Ga naar inhoud
 • 0

crisis door crisis ??

hallo,

 

ben op deze site terechtgekomen door een kennis.

 

wat een informatie is hier te vinden zeg en wat valt er dan nog een hoop te leren, tja, je bent nooit uitgeleerd.

 

waarom ik me toch maar ff aangemeld heb is het volgende !!

 

heb zelf een zaak in de mode voor mannen, ben 5 jaar geleden begonnen in een klein pand en we hebben het bedrijf met eigen geld opgestart, helaas vond mijn toemalige partner het nodig om er met een ander van tussen te gaan.

toen had ik een probleem, was net een jaar bezig en moest hem eruit kopen.............hup, naar de BBZ, moet toegeven, ondanks de vele negatieve verhalen over de gemeente, dat ze me goed geholpen hebben, alleen zoals zovelen hier hebben ervaren, geduld............geduld..........geduld.

en na een jaar in de bijstand en een lening, kon ik mijn eigen brood weer verdienen en was hun hulp niet meer nodig.

 

een jaar later deed zich de kans voor om de zaak te verplaatsen naar een betere locatie en een groter pand, want wegens succes was ik uit mijn voegen gegroeid, na veel wikken en wegen heb ik het gedaan, moet zeggen met lood in de schoenen, ben van nature net een bank, mag graag weten of denken te weten hoe mijn kansen zijn.

dit avontuur pakte goed uit, gehoopt op een omzet verhoging van 40%, maar het werd 300%.

 

in een weekend de gehele toko overgebracht en gaan.................maar dan !!!!!!

te weinig modisch ingekocht, heb personeel nodig, nu ook de avonden en de zondag aan de bak, dat doe je een jaar of twee, maar dat alles went en moet ff zijn plek krijgen, maar de valkuil komt er al aan, teveel badmode ingekocht en in 2007 een slechte zomer, dus een flinke strop van 40.000. dit is te overkomen, duurt wel ff, maar uiteindelijk komt het voor elkaar, als de wil er maar is en die was er...............

 

maar mijn rekening courant was inmiddels verruimt, jaaaaaaa. toen het nodig was, 3 jaar geleden, was de bank niet thuis en nu kreeg ik de ene na de andere aanbieding om mijn rek cour te verruimmen.

daar maakte ik toen dankbaar gebruik van, 2007 dienden zich er kandidaten aan om onder mijn naam en formule net zo'n zaak te beginnen, ik had er in het begin geen oren naar, maar na wat aandringen ben ik informatie gaan inwinnen en een masterclass gaan volgen en me ingeschreven bij de NVF. ook een goede bedrijfsadvocaat gezocht en een franchise accountant, van daaruit ongeveer een jaar bezig geweest met onderzoek en uitwisseling van gegevens van bestaande franchise organisaties, uiteindelijk een contract gemaakt en we waren toe aan de onderhandelingen in aug 2008.

ook vond ik een bank die wel mee wou participeren.

 

dit ales naast het runnen van mijn eigen zaak, gaf dat de nodige druk op sociaal vlak, nou kan ik vertellen dat ondernemen en sociaal vlak niet samen gaat, maar dat is wat een ondernemer moet accepteren.

 

ik zeg altijd van mezelf, ben een ondernemer geen zakenman.....................

en dat komt me dus duur te staan, heb door mijn eigen enthousiastme alvast in juni 2008 het nodige modische ingekocht voor 2009, wij moeten nl ruim van te voren voororderen.

 

toen sloeg eind 2008 de crisis genadeloos toe, de omzetten daalden, de franchisenemers kregen de bank niet meer rond en ik ( zo dom ) had hun geen voorschot laten doen, te goed van vertrouwen. ik heb nog geprobeerd om een deel te cancellen, maar dat koste me zoveel, dat kon ook niet uit, toen begon in januari alles binnen te komen en de maanden daarna, waarna ik niet meer aan mijn verplichtingen kon voldoen, heb gelijk aan de bel getrokken bij de leveranciers en mijn rek cour totaal benut, heb met hun een wekelijkse betaling afgesproken.

niets aan de hand zou je zeggen, nu trekken 3 leveranciers de afspraak in, want het gaat niet snel genoeg, waardoor ik nu op een faillissement aanstorm. ben bij de ank geweest ( tegen beter weten in) en die wist mij te vertellen dat ik technisch failliet ben, wat een schok was datm zowel fysiek als psychisch, mijn kindje is oop dat moment om zeep geholpen, nu al mijn moed weer bij elkaar geraapt en een reddingsplan geschreven, maar ik krijg de tijd niet, mijn leveranciers willen de stekker eruit trekken.............ben ten einde raad............wie heeft er een advies wat te doen............ben op, ben moe, maar wil tot de laatste snik voor mijn zaak vechten, heb al het personeel eruit gedaan, op 1 na...........

 

grtz

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

 • 0

Jeetje, wat eem verhaal...

 

Ik vrees dat ik je inhoudelijk niet veel verder kan helpen (daar zijn anderen op dit forum veel beter voor en zij zullen ongetwijfeld ook gaan reageren), ik wil je alleen even veel succes en sterkte wensen... ik hoop voor je dat de boel nog te redden valt.

Snaphour - Online afspraken- en agendabeheer

ChillyOrange Web properties that get the job done - Unieke professionele website + CMS = 449 euro

Link naar reactie
 • 0

dank voor je steunbetuiging, zal het nodig hebben, heb ook te horen gekregen dat ik zogenaamd bij de bank in de ziekenboeg terecht ben gekomen, wat dat precies inhoudt moet ik nog zien te achterhalen.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Die ziekenboeg van de bank zal niet veel goeds betekennen.

In een normale ziekenboeg proberen ze je beter te maken, maar dat zal de bank zeker niet doen.

In de ziekenboeg van de bank doen ze maar 1 ding en dat is zodra er teveel pijn is euthanasie plegen op de patient.

En wat die pijn betreft.... er wordt daarbij niet gekeken naar de pijn van de patient maar naar de pijn van de bank.

 

Waarschijnlijk reageren er nog wel mensen die je verder beter kunnen helpen. In elkgeval erg veel sterkte met de hele situatie en hopelijk kom je er weer uit.

Link naar reactie
 • 0

oei, sterkte gewenst!

 

Alvast een klein vraagje voordat de specialisten wakker zijn, hebben jouw leveranciers een eigendomsvoorbehoud? Misschien kun je ze voorstellen de hele handel weer mee te laten nemen. Anders lijkt me het dat je gewoon eerlijk moet zijn naar ze. Ze kunnen nu moeilijk doen en de stekker eruit trekken, of wachten tot na de zomer en hopelijk heb je dan weer een flink stuk voorraad verkocht, wat veel meer zou moeten opleveren dan die paar stuivers bij een opkoper. Ik ben natuurlijk geen expert...

 

Gr

Mark

 

 

Link naar reactie
 • 0

ja ze heben zo'n voorbehoud.................

 

ben vanaf dag 1 open en eerlijk naar hun geweest en daar wringt het nu, heb ze wakker gemmakt, heb ze een voorstel van aanpak gefaxt en om goedkeuring gevraagd, terugnemen wilden ze niet, ze faxten me zelfs de orders die ik getekend had om me er aan te houden, afnameplicht heet dat.

ik heb de communicatie open naar mijn merken en de meesten snappen de situatie en geven me die ruimte omdat ik een vlekkeloos betalingsverleden heb, maar de grootste merken dus niet en die hebben reeds alles aangeboden bij een verzekeraar, tenmimste 1, de anderen dreigen ermee, de bank wil wel meewerken, maar dan moet ik een investeerder vinden van 20.000 zeggen ze, maar dat is gelijk aan het verlies dat de bank nu zal lijden, vertrouw het niet.

dat hoeft niet perse aan de bank te liggen, ben gewoon erg op mijn hoede, ben te vaak erin geluisd.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Lijkt me dat die "grote jongens" flink aan het bluffen zijn. Wie het hardst schreeuwt krijgt het meeste (en eerste) geld.

Heb jij je wel aan de betalingsregelingen met hen gehouden? Zo ja, dan mogen ze niet klagen. Afsrpaak is afspraak.

 

Hoe gaat het met de verkoop? Neem aan dat de deuren weer open zijn en het volk binnenstroomt?

 

 

Gr

Mark

Link naar reactie
 • 0

ja, heb er zelfs een plus uit weten te halen vergeleken bij vorig jaar, en elke week krijgt een ieder wat we af hebben gesproken, heb zelfs een paar keer dat de ruimte er was, extra overgemaakt om mijn goede wil te tonen.

we draaien nog steeds en we gaan morgen de dolle dagen in, dat is 3 dagen aktie, alle modische collectie voor de helft.

maar zoals het er nu naar uitziet, laat ik de aktie maar doorlopen om toch nog zoveel mogelijk geld te genereren, misschien dat ik ze daarmee nog een poosje af kan houden.

 

 

Link naar reactie
 • 1

Een schrale troost; je bent de enigste niet.

Las van de week een bericht dat zo'n 18.000 ondernemers in het MKB in erg zwaar weer zitten.

 

Ook je leveranciers zitten in de problemen doordat afnemers niet meer betalen, zij willen uiteraard ook hun toko redden.

Door je extra aflossingen aan de schuldeisers bouw je, meer dan je denk, een hoop krediet op en gaan deze heus niet zomaar een faillisement aanvragen.

 

Als ik het zo lees maak je nu weer winst d.m.v. actie's etc., ga zo door het is nu een kwestie van overleven.

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 1

Als je overtollige assortiment uit A-merken bestaat kan je het ook doorschuiven naar webwinkels, deze willen graag A-merken in hun assortiment omdat ze daar normaal gesproken niet aan kunnen komen en betalen daar graag de normale inkoopprijs voor.

 

Lees wel eerst even de leveringsvoorwaarden door omdat sommige leveranciers daar al een stokje voorsteken in hun voorwaarden.

Link naar reactie
 • 1

Het hele verhaal laat me niet los en vanmiddag tijdens het werken zat ik meer hieraan te denken dan aan het werk wat ik moest doen.

 

Heuzen, je schreef dat je goede ervaringen had met de Bbz.

Kan je niet voor een tweede keer proberen daar wat geld los te maken, ze kennen je inmiddels en de huidige problemen zijn zuiver ontstaan door overmacht en niet door mismanagement?

 

Tevens zou ik gewoon doorgaan met het franchise verhaal, je heb daar immers al een hoop geld, energie en tijd ingestoken.

Wat ik weet uit de praktijk is dat veel starters willen franchisen maar dat bij de meeste formules het instap bedrag erg hoog is, misschien moet je daar eens naar kijken.

 

Ik zag aan de tijden dat je vannacht weinig geslapen heb, probeer wel een goede nachtrust te houden zodat je overdag je energie in de zaak kan steken.

 

Succes.

 

Link naar reactie
 • 0

Die ziekenboeg van de bank zal niet veel goeds betekennen.

In een normale ziekenboeg proberen ze je beter te maken, maar dat zal de bank zeker niet doen.

In de ziekenboeg van de bank doen ze maar 1 ding en dat is zodra er teveel pijn is euthanasie plegen op de patient.

En wat die pijn betreft.... er wordt daarbij niet gekeken naar de pijn van de patient maar naar de pijn van de bank.

 

Een nuance is hier op zijn plaats !

Waar een financier een hekel aan heeft, is bij een bedrijf de stekker eruit trekken! ( denk hierbij ook aan imagoschade!).

 

De ziekenboeg, ook wel door sommige financiers Bijzonder Beheer genoemd houdt in dat indien een bedrijf in zwaar weer komt, gekeken wordt wordt mogelijke overlevingskansen op redelijk korte termijn. Tegelijkertijd wordt het krediet door een vegrootglas bekeken om ervoor te zorgen dat indien het bedrijf omvalt de schade voor de financier zo klein als mogelijk is.

In deze ziekenboegperiode zijn de contacten met de reguliere accountmanager, (zo die er al is) minimaal, omdat hiervoor speciaal opgeleide personen de contacten onderhouden.

Mochten er echte vooruitzichten zijn dan zal een financier ook middelen ter beschikking stellen, maar makkelijk zal het niet zijn.

 

Indien het duidelijk is dat die vooruitzichten er niet zijn, dan is er weer een andere afdeling die het krediet opzeggen en tot uitwinning van zekerheden over zullen gaan. Hier zit een "afwikkelaar" duidelijk aan het stuur en die wil op een zo kort mogelijk termijn zoveel als mogelijk binnenharken.

 

In zowel de "begeleidingsfase" als de "afwikkelingsfase" spelen dikwijls emoties de boventoon, hetgeen m.i. begrijpelijk is. Mijn ervaring is dat in beide fases een open mind, vizier en 100% medewerking van de ondernemer voor beide partijen, maar zeker voor de ondernemer het meeste succes heeft, m.a.w. de minste schade voor de ondernemer oplevert.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Het hele verhaal laat me niet los en vanmiddag tijdens het werken zat ik meer hieraan te denken dan aan het werk wat ik moest doen.

 

het spijt als ik je hiermee van je werk houd, dat is niet mijn bedoeling.

BBZ is voor starters en ik word

niet meer als zodanig gezien, dus die ging voor mij niet op helaas.

en heb idd geen oog dicht gedaan vannacht, maar je zit in zo'n rollercoaster, het verandert ook per uur, de telefoon lijkt wel vast gegroeid aan je oor en je doet niet anders dan crisis managment en dat sloopt, langzaam.........heel langzaam, maar bij elk lichtpuntje veer ik weer op en wil ik het oplossen, machteloosheid bekruipt je soms.

 

maar vandaag een doorbraak, er werd hier gezegd dat mijn leveranciers een potje bluf speelden, heb dat gelezen en vandaag gebeld dat ik vrijdag naar de rechtbank stap voor de aanvraag en idd...............wat bleek, alles werd ineens anders, werd met soepelheid tegemoet getreden en heb speling gekregen in mijn regeling, nu was dat niet nodig, maar vooruit.

 

en iedereen hier................echt bedankt voor reacties, dat sleept me er nu ff door, put hier erg veel steun uit......................BEDANKT !!!!!!!!!!

en het lucht ook nog eens lekker op................hihihihi

 

om op die andere vraag te antwoorden: ik zir idd in de A-merken, maar zoals je al vermoedde zitten daar wel haken en ogen aan, omdat je een dealerschap hebt, maar er zijn wel wegen hoor ;)

Link naar reactie
 • 0

Misschien een hele rare wisseling, maar waarom kom je morgenavond niet naar de Higherlevel BBQ? Kun je een beetje uitwaaien aan het strand en je verhaal aan wat mede-ondernemers kwijt, misschien is dat even een lekkere break uit de rollercoaster waar je in zit.

 

Je bent in ieder geval van harte welkom.

 

Groet, Martin

Link naar reactie
 • 0

hoi marco,

 

bedankt voor je reactie.

 

heb maandag een afspraak bij de bank en dan zal ik het verhaal wel horen, heb inmiddels veel gelezen op het net wat een bank allemaal kan doen, hoop dat ze me nog ff de ruimte geven in deze.

heb in ieder geval maar alvast een nieuw ondernemersplan geschreven en een toekomst prognose gemaakt met de nodige onderbouwingen, merk wel dat ik steeds gretiger en fanatieker word hierdoor en dat is wat me uiteindelijk kan redden denk ik...............hoop ik...........maar ben geen helderziende helaas.

 

 

Link naar reactie
 • 1

hoi martin,

 

zal kijken wat ik kan doen, bedankt voor de uitnodiging.

 

we gaan morgen de dolle dagen in en we hebben koopavond, dus weet niet of ik weg kan en het is 2.5 uur rijden voor mij, kom uit het noorden des lands, maar ga het wel proberen.

 

grtz

en zo'n rare wending is het niet hoor, heb een winkel, ben wel wat gewend hahahaha :)

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     179 15

Kun je misschien andere offline winkeliers die dezelfde merken voeren blij maken met je overtollige voorraad? Dan

- houd je je leveranciers tevreden, want je dumpt niet op het internet,

- én je maakt misschien andere winkeliers (en hun klanten) blij, omdat jij nog stukken hebt die zij niet meer kunnen bijbestellen bij de leverancier

- én je vergroot je afzetmogelijkheden, noem het een tijdelijke multi-locatiestrategie....

 

Als je even laat weten welke merken je voert (en of deze optie toegestaan is volgens je afspraken met de leveranciers), dan help ik wel winkels zoeken die die merken voeren (tenminste, in mijn directe omgeving).

 

Succes!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  6 leden, 168 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.