• 0

[Column] Een week uit het ondernemersleven van ....

Naast het grote 5-vragen draadje (alive and kicking dankzij Down), een nieuw topic n.a.v. het draadje van JS Coolen

 

Nils de Witte

 

Nils, als je straks terugkijkt op de week van 22 juni - 28 juni

 

Hoe zag die week er toen uit?

 

Afspraken, beslissingen, keuzes, in jouw geval: In welk land zat je, etc.

 

Aan jou de vraag om een kort (mag natuurlijk ook lang als je dat liever wilt) dagboekje te maken, bij te houden.

De vorm mag je zelf weten. 1 x een post, of 7 losse posts, of wat dan ook

 

Aan jou om het stokje door te geven, voor de week van 29 juni (wellicht gedurende de komende week al doen om nr.2 de kans te geven zich hier geestelijk op in te stellen)

 

Frans

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Vanmorgen voor 8 uur even snel een aantal dingen uitgezocht voor mijn laatste blog. Er zijn zoveel reacties op en ik wil daar natuurlijk graag allemaal inhoudelijk op reageren.

 

Daarna snel naar het kantoor van een fusie & overnameclub waar ik mee samenwerk. Vandaag kwam er iemand langs die misschien ook wilde samenwerken, altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Toevallig iemand die zich ook al jaren verdiept in waarderingen, was dus interessant.

 

Daar op kantoor meteen bijgepraat met de andere 'associate partners' en de mensen die er werken.

 

Rond de lunch weer richting huis vertrokken en me even kort verdiept in een lopend onderhandelingstraject waar weer nieuwe info voor binnen was gekomen. Daarna gekeken naar een waardering en daar wat pijlen op afgeschoten ;D

 

Daarna tijd voor de winkel: vandaag bij behoorlijk wat leveranciers weer ingekocht, er begint nu meer systeem in te komen (thanks ook to tips van HL leden). De dozen stapelen zich hier op en het komt er steeds niet van om de kasten goed opnieuw in te richten. Morgen weer een nieuwe poging.

 

Kreeg ook een levering binnen van een bedrijf waar we 6 maanden geleden besteld hadden >;(. Niks meer vernomen en nu zomaar leveren. Waren toevallig wel hele mooie dekentjes dus op zich was ik er wel blij mee, maar ja dit belooft niet veel goeds voor de toekomst (ik had ze eigenlijk al afgeschreven).

 

Behoorlijk wat emails van klanten met inhoudelijke vragen en ook eentje met een hele leuke tip voor een product. Is natuurlijk geweldig als klanten met je meedenken!

 

Nu nog even HL en andere fora afstruinen en dan naar bed. De dag gaat zo snel voorbij!

Link naar reactie
  • 0

Gelukkig heeft Marcel me een berichtje gestuurd want ik was het bijna vergeten.

 

Vandaag een strategische dag :) en daar hou ik van. Met verschillende leveranciers gesproken, gekeken wat er voor mogelijkheden zijn qua inkoop en intern bepaald dat onze inkoopkosten onder een bepaald percentage moeten blijven. Bij ons bestlopende product in 1 x meer dan 5% bespaard omdat we nu én in een hogere staffel vallen én omdat we de optimale grootte qua order inverhouding tot verzendkosten hebben besteld.

 

Ook vandaag besloten een aantal producten uit het assortiment te halen omdat ze ons meer geld kosten dan ze opleveren.

 

Heb helemaal zin om een prognose voor de komende tijd te maken en te zien hoe dat zich de komende maanden gaat ontwikkelen.

 

Zo'n denkdagje vliegt voorbij. Vanavond niet gewerkt, tijd voor een avondje bijkletsen met een vriendin.

 

Link naar reactie
  • 1

Vrijdag mezelf opgesloten en gewerkt aan vervolg ondernemingsplan. Weinig spannends te melden dus :)

 

Ik weet niet of ik zelf het stokje mag doorgeven maar als het wel mag, dan geef ik het stokje graag aan Up (Marcel)

Link naar reactie
  • 1

Het heeft door omstandigheden wat langer op zich laten wachten, maar hier komt-ie dan :

De Kick-off van zomaar een ondernemersweek van Marcel !

 

Waarom een kick-off ? Omdat ik aan de vooravond van de desbetreffende week eerst één en ander kwijt wil.

Na een lange en slopende procedure van het beëindigen van mijn vorige bedrijf, ben ik in een diepe put beland.

Geestelijk en lichamelijk bijna letterlijk murw geslagen door alle gebeurtenissen. Hele dagen op de bank liggen, en nog snel voordat mijn echtgenote thuis kwam, wat dingen doen, zodat het in ieder geval léék alsof ik iets gedaan had in het huishouden.

 

Higher Level en de contacten die ik hier opgebouwd had, hielden me redelijk op de been. Tot in den treure was ik aanwezig en gaf gepast en ongepast mijn meningen (excuses hiervoor trouwens …). Andere contacten hadden mij buiten gesloten, of zelfs ik hen, soms onbewust. Geloof me, het is een vreemde wereld waar je ineens in terecht komt, ook mentaal. Ik heb bij veel mensen op de tenen gestaan…

 

Buiten de HL contacten, welke ik regelmatig sprak of mailde, kreeg ik ineens een PM van iemand die me nog niet zo was opgevallen op HL : ironny

 

Hij vroeg of we eens persoonlijk elkaar konden spreken. Aangezien ik wel erg nieuwsgierig was, hebben we een afspraak gemaakt. Na een goede maaltijd en een koud glas bier (Bourgondische Brabanders als wij zijn…!) kwam het op tafel.

 

Ronny voorzag een sterke groei in zijn onderneming en had mijn topic een jaar lang gevolgd. Tussen de regels door, dacht hij te kunnen lezen in mij een toch goede partner te vinden om zijn onderneming uit te bouwen.

 

Na diverse open gesprekken, cijfers bekeken en besproken te hebben, elkaar ook persoonlijk erg goed hebben leren kennen enzovoorts, hebben we besloten de stap te zetten. Wel onder samen besproken voorwaarden. Ieder runt zijn eigen toko, houdt zijn eigen broek op. De bedoeling is om als collega/ concurrent samen steviger in de markt te staan. Na vele, vele, en dan ook echt vele diepe dalen, is het me gelukt om uit de neerwaartse spiraal te klimmen. Iedere keer wanneer Ronny van start wilde gaan, had ik geen tijd, was nog druk met van alles enzovoorts.

 

Hoe, snap ik niet, maar Ronny is in me blijven geloven. Intussen werken we al een kleine periode samen, mijn site is in aanbouw, een flyer is in ontwikkeling en komende week wil ik grote stappen voorwaarts zetten !

 

(Buiten Ronny om, heb ik expres geen andere namen genoemd, maar jullie HL-ers weten wel dat jullie diep in mijn hart zitten, hoop ik….)

 

En dan, vanaf morgen : “Een week uit het ondernemersleven van….:" Marcel !

 

Ik heb er zin in !

 

Link naar reactie
  • 2

Maandag 18 januari 2010

 

Nou daar gaan we dan : welkom bij een weekje meekijken bij een her- opstartende ondernemer !

 

Nu zijn Maandag en ik al geen fan van elkaar, vanochtend had ik echt opstartproblemen.

 

Mijn jongste dochter en echtgenote zijn ziek, en dochterlief heeft tot 04.00 lopen spoken. Om 06.00 uur kwam oudste dochter vertellen dat ze het zo spannend vond, dat ze volgende week 6 wordt…. Kort nachtje !

 

 

Voor de rest een dag als alle anderen.

Kind naar school brengen (nu maar ééntje dus, scheelt me een half uur, andere zit op KDV) en terug naar de hoognodige koffie. Mijn echtgenote even meegeholpen met de kleine, en toen naar kantoor.

Tot een uur of 11.30 alleen maar mail gelezen en beantwoord en verschillende dingen zitten te overpeinzen.

 

Wat is namelijk het geval : Sinds een maand of 5/6 breng ik per dag 2 uurtjes de post rond. Ik heb geen inkomen of bijstand als (ex-) ondernemer, dus om iets van inkomen te generen, ben ik postbode geworden. In principe is dit helemaal geen verkeerde job. Iedere dag even 2 uurtjes naar buiten, en geloof me, koud is het niet wanneer je daarmee bezig bent ! Soms is het ploeteren door die sneeuw, maar och, ook dat heeft zijn charmes.

 

Mijn echtgenote en familie waren erg blij, dat ik weer aan de gang ging, na mijn bank-lig-periode….

 

Daadwerkelijk post lopen is ongeveer van 13.00 uur tot 15.00 uur. Dus…om 12.15 weg van kantoor, eten, omkleden, post gaan ophalen. Dan lopen, en bij terugkomst tassen inleveren, weer omkleden, kop warme koffie of choco maken…en eer ik terug ben op kantoor is het 15.30 uur. Ik ben dus 3,5 uur kwijt op een dag, waarin ik mijn geld kan verdienen met mijn nieuwe bedrijf, en de dag is kapot.

 

Hoe leg je je vrouw en familie dan uit, dat die 220 euro netto in de maand niet op weegt tot 32 uur ploeteren door sneeuw, kou, hagel en regen, terwijl je eigenlijk belangrijkere dingen te doen hebt…..

 

Er moet een site komen, er moet een flyer komen, er moeten teksten geplaatst worden op die site, ik moet leren hoe dit allemaal werkt…. En ik ben allang bezig als back-up ! (die er dus niet is..)

 

Gelukkig ziet mijn echtgenote dit nu ook in, en kan ik vandaag mijn ontslagbrief gaan schrijven, en me full-time weer gaan bezig houden met de opstart van mijn bedrijf !

(nu mijn ouders en schoonouders dit nog voorzichtig zien te melden...)

 

Rest van de middag me alleen maar bezig gehouden met de afwerking van mijn ondernemingsplan. Tenminste…je moet je voorstellen dat je de hele dag telefoon aanneemt en terugbelverzoeken maakt. Tussendoor is er weinig kans om iets anders te doen waar je je aandacht bij nodig hebt. Maar het is gelukt !

 

Het is nu 17.00 uur en aan de telefoon wat rustiger. Misschien kan ik de indeling nog aanpassen, een inhoudsopgave maken, en mijn liquiditeitsprognose nog wat aanpassen. Oh, wat zou het fijn zijn wanneer dit plan klaar is. Ik heb al vaker een plan geschreven, maar er nog nooit zo tegen aangehikt als deze keer…

 

En dan met spoed gaan kijken, welke bank het goed met mij en mijn plan voor heeft….

 

17.30 : Na zo’n korte nacht, begint er nu toch wel een mega dip aan te komen….pfff…

 

18.17 uur…het zit erop…Snel naar de kindjes en naar de warme hap !

 

19.15 uur : op de fiets en naar de bouwloods.

Over een week of 4 is het carnaval en wij zij een erg enthousiaste ploeg, die bijna overal aan mee doet. Nadat ik me de laatste 2 jaar afzijdig heb gehouden van de vereniging en alle “openbare” feesten en bijeenkomsten, heb ik besloten dit jaar weer gewoon mijn gezicht te laten zien, en mee te lopen in de optocht.

 

23.35 uur : Net thuis, rillend van de kou. In de loods is het kouder dan buiten, ongelooflijk. Maar leuk om weer eens onder de collega leden te zijn, en weer eens bij te buurten. Er is nergens over gesproken, alleen maar hard en gezellig gewerkt.

Op het laatst een gezamenlijk biertje en wat leuke gein. Goh, ondanks de kou er veel zin in gekregen. Morgenavond ga ik weer !

 

Na dit geplaatst te hebben, kruip ik nog lekker effe een half uur in een boek (Preston & Child), en duik erin.

Dag was erg lang, na zo’n korte nacht. Morgen heb ik veel op de planning staan.

 

Ondernemingsplan komt toch nog niet door eigen goedkeuring heen, en morgen wil ik grote stappen zetten om de platte tekst voor de site in orde te maken.

 

Welterusten alvast, om 6.45 uur gaat de wekker weer….

 

Marcel

 

 

Nog een laatste blik op het ondernemingsplan. Zie nog wat aan te passen puntjes. Zal ik….. Nee…ik duik er in. Morgen weer een dag…tot morgen…

 

Link naar reactie
  • 0

reus voor je verhaal! ;)

 

(nu mijn ouders en schoonouders dit nog voorzichtig zien te melden...)

gewoon melden dat je een nieuw bedrijf opstart, je hebt hun toestemming toch echt niet nodig (als je het mij vraagt)

Kies voor jezelf (en je gezin) en volg het pad in wat je gekozen hebt.

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 2

Dinsdag 19 januari 2010

 

Zo, de dag is weer begonnen ! Mama is weer redelijk opgeknapt, en de jongste (bijna 3) helemaal.

 

Het opstaan, wassen, aankleden, ontbijten en dergelijke verliep vlotjes vanochtend.

En zoals sommige ouders zullen kunnen beamen, dit wil wel eens anders lopen……

 

We starten vandaag lekker op het gemak : kopje koffie en even de mail en HL doorlezen. Dan eens kijken wat er op de planning staat voor vandaag. Belangrijkste is om de site teksten in orde te gaan maken, maar ik heb hierin al weken een “writers-block”…….

Ik heb wel een lijst gemaakt met losse flarden en speerpunten. Eens zien of we dit tot een aaneengesloten verhaal kunnen maken.

 

Tussendoor de dag bijhouden voor het HL-topic, en er is me gevraagd iets uitgebreider te reageren, dus ik doe mijn best ;D

 

12.00 uur. Tussen de bellers door een goed gesprek gehad met Ronny. Echt een ideale sparringpartner.

Ook hebben we nog wat stukjes aangehaald uit diverse HL topics over het schrijven van een ondernemingsplan.

Wat is het toch een geweldig forum zeg !

 

Nu snel een boterham eten. Trouwens ook apart : aangezien mijn vrouw nog een dag thuis is, en de kinderen op school en KDV, zitten we voor het eerst sinds jaren weer samen aan tafel !

 

Half één zit ik op de fiets voor mijn postronde. Je zult het niet geloven, maar toch heb ik moeite om mijn ontslagbrief in te leveren. Financieel loop ik geen risico, maar ben toch huiverig voor de reactie’s in mijn omgeving….

 

15.15…terug op kantoor. Even geen zin in cijfertjes en lettertjes. Ik moet voor mijn flyer nog stock-foto’s opzoeken, daar eerst maar eens een uurtje mee aan de slag.

 

O ja….mijn ontslagbrief ingeleverd. Ik spreek verder nooit iemand, alles gaat via postbakjes, dus ik zal morgen wel reactie krijgen… Toch doorgezet. Zal het ook wel missen hoor. Vanmiddag brak het zonnetje even door, en het leek wel een beetje lente. En daarna zit je weer binnen voor de PC’s. (in de verkeerde houding natuurlijk… ;) )

 

Maar…. Eigenlijk ben ik dus weer bijna fulltime ondernemer !! :)

 

18.00 uur : Toch nog een eind bezig geweest met het ondernemingsplan. Op één bepaald gedeelte krijg ik tekstueel mijn vinger niet gelegd. Het komt niet over, niet tot zijn recht. Wanneer je het plan doorleest, lijkt het net of er aan dat stuk geen of weinig aandacht gegeven is. Maar gelukkig lezen er mensen over mijn schouder mee !

 

Nu bezig, nou ja bezig… aan het stuntelen om mijn logo op iedere pagina geplakt te krijgen.

Denk je verd… nou echt dat ik dat voor elkaar krijg ..?? Maar ik blijf gewoon nog doorstuntelen…

 

Nah, het laatste half uur nog lekker lopen sparren met Ronny, en dan toch maar hulp gevraagd bij het invoegen. Langzaam maar zeker, begint het een goed doordacht en onderbouwd plan te worden.

 

Aan de site teksten niet kunnen werken vandaag.

 

Snel naar vrouw en kids, de hap naar binnen, en om 19.00 uur wordt ik opgehaald om weer te bouwen voor de vereniging.

 

Fijne avond en tot morgen !

 

Marcel

Link naar reactie
  • 0

Marcel,

 

Leuk om eens mee te lezen over het leven van een ander:P Big Brother is watching you!

 

Veel succes met de onderneming, ik weet dat je nog aan het wachten ben op iets van mij..... Nog geen tijd gehad maar ik kom er zeker nog een keer op terug!

 

Fijne avond veel plezier met bouwen!

 

Gr,Paul

Vader | ondernemer | lichtexpert | investeerder | vrijdenker | levensgenieter | reizen

Link naar reactie
  • 2

Woensdag 20 januari 2010

 

 

Pfff…. Vanochtend opgestaan met flink last van mijn winterdepressie.

Het is nu 10.30 uur, en ik heb nog steeds het gevoel dat mijn ogen half dicht zitten.

Even alles aan de kant gelegd, en eens op zoek naar zo’n wake-up lamp…..

Maar die dingen zijn niet te betalen joh !

 

Gelukkig breekt het zonnetje hier door. Dakraam wagenwijd open gezet. Wanneer het tussendoor enigszins mogelijk is, hang ik even uit het raam. Een weinig effectieve ochtend…..

 

Weet je, wanneer je al zo lang in een netelige financiële situatie zit, en iedere keer wanneer je denkt er weer bovenop te krabbelen, komt er toch nog een lijk uit de kast, dan wil je de moed wel eens laten zakken. Het is zwaar frustrerend wanneer je vrouw komt vragen of er eigenlijk wel voor 20 piek getankt kan worden, en of er geld is voor boodschappen.

 

En ja, daar is maar één remedie voor : zo snel mogelijk zorgen dat ik m’n bedrijf op poten krijg, zodat de knaken binnen kunnen komen. Maar anderzijds wordt je er zo neerslachtig van, dat het steeds zwaarder wordt, om jezelf bij de lurven te pakken en door te zetten. Je weet dat je moet, maar de fut ontbreekt dan soms…..

 

Er zit nog wat cash in mijn broekzak, en ik heb net besloten dit gewoon te gaan verkwisten. Ik haal een bosje tulpen voor de huiskamer en wat fleurig lente-spul voor op kantoor. Het zijn de kleine dingen die het doen denk ik dan maar.

 

Ik wacht nog op een mail met informatie over de stock foto’s. Wanneer ik die heb, kan de ontwerper van mijn flyer ook weer verder. Met een beetje geluk ontvang ik die info vanmiddag, en kunnen er toch weer stappen gezet worden.

 

Gelukkig heb ik met een beetje hulp al wel de opzet van mijn plan in orde kunnen maken. Nog even proberen met Joost de agenda’s naast elkaar te leggen om één en ander door te spreken, en we kunnen door naar de laatste stap : de financiering !

 

Intussen is het bijna 12.00 uur. Weer tijd voor mijn postronde. Even 2 uur tijd om na te denken over de volgende stappen, en waar ik vanmiddag het eerste mee ga beginnen. Ik had mezelf voorgenomen om deze week grote stappen voorwaarts te zetten, dus daar ga ik me aan houden !

 

 

***

 

Bovenstaande is vanochtend geschreven….Gelukkig is het onweer in mijn hoofd volledig weggetrokken.

Ik moet zeggen dat ik erg veel heb kunnen doen vanmiddag. Nu is het even afhankelijk zijn van anderen (wachten op antwoord en dergelijke) en dan kan er morgen veel afgewerkt worden of in ontwikkeling genomen worden !

 

Flyer, site, ondernemingsplan, allemaal nog nét niet af….morgen kunnen er slagen gemaakt worden, hoop ik.

Van voor af aan beginnen, punt voor punt afwerken en knallen !!

 

Vanavond eens niet naar de loods om te bouwen. Meestal werken we door tot 23.00 uur, maar dan wil je nog iets af maken, gezamenlijk een biertje drinken, en eer je dan thuis bent….

 

Ik heb wat gaas en dergelijke mee naar huis genomen, en werk thuis wat details uit. Is een stuk warmer ! Kan ik ook een stuk eerder naar bed, en hier morgen fris en fruitig aan de gang te gaan. Ik heb nog maar 2 dagen om mijn doelstellingen van deze week te halen….

 

Tot morgen.

 

Link naar reactie
  • 0

Mijn echtgenote komt net thuis van een avondje pakken maken voor de optocht en herinnerde mij er aan dat ik nog wat mail de deur uit moest doen. Tja, en automatisch check je dan je favourite site even, toch ? ;D

 

En potvoldriedubbeltjes en een potje statiegeld, het werk gaat ook off line gewoon door !!!!

Mail van Luc Franken, die mijn site aan het bouwen is, en een mail van Mediascape Arno, die samen met mij een flyer aan het ontwikkelen is.

 

Nu kan ik dit gaan cross posten in het "Yess, " - topic, en zelfs in het "Bedankt HL" - topic..... maar wanneer ik alvast deze 2 mensen nu bedank, dat het al goed is...

 

PM-ers : ik kom morgen bij jullie terug !

Enne aan allen : bedankt voor het lezen en de PM ! Nu echt snel onder de dekens !

 

Link naar reactie
  • 1

Donderdag 21 januari 2010

 

Het was vanochtend erg rustig qua business. Bij het aankomen op kantoor heb ik eerst mijn plannen voor vandaag drastisch bijgesteld….. Mijn god, wat heb ik er de laatste weken een puinhoop van gemaakt !

 

Overal liggen papieren met aantekeningen, analyses, voorbeeldplannen, een kapotte telefoon, een zwervend toetsenbord…..

Ik ben dus eerst maar eens flink gaan ruimen en sorteren. Werkt toch een stuk prettiger en rustiger !

 

Om 12.00 even snel een bammetje en een soepie naar binnen gewerkt, en om 12.30 uur weer vertrokken.

 

Aangezien het postkantoor hier gaat sluiten, heeft men (TNT) een 8-tal garageboxen en dergelijke gehuurd. Ik ga dan richting “mijn” garagebox, waar een wagen van TNT de post die bezorgd moet worden, komt afgeven. Van daaruit vertrek je dan richting je eigen wijk. Vanuit deze box vertrekken er 6 wijken. Maar wanneer de post laat is (door storing bij sorteercentrum bijvoorbeeld) dan sta je daar…. En vandaag dus ook weer !

Om 13.15 uur kwam men pas aanrijden, dus eer ik daadwerkelijk kon gaan beginnen was het half 2…. Voor de dames die er werken, maakt het niet zoveel uit. Die zijn gewoon een uurtje later thuis. Ook vervelend, maar zij hebben verder geen verplichtingen.

Voor mij is het gewoon erg kostbare tijd !

 

Erg snel gelopen, en om 15.00 uur weer thuis. Gelijk door naar kantoor.

Zo rustig als het vanochtend was, zo druk is het nu ! Pas na 17.00 uur weer verder kunnen gaan. Is natuurlijk niet erg, want hier moet ik straks echt mijn brood mee verdienen !

 

Misschien wel aardig om te vertellen : Ik ben eigenlijk heel erg blij dat ik mijn bedrijf nog niet gelanceerd heb. O, ik sta al wel ingeschreven bij de KvK enzo, maar voor de rest nog niets. Ik wil eerst alles super voorbereiden en in orde hebben. Mijn visitekaartjes liggen klaar, maar worden nog niet uitgedeeld. Briefpapier en dergelijke is ook klaar. Maar ik wil richting een datum werken, dat ik kan zeggen : ok, alles is klaar en goed voorbereid….De flyer is binnen…. Alles werkt ? Ok, Luc : de site mag NU de lucht in !

 

Ik ben ook blij dat ik het zo aanpak, want waar denk je dat die kapotte telefoon en dat verdwaalde toetsenbord vandaan komt ?

 

Mijn verbinding was erg slecht, dus moest geoptimaliseerd worden. Ik heb een keer of 20 hele dagen zonder internet gezeten, dus er moet nog een tweede lijn komen van een andere provider, om te kunnen switchen.

 

De telefoon stopte er ineens mee…niet meer bereikbaar ! En dat kan natuurlijk niet !

 

Ik heb 2 pc’s staan. Nr 1 voor mijn dienstverlening, en Nr 2 voor Google, internet, Higherlevel, mail privé , skype enzovoorts. Ik wil op PC 1 geen gedonder hebben ! Maar ja…. Wanneer PC 2 dan ineens crasht….

 

Ik heb vooraf al zoveel troubles meegemaakt, dat ik blij ben, dat ik nog niet in de lucht was…dan had ik mijn klanten waarschijnlijk al verloren !

 

Gevoelsmatig kom ik steeds dichter bij het moment dat ik een “launche”- datum ga bepalen : op die dag ga ik live in de lucht, en moet dus alles geregeld zijn…..en die dag komt errug dicht bij !

 

Nog effe de foto's bestellen, dan kan ik die nog doormailen, en dan zit de dag er weer op !

 

Ondanks dat ik weinig aan mij to-do-list heb kunnen doen, ben ik toch tevreden met mijn dag vandaag. Ik trek er een biertje op open !

 

Proost !

 

 

Link naar reactie
  • 0

Marcel, voor het eerst lees ik dit topic. Ik werd 'getrokken' door een aantal uitspraken die je hebt neergezet, en ik werd nieuwsgierig naar de link in je handtekening. Ik heb je artikel gelezen. Diep respect voor de manier waarop je het hebt neergezet. Alle reacties daarop van de andere HL-leden gaf me de indruk dat het hier op forum meer is dan 'gewoon' een forum. Een reus voor allen !

 

En toen kwam ik Kees de Kruijff tegen in de reacties op je artikel ... in memoriam. Bekende naam, in het verleden wel vaker van gehoord. Eens even in verdiepen ... van ZZP Oke. Met Kees heb ik telefonisch gesproken in het verleden, toen ik als zelfstandige begon plannen te maken. Eind 2007, begin 2008. Ik was niet overtuigd van zijn voorstel, omdat ik teveel uit handen moest geven. Ik werd ondernemer om zelfstandig te zijn, en dat gevoel had ik niet helemaal bij ZZP Oke. Apart, dat hij hij overleden is. Dus, ik ben gaan Googlen en ben erin gaan duiken. Met hem was namelijk bijna zakelijk in zee gegaan. Nog steeds zit ik met verwondering alle berichtgeving te lezen. Vreemd trouwens, dat de website nog online is, met het emaildres van Kees in de contactinformatie. Bij het stuk van Joost over Kees in memorium ook weer daar de warme reacties van alle HL forumleden.

 

Ik ben diep onder de indruk.

IT specialist || LinkedIn: http://linkedin.pieterreitsma.com

Link naar reactie
  • 3

22 januari 2010

 

Hallo allemaal !

 

Nou, dit topic zit er weer op voor deze week. En wat is die week snel voorbij gegaan zeg….

 

Eigenlijk iedere week en dag wel, en dat komt voornamelijk door die break met mijn postronde. Wanneer je echt lekker aan de gang bent, moet je weer stoppen, post bezorgen, en wanneer je weer terug bent, is de middag al weer bijna voorbij.

Nee, mijn twijfels inzake ontslag indienen, zijn helemaal verdwenen !

 

Vanochtend een aantal offerte aanvragen de deur uit gedaan en ik heb er zelfs al diverse terug mogen ontvangen ! Dit ook ter onderbouwing van het financieringsplan.

 

Ook flink aan het rommelen geweest om een Excel bestand netjes in de pagina’s ingevoegd te krijgen, en ja, het is deze digibeet gelukt !

 

Helaas lag tussen 14.45 en 15.15 mijn internet er weer uit. Dus ook geen verbinding. Volgens de leverancier ligt het aan de modem, en heeft half Nederland hier last van. Nu eerst mijn IT mannetje er op gezet om een extra lijn van een andere provider aan te laten leggen.

 

Buiten hetgeen wat ik neergepend heb, deze week ook nog een berg mail beantwoord en verzonden, een extra bouwloods voor de vereniging gehuurd (onderhandelingen duurden 3 dagen ivm veel te hoge energiekosten), traktaties in elkaar geknutseld voor dochterlief, uitnodigingen gemaakt voor haar verjaardag, dit topic bijgehouden en nog gereageerd op zogenaamde “lijken uit de kast” van mijn oude bedrijf.

 

Voornamelijk dat laatste kost me nog erg veel energie en zou niet meer nodig moeten zijn. Eigenlijk zou er een regel moeten komen : Wanneer je zelf al meer dan anderhalf jaar niet achter je centen aanzit, dat het dan ook best wel een beetje je eigen aan te merken valt. (Deze kerel heeft dus anderhalf jaar niets van zich laten horen, en komt nu met een hoop bombarie en tromgeroffel zijn centen opeisen….pffff….)

 

Maar goed, onder het genot van een vrijdagmiddag borrel neem ik afscheid van jullie (in deze draad tenminste) maar niet voordat ik de volgende mensen specifiek bedank :

 

Luc Franken : Voor zijn geduld met me ivm de bouw van de website (digibeetisme)

 

Arno Bakker : Voor het ontwerpen van de flyer en hetzelfde citaat als bovenstaande….

 

Joost Rietveld : Voor zijn geloof in mij, en het sturen op alle financiële vlakken, zakelijk en privé.

 

En natuurlijk Ronny, die mij weer over de streep heeft getrokken, me weer verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengt, en me regelmatig met mijn pootjes terug op aarde knalt !

 

Iedereen bedankt voor het lezen. Ik vond het erg leuk om te doen.

 

Frans, ik geef het stokje graag terug aan jou, om de volgende uit te nodigen !

 

Met groet en een fijn weekend

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 229 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.