feite een huismerk opzetten. Aangezien je aangeeft dat de bestaande klanten het zeker zullen komen kan je eerste investering een stuk groter zijn (nog steeds veilig, immers je hebt al een afzetmarkt).

 

Wat is je doel met het opzetten van een eigen label? grotere marges? iets exclusiefs bieden aan je klanten of juist een goedkoop huismerk opzetten? En stel dat je label binnen de winkel een succes wordt wat doet dat met de rest van je assortiment en is dat gevolg wenselijk? je noemt verschillende maten, maar hoe zit het met kleur? ook dat is een factor die je in de gaten moet houden, vaak wordt per kleur geproduceerd in minimale aantallen van bijvoorbeeld 250-500 stuks en dan is 250 aan de erg lage kant.

 

 

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
 • 0

Het hoeft niet per se een eigen kleding label te worden, maar de bedrukking moet wel iets worden wat nergens anders te koop zal zijn, we willen het alleen via een webwinkel gaan verkopen. (tenminste zoals we nu denken, alles op dit gebied is nieuw voor ons).

We gaan voor de kwaliteit en zeker niet voor een goedkoop huismerk.

Ons andere "assortiment" is totaal wat anders dus dat heeft geen gevolgen.

Over de kleur denken we ook nog, is het het verstandigst om (in ieder geval) te beginnen met bv wit en zwart - het gaat om ondergoed- en dan de vraag afwachten?

Link naar reactie
 • 0

 

Beginnen met bestaand textiel met een eigen label is ook een prima idee.

 

 

Wat bedoel je hiermee? Bestaand textiel en dan een eigen label eraan naaien of textiel met een bestaand label.

 

Let op dat je bij invoeren van een merk toestemming hebt van de “merk houder”, en voer geen nep merken in, dit zal heel veel problemen gaan opleveren. Wel kan je in China bijvoorbeeld een label laten vervangen door je eigen label maar ik denk dat dit ook mogelijk is in landen als Turkije.

 

Geen leverancier maar uw partner in business / www.china-eurotrade.com

Link naar reactie
 • 0

Voor ons is het allemaal nieuw, en het enige wat we zeker weten is dat we ondergoed voor een specifieke doelgroep willen laten maken, moet van een perfecte kwaliteit zijn, maar we moeten zeker geen trammelant. Alles moet 100% goed zijn. Geen nepmerk in ieder geval. Maar hoe komen we aan een goede "nog onbekende" kwaliteits onderbroek?

 

Link naar reactie
 • 0

"Wel kan je in China bijvoorbeeld een label laten vervangen door je eigen label maar ik denk dat dit ook mogelijk is in landen als Turkije."

 

Kan prima in Nederland gebeuren soms moet je het verhaal niet ingewikkelder maken dan het al is...

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
 • 0

Gewoon in Nederland blijven.

 

Met goed zoeken kan je in Nederland genoeg adresjes vinden die voor dit soort projecten een heel ander tarief voeren zodat de kosten meevallen.

 

Betreffende de kleding, tja als je toch al in die handel zit weet jij de adresjes beter dan ik waar je goed spul klan kopen..

Je kan b.v. een huismerk opzetten door een merk te nemen die weinig aan reclame doet, pas op de markt is en een goede kwaliteit/prijs verhouding heeft

Link naar reactie
 • 0

Hallo Nael,

 

Dit is geen antwoord op je vraag, maar ik zie hier plannen vorm krijgen die ingrijpen op je vorige thread; "Hoe vinden we iemand.." vandaar dat ik hier toch even wil reageren:

 

Zoals jullie plannen nu vorm beginnen te krijgen zou het aantrekken van een ontwerpster overkill zijn, en een onnodige kostenpost.

Ik ga daarbij uit van het plan bestaande kledingstukken in te kopen en die te laten bedrukken met iets waarvan jullie het idee al rond hebben.

 

Dat zou ik dan, als ik jullie was, eerder freelance gaan uitbesteden.

 

Misschien via een van de sites waar opdrachtgevers opdrachten achterlaten, met vermelding van het budget.

Meerdere ontwerpers maken dan een ontwerp en als opdrachtgever kun je dan de meest geschikte uitkiezen en betalen wat je budget ervoor was.

Ik kan alleen die site niet zo snel voor je terug vinden.

Zal nog even verder zoeken.

 

Wat het ontwerp betreft gaat dat, met de huidige ontwikkelingen van jullie plan, dan eerder om een dessin dat (of print die) gestyleerd moet worden en passend voor ondergoed gemaakt moet zijn, dan om een ontwerp van een kledingstuk.

Dus je oproep veranderd van inhoud.

Gebruik van de juiste inkten zou je dan eerder met degene die het gaat drukken moeten bespreken.

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Liset Karman

 

Nog even voorstellen in dit verband:

Modeontwerpster (Modeakademie Charles Montaigne. Tegenwoordig ondergebracht bij de HVA, Instituut voor Fashion Management en Design)

Voorzitter van Stichting Witte Mus, een ANBI stichting die zich in zet voor het in Nederland van de rode lijst halen van de huismus. Onder anderen door de biotopen van de Huismus te herstellen, maar ook door adviezen aan LNV en particulieren, en door de eigen kolonie Huismussen in stand te houden.

Link naar reactie
 • 0

Waarom tast je niet eerst de markt af met bijvoorbeeld een oplage van bijvoorbeeld 100 stuks, of misschien 50. Dan kan je het prima in Nederland laten doen. Hierdoor heb je wel wat minder marge, maar ook minder risico.

Je zegt zelf dat je nog geen ervaring hebt in de mode. Vergeet niet dat dat een hele trendgevoelige en smaakgerichte markt is. Het leuke erbij is dat de kleine oplage ook nog eens zorgt voor een "exclusievere" uitstraling. Je zegt namelijk echte kwaliteit te willen leveren. Op het moment dat blijjkt dat jou smaak en die van de markt dicht bij elkaar liggen zou je kunnen denken aan een aantal van 500 en een stap naar bijv. Turkije/ China kunnen maken.

 

Maar mode is er altijd. Goeie markt om je in te verdiepen, mits jou smaak over te brengen is naar de markt.

 

Succes (ook met het ondergoed)

 

MAILFOOD: Gemak, Gezond, Gewoon lekker..

www.mailfood.nl

twitterpage: http://twitter.com/JanJaap001

Link naar reactie
 • 0

Klopt. Het gaat eigenlijk om een print of dessin wat naar ons idee op een bestaand kledingstuk gestyleerd moet worden.

Nu nog de juiste mensen vinden die iets leuks kunnen maken, en een leverancier voor de juiste kwaliteit, dan kunnen we aan de slag toch?

Niet geschoten is altijd mis

 

Link naar reactie
 • 0

Via kennisen van mij, die actief zijn in textiel, heb ik begrepen word vaak gekozen voor:

 

Portugal

Turkije

Thailand

China (voor hele grote oplages)

 

Tevens goed opletten op de afwerking. (stiksels etc)

Heb veel rommel gezien.

Link naar reactie
 • 0

Wij zijn van plan om kleding te laten maken/bedrukken. In welk land kun je wat dat betreft het beste zaken doen, (liefst zo goedkoop mogelijk natuurlijk), heeft hier iemand ervaring mee. We willen wel perfecte kwaliteit leveren. In eerste instantie een niet al te grote oplage, kijken op het aanslaat, en zo ja, een grotere oplage in diverse maten en modellen.

Maar waar moeten we beginnen? In Nederland gaan de kosten hiervoor veel te hoog worden.

Zou graag wat algemene informatie hierover krijgen, heeft iemand tips, op websites?

Alvast bedankt voor de reactie

 

Beste,

 

In Nederland bevinden zich ook diverse mogelijkheden om kleine oplages, bijv. vanaf 500 exemplaren te laten produceren.

 

Informeer eens goed bij diverse instanties voor mogelijkheden.

 

Mvg,

 

Jeroen.

Ontwerp uw eigen kledinglijn (private label) vanaf 500-1000 exemplaren.

 

Begeleiding vanaf merkdeponering t/m eindfase productie en import.

Link naar reactie
 • 0

Is men eigenlijk niet duurder uit om het in het buitenland te laten maken omdat het

ook weer naar Nederland moet? Denk hierbij aan vervoers/verzendkosten en importheffingen.

En dan heb ik het nog niet over de administratieve rompslomp wat dit alles met zich meebrengt.

 

Beste,

 

Inderdaad, importheffingen kunnen veel kosten met zich mee brengen, denk met name aan vervoerskosten.

Er zijn fabrikanten in Nederland die zich bezig houden met begeleiden van het productieproces als men bijv. spreekt over private label.

 

Vraag een persoonlijk gesprek aan met zo'n fabrikant, dit kan een beter en duidelijk beeld voor jezelf geven.

 

Mvg,

 

Jeroen Hilbolling.

Ontwerp uw eigen kledinglijn (private label) vanaf 500-1000 exemplaren.

 

Begeleiding vanaf merkdeponering t/m eindfase productie en import.

Link naar reactie
 • 0

Wij zijn van plan om kleding te laten maken/bedrukken. In welk land kun je wat dat betreft het beste zaken doen, (liefst zo goedkoop mogelijk natuurlijk), heeft hier iemand ervaring mee. We willen wel perfecte kwaliteit leveren. In eerste instantie een niet al te grote oplage, kijken op het aanslaat, en zo ja, een grotere oplage in diverse maten en modellen.

Maar waar moeten we beginnen? In Nederland gaan de kosten hiervoor veel te hoog worden.

Zou graag wat algemene informatie hierover krijgen, heeft iemand tips, op websites?

Alvast bedankt voor de reactie

 

Wat heel mensen over de hoofd zien is marokko daar zitten al de grote bedrijven zoals ZARA het is goedkoop en daarnaast is het dichtbij. De kwaliteit die daar wordt geleverd is heel goed en de invoer is er niet of heel laag.

Link naar reactie
 • 0

 

Alle 3e wereld landen kunnen goedkoop en inmiddels ook goed werk afleveren. En bovenal steun je deze dan ook gelijk in hun economische ontwikkeling!

 

Opmerkelijke thread, het gaat over landkeuze voor het laten maken van textiel en niemand die op het geniale idee komt om eens na te denken over de manier waarop de textiel tot stand moet komen. Ik lees voornamelijk dat het niets mag kosten, maakt het je ook uit of er mensen 18 uur achtereen werken in stoffige fabrieken in het kader van jouw ondernemingsplan? Of is dat iets om gewoon maar niet bij stil te staan? Ben benieuwd...

Link naar reactie
 • 0

Opmerkelijke thread, het gaat over landkeuze voor het laten maken van textiel en niemand die op het geniale idee komt om eens na te denken over de manier waarop de textiel tot stand moet komen. Ik lees voornamelijk dat het niets mag kosten, maakt het je ook uit of er mensen 18 uur achtereen werken in stoffige fabrieken in het kader van jouw ondernemingsplan? Of is dat iets om gewoon maar niet bij stil te staan? Ben benieuwd...

 

Grapjas. Mensen dood laten gaan van de honger is veel beter. Of nee, laten we gewoon eten sturen om de plaatselijke landbouw om zeep te helpen. Och, ze hebben nauwelijks nog kleren. Laten we in Nederland kleding inzamelen en daar gratis weggeven... Ai, jammer, nu zijn die stoffige fabrieken ook al weer weg. Maakt niet uit, ik geef wel weer een 10'tje extra aan de Novib.

 

Je hebt geen draad om je lijf, geen meubilair in je kantoor, geen inboedel in je huis waar jij nu hier ter plekke van kan aantonen dat dat alles is geproduceerd in goed geventileerde fabrieken met voldoende daglicht, op een arbo verantwoorde werkplek tegen een leefbaar loon tegen westerse maatstaven in een 36-urige werkweek met atv dagen op een milieu en sociaal verantwoorde wijze....

 

Maar ok, als mensen bij jou komen zul je ze dat wel beloven, met mooie formulieren gestempeld door lokale functionarissen die totaal niet corrupt zijn. Ai jammer, de textielfabriek die jij zo mooi vond kocht z'n stof in bij die nette stoffen fabriek die z'n verf inkocht bij dat kleine achteraf fabriekje met dat riool waar elke dag zwaar giftige stoffen de plaatselijke akker op loopt. Jammer, fail, maar och, wie komt daar nu ooit achter?

 

Ik ga niet prediken dat MVO compleet overbodig is, maar ga niet iedereen doelbewust afhouden van zaken doen met de derde wereld. Prima, het is misschien wat goedkoper, jammer dat het niet helemaal tegen onze waarden en normen gebeurt maar elk beetje handel en productie helpt een 3de wereld land weer een stukje verder in de richting van de zeer luxe positie dat ze zich extreem druk kunnen maken over milieu, mensenrechten, etc. etc. in plaats van te worstelen met de meest basale behoeften als eten, onderwijs en gezondheidszorg.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  9 leden, 320 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.