• 0

Wat vind jij het beste (betaalde) alternatief voor Google Analytics?

Wij willen liever geen Google Analytics gebruiken voor onze webwinkel en ik ben erg benieuwd naar of jullie enthousiast zijn over een alternatief.

 

We hebben nu naast elkaar wat dingen draaien waaronder AW Stat.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Heb Getclicky ook gebruikt (en nog steeds maar wat minder) voor mijn blog. Is echt super gebruikersvriendelijk!

 

En waarom nu een andere?

 

Mijn man en ik zijn het wel vaker oneens ;D Nee hoor onzin. We hebben een taakverdeling en het statistiekdeel is zijn ding. Hij heeft dus tot nu gekozen voor AW Stat en we zijn nu aan het kijken wat de andere mogelijkheden zijn. Sowieso is GetClicky online en dat heeft voor de winkel niet onze voorkeur.

 

Link naar reactie
  • 1

Ik moet zeggen dat ik de reacties in deze thread ietwat teleurstellend vind.

 

Er zijn veel statistiekenpakketten die vergelijkbare of betere informatie geven dan Google Analytics. Een van de grotere nieuwe spelers is bijvoorbeeld Piwik (100% Free Open Source Software), en betaalde alternatieven als Mint en 103Bees bestaan ook alweer een aantal jaren.

 

Als je WordPress gebruikt, kun je met de HeadSpace Wordpress Plugin zowel Piwik, Mint, 103Bees, CrazyEgg, Hittail, Google Analytics en Google Webmaster naadloos invoegen.

 

Dus, even op een rijtje:

[*] Mint (http://haveamint.com/) 30$ per website, maar het draait op je eigen server, dus jouw data blijft van jou.

[*] 103Bees (http://103bees.com/) Vooral op zoekmachineverkeer gericht, maar helemaal niet verkeerd. Nadeel is dat het een hosted service is, wat betekent dat jouw data bij 103Bees rondhangt. Ze gaan er overigens wel netjes mee om.

[*] Piwik (http://piwik.org/) Deze is belangrijk, omdat dit een combinatie van alle bovenstaande is, en gratis daarbij. Om aan te geven hoe het werkt kun je de (zeer overtuigende) demo bekijken op http://piwik.org/demo/

 

Nog wat aanverwante tools:

[*] CrazyEgg (http://crazyegg.com/) Visualiseert waar bezoekers klikken, en helpt je dus bij het plaatsen van elementen om in de aandacht te vallen.

[*] HitTail (http://www.hittail.com/)

 

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0

Wij willen liever geen Google Analytics gebruiken voor onze webwinkel en ik ben erg benieuwd naar of jullie enthousiast zijn over een alternatief.

 

We hebben nu naast elkaar wat dingen draaien waaronder AW Stat.

Statcounter.com is 1 van de populairste tellers. Ik gebruik deze nu al bijna 4 jaar voor al mijn websites.

Het gebruik is gratis tot 250.000 pageviews per maand, waarna je kan upgraden voor de prijs van 9 Dollar/maand (+-6 Euro).

 

Binnen een account kan je meerdere tellers aanmaken, waarvan je een overzicht krijgt na inloggen. Elke teller kan afgeschermd worden voor de buitenwereld, wat voor mij indertijd de doorslag heeft gegeven.

 

Naar mijn mening biedt de teller alle informatie dat men nodig heeft, maar hier een lijst van wat men kan opvolgen:

 

Summary

Popular Pages

Entry Pages

Exit Pages

Came From

Keyword Analysis

Recent Keyword Activity

Recent Came From

Search Engine Wars

Exit Links

Exit Link Activity

Downloads

Download Activity

Visitor Paths

Visit Length

Returning Visits

Recent Pageload Activity

Recent Visitor Activity

Recent Visitor Map

Country/State/City/ISP

Browsers

System Stats

Lookup IP Address

Download Logs

 

Op http://tellertest.com/tellers.php vind je besprekingen van vele tellers.

Link naar reactie
  • 0

[*] Piwik (http://piwik.org/) Deze is belangrijk, omdat dit een combinatie van alle bovenstaande is, en gratis daarbij. Om aan te geven hoe het werkt kun je de (zeer overtuigende) demo bekijken op http://piwik.org/demo/

 

Ik heb Piwik ook gebruikt in de tijd dat ik bang was voor Google Analytics.

En hoewel het grafisch allemaal zeer mooi is uitgewerkt, haalt het bij lange na niet de functionaliteit van Analytics.

 

De basis van Piwik is prima, maar ga je voor diepere analyses, dan schiet het tekort.

 

Zoals ik al aangaf, ik heb het zelf ook al eerder gebruikt, omdat ik Analytics niet wilde installeren i.v.m. negatieve gevolgen van SEO posities. Maar tegenwoordig installeer ik lekker GA! De voordelen ervan zijn een stuk groter dan eventuele gegevens die ze gebruiken voor benchmarking (of zouden kunnen jatten voor andere doeleinden).

 

Hier een rijtje van 13 pakketten: http://ep2.nl/topic/4628/

 

 

Overigens de opmerking "Mijn man doet de statistieken"... Mag ik vragen hoe jullie werkverdeling ligt? Doet hij heel de marketing?

Link naar reactie
  • 0

Goeie Avalanche,

 

Even de Analytics statistieken erbij gepakt van Dinilu.eu:

google (organic) 32.24%

google (cpc) 27.71%

(direct) ((none)) 15.99%

higherlevel.nl (referral) 5.06%

tit.nl (referral) 3.29%

 

Aangezien de website voor mijn business het belangrijkste klantcontact is, Bing binnenkomt op 0.71% en ik gewoon geld wil verdienen, maakt mij het echt niets uit wat Google van me weet....

 

Gr

Mark

Link naar reactie
  • 0

Ik gebruik zelf Woopra naast Google Analytics. Het mooie van Woopra is dat het live analytics is. Je ziet dus wat er op je site gebeurt terwijl het gebeurt. Je hebt dus de kans om snel in te grijpen als er iets fout gaat of te reageren op een plotselinge ontwikkeling zoals een nieuwe bron van traffic die heel succesvol blijkt. Je kunt ook een chat venster openen op de pagina waar je bezoeker naar kijkt zodat je kan communiceren met die bezoeker en eventueel die persoon tips kan geven of over kan halen om een sale te sluiten. Naast Google analytics die toch heel grondig is in het zo breed mogelijk verzamelen van gegevens zweer ik bij Woopra - woopra.com

Eet het... en je weet het!

Link naar reactie
  • 0

Wij hebben ervaring met AWStats, Google Analytics en Clicky.

 

Het grootste voordeel van Clicky t.o.v. AWStats is dat Clicky realtime is.

Bij een herstart van de server kunnen wij kijken of en waar er bezoekers zijn op onze site alvorens te herstarten.

Dat is voor ons echt heel handig, maar misschien vind je dat niet zo belangrijk.

 

Nadeeltje is dat Clicky toch niet helemaal gratis is. Voor de geavanceerde opties moet je overgaan op PRO.

Link naar reactie
  • 0

Ik gebruik ook gewoon GA,

Het is waar, ze weten dan evenveel over je website als jij. Maar waar heb je dan schrik voor?

Ze gaan heus niet uit die miljoenen sites je site eruit pikken en die dan gaan analyseren. Dat gaat gewoon mee in de grote pot.

 

Denk maar eens aan de zoekgegevens die google verzameld? Ga je omdat google niet mag weten naar wat je zoekt ook niet zoeken met google? Is volgens mij hetzelfde verhaal.

 

Bedankt trouwens Romac35 voor de woopra tip trouwens! Ga ik zeker eens bekijken! Geeft dat geen problemen bij het laden van je paginas/performantie ?

 

anywayz zo zie ik het.

 

www.tornooi.net : toernooilijst voor België en Nederland

Link naar reactie
  • 0

Het is waar, ze weten dan evenveel over je website als jij. Maar waar heb je dan schrik voor?

 

Er zijn situaties waarin het installeren van Google Analytics direct indruist tegen de afspraak die je met je klant hebt gemaakt.

 

Ik kan me ook voorstellen dat je niet graag inloginformatie aan Google geeft, maar wel 'achter de login' wilt weten waar mensen naar kijken. Er zijn veel sites waar niet alle inhoud open beschikbaar is, dus dan is een pakket op de server een belangrijk argument.

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0

Blijft toch een interessante discussie. Ik gebruik nog steeds Clicky en ben er best happy mee. Alleen draait het online en duurt het even om een overzicht o.b.v. een eigen tijdreeks op het scherm te toveren. En de mogelijkheden zijn wellicht beperkt omdat ik de gratis versie gebruik (denk ik). Maar ik heb geen idee wat er dan ontbreekt.

 

Voor een andere website gebruiken we wel GA. Qua gebruik vind ik deze minder vriendelijk en ik ben er nog niet toe gekomen me hier echt in te verdiepen. Heb er dus ook nog geen beleving bij.

 

Reden voor GA huiver, is dat Google dan veel inzicht in de site krijgt, bijv. in de bounce rate. Schijnt mee te tellen in de positie van organische zoekresultaten. Als je een nieuwe site lanceert, weet je nog niet hoe die op dat vlak presteert. Vandaar dat we met Clicky zijn gestart. Als je eenmaal weet dat de bounce rate binnen de perken is, zou je GA gerust kunnen installeren (zo is mij verteld). Maar gegeven mijn beperkte GA ervaring, sta ik daar nu (nog) niet om te springen.

 

Verder heb ik nog wel een andere vraag over dit topic. Ik zou de webstats gegevens graag willen verrijken met gegevens uit een andere database. Dat kan niet met Clicky of GA. Zijn er webstat programma's op de markt die je met eigen gegevens kunt verrijken en die dus ook op je eigen server draaien?

Link naar reactie
  • 0

StefanO, het is door jouw bijdrage dat ik op dit moment Clicky gebruik en ik ben er ook tevreden over.

Het is in ieder geval een stuk begrijpelijker dan Google Analytics.

 

In de betaalde versie kun je doelen stellen en volgen.

 

AW Stats draai je op je eigen server. Of je dat kunt aanpassen / uitbreiden weet ik niet.

Maar het grote voordeel is dat er geen script door je webpagina's wordt aangesproken en dus geen enkel snelheidsverlies.

Nadeel is dat de rapportage na 24 uur pas komt.

Link naar reactie
  • 0

De jongens die mijn adwords beheren die vertelden mij onlangs dat als je Google Analytics gebruikt dat dit mogelijk niet goed is voor je CPC (Cost Per Click) in adwords.

 

Voor een bekende kantoorgroothandel deden zij o.a. de adwords. Later kwam daar Google Analytics bij en was dus de conversie, gemiddelde ordergrootte en meer van dat soort interessante info te zien in analytics. Enkele maanden later steeg de CPC van adwords plotseling van enkele tientallen centen naar ruim 1 euro of soms nog meer, zonder dat er aanmerkelijk concurrentie bij kwam op die woorden. Na enkele maanden hadden ze analytics weer verwijderd, en toen zakte de CPC geleidelijk aan weer..

 

Op zich zijn dit geen harde feiten, maar het is wel bizar dat toevallig met de (de-)installatie van analytics de CPC mee ging bewegen. Je zou bijna denken dat als Google ziet wat voor omzet je met een paar van die clicks je behaalt, ze daar proberen een graantje in mee te pikken. Voor mij is dit verhaal eigenlijk al reden genoeg om bij alternatieven voor analytics te blijven en analytics niet te gebruiken.

 

Zijn er toevallig meer mensen die hier ervaring mee hebben?

Link naar reactie
  • 0

De jongens die mijn adwords beheren die vertelden mij onlangs dat als je Google Analytics gebruikt dat dit mogelijk niet goed is voor je CPC (Cost Per Click) in adwords.

 

Voor een bekende kantoorgroothandel deden zij o.a. de adwords. Later kwam daar Google Analytics bij en was dus de conversie, gemiddelde ordergrootte en meer van dat soort interessante info te zien in analytics. Enkele maanden later steeg de CPC van adwords plotseling van enkele tientallen centen naar ruim 1 euro of soms nog meer, zonder dat er aanmerkelijk concurrentie bij kwam op die woorden. Na enkele maanden hadden ze analytics weer verwijderd, en toen zakte de CPC geleidelijk aan weer..

 

Op zich zijn dit geen harde feiten, maar het is wel bizar dat toevallig met de (de-)installatie van analytics de CPC mee ging bewegen. Je zou bijna denken dat als Google ziet wat voor omzet je met een paar van die clicks je behaalt, ze daar proberen een graantje in mee te pikken. Voor mij is dit verhaal eigenlijk al reden genoeg om bij alternatieven voor analytics te blijven en analytics niet te gebruiken.

 

Zijn er toevallig meer mensen die hier ervaring mee hebben?

 

Ervaring nog niet maar dit soort verhalen hoor je meer.

 

Ter update: we hebben uiteindelijk nu toch ook GA geinstalleerd, vooral ivm Adwords.

Link naar reactie
  • 0

Het beste gratis alternatief voor Google analytics is crawltrack, ik gebruik het op alle sites. Crawltrack monitort o.a. bots, gelezen pagina's, zoektermen, bezoekers (inclusief geo landen ip module), trends in grafieken en is compatible met zo ongeveer alles. Het beschermt daarnaast tegen sql injecties en biedt de mogelijkheid referrerspam tegen te gaan door sites te blocken.

 

screenshot1uk.png

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 226 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.