Ga naar inhoud

Multi Level Marketing in Kaart

Aanbevolen berichten

Goede middag mensen,

Introductie, Saidy met MLM

Sindskort een jaar ben ik samen met me groep bezig om MLM Branche verkennen. De persoon Stef van Boekel introduceerde me op een proffesionele wijze de MLMBranche. Sindsdien heb ik die kans zeer serieus genoemen. Hij zei tegen mij hier zijn aantal websites en zoek de internet gerust door om alles over MLM te vinden.

 

Niet alleen door Stef van Boekel manier van doen ben ik bezig gehouden met MLM, maar ik ben een grote fan van Robert van Richdad. Heb samen met mijn familie stuk of 30 boeken van hem gehaald, dus zo ben ik open gaan staan voor MLM. En ook van Dale Carnegie, Steven Covey, Tony Buzan.. Hierbij geef ik aan dat ik pro ben van continu learning.

 

Inleiding

Ik wil hierbij over Multi Level Marketing hebben. Ik weet dat dit een Anti MLM forum is.

Heb alle posten hierin gelezen, maar ook in forum.evd.nl. Ik wil inhoudelijk over Multi Level Marketing, Netwerkmarketing, Team-Marketing, Viralmarketing hebben. Ik ben een Ondernemer en nog geen Netwerker. Ik gebruik de definitie van guerrilla marketing 101 expert voor de woord marketing. Als je business doet is marketing alles wat je doet, waaronder je manier van solliciteren, mensen aanspreken, financieel plan, business card, sales, business plan, corporatie plan, marketing plan, aandeelhouders, websites, salesforce enz enz

 

Marketing

Ook dit deel van de forum heet Marketing. Dus wil ik daarbij ook houden.

Multi Level Marketing, NetwerkMarketing dat zegt dus dat het onderdeel is van de marketing. Alleen Inhoudelijk wordt het aangezien als Piramide spel. Ik verneem dat men financiele plan (samenwerkings concept) en de marketing techniek door elkaar word gehaald. Ik ga drie cases gebruiken.

 

Case 1

Pracktisch ik werk in een onderneming en vertel tegen mijn baas, ik heb een vriend die toch ongelovelijk goed is in marketing. En die baas zegt oh ja, okie dan gaat hij een sollicatie (open) gesprek aan. En zegt inderdaad die vriend is super goed. Hij haalt 3 miljoen euro omzet. De baas komt terug naar mij en zegt bedankt voor je aanraden. Ik zeg graag gedaan, plus heb een winst bij hem gehaald. De baas gaat naar de aandeelhouders en zegt hier zijn de resultaten van me jongens. De aandeelhouders zeggen bedankt en gaat terug naar hun andere inkomens bronnen.

 

Case 2

Ik als een nieuwe persoon in Business. Wil graag meebeginnen. Ik wil een bedrijf beginnen. En ben van start gegaan. Welke personen heb ik nodig in me bedrijf wel competentie heb ik nodig om te functioneren? Naar 5 jaar zwoegen en hard werken 60-70 uur per week. Is me bedrijf failliet gegaan, alleen heb wel aantal competentie gehaald.

 

Case 3

Ik ga solliciteren naar een bedrijf. Ben naar 1 jaar sollicteren aangenoemen bij het bedrijf en dan 3 maanden lang hard geploegd voor het bedrijf, 120 uur per week. Bezit vaardigheden in verkopen, automatiseren, internetmarketing. Het bedrijf heeft door mij half miljoen euro omgezet en ik krijg rond 3000 euro per maand betaald.

 

De voordelen van MLM zijn met mijn case ter illustratie:

[*]Case 1

Dat je tom de bouwer in kan brengen (zoals in case 1) en waarvan jij beloont wordt.

[*]Case 2

Dat je heel snel heel veel competentie kan winnen in de vorm van Sales, Marketing, Investeren, Onderhandelen, Samenwerken

[*]Case 3

Dat je word beloond door de presetatie die je doet.

 

Conflicten

Wat zijn vooral de conflicten hier in Nederland?

- Zijn dat we bijna nooit over onze loon/beloningen praten bij andere mensen bijzijn. cultuurshock van Nederlanders met v.s. mlm

Daardoor als mensen beginnen met de compensatie plan, schieten ze gelijk in verdediging.

- Dat er aantal piramide spellen zijn ontstaan vanuit de concept MLM.

- Dat de mensen MLM marketing en financiele beloning doorelkaar halen.

 

Van Richdad en Nic Halik

Je moet meerdere, tussen 7-15 inkomsten, hebben om financieel vrij te hebben. Daarin focus je in Employer, Small business, Big Business en Investeerder. Netwerkmarketing biedt de oplossing om vanuit Small Business naar Big Business te gaan. Je hebt namelijk ontiegelijk veel competentie en deliverbles nodig om uberhaupt in Small Business te overleven laat staan in Big Business. En waar zijn de opleidingen om SB, BB en Investerdeer te worden, waar wij rond de eerste fase van onze leven 20 jaar bezig zijn om Employer te worden in Nederland?

 

Totslot

De multilevelmarketing is een manier om iedereen te introduceren in je business en samen met jou de product en dienst in de markt te brengen. Daarvoor wordt je beloont door de piramide compensatieplan. Je begint bij jou warme netwerk zoals een onderneming waar je mee bezigt bent, dat leg je aan je vrienden, familie en kennissen uit. Daarna wanneer je bekwamer bent ga je snel je warme netwerk grote maken, zoals bekwame verkoper is. En verander je samen met je mede teamgenoot of mede klant genoot jou gedrag en maak je elkaars leven beter.

 

 

Hierbij, succes met de antimlmers in dit forum om tegen mij in te gaan.

 

 

 

 

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie
Retired Mod     4,6k 118

Op persoonlijke noot: Ik vind het een vaag onsamenhangend verhaal. Ik snap verder de intentie van je topic niet. Ik ga toch ook geen topic starten met: Ik vind papieren marketing top. Waarom? Omdat pietje het mij heeft aangeraden en dan nog tien vage redenen.

 

Waarom nou dit topic? Zo start je geen topic, maak er een concreet simpel topic van met een duidelijke topic start en concrete voorbeelden uit de praktijk zodat je ook echt een discussie krijgt. Nu wakker je alleen het anti vuurtje aan, dat heeft geen nut.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Djluc, bedankt voor je respond.

 

Ik begrijp je onverschilligheid. Jou feedback is wat onduidelijk over mijn topic. Ik begrijp dat je de nadruk wilt leggen op de zachte kant van mijn verhaal. Alleen ik wil het vooral bij de harde kant houden. Wil graag feiten en concrete meningen hebben over MLM, vanuit mijn visie. Ik zelf wil de kracht van MLM duidelijk weergeven, vanuit mijn oogpunt. Daarin vraag ik de Anti mlmers om de zwaktes aan te geven. Wat hun dwars liggen. Daarop gelet dat ze de emotie wat opzij zet om inhoudelijk te reageren. Heb namelijk veel topics hier in deze forum gelezen, daaruit concludeer ik dat MLM gewoon weggeveegd word van de marketing topic. Als het een prachtige marketing tool is.

 

- Ik neem aan dat je het actueel wilt hebben, voor concreten voorbeelden. Ik vind mijn fictie case best wel sterk. Alleen niet helemaal uitgeschreven, dat kan wel beter. Zit nog te wennen met dit forum.

- Mijn topic heeft inleiding, midden stuk en slot. Alleen jij vindt het onsamenhangend verhaal, vanwege...?

- Via woorden om mijn intentie te zoeken, word moeilijk. :-) I come in peace.

 

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie

Op persoonlijke noot: Ik vind het een vaag onsamenhangend verhaal. Ik snap verder de intentie van je topic niet. Ik ga toch ook geen topic starten met: Ik vind papieren marketing top. Waarom? Omdat pietje het mij heeft aangeraden en dan nog tien vage redenen.

 

Waarom nou dit topic? Zo start je geen topic, maak er een concreet simpel topic van met een duidelijke topic start en concrete voorbeelden uit de praktijk zodat je ook echt een discussie krijgt. Nu wakker je alleen het anti vuurtje aan, dat heeft geen nut.

 

volgens mij schopt half Nederland tegen het mlm systeem,

terwijl de andere helft gewoon meedoet aan mlm systemen ;D ;D

zo, nu eerst even een glaasje melk

Link naar reactie

- Mijn topic heeft inleiding, midden stuk en slot. Alleen jij vindt het onsamenhangend verhaal, vanwege...?

 

Met alleen een voorwoord, een middenstuk en een eindwoord, schrijf je ook geen boek, toneelstuk of scriptie van een film.

Het geheel van je verhaal is onduidelijk, onsamenhangend, en geen flauw idee waar je met deze onzin "proza" in godsnaam naar toe wilt.... ???

 

Je stelt geen duidelijke vraag, je knalt een lap tekst neer, die zo uit een goedkoop boekje is geleerd, en toen ? Reactie's op de "harde" en/of "zachte" kant van MLM ?

 

Noem mij dan maar dom, maar ikke nie begrijpe nie....

 

 

Link naar reactie

Als je aan wilt tonen dat MLM een legitieme manier van marketing is, zou ik beginnen met cases die ook echt over marketing gaan, in plaats van over de beloningsstructuur. Wat mij betreft bevestig je met je cases juist dat MLM om alles behalve het te marketen product draait.

 

Bedankt voor je reactie Michiel van Vlaardingen.

 

Yes, ik wil dus de onderscheid brengen met MLM en de beloningsstructuur. Want dan kan je conclusie nemen dat bij de beloningsstructuur daar de legitime manier van werken is.

 

Marketing opzichzelf is zo legaal als het kan het ligt dus aan de beloningsstructuur, waar mensen vallen. Hoe zie jij het voor je als je de beloningstructuur uit haalt en dan de MLM manier van werken benaderd?

 

Yes, zoals bij marketing gaat gaat het om alles en product zit erin. Dus dat is de guerilla marketing definitie van marketing. Marketing is alles, dus ook de productplan, producten verkopen, team, houseparties, coldcalling, 3-way call, skype, calling zelfs hoe je de telefoon opneemt, je backbone zoals salesforce, je frontbone zoals websites, je huis of je kantoor.

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie

 

...

Ik weet dat dit een Anti MLM forum is.

...

 

Dat valt nog wel mee. Het is meer zo dat we niet zo van spammers houden, of ze nou MLM of andere dingen spammen.

 

Wat de conflicten zijn vooral hier in Nederland?

- Zijn dat we bijna nooit over onze loon/beloningen praten bij andere mensen bijzijn. cultuurshock van Nederlanders met v.s. mlm

Daardoor als mensen beginnen met de compensatie plan, schieten ze gelijk in verdediging.

- Dat er aantal piramide spellen zijn ontstaan vanuit de concept MLM.

- Dat de mensen MLM marketing en financiele beloning doorelkaar halen.

 

En omdat je op een gegeven moment geen feestje meer kon aflopen zonder door 6 mensen aangesproken te worden omdat ze zo'n fantastisch aanbod voor je hadden. :P

...

De multilevelmarketing is een manier om iedereen te introduceren in je business en samen met jou de product en dienst in de markt te brengen. Daarvoor wordt je beloont door de piramide compensatieplan. Je begint bij jou warme netwerk zoals een onderneming waar je mee bezigt bent, dat leg je aan je vrienden, familie en kennissen uit. Daarna wanneer je bekwamer bent ga je snel je warme netwerk grote maken, zoals bekwame verkoper is. En verander je samen met je mede teamgenoot of mede klant genoot jou gedrag en maak je elkaars leven beter.

 

Voor mij is het probleem met veel MLMers dat ze geen (voor mij) waardevolle zaken verkopen. Ze verkopen vooral om te scoren, en dat stoort mij (en wat ik zo hoor, ook veel anderen).

 

Hierbij, succes met de antimlmers in dit forum om tegen mij in te gaan.

 

 

Kijk, met zo'n opmerking ga je niet snel vrienden maken natuurlijk. We houden hier wel van pittige discussies maar laten we niet op de man spelen.

 

Verder deel ik wel de kritiek van anderen in dit topic. Ik begrijp ongeveer wel waar je heen wilt, maar verder kan ik er geen chocola van maken.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

- Mijn topic heeft inleiding, midden stuk en slot. Alleen jij vindt het onsamenhangend verhaal, vanwege...?

 

Met alleen een voorwoord, een middenstuk en een eindwoord, schrijf je ook geen boek, toneelstuk of scriptie van een film.

Het geheel van je verhaal is onduidelijk, onsamenhangend, en geen flauw idee waar je met deze onzin "proza" in godsnaam naar toe wilt.... ???

 

Je stelt geen duidelijke vraag, je knalt een lap tekst neer, die zo uit een goedkoop boekje is geleerd, en toen ? Reactie's op de "harde" en/of "zachte" kant van MLM ?

 

Noem mij dan maar dom, maar ikke nie begrijpe nie....

 

 

 

Hola Down,

 

Beetje aparte reactie van je op mij, bedankt voor je moeite.

Laten we dan beginnen met wat je wilt begrijpt. Wat begrijp je van mij verhaal?

 

chau

Saidy

Earn while you Learn.

Link naar reactie
Retired Mod     4,6k 118

Djluc, bedankt voor je respond.

 

Ik begrijp je onverschilligheid. Jou feedback is wat onduidelijk over mijn topic. Ik begrijp dat je de nadruk wilt leggen op de zachte kant van mijn verhaal. Alleen ik wil het vooral bij de harde kant houden. Wil graag feiten en concrete meningen hebben over MLM, vanuit mijn visie. Ik zelf wil de kracht van MLM duidelijk weergeven, vanuit mijn oogpunt. Daarin vraag ik de Anti mlmers om de zwaktes aan te geven. Wat hun dwars liggen. Daarop gelet dat ze de emotie wat opzij zet om inhoudelijk te reageren. Heb namelijk veel topics hier in deze forum gelezen, daaruit concludeer ik dat MLM gewoon weggeveegd word van de marketing topic. Als het een prachtige marketing tool is.

 

- Ik neem aan dat je het actueel wilt hebben, voor concreten voorbeelden. Ik vind mijn fictie case best wel sterk. Alleen niet helemaal uitgeschreven, dat kan wel beter. Zit nog te wennen met dit forum.

- Mijn topic heeft inleiding, midden stuk en slot. Alleen jij vindt het onsamenhangend verhaal, vanwege...?

- Via woorden om mijn intentie te zoeken, word moeilijk. :-) I come in peace.

Je denk dat je weet waar ik de nadruk op willen leggen maar dat is niet zo, dat is een aanname van je. Ik heb ook totaal geen behoefte je onderuit te halen of weet-ik-veel-wat want ik vind het veel te leuk om hier inhoudelijk te discussiëren. Echter gaat dat niet omdat je topicstart niet duidelijk is. Dus nogmaals de vraag: Wat is nou het punt wat je ter discussie stelt? Hoeft niet met inleiding enzovoorts maar gewoon een punt wat interessant is ter discussie.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Je bevestigd zelf eigenlijk precies mijn gevoel: MLM is geen marketing methode, slechts een distributie/beloningsstructuur. En wat mij betreft benader je het ook te veel van uit de deelnemers in een MLM en niet waar het hier om zou moeten gaan: waarom zou ik als ondernemer MLM willen toepassen?

 

Voor mij is het probleem met veel MLMers dat ze geen (voor mij) waardevolle zaken verkopen. Ze verkopen vooral om te scoren, en dat stoort mij (en wat ik zo hoor, ook veel anderen).

 

Het maakt mij altijd nieuwsgierig naar voorbeelden van MLM die niet vallen onder:

- producten die geen waarde hebben / elders voor minder dan 10% van de prijs te koop zijn

- producten die bedoeld zijn om zelf een MLM op te zetten / MLM te leren

- een 'get-rich-quick scheme'

 

Link naar reactie

 

...

Ik weet dat dit een Anti MLM forum is.

...

 

Dat valt nog wel mee. Het is meer zo dat we niet zo van spammers houden, of ze nou MLM of andere dingen spammen.

 

Wat de conflicten zijn vooral hier in Nederland?

- Zijn dat we bijna nooit over onze loon/beloningen praten bij andere mensen bijzijn. cultuurshock van Nederlanders met v.s. mlm

Daardoor als mensen beginnen met de compensatie plan, schieten ze gelijk in verdediging.

- Dat er aantal piramide spellen zijn ontstaan vanuit de concept MLM.

- Dat de mensen MLM marketing en financiele beloning doorelkaar halen.

 

En omdat je op een gegeven moment geen feestje meer kon aflopen zonder door 6 mensen aangesproken te worden omdat ze zo'n fantastisch aanbod voor je hadden. :P

...

De multilevelmarketing is een manier om iedereen te introduceren in je business en samen met jou de product en dienst in de markt te brengen. Daarvoor wordt je beloont door de piramide compensatieplan. Je begint bij jou warme netwerk zoals een onderneming waar je mee bezigt bent, dat leg je aan je vrienden, familie en kennissen uit. Daarna wanneer je bekwamer bent ga je snel je warme netwerk grote maken, zoals bekwame verkoper is. En verander je samen met je mede teamgenoot of mede klant genoot jou gedrag en maak je elkaars leven beter.

 

Voor mij is het probleem met veel MLMers dat ze geen (voor mij) waardevolle zaken verkopen. Ze verkopen vooral om te scoren, en dat stoort mij (en wat ik zo hoor, ook veel anderen).

 

Hierbij, succes met de antimlmers in dit forum om tegen mij in te gaan.

 

 

Kijk, met zo'n opmerking ga je niet snel vrienden maken natuurlijk. We houden hier wel van pittige discussies maar laten we niet op de man spelen.

 

Verder deel ik wel de kritiek van anderen in dit topic. Ik begrijp ongeveer wel waar je heen wilt, maar verder kan ik er geen chocola van maken.

 

Bedankt voor je reactie fred wiersma,

 

Volgens mij was jij de geene in 2002 jaar reactie dat je zei dat dit een anti mlmforum is. Maakt mij niet uit, ik begrijp de gevoel van anti mlmers wel. Het is niks mis mee met antimlmer te zijn. Dus ik zie het juist dat ik de strijd aan wil gaan.

 

Je meldt dat je vervelend vindt dat er 6 vrienden op een feest de producten aan jou probeert te verkopen, met hun cocktail speech. Het is toch juist leuk om mensen te zien veranderen in ondernemers? Ik zelf hoor juist alle kansen aan bij al mijn vrienden. En dan vertel ik hun wat ik er van vind en als ik er meeeens ben vind ik prachtig om door de sales fase met die vrienden te kunnen gaan. Dus wat is mis mee om 6 keer 20 seconden (cocktail speech) aan te horen van je vrienden in een feest?

 

Je maakt punt met dat ze willen scoren. Ik beschouw dat ze te veel focus hebben met geld, dus daar zit je conflict met die vrienden. Mijn advies is dan om die mensen daarop aan te spreken, dat hun hoofddoel geld is en dat je jezelf als euroteken wordt gezien.

 

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie
Retired Mod     1,8k 100

Volgens mij was jij de geene in 2002 jaar reactie dat je zei dat dit een anti mlmforum is. Maakt mij niet uit, ik begrijp de gevoel van anti mlmers wel. Het is niks mis mee met antimlmer te zijn. Dus ik zie het juist dat ik de strijd aan wil gaan.

 

Dit soort zaken wil ik zeker niet lezen. Gewoon inhoudelijk en geen verwijten. Ik wil het woord anti mlm'er niet meer lezen in dit topic. Gewoon inhoudelijk discussiëren.

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie

Djluc, bedankt voor je respond.

 

Ik begrijp je onversch....

..... Dus nogmaals de vraag: Wat is nou het punt wat je ter discussie stelt? Hoeft niet met inleiding enzovoorts maar gewoon een punt wat interessant is ter discussie.

 

 

 

Dat Nederlanders zich emotioneel opstellen wanneer ze de compesatieplan zien van bedrijf. In Nederlandse cultuur is het vies om over jou loon of beloning te bespreken. Het is zelfs zo erg door geschoten dat wij met verplichte wetten de Nederlandse top betaalders in de jaarverslag moeten komen.

 

Dat door de verblind emotie dat wij de prachtige structuur van MLM niet meer willen zien.

 

Als het zo ver is, wil ik ook graag samen met dit groep de MLM-systeem in kaart brengen.

(dit is mijn intentie) Want als we samen brainmelting kunnen doen. Zou geweldig zijn, ik heb namelijk 1 jaar lang hierover nagedacht en aantal businessplannen aan het klaarstomen. Dus wil ik gewoon complete beeld hebben vanuit proffesionele forum. Heb zelf stuk of 200 forums gezien, maar die zijn machtig of onder niveau.

Earn while you Learn.

Link naar reactie

Volgens mij was jij de geene in 2002 jaar reactie dat je zei dat dit een anti mlmforum is. Maakt mij niet uit, ik begrijp de gevoel van anti mlmers wel. Het is niks mis mee met antimlmer te zijn. Dus ik zie het juist dat ik de strijd aan wil gaan.

 

Dit soort zaken wil ik zeker niet lezen. Gewoon inhoudelijk en geen verwijten. Ik wil het woord anti mlm'er niet meer lezen in dit topic. Gewoon inhoudelijk discussiëren.

 

Hola Yannick Veys,

 

Wat is er mis mee om Promlmers en Antimlmer te formuleren? In discussie heb je beide partyen nodig, of gaan we dialoog doen?

 

Ik zelf ben een Pro mlmer.

Earn while you Learn.

Link naar reactie
Retired Mod     1,8k 100

Hola Yannick Veys,

 

Wat is er mis mee om Promlmers en Antimlmer te formuleren? In discussie heb je beide partyen nodig, of gaan we dialoog doen?

 

Ik zelf ben een Pro mlmer.

 

Je creëert hierdoor meteen al een gat. Ik zou het niet op die manier in willen steken. Stel een duidelijk vraag of maak een duidelijke stelling en ga daar dan over discussiëren. Het hoeft geen links/recht voor/tegen discussie te worden. Feiten, feiten en meningen. Maar geen verwijten en "flames" en: zie je wel hij is anti!

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie

 

...Volgens mij was jij de geene in 2002 jaar reactie dat je zei dat dit een anti mlmforum is.

 

Heb je een linkje? Volgens mij werd ik in 2003 pas lid van dit forum ;).

 

Maakt mij niet uit, ik begrijp de gevoel van anti mlmers wel. Het is niks mis mee met antimlmer te zijn. Dus ik zie het juist dat ik de strijd aan wil gaan.

 

Dit forum gaat niet over strijd, en dat gaan we ook niet toelaten. Dit forum gaat over (beter) ondernemen en van elkaar leren.

 

Je meldt dat je vervelend vindt dat er 6 vrienden op een feest de producten aan jou probeert te verkopen, met hun cocktail speech. Het is toch juist leuk om mensen te zien veranderen in ondernemers? Ik zelf hoor juist alle kansen aan bij al mijn vrienden. En dan vertel ik hun wat ik er van vind en als ik er meeeens ben vind ik prachtig om door de sales fase met die vrienden te kunnen gaan. Dus wat is mis mee om 6 keer 20 seconden (cocktail speech) aan te horen van je vrienden in een feest?

 

Ik bedoel iets anders. Ik wil van niemand, ook niet van goede vrienden, iets aangesmeerd krijgen. Mijn definitie van aansmeren is: ik moet naar geleuter luisteren over producten die ik niet wil en waar ik niet om gevraagd heb.

 

Ik ben wel geinteresseerd in wat ze doen, en of dat hun bevalt. Maar die aandoenlijk overduidelijke dubbele agenda, daar kan ik slecht tegen. Even voor jouw beeld: ben ooit eens meegeweest naar een MLM bijeenkomst. Het product zat goed in elkaar, ik zag het enthousiasme van de mensen, en voor zover ik zag en hoorde (ook van de vriendin die me meenam) was de ondersteuning ook OK. Het is alleen niets voor mij.

 

 

Je maakt punt met dat ze willen scoren. Ik beschouw dat ze te veel focus hebben met geld, dus daar zit je conflict met die vrienden. Mijn advies is dan om die mensen daarop aan te spreken, dat hun hoofddoel geld is en dat je jezelf als euroteken wordt gezien.

 

 

 

Die vrienden zijn inmiddels geen vrienden meer. ;) Ben het met je eens dat hun focus op 'snel geld verdienen' lag, en dat werkt voor mij niet zo goed. Nogmaals, het lastige van MLM (en waarom MLM zo'n slechte naam heeft) is juist de focus op 'snel geld verdienen' en de beloningsstructuur.

 

In plaats van ons te overtuigen van de goede kanten van MLM zou ik je aanraden te focussen op gewoon meedoen aan de discussies, en vanuit je eigen expertise vragen te beantwoorden. Daar zul je meer krediet mee opbouwen dan met het 'pushen' van MLM.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie

Je bevestigd zelf eigenlijk precies mijn gevoel: MLM is geen marketing methode, slechts een distributie/beloningsstructuur. En wat mij betreft benader je het ook te veel van uit de deelnemers in een MLM en niet waar het hier om zou moeten gaan: waarom zou ik als ondernemer MLM willen toepassen?

 

Voor mij is het probleem met veel MLMers dat ze geen (voor mij) waardevolle zaken verkopen. Ze verkopen vooral om te scoren, en dat stoort mij (en wat ik zo hoor, ook veel anderen).

 

Het maakt mij altijd nieuwsgierig naar voorbeelden van MLM die niet vallen onder:

- producten die geen waarde hebben / elders voor minder dan 10% van de prijs te koop zijn

- producten die bedoeld zijn om zelf een MLM op te zetten / MLM te leren

- een 'get-rich-quick scheme'

 

 

Hola Michiel

MLM is een marketing techniek. Het is een opsomming van de marketingen tactieken. Opsomming een grote businesspartner als alliances, team netwerkers die je helpen, tom de builder, 3-way calling, salestraining, houseparty, financieel plan, uitbetalingsysteem, businessplan en nog meer van dat soort activiteiten.

 

Als ondernemer kan je heel snel heel veel mensen waar je samen werkt. Die de woord en koopgedrag samen met de klanten veranderen. Geen enkele systeem biedt die mogelijkheid, behalve dat je 3 maanden (mits ze presteren) mensen moeten betalen voor hun maandelijks loon en dan krijg je dus de lasten van salespersoon of marketing persoon erbij.

 

 

Op je punten met mijn oogpunt.

-Bij hoop bedrijven zijn de producten 10% duurder dan andere bedrijven. Dat is hun manier om klanten te binden. Totdat ze merken dat ze geen geld meer hebben om services te kunnen betalen. Dus bij herhaaldelijk producten is dat zeer schade voor je bedrijf om niet te investeren in je services. Welke persoon wilt het 10% goedkoper met slechte service?

 

Hierin de nadeel van MLMbedrijven is dat ze zeggen we doen MLM omdat het zo goedkoop en dan product voor de volle tarief te laten betalen. Daarin zijn er hoop MLMbedrijven achter gesteld.

 

-Producten die geen waarde geven worden naar een tijdje toch doodgebloed. Maakt niet uit hoe goed je bedrijf is, zelfs MLMbedrijven. Als een vriend/familie van je slechte product verkoopt gaat zijn naam en inzichten van business doen eraan. Het is zo dat jij als persoon de business wordt. (dus de onderneming) Daarin zal de mlmer zich bekwaam moeten worden, speculeer ik.

 

-Er zijn sommige top en wannabe top mlmers die komen als je nu inschrijf kan je mega geld verdienen. Meerdeels van de bedrijven die ik gescanned hebt en merendeels van de MLMers houden op met get rich schemes, wanneer ze tijdje in zien en 95% van hun downline afhaken. Alleen als oplichter maakt niet uit welke branche je doet is makkelijkere om mensen blind te maken met get rich story. Dus vanuit oplichter punt is het makkelijk om zo te doen.

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie

Hola Yannick Veys,

 

Wat is er mis mee om Promlmers en Antimlmer te formuleren? In discussie heb je beide partyen nodig, of gaan we dialoog doen?

 

Ik zelf ben een Pro mlmer.

 

Je creëert hierdoor meteen al een gat. Ik zou het niet op die manier in willen steken. Stel een duidelijk vraag of maak een duidelijke stelling en ga daar dan over discussiëren. Het hoeft geen links/recht voor/tegen discussie te worden. Feiten, feiten en meningen. Maar geen verwijten en "flames" en: zie je wel hij is anti!

 

Hola Yannick

 

Okie, dat doe ik sowieso niet. :-)

Earn while you Learn.

Link naar reactie

Beste saidismeenk,

 

Wat is volgens jou dan het verschil tussen een discussie en een dialoog? Persoonlijk vind ik dialogen meestal een stuk constructiever.

 

Martijn

 

Liefst wil ik dialoog hebben, alleen bij forums werken dat niet zo.

 

Dialoog open vraag en dan valt diep stiltes. Bij groepsgesprekken met 3-4 man werken dialoog uitstekend.

Discussie is voor en tegen party. Die zetten argumentatie op elkaar en dan breng je de voordelen en nadelen in kaart.

 

Wat is volgens jou het verschil?

 

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie

 

...Volgens mij was jij de geene in 2002 jaar reactie dat je zei dat dit een anti mlmforum is.

 

Heb je een linkje? Volgens mij werd ik in 2003 pas lid van dit forum ;).

 

Maakt mij niet uit, ik begrijp de gevoel van anti mlmers wel. Het is niks mis mee met antimlmer te zijn. Dus ik zie het juist dat ik de strijd aan wil gaan.

 

Dit forum gaat niet over strijd, en dat gaan we ook niet toelaten. Dit forum gaat over (beter) ondernemen en van elkaar leren.

 

Je meldt dat je vervelend vindt dat er 6 vrienden op een feest de producten aan jou probeert te verkopen, met hun cocktail speech. Het is toch juist leuk om mensen te zien veranderen in ondernemers? Ik zelf hoor juist alle kansen aan bij al mijn vrienden. En dan vertel ik hun wat ik er van vind en als ik er meeeens ben vind ik prachtig om door de sales fase met die vrienden te kunnen gaan. Dus wat is mis mee om 6 keer 20 seconden (cocktail speech) aan te horen van je vrienden in een feest?

 

Ik bedoel iets anders. Ik wil van niemand, ook niet van goede vrienden, iets aangesmeerd krijgen. Mijn definitie van aansmeren is: ik moet naar geleuter luisteren over producten die ik niet wil en waar ik niet om gevraagd heb.

 

Ik ben wel geinteresseerd in wat ze doen, en of dat hun bevalt. Maar die aandoenlijk overduidelijke dubbele agenda, daar kan ik slecht tegen. Even voor jouw beeld: ben ooit eens meegeweest naar een MLM bijeenkomst. Het product zat goed in elkaar, ik zag het enthousiasme van de mensen, en voor zover ik zag en hoorde (ook van de vriendin die me meenam) was de ondersteuning ook OK. Het is alleen niets voor mij.

 

 

Je maakt punt met dat ze willen scoren. Ik beschouw dat ze te veel focus hebben met geld, dus daar zit je conflict met die vrienden. Mijn advies is dan om die mensen daarop aan te spreken, dat hun hoofddoel geld is en dat je jezelf als euroteken wordt gezien.

 

 

 

Die vrienden zijn inmiddels geen vrienden meer. ;) Ben het met je eens dat hun focus op 'snel geld verdienen' lag, en dat werkt voor mij niet zo goed. Nogmaals, het lastige van MLM (en waarom MLM zo'n slechte naam heeft) is juist de focus op 'snel geld verdienen' en de beloningsstructuur.

 

In plaats van ons te overtuigen van de goede kanten van MLM zou ik je aanraden te focussen op gewoon meedoen aan de discussies, en vanuit je eigen expertise vragen te beantwoorden. Daar zul je meer krediet mee opbouwen dan met het 'pushen' van MLM.

 

Hola Fred,

Zachte kant

Ik heb het snel gescanned en zit in me onbewuste hersenen. :-) Dus zit in dit forum.

Herinner je vriendin verhaal en dat je product prachtig vind. Alleen je kon die product niet verkopen.

Hoeft toch ook niet, een product is bedoeling om jou leven te verrijken. Dus je vond uiteindelijk die product niet goed genoeg, anders had je het allang in je dagelijks leven geinplenteerd.

 

Yes, ik steun die gedachtengang dat we samen de forum beter leert ondernemen. Kan je meeleven als ik ook een inbreng mag hebben in dit forum op mijn manier?

Harde kant

 

Hoe de MLMers hun marketingtechnieken gebruiken?

 

Ik begrijp je gevoel over die geleuter. Wie wilt dat nou wel? Daarom is belangrijk voor die lui om cocktail speech te maken. Zodat je binnen 20 seconden kan besluiten of je werkelijk die business oppertuniy/product aan wilt horen. Daar ligt volgens mij jou verantwoordelijkheid als luisteraar. Ik doe het zo als ze het niet voorbereid hebben zeg ik als je wilt dat ik luister heb je over 1 uur 20 seconden tijd om te vertellen...

 

Neem je hun kwalijk als zij nog niet de bekwame competentie bezit om mensen te overtuigen of een goeie presentatie te leveren?

 

Enne ik wil niet dat ik MLM loop te pushen. Als je merkt, heb ik wel ook tegen argumentatie. Hier nog meer....

MLMbranche bestaat uit meerdere groepen. MLMbedrijf, MLMleiders, MLMspeakers, MLMers (verkopers en recruiter) en dan de klanten. Bij elke doelgroep werken die mensen anders. Zoals waarom stellen de MLMbedrijven hun bedrijfsgegevens gewoon niet bloot, en waarom dwingen wij de nederlandse regering dat gewoon niet op dat ze dat verplicht moeten doen, MLMleiders te veel focus op de financieel vrijheid verhaal en niet in hun eigen team. MLMspeakers als poppen worden gedragen en MLMers die alleen geld willen hebben met zo min mogelijk moeite.

 

 

Earn while you Learn.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

  Button 1
 • Wie is er online?
  8 leden, 148 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.