Ga naar inhoud
 • 0

Financiering website dmv reclame

 • Translate to English
Junior     11 0

Ik heb al eerder in jullie forum gepost en was toe erg blij met de reacties dus ik wilde nog wat vragen.

 

Een partner en ik hebben een grote website, om de kosten hiervan te financieren hebben we er vorige maand een betaalsite van gemaakt, dat houdt in dat mensen 14,99 euro betalen voor een jaar onbeperkte toegang tot onze site (voor niet betalende mensen zitten er beperkingen op de site) nu een maand later hebben we 2500 euro ontvangen. Dit is eigenlijk meer dan dat we verwacht hadden en we hebben nu kleine plannen om te kijken of er meer mogelijk is met de website.

 

Daarvoor moeten we de bekendheid van de site vergroten bij het internettende publiek. We hebben al contact op genomen met online marketing adverteerders maar hier zitten de problemen. Bijna al deze adverteerders willen dat we minimale bedragen uitgeven aan een reclame campange, deze minimale bedragen liggen rond de 2000 euro. En dat is voor ons net even te veel. Wij zijn twee studenten die het financieel niet zo ruim hebben dat we dit even op tafel leggen. De hostingkosten van de site zijn rond de 1500 euro per jaar dus we hebben op dit moment nog steeds niet genoeg om een reclame campange te financieren.

 

Binnen onze familie en vrienden hebben we ook al eens wat geprobeerd maar het is heel moeilijk uit te leggen dat je met een website geld kan verdienen door de gebruikers te laten betalen en het is al helemaal moeilijk uit te leggen dat reclame maken enig effect heeft omdat bijna niemand van onze "vermogende" kennisen kaas heeft gegeten van het internet laat staan reclame op het internet.

 

Wat zijn jullie adviesen ? Wij hebben zelf geen ervaring met de effectiviteit van online reclame. Met het opzetten van een betalende content site hadden we ook geen ervaring tot vorige maand maar dat bleek beter dan verwacht te werken. We hopen dat reclame maken ook beter dan verwacht kan werken maar de financiering hiervan kunnen we zelf niet betalen.

 

We horen graag jullie ideeen hierover.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Legend     1,5k 8

betalen voor content....oh je bedoelt porno! :P

 

(uhm nu moet ik ook nog een zinnige bijdrage verzinnen)

 

Banneruitwisseling dan misschien. jij plaatst banners van andere sites op jouw site en zij die van jou, er zijn grote netwerken maar het is natuurlijk maar de vraag of jij zelf wel een banner op je site wilt hebben als je betaalde content aanbiedt.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
 • 0
Junior     11 0

Onze website is een spel dat je tegen elkaar speelt. de reclame die we willen maken moet dan ook op sites komen die iets met computer games te maken hebben. We zitten zelf aan gamers.nl, powerunlimited.nl en tweakers.net te denken, we hebben de bureaus aangeschreven die hun reclame verzorgen maar alle vragen ze van die hoge bedragen. We hebben ook de sites direct aangeschreven, maar hun reactie is vaak dat ze niet buiten hun bureaus om adverteren omdat ze zichzelf dan in de vingers snijden (letterlijk uit een antwoord).

 

Heeft het zin om een bank te benaderen om dit te financieren ? ik denk niet dat we een normale lening van de bank loskrijgen omdat we beide geen inkomen hebben.

 

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,5k 25

Bastiaan,

 

Hoe erg geloof je in dit concept? Ben je bereid om er je hart en ziel (en waarschijnlijk al je tijd) in te steken?

 

If so, schrijf dan een uitgebreid businessplan, denk goed na over hoe je van dit spel de nieuwe everquest gaat maken.

 

Zodra dat duidelijk en goed onderbouwd is en je gelooft er nog steeds in, dan kan je het geld ook wel ergens vandaan halen (familie, bank, investeerders, etc.)

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,5k 8

Ok ik zou beginnen met hier het adres van je site te noemen, dat trekt zo weer enkele tientallen bezoekers ;)

 

Is het spel gericht op jeugd, pubers of kinderlijke volwassenen?

Want misschien val je eerder in het niets door op zo´n site te adverteren en kun je beter in een niet games omgeving adverteren. Andere mogelijkheid; partnership aangaan met portals waarbij je het spel als content aanbiedt. Bijvoorbeeld de portals van Wanadoo of Planet. Kan ook leuke bedragen opleveren. Dat is dus weer een compleet andere insteek om bekendheid te geven aan jullie dienst.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
 • 0
Junior     11 0

Ik wil best het adres noemen maar in de eeste post staat dat reclame niet mag.

 

De site is http://mobstar.rules.it

 

Het idee is een beetje moeilijk uit te leggen en je moet van het genre spellen houden, degene die er een paar uur de tijd in stoppen zullen merken dat het heel "verslavend" kan zijn. Voordat het een betaalsite was hadden we zo'n 1700 spelers en nu het een betaalsite is is het terug gelopen naar 500 waarvan 160 betalen. Dit alles is gekomen van mond op mond reclame zonder echte marketing.

 

We hebben het opgezet als hobby maar nu blijkt dat we in 1 maand 2500 euro hebben ontvangen denken we dat er meer mee te doen moet zijn.

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,5k 8

Ah ik heb mezelf even aangemeld. Ik zie dat ik er wat geduld voor moet hebben voordat ik ook maar een beetje het aanzien waard ben als gangster en ik weet nog niet of ik dat wel heb. Maar het is een uitgebreid spel met een mondiaal publiek dat er duidelijk wat tijd in moet steken.

 

Weet je zelf waar je bezoekers vandaan komen? Probeer uit te zoeken wie je huidige bezoekers zijn en wat ze leuk vinden (buiten jullie spel). Er zal een patroon in te vinden zijn en met die eigenschappen kun je op zoek naar geschikte methoden om meer van dat soort mensen aan te trekken. Dat kan bannering zijn maar net zo goed iets totaal anders zoals Annedien ook aangaf.

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
 • 0
Legend     488 44

Dit alles is gekomen van mond op mond reclame zonder echte marketing.

 

Ik hoop dat je mond tot mond reclame bedoelt, anders wordt het wat onhygienisch ;) Maar gezien jullie groei tot nu toe, zou ik niet direct aan betaalde promotie denken. Gamers vormen een club, waarin nieuws zich snel verspreid. Richt je dus op potentiele gebruikers en kijk waar je free publicity kunt krijgen (nieuwsgroepen, een artikel in een gamersblad). Misschien is het ook een idee om leden nieuwe leden te laten aanbrengen (in ruil voor korting of zo, of 2 maanden gratis gamen). Een ondernemingsplan zou ik zo langzamerhand in ieder geval maar eens maken!

 

www.businessbox.nl | www.zonneveldmarks.nl |

www.tekstschrijverdeventer.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     401 2

Bannering op websites zou ik niet zo snel doen. Ik denk dat het behalve naamsbekendheid weinig betalende spelers op zal leveren. Ik heb dat mobstar spel geloof ik al een keer bekeken en ik meen me te herinneren dat het een text-based spel was. In dat geval zou ik erg voorzichtig zijn met veel geld te investeren in het spel, want het concept is vrij makkelijk kopierbaar.

 

Het irriteert me dat ik me moet registreren voordat ik iets van het spel heb gezien. Als ik op de website zou komen en ik zou niet precies weten wat het was, dan zou ik zo weer weg zijn.

 

De ideeen van rene lijken me perfect. Alleen zou ik eerder via forums reclame maken dan via nieuwsgroupen (ben hier wel een beetje voorzichtig mee, want spammen wordt niet gewaardeerd).

 

Een andere mogelijkheid zou misschien zijn het adverteren op lanparty's. zo kun je bijvoorbeelt zo'n evenement sponsoren en bijvoorbeeld een mobstar-contest uitschrijven. degene die dan bijvoorbeeld de meeste score heeft krijgt bijvoorbeeld een cursus schieten of een cursus sloten openbreken. zo trek je de sfeer van het spel door naar de realiteit, en kun je wellicht ook nog wat publiciteit scoren. De vraag is alleen of op je doelgroep op zo'n evenement komt.

 

edit> Qua financiering ben je niet echt duideiljk. Hoeveel geld heb je nodig? Ik weet wel dat je als student redelijk voordelig geld kan lenen, maar meer dan een paar duizend euro zul je niet zo snel krijgen. Maar als je een goed businessplan hebt en zeker bent van je zaak, dan lukt het ook wel om dat geld te krijgen.

Link naar reactie
 • 0
Junior     8 1

He Bastiaan,

 

Ten eerste, als je er zelf in gelooft, ga ervoor! Wees ook niet bang om ermee op je bek te gaan....leer je meer van dan de meeste opleidingen :) MAAR, geef niet zomaar een paar duizend euro uit aan reclame, zeker niet als je het nog nooit eerder gedaan heb en niet precies weet wat het nut ervan is. Voor banner advertising zou ik sowieso niet betalen, maar misschien ligt dat aan mij. Het heeft VEEL meer voordeel, zeker op langere termijn, om voor een kleine text link te betalen op een site waar Google 'van houdt' met anchor text waar veel naar gezocht wordt dan om 5 banners voor een maand te plaatsen tegen veel geld op veel bezochte sites. Zorg ook dat links naar je site niet achter teveel code 'verstopt' zitten. Jezelf verdiepen in wat search engine optimilization technieken kan nooit kwaad; er is nog HEEL VEEL mogelijk in NL op dit gebied 8)

 

Verder sluiten de ideeen van Rene denk ik het beste aan bij je budget en de grootte van de site.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,6k 6 1405

Kun je dat niet als spel-element opnemen: abonnee werft abonnee? Ik ken je spel niet, maar het past wel in een gang-environment dat een gangster die aanhang werft sneller klimt in de hiërarchie. Die wordt de capo di tuti capi (mijn maffiaans is helaas niet zo goed). Dan moet je echter de drempel voor nieuwkomers ook laag maken; past dat in je subscription-model? En kun je die FAQ-laag niet in je game integreren?

 

Dat zou trouwens wel eens eng effectief kunnen zijn: een multiplayer game volgens het multilevel marketing-model!!! 8)

 

Ik heb het spel net even bekeken en 'opklimmen' is het doel, dus dat klopt wel. Eén opmerking terzij: zoek een native speaker die al jullie tiep- en spelfouten corrigeert voor je echt internationaal gaat werven.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0
Junior     14 0

Weleens van M4N gehoord. ?!

http://www.m4n.nl/

 

Media 4 Network is een internetbedrijf die met bedrijven contracten afsluit die via banners op internet willen adverteren (0,04-0,08 cent p/klik of 10,- per aanvraag). Helaas hebben ze nog geen contracten met gamers'bedrijven'.

 

Voor mijn eigen website gebruik ik ook banners die ik verkrijg bij M4N.

 

 

www.zaken-en-transacties.nu - Marktplaats voor bedrijvig Nederland.

Link naar reactie
 • 0
Junior     8 0

Wat bedoel je *gamers'bedrijven'* ? zijn dit bedrijven die spelletjes verkopen. Worden er volgens jouw veel spelletjes online verkoch?

Er worden wel veel spelletje online gespeeld. Welke bedrijven heb jij ingedachte, heb je wel eens die gamers bedrijven benadert?

 

Kizito

@kizito

Voor advies over adverteren en advertenties op het internet:

http://www.kizito.nl | http://www.actieshoppen.nl | http://www.affiliateprogramma.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     492 3

Kijk eens op www.ebanner.nl

 

Ze zijn niet al te lang geleden gestart maar hebben een snel groeiend portfolio, waartoe onder andere de gamesites speel.nl en cubezone behoren. Campagnes kun je starten vanaf 100 euro, en tarieven beginnen bij (en liggen vaak niet hoger dan) 2 euro CPM. Met dit soort tarieven is bannering wellicht een interessante optie.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
 • 0
Senior     91 1

Ik zag een bedrag van 2000 euro voorbij komen voor hosting per jaar. Ik heb zelf een hosting bedrijf en vind het vrij veel. Ik denk dat je hier alleen al voor de helft van het geld kan besparen. Wat je vervolgens dus weer aan promotie of andere doeleinden kan besteden.

Ik moet er wel bij zeggen dat het uiteraard afhankelijk is van de hoeveelheid data je genereerd per maand. En of je server wel of niet in eigen beheer is. Maar als ik dit zo hoor dan is een server in eigen beheer volgens mij wel aan de orde.

 

Groet,

 

Ryan

Zakelijke telefonie met de voordelen van voip?

Kijk eens op: http://www.voipq.nl

Link naar reactie
 • 0
Legend     492 3

Het gaat over een bedrijf waarvan de eigenaar zegt

Daarvoor moeten we de bekendheid van de site vergroten bij het internettende publiek.

 

Dan is een discussie over bannercampagnes relevant lijkt me.

 

Er zijn natuurlijk ook andere wegen die naar Rome leiden. Heel wat sites halen publiek binnen door in samenwerking met sponsors prijzen aan te bieden. Levert jou bezoek op, en levert de sponsor naamsbekendheid op terwijl hij maar een paar games hoeft aan te bieden. Zoek een game-sponsor die in hetzelfde segment zit, stel hem voor dat hij 1, 2, 3 exemplaren van een populaire game beschikbaar stelt voor een prijsvraag op jouw site, en meldt de prijsvraag vervolgens aan bij sites als gratiz.nl. Je zult er als online game geen concurrentie van ondervinden, hooguit mis je die ene toevallige winnaar die liever met zijn gewonnen spel gaat spelen dan op je site.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
 • 0
Senior     91 1

Waarop baseer je dat?

 

De website die ze op dit moment hebben is gehost op een ip van we-dare.nl die hebben co-locate pakketten met een datalimiet van 80 tot 100GB voor 1500euro per jaar (ik dacht in eerste instantie 2000 te hebben gelezen, mijn fout) terwijl er aanbieders zijn die voor hetzelfde datalimiet tussen de 1000 en 1200 euro per jaar vragen die qua performance zeker niet minder zijn.

 

En een andere oplossing is om een aanbieder te laten adverteren op je eigen website in ruil voor goedkope hosting. Hij gaf namelijk aan zoiezo 500 betalende gebruikers te hebben die misschien voor een hoster weleens potentiele klanten kunnen zijn.

 

Kortom ik denk dat door het kiezen van een andere provider die goedkoper is of bij een provider aan te kloppen voor het verhaal van potentiele klanten dat er best een bedrag valt te besparen.

Zakelijke telefonie met de voordelen van voip?

Kijk eens op: http://www.voipq.nl

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     106 0

Optie 1

 

Als jij vindt dat je site uniek is, kun je altijd proberen om een persbericht te sturen naar alle kranten en tijdschriften die gelezen worden door je doelgroep. Op internet kun je sites vinden waar uitgelegd wordt hoe je een goede persbericht kan schrijven en wat de speelregels zijn (ik weet even niet meer welke).

Dit kost je praktisch niks en niet geschoten, altijd mis. Zeggen ze.

 

Optie 2

 

Wij hebben zel een vertaalbureau annex grafisch ontwerp- en wedesignbureau . Door de te hoge reklamekosten willen we nu zelf (jonge) bedrijven in het zonnetje gaan zetten op minimaal 10 eigen internetportals tegen een gering bedrag.

 

Optie 3

 

Zelf op pad gaan om folders uit te delen. Laat een goed ontwerper de folder ontwerpen. Als je goed onderhandelt kan het +/- 120,- euro kosten. Voor minder dan 500 euro kun je 10.000 full color folders laten drukken. Dat is nog wat.

 

Succes

www.101winkels.nl: GRATIS Pro-webwinkels in het online-winkelcentrum.

www.nationaalwinkelcentrum.nl: Startpagina over online winkelen.

www.edacteur.com: Publiceer GRATIS fotos, tekeningen en verhalen.

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

een datalimiet van 80 tot 100GB voor 1500euro per jaar

 

Als de kosten voor bandbreedte uit de hand lopen zou ik overwegen het geheel in de states te hosten. Een dedicated machine met 1000 GB traffic heb je daar voor ruim $100 per maand, maar er komen uiteraard wel wat kosten bij voor onderhoud als je dat niet zelf kunt... op zich is dat werk dat je aan een (hele) handige student oid kunt overlaten.

 

Campagnes kun je starten vanaf 100 euro, en tarieven beginnen bij (en liggen vaak niet hoger dan) 2 euro CPM.

 

Als je een beetje kunt targetten qua websites waarop je banner verschijnt is dat niet heel duur.. maar voor een run-of-network is het verspilt geld, online adverteren is vaak lastiger dan het lijkt.

 

Ik zou qua promotie mn energie inzetten op het verkrijgen van links op (start)pagina's en andere sites waar je doelgroep uithangt... soms kost dat ook geld, maar het blijft vaak bij kleine bedragen. Een maand een textlink op bijvoorbeeld games.pagina.nl lijkt me waardevoller dan 50.000 banner-impressies op een willekeurig netwerk.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  13 leden, 304 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.