• 0

Domeinnaam- en website-exploitant en investeringsfonds inéén

Omschrijving van je concept:

Hallo allen!

Dit jaar ben ik samen met andere collega's begonnen bij/ met een nieuwe b.v. Op deze vroege zondagmorgen bezocht ik voor het eerst higherlevel.nl. Volgens mij is deze draad perfect om meningen/ opmerkingen/ adviezen/ etc. te delen/ verkrijgen over het bedrijf en concept. Laat die dan ook gerust horen! Ook is het misschien een idee voor anderen om toch bepaalde doelen te verwezelijken.

 

Verder zal ik de nuttige informatie van deze site eens laten zien aan de anderen bij mij op kantoor. Mijn complimenten trouwens voor de initiatiefnemer, tussen de regels door staat veel goede informatie.

 

--------------------------------------------------------

 

Omdat wij enkele maanden geleden weinig vertrouwen hadden in een funding op korte termijn, heeft Sales Profits gekozen om de middelen (in kleinere porties) op te halen via een eigen fonds. Op dit moment gaat de b.v. door het leven als Sales Profits Domeinfonds b.v. Als de gelden zijn opgehaald gaat de b.v. door als Sales Profits.

 

Uitleg Sales Profits Domeinfonds:

Sales Profits beschikt over 1000+ eigen generieke .mobi domeinnamen, in meer dan 100 verschillende branches. Voor iedere domeinnaam zoeken wij partners/ leveranciers; voor horloges.mobi een horlogeleverancier, voor minilening.mobi een leningleverancier, voor inboedelverzekering.mobi een verzekeringsleverancier, enzovoort. Sales Profits ontvangt een vergoeding per verkoop/ informatie aanvraag/ verstuurde SMS/ gebelde 0900 lijn/ enzovoort. Wij hebben de websites in eigen beheer en leveranciers kunnen op die manier, zonder inspanningen en geheel kosteloos, extra omzet genereren. Partners krijgen direct een aanvraag van de Sales Profits website in de mailbox.

 

Er is voor .mobi gekozen omdat op de .mobi domeinextensie 2 verschillende websites inladen kunnen worden; 1 voor de mobiele telefoon, 1 voor de PC. Je kunt het verschil zien door www.domeinfonds.mobi op de PC en op de mobiele telefoon te bekijken. Het duurt nog even, maar straks weten mobiele bezoekers van een .mobi domein dat deze op iedere telefoon goed leesbaar is. De mobiele zoekmachines weten dit dus ook. DotMobi is opgericht door verschillende grote partijen om een standaard te creëren voor mobiel internet. Maar goed is dat een .mobi website tevens zeer geschikt is voor het PC internet (en zijn zoekmachines). De partijen die dotMobi hebben opgericht zijn Google, Microsoft, Vodafone, T-Mobile, Nokia, Samsung en anderen.

 

Sales Profits richt zich de eerste jaren op PC internet, maar zorgt wel dat er achter elke domeinnaam ook een mobiele website staat. Wij verwachten zelf dat over 4-6 jaar 50% van de mobiele telefoongebruikers ook mobiel internet gebruikt. Heden zijn er ongeveer 2 miljoen mobiel internet gebruikers (10+%).

 

Extra verkoopkanaal:

Onze leveranciers hebben vaak ook nog een eigen website online. Leveranciers gebruiken onze websites als extra verkoopkanaal. Wij werken alleen met onze eigen generieke domeinnamen. Onze programmeurs, vormgevers, tekstschrijvers en webdesigners plaatsten daar een webwinkel of portal achter. Voor onze partners (leveranciers) verhogen wij zo de omzet.

 

Verdienmodellen:

Sales Profits heeft op iedere website vele verschillende verdienmodellen. Zie het als de huur die onze partners betalen om de producten en diensten aan te bieden. Er kan gedacht worden aan: Google advertenties op de websites, eigen advertentie opbrengsten, omzet uit winkels, affiliatie programma's (betaalde samenwerking), betaalde SMS/ MMS diensten, betaalde 0900 nummers, omzet door leadgeneratie voor partners, omzet via direct mail voor adverteerders, verhuur van domeinen, verkoop van domeinen, omzet uit evenementen en abonnementen.

 

Hoog in Google:

Ieder bedrijf wil hoog gevonden worden in Google. Bedrijven die dit niet lukt en dit wel willen, adverteren vaak op Google (rechter zijde, bovenzijde pagina) om toch op pagina 1 gevonden te worden. Omdat Sales Profits een eigen netwerk met generieke domeinnamen kan bouwen, is de kans groot dat wij met de meeste domeinnamen hoog gevonden worden in Google. Een aantal van ons recent online gezette pagina's staat ondertussen op pagina 1 van Google. Met zoekwoorden als minilening en incassoburo in Google, staan de websites van Sales Profits op pagina 1. Dit is waar het uiteindelijk om gaat.

 

Geheel geautomatiseerd:

Sales Profits heeft geen inkoopafdeling, voorraad, klantenservice, etc. Alle aanvragen, verkopen, etc. komen direct in de mailbox van onze leveranciers (partners). Wij ontvangen een kopie van de aanvraag, zodat de administratie weet hoeveel er gefactureerd dient te worden aan een bepaalde partij.

 

Risico's:

Aangezien Sales Profits straks (binnen 2 jaar) webwinkels en portals heeft in heel veel verschillende branches, spreiden wij het risico. Voor een overzicht van de domeinnamen, verwijs ik naar http://www.domeinfonds.mobi. Daarnaast heeft Sales Profits nog 500 domeinnamen aangekocht, waaronder namen als relatie.mobi, stroom.mobi, kleding.mobi, lenen.mobi, enzovoort. Sales Profits beschikt over de beste en grootste Nederlandse .mobi domeinportefeuille.

 

Enkele zeer goede domeinnamen van Sales Profits op een rij:

kleding.mobi, relatie.mobi, horloges.mobi, lening.mobi, lenen.mobi, vastgoed.mobi, hypotheken.mobi, bedden.mobi, deposito.mobi, beleggen.mobi, assurantie.mobi, stroom.mobi, wonen.mobi, winkel.mobi, pensioen.mobi.

 

Gedurende 10 jaren zullen alle exploitatie-opbrengsten ten goede komen aan de investeerders en vanaf jaar 3 jaarlijks aan de investeerders van de b.v. worden uitgekeerd. Na deze 10 jaar worden de aangekochte domeinnamen verkocht en zal wederom de opbrengst ten goede komen aan de investeerders.Zo kan een investeerder profiteren van een zeer interessant rendement op de investering. Sales Profits Domeinfonds B.V. geeft 100% van alle aandelen uit. In totaal 1000 stuks ad. EUR. 2000,-. Investeren is mogelijk vanaf 10 stuks.

 

Reacties zijn welkom!

 

p.s. voor de lezende studenten: wij zijn altijd op zoek naar stagiares

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

De organisatie is definitief opgestart in April 2009. In januari 2008 is gestart met de voorbereiding.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Volledig geautomatiseerd systeem van 1000+ webwinkels en portals. Dus geen/ weinig personeel :)

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Sales Profits is het enige bedrijf ter wereld dat in eigen beheer 1000+ websites exploiteert (in 100+ branches) op het PC internet en het mobiele internet in samenwerking met vaste partners. Daarnaast maakt Sales Profits het mogelijk om particuliere investeerders mee te laten delen in de opbrengsten.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Opmerkingen, Vragen, Heb je gedacht aan..... , Ingangen, Reacties van kleine zelfstandigen die een extra verkoopkanaal willen hebben, Aanvullingen, enzovoort.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als iets klinkt als te mooi om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

 

Als ik het goed begrijp hebben we leverancier A, exploitant B (jij), Investeerder C en klant X.

 

Jij krijgt geld voor elke klant X die bij A een bepaalde actie doet (aanvragen, kopen, bellen etc.)

 

Het is dus de bedoeling dat de klant X middels een door jullie gebouwde site die actie uitvoert.

 

Waarom focus je dan niet op conversie? Ik zie alleen maar geld voorbijkomen en ' hoog in google staan' en een sterke focus op de investeerder in plaats van op JOUW klanten A en X

 

(noot: het door jou aangehaalde voorbeeld met incassoburo is slap met slechts 8800 zoekresultaten op dat woord. Had je het nu met incassobureau gedaan dan had ik er meer vertrouwen in gehad.)

 

Als jij het goed doet voor A & X komt investeerder C automatisch om de hoek kijken.

 

Gaan we nu eens uit van A & X dan kijk ik er anders tegenaan:

 

De portfoliosites missen elementaire zaken die voor een betere conversie kunnen zorgen. Van incassoburo.mobi krijg ik geen warm gevoel. De site wekt geen vertrouwen, is algemeen geschreven, beperkt en heeft niet eens adresgegevens en een telefoonnummer. Waarom denk je dat ik ze wil benaderen.

 

Zelfde geldt voor edelmetaal.mobi: Waarom denk je dat ik mijn goud aan jou zou verkopen? Omdat je een site hebt of omdat je vertrouwen wekt. Wederom geen contactgegevens, adressen, etc.

 

De shop op horloge.mobi heeft geen contactgegevens, geen algemene voorwaarden geen leveringsvoorwaarden, geen KVK-nummer (allen verplicht!)

Edit: Er zijn 'terms of use' die gaan over het horlogehuis, over horloge.mobi en iets dat ATPC heet in Capelle aan de IJSSEL. ???

 

De gebruikte teksten zijn niet uniek, maar ws. gekopieerd van andere sites.

 

Wat ik hiermee wil zeggen? Dat ik sterk de indruk heb dat de hele focus van het concept ligt op snel geld verdienen (van de investeerders) en niet op het concept zelf. Daarvoor is de kwaliteit en kans op conversie van de portfoliosites te laag.

 

Frans

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

@ Frans: Bedankt voor je reactie, maar ik ben het er niet mee eens. Het is wel zo dat ik meer input heb, maar zo vind ik hem erg kort door de bocht. Zolang alles niet online staat is het voor Sales Profits niet interessant om losse websites te exploiteren. Het gaat om het volume.

 

De sites die je nu ziet zijn idd. voorbeelden en zolang nog niet alle werkzaamheden getoond (kunnen) worden (& je niet bekend bent met alle input), heb je een punt. En voorlopig ligt er zeker ook een focus op investeerders om dat proces af te kunnen sluiten. Maar in tegenstelling tot andere fondsen is het bij Sales Profits wel eindig en éénmalig.

 

Maar het verhaal zit er volgens mij wel in bij je en geloof het of niet, elke website die online staat levert nu al vele malen meer op dan dat hij kost per jaar.

 

Link naar reactie
  • 2
Het is idd alleen allemaal openbaar voor huidge- en geinteresseerde investeerders en/of bedrijven. Sorry.

Hoe serieus neem je jezelf dan?

 

Maar het verhaal zit er volgens mij wel in bij je en geloof het of niet, elke website die online staat levert nu al vele malen meer op dan dat hij kost per jaar.

 

Dan heb je helemaal geen investeerders meer nodig en kun je beter het aantal sites uitbreiden.

 

Als je veel investeerders zoekt, moet je open kaart spelen, zodat claims geverifieerd kunnen worden.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik weet niet of dat typisch Nederlands is. Blijkbaar zijn er veel bedenkingen bij je product door meerdere mensen. Je zou dit kunnen zien als een uitdaging om je kaarten open op tafel te gooien en de oppositie weg te vagen. In dat geval is je eerste reus van mij. Jij kiest ervoor om hier op het forum met je product naar buiten te komen; iets wat zeer prijzenswaardig is. Je vraagt om feedback en bent ook blij dat er reacties komen. Nu er bedenkingen zijn heb ik een beetje het gevoel dat je terugkrabbelt. Highio heeft in ieder geval een heel valide punt. Als je websites nu al zoveel opbrengen waarom heb je dan nog investeerders nodig. is het dan niet veel mooier om de handel verder zelf te financieren?

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 1

Ik ging er niet op in. Achteraf idd geen wijsheid, dus hierbij. Trouwens helemaal goed je post. Dank.

 

De reden dat Sales Profits de gelden op deze manier voorziet, is omdat de 1000 websites (eigenlijk 2000: 1000 mobiel en 1000 PC) op zeer korte termijn online moeten staan om van alle voordelen te kunnen profiteren. Om alle websites online te zetten en daar partners aan te koppelen is gewoon veel mankracht (=geld) nodig. Meer dan dat er nu op enkele 10tallen sites binnenkomt. In totaal moet je denken aan alleen al ruim een miljoen euro (direct) voor alle pagina's met contractpartners. Denk aan de mannetjes die de websites moeten maken, contact leggen met partners, langs gaan bij partners & investeerders (waarvan ik 1 'pop' ben), systemen erachter, etc.

 

Lees me niet verkeerd: ik ben er zeker van dat de intititiatiefnemers (helaas mag ik mij zelf niet die lof toedichten) het liefst alles zelf hadden gefinancierd. Maar dit bleek niet mogelijk.

 

Nu kan het dus gewoon niet zonder meerdere investeerders. Tenminste wij hebben (nog) niet de persoon gevonden die er in 1x 2 miljoen instopt :) (of althans het restant daarvan). Het mooie is wel, dat als alles online staat, de kosten minimaal zijn. Alle handelingen worden namelijk gedaan door de partners. Sales Profits monitort en factureert, net als nu, maar dan op grote schaal.

 

Groet!

Link naar reactie
  • 0

@Domeinfonds: prijzenswaardig hoe je tot nu toe reageert in de leeuwenkuil die Higherlevel heet. ;).

En niet iedereen is zo negatief: ik vind de informatie (vooral de toelichting en brochure op de website belegging.mobi) duidelijk genoeg.

 

En laat je vooral niet afschrikken door opbouwende kritiek. Daar wordt je sterker van. En probeer even door de "toonzetting (*)" van o.a. Higho heen te kijken, want hij heeft - IMHO- toch wel een heel raak punt, Sterker nog: nog: het is zo'n beetje de hamvraag die iedere serieuze investeerder vroeg of laat aan jou zal stellen ("waarom heb jij eigenlijk geld nodig?")

Het is aan jou om daar toch zo goed mogelijk inhoudelijk op te reageren.

 

Een keizerlijke duim omhoog kan ik je niet geven, een aanmoedigingsreus wel. Bij deze.

 

(*)=nota bene: overigens geen waardeoordeel mijnerzijds over die toonzetting, maar een constatering hoe Topicstarter die heeft ervaren, getuige zijn reactie daarop (je moet tegenwoordig ook zo voorzichtig zijn met waarde-oordelen geven op HL, een kneus is zo gepakt ;) )

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

ik mis tot op heden naam en toenaam (track record) van mensen die ik meer dan 2000 EURO zou moeten toekennen op .mobi domeinnamen. Wie zijn jullie en hoe universeel is jullie systeem? En waarom treedt hier een niet-initiatiefnemer naar buiten? Is dat op eigen initiatief?

 

Blinde waardering voor initiatiefnemers zie ik alleen bij piramidesystemen e.d.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Wij willen je altijd graag ontmoeten. Kom anders een keer langs op kantoor? Of wil je liever een PM met uitleg, moet je wel beloven dat het niet de rest van mijn leven op fora komt te staan :)

 

Het is idd zo dat ik niet initiatiefnemer ben, maar ik heb ze ondetussen maar via sms op de hoogte gesteld van deze draad. Voordat ik problemen krijg:) Maar als ik het zo lees, is alles idd opbouwend en mijn dank dat je het in ieder geval uit laat leggen. Zoals je ziet ben ik zelf wel erg enthousiast over de bv en het bijbehorende businessplan.

 

En nogmaals: piramidesystemen keren uit op inleg van andere deelnemers. Dat zijn bijna alle fondsen die GEGARANDEERD een x percentage per jaar geven. Dat zijn automatisch boeven, want niets is gegarandeert. Dat zie je ook met Lehman (ben ik op stuk gegaan), Fortis, etc. En de fondsen die garandeerden zitten (bijna) allemaal in de problemen.

 

Boontje...

 

ik mis tot op heden naam en toenaam (track record) van mensen die ik meer dan 2000 EURO zou moeten toekennen op .mobi domeinnamen. Wie zijn jullie en hoe universeel is jullie systeem? En waarom treedt hier een niet-initiatiefnemer naar buiten? Is dat op eigen initiatief?

 

Blinde waardering voor initiatiefnemers zie ik alleen bij piramidesystemen e.d.

 

Groet,

 

Highio

Link naar reactie
  • 0

Hopen dat Nico morgenochtend niet Boos op je wordt als je op je werk verschijnt. ;D

 

Ik begrijp inmiddels dat je niet verder in detail wilt treden over de details. Ik zou zelf zeggen dat het wellicht de zoektocht naar investeerders een stuk makkelijker maakt zonder al die geheimzinnigheid. Misschien is het wel aardig om dan de vraag een tikkeltje te veranderen. Wat zijn nu de redenen dat je kiest voor die geheimzinnigheid?

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 0

Maar het verhaal zit er volgens mij wel in bij je...

 

Was dat je bedoeling dan?

 

Kijk, je komt op higherlevel en vraagt om feedback op je plan/concept.

Die feedback komt er in de vorm van veel voorzichtige reacties omdat het concept nog niet helemaal gesnapt wordt.

 

Dat moet je toch aan het denken zetten. Want als de ondernemers hier al vragen hebben...hoe zal dat dan bij investeerders zijn?

 

Mijn gevoel als ik de draad doorlees is dat je hier komt onder het mom van feedback op je concept maar in je achterhoofd het primaire doel hebt mogelijk investeerders te interesseren in je concept via HL

 

Waarom ik dat denk?

 

Ik geef aan dat de websites in je portfolio niet geoptimaliseerd zijn en basale dingen ontbreken. Als je investeerders wil overtuigen zou ik er in ieder geval voor zorgen dat die paar sites die ik had 100% in orde waren om te voorkomen dat een beetje ervaren investeerder daarop afhaakt.

 

Je reactie is dat ik niet alle input heb die jij hebt. Ga je dat ook tegen een investeerder zeggen?

 

Zo zijn er meer opmerkingen van HL-ers over je concept die je pareert door je eigen standpunt te herhalen cq. te benadrukken.

 

Dat mag, en is geen probleem, maar geeft wel een bepaald beeld bij mij zoals ik hierboven schets.

 

Frans.

 

PS. denk trouwens niet dat ik je wil afkraken of je concept niet zie zitten, want ik zie er wel kansen in (anders had ik niet alle teksten doorgelezen en sites bekeken), maar ik denk gewoon dat je nog veel werk te doen hebt.

 

Link naar reactie
  • 0

Beste Frans,

 

Het klopt dat er nog heel veel werk is te verzetten en bedankt voor je input. Je ziet het ook direct goed dat het voor investeerders ALTIJD extra uitleg behoeft. Dus zeer scherp en dat geeft aan dat je er een goede kijk op hebt. Wij zijn er ook duidelijk achtergekomen dat investeerders denken in stenen, plantages, stukken grond, aandelen op de beurs en andere zaken waar je als investeerder nooit de vinger achter kunt krijgen.

 

Natuurlijk hoop ik ook dat mensen het lezen en het zien zitten en wellicht een meerwaarde zouden kunnen hebben voor Sales Profits, maar ik heb deze draad geopend om eens te kijken hoe alle reacties en opmerkingen zijn. En volgens mij heb ik voldoende input bij onze volgende vergadering :)

 

Deze draad schiet voor mij niet zijn doel voorbij en volgens mij vinden anderen het ook best interessant allemaal aan het aantal lezers te zien. Wel had ik zelf het idee dat ik alle vragen beantwoord heb. Maar ik zal alles nog eens nalezen.

 

Groet!

Link naar reactie
  • 1

Hahaha, Ok Seb, wat wil je weten, ik ga het erop gooien voor zover mogelijk. Ik had namelijk niet echt het idee dat het geheimzinnig is allemaal. Tenminste zo wil ik het niet laten overkomen, want eigenlijk is alles open boek. Alleen lijkt het mij niet goed om met naam en toenaam alles te melden.

 

Hopen dat Nico morgenochtend niet Boos op je wordt als je op je werk verschijnt. ;D

 

Ik begrijp inmiddels dat je niet verder in detail wilt treden over de details. Ik zou zelf zeggen dat het wellicht de zoektocht naar investeerders een stuk makkelijker maakt zonder al die geheimzinnigheid. Misschien is het wel aardig om dan de vraag een tikkeltje te veranderen. Wat zijn nu de redenen dat je kiest voor die geheimzinnigheid?

Link naar reactie
  • 0
Wij zijn er ook duidelijk achtergekomen dat investeerders denken in stenen, plantages, stukken grond, aandelen op de beurs en andere zaken waar je als investeerder nooit de vinger achter kunt krijgen.

 

Is dat zo? Dat lijkt mij een te nauwe focus op "WAAR" beleg ik in, in plaats van aan "WIE" vertrouw ik mijn geld toe. Zie ook reacties van Highio: poppetjes, businesspartners, track record et cetera. Dat willen we weten. Daar moet je als investeerder toch wel je vinger achter kunnen krijgen: kwestie van (door)vragen lijkt mij.

Beluister mijn nieuwste podcast: de verplichte AOV, wat moet jij er mee?

 

Link naar reactie
  • 0

tweede reus te pakken.

 

de vragen die Norbert noemt zijn een mooi uitgangspunt. Ik zou zeggen; brand los!

www.pitchparrot.com - Wij vertellen jouw verhaal in een pakkende animatie van één minuut.

 

www.zeauw.nl - Effectieve websites en webapplicaties.

Link naar reactie
  • 1

Met investeerders wordt in alle gevallen een persoonlijk gesprek aangegaan. Dit doe ik o.a. zelf ook. Dan komt eigenlijk alles op tafel. Van achtergronden, tot partners, tot huidige contacten, tot visie en doelstellingen. Voor investeerders is alles open boek, aangezien ze direct een belang hebben in de betreffende b.v. Maar het lijkt me niet geschikt om alles te melden op dit forum, ook omdat ik dan toestemmingen zou moeten vragen. Binnen 2 jaar is alles sowieso bekend bij het grote publiek.

 

 

Wat ik wel kan vermelden:

 

Medewerkes Sales Profits (ex. directie):

In totaal 9 mensen. De volgende functies worden hiermee opgevuld:

Webdesign : 4x

Accountmanagment : 2x

Teleservice : 2x

Vormgeving: 1x

 

Boekhouding/ Applicaties/ Telesales/ Verwerking en nog een aantal zaken worden aan externe bedrijven/ personen overgelaten en binnenkort komen 2 stagiairs Sales Profits assisteren.

 

Businesspartners

Hierbij kan ik alleen verwijzen naar de partners die vermeldt staan op de website van het domeinfonds. Achter de schermen speelt er veel, denk aan een grote stroomleverancier voor stroom.mobi/ electriciteit.mobi/ etc., denk ook aan een landelijke bekende organisatie voor korting.mobi, een bekende leningleverancier voor lening.mobi/ lenen.mobi/ hypotheken.mobi en een bekende beddenleverancier voor bedden.mobi/ dekbed.mobi/ matrassen.mobi/ enzovoort.

 

Track record

Is er (nog) niet voldoende. De b.v. is pas officieel gestart in April 2009.

 

Wij zijn er ook duidelijk achtergekomen dat investeerders denken in stenen, plantages, stukken grond, aandelen op de beurs en andere zaken waar je als investeerder nooit de vinger achter kunt krijgen.

 

Is dat zo? Dat lijkt mij een te nauwe focus op "WAAR" beleg ik in, in plaats van aan "WIE" vertrouw ik mijn geld toe. Zie ook reacties van Highio: poppetjes, businesspartners, track record et cetera. Dat willen we weten. Daar moet je als investeerder toch wel je vinger achter kunnen krijgen: kwestie van (door)vragen lijkt mij.

Link naar reactie
  • 0

Gelukkig neemt bijna niemand 1 participatie. Daar sturen we ook op aan. De meeste investeerders doen mee vanaf 10 stuks en sommigen meer, dus dat scheelt weer veel tijd:) We redden het met zn 2-en en we hebben dit traject alleen dit jaar gepland. Het traject met de partners loopt tot 2011 en dat zullen er ongeveer 250 worden (dit traject loopt ook anders).

 

Als investeerders het eenmaal begrijpen (en dat doen ze pas vaak na een gesprek op locatie) stappen ze in de meeste gevallen in. Wij bezoeken ook pas bij echte interesse en pas als wij denken dat de investeerder meer dan een meerwaarde in euro's heeft. We zitten er bv ook weer niet op te wachten dat investeerders die 10 participaties hebben, 'iedere week' op de koffie komen.... En je komt mensen tegen... en dat kost gewoonweg teveel tijd die er niet is. Uiteindelijk moet je het ook 'elkaar gunnen', en dit zullen weinigen begrijpen/ geloven.

 

Maar... om tot een gesprek te komen kost meer moeite dan verwacht. Komt door de huidige tijden. Bijna iedereen met geld, is wat verloren de afgelopen periode. En bij sommigen doet dit erg veel pijn (vooral bij de vrouwelijke partners). Ik ken nu ondertussen miljonairs die niet meer kunnen pinnen. Wie had dat gedacht begin 2008 (behalve al die boeven die ze van het geld hebben afgeholpen)?

 

---

 

Ik zeg bedankt voor alle input van allemaal!

Weltrusten en wellicht tot de volgende keer.

Link naar reactie
  • 0
4,5kk aan kosten gemaakt in 10 jaar

 

Medewerkes Sales Profits (ex. directie):

In totaal 9 mensen. De volgende functies worden hiermee opgevuld:

Webdesign : 4x

Accountmanagment : 2x

Teleservice : 2x

Vormgeving: 1x

 

Ik krijg het met de beste wil niet nagerekend.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 227 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.