Jump to content
Guest svenpb

technostarter synoniem met webbouwer?

Recommended Posts

Guest svenpb

Ik weet niet of ik zelf een eigen bedrijf wil starten. Een aantal dingen van het ondernemersschap staan mij tegen en ik op bepaalde gebieden ben ik gewoon blind en naief. Dus allereerst en vooral respect voor alle ondernemers op de site.

 

Maar...

 

ik zit zo eens een beetje te lezen hier en wat me opvalt, is dat de opgezette bedrijfjes bijna allemaal website bouwers zijn. Sofware, software consultancy, innovatie consultancy en (relatietechnische)bemiddeling.

 

Is er ook iemand die een product op de markt heeft gezet dat niet meteen een spreadsheet of webpagina is?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

> technostarter synoniem met webbouwer?

 

gelukkig niet zeg :)

 

het is vrij makkelijk om een websitebedrijfje te beginnen nowadays, maar dat betekent niet dat er geen anderen meer zijn. als je een beetje door de profielen van de top 50 van leden gaat kijken zitten daar denk ik niet meer dan 5 webbouwers bij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het ligt natuurlijk een beetje aan wat voor definitie je geeft aan technostarter. Daarnaast denk ik dat het ook een beetje te maken heeft met de huidige tijd. De meesten hebben zoiets als 'eerst winst maken, daarna maar eens verder kijken'. Een product maken en op de markt zetten is nou niet een van de meest winstgevende zaken (in acht nemende dat we het over de opstartfase hebben en niet over de uiteindelijke situatie waarin het product succesvol is).

 

Overignes, zelf heb ik die instelling ook, maar gelukkig gaat het aardig en ben ik druk bezig met het ontwikkelen van een product...

 

 


The New Motion - elektrisch rijden geregeld

Alef op Twitter

Alef op LinkedIn

Share this post


Link to post
Share on other sites

zolang internet onder techno valt zal het ook wel zoveel blijven, aangezien andere technomarkten veel en veel kleiner zijn (en niet zo snel op iets als hl afkomen - helaas).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat wil je nou precies zeggen? ;) Een starter is een starter! Elke startende ondernemer en in dit geval hier vooral echte technostarters komen de zelfde drempels tegen en hebben veelal dezelfde vragen. Ik/wij zijn ook webontwikkelaars of bouwers of hoe je het ook wil noemen! Maar we doen meer daarnaast zijn zoals veel ondernemers behoren te zijn echte nerwerkers! Dat wil zeggen het in feite tot op bepaalde hoogte niet uitmaakt wat voor producten of diensten je hebt maar meer hoe je onderneemd/netwerkt. Wie je klanten zijn, wat je doel is etc! :)

 

aldus mijn mening.... en kijk op higherlevel en de mensen die hier komen.


Net Collective heeft Kickstart website! De snelle start voor uw bedrijf op internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij hebben al die webbouwers gewoon niks te doen. Ze komen nauwelijks de deur uit, hun klanten willen ze niet zien, dus hangen ze een beetje rond op HL ;D


Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas werkt dat niet zo makkelijk denk ik. "Webbouwers" zijn wel degelijk ondernemers. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geen kosten + gegarandeerde klandizie = risico uitgesloten!

 

Hmmz.. dus jij staat voorlopig garant voor mijn winsten? Das een prettig idee moet ik zeggen - ik ga vast mn koffers pakken.

 

Het 'geen kosten' idee is sowieso wat vreemd. De meeste eenpits-dienstverleners (zijn er veel van hier..) voorzien in ieder geval in het levensonderhoud van 1 persoon, dat kost geld. Daarbij komen nog de kosten voor software, apparatuur, adverteren, vervoer, postzegels etc. etc. etc.

 

En helaas is ook de onbeperkte vraag volgens mij een fabel: De meeste zelfstandigen in deze branche moeten best hun best doen om klandizie binnen te halen. Je moet tenslotte ook zorgen dat al die potentiele klanten je weten te vinden, en je aardig genoeg vinden om met je verder te gaan, nietwaar?

 

Maar het steekt qua risico's en kosten wel wat anders in elkaar dan de venture kapitalist die een miljoen verstrekt met 10% kans daar winst op te zullen maken, dat zal ik zeker niet ontkennen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb jarenlang rond gelopen met het idee om webdesigner te worden, ik heb uiteindelijk een paar opdrachten kunnen binnenhalen en complete websites voor gemaakt.

 

Nu ben ik sinds een half jaar geleden begonnen met een nieuw concept een zakelijke marktplaats die al aardig loopt en binnenkort zal ik geld gaan vragen voor het plaatsen van een advertenties en zal ik echt aan de website gaan verdienen wat ook oorspronkelijk het doel was.

 

 


www.zaken-en-transacties.nu - Marktplaats voor bedrijvig Nederland.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas werkt dat niet zo makkelijk denk ik. "Webbouwers" zijn wel degelijk ondernemers. ;)

Dat valt nog te bezien, natuurlijk. Er is nu een hype gaande op het gebied van ondernemen, een op het gebied van web-technologie en een op het gebied van toevallig thuis uit je n..s zitten te eten. Hoeveel er zijn die aan deze voldoen is natuurlijk niet zomaar aan te geven.

 

Er zijn er in ieder geval veel die komen en ook een boel die gaan, helaas.

Ware ondernemerszin kun je niet herkennen aan het starten van een onderneming, maar aan de volharding erin (denk ik)

 

Bij de afsluiting van de eerste ronde van NewVenture viel me overigens op dat er vooral ook veel aandacht was voor health en human science (gezondheidszorg, genetica, biotechnologie, blablabla...)

Dat was xml, ook al web technologie! ;D


Olaf Janssens

www.anasign.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept