Ga naar inhoud
  • 0

Op zoek naar een standaard ondernemingsplan/investeringkosten voor een lunchroom

 

Ik heb plannen een lunchroom te beginnen met een werkende zaken partner met horeca ervaring en zelf meer als investeerder. Nu zo ik graag cijfers zien van deze specifieke branche en ben ook eventueel geintereseerd in een franchise formule.

 

Iemand hier die zelf een lunchroom heeft/heeft gehad of andere informatie?

 

Gr. Robert

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

4 antwoorden op deze vraag

  • 1

De horeca is een van de branches waar een goede voorbereiding absoluut noodzakelijk is, dat geldt ook voor iemand die werkervaring in de horeca heeft. Er zijn verschillende sites en gidsen waar je de Nederlandse franchiseformules kunt vinden, zoals de nationale franchisegids. Voor het maken van een ondernemingsplan kun je gebruikmaken van cijfers bij het bedrijfsschap Horeca en Catering, banken (zoals Rabobank), het CBS en brancheorganisaties (zoals Koninklijke Horeca Nederland). Daar zijn kengetallen te vinden voor lunchrooms, zoals de cijfers t.a.v. gemiddelde besteding en omzet per vierkante meter verkoopoppervlakte. Een handige site bij het maken van een plan en het zoeken naar informatie is http://www.horecastartersloket.nl.

 

Succes!

Groet,

 

Paul

 

Link naar reactie
  • 0

Robert,

 

voor het eerste "huiswerk" verwijs ik je naar de prima post van Paul.

 

Een van de nieuwe formules in horecaland is Societea. Eentje zit er in Sittard en die heeft pas zijn vloeroppervlakte nog eens verdubbeld. www.societea.nl

 

Een andere formule welke de laatste tijd wat meer in the picture is geweest is Bagels and Beans. www.bagelsbeans.nl

 

Of wil je echt zo'n ouderwetse lunchroom? Dan zul je mij voorlopig nog niet zien want ik heb nog geen grijze haren.

 

Succes,

 

Ard

Link naar reactie
  • 0

www.kenniscentrumhoreca.nl biedt aardige gratis inzichten in de exploitatiecijfers van diverse horecasegmenten. Een mooie kennisbron (gewoon even bellen) is ook de uitgeverij van o.a. Hospitality Management (www.hosman.nl). Zij geven ook het blad lunchroom uit. Voor (betaalde) expertise zou je bijvoorbeeld naar Accon AVM kunnen bellen (zij zijn specialist op franchise gebied en bedienen nogal wat horecaformules). Ook Horeca Accountancy & Advies (uit mijn hoofd: www.horeca-accountancy.nl) is een sterke commerciele partij in de horeca.

 

Succes

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

    Button 1
  • Wie is er online?
    2 leden, 166 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.