Ga naar inhoud
 • 0

http://www.mlmsurvivor.com

Aanbevolen berichten

13 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     727 1

Even voor iedereen, mijn ervaring met MLM en Wellness. In een ander (nu gesloten) topic werd om ervaring met Wellness gevraagd die ik toen nog niet, nu wel, had.

 

Ik ben benaderd door Wellness, ze zochten ICT'ers. Dus ik bellen en ja ze waren heel enthousiast wouden uitbreiden en hadden ICT'ers nodig. Dus ik van Leeuwarden naar hun kantoor in Hoofddorp (en geloof met dat is een eind met de trein) en kom in een bespreking terecht waarin een ene Paul ('ik ben miljonair hiermee geworden') verteld hoe makkelijk het nou is, dat niemand het wil gelofen, dat al zoveel mensen hiermee geld hebben verdient. En daarnaa een presentatie van het 'business plan' van het MLM conecpt van WIN (Wellness International Network LTD). Nog steeds geloof ik (al zittende tussen de mensen die voor het concept en het geld komen) dat ik hiernaa een gesprek heb om te praten over hoe ik als ICT'er bijv. een nieuw kantoor moet inrichten met netwerk en computers. Maar in de nabespreking blijkt. Dat ik gewoon gelokt was en alles moest aanhoren met het doel mij ook over te halen deel te nemen. Niks ICT'er, verkoper!

 

Het zit een beetje zo in elkaar:

Je betaald € 117,- en daarvoor krijg je een e-office en een e-shop + mag je de naam gebruiken + de 'manual'. Het voordeel van dit MLM concept is dat je NIET hoeft in te kopen. Nee, alle verkopen lopen via WIN die ook voor de distrubutie en de debiteuren/betalingsverkeer zorgen. Jij ontvangt dan een percentage van je klanten. Ook kan je nieuwe 'ondernemers' aanbrengen waar je dan ook weer een percentage van krijgt. Dit (met de nieuwe ondernemers) tot 6 levels diep.

 

De producten die je verkoopt zijn voedingssupplementen en 'oppeppers'. Ook huidverzorgings producten (alles dus voor de babyboom generatie die mooi ouder wil worden - wat volgens mij WEL een groei business is) Ik heb één van die oppeppers gehad, een drankje en ja het werkt wel.

 

Echter de nadruk lag volgens mij teveel op het aanbrengen van nieuwe 'ondernemers' waarbij verwacht werd dat die ieder ook voor € 100,- iedere maand aan producten kopen dan op de verkoop van de producten via 'externe'-klanten.

 

Jelmer.

Link naar reactie
 • 0
Moderator+     11,2k 478

Jelmer,

Bedankt voor het plaatsen van je ervaring met mlm.

Ik hoop dat jouw bericht voor iedereen een warning is en dat om die reden je treinreis niet geheel voor niets is geweest !!!

Hoe meer mensen zich bewust zijn van de mooie mlm-praatje die beslist géén zin hebben, des te beter.

Thanx !

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0
Newbee     1 0

Jelmer,

 

uit nieuwsgierigheid ben ik gaan kijken naar dat WIN waar jij het over had. Zelf heb ik geen ervaring met MLM. Waarom werkt het systeem van bijvoorbeeld Wellness niet dan? Wanneer ze je de mogelijkheid bieden om een extra zakcentje te verdienen en op die manier mensen te helpen met de producten die je op die manier verkoopt, waarom zou je het dan niet doen?

 

Niet dat ik het van plan ben, maar waarom zou het het niet doen? Je verdient zelf het resultaat over je eigen handelingen. Je hele leven als loonslaaf werken word je ook niet rijk van! Een eigen onderneming is ook niet voor iedereen weggelegd en dan lijkt dit toch een mooie tussenstap, of zit ik er nu helemaal naast? Zo ver ik heb kunnen lezen is het niet noodzakelijk om te investeren in de producten en word je niet verplicht om de producten zelf te gebruiken! Wel kan ik me voorstellen dat je producten besteld al is het maar om te ervaren waar je over praat.

 

Ik werk nu nog gewoon als loonslaaf keurig iedere dag voor een baas, maar als ik 2 weken niets doe ziet niemand het, maar ren ik de benen onder mijn reet vandaan, dan ziet ook niemand het.

 

Met dat WIN-gebeuren krijg je tenminste wel waar je je best voor doet... of zie ik dat nu helemaal verkeerd??

 

Ik ben wel benieuwd wat jullie reactie hierop is!

 

Groeten,

Firestarter

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 147

MLM'en is geen ondernemen, en zeker geen tussenvorm tussen loondienst en een eigen bedrijf. Je verkoopt gebakken lucht, wat op zich natuurlijk wel goede verkoop talenten vereist en ook de nodige oefening geeft.

 

Maar er is ook zoiets als karma, van iemand die me 1x geprobeerd heeft een mlm product te verkopen, zou ik nooit meer een dienst of product afnemen. Die persoon heeft voor mij vrijwel permanent zijn betrouwbaarheid verspeelt, ik zou domweg niet meer kunnen geloven dat zijn volgende product wel iets hoogwaardigs is.

 

Denk er 10x over na voordat je zoiets doet, want bij MLM zijn er altijd meer verliezers dan winnaars. En die verliezers zouden net eens de mensen kunnen zijn waar je later zaken mee had willen doen... erg vervelend als ze zich bij je laatste deal bedrogen voelden!

Link naar reactie
 • 0
Legend     727 1

Waren de presentaties van WIN niet heel erg gericht op het aanbrengen van andere leden dan? Ik heb maar 10 minuten van de 3 uren dat ik daar was wat over de producten gehoord.

Ze gaan ook in al hun berekeningen er van uit dat jijzelf iedere maand € 100 aan hun producten besteedt. Hoeveel je verkoopt maakt niet uit, daar ging het niet over. Breng 10 andere mensen binnen die ook ieder voor € 100 eigen producten kopen en je hebt 10.00 euro omzet waarvan jij dan een percentage van zou moeten krijgen. Daarnaast betaald je ook nog eens € 117 per jaar aan het 'abonnement'. Heb jij ooit een winkel gezien die WIN producten verkocht? Heb je ooit wel eens een webshop (dat is toch hun verkoop manier??) gezien waarbij mensen gaan denken "hmmn dit ziet er netjes uit, laat ik dit eens kopen."?

Ik niet.

 

 

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 147

Ik heb maar 10 minuten van de 3 uren dat ik daar was wat over de producten gehoord.

 

Dat is veel. Het enige dat je moet doen is mensen vinden die ook mensen vinden die... je snapt het wel.

 

De reden dat er uberhaupt een product is, is eenvoudig: pyramidespellen zijn in nederland verboden. Iets verkopen tegen 10x de normale prijs niet... al moet men daarmee oppassen omdat het er wel alle schijn van heeft en rechters eigenaardig kunnen zijn.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,4k 2

Afgelopen maandag gaf ik een training en tijdens de pauze was het erg druk op de gang. Nu was er naast ons een grote bijeenkomst.

 

Het waren allemaal mensen die 'ondenemer' wilde worden en een telefoondienst konden gaan verkopen. Eigenlijk voor ik het er erg in had, waren we omsingeld door de trainers van die avond. Of wij geen interesse hadden... een investering van 660 euro (zoiets dacht ik) en dan alleen een fax versturen om je geld te verdienen... winstpercentages van 1000% vlogen voorbij en we kregen gelijk een cd-rom, telefoonnummers, etc. De dollartekens waren goed zichtbaar in hun ogen!

 

De naam? http://www.acneuro.com


Leer alsof je eeuwig leeft, leef alsof het je laatste dag is!

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     7,8k 145

en geld en verzuurde relaties en frustraties en tijd en ....


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Legend     454 13

Ben na het doorworstelen van de meeste topics over MLM binnen dit forum er achter gekomen dat de kritiek vooral is op een aantal organisaties, producten of deelnemers.

Dat het systeem MLM zich ook leent voor het op een goedkope manier in de markt plaatsen ven een goed product, zie bijvoorbeeld Tupperware en HaRa (nu ook haus-rein van leifheit), daar gaat iedereen aan voorbij. Is eigenlijk wel jammer dat een aantal slechte clubs deze methode zo hebben besmet dat MLM nu altijd negatieve associaties oproept. De kracht van de verkoopmethodes waar bijna iedereen op neerkijkt zoals ook teleshopping wordt erg onderschat.

Producten die in eerste instantie via dergelijke kanalen worden gepromoot komen na enige tijd soms zelfs als een A product in de schappen van de supermarkten en detailhandel.

(zie ook bijvoorbeeld Quick & Bright)


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Link naar reactie
 • 0
Legend     22,4k 5 1374

Tupperware is geen MLM maar netwerk-marketing. Zelfs Sara Lee/DE gebruikt netwerkmarketing om huishoudelijke artikelen te verkopen in Zuid-Amerika. In plaats van winkels worden dan particulieren ingezet die thuis parties organiseren om producten te verkopen. Verschil is dat er niet verdiend wordt aan het inschakelen van nieuwe mensen om een treetje hoger in de piramide te komen. Dat maakt MLMers een beetje irritant, die zijn constant nieuwe zieltjes aan het winnen.


Steun onderzoeksjournalistiek. 🕵🏼‍♀️ Word vriend van Investico (ANBI). 

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Ik ben ook eens uitgenodigd door een MLM'er die bedrijfskundige mensen zocht. Bleek een telecombedrijf wat destijds (2003) voorspelde dat ze in 2004 de grootste aanbieder zouden worden op de markt (het feit dat ik de naam van het bedrijf niet meer weet zegt denk al genoeg van hun huidige marktaandeel)

 

Ik was in eerste instantie wel enthousiast over het concept, er wordt meteen uitgerekend hoe weinig je hoeft te doen om je abonnementsgeld terug te verdien.

 

Maar eenmaal thuis heb ik het eens bekeken en het probleem van MLM is dat je eigenlijk alleen maar producten aan kan bieden binnen er beperkte kring. Neem nou zo'n telecombedrijf, als je zoiets op grote schaal aan wil pakken moet je toch echt binnen bepaalde regio's flink reclame gaan maken, terwijl de mensen die het lezen ook je producten aan kunnen kopen bij een mede MLM'er....weggegooid reclamegeld dus.

 

MLM bedrijven verdienen een hoop geld omdat veel MLM'ers dit op beperkte schaal doen en dus relatief veel abonnementsgeld betalen. Als je dan bekijkt wat je uurloon is dan valt dat vaak enorm tegen.

 

Weet je wat dan nog het grappigste is, een MLM'er zal nooit vertellen dat het slecht gaat met de zaken, omdat hij/zij graag nieuwe MLM'ers wil krijgen, en die krijg je niet door te zeggen dat het product niet goed verkoopt!

 

Het MLM concept is erg goed doordacht, maar het heeft geen potentie voor serieuze producten.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     3,2k 157

en zo zie je maar weer : voor niets gaat alleen de zon op.

 

Zie : Pyramidespelen; Dot-com's; "gratis" beleggen met de Winstversneller, Kettingbrieven, Nigeriaanse emails, etc, etc.

 

Simpel : de basis van vriendschap is waardering en liefde. Niet geld.

Tenzij je van vrienden met overvloedig rood licht in de kamertjes houdt, natuurlijk...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  9 leden, 206 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.